csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Piano spelen voor een gezellige dame?

Archipel is een woonzorgcentrum met 35 bewoners Somatiek en 42 bewoners PG in hartje Literatuurwijk. Op afdeling PG hebben onze bewoners een vorm van dementie. Onze bewoners wonen er met zeven personen op een woning waar 24 uur per dag zorg aanwezig is om hen te ondersteunen bij de dagelijkse behoeften. Op afdeling PG hebben we een mooie grote binnentuin en een aantal gezellige zitjes. Op afdeling Somatiek hebben de bewoners een chronisch, lichamelijke aandoening. Onze bewoners hebben hier een eigen appartement, waar zij zorg ontvangen. Ook hebben ze daar een groot gezamenlijk balkon en men kan gebruik ook maken van Café-restaurant De Ziel, waar een groot terras is en wat voor iedereen toegankelijk is! Voor onze PG afdeling zijn wij voor een mevrouw van 92 jaar op zoek naar een man of vrouw die het leuk vind om voor haar piano te spelen. Mevrouw speelde vroeger piano en een paar nootjes spelen lukt haar nog. Maar vooral luisteren naar pianomuziek vind mevrouw heerlijk. Je hoeft geen prof te zijn om voor mevrouw te spelen, maar wel het liefst klassieke muziek. Wie ben jij? * Je bent 16 jaar of ouder * Je kunt piano spelen * Je vind het leuk om individueel een activiteit met een bewoner te doen * Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal * Je kunt goed mee gaan in de beleefwereld van onze bewoner(s) Wat bieden wij jou? * Je gaat werken met een enthousiast team van collega's * je breidt je sociale contacten uit. * Het is een leuke dagbesteding * We hebben een goede ongevallenverzekering * woon je wat verder weg van Archipel, dan worden de reiskosten op basis van Openbaar Vervoer vergoed. * Er zijn verschillende scholingsmogelijkheden * Er zijn overleggen waarbij we jouw kennis erg op prijs stellen Als je vrijwilligerswerk bij ons komt doen, dan is er een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) nodig. De coördinator vrijwilligers zal jou hierover verder informeren Er zijn geen kosten verbonden aan de VOG aanvraag Ben je nieuwsgierig geworden? Schroom niet en mail voor meer informatie.

Lees meer

structureel

Almere

Maatje, buddy & gezelschap

Beschrijving

Archipel is een woonzorgcentrum met 35 bewoners Somatiek en 42 bewoners PG in hartje Literatuurwijk.
Op afdeling PG hebben onze bewoners een vorm van dementie. Onze bewoners wonen er met zeven personen op een woning waar 24 uur per dag zorg aanwezig is om hen te ondersteunen bij de dagelijkse behoeften. Op afdeling PG hebben we een mooie grote binnentuin en een aantal gezellige zitjes.
Op afdeling Somatiek hebben de bewoners een chronisch, lichamelijke aandoening. Onze bewoners hebben hier een eigen appartement, waar zij zorg ontvangen. Ook hebben ze daar een groot gezamenlijk balkon en men kan gebruik ook maken van Café-restaurant De Ziel, waar een groot terras is en wat voor iedereen toegankelijk is!

Voor onze PG afdeling zijn wij voor een mevrouw van 92 jaar op zoek naar een man of vrouw die het leuk vind om voor haar piano te spelen.
Mevrouw speelde vroeger piano en een paar nootjes spelen lukt haar nog.
Maar vooral luisteren naar pianomuziek vind mevrouw heerlijk.
Je hoeft geen prof te zijn om voor mevrouw te spelen, maar wel het liefst klassieke muziek.


Wie ben jij?
* Je bent 16 jaar of ouder
* Je kunt piano spelen
* Je vind het leuk om individueel een activiteit met een bewoner te doen
* Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal
* Je kunt goed mee gaan in de beleefwereld van onze bewoner(s)

Wat bieden wij jou?
* Je gaat werken met een enthousiast team van collega's
* je breidt je sociale contacten uit.
* Het is een leuke dagbesteding
* We hebben een goede ongevallenverzekering
* woon je wat verder weg van Archipel, dan worden de reiskosten op basis van Openbaar Vervoer vergoed.
* Er zijn verschillende scholingsmogelijkheden
* Er zijn overleggen waarbij we jouw kennis erg op prijs stellen

Als je vrijwilligerswerk bij ons komt doen, dan is er een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) nodig.
De coördinator vrijwilligers zal jou hierover verder informeren
Er zijn geen kosten verbonden aan de VOG aanvraag


Ben je nieuwsgierig geworden? Schroom niet en mail voor meer informatie.

Praktische informatie

Wekelijks 0 tot 1 uur

Locatie

Almere

Impact

Impactgebied

Sociaal & welzijn

Categorie

Maatje, buddy & gezelschap
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Zorggroep Almere, locatie Archipel

Almere

Wandelen en tegelijk een leuk gesprek?

Zorggroep Almere, locatie Archipel

Wij zijn op zoek naar meerdere vrijwilligers die het leuk vinden om met onze bewoners te wandelen en tegelijk een gezellig praatje te hebben. De Archipel is een woonzorgcentrum in de Literatuurwijk. Hier hebben we 6 huisjes met bewoners met een PG achtergrond (dementie) en een afdeling Somatiek. Veel van deze mensen zijn slecht ter been en gaan in een rolstoel mee naar buiten. We zoeken vrijwilligers voor beide afdelingen. U kunt zelf aangeven wat uw voorkeur heeft. Lijkt het u leuk om met onze bewoners te gaan wandelen. DAN ZIJN WIJ OP ZOEK NAAR U Als u vrijwilligerswerk bij ons komt doen, dan is er een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) nodig. De coördinator vrijwilligers zal u hierover verder informeren Er zijn geen kosten verbonden aan de VOG aanvraag. Bent u nieuwsgierig geworden? Schroom niet en bel of mail voor meer informatie Wie ben jij? * Je bent ouder dan 18 jaar * Je vindt het leuk om individueel een activiteit met een bewoner te doen * Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal Wat bieden wij jou? * Je gaat werken met een enthousiast team van collega's * Je breidt je sociale contacten uit. * Het is een leuke dagbesteding * We hebben een goede ongevallen verzekering * Woon je wat verder weg van Archipel, dan worden de reiskosten op basis van Openbaar Vervoer vergoed. * Er zijn verschillende scholingsmogelijkheden * Er zijn overleggen waarbij we jouw kennis erg op prijs stellen Als je vrijwilligerswerk bij ons komt doen, dan is er een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) nodig. De coördinator vrijwilligers zal jou hierover verder informeren Er zijn geen kosten verbonden aan de VOG aanvraag Ben je nieuwsgierig geworden? Schroom dan niet mail of bel voor meer informatie met: Tineke Vrijwilligers coördinator bij woonzorgcentrum Archipel

Structureel
Almere

Wie wil met mij en mijn rolstoel naar buiten?

Zorggroep Almere, locatie Archipel

Bij woonzorgcentrum Archipel zijn we voor één van de dames die daar woont op zoek naar iemand die met haar een rondje buiten wil lopen en haar rolstoel wil duwen. Ondertussen een gezellig gesprek. Mevrouw woont in ons huis en heeft een vorm van dementie. Hierdoor kan ze niet alleen naar buiten. Wel vindt ze heerlijk om naar buiten te gaan en te genieten van alles wat daar te zien is. Bent u degene die met haar buiten wil wandelen? Neem dan contact met mij op Wie ben jij? * Je bent 16 jaar of ouder * Je wilt graag wat vrije tijd in onze bewoners steken * Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal Wat bieden wij jou? * Je gaat werken met een enthousiast team van collega's * Je breidt je sociale contacten uit. * Het is een leuke dagbesteding * We hebben een goede ongevallen verzekering * Woon je wat verder weg van Archipel, dan worden de reiskosten op basis van Openbaar Vervoer vergoed. * Er zijn verschillende scholingsmogelijkheden * Er zijn overleggen waarbij we jouw kennis erg op prijs stellen Als je vrijwilligerswerk bij ons komt doen, dan is er een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) nodig. De coördinator vrijwilligers zal jou hierover verder informeren Er zijn geen kosten verbonden aan de VOG aanvraag Ben je nieuwsgierig geworden? Schroom niet en mail voor meer informatie.

Structureel
Almere

Wilt u onze bewoners koffie of thee schenken?

Zorggroep Almere, locatie Archipel

Voor onze afdeling somatiek zijn wij op zoek naar één dame of heer die op de zaterdag of en/of de zondag middag met de koffie/thee kar wil rondgaan. Aan u de keus of u één of meerdere dagen wilt. De tijd van de koffie/theeronde is van 13:15 tot uiterlijk 15:00 uur. Mocht u daarna denken ik wil nog wel even blijven dan is er vast een bewoner die het leuk vindt om samen koffie/thee te drinken. Archipel is een woonzorgcentrum met 35 bewoners Somatiek en 42 bewoners PG in hartje Literatuurwijk. Waar we naar op zoek zijn voor afdeling Somatiek? Naar vrijwilligers die willen ondersteunen bij de koffie/thee rondes. Op meerdere momenten wordt er koffie, thee e.d. geserveerd voor onze bewoners op hun eigen woning. We zijn op zoek naar een aantal vrijwilligers die op de zaterdagmiddag en/of de zondagmiddag van 13:30 tot ca. 15:30 Wat wordt er van u verwacht? * Koffie, thee of fris bij bewoners langsbrengen. * Een praatje met onze bewoners maken * Zorgen dat de kar schoon en netjes is volgens HACCP richtlijnen. * U bent representatief en hebt een vriendelijke uitstraling. * U bent geduldig Wilt u hiermee helpen en komt u koffie en thee schenken? WIJ ZIJN OP ZOEK NAAR U Wie ben jij? * Je bent ouder dan 16 jaar * Je vindt het leuk om individueel een activiteit met een bewoner te doen * Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal Wat bieden wij jou? * Je gaat werken met een enthousiast team van collega's * Je breidt je sociale contacten uit. * Het is een leuke dagbesteding * We hebben een goede ongevallen verzekering * Woon je wat verder weg van Archipel, dan worden de reiskosten op basis van Openbaar Vervoer vergoed. * Er zijn verschillende scholingsmogelijkheden * Er zijn overleggen waarbij we jouw kennis erg op prijs stellen Als je vrijwilligerswerk bij ons komt doen, dan is er een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) nodig. De coördinator vrijwilligers zal jou hierover verder informeren Er zijn geen kosten verbonden aan de VOG aanvraag Ben je nieuwsgierig geworden? Schroom niet en mail voor meer informatie.

Structureel
Almere

Wandelen met bewoners en vrijwilligers

Zorggroep Almere, locatie Archipel

Archipel is een woonzorgcentrum met 35 bewoners Somatiek en 42 bewoners PG in hartje Literatuurwijk. Op afdeling PG hebben onze bewoners een vorm van dementie. Onze bewoners wonen er met zeven personen op een woning waar 24 uur per dag zorg aanwezig is om hen te ondersteunen bij de dagelijkse behoeften. Op afdeling PG hebben we een mooie grote binnentuin, een aantal gezellige zitjes. Op afdeling Somatiek hebben de bewoners een chronisch, lichamelijke aandoening. Onze bewoners hebben hier een eigen appartement, waar zij zorg ontvangen. Ook hebben ze daar een groot gezamenlijk balkon en men kan gebruik ook maken van Café-restaurant De Ziel, waar een groot terras is en wat voor iedereen toegankelijk is! Voor de afdeling Somatiek zijn we op zoek naar wandelvrijwilligers die het leuk vinden samen met onze bewoners en andere wandelvrijwilligers een stukje te gaan lopen. Veel van deze bewoners zijn niet goed ter been en zitten in een rolstoel. Ze vinden het heerlijk om buiten te komen, maar hebben hiervoor hulp nodig. Ook vinden ze het fijn om gezellig te praten. Vind je het leuk om te komen wandelen met onze bewoners? Samen met andere vrijwilligers? Misschien weet je nog wel iemand die het ook leuk vind om te doen. Wie ben jij? * Je bent 16 jaar of ouder * Je vindt het leuk om individueel of in een groep een activiteit met een bewoner te doen * Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal * Je kunt goed meegaan in de beleefwereld van onze bewoner(s) Wat bieden wij jou? * Je gaat werken met een enthousiast team van collega's * je breidt je sociale contacten uit. * Het is een leuke dagbesteding * We hebben een goede ongevallenverzekering * Woon je wat verder weg van Archipel, dan worden de reiskosten op basis van Openbaar Vervoer vergoed. * Er zijn verschillende scholingsmogelijkheden * Er zijn overleggen waarbij we jouw kennis erg op prijs stellen Als je vrijwilligerswerk bij ons komt doen, dan is er een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) nodig. De coördinator vrijwilligers zal jou hierover verder informeren Er zijn geen kosten verbonden aan de VOG aanvraag Ben je nieuwsgierig geworden? Schroom niet en mail voor meer informatie!

Structureel
Almere

Wandelmaatje voor 82 jarige Formule 1 fan

Zorggroep Almere, locatie Archipel

Voor een dame bij ons woonzorgcentrum zijn wij op zoek naar een wandelvrijwilliger die het leuk vinden samen met een gezellige dame een stukje te gaan lopen en tegelijk een gezellig gesprek te hebben. Mevrouw vindt allerlei onderwerpen gezellige om over te praten, maar is ook een grote Formule 1 fan. Mevrouw zit in een rolstoel. Wie ben jij? * Je bent 16 jaar of ouder * Je vindt het leuk om individueel of in een groep een activiteit met een bewoner te doen * Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal * Je kunt goed meegaan in de beleefwereld van onze bewoner(s) Wat bieden wij jou? * Je gaat werken met een enthousiast team van collega's * je breidt je sociale contacten uit. * Het is een leuke dagbesteding * We hebben een goede ongevallenverzekering * Woon je wat verder weg van Archipel, dan worden de reiskosten op basis van Openbaar Vervoer vergoed. * Er zijn verschillende scholingsmogelijkheden * Er zijn overleggen waarbij we jouw kennis erg op prijs stellen Als je vrijwilligerswerk bij ons komt doen, dan is er een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) nodig. De coördinator vrijwilligers zal jou hierover verder informeren Er zijn geen kosten verbonden aan de VOG aanvraag Ben je nieuwsgierig geworden? Schroom niet en mail voor meer informatie!

Structureel
Almere

Vrijwilliger voor de gezellige woensdagmiddag

Zorggroep Almere, locatie Archipel

Op de woensdagmiddag hebben we iedere week een gezellige activiteit. Die per week wisselt. De ene keer hebben we als thema bijvoorbeeld een provincie, de andere keer wordt er geknutseld en een andere keer hebben we een cocktail of Barrista middag. De animo voor deze activiteiten zijn erg groot. Hierdoor komt mijn collega handen te kort. Daarom zijn wij op zoek naar 2 vrijwilligers die haar kunnen ondersteunen bij de gezellige middagen. Mocht je zelf een leuk idee hebben, laat het mijn collega dan weten. Wie ben jij? * Je bent 16 jaar of ouder * Je vindt het leuk om in een groep een activiteit met de bewoners te doen * Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal * Je kunt goed meegaan in de beleefwereld van onze bewoner(s) Wat bieden wij jou? * Je gaat werken met een enthousiast team van collega's * je breidt je sociale contacten uit. * Het is een leuke dagbesteding * We hebben een goede ongevallenverzekering * Woon je wat verder weg van Archipel, dan worden de reiskosten op basis van Openbaar Vervoer vergoed. * Er zijn verschillende scholingsmogelijkheden * Er zijn overleggen waarbij we jouw kennis erg op prijs stellen Als je vrijwilligerswerk bij ons komt doen, dan is er een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) nodig. De coördinator vrijwilligers zal jou hierover verder informeren Er zijn geen kosten verbonden aan de VOG aanvraag Ben je nieuwsgierig geworden? Schroom niet en mail voor meer informatie!

Structureel
Almere

Maatje voor gesprek en bewegen

Zorggroep Almere, locatie Archipel

Voor een meneer van 75 jaar zoeken wij een maatje. Bij voorkeur een man. Deze meneer is in Curaçao geboren en woont alweer 50 jaar in Nederland. Meneer vind het o.a. leuk om over wetenschappelijke dingen te praten. Is geen sportliefhebber. Deze meneer zit in een rolstoel. Voor hem is het belangrijk om af en toe te bewegen. Wie weet kun je naast het praatje nog een leuk beweegspel doen. Uiteraard kunnen we je daarin ondersteunen met ideeën. Wie ben jij? * Je bent 16 jaar of ouder * Je vindt het leuk om in een groep een activiteit met de bewoners te doen * Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal * Je kunt goed meegaan in de beleefwereld van onze bewoner(s) Wat bieden wij jou? * Je gaat werken met een enthousiast team van collega's * je breidt je sociale contacten uit. * Het is een leuke dagbesteding * We hebben een goede ongevallenverzekering * Woon je wat verder weg van Archipel, dan worden de reiskosten op basis van Openbaar Vervoer vergoed. * Er zijn verschillende scholingsmogelijkheden * Er zijn overleggen waarbij we jouw kennis erg op prijs stellen Als je vrijwilligerswerk bij ons komt doen, dan is er een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) nodig. De coördinator vrijwilligers zal jou hierover verder informeren Er zijn geen kosten verbonden aan de VOG aanvraag Ben je nieuwsgierig geworden? Schroom niet en mail voor meer informatie!

Structureel
Almere

Rummycub maatje gezocht

Zorggroep Almere, locatie Archipel

We zoeken een maatje voor een 88 jarige meneer die graag rummycub speelt. Vindt je rummycub spelen ook leuk en zou je dat graag met deze meneer willen doen dan ik hoor ik graag van je. Het zou fijn zijn als dit een wekelijks terugkomend moment is. Bij voorkeur in de ochtend. Wie ben jij? * Je bent 16 jaar of ouder * Je vindt het leuk om in een groep een activiteit met de bewoners te doen * Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal * Je kunt goed meegaan in de beleefwereld van onze bewoner(s) Wat bieden wij jou? * Je gaat werken met een enthousiast team van collega's * je breidt je sociale contacten uit. * Het is een leuke dagbesteding * We hebben een goede ongevallenverzekering * Woon je wat verder weg van Archipel, dan worden de reiskosten op basis van Openbaar Vervoer vergoed. * Er zijn verschillende scholingsmogelijkheden * Er zijn overleggen waarbij we jouw kennis erg op prijs stellen Als je vrijwilligerswerk bij ons komt doen, dan is er een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) nodig. De coördinator vrijwilligers zal jou hierover verder informeren Er zijn geen kosten verbonden aan de VOG aanvraag Ben je nieuwsgierig geworden? Schroom niet en mail voor meer informatie!

Structureel
Almere

Creatief maatje gezocht

Zorggroep Almere, locatie Archipel

Voor een dame van 73 jaar die bij ons in het woonzorgcentrum woont zijn wij op zoek naar een creatief maatje. Mevrouw vindt het fijn om af en toe creatief bezig te zijn. Echter doordat ze halfzijdig verlamd is kan ze het niet alleen en heeft ze hulp nodig. Dit zou ze fijn vinden op een ochtend en dan 1 of 2 x per maand. Wie ben jij? * Je bent 16 jaar of ouder * Je vindt het leuk om in een groep een activiteit met de bewoners te doen * Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal * Je kunt goed meegaan in de beleefwereld van onze bewoner(s) Wat bieden wij jou? * Je gaat werken met een enthousiast team van collega's * je breidt je sociale contacten uit. * Het is een leuke dagbesteding * We hebben een goede ongevallenverzekering * Woon je wat verder weg van Archipel, dan worden de reiskosten op basis van Openbaar Vervoer vergoed. * Er zijn verschillende scholingsmogelijkheden * Er zijn overleggen waarbij we jouw kennis erg op prijs stellen Als je vrijwilligerswerk bij ons komt doen, dan is er een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) nodig. De coördinator vrijwilligers zal jou hierover verder informeren Er zijn geen kosten verbonden aan de VOG aanvraag Ben je nieuwsgierig geworden? Schroom niet en mail voor meer informatie!

Structureel
Almere

Wandelmaatje voor Joop gezocht

Zorggroep Almere, locatie Archipel

Bij woonzorgcentrum Archipel zijn we op zoek naar een maatje voor Joop die graag naar buiten gaat Meneer zit in een rolstoel en kan hierdoor niet zelf naar buiten. Hij geniet van het buiten zijn. wat wel belangrijk is om te weten dat je meneer zelf niet veel praat. Uiteraard kun je hem veel vertellen en zal hij korte antwoorden geven. Wie ben jij? * Je bent 16 jaar of ouder * Je wilt graag wat vrije tijd in onze bewoners steken * Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal Wat bieden wij jou? * Je gaat werken met een enthousiast team van collega's * Je breidt je sociale contacten uit. * Het is een leuke dagbesteding * We hebben een goede ongevallen verzekering * Woon je wat verder weg van Archipel, dan worden de reiskosten op basis van Openbaar Vervoer vergoed. * Er zijn verschillende scholingsmogelijkheden * Er zijn overleggen waarbij we jouw kennis erg op prijs stellen Als je vrijwilligerswerk bij ons komt doen, dan is er een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) nodig. De coördinator vrijwilligers zal jou hierover verder informeren Er zijn geen kosten verbonden aan de VOG aanvraag Ben je nieuwsgierig geworden? Schroom niet en mail voor meer informatie.

Structureel

Anderen bekeken ook

Almere

LHBTIQ+ maatjes gezocht

VMCA

De LHBTIQ+ Community zoekt jou! Jezelf zijn is niet voor iedereen hetzelfde, dat maakt het leven mooi! Maar stel nou dat je met iemand wilt uitwisselen over coming out, gender, zelfvertrouwen of andere vragen die je niet kwijt kunt in jouw omgeving? Wordt LHBTIQ+ maatje en help jongeren tussen de 13 en 27 jaar met hun vraag. Iedereen heeft het recht om zichzelf te zijn! Help je mee? Ben jij LHBTIQ+ en wil je iets terug doen voor de community? Neem dan contact op met onze coördinator Stein.

Structureel
Jongeren
Almere

Taalcoach A1/A2 (Ook voor de avond)

De Schoor, Welzijn in Almere

Taal in de Wijk helpt Almeerders die het Nederlands als tweede taal spreken (NT2) met het oefenen van de Nederlandse taal, zodat zij makkelijker kunnen participeren in de samenleving. Ervaren taalvrijwilligers zijn elke week 1,5 uur in verschillende buurtcentra aanwezig om een groepje Almeerders te helpen bij het verbeteren van hun Nederlandse taalvaardigheden. Functieomschrijving Wekelijks komen een taalvrijwilliger en minimaal 4 deelnemers bij elkaar in het buurtcentrum om samen de Nederlandse taal te oefenen. Hierbij gaat het voornamelijk om de spreek- en luistervaardigheid, maar je bent natuurlijk ook vrij om de schrijf- of leesvaardigheid van de deelnemers aan te pakken. Wil jij graag een bijdrage leveren aan de Almeerse samenleving en vind je het leuk om met de Nederlandse taal bezig te zijn? Ben je daarbij ook één keer per week 1,5 uur beschikbaar? Geef je dan snel op als taalcoach bij Taal in de Wijk! Aanvullende vaardigheden * Je spreekt goed Nederlands en hebt interesse in de Nederlandse taal * Je hebt affiniteit met verschillende culturen * Je hoeft zeker geen docentenachtergrond te hebben, maar je moet het wel leuk vinden om mensen nieuwe dingen te leren. Contactinformatie De Schoor/Taal in de Wijk 1326 CP Almere Website: www.taalindewijkalmere.nl Onkostenvergoeding: Ja

Structureel
Almere

Gezellig koffietafel persoon

Interakt Contour, locatie De Plint

Voor de deelnemers van dagbestedingslocatie de Plint in Almere Poort is het gezamenlijk koffie drinken een belangrijk moment op de dag. Als jij zorgt dat de koffie op tijd klaar is en je de deelnemers helpt bij het aanschuiven aan de tafel koffie, thee, limonade en een koekje serveert dan wordt het vast een gezellig samen zijn. Jouw extra hand en gezellige praat maakt een kopje koffie een stuk smakelijker met jou. Kleine hand en span diensten of een spel spelen met iemand kan daarnaast tot veel gezamenlijk plezier leiden.

Structureel
Almere

Vrijwilliger gezocht voor Pendant MaatWerk

Pendant MaatWerk

Pendant MaatWerk is op zoek naar een vrijwilliger die wil koken op de woensdag en zaterdag en bij het gezamenlijke koffie/thee moment aanwezig wil zijn. De tijden zijn van 16.30 uur tot 20.00 uur. Het kookmoment is van 16.30 uur tot 18.30 uur Koffie theemoment 18.30 - 20.00 uur. Dit houdt in: Een gezellig praatje houden en/of een spelletje spelen, televisie kijken of een potje poolen met onze bewoners. Pendant MaatWerk is een zorginstelling waarbij ambulante begeleiding wordt gegeven voor jong volwassenen met een indicatie.

Structureel
Almere

Beheerder voor Buurtlokaal m/v

Stichting de Buurthopper

Stichting Buurthopper is opgericht in 2019 en beheert Buurtlokaal De Bosgouw in Almere Haven, exploiteert de haal- en brengservice met de Buurthopper en ondersteunt het gemeenteproject Buurtmobiel door de uitleen van de gemeentelijke scootmobielen te coördineren en te administreren. De stichting verzorgt het halen en brengen naar de uitleenpunten voor de gebruikers van Buurtmobiel. Voor Buurtlokaal De Bosgouw zoeken wij een beheerder. Buurtlokaal de Bosgouw ligt midden in de wijk de Gouwen in Almere Haven. Het is een laagdrempelige, gezellige ontmoetingsplaats voor buurtbewoners, vaak oudere bezoekers die te kampen hebben met eenzaamheid. Men kan binnenlopen voor een bakje koffie en een praatje. Naast de open inloopfunctie kent het buurtlokaal verschillende vaste activiteiten. Daarnaast is Buurtlokaal de Bosgouw een knooppunt voor Buurtmobiel Almere, er staan 4 leenscootmobielen, en is daarnaast een van de drie uitvalsbases voor de Buurthopper. De chauffeurs van de Buurthopper die de ritten verzorgen in Almere Haven starten hun ritten vanuit de Bosgouw. Naast dat de Bosgouw een uitvalsbasis is voor de chauffeurs, wordt er door bezoekers aan het buurtlokaal vaak gebruik gemaakt van de service van de Buurthopper. Wekelijkse activiteiten: 2x per week een verse warme maaltijd. (1x soep, 1x maaltijd), maandelijkse bingo op zondag, maandelijks Repaircafé, Ruilbibliotheek . Daarnaast: knutselmiddag voor kinderen, kookworkshop voor kinderen, 3D-kaarten maken voor kinderen, feestavond voor buurtbewoners, sieraden maken, pannenkoekenmiddag met knutselen, cupcakes versieren, kerstversieringen maken, bijeenkomsten rond de feestdagen sinterklaas en kerst. Lijkt het je leuk om het Buurtlokaal te beheren, er elke dag minimaal een uurtje te zijn voor administratie, toezicht en begeleiding, eventueel bij te springen en een handje te helpen, reageer dan.

Structureel
Almere

Voorzitter gezocht

Nancy

Vacature: Voorzitter Stichting Young Adult Life Coaching (YALC) Stichting Young Adult Life Coaching (YALC) is een organisatie die zich inzet voor het helpen van dak- en thuisloze jongeren door middel van traject-ondersteuning, begeleiding en coaching. We zijn een gedreven organisatie die alweer bijna 7 jaar bestaat. Wij handelen liefdevol en daadkrachtig. Hierdoor hebben we al meer dan 70? Jongeren in de afgelopen 7 jaar geholpen aan blijvend onderdak waarmee wij ook in contact blijven. Ons streven is ook om samenhorigheid terug in de maatschappij te brengen, want samen bereiken we meer. Stichting YALC groeit hard en is toe aan een nieuwe fase en professionalisering. Wij zijn op zoek naar een creatief iemand die net zo gedreven is als wij om jongeren van een woonplek te voorzien en verder te helpen in de maatschappij. Iemand die ons kan helpen met fondsen aanvragen, ons nieuwe inzichten geeft en meedenkt om de organisatie verder te ontwikkelen. Voor meer informatie zie onze website https://stichtingyalc.nl/ Herken jij jezelf in dit profiel en wil je als voorzitter van het bestuur een bijdrage leveren aan het ondersteunen en coachen van dak- en thuisloze jongeren bij Stichting YALC? Stuur dan je CV en motivatiebrief naar [email protected] We kijken uit naar je reactie!

Structureel
Almere

Luisterend Schrijver (Gelijk)waardig Herstel

Stichting (Gelijk)waardig Herstel

Voor iedereen die iets wil doen voor ouders en gezinnen die zijn getroffen door de kinderopvangtoeslagaffaire.  Een stichting door en voor ouders van de toeslagenaffaire Jarenlang zijn ouders onterecht beschuldigd door de Belastingdienst als fraudeur, met ongekende emotionele, relationele en financiële gevolgen. Er zijn helaas tienduizenden gezinnen die lijden aan de gevolgen van de toeslagenaffaire en zij wachten nog steeds op herstel. Jij kunt als vrijwilliger van Stichting (Gelijk)waardig Herstel direct ondersteuning bieden en het verschil maken voor een gezin. Sinds oktober 2023 biedt Stichting (Gelijk)waardig Herstel een mensgerichte herstelaanpak die is ontwikkeld door ouders en onafhankelijke (letselschade)experts. We werken vanuit eigen regie, vertrouwen, neutraliteit en collectiviteit. Ons doel is om de toeslagenaffaire samen versneld op te lossen en de ouders de mogelijkheid te bieden tot emotioneel en financieel herstel. Om dit voor de vele getroffen ouders te kunnen te doen, hebben we jou nodig! Waarbij jij voor een ouder het verschil kan maken door mee te doen als Luisterend Schrijver. Dit doe je als Luisterend Schrijver In de herstelroute staat het verhaal van de ouder zélf, het Feitenrelaas, centraal. Om dit op papier te krijgen, worden de ouders (de Vertellers) ondersteund door een Luisterend Schrijver: een vrijwilliger uit de samenleving die zonder oordeel luistert en het Feitenrelaas van de ouder opschrijft. Het Feitenrelaas bestaat voor de ouder uit 3 delen: wie was je voor alle ellende begon, waar sta je nu en waar wil je naar toe? Op het moment dat het Feitenrelaas op papier staat, kan de ouder ervoor kiezen deze te laten doorrekenen. Zo lever jij als vrijwilliger een belangrijke bijdrage aan het emotionele en financiële herstel van de ouder. Dit ben je als Luisterend Schrijver Misschien volg je het nieuws al jaren, grijpt de toeslagenaffaire je aan, voel je de urgentie, en wil je iets concreets doen. Door mee te helpen zeg je in feite tegen de mensen om wie het gaat: ik zie en geloof jou. Juist die gelijkwaardigheid motiveert je om je tijd en vaardigheden in te zetten. Je maakt als mens gemakkelijk, gelijkwaardig en respectvol verbinding. Je stelt je open en bent nieuwsgierig naar degene om wie het gaat. Je kunt diep, onbevangen en zonder (voor)oordelen luisteren. Je durft door te vragen en weet daarbij een veilige omgeving te creëren. Je bent hiernaast een mede inwoner van Nederland. We adviseren je aan te melden vanaf 21 jaar, omdat tijdens het gesprek impactvolle gebeurtenissen worden besproken. Om hier goed mee om te gaan, is enige levenservaring vereist. Het is nodig om in het bezit te zijn van een laptop en/of tablet in combinatie met een smartphone. Ook zijn enige IT-vaardigheden prettig: zowel de Verteller als Luisterend Schrijver werken in ons online Portaal. Als Luisterend Schrijver neem je deel aan een digitale Startbijeenkomst (1 uur), zodat je meer komt te weten over de rol van Luisterend Schrijver en goed kunt starten. De praktijk wijst uit dat Luisterend Schrijver zijn gemiddeld 10 uur vraagt. Dit kan variëren, omdat de ouder de regie heeft in het proces en de snelheid bepaalt. Meld je ook aan! Wil jij ook het verschil maken door in verbinding te komen met een ouder? Wil je bijdragen aan ons doel om de toeslagenaffaire versneld op te lossen? Meld je dan aan en word onderdeel van ons onafhankelijk collectief. Aanmelden kan via deze link. Je kunt ook helpen door de oproep van Luisterend Schrijver te delen op een manier die bij jou past (sociale media, in je organisatie, in je netwerk). Ook werken wij graag samen met Partners. Ben je geïnteresseerd in meer informatie over een samenwerking? Mail dan naar [email protected]. Nog iets meer informatie nodig? Bekijk dan onze website: www.gelijkwaardigherstel.nl/luisterend-schrijvers.

Project
Almere

Wie helpt leesclubs oprichten in Almere?

Stichting Senia

Mensen samenbrengen rond boeken: dat is de taak van een ambassadeur van leescluborganisatie Senia. Hoewel Almere veel leesliefhebbers kent, worden er nauwelijks leesclubs opgericht. Senia zoekt daarom ambassadeurs om nieuwe leesclubs op te zetten. Dit vrijwilligerswerk biedt veel inspiratie en voldoening. Zoals een van de ambassadeurs het verwoordt: “Lezers zijn heel leuke mensen. Omdat ze in veel dingen zijn geïnteresseerd.” Mensen samenbrengen met boeken De belangrijkste taak van een ambassadeur is bijeenkomsten organiseren, om mensen met belangstelling voor een leesclub samen te brengen en zo’n groep uit de startblokken te helpen. Mensen die elkaar nog niet kenden gaan na afloop als groep de deur uit en verheugen zich op hun gezamenlijke leeservaringen. Uit deze taak vloeien andere werkzaamheden voort, zoals contacten met lokale partners (waaronder de bibliotheek) en lichte administratieve werkzaamheden. Inspiratie en voldoening Wat een ambassadeur daarvoor nodig heeft is liefde voor lezen, gevoel voor gastvrijheid, digitale vaardigheid, het vermogen om een bijeenkomst te leiden, daarbij enthousiasme kunnen overbrengen en tegelijk het overzicht bewaren. Senia biedt veel ruimte voor eigen inbreng, vrijheid in tijdsindeling, ontmoeting met collega-ambassadeurs, trainingen, vergoeding van reiskosten en een vrijwilligersvergoeding. Senia zoekt ambassadeurs voor Almere en omgeving. Interesse? Neem contact op via [email protected] of 0570-562656 (op dinsdag, woensdag en donderdag). Kijk ook op www.senia.nl/vacatures Senia richt al 15 jaar leesclubs op in het hele land. Inmiddels zijn dat er 1850, met zo'n 12.000 leden. Senia is een stichting zoner winstoogmerk.

Structureel