csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Groene vingers voor de tuin

Het dorpshuis in Harmelen heeft een grote tuin die onderhouden wordt door vrijwilligers. Veel inwoners genieten van de mooie tuin. De tuingroep werkt elke dinsdag samen van 10 tot 12 uur. Je mag elke week komen maar minder kan ook. Heb je groene vingers of wil je meer leren over tuinen en planten? Dan ben je van harte welkom. We leren je graag hoe alles werkt.

Lees meer

structureel

Woerden

Activiteitenbegeleiding
Klussen buiten & tuin

Beschrijving

Het dorpshuis in Harmelen heeft een grote tuin die onderhouden wordt door vrijwilligers. Veel inwoners genieten van de mooie tuin.
De tuingroep werkt elke dinsdag samen van 10 tot 12 uur. Je mag elke week komen maar minder kan ook.

Heb je groene vingers of wil je meer leren over tuinen en planten? Dan ben je van harte welkom. We leren je graag hoe alles werkt.

Praktische informatie

Wekelijks 1 tot 2 uur

dinsdag

Locatie

Woerden

Bijzonderheden

Geschikt voor mensen die weinig Nederlands spreken

Extra begeleiding mogelijk

Impact

Voor wie

Kinderen & jongeren

Mantelzorgers

Mensen die begeleid worden/wonen

Nieuwkomers & vluchtelingen

Ouderen

Impactgebied

Duurzaamheid & milieu
Sociaal & welzijn
Tuin, dieren & natuur

Categorie

Activiteitenbegeleiding
Klussen buiten & tuin
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van gro-up buurtwerk

Rotterdam

Kinderactiviteiten begeleiden in speeltuin PB

gro-up buurtwerk

Kun je goed organiseren en vind je het leuk om voor en met kinderen activiteiten op te zetten en uit te voeren? Lees dan verder! Knutselen, spelletjes doen (het hele jaar door), bijzondere activiteiten bijv. op Koningsdag en nog veel meer in avonturenspeeltuin Pietje Bell in Prinsenland (Prins Alexander). Als je goed kunt omgaan met kinderen, geduldig, enthousiast, creatief bent en kunt samenwerken dan zijn wij op zoek naar jou! Werkdagen in overleg, doordeweeks en in het weekend is allebei mogelijk. Verklaring Omtrent Gedrag is vereist maar wordt vergoed.

Structureel
Rotterdam

Gastheer/vrouw in speeltuin Pietje Bell

gro-up buurtwerk

Als gastheer of -vrouw van avonturenspeeltuin Pietje Bell in Prinsenland (Prins Alexander) verwelkomt u bezoekers, houdt u toezicht, verkoopt u entreebewijzen en consumpties, verricht u lichte schoonmaakwerkzaamheden en ondersteunt u eventueel (als u dat wilt) bij kinderactiviteiten. Lijkt u dat leuk dan zijn we op zoek naar u! Uw beschikbaarheid kunt u zelf aangeven, doordeweeks en weekend is allebei mogelijk! Verklaring Omtrent Gedrag is vereist maar wordt vergoed.

Structureel
Rotterdam

Klusser met groene vingers in speeltuin

gro-up buurtwerk

Reparaties verrichten én tuinieren, lekker afwisselend! Avonturenspeeltuin Pietje Bell in Prinsenland (Prins Alexander) is op zoek naar iemand die de speeltoestellen kan onderhouden en kleine reparaties kan verrichten maar ook gras kan maaien en bomen en struiken kan snoeien en verzorgen. Dit kan alleen of samen met één of meerdere andere vrijwilligers. Bent u een handige klusjesman of -vrouw die graag buiten werkt? Ook nog enthousiast is en kan samenwerken? Dan zijn wij op zoek naar u! Werktijden in overleg. Verklaring Omtrent Gedrag is vereist maar wordt vergoed.

Structureel
Rotterdam

Administratief Mensenmens

gro-up buurtwerk

Bent u administratief onderlegd en haalt u energie uit het helpen van mensen? Dan is de functie Vrijwilliger Checkpoint écht iets voor u. Checkpoint (onderdeel van welzijnsorganisatie gro-up buurtwerk) helpt bewoners in Prins Alexander met vragen / problemen op het gebied van administratie, financiën en beginnende schulden. U helpt bewoners op één van de spreekuren bij uiteenlopende vragen; van het aanvragen van een DigiD of een kwijtschelding tot het aanvragen van een bijstandsuitkering, bijzondere bijstand of energietoeslag. Checkpoint helpt bij laagdrempelige acute problemen én probeert bewoners zelfredzamer te maken door de vraag achter de vraag in kaart brengen. Hierbij heeft u contacten met onder meer het wijkteam en de Vraagwijzer. Er is altijd een begeleider in de ruimte aanwezig bij de afspraken met bewoners. Bent u administratief sterk, flexibel, handig met de computer (Word, online zoeken, gegevens vastleggen) en communicatief sterk? Vindt u het leuk en uitdagend om bewoners met verschillende achtergronden te spreken en te helpen? Neemt u dan contact met ons op. We zijn op zoek naar vrijwilligers voor spreekuren (overdag) in verschillende wijken in Prins Alexander. Een VOG is verplicht (kosten hiervoor worden vergoed).

Structureel
Rotterdam

Gastheer/vrouw die uitleg kan geven

gro-up buurtwerk

In Het Lage Land, Prins Alexander staat een "comfortwoning". Een woning waar (technologische) E-Health oplossingen (GoogleHome speaker, medicijndispenser, etc), maar ook hele simpele oplossingen (loep, stok om spullen van de grond te pakken, etc.), voor in huis getoond worden, ruim 125 stuks. Met behulp van deze producten kunnen mensen langer, veiliger en comfortabeler in hun eigen woning blijven wonen. Voor deze comfortwoning (kamer met keuken en aparte badkamer, zie foto) zijn we op zoek naar een vrijwilliger die bezoekers rondleidt en uitleg kan geven over de handige oplossingen. De woning is geen toonzaal maar een gewoon ingericht huis. Er worden geen producten verkocht. Behalve rondleidingen geven zijn er ook nog andere taken te doen en overleggen we 1x in de 3 maanden met elkaar. Werktijden zijn in overleg en flexibel en afhankelijk van de aanvragen, u kunt dus uw eigen tijd indelen. Wel is er één keer per maand op maandagmiddag een vast inloopmoment. Bent u een gastvrouw of -heer en heeft u interesse in hulpmiddelen, ook technologische, en kunt u daar enthousiast over vertellen en uitleg geven? Dan kom ik graag met u in contact! U wordt natuurlijk goed ingewerkt! VOG is verplicht maar wordt vergoed. Voor meer info kijk op: comfortwoning.com

Structureel
Rotterdam

Gesprekvrijwilligers

gro-up buurtwerk

Geïnteresseerd in leuke, interessante, boeiende verhalen? Die kunt u zomaar horen bij de huisbezoeken. We bieden alle 75-plussers in Prins Alexander een huisbezoek aan. Een gesprek (meestal 5 tot 10 minuten) aan de deur of binnen (evt. op een later moment). Vindt u het leuk om deze eenmalige bezoeken, alleen of met iemand anders, te doen en vaak naar mooie, indrukwekkende verhalen te luisteren? Kunt u makkelijk een gesprek aangaan met senioren, goed luisteren en eventuele problemen signaleren? Meld u dan aan! U krijgt vooraf een korte training. Werkdagen en -tijden zijn in overleg. Verklaring Omtrent Gedrag is verplicht (wordt vergoed).

Structureel
Rotterdam

Medewerker Digicafé

gro-up buurtwerk

Op donderdagmiddag is er Digicafé in Huis van de Wijk Het Lage Land, Prins Alexander, verzorgd door vrijwilligers. In het Digicafé komen bewoners met allerlei vragen over het gebruik van hun tablet, smartphone en laptop. De bezoekers zijn veelal ouderen die digitaal vastlopen, ze hebben bijvoorbeeld problemen met hun mail of krijgen een bepaald programma niet gedownload of geopend of ze willen een DigiD of energietoeslag aanvragen. Heeft u ervaring met laptops, tablets en smartphones en vindt u het leuk om bewoners daarbij te helpen? Dan zijn wij op zoek naar u! Het is geen eis maar het zou fijn zijn als u iets van Apple af weet en daar mensen bij kan helpen. Beschikbaar zijn op donderdagen van 12.30 tot 16.00 uur. Verklaring Omtrent Gedrag is verplicht maar wordt vergoed.

Structureel
Rotterdam

Wandelvrijwilliger voor groepje

gro-up buurtwerk

Vindt u het leuk om in een groepje te wandelen, eventueel een eigen wandelgroepje te leiden en te helpen om ouderen in beweging te laten komen? Wij zoeken een vrijwilliger die wekelijks een uur mee zou willen wandelen met een wandelgroep in Ommoord. Maandagochtend om 10 uur vertrekt de wandelgroep vanaf de Romeynshof. Aangezien de één wat sneller is dan de ander, lopen we in verschillende groepjes door de wijk en eindigen we weer bij de Romeynshof. Dan drinken we gezellig met elkaar een kopje koffie en aansluitend is er een gezamenlijke gratis lunch. Da vraag gaat vooral om het wandelen. Als u het leuk vindt, kunt u uiteraard aansluiten bij het koffie drinken en lunchen! Tijd: iedere maandag van 10.00 tot 11.00 uur. En met koffie en lunch van 10.00 tot 12.30/13.00 uur. Wij bieden een vast contactpersoon als aanspreekpunt, kerstpakket, jaarlijkse bijeenkomst voor vrijwilligers en gezelligheid. Wij vragen een VOG, deze wordt vergoed.

Structureel
Rotterdam

Naailes geven

gro-up buurtwerk

Heb je een passie voor naaien en wil je je vaardigheden delen met anderen? Huis van de Wijk Het Lage Land is op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger om naailessen te verzorgen voor de bewoners, in een groep. Wat bieden wij: • Een vriendelijke en ondersteunende omgeving • Tijden in overleg • De kans om je liefde voor naaien te delen en anderen te helpen nieuwe vaardigheden te leren • Een vast contactpersoon, kerstpakket, jaarlijkse vrijwilligersbijeenkomst en gezelligheid. Wat zoeken wij: • Ervaring met naaien en basis naaitechnieken • Geduld en enthousiasme om les te geven aan beginners • Bereidheid om een paar uur per week te investeren • Goede communicatievaardigheden Een VOG is verplicht maar wordt vergoed.

Structureel
Rotterdam

Maatje voor oudere met dementie

gro-up buurtwerk

Voor het project DemenTalent zijn wij opzoek naar mensen die het leuk vinden maatje te worden van ouderen met (beginnende) dementie. Het gaat om minstens 1 uur per week per oudere. Het liefst hebben we mensen die maatje willen worden van meerdere ouderen maar dit is geen vereiste. DemenTalent is een project waar we gaan kijken wat de ouderen nog kunnen en willen en zoeken we een passend aanbod daarbij. Dit kan zijn, wandelen, tuinieren, spelletjes spelen, vrijwilligerswerk doen etc. Als maatje kan het dus zijn dat je een van deze activiteiten samen met de oudere gaat doen. De koppeling maken we aan de hand van de afstand tot elkaar en de behoeften van de oudere en jezelf. Dagen en uren zijn dus in overleg.

Structureel
Rotterdam

Lunchen en wandelen met demente ouderen

gro-up buurtwerk

Voor onze wandelgroep op de woensdagmiddag zijn wij opzoek naar een vrijwilliger die affiniteit heeft met de doelgroep ouderen met beginnende dementie, niet aangeboren hersenletsel of vergeetachtigheid. De wandelgroep komt elke woensdag van 12.00 uur tot 16.00 uur bij elkaar om samen te lunchen en gaat daarna een wandeling van ongeveer een uur maken op een rustig tempo. Het idee is dat jij samen met een vrijwilliger de lunch bedenkt en de boodschappen doet en daarna met de bewoners gaat lunchen. Daarna ga je gezellig mee wandelen en houd je de groep in de gaten. Komt iedereen mee? Heeft iedereen het naar zijn/haar zin? Met slecht weer blijven we binnen en doen we een spelletje of kletsen we wat onder het genot van een kop koffie of thee. Lijkt het je wat om hierbij te helpen? Laat dan snel een bericht achter!

Structureel
Woerden

Concierge voor het Dorpshuis

gro-up buurtwerk

In het Dorpshuis wordt het steeds gezelliger en drukker met activiteiten. De gastvrouwen en -heren zouden het fijn vinden als ze ook af en toe wat ondersteuning kunnen krijgen in met name de avonduren. Het gaat dan vooral om het openen en afsluiten van het Dorpshuis, wat kleine klussen en het sproeien van de moestuin. Woon je in Harmelen en lijkt het je leuk om een kleine bijdrage te leveren aan het Dorpshuis? We maken graag kennis met je. Loop gerust eens binnen of neem contact met ons op.

Structureel

Anderen bekeken ook

Woerden

Concierge voor het Dorpshuis

gro-up buurtwerk

In het Dorpshuis wordt het steeds gezelliger en drukker met activiteiten. De gastvrouwen en -heren zouden het fijn vinden als ze ook af en toe wat ondersteuning kunnen krijgen in met name de avonduren. Het gaat dan vooral om het openen en afsluiten van het Dorpshuis, wat kleine klussen en het sproeien van de moestuin. Woon je in Harmelen en lijkt het je leuk om een kleine bijdrage te leveren aan het Dorpshuis? We maken graag kennis met je. Loop gerust eens binnen of neem contact met ons op.

Structureel
Utrecht

Jij? Graag iets voor iemand doen als maatje?

Handjehelpen

Een kop koffie drinken, een kind helpen met de Nederlandse taal, even kletsen, samen de post openen of een wandelingetje maken. Is dat vrijwilligerswerk? Jazeker! Bij Handjehelpen zoeken we buddy's of maatjes voor kinderen en volwassenen met een beperking. Zij vragen ondersteuning bij hun hobby, zoeken gezelligheid, willen graag samen met jou huiswerk maken of willen alleen beetje gezelschap of een spelletje doen. Als jij in ieder geval een half jaartje beschikbaar bent voor 1 a 2 uurtjes per week of per twee weken kun je al een wereld van verschil maken voor een ander. Bij Handjehelpen geef je je hulp één op één bij iemand thuis. En natuurlijk word je door een coördinator begeleid en volg je een online introductiecursus. Nieuwsgierig geworden? Kijk voor onze vacatures op www.handjehelpen.nl Graag tot ziens! Handjehelpen

Structureel
Utrecht

Deskundige social media voor ons hospitium

Johannes Hospitium Vleuten

Wij willen graag vanuit ons hospitium actiever worden op social media, met name Facebook en Instagram. Meer bekendheid over wat een hospice precies is, het werven van vrijwilligers etc. We hebben echter onvoldoende kennis in huis om dit goed van de grond te krijgen. Ben jij deskundig en enthousiast op dit gebied en wil je je steentje bijdragen? Dan komen we graag in contact met jou! We verwachten dat het circa twee tot vier uur per week zal kosten, voor een afgebakende periode. Het gaat om het ontwerpen van content, het maken van een jaarplanning enzovoorts.

Structureel
Jongeren
Woerden

Stevige wandelaar

De Rijnhoven

Voor een zeer actieve bewoner ben ik op zoek naar iemand die makkelijk langere afstanden wandelt. Als jij graag de wandelschoenen aantrekt en dit ook leuk vind om met iemand samen te doen, nodig ik je uit voor om kennis te maken. Bij de Rijnhoven zijn wij erg blij met onze vrijwilligers. Wij bedanken jaarlijks de vrijwilligers met een mooi feest en rond de kerst krijgen zij allemaal een mooi kerstpakket. Daarnaast heb je leuke "collega's" waar je altijd bij terecht kunt voor een praatje of een vraag.

Structureel
Woerden

Verkeersregelaar bij de evenementen

Stichting Verkeersregelaars Woerden

Als verkeersregelaar is het jouw verantwoordelijkheid om verkeersstromen in goede banen te leiden. Dit doe je bij de leukste evenementen binnen de gemeente Woerden, maar eventueel ook daarbuiten. Je bent niet gebonden aan vaste tijden, maar je kan jezelf per evenement aanmelden. Zo kan je het goed combineren met andere werkzaamheden! Wij vragen een enthousiasme vrijwilliger die ten minste vijf keer per jaar inzetbaar is bij de verschillende evenementen waar de stichting verkeersregelaars levert. Daarnaast beheers je de Nederlandse taal in met name spraak. Daarnaast moet je minimaal 16 jaar zijn. Wij bieden jou een belastingvrije vrijwilligersvergoeding en reiskostenvergoeding naast een opleiding tot verkeersregelaar. Daarnaast werk je in een leuk team, en profiteer je tevens van een aantal leuke extraatjes die de stichting voor zijn vrijwilligers organiseert.

Structureel
Montfoort

Begeleider taalcursus voor Oekrainers

Taalmaatjes Montfoort-Linschoten

Vanaf begin januari organiseren wij een Nederlandse taalcursus voor Oekraïners. Omdat de belangstelling erg groot is, zijn wij op zoek naar enkele nieuwe begeleiders. De deelnemers werken met een online taalprogramma thuis en op donderdagavond van 19.30 tot 21.00 uur oefenen zij in De Rank in Montfoort aan het verbeteren van hun Nederlands. Heb jij belangstelling om deze cursisten te helpen of wil je meer weten, stuur dan een bericht.

Structureel
Jongeren
Woerden

MaS bij het NationaalVeteraanTreffen (NVT)

Stichting Nationaal Veteraan Treffen Woerden

14 september 2024 vind Nederlands grootste oldtimer evenement voor brommers, scooters en motoren voor de 32ste keer plaats op het exercitieveld in Woerden. Liefhebbers en eigenaren van meer dan 2000 voertuigen zullen vanuit heel Nederland langskomen om er samen een gezellige dag van te maken. Net als in voorgaande jaren bieden wij een maatschappelijke stage aan voor de voorbereidingen op 13 september (na schooltijd..) en de dag van het evenement, 14 september. Hiervoor heb je geen ervaring nodig, maar wel een goede inzet en motivatie om onder begeleiding van een enthousiaste groep vrijwilligers te helpen met het opbouwen van het evenement en te assisteren bij het begeleiden en parkeren van de voertuigen, kaartverkoop, assisteren in de horeca kramen (non-alcoholisch) en het afbouwen van het evenement. Je leert wat er allemaal geregeld en gedaan moet worden tijdens het evenement, leert veel mensen kennen en uiteraard krijg je ook tijd om te genieten van de sfeer van het evenement. Als jou dit een mooie uitdaging lijkt, reageer dan via deze site en wie weet ben jij er in september wel bij!

14-09-2024
Jongeren
Woerden

Wil je coach worden bij Coach4you?

Coach4you

Wil jij onze nieuwe coach worden voor brugklassers m.i.v. schooljaar 2024/25? De school voor voortgezet onderwijs is echt heel anders dan de basisschool. De brugklassers krijgen heel veel nieuwe impulsen. Grote school zonder speelkwartier, nieuwe vakken, heel vaak om de 50 minuten een andere leraar en nog een berg huiswerk op de koop toe. Maar het is ook wel weer spannend en erg leuk! Wij hebben echter gemerkt, dat sommige leerlingen individuele hulp nodig hebben, die scholen van het Voorgezet Onderwijs niet bieden. Coach4you Woerden probeert daar aandacht aan te besteden. Taakomschrijving In Woerden is in 2018 Coach4you gestart. Het is een landelijke vrijwilligersproject van Gilde Nederland. Het project is bedoeld voor leerlingen die door een aantal risicofactoren extra ondersteuning nodig hebben in de brugklas van het Voortgezet Onderwijs. Deze factoren kunnen zowel in de omgeving van het kind liggen als in het kind zelf. Doorgaans vallen deze leerlingen buiten de professionele hulpverlening. Als coach komt u een keer per schoolweek bij de leerling thuis (1-1,50 uur) en helpt hem/haar te wennen aan de nieuwe school, het bijhouden van de agenda, het plannen van het huiswerk, het zelfstandig werken, een effectieve manier voor het leren van toetsen en het voorbereiden van allerlei zaken. En natuurlijk antwoord geven op allerlei vragen die zo’n “brugpieper” heeft in de eerste weken. De coach zorgt voor “een steuntje in de rug” in de vorm van een persoonlijke coach. Aanmelding van een leerling loopt altijd via de basisscholen (leerkracht groep 8) uit de gemeente Woerden Wij vragen Wij zoeken vrijwilligers die het leuk vinden om kinderen van rond 12 jaar te begeleiden in de overgang van de basisschool naar het voortgezet onderwijs. Voelt u er voor coach te worden en wilt u eerst meer informatie, dan kunt u die vinden op de volgende landelijke site: www.coach4you.org . Wilt u contact met de coördinator van Coach4you Woerden stuur dan een bericht. Je krijgt per omgaande een reactie van ons. Kijken op de facebookpagina van coach4you Woerden mag ook. Wat hebben wij de vrijwilliger te bieden? Onze coaches worden eerst getraind en regelmatig begeleid. De duur van de coaching varieert van enkele maanden tot anderhalf jaar. In de praktijk blijkt, dat de coaches veel voldoening krijgen van hun werk, waarbij zij proberen een leerling op een goede en prettige manier door de brugklas heen te komen en dus hem/haar uitzicht geven op een betere toekomst.

Structureel
Montfoort, Woerden

Help mee met de avondvierdaagse Linschoten!

A4D Linschoten

De Linschotense avondvierdaagse (A4D Linschoten) is van maandag 12 tot donderdag 15 mei 2025, en is een tof evenement om te organiseren! Elk jaar maken vrijwilligers en 4 #MaS stagiaires dit mogelijk. Je kunt bijvoorbeeld helpen met PR, zoals facebook/insta/krantenberichten opstellen, posters maken en verspreiden. Maar ook met medailles in elkaar zetten, cursus verkeersregelaar (mag vanaf 16 jaar) volgen, etc. Verder ben je natuurlijk 4 avonden vrijwilliger, denk aan pleinaankleding, stempelposten, snack uitdelen, foto's maken, rolstoelbegeleiding en verkeersregelaar. Na afloop doen we een drankje in het dorpshuis. Samen met jou maken we van de vierdaagse een gezellig, veilig en vrolijk evenement van, zowel leuk om aan mee te werken als aan mee te doen!

12-05-2025 en 3 meer
Jongeren