csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Gezellige gastvrouw/heer

Vind je het leuk om in het weekend, samen met iemand anders, koffie te schenken en een praatje te maken met de bezoekers van het Open Huis, meld je dan meteen aan, want Crooswijk wacht gewoonweg op je!!!

Lees meer

structureel

Rotterdam

Activiteitenbegeleiding

Beschrijving

Vind je het leuk om in het weekend, samen met iemand anders, koffie te schenken en een praatje te maken met de bezoekers van het Open Huis, meld je dan meteen aan, want Crooswijk wacht gewoonweg op je!!!

Praktische informatie

Locatie

Rotterdam

Bijzonderheden

Geschikt voor mensen die weinig Nederlands spreken

Geschikt voor jongeren

Extra begeleiding mogelijk

Rolstoeltoegankelijk

Impact

Voor wie

Ouderen

Impactgebied

Sociaal & welzijn

Categorie

Activiteitenbegeleiding
Delen:
Bewaar:
Print:

Anderen bekeken ook

Deventer, Arnhem, Nijmegen, Amersfoort, Utrecht, Amsterdam, Haarlem, 's-Gravenhage, Rotterdam, Tilburg

Wandel mee tijdens de Nacht van de Vluchteling

NLvoorelkaar

Kun jij het je voorstellen? Dat je van de een op de andere dag alles moet achterlaten? En halsoverkop met je familie, je buren of soms helemaal alleen op de vlucht slaat naar een bestemming die nog onbekend is? 💔 Nog nooit waren zo veel mensen op de vlucht voor oorlog, conflict en onderdrukking. Door mee te lopen met de Nacht van de Vluchteling, zet jij je voor hen in: je vraagt op een positieve manier aandacht voor hun verhalen en laat jouw kilometers sponsoren. Hoe meer geld je ophaalt, hoe meer noodhulp we met elkaar kunnen bieden!! 💪🏼 Tijdens de 2023 editie met maar liefst 5500 deelnemers werd er ruim 1.3 miljoen euro opgehaald! Een fantastisch bedrag! Hiermee kond Stichting Vluchteling o.a. Soedanese vluchtelingen toegang geven tot schoon (drink)water en sanitaire voorzieningen. Ook verzorgden ze noodhulppakketen voor mensen die moesten vluchten voor de aardbeving in Turkije en Syrie en ondersteunenden ze met o.a. voeding in Ethiopie en Burkina Faso. Loop jij dit jaar ook mee? Schrijf je individueel in, met je familie, vrienden, sportclub, bedrijf of school. Klik op 'ik doe mee' zodat we je kunnen uitleggen hoe je kan kan meelopen!

15-06-2024 en 1 meer
Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Rotterdam

Speeltuinvrienden

Buurt- en Speeltuinwerk Rotterdam (BSW)

Rotterdam telt ruim 50 speeltuinen, deze speeltuinen maken het mogelijk dat wekelijks honderden kinderen op een leuke en veilige plek kunnen spelen. De speeltuinen zijn een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en waar mooie vriendschappen ontstaan. Speeltuinen hebben regelmatig grote klussen waar jij en je collega's/ vrienden kunnen bijdragen aan een mooier Rotterdam. Help mee bij een onderhoudsbeurt van het clubgebouw, het organiseren van een grote kinderactiviteit of het vergroenen van de speeltuin. Er zit altijd een speeltuin bij jullie in de buurt. Dus heb je zin en tijd om met een groepje aan de slag te gaan? Neem dan contact met ons op en wij zoeken een leuke klus voor jullie uit. Namens de kleine Rotterdamse speeltuinbezoekers...alvast bedankt.

Eenmalig
Jongeren
(kleine) groepen
Rotterdam

Maatjes gezocht

Aafje Locatie De Nieuwe Plantage

De Nieuwe Plantage is een multicultureel Verpleeghuis in de wijk Crooswijk/Kralingen. In het huis wonen zowel bewoners met een lichamelijke problemen als bewoners met een vorm van dementie. Er zijn verschillende bewoners die een maatje zoeken. Hieronder een greep uit de vragen die er op dit moment zijn. Ben jij de enthousiaste trouwe vrijwilliger die onze bewoners komt verblijden? - Een Surinaamse bewoner zoekt een heer van Surinaamse afkomst om herinneringen op te halen - Een Turkse Bewoner zoekt gezelschap van een eveneens Turkse man. Voor een gesprek. - Verschillende bewoners zoeken een maatje, voor een gesprek, voor een wandeling, spelletje of creatieve activiteit of een kopje koffie. - Bewoners zoeken hulp om samen een boodschap te halen in de Lusthofstraat. Heeft u met regelmaat(wekelijks, tweewekelijks, maandelijks) wat tijd over en wilt u iets betekenen voor een van onze bewoners? Neem dan contact met mij op! Ik bespreek tijdens een lekker kopje koffie of thee graag de mogelijkheden.

Structureel
Jongeren
Alkmaar, Breda, 's-Gravenhage, Haarlem, Rotterdam, Amsterdam, Uitgeest

#Jong-LPO #Join the team

Landelijke Pijn Organisatie

#Jong-LPO #Join the team Help ons bouwen aan een platform voor jongeren met chronische pijn Dit ga je doen; Je gaat ons helpen om deze jongeren met chronisch pijn te bereiken, zodat wij ze ons platform kunnen bieden waar jongeren terecht kunnen; ‘hoe om te gaan met hun chronische pijn’ in het dagelijks leven. Je ontwerpt met het team Insta-posts op jongeren gericht. Met je team ga je het sociale-media platform ‘JONG-LPO’ voor jongeren met chronisch pijn laten groeien tot een krachtig geheel. Wil je vast meer weten, over ons te bouwen platform voor mensen met chronisch pijn, neem eens een kijkje op; https://landelijkepijnorganisatie.nl/ Wie ben jij? Het is fijn als je al wat meer weet over marketing maar niet noodzakelijk. Je bent creatief en je vindt het leuk om content te creëren. Je bent de Nederlandse taal vaardig. Je bent in het bezit van een eigen laptop en vind het leuk om van daaruit creatief te werk te gaan (bijv. Canva). Waar en wanneer; Lekker vanuit je eigen stek, wij werken alleen online en hebben regelmatig contact met elkaar via Microsoft Teams. Overleg met het team plannen wij met elkaar en verder deel jij je tijd in naar wat voor jou prettig werkt. De bonus Je wordt ontvangen in een warm, gezellig en enthousiast jongeren-team waar je ook weer nieuwe mensen leert kennen. Je werkt comfortabel vanuit je eigen huis Landelijke Pijn Organisatie biedt jou de mogelijkheid om jezelf nog verder te ontwikkelen middels cursussen en workshops op het gebied van sociale media. 2 x per jaar organiseren wij een gezellige middag voor de vrijwilligers Doordat jij je belangeloos gaat inzetten voor deze nóg onzichtbare doelgroep, creëer je een mooie toevoeging op je CV!! Ben je enthousiast, of wil je graag eerst vrijblijvend een oriënterend gesprek, reageer dan of via NL-Voor of vul het aanmeldformulier in op onze website, dan neem ik spoedig contact met je op uiteraard geheel vrijblijvend:) Alvast bedankt, ik hoop tot snel op teams Marisa vrijwilligerscoördinator LPO [email protected]

Structureel
Jongeren
Rotterdam

Goed gesprek met Turkse of Marokkaanse oudere

Samen 010

Kun je goed luisteren en ben je geïnteresseerd in oudere mensen? Dan is het project ‘Motto’ vast iets voor jou. Als Motto-vrijwilliger bezoek je regelmatig een oudere wijkbewoner voor een goed gesprek. Zo word je een vertrouwd persoon en kun je echt iets voor een ander betekenen. Motto is er ook voor ouderen met migranten-ouderen. Daarom zoeken we nog enkele vrijwilligers met een Turkse of Marokkaanse achtergrond. Taal en cultuur zijn altijd belangrijk. Wat heb je nodig? Een beetje levenservaring, interesse in ouderen, tijd en aandacht. En wat krijg je ervoor terug? Mooie contacten, verdieping voor jezelf, fijne mede-vrijwilligers waarmee je geregeld samenkomt. Mirjam (van Samen 010) begeleidt alles. Interesse, meer weten, jezelf aanmelden voor ‘Motto Kralingen-Crooswijk’? Stuur dan een berichtje of bel met Mirjam.

Structureel
Rotterdam

Bezoek een oudere voor een goed gesprek

Laurens

Maak het verschil voor thuiswonende ouderen in Rotterdam! Bij MOTTO (Meelevende Ondersteuning Ten behoeve van Thuiswonende Ouderen) streven we ernaar om ouderen te ondersteunen op het gebied van zingeving en levensvragen in verschillende wijken van Rotterdam. Het ouder worden brengt vaak uitdagingen met zich mee, zoals het verlies van dierbaren, afnemende gezondheid en mobiliteit. Als vrijwilliger bij MOTTO luister je vooral naar de oudere en probeer je met hen mee te voelen in alles wat ze doormaken. Samen helpen we hen om opnieuw zin in het leven te vinden en te delen. Na verloop van tijd ontstaat er een kostbare vertrouwensband, die de ruimte geeft om samen leuke activiteiten te ondernemen. Je bezoekt een vaste oudere thuis, één keer in de twee weken voor ongeveer 1½ uur, in overleg met de oudere zelf. We vragen je om het contact aan te gaan voor minimaal één jaar. Op deze manier kun je echt het verschil maken in het leven van een oudere, en zij kunnen ook iets waardevols voor jou betekenen. Wat MOTTO Noord extra bijzonder maakt, is dat we onze vrijwilligers goed begeleiden en vooraf trainen. Je leert hoe je een gesprek op gang brengt, de juiste vragen stelt en inzicht krijgt in de diverse levensvragen waarmee mensen kunnen worstelen. Daarnaast kom je ongeveer vijf keer per jaar samen met andere vrijwilligers om ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren. Als waardering voor je inzet bieden we leuke extra's, zoals een jaarlijks vrijwilligersuitje en gratis toegang tot leerzame bijeenkomsten. Dus, als je graag wat tijd en aandacht wilt schenken aan een oudere, als je goed kunt luisteren en empathisch bent, neem dan contact met ons op. Jouw vrijwillige bijdrage kan een wereld van verschil maken voor ouderen in Rotterdam. En hier bij MOTTO Noord verwelkomen we ook vrijwilligers die naast goed Nederlands een andere taal spreken, zoals Turks, Marokkaans, Creools, Surinaams of Papiaments. Want inclusie en diversiteit staan bij ons hoog in het vaandel. MOTTO Noord is een project van Samen010 in samenwerking met Laurens. Laten we samen het leven van ouderen in Rotterdam mooier maken!

Structureel
Breda, Assen, Groningen, 's-Hertogenbosch, Rotterdam, Middelburg, Maastricht, Utrecht, Enschede, Amsterdam

Vrijwilliger Impact...want meten=weten!

Landelijke Pijn Organisatie

*Voor wie ga jij je inzetten als ‘vrijwilliger Impact’?* De Landelijke Pijn Organisatie werkt aan een breed platform, Pijnstad, waar iedereen die te maken heeft met pijn zijn toevlucht toe kan nemen. Lees op de website meer over Pijnstad. *Wie zoeken we?* Onze “Werkgroep Impact” zoekt versterking. Meten = weten, nietwaar? Je helpt mee om impact- & effectmetingen vanaf de start tot de kern van de Landelijke Pijn Organisatie te maken. De werkgroep heeft veel energie om voor het Pijnstad platform, dat nu gebouwd wordt, te onderzoeken hoe we de effecten in dat platform willen gaan meten. Natuurlijk maken we ook gebruik van Google Analytics, maar impact is veel meer dan dat! *Dit ga je doen als vrijwilliger Impact* - Je werkt aan de basis van wat een ‘Werkgroep Impact- en Effectmetingen’ gaat worden. - Je denkt bijvoorbeeld mee hoe we de effecten in een nu al grote community van pijnpatiënten kunnen meten, die straks als onderdeel van Pijnstad nog veel groter wordt. - We plaatsen nu al eerste content online in het Informatiecentrum. Wat is het effect daarvan? Wat doen, of laten, lezers na het lezen van deze informatie? - Voor alle toekomstige activiteiten binnen Pijnstad willen we de effecten kunnen meten. - Maar ook achterhalen we graag wat het effect is van het vrijwilligerswerk bij de LPO op mensen met en zonder chronische pijn. - Samen met PGOsupport werken we aan uitbreiding van onze veranderstrategie. We willen de verwachte effecten die we daarin hebben verwoord meetbaar maken; voor de mensen die we bereiken, voor onszelf, voor onze partners en voor partijen die met financiële bijdragen ons werk mogelijk maken. - Je verwerkt die effecten tot heldere cijfers en statistieken, bruikbaar binnen en buiten de LPO. Kortom: jij draagt bij aan hoe we “impactmeting” verweven in álles dat we bij de LPO doen en gaan doen. *Wie ben jij?* - Je hebt ervaring met het opzetten en/of uitvoeren van impact- en effectmetingen, zowel kwalitatief als kwantitatief. - Het is een pre als je kennis hebt van output-, outcome en impact metingen (al staan we nog helemaal open voor andere meetmodellen!). - Je bent –uiteraard- kundig met cijfers maar weet die met name te vertalen naar bruikbare inzichten en rapportages. - Je hebt affiniteit met chronisch pijnpatiënten of een groot empathisch vermogen om je in te leven in hoe het is om te leven met chronisch pijn en daar wil jij je graag voor inzetten. - Je hebt een groot zelfstartend vermogen en ‘ziet’ het werk dat gedaan moet worden. De werkgroep is nog zeer bescheiden in omvang; dat betekent veel vrijheid…maar ook weinig sturing. - Je hebt kennis van Word, Excel, Outlook en Teams, en je bent in het bezit van een eigen laptop. - Je bent wekelijks, enigszins flexibel beschikbaar (verwachting gemiddeld minimaal zo’n 2-4 uur). *Waar en wanneer* - Lekker vanuit je eigen stek, wij werken alleen online en hebben regelmatig contact met elkaar via Teams. - Je deelt je tijd in naar wat voor jou prettig werkt, met af en toe een gezamenlijk online overleg. - Dat zorgt dus voor veel flexibiliteit en vrijheid; deze vacature is dan ook ideaal voor mensen die, om wat voor reden dan ook, liever vanuit huis bijdragen. Tegelijkertijd is het minder geschikt voor mensen die graag veel en vaak anderen tegenkomen ‘op kantoor’, tijdens hun vrijwilligerswerk. Online werken we dan juist weer wél veel samen. *De bonus* - Het geeft jou positieve energie om aan iets mee te kunnen bouwen dat zomaar eens heel groot zou kunnen gaan worden. - We bieden de ruimte voor jouw persoonlijke ontwikkeling, welke past bij de doelstellingen van de Landelijke Pijn Organisatie. - We bieden je mogelijkheden voor aanvullende trainingen en workshops en via het LPO netwerk. Jouw ervaring en ontwikkeling groeien mee naar een hoger niveau en je kan écht het verschil maken in deze voor de hele organisatie erg belangrijke taak. - Resultaten en effecten treden op ‘door de hele organisatie heen’. Je krijgt dus met veel verschillende werkgroepen en mensen (vrijwilligers) te maken, waardoor je een bredere blik op een patiëntenorganisatie-in-opbouw krijgt. - Met fijn zinvol bezig zijn, zul je veel nieuwe mensen leren kennen en zul je nieuwe skills leren. Ben je enthousiast, reageer dan via NL-voor elkaar of ga naar onze website en vul het "aanmeldformulier" in dan nemen we zo spoedig als mogelijk contact met je op. Alvast bedankt, Met vriendelijke groet, Marisa Vrijwilligerscoördinator LPO

Structureel
Jongeren
Rotterdam

Verzorging van vogels in vogelopvangcentrum

Stichting Vogelklas Karel Schot

Stichting Vogelklas Karel Schot is een opvang centrum voor zieke en gewonde wilde vogels en vleermuizen. Na herstel worden de dieren weer losgelaten in de natuur. Jaarlijks vangt de vogelklas meer dan 10.000 dieren op. Al deze dieren moeten dagelijks en dus ook in de weekenden verzorgd worden. Naast de (medische)verzorging moeten de dieren gevoerd worden en de hokken en verblijven schoongemaakt worden. We zoeken mensen die ons team willen komen versterken. De verzorging van de vogels is een verantwoordelijke taak en vergt kunde en ervaring. Naast het inwerken voor de dagelijkse verzorging is er daarom ook mogelijkheid tot het volgen van trainingen. Ben je 16 jaar of ouder en lijkt het je leuk om in een gezellig en leuk team enthousiaste mensen te werken? Alles te leren over wilde vogels en de verzorging ervan? Niet bang om je handen uit de mouwen te steken, en lichamelijk werk te doen? Meld je dan bij ons aan! We vragen minimaal MBO niveau voor de verzorging van de vogels.

Structureel
Rotterdam

Maatjes voor aanstaande moeders gezocht!

Home Start Humanitas Rotterdam

Zwanger zijn is een bijzondere periode. Toch zijn er soms omstandigheden waardoor het moeilijker is om te kunnen genieten. Stress of gevoelens van onzekerheid over de zwangerschap, de bevalling en het moederschap kunnen dan een rol spelen. Een extra steuntje van een ervaren vrijwilliger is op zo'n moment heel welkom! Als maatje ga je wekelijks op bezoek bij de aanstaande moeder. Je bied een luisterend oor en vriendschappelijk contact. Je geeft bijvoorbeeld informatie over gezond zwanger zijn, hechting tussen moeder en kind en het stimuleren van de ontwikkeling tijdens het eerste jaar. Het contact is op basis van gelijkwaardigheid en vertrouwen en is vraaggericht. Uitgangspunt is dat de aanstaande moeder zich goed en zo prettig mogelijk kan voorbereiden op de komst van haar kindje. De begeleiding start in de zwangerschap en loopt door tijdens het eerste levensjaar. Home-Start voor Zwangeren Maatjes hebben een positieve levenshouding, staan open voor de ander en kunnen goed communiceren. Zij vinden het leuk om langere tijd met iemand op te trekken en hun ervaringen als moeder te delen. Wij bieden een voorbereidende training, individuele begeleiding, intervisie en thema-bijeenkomsten door professionele coördinatoren. Je word onderdeel van een enthousiast team vrijwilligers en je reiskosten worden vergoed. Ben je geïnteresseerd en wil je meer informatie? Neem vrijblijvend contact op via deze vraag!

Structureel