csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Leuke activiteiten ondernemen met Fay (VE90)

Hallo allemaal! Ik ben Fay (net 18 jaar). Ik woon samen met mijn ouders en broertje in Veldhoven. Wij hebben 2 katten waar ik dol op ben. Ik ben van nature lief, zorgzaam en puur. Voor mezelf opkomen en zelfvertrouwen zijn nog leerpunten van mij. Het is mijn droom om een bekende pianiste te worden. Ik zoek een maatje om samen leuke activiteiten mee te ondernemen; shoppen, spelletjes spelen, bakken of de bios. Ik ben eigenlijk overal voor in. Lijkt het jou leuk om met mij in contact te komen? Neem dan contact op met MEE!

Lees meer

structureel

Veldhoven

Maatje, buddy & gezelschap

Beschrijving

Hallo allemaal! Ik ben Fay (net 18 jaar). Ik woon samen met mijn ouders en broertje in Veldhoven. Wij hebben 2 katten waar ik dol op ben. Ik ben van nature lief, zorgzaam en puur. Voor mezelf opkomen en zelfvertrouwen zijn nog leerpunten van mij. Het is mijn droom om een bekende pianiste te worden. Ik zoek een maatje om samen leuke activiteiten mee te ondernemen; shoppen, spelletjes spelen, bakken of de bios. Ik ben eigenlijk overal voor in. Lijkt het jou leuk om met mij in contact te komen? Neem dan contact op met MEE!

Praktische informatie

Maandelijks 1 tot 3 uur

Locatie

Veldhoven

Impact

Voor wie

Kinderen & jongeren

Impactgebied

Sociaal & welzijn

Categorie

Maatje, buddy & gezelschap
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van MEE De Meent Groep

Eindhoven

Anders Roze EHV zoekt vrijwilligers (E235)

MEE De Meent Groep

Anders Roze is een gezellige activiteit voor mensen met een verstandelijke beperking die LHTBI’er zijn. We komen iedere laatste zaterdagmiddag van de maand bij elkaar in het café van het COC in Eindhoven, ook wel bekend als Pand54. Een ontmoetingsplek in een omgeving waar iedereen zich zelf kan zijn! Anders Roze helpt mensen met een verstandelijke beperking om andere mensen met dezelfde gevoelens te leren kennen. We kletsen over van alles en nog wat, drinken wat en doen vaak een leuke activiteit. Soms is er een uitstapje en met Sinterklaas en Oud & Nieuw maken we er een extra gezellig feestje van. Als blijkt dat er vragen leven over een bepaald onderwerp houden we daar een themabespreking over. Door persoonlijke omstandigheden zijn helaas twee van de vrijwilligers gestopt. Daarom is Anders Roze op zoek naar enthousiaste en gemotiveerde vrijwilligers die het leuk vinden om activiteiten te organiseren en de deelnemers een gezellige middag te bezorgen. Heb je belangstelling of wil je meer informatie stuur dan een berichtje

Structureel
Jongeren
Eersel

Goeie “buurt” met Rick! (EE24)

MEE De Meent Groep

Hoi, aangenaam kennis te maken, ik ben Rick. Ik ben 61 jaar en ik woon in Eersel. Ik werk 4 dagen per week bij Kempenplus in de groenvoorziening. Dit doe ik al bijna 40 jaar. Rustig en vriendelijk, dat past wel bij mij. Ik help een ander graag maar daarbij vergeet ik mezelf nog wel eens. Ik vind het leuk om te buurten en daarom ben ik ook op zoek naar iemand die op een doordeweekse avond met mij een kop koffie zou willen drinken. Misschien, als het weer goed is, een keer een stuk fietsen kan ook maar vooral lekker kletsen zie ik wel zitten. Dit zou ik graag met een vrijwilliger willen doen. Wil je meer van me weten? Neem dan contact op met MEE en wie weet zien we elkaar binnenkort.

Structureel
Eersel

Wandelen, fietsen en buurten met Gert (EE25)

MEE De Meent Groep

Hoi ! Ik ben een sportieve man van 70 jaar die van wandelen en fietsen houd. Mijn naam is Gert en ik woon in Eersel. Ik heb een niet aangeboren hersenletsel wat voor mij betekent dat ik niet altijd alles even goed kan onthouden. Ik houd van buurten en kan best wel flinke afstanden wandelen en fietsen, maar alleen is ook maar alleen. Ik zou dit dus graag met iemand samen willen doen (kortere afstanden mag ook) ! Met mooi weer is samen een terrasje pakken natuurlijk ook gezellig. Ben jij een vrijwilliger of op zoek naar een vriendschap en wil jij met mij op pad of een goed gesprek voeren? Neem dan contact op met MEE !

Structureel
Eersel

Mountainbiken met Mark ! (EE26)

MEE De Meent Groep

Aangenaam, mijn naam is Mark, 50 jaar en ik woon in Eersel. Mountainbiken, dat is een van mijn grote hobby’s. Daarom ben ik ook op zoek naar iemand met wie deze hobby kan uitoefenen. Ik vind het namelijk moeilijk om mezelf te motiveren dit op te pakken terwijl… als ik onderweg ben, geniet ik ontzettend! Door mijn autisme vind ik het niet fijn om me in grote groepen of drukte te mengen. Dus samen met iemand of in een kleiner clubje zou voor mij geen probleem zijn. Het liefst 1 keer per week, maar als het minder vaak kan dan wil ik me daar ook best in aanpassen. Ga jij met mij “on the road” (of door de bossen)? Neem dan snel contact op met MEE !

Structureel
Eersel

Buurten of winkelen met Nicky (EE28)

MEE De Meent Groep

Nicky (68) is een vriendelijke en gastvrije vrouw met COPD en diabetes en is woonachtig in Duizel. Nicky is op zoek naar een vrijwilliger om gezellig mee te buurten, iets leuks mee te ondernemen of gezellig mee te gaan winkelen. Nicky is alle dagen in de ochtend en middag beschikbaar om eens in de 2 weken iets leuks te ondernemen. Ben jij (vr, 45-70 jr) degene die samen met Nicky iets leuks wil ondernemen? Neem dan contact op met MEE.

Structureel
Veldhoven

Concerten bezoeken met Manon (VE79)

MEE De Meent Groep

Hou jij van concerten? Zijn metal, punk, rock en gierende gitaren helemaal jouw ding? Lees dan snel verder! Mijn naam is Manon en ik ben 30 jaar en woon Veldhoven. Ik ga graag naar concerten. Zo ben ik bijvoorbeeld naar Green Day in Antwerpen, Sabaton in Amsterdam en Papa Roach in Tilburg geweest. Door mijn autisme is het voor mij belangrijk dat er iemand bij mij is op wie ik kan vertrouwen. Tot nu toe is mijn moeder altijd meegegaan, maar mij lijkt het toch ook wel erg leuk om dit met een rustig maatje te kunnen doen. Ik hou niet van onvoorspelbaarheid en ben snel overprikkeld. Ik vind het ook niet prettig als mensen me plotseling aanraken. Daarom kan ik niet met het OV reizen en is het belangrijk dat een maatje een rijbewijs heeft en auto tot zijn beschikking heeft. Ondanks mijn autisme kan ik heel erg genieten van de muziek en van de sfeer van een concert. Lijkt het jou leuk om mij te ondersteunen bij deze uitjes, hou je er zelf ook van om een concert te bezoeken en zijn gierende gitaren ook helemaal jouw ding? Neem dan contact op met MEE. De kosten van het kaartje en de reiskosten worden door mij vergoed.

Structureel
Jongeren
Veldhoven

Oppas voor slimme jongens (11 & 7) VE86

MEE De Meent Groep

Tom (11) en Kevin (7) zijn twee intelligente jongemannen uit Veldhoven. Tom is een rustige beleefde jongen die met veel plezier naar school gaat. Tom zit in de schoolraad en in zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met pianoles en voetballen. Kevin, het jongere broertje van Tom, is een jongen met veel humor, is goedlachs en erg zorgzaam. Kevin gaat ook met veel plezier naar school en in zijn vrije tijd houdt hij erg veel van spelletjes doen, knutselen, koken en gamen. Kevin heeft kenmerken van Autisme en heeft daarom veel duidelijkheid nodig en heeft veel moeite om de dingen waarmee hij zit te uiten. Dit vraagt veel aandacht van ouders en omdat ouders een klein netwerk hebben zijn zij opzoek naar iemand die 1x in de 2 tot 4 weken op Kevin en Tom wil passen. Op deze manier hebben ouders weer wat meer tijd voor elkaar. Ben jij degene naar wie Tom en Kevin opzoek zijn? Neem dan contact op met MEE.

Structureel
Jongeren
Eindhoven

Ondernemen met creatieve rustige Jeroen E558

MEE De Meent Groep

Hallo, ik ben Jeroen, 52 jaar, woon op mezelf in Eindhoven en zit in een rolstoel. Ik zou mezelf omschrijven als: rustig, creatief, een doorzetter en in voor een grapje. Ik houd van muziek en speel zelf elektrische gitaar. Ook vind ik het erg leuk om spelletjes te doen zoals monopoly, risk of Yahtzee. Verder zijn mijn interesses, creatief bezig zijn, lekker de bossen in en koken. Het liefst kook ik biologisch. Ik zou het leuk vinden om iemand te leren kennen die vriendelijk, zachtaardig van karakter en rustig is en die aansluit bij mijn interesses. Zou jij het leuk vinden om eens per maand lekker met me naar buiten te gaan of het tegen me op te nemen met een spelletje? Neem dan snel contact op met MEE!

Structureel
Veldhoven

Iets leuks doen met Joëlle (32) VE92

MEE De Meent Groep

‘Joëlle (32) is een vrolijk en enthousiaste vrouw uit Veldhoven. Joëlle heeft een verstandelijke beperking en kan zich niet uiten in taal. Joëlle begrijpt wel veel taal en kan toch erg veel duidelijk maken in gebaren. Ze woont op een woongroep in Veldhoven en gaat met veel plezier naar haar dagbesteding. Voor Joëlle zou het erg fijn zijn als iemand 1 á 2 wekelijks even iets leuks met haar zou kunnen doen. Iemand die niet haar ouders of haar begeleiding is. Jarenlang is er iemand geweest die vrijwillig leuke dingen heeft gedaan met Joëlle, maar deze persoon lukt dit helaas steeds sporadischer wegens gezondheidsredenen. Dingen die Joëlle leuk vindt om te doen is een stukje fietsen op de duo fiets, foto’s kijken, wandelen, muziek luisteren en boekje leen. Daarnaast zullen de ouders van Joëlle met je meedenken in wat voor activiteiten goed aansluiten bij Joëlle. Lijkt het jou leuk om 1 á 2 wekelijks iets leuks te doen met Joëlle? Neem dan contact op met MEE. ‘

Structureel
Jongeren
Eindhoven

Wodan (59) zoekt maatje (E603)

MEE De Meent Groep

Ik ben Wodan, een man van 59 jaar oud. Mijn vrouw is een aantal jaar geleden overleden en hierdoor ben ik een beetje in een isolement terecht gekomen. Ik ben opzoek naar een leuke vrijwilliger of vriendschap om leuke dingen te gaan doen. Wie ben ik? Ik ben een hele lieve zachtaardige man, ik werk als tuinman bij de kerk en in mijn vrije tijd ben ik ook veel bezig met het doen van tuinen van particulieren. Op zondag ga ik vissen (vindt jij dit ook leuk misschien kunnen we dan eens samen gaan), ik heb een hond en een aquarium. En als je me vraagt wat ik nu het aller leukste vindt zijn dat treinen, ik heb heel veel modeltreinen en een spoorwegmuseum bezoek ik dan ook graag. Wil jij met mij naar een rozenkweker, kerstmarkt kasteeltuin of het spoorwegmuseum? Wil jij met mij en mijn hond een stukje wandelen? Of gewoon even gezellig praten over het leven? Meld je dan bij MEE LiNCK.

Structureel
Eindhoven

Maatje voor Cornelius (64) E604

MEE De Meent Groep

Cornelius is een rustige zelfverzekerde man van 64 en opzoek naar een vrouwelijk maatje om samen leuke dingen te ondernemen. Een stukje wandelen, een spelletje kaarten of gewoon wat kletsen. Cornelius is autistisch en kampt met chronische lichamelijke klachten maar dit weerhoud hem niet om naar buiten te gaan. Cornelius heeft ook PTSS door 3 uitzendingen, hij wil niet over zijn uitzendingen en de oorlog praten. Door zijn autisme kan hij soms wat afgeleid overkomen maar deze slimme man heeft alles in de gaten dus ben maar niet bang dat hij je niet hoort. Hij houd van flauwe grapjes maken en zal je soms ook een beetje voor de gek houden dus kun jij daar tegen dan zijn jullie een leuke match. Cornelius is gelovig katholiek maar hij hoeft daar niet perse over te praten maar vindt het daarom belangrijk dat je absoluut niet vloekt! Cornelius heeft vooral duidelijkheid en structuur nodig dus zeg wat je doet en doe wat je zegt zodat hij van je opaan kan. Heb jij voor deze flauwe man een beetje peper en zout in huis? Zie je het zitten om een stukje met cornelius te wandelen of een spelletje te doen? Neem dan contact op met MEE LiNCK.

Structureel
Jongeren
Eindhoven

Samen (wandelend) boodschappen doen (E611)

MEE De Meent Groep

Ik ben Anja en ben 62 jaar. Al een tijdje durf ik niet meer alleen naar buiten ivm duizelingen. Hierdoor zit ik de hele dag binnen waardoor mijn conditie achteruit is gegaan. Ik zou graag mijn conditie weer een beetje op willen bouwen door samen te gaan wandelen. Ook zou ik erg geholpen zijn met het doen van mijn boodschappen, want dit is iets wat ik op dit moment niet alleen kan. Hoe mooi zou het zijn om dit te combineren en lopend naar de supermarkt te gaan. Hopelijk krijg ik ook weer wat meer vertrouwen in mezelf en in anderen hierdoor, want dit kan ik wel gebruiken! Zie jij het zitten om met Anja naar buiten te gaan? neem dan contact op met MEE LiNCK.

Structureel
Eindhoven

Koken met Ben 51 jaar (E612)

MEE De Meent Groep

Hallo, mijn naam is Ben en ik ben 51 jaar. Ik heb altijd een goede baan gehad en een druk sociaal leven maar doordat ik 6 jaar geleden een herseninfarct heb gekregen is alles veranderd. Ik ben op zoek naar een maatje die het leuk vindt om iedere 2 weken samen met mij te koken. Ik ben een behulpzame man die altijd in is voor een praatje. Ik kan lekker kletsen maar vind luisteren lastig omdat ik snel ben afgeleid. Ik hoop een klik te vinden met iemand die hier begrip voor heeft. Hopelijk tot snel!

Structureel
Eindhoven

Maatje voor Jael (E613)

MEE De Meent Groep

Hoi! Ik ben Jael en ik ben een rustige leergierige vrouw van 34 en woon in Eindhoven. Ik heb autisme en zou graag mijn sociale netwerk uitbreiden. Mijn interesses liggen bij muziek, lezen, en naar buiten gaan om te wandelen, maar ik sta open voor het ontdekken van nieuwe hobby's. Ik zou graag wekelijks iets willen doen, wanneer we afspreken doe ik graag in overleg. Lijkt het jou leuk om samen met mij te kletsen, muziek te luisteren of lekker te gaan wandelen? Neem dan contact op met MEE.

Structureel
Eindhoven

Wandelen met John (73) E614

MEE De Meent Groep

Hoi, ik ben John, een vrolijke man van 73 jaar oud. Graag ga ik naar buiten om te bewegen. Maar omdat ik blind ben is dat voor mij alleen heel moeilijk. Daarom ben ik op zoek naar iemand die met mij regelmatig, het liefst wekelijks, een leuke wandeling maakt. Ik kan op veel dagen, alleen maandag en donderdag niet. In overleg met jouw wil ik kijken wat ons het beste uitkomt om samen te gaan wandelen. Ik hou van behoorlijk stappen, maar omdat ik niets zie ben ik afhankelijk van een ander. Lijkt het jou leuk om samen met mij te gaan wandelen? Neem dan contact op met MEE!

Structureel
Eindhoven

Samen erop uit met Linda (31 jaar) (E615)

MEE De Meent Groep

Hallo, ik ben Linda. Een vrolijk en positief ingestelde meid van 31 jaar. Op dit moment zit ik helaas veel thuis maar ik zou er graag weer op uit gaan samen met iemand. Ik zou het leuk vinden om samen te gaan winkelen, naar het terras te gaan of naar de bios, maar samen koken of iets bakken lijkt me ook erg leuk. Ik omschrijf mezelf als rustig, creatief en gek op dieren. Het liefst zou ik wekelijks afspreken, op een doordeweekse dag. Heb jij zin en tijd om met mij op pad te gaan? Laat snel iets weten!

Structureel

Anderen bekeken ook

Eindhoven

Ondersteuning bestuur turnvereniging

PSV Gymnastiek

Wij zijn een vrijwilligersvereniging die turnlessen verzorgt, maar ook acrobatische gymnastiek lessen geeft voor kinderen en jongeren. Daarnaast hebben we een 55+ fit gymgroep. Zoals onze letters kunnen verraden is onze visie om op een plezierige manier, samen veilig te bewegen. We zijn op zoek naar vrijwilligers die ons bestuur willen ondersteunen. We denken aan taken als het opstellen van de agenda, notuleren tijdens bestuurs- en ledenvergaderingen, zorg dragen voor het archief en beleidsdocumenten en communicatie tussen trainers, en commissies. Daarnaast is (een deel van) het bestuur aanwezig bij jubileums en andere bijzondere gebeurtenissen in de turngroepen. Als u interesse heeft in andere (bestuurs)taken staan we daar zeker voor open! Bestuursvergaderingen zijn één keer per maand en worden bij de verschillende bestuursleden thuis gehouden. De taken binnen het bestuur worden onderling afgesproken.

Structureel
Jongeren
Veldhoven

Schenk jij de drankjes in?

Severinus

• Samen drankjes inschenken en af en toe gezellig een dansje meedoen of een liedje meezingen • Donderdagavond van 19.00 tot 21.00 uur, de frequentie stemmen we samen af aan de hand van jouw wensen en beschikbaarheid • We zoeken een enthousiaste vrijwilliger Wekelijks is er op de donderdagavond een Soos voor onze cliënten in de wijk Berkt in Veldhoven. De ene week is dit een ontmoetingsavond en de andere week is er een Discoavond. Voor deze gezellige avonden zijn wij op zoek naar barmedewerkers. Ben jij in de gelegenheid om onze cliënten te voorzien van drankjes en snacks? De avonden zijn van 19.00-21.00 uur. Er wordt gewerkt met een rooster. Je wordt op basis van jouw aangegeven beschikbaarheid ingepland en draait de avonden samen met een collega vrijwilliger. Schenk jij de drankjes in?

Structureel
Amsterdam, Maastricht, Eindhoven, Wageningen, Tilburg, Delft, Leiden, Utrecht, Rotterdam, Groningen, Nijmegen, Leeuwarden

Maak een eenzame oudere in jouw buurt blij!

Oma's Soep

Wil jij een steentje bijdragen aan het leven van een oudere bij jou in de buurt? Jij kan het verschil maken. Word vrijwilliger bij Oma’s Soep! Wij zijn Oma’s Soep, een snel groeiende sociale onderneming die eenzaamheid onder ouderen tegengaat door jong en oud samen te brengen. Dit doen we door ouderwets gezellige kookdagen te organiseren, bezoekjes te brengen aan eenzame ouderen in de buurt en door buitengewone evenementen te organiseren. Dit alles financieren we door de verkoop van onze verse en gezonde soepen en maaltijden in de foodservice en retail. Inmiddels zijn we in 12+ steden actief en bezoeken we wekelijks meer dan duizend ouderen door heel Nederland. Het is ons doel om zoveel mogelijk ouderen blij te maken en daar kan jij ons bij helpen! Wekelijks organiseren we op dit moment door heel Nederland twee soorten activiteiten. Kookdagen De Kookdagen van Oma’s Soep staan altijd in het teken van gezelligheid en plezier. Het is een unieke combinatie om met jong en oud samen heerlijke soepen te maken. Tijdens de Kookdagen worden groentes gebruikt die anders weggegooid zouden worden. De Kookdagen worden op verschillende locaties georganiseerd en deelname duurt ongeveer 3 uur. Een middag vol bordspelletjes, sterke verhalen, nog meer grappen en natuurlijk heerlijke soep! Soep-aan-huis dagen Met de Soep-aan-huis dagen bereiken we de ouderen die gezelschap het hardst nodig hebben. Via lokale huisartsen, fysio’s, de supermarkt bij jou om de hoek en nog vele andere supporters bereiken wij een grote groep kwetsbare ouderen. Wekelijks brengen wij pakketjes vol met onze heerlijke soep, een motiverend kaartje en een verrassing aan huis bij ouderen bij jou in de buurt. Pak een moment om samen met jouw buur gezellig een kopje koffie te drinken, een wandeling te maken of samen iets te ondernemen. De Soep-aan-huis dag wordt wekelijks vanuit een vaste locatie georganiseerd en deelname duurt ongeveer 2-3 uur. Jouw glimlach, gezellige praatje of kort contact momentje kan een wereld van verschil maken voor onze ouderen. Iedereen is welkom bij Oma’s Soep en meedoen is zowel voor vrijwilligers als voor ouderen gratis. Meld je aan door een kijkje te nemen op onze website bij jouw stad voor actuele data, tijden en locaties. NIEUW! Oma's Pen/Belvriend Naast onze wekelijkse activiteiten door heel Nederland, brengen we vanaf nu ook jong en oud met elkaar in contact om Pen- of Belvriend te worden. Dat houdt in dat vrijwilligers en ouderen elkaar af en toe een kaartje/brief sturen of bellen, waardoor er een persoonlijke band ontstaat. Zo gaan we eenzaamheid op nóg grotere schaal en op een dieper niveau tegen. Doe je mee? Neem een kijkje op onze pagina waar alle opa's en oma's staan die het leuk zouden vinden om met iemand zoals jij in contact te komen. Ontdek hun hobby's en interesses, laat een berichtje achter bij degene die jou aanspreekt, en wie weet heb je binnenkort een nieuwe vriend(in) om mee te schrijven of bellen!

Structureel
Jongeren
Veldhoven

Gezocht medewerkers tussenschoolse opvang

Basisschool De Rank Veldhoven

Op basisschool De Rank is er nog gelegenheid voor de kinderen om te kiezen of zij overblijven of thuis gaan eten. Wij zien nog steeds het grote voordeel van deze keuze voor zowel de kinderen, als de ouders. Het is gezellig als je tussen de middag thuis kunt eten, als jouw ouders die dag thuis zijn of vrij zijn van werk. De tussenschoolse opvang wordt door de TSO commissie georganiseerd. José Dillen is de coördinator van deze tussenschoolse opvang. Zij draagt zorg voor de organisatie van het overblijven. Samen met het team, draagt zij zorg voor het goed en gezellig verlopen van de opvang. Deze opvang op vrijwilligers in nauwe samenwerking met de docenten. De vrijwilligers krijgen hiervoor een vrijwilligersbijdrage. Deze blijft onder de vrijwilligersnorm. Het voordeel hiervan is dat dit bedrag geen gevolgen heeft voor uw belastingaangifte of uitkering. U mag dit als extra ontvangen, ook naast een uitkering. Het bedrag is 9 euro per keer. Verder krijgt u een extra bonus rond kerst en 1x per jaar hebben we een etentje. In de afgelopen jaren is het aantal kinderen dat overblijft sterk gestegen. Het aantal benodigde overblijfouders is daarmee ook. Gelukkig hebben we het tot nu toe nog steeds rond kunnen krijgen. Voor het aankomende schooljaar zijn wij dringend op zoek naar mensen die onze gezellige team kunnen komen versterken. Wij vragen van u om beschikbaar te zijn tussen 12 uur en 13.15 uur. In die tijd eet u met de kinderen in een bepaalde groep en houdt u daarna toezicht met aantal collega's, op de kinderen buiten of tijdens het binnen spelen. U kunt kiezen voor drie keer per week ((maandag, dinsdag, of donderdag), maar ook 1x per week is mogelijk of om de week. Heb ik uw interesse gewekt, of kent u iemand in uw omgeving die affiniteit heeft met kinderen en het leuk vindt een extraatje te verdienen, dan hoor ik heel graag van u. Ik denk daarbij aan vrienden, opa's of oma's, buren, andere familie, studenten etc. Voor al uw vragen kunt u mij bellen of e-mailen. José (coördinator), Met vriendelijke groet, José

Structureel
Veldhoven

Concerten bezoeken met Manon (VE79)

MEE De Meent Groep

Hou jij van concerten? Zijn metal, punk, rock en gierende gitaren helemaal jouw ding? Lees dan snel verder! Mijn naam is Manon en ik ben 30 jaar en woon Veldhoven. Ik ga graag naar concerten. Zo ben ik bijvoorbeeld naar Green Day in Antwerpen, Sabaton in Amsterdam en Papa Roach in Tilburg geweest. Door mijn autisme is het voor mij belangrijk dat er iemand bij mij is op wie ik kan vertrouwen. Tot nu toe is mijn moeder altijd meegegaan, maar mij lijkt het toch ook wel erg leuk om dit met een rustig maatje te kunnen doen. Ik hou niet van onvoorspelbaarheid en ben snel overprikkeld. Ik vind het ook niet prettig als mensen me plotseling aanraken. Daarom kan ik niet met het OV reizen en is het belangrijk dat een maatje een rijbewijs heeft en auto tot zijn beschikking heeft. Ondanks mijn autisme kan ik heel erg genieten van de muziek en van de sfeer van een concert. Lijkt het jou leuk om mij te ondersteunen bij deze uitjes, hou je er zelf ook van om een concert te bezoeken en zijn gierende gitaren ook helemaal jouw ding? Neem dan contact op met MEE. De kosten van het kaartje en de reiskosten worden door mij vergoed.

Structureel
Jongeren
Leidschendam-Voorburg, Gouda, Zoetermeer, Breda, Borsele, Halderberge, Etten-Leur, Oosterhout, Tilburg, Land van Cuijk, Gilze en Rijen, Loon op Zand, Meppel, Emmen, Westerveld, Elburg, Veldhoven, Eersel, Valkenswaard, Waalre, Laarbeek, Deurne, Woerden, Edam-Volendam, Amstelveen, Aalsmeer, Zaanstad

Financieel administratief vrijwilliger

Over Rood

Over Rood is op zoek naar een financieel administratief vrijwilliger die zijn/haar kennis en ervaring wil inzetten om zelfstandige ondernemers te helpen. Als financieel administratief vrijwilliger ondersteun je de cliënten van onze trajectmanagers om de administratie op orde te brengen. Je geeft deze ondernemers overzicht en inzicht in hun administratie en eventuele schulden. Je helpt ze de draad weer op te pakken. Functieomschrijving Als financieel administratief vrijwilliger ondersteun je ondernemers in het doorlopen van een hulptraject binnen Over Rood. Je helpt ondernemers met hun administratie en hebt waar nodig in samenwerking met de cliënt contact met de boekhouder, schuldeisers, curatoren en/of de belastingdienst. Wij zijn op zoek naar meerdere vrijwilligers die zich min. 4 uur per week in willen zetten voor een waardevolle bijdrage aan de Nederlandse economie en een gezond ondernemersklimaat, waarin voor hen ook ondersteuning is in lastige tijden. Het betreft een onbetaalde functie, onkosten worden vergoed. Wat bieden wij jou? • Ruimte om je talent en ervaring in te zetten voor anderen binnen een professionele en snel groeiende, landelijke vrijwilligersorganisatie • Leren van elkaar en uitwisselen van kennis, zodat je jezelf kunt blijven ontwikkelen en je op de hoogte blijft van actuele ontwikkelingen • Diverse interne trainingen in het kader van administraties, ondernemersbelastingen, schuldhulp en ondernemersprogramma’s • Maatschappelijk betrokken collega’s die samen met jou hun kennis, ervaring en kracht inzetten om echt het verschil te maken voor onze cliënten. Wat vragen wij van jou? • Je vindt het leuk om je administratieve vaardigheden in te zetten voor mensen die daar veel profijt van hebben • Je hebt kennis van financiën, administraties en de verschillende belastingsoorten voor ondernemers • Je spreekt de taal van de ondernemer en begrijpt dat ondernemerschap soms lastig kan zij • Je bent nauwkeurig met cijfers en je kunt goed overweg met Excel • Je bent in staat te prioriteren, te structureren en te analyseren Welke opleiding en ervaring vragen wij? MBO werk- en denkniveau. Kennis van en ervaring met het opzetten, invoeren en controleren van administraties is een pluspunt. Je bent cijfermatig onderlegd, maar ook vertrouwenwekkend en kun je je goed inleven in de problematiek, de mentale situatie en de levensomstandigheden van cliënten, zonder daarbij emotioneel betrokken te raken. Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift is een vereiste.

Structureel
Veldhoven

Gastvrouw of -heer gezocht eetpunt

SWOVE

Wij zoeken jou om samen met een andere vrijwilliger als gastvrouw- of gastheer op een eetpunt te werken. U begint met het opdekken van de tafel en zorgen dat alles gereed is voordat onze gasten arriveren. U serveert het eten uit, ruimt na het eten alles af en maakt alles van het gebruikte servies en bestek schoon in een vaatwasser in de keuken. Tijdens het eetpunt heeft u ook een signalerende taak ten aanzien van onze gasten zoals bijvoorbeeld: is iedereen aanwezig? Is er iets aan de hand wat anders is? Indien iemand niet aanwezig is of er is sprake van van een andere situatie dan wat u gewend bent, neemt u direct contact op met SWOVE. Wij zullen direct uw signaal oppakken en afhandelen. De eetpunten zijn in: - Huize Sele in Zeelst, Rundgraafpark in de Polders en Ontmoetingscentrum d'n Bond in Veldhoven-dorp.

Structureel
Jongeren
Veldhoven

Planner duo fietsen Veldhoven

SWOVE

Op 23 juni 2023 is Veldhoven een nieuwe stichting zonder winstoogmerk rijker. De Stichting Duo fiets Veldhoven. Vanaf medio augustus kunnen Veldhovenaren gebruik maken van een DUO fiets. De DUO fiets is er voor inwoners van Veldhoven die lekker met de fiets erop uit willen om te genieten van de buitenlucht, maar dit, om welke reden dan ook, niet meer alleen kunnen en/of willen. De DUO fietsen zijn voor alle gasten 100% gratis. Onze Veldhovense ondernemers dragen dit project financieel volledig zelf. Welzijnsorganisaties SWOVE en Cordaad Welzijn zijn ook betrokken bij dit project. Om tien DUO fietsen vanuit vier locaties georganiseerd en soepel te laten samenwerken, zijn wij op zoek naar een planner. De DUO fietsen worden bemand door 100 vrijwilligers die fietsen met 400(!) gasten. Wat vragen we van jou? • Sociaal en een groot warm Veldhovens hart; • Goede communicatieve vaardigheden; • Een proactieve houding omdat je op tijd inspringt als de situatie niet vlot loopt; • Stressbestendig; • Je bent in staat altijd het overzicht te houden; • Flexibel zodat je snel kan schakelen tussen de verschillende werkzaamheden; • Kennis van Microsoft Office; • Leergierig als het gaat om het aanleren van onze planning-software; • Een goede geografische kennis, met name van Veldhoven en de Kempen e.o.; • Ervaring met het maken van een (taxi)planning is een pré; • Flexibel inzetbaar; • Werktijden in overleg. Wat bieden wij jou? Het mooiste gevoel dat je maar kan krijgen. Zoals onze kersverse voorzitter het formuleert “samen gelukkig zijn”. En dat is onbetaalbaar! Je bent een onmisbare schakel in ons DUO fietsproject waarbij we proberen alle mensen in ons “stadje van 4 dorpen” nu eens eindelijk echt (letterlijk en figuurlijk) samen in beweging te krijgen. Zowel mantelzorgers, sportieve en sociale vrijwilligers, onze gasten in al hun verscheidenheid en de sociaal krachtige ondernemers. Het toverwoord is echt “samen”, met elkaar en voor elkaar. Als vrijwilliger word je onderdeel van de professionele vrijwilligerspool van SWOVE en ben je in goede handen. Kom je ons team versterken? We hebben je keihard nodig. Kom samen met ons in beweging! Ben je geïnteresseerd om eens mee te fietsen als gastfietser? U kunt een bericht sturen naar Gerrie. Zij zal uw gegevens noteren en vervolgens wordt u teruggebeld voor het maken van een fietsafspraak. Ben je geïnteresseerd om als vrijwilliger gezellig op pad te gaan met een gastfietser? Neem contact met ons op!

Structureel
Rotterdam, Utrecht, Zwolle, Eindhoven, Amsterdam, Groningen, Leeuwarden, Assen, Arnhem, Tilburg, Maashorst, Echt-Susteren

Ledencoördinator - Lymevereniging

Lymevereniging

Heb jij een passie voor organiseren en ondersteunen? Meld je dan aan als ledencoördinator! Zonder leden geen Lymevereniging, dus daarom willen we hen goed ontvangen, ondersteunen en zorgen dat zij zich gehoord voelen! Kan vanuit huis en bijscholing mogelijk! WAT GA JE DOEN ALS LEDENCOÖRDINATOR? 1️⃣💚 Nieuwe leden welkom heten: Nieuwe leden bedanken, welkom heten en een welkomstpakket toesturen. 2️⃣🙋 Aanspreekpunt voor leden: Een plek zijn waar leden al hun vragen kunnen stellen en om hulp kunnen vragen. 3️⃣📊 Relatiebeheer & tevredenheid inventariseren van leden: Zorgen dat leden zich gehoord en verbonden met de vereniging voelen en zorgen dat mogelijke problemen snel opgepakt kunnen worden. 4️⃣📞 Contact rondom contributie: Leden helpen bij vragen rondom contributie en contact opnemen over niet betaalde contributie. 5️⃣📣 Ledenwerving: Nadenken over wervingsstrategieën en samenwerken met andere afdelingen om deze in te zetten. ✅ VOORDELEN VAN DEZE FUNCTIE 💚 Kan vanuit huis 💚 Tijd zelf indelen 💚 Goede begeleiding 💚 Mogelijkheid tot co-werken 💚 Mogelijkheid tot scholing 💚 Vrijwilligersvergoeding 💚 Onkostenvergoeding 💚 Taken afgestemd op jouw capaciteit 💪 EIGENSCHAPPEN DIE VAN PAS KUNNEN KOMEN: Sociaal & beleefd Klantenservice-mindset Communicatievaardigheid Feedback van vrijwilligers kunnen verwerken Maatwerk kunnen leveren. Elke vrijwilliger met wie je contact hebt is anders. 🙋 Lijkt het je leuk om je in te zetten voor de leden van de Lymevereniging? Stuur ons dan zeker een berichtje! We willen kandidaten ruim de tijd geven om zich aan te melden. Daarom wordt er in februari contact opgenomen met alle kandidaten voor een kennismakingsgesprek.

Structureel
Eersel, Bladel, Bergeijk, Reusel-De Mierden, Veldhoven

Vluchtelingenwerkgroep Eersel zoekt nieuwe leden

Gemeente Eersel

Werkgroep Vluchtelingenwerk Eersel helpt statushouders én vluchtelingen bij hun integratie in de gemeente Eersel. De vrijwilligers van de werkgroep ondersteunen hen op verschillende gebieden. Denk aan het wegwijs maken, maatje zijn of het bieden van administratieve ondersteuning. Bij de begeleiding van statushouders bij de inburgering is vaak het doel naturalisatie. Daarnaast ondersteunt de werkgroep ook (Oekraïense) vluchtelingen die nu opgevangen worden door gemeente Eersel. Als vrijwilliger heb je begrip voor de situatie waarin de statushouder zich bevindt. Zonder een sociaal netwerk je weg zoeken in een totaal nieuwe omgeving is een hele klus. Zeker als je de taal niet of nauwelijks beheerst. Vriendelijkheid en geduld zijn belangrijke eigenschappen voor een vrijwilliger. Spreekt jou dit aan, ben je flexibel en heb je wekelijks minimaal 4 uur beschikbaar voor de begeleiding van statushouders? Neem dan contact met ons op. We maken graag kennis met je om de mogelijkheden te bespreken.

Structureel