csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Wandelclub

Vrijwilligers wandelclub gezocht: Ben jij een echte wandelaar en lijkt het je leuk om samen met de ouderen van Leenderhof te gaan wandelen? Neem dan snel contact op met het vrijwilligerspunt van Valkenhof Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om te gaan wandelen met de bewoners van Leenderhof op dinsdagochtend van 10:00 tot 12:00. Je gaat samen als groep wandelen in de omgeving van Leende. Bv. gezellig een terrasje pakken. Lekker een kop koffie of thee drinken en een praatje maken. Samen mogen jullie bepalen waar jullie wekelijks heen gaan. Wie zijn wij: Valkenhof, zorg met een zachte ´G´. Ouder worden doe je niet alleen. Het doet ook een beroep op de mensen om je heen. Die zijn goud waard. Zorgen doen we van mens tot mens. Of iemand nou thuishulp nodig heeft een dokter of een verpleegkundige. Wat we doen, doen we keigoed en met liefde. Dat is zorg met een zachte ´G´ Vaardigheden: Je bent in staat om grote stukken te wandelen een rolstoel voort te duwen en een praatje te maken met de bewoners.

Lees meer

structureel

Heeze-Leende

Activiteitenbegeleiding

Beschrijving

Vrijwilligers wandelclub gezocht:

Ben jij een echte wandelaar en lijkt het je leuk om samen met de ouderen van Leenderhof te gaan wandelen?
Neem dan snel contact op met het vrijwilligerspunt van Valkenhof

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om te gaan wandelen met de bewoners van Leenderhof op dinsdagochtend van 10:00 tot 12:00.
Je gaat samen als groep wandelen in de omgeving van Leende. Bv. gezellig een terrasje pakken. Lekker een kop koffie of thee drinken en een praatje maken.
Samen mogen jullie bepalen waar jullie wekelijks heen gaan.

Wie zijn wij:

Valkenhof, zorg met een zachte ´G´.

Ouder worden doe je niet alleen. Het doet ook een beroep op de mensen om je heen. Die zijn goud waard. Zorgen doen we van mens tot mens. Of iemand nou thuishulp nodig heeft een dokter of een verpleegkundige. Wat we doen, doen we keigoed en met liefde.
Dat is zorg met een zachte ´G´

Vaardigheden:

Je bent in staat om grote stukken te wandelen een rolstoel voort te duwen en een praatje te maken met de bewoners.

Praktische informatie

Wekelijks 1 tot 2 uur

dinsdag

Locatie

Heeze-Leende

Impact

Voor wie

Ouderen

Impactgebied

Sport & beweging

Categorie

Activiteitenbegeleiding
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Valkenhof

Valkenswaard

Pianist gezocht

Valkenhof

Ben jij die vrijwilliger die het leuk vindt om piano te spelen? Wilt u de vrolijke noot zijn hier in huis? Meld je dan snel aan bij het vrijwilligerspunt van Valkenhof! Wie zijn wij: Valkenhof, zorg met een zachte ´G´. Ouder worden doe je niet alleen. Het doet ook een beroep op de mensen om je heen. Die zijn goud waard. Zorgen doen we van mens tot mens. Of iemand nou thuishulp nodig heeft een dokter of een verpleegkundige. Wat we doen, doen we keigoed en met liefde. Dat is zorg met een zachte ´G´ Vaardigheden: Het is van belang dat u affiniteit met ouderen hebt, fysiek in staat bent om een rolstoel te duwen. Gezellig een praatje kan maken met de mensen.

Structureel
Valkenswaard

Manicure

Valkenhof

Vrijwilliger manicure gezocht: Veel bewoners van Kempenhof vinden het heerlijk om verwend te worden. Denk hierbij aan nagelverzorging en nagels lakken Wij zijn op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger die het leuk lijkt om een fijne ochtend te verzorgen voor de bewoners van Valkenhof. Zorgen voor een gezellige sfeer door een praatje te maken met de ouderen en te ondersteunen bij de nagelverzorging, denk hierbij aan nagels lakken en een lekkere handmassage. Wie zijn wij: Valkenhof, zorg met een zachte ´G´. Ouder worden doe je niet alleen. Het doet ook een beroep op de mensen om je heen. Die zijn goud waard. Zorgen doen we van mens tot mens. Of iemand nou thuishulp nodig heeft een dokter of een verpleegkundige. Wat we doen, doen we keigoed en met liefde. Dat is zorg met een zachte ´G´ Locatie Kempenhof ligt op korte loopafstand van het centrum van Valkenswaard. Het is een zorgcentrum voor mensen met somatische (lichamelijke) klachten.Vaardigheden: Het is van belang dat je nagels kan verzorgen. Een praatje kan maken met de bewoners en rolstoelen kan voortduwen.

Structureel
Heeze-Leende

Vrijwilligers voor sjoelen gevraagd

Valkenhof

Wij zoeken enthousiaste vrijwilligers die het leuk vinden om te ondersteunen bij de sjoel activiteit. De activiteit vindt op woensdagmiddag plaats van 13:30 tot 16:00. Wekelijks komen bewoners en mensen uit de wijk samen om een potje te sjoelen. Je zorgt voor een gezellige sfeer, haalt de bewoners op en brengt ze terug, begeleid de ouderen en schenkt koffie en thee. Wie zijn wij Valkenhof, zorg met een zachte ´G´. Ouder worden doe je niet alleen. Het doet ook een beroep op de mensen om je heen. Die zijn goud waard. Zorgen doen we van mens tot mens. Of iemand nou thuishulp nodig heeft een dokter of een verpleegkundige. Wat we doen, doen we keigoed en met liefde. Dat is zorg met een zachte ´G´ Leenderhof is een locatie voor cliënten met dementie en lichamelijke aandoeningen. Het is zeer centraal gelegen in Leende en het gebouw heeft een moderne, lichte inrichting. Bij Leenderhof ligt een prachtige beleeftuin; een ontmoetingsplek voor bewoners, bezoekers en omwonenden.

Structureel
Valkenswaard

Vrijwilliger Duofiets

Valkenhof

Heb je het altijd leuk gevonden om samen een ritje op de duofiets te maken met ouderen? Meld je dan snel aan! Wij zijn opzoek naar een vrijwilliger die tijd vrij kan maken om voor een leuke ochtend/middag te zorgen. Door samen met één van de bewoners een ritje te maken in Valkenswaard. Tijden zijn in overleg. Wat bieden wij u: Een gezellige werkomgeving met gratis koffie en thee in het restaurant. Een jaarlijks vrijwilligersfeest, kerstborrel en kerstattentie. Contact met andere vrijwilligers en eventuele scholing en training

Structureel

Anderen bekeken ook

Heeze-Leende, Geldrop-Mierlo, Nuenen, Gerwen en Nederwetten, Cranendonck

Gezocht! Voorzitter regio Strabrecht 🌻

De Zonnebloem

Wil jij je inzetten voor mensen met een lichamelijke beperking? Vind je het leuk om te besturen en de Zonnebloem in Strabrecht mee toekomstbestendig te maken? Dan is vrijwillig bestuurslid bij de regionale Zonnebloemafdeling Strabrecht misschien wel wat voor jou. We zijn op zoek naar een voorzitter die, voor een periode van ca. 4 jaar, samen met de andere bestuursleden de zeven afdelingen in de regio begeleid bij het toekomstbestendig maken. Dit houdt bijvoorbeeld in dat we de bestuurslagen naar gemeentelijk niveau willen brengen. Je bent optimistisch, bestuurlijk sensitief en maakt makkelijk contact met andere bestuursleden en de vrijwilligers binnen de afdelingen. Het bestuurswerk is flexibel in te vullen. Je vergadert minimaal 3 x per kwartaal. Daarnaast kan je grotendeels zelf kiezen wanneer je de taken uitvoert. Het aantal uren dat je ermee bezig bent varieert en hangt af van je eigen inzet en enthousiasme. In overleg is er veel mogelijk, we vinden het belangrijk dat iedereen welkom! Vrijwilligers van de Zonnebloem zetten alles op alles om mensen met een lichamelijke beperking een onvergetelijke tijd te bezorgen. Kom jij ons versterken? Of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Lidia (Verenigingsconsulent). We maken graag kennis met je!

Structureel
Heeze-Leende

Maak jij het verschil voor Saif?

Kempenhaeghe

Maak jij het verschil voor Saif? Maatje gezocht! Hoe fijn is het als iemand speciaal voor jou komt, om gezellig samen iets te ondernemen! Hoe belangrijk en waardevol het ook is, het is helaas niet voor iedereen vanzelfsprekend. Daarom zijn we dringend op zoek naar maatjes die het verschil willen maken voor de bewoners van Kempenhaeghe. Vandaag stellen we je voor aan Saif die op zoek is naar een maatje. Dit is Saif, een vrolijke, lieve jongen van 14 jaar. Een gezellige praatjesmaker en ’n echte deugniet. Saif heeft een verstandelijke beperking en epilepsie. Hij woont samen met zijn groepsgenoten binnen het Centrum voor Epilepsiewoonzorg van Kempenhaeghe op afdeling Den Vinckert. Saif houdt van gezelligheid en sociaal contact en is daarom ook op zoek naar een maatje. Iemand die speciaal voor hem komt om samen wat te ondernemen. Saif is overal voor in en vindt bijna alles leuk. Als jij ergens enthousiast over bent, dan is hij dat ook! Een spelletje spelen, puzzel maken, wandelen, voetballen of gezellig kletsen… Het is voor Saif prima, zolang je het gezellig samen doet. Dus lijkt het jou leuk om samen met deze lieve kletskous iets te ondernemen, neem dan snel (vrijblijvend) contact op! Saif kan afspreken op doordeweekse dagen vanaf 15.30u en is flexibel in de frequentie van het contact. Nieuwsgierig geworden?! Neem vrijblijvend contact op met ons wervingsteam, Paul en Chantal (Recruitment) Carlijn (Coördinator Vrijwillige Inzet Kempenhaeghe) Je bent van harte welkom! * Van vrijwilligers vragen we een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) bij de start van het vrijwilligerswerk

Structureel
Heeze-Leende, Utrecht, 's-Gravenhage, Rotterdam, Amsterdam, Leeuwarden, Leiden, Maastricht, Zoetermeer, Zwolle, Zaanstad, Amersfoort, Haarlemmermeer, Enschede, Haarlem, Arnhem, Apeldoorn, Nijmegen, Breda, Almere, Tilburg, Groningen, Midden-Drenthe

Op zoek naar een waardevolle reiservaring?

Travel2Connect

Ben je op zoek naar een waardevolle reiservaring in combinatie met vrijwilligerswerk of een zinvolle invulling van je leven? Dan biedt Travel2Connect je een unieke, inspirerende en leerzame ervaring in Gambia. Tegelijkertijd verblijf je tussen de lokale bevolking en omdat je deel uitmaakt van het dagelijks leven leer je de cultuur van binnenuit écht kennen. Travel2Connect biedt vrijwilligerswerk op lokale en betrouwbare projecten. We werken samen met kleuter-, basis-, middelbare en vakscholen, diverse ziekenhuizen en welzijnsprojecten. Ook voor technici, computernerds en klussers is er altijd wel een interessant project te vinden. Op onze website vind je meer informatie.

Project
Jongeren
Heeze-Leende

De Warande zoekt: gezellige vrijwilliger!

Kempenhaeghe

Midden in een levendige woonwijk in Heeze staat de Warande, een buitenhuis van het Centrum voor Epilepsiewoonzorg (CEW) van Kempenhaeghe. Een prachtige plek waar 11 cliënten (vrijwel) zelfstandig wonen en leven. Ieder heeft zijn eigen appartement en samen delen ze een ruime binnentuin. Deze binnentuin leent zich uitstekend voor gezellige groepsactiviteiten. Een spelletje kubben, jeu de boule of samen in de tuin werken. Er is ook ruimte om iets creatiefs te maken of om relaxt te kletsen en koffie te drinken. Elke zaterdagmiddag om 16u en zondagmiddag om 14u wordt er gezamenlijk koffiegedronken, je bent altijd welkom om de sfeer te komen proeven. Naast het ondernemen van gezamenlijke groepsactiviteiten zijn er ook verschillende cliënten, zowel mannen als vrouwen, die een maatje zoeken om 1 op 1 iets mee te ondernemen. Denk hierbij aan samen een hapje eten, een terrasje pikken, naar de bioscoop gaan, lekker lunchen combineren met een leuke wandeling. Een kop koffiedrinken, naar een concert gaan, een voetbalwedstrijd bezoeken of plantjes kopen in een tuincentrum. Twijfel niet langer! Herken jij je in de hobby’s en interesses van onze cliënten en gun je ze wat extra persoonlijke aandacht? Lijkt het jou leuk om gezamenlijk, of juist 1 op 1, iets te ondernemen met onze cliënten? Neem dan contact op voor een vrijblijvend gesprek. De koffie staat voor je klaar! Carlijn – Coördinator Vrijwilligerswerk Kempenhaeghe Onze bewoners staan centraal, maar we vinden het belangrijk dat vrijwilligers zich met plezier inzetten, op momenten dat het hen ook schikt. De frequentie van het contact is daarom in overleg af te stemmen. * Van vrijwilligers vragen we een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) bij de start van het vrijwilligerswerk

Structureel
Eindhoven, Helmond, Heeze-Leende, Valkenswaard, Laarbeek, Meierijstad, Best, Oirschot, Reusel-De Mierden, Someren, Geldrop-Mierlo, Nuenen, Gerwen en Nederwetten, Asten, Bladel

Dromen uit laten komen voor kind met trauma

Dream4Kids

Als droomgids organiseer je, altijd samen met een andere droomgids (evt. uit je eigen netwerk), een unieke Droomdag. Je bent verantwoordelijk voor de organisatie en uitvoering van de Droomdag, uiteraard met ondersteuning van een droomcoödinator van Dream4Kids. Je geeft een kind met een trauma een cadeau voor het leven! Wat ga je doen? Je gaat met het kind in gesprek om te achterhalen wat zijn/haar mooiste droom is. Met deze input maak je het draaiboek voor de Droomdag. Binnen 6 tot 8 weken realiseer je deze speciale dag en hiervoor verzamel je ook financiële middelen en sponsoring. Dream4Kids helpt je hierbij met o.a. een digitale collectebus en je krijgt een startbedrag. Na afloop maak je met behulp van een tekstschrijver het droomverslag met foto’s en stel je een fotoboekje samen als herinnering aan deze unieke dag. Wie ben jij? Als droomgids ben je minimaal 21 jaar, heb je je rijbewijs (+ beschikking tot een auto) en beschik je over een flinke portie creativiteit en organisatietalent. Je bent je ervan bewust dat je met een kwetsbare groep kinderen te maken hebt. Wil je helpen om dromen uit te laten komen? Stuur dan een bericht.

Structureel
Heeze-Leende

Enthousiaste quizmaster gezocht

Kempenhaeghe

Ben je een enthousiasteling en een echte spelletjesfanaat? En geniet je daarnaast van het contact met de bewoners van Kempenhaeghe? Dan zijn wij op zoek naar jou! Twee maandagen per maand organiseert de afdeling “vrije tijd” een heuse quizclub voor de bewoners. Deze activiteit start om 18.30 uur en is rond 20.00 uur afgelopen. De deelnemers bestaan uit bewoners die door hun beperking niet meer thuis kunnen wonen, maar nog wel zelfredzaam zijn. Jij bent de enthousiasteling die ze deze avond mag ontvangen en mag voorzien van koffie of thee. De quiz wordt gespeeld in groepjes van 4 á 5 personen en krijgen vooral beeldvragen. Na 2 maanden wordt er bekeken wie de meeste antwoorden goed heeft en ontvangt die avond een echte wisselbeker! Wil jij echt het verschil maken voor de bewoners van Kempenhaeghe? En lijkt het jou gezellig om samen met hen te gaan quizzen? Dan zoeken wij jou! Je kunt vrijblijvend contact opnemen via een bericht. Zien we je snel?! Paul en Chantal (Recruitment) Carlijn (Coördinator Vrijwillige Inzet Kempenhaeghe) * Vrijwilligerswerk is vrijwillig maar niet geheel vrijblijvend. Van vrijwilligers vragen we een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) bij de start van het vrijwilligerswerk

Structureel
Heeze-Leende

Ontdek met Roy het festival of uitgaansleven

Kempenhaeghe

Maatje gezocht Hoe fijn is het als iemand speciaal voor jou komt en naar je luistert, met je kletst of een wandeling maakt. Of als iemand leuke dingen met je onderneemt. Dat is voor veel bewoners van Kempenhaeghe niet vanzelfsprekend en heel waardevol. Het maakt hun dag speciaal. Wil jij als vrijwilliger ook het verschil maken? Word dan maatje! Vandaag is Roy aan het woord, die op zoek is naar een maatje. “Mijn naam is Roy Engels, Ik ben 24 jaar oud en woon zelfstandig begeleid op Hofpad 18 in Leende. Ik heb epilepsie en krijg hierbij ondersteuning van mijn epilepsie hulphond Ruby. Ik ben een vrolijke jongeman die wel van een grapje houd op zijn tijd. Mijn hobby’s zijn onder andere: Grafische vormgeving, fotografie, videogames spellen, wandelen, darten of het maken van muziek via mijn dj-controller. Drankje doen op terras. Gewoon luisteren naar muziek vind ik ook prima. Ik ben graag op zoek naar een sociale vrijwilliger/vrijwilligster/maatje, die met mij dingen kan ondernemen die die niet mogelijk zijn alleen met mijn hulphond Ruby. Zoals er 's avonds of in de weekenden een keer op uitgaan. Dit kan bijvoorbeeld een festival zijn, een drankje in een kroeg of naar de bioscoop gaan. Ben jij tussen de 20 en 30 jaar en sluiten jouw interesses aan bij één of meer van de beschreven wensen van Roy? Dan horen wij het graag! Neem vrijblijvend contact op met ons wervingsteam door een bericht te sturen. Onze bewoners staan centraal, maar we vinden het belangrijk dat vrijwilligers zich met plezier inzetten, op momenten dat het hen ook schikt. De frequentie van het contact is daarom in overleg af te stemmen. * Van vrijwilligers vragen we een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) bij de start van het vrijwilligerswerk

Structureel
Jongeren
Heeze-Leende

Ga jij met Maaike naar de boerderij?

Kempenhaeghe

Maatje gezocht! Maaike komt erg graag op de boerderij, maar door haar beperking kan ze dit helaas niet alleen. Ze vindt dieren erg leuk en vindt het leuk om karweitjes op de boerderij te doen. Daarbij is de sfeer van het boerderijleven, het buiten zijn en natuurlijk de koffie erg belangrijk. Maaike heeft iemand nodig die het voortouw neemt en haar veiligheid biedt tijdens een activiteit op de boerderij. Vandaag stellen we je voor aan Maaike, Maaike is een gezellige, enthousiaste vrouw van 43 jaar oud. Haar interesses zijn divers. Denk aan muziek, knutselen en natuurlijk dieren. Maaike heeft een ernstige verstandelijke beperking, waardoor zij hulp nodig heeft op allerlei gebieden, zoals ondersteuning bij het lopen en het aanbieden en begrenzen van activiteiten. Hierdoor is het voor Maaike niet mogelijk om zelfstandig activiteiten te ondernemen. Maaike kan echter niet praten, maar kan zich duidelijk maken door middel van gebaren, geluiden en het aanwijzen van hetgeen zij bedoeld. Wat betreft de frequentie, zoeken we iemand die het liefst elke week, 2 uurtjes, met Maaike activiteiten onderneemt op de boerderij van Kloostervelden. Als het een goede wederzijdse match blijkt te zijn kunnen we altijd nog eens kijken naar de frequentie en de inhoud van het vrijwilligerswerk. Maaike is niet gebonden aan een bepaalde dag. Wel willen we een vaste dag aanhouden, maar we kunnen schikken wat voor jou mogelijk is. Neem vrijblijvend contact op met ons wervingsteam, Paul en Chantal (Recruitment) Carlijn (Coördinator Vrijwillige Inzet Kempenhaeghe) Je bent van harte welkom! Onze bewoners staan centraal, maar we vinden het belangrijk dat vrijwilligers zich met plezier inzetten, op momenten dat het hen ook schikt. De frequentie van het contact is daarom in overleg af te stemmen. * Van vrijwilligers vragen we een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) bij de start van het vrijwilligerswerk

Structureel
Jongeren
Waalre, Eindhoven, Eersel, Reusel-De Mierden, Best, Heeze-Leende, Helmond, Deurne, Geldrop-Mierlo, Oirschot, Nuenen, Gerwen en Nederwetten, Laarbeek, Gemert-Bakel, Asten, Someren, Valkenswaard, Bladel, Son en Breugel, Bergeijk

Pieter zoekt een mentor!

Mentorschap Zuidoost Brabant, Stichting

Pieter zoekt een mentor! Pieter is een man die woont in een zorginstelling. Onlangs is zijn moeder overleden en Pieter heeft nu geen ouders meer. Zijn enige zus woont in het buitenland. Pieter krijgt geen bezoek meer en hij gaat ook niet meer koffiedrinken met een groot stuk appelgebak op een terrasje wat hij zo fijn vindt. Nu moet Pieter naar de tandarts en de begeleiders van de zorginstelling zitten met de vraag: wie geeft toestemming voor een behandeling onder narcose. Pieter kan zelf geen toestemming geven, want hij begrijpt niet wat er van hem wordt gevraagd. Vroeger werd de moeder van Pieter gebeld en zij tekende een toestemmingsverklaring. Pieter heeft een mentor nodig! Iemand die regelmatig langs gaat bij Pieter, hem leert kennen en weet wat hij leuk vindt. Maar ook iemand die beslissingen kan nemen op het gebied van zorg en welbevinden (behandeling, verpleging, verzorging en begeleiding, dus niet over geldzaken), die Pieter zelf niet kan nemen omdat hij ze niet begrijpt en de gevolgen van zijn beslissingen niet kan overzien. Mentorschap Zuidoost Brabant zoekt vrijwilligers die mentor willen worden voor mensen zoals Pieter. Deze vrijwilligers krijgen een basistraining zodat ze goed uitgerust hun taak kunnen doen. Daarnaast zijn er regelmatig bijeenkomsten met andere mentoren waar ingegaan wordt op vragen die er leven bij mentoren, waar verdieping in de materie wordt aangereikt. Ook is er altijd ondersteuning van één van de van de stichting. Het mentorschap is een taak die in de wet is vastgelegd. De tijd die het van de mentor vraagt is afhankelijk van de cliënt en zijn situatie. Maar gemiddeld vraagt het 2 á 3 uur per twee weken. De ene keer is een bezoekje voldoende en de volgende keer gaat u mee naar het ziekenhuis voor een behandeling en kost het een middag. Spreekt bovenstaande u aan en kunt u zich vinden in het volgende profiel een mentor is een vrijwilliger die… …goed kan communiceren …initiatiefrijk is …vaardig is in besluiten en handelen …goed kan samenwerken …onafhankelijk en integer is …grenzen kan stellen …het eigen gedrag kritisch kan bekijken neem dan gerust contact op met Mentorschap Zuidoost Brabant www.mentorschapzobrabant.nl

Structureel