csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Alle kinderen hebben aandacht nodig!

Crew Recreatie is de naam van een clubje enthousiaste jongeren die in de wijk Tilburg-noord kinderactiviteiten organiseren. Geheel belangeloos zetten zij zich in voor kinderen tussen de 5 en 12 jaar. Denk hierbij aan wekelijkse knutsel -en spel activiteiten, carnaval of themamiddag rondom zomer of winter. Ben je tussen de 16 en 21, hou je van kinderen en ben je een paar uurtje per week beschikbaar op de zaterdag of af en toe in het weekend? Kom meehelpen in wijkcentrum de Symfonie, dit is hun thuisbasis. Wil je meer weten? Zoek online eens naar Crew Recreatie, ze hebben diverse filmpjes geplaatst!

Lees meer

structureel

Tilburg

Activiteitenbegeleiding

Beschrijving

Crew Recreatie is de naam van een clubje enthousiaste jongeren die in de wijk Tilburg-noord kinderactiviteiten organiseren. Geheel belangeloos zetten zij zich in voor kinderen tussen de 5 en 12 jaar.
Denk hierbij aan wekelijkse knutsel -en spel activiteiten, carnaval of themamiddag rondom zomer of winter.
Ben je tussen de 16 en 21, hou je van kinderen en ben je een paar uurtje per week beschikbaar op de zaterdag of af en toe in het weekend?
Kom meehelpen in wijkcentrum de Symfonie, dit is hun thuisbasis.
Wil je meer weten? Zoek online eens naar Crew Recreatie, ze hebben diverse filmpjes geplaatst!

Praktische informatie

Wekelijks 4 tot 10 uur

zaterdag

Locatie

Tilburg

Bijzonderheden

Geschikt voor jongeren

Impact

Voor wie

Kinderen & jongeren

Impactgebied

Sociaal & welzijn

Categorie

Activiteitenbegeleiding
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van ContourdeTwern

Dongen

Kom tot bloei in Buurtmoestuin Glorieux!

ContourdeTwern

Vind je het leuk om te tuinieren? Of hou je juist van activiteiten organiseren of mooie posts maken voor de socials? Kom met ons meedoen in Buurtmoestuin Glorieux! Er is van alles te doen. In de buitenlucht, het zonnetje, samen met andere buurtbewoners een prachtige moestuin creëren of de organisatie versterken in de avonduren. Er is veel mogelijk. Verschillende talenten laten de Buurtmoestuin steeds meer tot bloei komen. De buurtmoestuin is een plek van ontmoeting voor mensen uit de buurt. Jong en oud, van verschillende komaf, van ervaren moestuiniers tot mensen die net beginnen. Een plek waar je in beweging komt, die meer contacten in de buurt tot stand brengt en mensen toegang geeft tot gezond voedsel. Een plek om te leren van elkaar en samen te genieten van het buitenleven en wat de natuur ons te bieden heeft. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. We hopen snel iets van je te horen. Tot moestuins ;-)

Structureel
Jongeren
Dongen

Vergroot je/de wereld door gesprekken

ContourdeTwern

Door het spreken van de taal kan iemand meedoen in de samenleving. Door 1 tot 1,5 per week aan de slag te gaan, geef je iemand de kans om zijn of haar Nederlandse taal te verbeteren in de praktijk. In deze rol kun jij echt het verschil maken! Vind je het leuk om met mensen in contact te zijn? Ben je benieuwd naar andere culturen? Beschik je over inlevingsvermogen, geduld en flexibiliteit? Doe je graag vrijwilligerswerk op een moment dat jou goed uitkomt? En tot slot; beheers je de Nederlandse taal goed? Dan is dit de vacature voor jou! Stoei je met d's en t's of 't kofschip? Dat is geen probleem, je bent geen docent maar vooral een gesprekspartner. We zoeken coaches die 1 op 1 aan iemand gekoppeld willen worden. Maar ook mensen die in groepsverband aan de slag willen bij een Spreek Nederlands bijeenkomst. Taal Centraal is in Dongen het aanspreekpunt voor alle taalcoaches en taalmaatjes. Wij verzorgen een kennismakingsgesprek en een goede match, bieden een basis- en vervolgtrainingen aan voor taalcoaches en organiseren bijeenkomsten waar je andere taalcoaches kunt ontmoeten. Heb je interesse in de vacature, dan komen we graag met je in contact.

Structureel
Dongen

Help jij vrouwen in hun kracht te komen?

ContourdeTwern

Wie ben je, waar ben je goed in, wat heb je nodig om verder te komen? Vragen die helpen om jezelf te ontwikkelen. Met dit thema gaan we aan de slag met een groep ambitieuze anderstalige vrouwen uit de gemeente Dongen die een stap verder willen komen op het vlak van zelfstandigheid, (vrijwilligers-)werk of een opleiding. Lijkt het jou leuk om hieraan bij te dragen? Wat ga je doen? Samen met een beroepskracht en een andere vrijwilliger van ContourdeTwern ondersteun je de deelnemers met het doorlopen van de cursus “In je kracht” van stichting Lezen en Schrijven. Je krijgt hiervoor een training en werk met een uitgewerkt lesprogramma. Wanneer? Het gaat om 10 groepsbijeenkomsten die zullen plaatsvinden op een maandag- of dinsdagochtend. We starten in kwartaal 4 van 2024. Wie? We zoeken 2 vrijwilligers die het leuk vinden om met dames uit andere culturen te werken die: -er energie van krijgen om anderen te versterken; -het fijn vinden om te werken met een uitgewerkt programma met een kop en een staart -beschikbaar en bereid zijn om de hele cursus (10 bijeenkomsten) mee te begeleiden. Lijkt het je wat en wil je meer weten? Bel of mail dan spreken we wat af.

Project
Tilburg

Automaatje: door bewoners voor bewoners!

ContourdeTwern

Wie breng jij vandaag naar de kapper, ziekenhuis of koor? Ook in Tilburg raken steeds meer mensen geïsoleerd van de buitenwereld omdat hun mogelijkheden om naar buiten te gaan, bijvoorbeeld door leeftijd of gezondheid, steeds beperkter worden. Met ANWB AutoMaatje kunnen zij weer meedoen in de maatschappij. Vrijwilligers van ANWB AutoMaatje vervoeren met hun eigen auto minder mobiele mensen. Zo kan men weer naar de kapper, een activiteit, maar ook weer lekker op de koffie gaan bij vrienden. Op dit moment zijn we op zoek naar chauffeurs die woonachtig zijn in Tilburg West of Tilburg Noord. Heb je een eigen auto? En heb je tijd en zin om met een plaatsgenoot op pad te gaan? Dan zijn wij op zoek naar jou. Als vrijwillige chauffeur krijg je een onkostenvergoeding van €0,35 per kilometer plus eventuele parkeerkosten. Deze vergoeding wordt betaald door de deelnemer. Je bepaalt zelf hoe vaak je wilt rijden. Wat hebben wij jou te bieden: - Training/workshop tijdens bijeenkomst, 1 of 2 x per jaar. - Elk jaar een leuk presentje en bedankmoment. - Maar vooral de blijdschap van de deelnemers als ze opgehaald worden! Contact : Wil je je aanmelden als vrijwilliger? Of wilt u meer informatie? Reageer dan via deze website met een bericht. Je bent welkom in ons team!

Structureel
Tilburg

Strand, theater of tuincentrum? Opstapbus!

ContourdeTwern

Gezellig erop uit - ouderen een leuke dag bezorgen - nieuwe mensen ontmoeten - elke maand nieuwe uitjes - gezellig vrijwilligersteam. Word dan chauffeur/begeleider op onze Opstapbus. De OPSTAPbus is een mobiel ontmoetingspunt, waarbij onze vrijwilligers 65 plussers rijden en begeleiden tijdens gevarieerde uitstapjes. Samen hebben we één doel: onze deelnemers een fijne dag bezorgen! Onlangs ontvingen we nog een bedankje van een van onze deelnemers: "Het was weer een dag vol liefde!" Wat hebben wij jou te bieden: - proefrit: probeer het uit en ga een dag mee! - deelname aan de uitjes is gratis voor jou. De lunch of het entreebewijs zijn voor onze rekening - diverse gratis trainingen en workshops voor onze vrijwilligers - jaarlijks bedankmoment. Maar het mooiste is de glimlach en het plezier van de deelnemers!

Structureel
Tilburg

Gezellig samen Diamond Painten met dame (92)

ContourdeTwern

Voor een ontzettend aardige, zelfstandige, positieve, 92 jarige bewoonster uit Tilburg West ben ik op zoek naar iemand die het leuk vindt om af en toe samen met haar, bij haar thuis, te diamond painten. Dit is haar grote hobby waar ze zich erg goed mee kan vermaken, maar ze zou het leuk vinden om dit af en toe eens samen te doen. Op deze manier heeft ze toch eens een ander gezellig praatje. Zou jij het leuk vinden om 1 keer per week of per 2 weken, bij haar op bezoek te gaan en samen deze hobby uit te oefenen? Je tovert een glimlach op haar gezicht en het wordt vast heel gezellig!

Structureel
Jongeren
Waalwijk

Jij wordt het zonnetje van het buurthuis!

ContourdeTwern

Houd jij ook zo van gezelligheid, een luisterend oor te bieden, een praatje maken, maar vooral mensen blij maken door ze te helpen. Dan ben jij bij ons in het buurthuis helemaal op de goede plek. Voor verschillende dagen en tijden zijn we op zoek naar jou, jij die een bardienst wil draaien. Voor een kopje koffie/thee zorgen, een gezellig praatje maken, vragen beantwoorden, dus gewoon lekker bezig zijn een dagdeel. Leer nieuwe mensen kennen, onderdeel zijn van een leuk team en een dankbare bezigheid. Maak snel een afspraak. Voor zowel Buurthuis Zanddonk als buurthuis Bloemenoord zijn we op zoek.

Structureel
Waalwijk

Ondersteuning voor ziekenhuis bezoek

ContourdeTwern

Voor een oudere mevrouw uit Waalwijk ben ik op zoek naar iemand die 1 maal per 3 maanden mee wilt gaan naar het ziekenhuis. Mevrouw gaat met de taxi en u kan meerijden. Mevrouw heeft op een dag bloedprikken en een scan. Mevrouw vindt het fijn als er iemand mee kan gaan om haar voor die halve dag te vergezellen en te helpen. Ook zoekt mevrouw iemand die af en toe met haar mee gaat winkelen. Mw. is nu afhankelijk van een nicht en heeft verder een klein netwerk.

Structureel
Tilburg

Wil jij Tilburgs maatje zijn?

ContourdeTwern

Als sociaal werker voor het maatjesproject in Tilburg Zuid West ben ik op zoek naar maatjes voor verschillende bewoners. Zij gaan graag samen wandelen, hebben behoefte aan een luisterend oor of genieten van een uitje. Door jouw aanwezigheid en ondersteuning maak jij het verschil voor hen! Door bijvoorbeeld boodschappen te doen, een wandeling maken of een fijn gesprek te voeren kun je al heel waardevol zijn. Wij bieden jou begeleiding op maat, gratis en vrijwblijvend deelname aan cursussen, themabijeenkomsten en bijeenkomsten met andere maatjes, onkostenvergoeding en een jaarlijks bedankje. Heb je interesse of wil je meer weten, neem dan contact met mij op.

Structureel
Tilburg

Samen gezellig boodschappen doen

ContourdeTwern

Een 77 jarige vrouw zoekt iemand die met haar 1 keer in de 1 of 2 weken samen boodschappen kan doen. Mevrouw heeft een auto en kan zelf rijden, maar zij kan zelf niet meer de boodschappen tillen. Zij zou het heel fijn vinden als iemand haar daarmee wil helpen. Daarnaast vindt zij het ook gezellig als er iemand met haar mee gaat. Wil jij graag iemand helpen en vind je het gezellig om samen boodschappen doen, neem dan contact met mij op. Ook wanneer je eerst nog wat meer informatie wilt, kun je contact met mij opnemen,

Structureel
Tilburg

Samen naar het terras, iets voor jou?

ContourdeTwern

Ga jij graag naar de stad of terras en vind je het leuk om iemand mee te nemen? Dan is dit misschien iets voor jou. Een 75 jarig man komt al jaren bijna niet meer buiten. Hij moet buiten geduwd worden in een rolstoel en voor zijn vrouw is dat te zwaar. Meneer zou graag weer eens de veranderingen in de binnenstad zien en samen gezellig een terrasje pakken. Meneer is beperkt in zijn belastbaarheid, maar op gebied van gezelligheid en een leuk praatje heeft hij nog genoeg te bieden. Lijkt het jou leuk om een paar keer per maand met hem op stap te gaan of wil je meer informatie, neem dan contact met mij op.

Structureel
Tilburg

Helpen met het schrijven van een boek?

ContourdeTwern

Een man in Tilburg Zuid is bezig met een autobiografie en kan heel goed hulp gebruiken. Door zijn beperkingen kan hij niet lang achter de computer werken. Hij is op zoek naar iemand die zijn verhaal voor hem kan uitschrijven en ook diepgang in zijn verhaal kan brengen. Een deel is al geschreven, maar het is nog niet af. Heb jij hier de kennis voor en lijkt het je leuk om samen zijn boek af te ronden? Neem dan contact met mij op.

Project
Jongeren
Tilburg

Wij hebben 's avonds JOUW hulp nodig!

ContourdeTwern

Zit jij 's avonds wel eens naar de tv te staren en denk je: "Had ik maar iets om handen". Dat kan, want onze avond beheerder zoekt hulp!! Als beheerder van een wijkcentrum wil je gewoon NIET alleen staan, want soms is het rustig en dat is saai. Maar het kan ook behoorlijk druk zijn en dan red je het gewoon niet alleen. Stel jij wilt komen helpen, wat is er dan voor jou te doen? Je belangrijkste taak is meehelpen achter de bar. Maar als avondploeg zorg je er ook voor dat alles netjes achterlaten wordt voor de volgende dag. En als allerlaatste controleer je het gebouw en sluit je samen af. Het gaat hier over avond werkzaamheden tussen 18:00-23:00. Welke avond...dat gaat in overleg. Iets voor jou? Neem dan contact met me op, ik spreek je graag!

Structureel
Tilburg

GEZOCHT: leuke mensen...

ContourdeTwern

Wij zoeken mannen of vrouwen voor diverse werkzaamheden. Hieronder staat van alles genoemd, schrik niet, je hoeft echt niet alles te kunnen hoor! * Bar: koffie/thee zetten en schenken, drankjes uitschenken, schoonhouden van het bargedeelte en koelingen. * Keuken: inkopen voor de tosti's, klaarmaken tosti's, maken van een lekkere soep en het schoonhouden van de keuken en de afwas. * Gastheer/gastvrouw: ontvangen van de bezoekers met een glimlach en een vriendelijk woordje. Schoonhouden van de ontmoetingsruimte. * Receptie: telefoon aannemen, mensen te woord staan en helpen. * Klussen: Kleine karweitjes in en rond het gebouw. We kijken samen WAT er bij jou past en op welke momenten van de week. Een beetje maatwerk dus. Nieuwsgierig? Stuur mij gewoon een berichtje en ik neem contact met je op. Tot snel!

Structureel
(kleine) groepen
Tilburg

Ook JIJ bent belangrijk en telt mee!

ContourdeTwern

Iedereen heeft kwaliteiten, groot of klein. Of het nou tosti's maken is, onkruid verwijderen, telefoon aannemen of achter de bar staan. Alles is belangrijk. Soms kan het best moeilijk zijn om je huis uit te komen om mensen te ontmoeten, maar in het wijkcentrum snappen we dit. Samen met JOU kijken we wat er bij je past en wie weet word jij onze nieuwe Supervrijwilliger!! Wil je meer weten? Stuur gewoon een berichtje en dan neem ik contact met jou op. Tot snel!

Structureel
Tilburg

Kom je koffie met ons drinken?

ContourdeTwern

Vind jij het leuk om in contact te komen met andere culturen? Bij onze groep in 't Sant komen we samen om elkaar te ontmoeten en tegelijkertijd oefenen we ons Nederlands door met elkaar in gesprek te gaan. Wat kun je verwachten? Je: - Komt in contact met verschillende culturen - Helpt mensen Nederlands spreken - Wordt onderdeel van een heel leuk vrijwilligersteam - Hebt de mogelijkheid tot leuke online cursussen Iets voor jou? Reageer dan nu op deze vacature.

Structureel

Anderen bekeken ook

Tilburg

Doe mee met projecten van stichting Demotech.

Stichting Demotech, design for self reliance

Als bijna 92 jarige, actief werkend aan mijn idealen, zoek ik, Reinder van Tijen, helpende handjes voor mijn stichting Demotech. Denk aan praktische hulp bij werken aan innovatieve ontwerpen. Hierbij kan ik technisch vaardige handjes gebruiken. Wat daarbij echter ook speelt is het organiseren van vrijwilligers en ondersteuning van alle PR. Kijk ook op: www.demotech.org voor meer info over de stichting.

Structureel
Tilburg

Vrijwilliger om te zwemmen

Amarant Werkt

Voor een cliënte van Conservatoriumlaan 72A zijn we op zoek naar een vrijwilliger, bij voorkeur een vrouw. Iemand die iedere maandag van 10.15 tot 11.30 uur met de cliënte wil gaan zwemmen (30 minuten) in het zwembad op ’t Hooge Veer. Daarnaast de cliënte ondersteunen met het aan -en uitkleden. De cliënte is een sociale vrouw van 56 jaar; ze houdt van een gezellig praatje. Ze is slecht ziend en heeft een matig niveau. Conservatoriumlaan 72A is een woonvoorziening op ’t Hooge Veer in Tilburg. Hier wonen cliënten in de leeftijd van 50 tot 85 jaar met een matig verstandelijke beperking. Wat breng jij mee • Je hebt affiniteit met de doelgroep. • Je houdt van zwemmen. • Je bent iedere maandagochtend beschikbaar van 10.15 tot 11.30 uur.

Structureel
Tilburg

Vrijwilliger om activiteit te ondernemen

Amarant Werkt

Voor twee vrouwelijke cliënten van La Scala zijn wij op zoek naar een vrijwillig(st)er: Een 60-jarige cliënte met autisme zou graag met een vrijwillig(st)er een activiteit willen ondernemen. Bijvoorbeeld samen een wandeling maken en vervolgens een kopje koffie of thee drinken in de woonvoorziening, vindt de cliënte leuk om te doen. Voor de cliënte zou dit op dinsdag of donderdag mogelijk zijn, de frequentie gaat in overleg. Een 49-jarige cliënte is op zoek naar een vrijwillig(st)er die met haar een activiteit wil ondernemen op woensdag -of vrijdagmiddag na 12.00 uur. Samen een bezoek brengen aan de stad, naar de bioscoop gaan, wandelen, fietsen, boodschappen doen, koken e.d. vindt de cliënte leuke activiteiten om te doen. De frequentie gaat in overleg. Woonvoorziening ‘La Scala’ in Tilburg is een appartementencomplex wat bestaat uit vier verdiepingen. In het gebouw is een lift, wasserette en eetcafé aanwezig. De cliënten die op ‘La Scala begane grond’ worden begeleid, wonen individueel verspreid in het appartementen complex van ‘La Scala’ en in woningen in de wijk. Wat breng jij mee Voor de 56-jarige cliënte geldt: Je bent op dinsdag of donderdag beschikbaar. Gemaakte afspraken kom je na. Voor de 49 jarige cliënte geldt: Je bent een spontaan persoon. Je vindt het leuk om te fietsen of wandelen. Je bent beschikbaar op woensdag -of vrijdag na 12.00 uur.

Structureel
Tilburg

Trainer/begeleider kinderen Special Talents

Stichting Special Talents

Stichting Special Talents verzorgt voetbalactiviteiten voor kinderen vanaf 8 jaar met extra ondersteuningsbehoefte. Kinderen die zich niet thuis voelen bij een reguliere club en ook niet in het g voetbal hun plekje vinden. De activiteiten vinden plaats op het complex van Universiteit Tilburg Het is fijn als je een pedagogische achtergrond hebt maar gewend met het omgaan met kinderen vinden wij even belangrijk. We werken met kinderen met autisme/adhd/gedagsproblemen/fysieke problemen etc. We proberen per 4/5 kinderen 1 begeleider te hebben. Activiteit is op woensdagmiddag van 15.45-17.00 Kleine vrijwilligersvergoeding mogelijk Zie ook onze website specialtalents.nl (ook voor data seizoen 23/24)

Structureel
Jongeren
Tilburg

Spring maar achterop bij mij......

Wever den Herdgang

Zorgcentrum Den Herdgang ligt in de Bouwmeesterbuurt (Berlagehof) en is in het bezit van een duofiets. Onze bewoners vinden het prachtig om er samen op uit te gaan. Wij zoeken vrijwilligers die op deze duofiets willen stappen en samen met een van onze bewoners de omgeving willen verkennen. Uiteraard is er ruimte om onderweg ergens wat te gaan nuttigen. In overleg met ons kunt u aangeven wanneer u tijd en zin heeft. Maak gerust een keer een afspraak met [email protected] . Patricia coördineert het fietsen.

Structureel
Jongeren
Tilburg

Museumvrijwilligers gezocht!

Kessels Museum

Vind je het heerlijk om kinderen een nieuwe wereld te laten ervaren en hun ogen te zien stralen? Ben je de gastvrijheid zelve en hou je ervan om museumbezoekers warm welkom te heten? Of ben je een muziekliefhebber die graag als gids de sterren van de hemel vertelt? Heb jij wat technische vaardigheden en hou je van muziek? Dan zijn we op zoek naar jou! Voor ons mooie Kessels Museum in de binnenstad van Tilburg zijn we op zoek naar vrijwilligers die ons kunnen ondersteunen. We zijn op zoek naar: *mensen die onze bezoekers willen ontvangen *gidsen *mensen die in ons KidsMuziekLab willen meehelpen *mensen die techisch onderlegd zijn voor het Restauratie-atelier Een passie voor muziek is mooi meegenomen, maar niet vereist. Qua beschikbaarheid zijn we op zoek naar mensen die minimaal 1 vast dagdeel per week beschikbaar zijn (van woensdag t/m zondag) en 1 keer per 6 weken een weekenddienst willen draaien. Wie wij zijn? In het Kessels Museum herleef je de historie van de voormalige muziekinstrumentenfabriek van Mathieu Kessels en zonen, die van ongekend belang zijn geweest voor de muzikale ontwikkeling van Tilburg (en daarbuiten). Waar het erfgoed leeft en waar "muziek maken verbindt" de missie is. Een interactief museum voor jong en oud, waar je een kijkje in het reparatie-atelier kunt nemen en waar kinderen zich heerlijk uit kunnen leven op allerlei muziekinstrumenten!

Structureel
Jongeren
Tilburg

Word jij leiding bij KinderVakantieWerk?

Stichting jeugdwerk Berkel-Enschot

Ben jij gepassioneerd over het helpen van kinderen om plezier te hebben, actief te zijn en nieuwe vaardigheden te leren? Dan zijn wij op zoek naar jou! KinderVakantieWerk (KVW) is een leuk evenement waar kinderen samenkomen om te genieten van een week vol beweging, avontuur en vriendschap. Maar om dit magische evenement te laten slagen, hebben we fantastische vrijwilligers zoals jij nodig! Als vrijwilliger bij KVW Berkel-Enschot krijg je de kans om: 🏃‍♂️ Kinderen te begeleiden bij spannende sport- en spelactiviteiten. 🎨 Creativiteit te stimuleren. 🌈 Een glimlach op de gezichten van kinderen te toveren en onvergetelijke herinneringen te creëren! 🤝 Bij te dragen aan de ontwikkeling van de volgende generatie door middel van positieve interactie en ondersteuning. Maar dat is nog niet alles! Als onderdeel van ons team krijg je ook: 👥 De kans om nieuwe vrienden te maken en deel uit te maken van een hechte groep. 💼 Waardevolle ervaring in het werken met kinderen. 🎉 Een onvergetelijke ervaring die je leven zal verrijken en je hart zal verwarmen. Ongeacht of je ervaring hebt in het werken met kinderen of niet, we verwelkomen iedereen die een positieve houding en enthousiasme meebrengt. We zullen je voorzien van de nodige ondersteuning, zodat je je comfortabel voelt bij je rol als vrijwilliger. Dus waar wacht je nog op? Sluit je aan bij ons team en help ons om van de KVW een onvergetelijk belevenis te maken voor alle deelnemende kinderen! Neem vandaag nog contact met ons op om je aan te melden als vrijwilliger en samen iets geweldigs te bereiken! 🌟 Laten we samen een glimlach op de gezichten van kinderen toveren en herinneringen voor het leven creëren! 🌟

05-08-2024 en 4 meer
Tilburg

Ondersteuner activiteiten/taal

Refugee Team

Sociaal cafe "het Clubhuis" is een ontmoetings- en ontwikkelingsplek voor statushouders die begeleiding nodig hebben bij hun participatie in onze samenleving. Zij leren hier op een laagdrempelige manier nieuwe mensen kennen, Nederlands spreken en hun talenten ontdekken en in te zetten. Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden deze doelgroep te ondersteunen door een of meerdere dagdelen in de week te helpen bij de creatieve en educatieve activiteiten in "Het Clubhuis".

Structureel
Tilburg

Projectmedewerker Goed Voorbereid /vrijwillig

Rode Kruis Regio Zuid - (Brabant / Zeeland / Limburg)

Het Nederlandse Rode Kruis is er voor mensen in nood. Zowel om de hoek als ver weg. We helpen vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt. We zorgen er ook voor dat mensen zichzelf kunnen helpen en leren hun hoe ze anderen kunnen helpen. Zodat in tijden van nood niemand alleen staat. Om zichzelf of anderen te kunnen helpen is het belangrijk dat mensen zich bewust worden van risico’s. Risicobewustzijn kan ook bijdragen aan het voorkomen van noodsituaties. En voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Het Rode Kruis heeft activiteiten ontwikkeld in het kader van Goed Voorbereid en heeft daarnaast ook een aantal educatieprogramma’s voor de jeugd. Denk aan workshops goed voorbereid zijn op extreem weer en stroomuitval. Wat ga je doen? Je coördineert en faciliteert een aantal activiteiten per jaar. Als projectmedewerker leg je contact met relevante organisaties om tot de uitvoer van de activiteiten te komen. Je houdt deze vrijwilligers betrokken door periodiek bijeenkomsten te organiseren. Daarnaast speel je een belangrijke rol bij de organiseren van de activiteiten. Je doet dit alles in goed overleg met de coördinator hulpverlening en de projectondersteuner van het sociale domein. Wat vragen wij van jou: - goede sociale en communicatieve vaardigheden - je kunt goed organiseren en bent een regelaar - je vindt het leuk om te bouwen aan een netwerk van organisaties en mensen - je woont in Midden- en West-Brabant - de intentie om je voor een langere periode in te zetten voor het Rode Kruis - je onderschrijft de grondbeginselen en gedragscode van het Rode Kruis Wat bieden we? Zinvol en verantwoordelijk vrijwilligerswerk waarin je je kwaliteiten verder kunt ontwikkelen. Een kans om ervaring op te doen in een maatschappelijk relevante organisatie. Samenwerking met een team van enthousiaste vrijwilligers en beroepskrachten. Inhoudelijke ondersteuning. De mogelijkheid tot het volgen van verschillende trainingen. Vergoeding van gemaakte (reis)kosten en verzekerd werken tijdens de uitvoering van je werkzaamheden. Interesse? Stuur een berichtje

Structureel
Sittard-Geleen, Venray, Eindhoven, Boxtel, Tilburg

Vrijwilliger Restoring Family Links

Rode Kruis Regio Zuid - (Brabant / Zeeland / Limburg)

Niet weten waar je vader, moeder, broer of zus is. Dat is elk jaar voor duizenden mensen de harde realiteit. Zij zijn het contact met hun dierbare verloren als gevolg van een oorlog, conflict, natuurramp of migratie. Waar begin je met zoeken? Het Rode Kruis helpt met het zoeken naar vermiste familieleden en het herstellen van het contact. Dat doen we samen met het Internationale Rode Kruis Comité (ICRC) en alle nationale Rode Kruis- en Rode Halve Maanverenigingen. Met behulp van dit netwerk kunnen we op veel plaatsen in de wereld een zoektocht beginnen. Wil jij bijdragen bij het vinden en in contact brengen van familie? Dan is deze functie bij Restoring Family Links (RFL) iets voor jou! Wat ga je doen? Als RFL-vrijwilliger ontvang je de hulpvragers op een kantoor van het Rode Kruis, voer je gesprekken (al dan niet via een tolk) en vul je samen een digitaal (opsporings) formulier in. Je informeert daarbij de hulpvrager over de (on)mogelijkheden van de RFL-diensten. Je biedt een luisterend oor en stimuleert hulpvragers om ook zelf te blijven zoeken met behulp van zoektips. Daarnaast onderhoud je contacten met hulpvragers en met de beroepskrachten op de afdeling Migratie en Restoring Family Links over de voortgang van een hulpverzoek. Je zorgt ervoor dat de (tussentijdse) resultaten van het hulpverzoek tijdig worden teruggekoppeld. Je bent tevens verantwoordelijk voor de administratie van opsporingsverzoeken in het CRM-registratiesysteem. Wie ben jij? • Je hebt affiniteit met hulpvragers met diverse achtergronden en kunt goed grenzen stellen. • Je bent communicatief vaardig, geduldig en hebt een groot empathisch vermogen. • Je kunt goed in teamverband werken, feedback geven en ontvangen. • Je kunt ordelijk en systematisch werken, daarbij overzicht houdend op steeds veranderende informatie. Wat verwachten we • Jij kunt goed omgaan met een computer, Microsoft Office 365-pakket, het internet en bij voor-keur bekend met een registratiesysteem en/of CRM. • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift, ken-nis van een derde taal is een pré. • Je bent bereid te reizen (m.n. binnen de regio) en minimaal één jaar beschikbaar te zijn voor 4 tot 8 uur per week, voornamelijk op de maandagen. Wat bieden we? • Zinvol, leerzaam en interessant vrijwilligerswerk. • Trainingen om het werk goed uit te kunnen voeren en onbeperkt toegang tot een online e-learning platform. • Een gedreven team van vrijwilligers en beroepskrachten om mee samen te werken. • Een prettige werkomgeving met een internationaal karakter. • Reiskostenvergoeding op declaratiebasis indien nodig. • Voor deze functie is een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) verplicht. Deze is kosteloos voor vrijwilligers van het Rode Kruis. Achtergrond informatie Het Rode Kruis, dat zijn we allemaal. Met elkaar zijn we een wereldwijd netwerk van mensen. Een collectief dat samenwerkt met een doel: mensen in nood helpen. Zonder vrijwilligers is het Rode Kruis nergens. Als vrijwilliger sta jij er wanneer dat nodig is, want in tijden van nood staat niemand alleen. Een van de oudste en wereldwijd aangeboden Rode Kruis-diensten is Restoring Family Links (RFL). RFL valt onder de afdeling Migratie en Restoring Family Links en wordt aangestuurd vanuit het Verenigingskantoor in Den Haag. In het land zijn er in totaal zes vrijwilligersteams werkzaam: in Groningen, Arnhem, Amsterdam, Utrecht, Rotterdam en Eindhoven. Voor ons team in Eindhoven zoeken wij z.s.m een vrijwilliger die graag wil bijdragen aan deze bijzondere Rode Kruis dienst. Het team in Eindhoven is werkzaam op maandag en voert één keer per maand intakegesprekken in Heerlen. De RFL dienstverlening willen we continu blijven verbeteren om de hulpvrager zo goed mogelijk van dienst te zijn. We zijn op zoek naar een vrijwilliger die openstaat voor verandering en voor eventuele wijzigingen in de functieomschrijving. Geïnteresseerd? Volg je hart en reageer nu.

Structureel