csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Word jij Maatje bij Humanitas Ontmoeting?

Door een ander te helpen, groei jij zelf ook! Word jij onze nieuwe Vrijwilliger? Bij Humanitas Ontmoeting staan we voor gezelligheid en een persoonlijke aanpak. Voor samen dingen doen en elkaar ontmoeten. Wij zoeken vrijwilligers die het leuk vinden om onze deelnemers te ondersteunen door: - Het bieden van een luisterend oor bij een kopje koffie - het weer aanleren om onder de mensen te komen - het vinden van een nieuwe hobby en soms ook hulp bieden bij simpele dingen als de regiotaxi - of bij een van de activiteiten die we aanbieden. Ook in jouw omgeving zijn er mensen die hunkeren naar menselijk contact en waar jij als vrijwilliger het verschil kan maken! Wat bieden wij jou? - Vrijwilligerswerk dat past bij jouw interesses - Plezier, voldoening en heel veel waardering - Gezellige contacten met andere vrijwilligers en deelnemers - Verschillende trainingen, vrijwilligersbijeenkomsten. - Persoonlijke begeleiding door een coördinator - Reiskostenvergoeding Wat wij vragen: - Je houdt van gezelligheid - Je kan goed luisteren en hebt een goed inlevingsvermogen - Jij motiveert en activeert de ander - Je komt afspraken na - Je bent gemiddeld 1 tot 3 uur per week beschikbaar Wil jij ook wat betekenen voor een ander? Je kunt je aanmelden door hieronder op de blauwe knop IK DOE MEE te klikken, wij kijken uit naar jouw aanmelding.

Lees meer

structureel

Lelystad

Activiteitenbegeleiding
Maatje, buddy & gezelschap
Begeleiding & coaching

Beschrijving

Door een ander te helpen, groei jij zelf ook!
Word jij onze nieuwe Vrijwilliger?

Bij Humanitas Ontmoeting staan we voor gezelligheid en een persoonlijke aanpak. Voor samen dingen doen en elkaar ontmoeten. Wij zoeken vrijwilligers die het leuk vinden om onze deelnemers te ondersteunen door:
- Het bieden van een luisterend oor bij een kopje koffie
- het weer aanleren om onder de mensen te komen
- het vinden van een nieuwe hobby en soms ook hulp bieden bij simpele dingen als de regiotaxi
- of bij een van de activiteiten die we aanbieden.
Ook in jouw omgeving zijn er mensen die hunkeren naar menselijk contact en waar jij als vrijwilliger het verschil kan maken!

Wat bieden wij jou?
- Vrijwilligerswerk dat past bij jouw interesses
- Plezier, voldoening en heel veel waardering
- Gezellige contacten met andere vrijwilligers en deelnemers
- Verschillende trainingen, vrijwilligersbijeenkomsten.
- Persoonlijke begeleiding door een coördinator
- Reiskostenvergoeding

Wat wij vragen:
- Je houdt van gezelligheid
- Je kan goed luisteren en hebt een goed inlevingsvermogen
- Jij motiveert en activeert de ander
- Je komt afspraken na
- Je bent gemiddeld 1 tot 3 uur per week beschikbaar

Wil jij ook wat betekenen voor een ander?
Je kunt je aanmelden door hieronder op de blauwe knop IK DOE MEE te klikken, wij kijken uit naar jouw aanmelding.

Praktische informatie

Eenmalig 1 tot 4 uur

Het mag ook elke week of een aantal keer! Geef je voorkeur aan in je bericht!

Locatie

Lelystad

Bijzonderheden

Geschikt voor mensen die weinig Nederlands spreken

Geschikt voor jongeren

Extra begeleiding mogelijk

Rolstoeltoegankelijk

Impact

Voor wie

Kinderen & jongeren

Nieuwkomers & vluchtelingen

Ouderen

Impactgebied

Sociaal & welzijn
Zorg

Categorie

Activiteitenbegeleiding
Maatje, buddy & gezelschap
Begeleiding & coaching
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Humanitas Lelystad-Dronten

Lelystad

Steun bij Rouw en Verlies

Humanitas Lelystad-Dronten

Je bent gedurende een bepaalde periode een steuntje in de rug voor iemand die een dierbare verloren heeft of een andere vorm van verlies geleden heeft. Ook het (mede) begeleiden van een lotgenotengroep hoort tot de mogelijkheden. Je start met een training zowel via e-learning als in een kleine groep. Je bezoekt de deelnemer gemiddeld 1x per week gedurende een bepaalde periode, veelal maximaal een jaar/ anderhalf jaar. De werktijden zijn in te richten in overleg met de deelnemer die je begeleidt. Daarnaast is er op eerste woensdagavond van elke maand een terugkombijeenkomst voor intervisie. Van belang is dat je goed kunt luisteren en kunt begrijpen wat verlies met een mens doet. Je krijgt ondersteuning van de collega's in dit project en kunt op hen en de coordinator terugvallen wanneer dat nodig is.

Structureel
Lelystad

Vrijwilliger voor Ontmoeting

Humanitas Lelystad-Dronten

Word jij onze nieuwe vrijwilliger bij Humanitas Ontmoeting? Bij Humanitas Ontmoeting staan we voor gezelligheid en een persoonlijke aanpak. Voor samen dingen doen en elkaar ontmoeten. Wij zoeken vrijwilligers die het leuk vinden om onze deelnemers te ondersteunen door: - Het bieden van een luisterend oor bij een kopje koffie - het weer aanleren om onder de mensen te komen - het vinden van een nieuwe hobby en soms ook hulp bieden bij simpele dingen als de regiotaxi - of bij een van de activiteiten die we aanbieden. Ook in jouw omgeving zijn er mensen die hunkeren naar menselijk contact en waar jij als vrijwilliger het verschil kan maken! Wat bieden wij jou? - Vrijwilligerswerk dat past bij jouw interesses - Plezier, voldoening en heel veel waardering - Gezellige contacten met andere vrijwilligers en deelnemers - Persoonlijke groei - Verschillende trainingen, vrijwilligersbijeenkomsten. - Persoonlijke begeleiding door een coördinator - Reiskostenvergoeding Wat wij vragen: - Je houdt van gezelligheid - Je kan goed luisteren en hebt een goed inlevingsvermogen - Jij motiveert en activeert de ander - Je komt afspraken na - Je bent gemiddeld 1 tot 3 uur per week beschikbaar Wil jij ook wat betekenen voor een ander? Neem contact op met Jarno, 06-51477774, [email protected]

Structureel
Lelystad

Vrijwilliger Thuisadministratie Humanitas

Humanitas Lelystad-Dronten

Heb jij het voornemen om vrijwilligerswerk te gaan doen en heb jij gevoel voor mensen & gedrag met betrekking tot de persoonlijke administratie en financiën? Hopelijk spreekt dit jou aan, want Humanitas Thuisadministratie zoekt jou! Hiermee kun je het verschil maken! Het goed bijhouden van je administratie & geldzaken kan een hele klus zijn. Vooral als je veel aan je hoofd hebt. Door de stress overzie je minder en krijg je zaken minder goed op de rit. Het is dan fijn als iemand je daar bij helpt. Waarbij kan/ga jij helpen: met het openen/ordenen van post; met het reageren op brieven en/of contact met instanties; met het opzetten van een administratie / mappenstructuur; bij het inzicht verkrijgen van inkomsten en uitgaven; met het wegwerken van betalingsachterstanden of het aanmelden bij schuldhulpverlening en bij het aanvragen van toeslagen. Samenvattend helpt een vrijwilliger van de Humanitas Thuisadministratie mensen weer grip te krijgen op hun administratie en/of financiën. De deelnemer (degene die hulp vraagt) houdt de regie – jij ondersteunt. Nodig: Een open blik en geduld; Je bewust zijn van je eigen oordelen (en deze los kunnen laten); kennis willen verwerven van regelingen voor mensen met een lager inkomen; Kunnen werken op basis van gelijkwaardigheid. Humanitas is een vrijwilligersorganisatie die jou trainingen aanbiedt. Coaching-on-the-job en terugkombijeenkomsten voor het uitwisselen van ervaring zijn onderdeel van de hulp die wij onze vrijwilligers bieden. Uiteraard worden je onkosten vergoed. De tijdsbelasting is geheel in te vullen naar eigen mogelijkheden, want je stemt de bezoeken af met de deelnemer. Dit varieert van wekelijkse bezoeken bij de start tot eens per maand, wat meestal het geval is als het traject langer loopt. De tijdsinvestering en het schenken van aandacht wordt enorm gewaardeerd door de mensen die jij helpt.

Structureel
Lelystad

Coördinator Humanitas Ontmoeting

Humanitas Lelystad-Dronten

Door een ander te helpen, groei je zelf ook! Word jij onze nieuwe Vrijwillig Coördinator? Bij Humanitas ontmoeting staan we voor gezelligheid en een persoonlijke aanpak. Voor samen dingen doen en elkaar ontmoeten. Wij zijn opzoek naar een vrijwillig coördinator die het leuk vind om onze vrijwilligers te ondersteunen bij hun koppeling of bij een van de activiteiten die wij aanbieden. Wat ga je doen? • Op bezoek bij deelnemers of vrijwilligers voor een intakegesprek • Koppelen van een vrijwilliger aan een deelnemer • Het volgen van de voortgang van een koppeling • Je bent aanspreekpunt van de deelnemers en vrijwilligers • Het bijwonen en organiseren van activiteiten voor deelnemers en vrijwilligers. • Deelnemers en vrijwilligers enthousiasmeren om mee te doen aan trainingen of activiteiten. • Bijbehorende administratie in het digitale registratiesysteem van humanitas • Projectcoördinator adviseren over zaken die voortvloeien uit het project Wat vragen we van jou? • Goede communicatieve vaardigheden • Je kan zelfstandig werken • MBO4 of HBO werk/denkniveau • affiniteit met vrijwilligerswerk • Kennis van de sociale kaart in Lelystad (pré) • Gemiddeld 4-8 uur per week flexibel inzetbaar • Enthousiasmeren en verbinden • Een VOG Wat wij bieden: • Verschillende trainingen en scholingen. • Een fijne werkomgeving • De mogelijkheid om op kantoor en/of thuis te werken • Ondersteuning van de projectcoördinator • Een werktelefoon • Een Reiskostenvergoeding Heb je vragen over de inhoud van de werkzaamheden of heb je interesse in de functie? Neem dan via onderstaande knop contact op met Jarno Projectcoördinator van Humanitas Ontmoeting. Of meld je aan door hieronder op de blauwe knop IK DOE MEE te klikken, wij kijken er naar uit om jou te ontmoeten!

Structureel
Jongeren

Anderen bekeken ook

Lelystad

Taalgids

Huis voor Taal

Huis voor Taal biedt deelnemers de mogelijkheid om de Nederlandse taal op een veilige- en uitdagende manier te leren. Samen met onze vrijwilligers ontdekken deelnemers hoe plezierig het is om met elkaar te leren en zichzelf te ontwikkelen. Huis voor Taal is géén school. We laten ons inspireren door de leerwens van de deelnemer en zijn of haar het dagelijks leven. We werken niet met methodieken. Dit doen we door met elkaar te DOEN. Daarom vinden we een veilige maar uitdagende leeromgeving belangrijk, zodat deelnemers DURVEN te leren en te oefenen. Dat is het geheim van Huis voor Taal: met veel plezier dagelijkse situaties samen oefenen. Deelnemers krijgen zo (weer) een PRETTIG gevoel bij leren en staan zijsteviger in hun schoenen. De werkwijze van Huis voor Taal heet dan ook: Doen, Durven en je daarbij Prettig voelen. Binnen Huis voor Taal bestaan er verschillende vrijwilligersfuncties. Maar iedereen streeft hetzelfde doel na: deelnemers stimuleren om zich te ontwikkelen via de werkwijze doen, durven en je daarbij prettig voelen. Als taalgids ben je het eerste aanspreekpunt van (nieuwe) deelnemers. Je hebt drie kerntaken: 1. je bent gastheer/vrouw van het Huis voor Taal. Je staat (nieuwe) bezoekers te woord en stelt ze op hun gemak. 2. Op een coachende manier ben je bezig met taal en leer je deelnemers bijvoorbeeld ook rekenen en digitale vaardigheden. Je kunt gebruik maken van diverse materialen uit o.a. de Taalkoffer of digitale oefenprogramma’s en boeken uit de bibliotheek. 3. Je houdt een logboek bij van vrijwilligers en deelnemers. Taalgidsen werken in het Huis voor Taal in de bibliotheek. Dit doe je in een klein team van vrijwilligers en op vaste tijdstippen (de inloopspreekuren). Een inloopspreekuur beslaat twee uren. Openingstijden zijn op: Maandag en Donderdag : 13.00 tot 15.00 uur. Dinsdag en Woensdag : 10.00 tot 12.00 uur. Vrijwilligerswerk bij Huis voor Taal is leuk, leerzaam en uitdagend. We bieden je de kans om met mensen van over de hele wereld in contact te komen en hen op weg te helpen naar een zelfstandiger leven in Lelystad. We laten je ervaren hoe zinvol het is om taal, en digitale vaardigheden via onze werkwijze te oefenen. Daarvoor krijg je van ons training. Regelmatig organiseren wij introductie bijeenkomsten zodat je persoonlijk meer informatie krijgt. Wat verwachten we van jou? Een gastvrije uitstraling en benadering van mensen. Je bent in staat om te improviseren. Je vindt het leuk om zeer uiteenlopende mensen te ontmoeten uit de hele wereld en hen te stimuleren tot het bijleren van basisvaardigheden. Je beheerst de Nederlandse taal in woord en geschrift. De Engelse taal kun je redelijk tot goed spreken en begrijpen. Je neemt deel aan trainingen, webinars en vrijwilligersbijeenkomsten en deelt je ervaringen. Je werkt in een klein team dat samen de taken verdeelt. Jouw feedback wordt gewaardeerd. Terugkoppeling kun je geven aan de Huis voor Taal coördinators. Je bent minimaal 1 dagdeel van 2 uur per week beschikbaar. Je neemt de tijd om de bijeenkomst (met elkaar) voor te bereiden en te evalueren. Al je enthousiasme, positieve feedback, levens- en werkervaring om Huis voor Taal nog beter te maken! Wat bieden we jou Vrijwilligerswerk bij Huis voor Taal is leuk, leerzaam en uitdagend. We bieden je de kans om met mensen van over de hele wereld in contact te komen en hen op weg te helpen naar een zelfstandiger leven in Lelystad. We laten je ervaren hoe zinvol het is om taal, en digitale vaardigheden via onze werkwijze te oefenen. Daarvoor krijg je van ons training. We zorgen ervoor dat je je ervaringen met anderen kunt delen en dat je voor inhoudelijke vragen terecht kunt bij de coördinator Taalgidsen. Als vrijwilliger word je ingeschreven bij FlevoMeer Bibliotheek Lelystad

Structureel
Lelystad

Coördinator

VoorleesExpress Lelystad

Coördinatoren begeleiden tijdens een voorleesseizoen één tot maximaal vijf gezinnen en voorlezers. Je ontmoet het gezin voor het eerst bij het kennismakingsgesprek/intake. Je gaat samen met je voorlezers een aantal keer op bezoek bij hun gezin. Als coach begeleid je vrijwilligers en gezinnen in het proces: samen ervoor zorgen dat na 20 weken ouders zelf in staat zijn om kinderen meer te stimuleren in taal. Per gezin verdeeld over 20 weken ben je ongeveer 10 tot 14 uur actief als coördinator ( inclusief: reistijd, telefonisch/mailverkeer, huisbezoeken en bijeenkomsten van de projectleider ) Waarom is voorlezen zo belangrijk; Voorkomen van laaggeletterdheid Bijna 15% van de jongeren heeft een taalachterstand en heeft grote moeite met het begrijpen van de inhoud van hun schoolboeken. Sinds 2003 is het percentage laaggeletterden in Nederland significant toegenomen van 12% naar 18%. Om te voorkomen dat jongeren en volwassenen laaggeletterd worden, moet je investeren in preventie. Een jong kind is enorm gevoelig voor taal. Als een kind drie jaar is kun je al zien dat er een groot verschil is in de woordenschat, tussen kinderen die veel in aanraking komen met taal en kinderen die weinig taal horen. Dit verschil in taalontwikkeling halen kinderen later moeilijk in.

Structureel
Lelystad

Steun bij Rouw en Verlies

Humanitas Lelystad-Dronten

Je bent gedurende een bepaalde periode een steuntje in de rug voor iemand die een dierbare verloren heeft of een andere vorm van verlies geleden heeft. Ook het (mede) begeleiden van een lotgenotengroep hoort tot de mogelijkheden. Je start met een training zowel via e-learning als in een kleine groep. Je bezoekt de deelnemer gemiddeld 1x per week gedurende een bepaalde periode, veelal maximaal een jaar/ anderhalf jaar. De werktijden zijn in te richten in overleg met de deelnemer die je begeleidt. Daarnaast is er op eerste woensdagavond van elke maand een terugkombijeenkomst voor intervisie. Van belang is dat je goed kunt luisteren en kunt begrijpen wat verlies met een mens doet. Je krijgt ondersteuning van de collega's in dit project en kunt op hen en de coordinator terugvallen wanneer dat nodig is.

Structureel
Lelystad

Gezocht materiaalmeester

Vereniging Scouting Ascanen

Scouting Ascanen is op zoek naar een materiaalmeester. Voor onze activiteiten van de kinderen en jongeren gebruiken we verschillende dingen, bijvoorbeeld piopalen (foto) en bijlen. Deze moeten worden onderhouden en gecontroleerd zijn om de opkomsten veilig te kunnen laten verlopen. Je beheert het materiaal van de vereniging en bent verantwoordelijk voor uitgifte en onderhoud van de materialen. Ook adviseert je de groep bij aanschaf van nieuwe materialen. Wij hebben ons terrein in het Belevenissenbos. Heb je hiervoor een dag in de maand over en lijkt het je leuk om ons hier mee te helpen dan kun je contact opnemen met onze groepsbegeleider.

Structureel
Lelystad

Gezocht: jonge Nederlanders en nieuwkomers!

friend4friend

Ben je een jonge Nederlander of een jonge nieuwkomer? Wil je een nieuwe cultuur leren kennen? En wil je ook iets voor de samenleving betekenen? Dan is friend4friend iets voor jou! Friend4friend koppelt jonge Nederlanders en jonge nieuwkomers. Samen trek je een halfjaar lang, gemiddeld 4 uur, per week met elkaar op. Samen ga je leuke dingen doen. Denk bijvoorbeeld aan naar de ijsbaan of museum gaan. Een terrasje pikken, taaloefeningen doen of samen sporten kan ook. Zo leer je op een ontspannen manier elkaar beter kennen. Daarnaast ga je samen vrijwilligerswerk doen. Iets wat past bij je interesses of toekomstplannen voor werk of opleiding. Samen kun je bijvoorbeeld aan de slag bij een buurthuis, een school, in de zorg of bij een sportvereniging. Of je zet samen een eigen initiatief op. Zo leer je elkaars leefwereld en nieuwe mensen kennen! Wat kun je verwachten? Na kennismaking proberen we zo snel mogelijk een maatje voor jou te vinden. Als duo worden jullie begeleid door de friend4friend coördinator, bijvoorbeeld bij het vinden van vrijwilligerswerk, het ontdekken van je talenten en kwaliteiten Aan het einde van het traject krijg je het Europees Certificaat voor Vrijwilligers. Wat moet je weten? Voor jongeren tussen 16 en 27 jaar Inzet 80 uur in maximaal 6 maanden, gemiddeld 4 uur per week Doorzettingsvermogen en een open houding Tijd en plaats zijn flexibel Persoonlijke begeleiding Voor een nieuw netwerk en nieuwe vrienden! Europees erkend certificaat Samen werk je aan het versterken van je cv. Samen leer je nieuwe mensen kennen. Je leert elkaars cultuur kennen. Je ontdekt nieuwe kwaliteiten en leert nieuwe vaardigheden. En je maakt een nieuwe vriend!

Structureel
Jongeren
Lelystad

Leuk vrijwilligerswerk met kinderen

Vereniging Scouting Ascanen

Wij zijn hard op zoek naar nieuwe leiding bij onze jongste speltak (5-7 jaar) de bevers. Wordt jij de nieuwe Professor Plof, Kate Kleur of Stanley Stekker? Vindt je kinderen iets leren en buiten zijn fijn. Heb je op zaterdagochtend tijd? Ben je creatief (Kate Kleur), hou je van dieren (Rebbel), ga je graag met mensen om (Noa) of hou je van spannende proefjes (Professor Plof) en wil je daarover iets aan kinderen leren dan is dit iets voor jou. Kom eerst eens drie keer meelopen om te kijken wat je er van vindt. Interesse stuur me een bericht!

Structureel
Jongeren
Lelystad

Vrijwilligerswerk bij Scouting Ascanen

Vereniging Scouting Ascanen

Wij (Scouting Ascanen) hier in Lelystad zijn op zoek naar verschillende vrijwilligers voor ondersteuning. Kennis van scouting is niet vereist en het vrijwilligerswerk loopt van kleine dingen tot veel en van klussen en ICT tot bestuurswerk. Als je tijd en zin hebt willen we graag een keer met je praten over wat jij zou willen doen en wat je voor ons zou kunnen betekenen. We zijn een open en gezellige vereniging!

Structureel
Jongeren
Utrecht, Amersfoort, Lelystad, Houten, Baarn, Zeewolde, Dronten, Harderwijk, Veenendaal, Zeist, IJsselstein, Rhenen, Gorinchem, Nieuwegein, Bunnik, De Bilt, Urk, Eemnes, Leusden, Renswoude

Reclassering Nederland zoekt vrijwilligers!

Reclassering Nederland

COSA is een betekenisvolle vrijwilligerstaak. Je ondersteunt een zedendader bij zijn re-socialisatie in de maatschappij. Hiermee draag je bij aan een veiliger samenleving! Als vrijwilliger bij COSA vorm je, samen met andere vrijwilligers, een sociaal netwerk rondom een zedendader met als doel isolement te doorbreken en toe te werken naar maatschappelijke inbedding. Vrijwilligers ondersteunen de persoon bij het vinden van de weg in de samenleving. Dit kan door het bieden van een luisterend oor, het bieden van praktische hulp, het ondernemen van activiteiten. Ergens een kop koffie drinken, een wandeling maken en ook ondersteuning geven bij het ontwikkelen van een eigen netwerk/ hobby`s en andere activiteiten. Daarnaast zijn de vrijwilligers een extra paar ogen en oren om de zedendader te helpen op het rechte pad te blijven. Een COSA-traject duurt gemiddeld 1,5-2 jaar en vraagt een tijdsinvestering van 2 uur per week. Sociaal isolement Wanneer een zedendader na het uitzitten van een straf terugkeert in de maatschappij ontstaat vaak onrust. Sociaal isolement, sociale uitsluiting en emotionele eenzaamheid liggen op de loer. COSA zet zich in, samen met vrijwilligers en professionals, voor het doorbreken van dit isolement. Ze ondersteunen de zedendader bij zijn re-integratie in de samenleving. Dit is effectief gebleken in het verlagen van de kans op recidive. Word ook COSA-vrijwilliger COSA is een mooie, betekenisvolle vrijwilligerstaak. Vrijwilligers kunnen rekenen op een grondige tweedaagse training vooraf. Ook de ondersteuning en begeleiding door de cirkel coördinator tijdens het COSA-traject is goed geregeld. Een specifieke vooropleiding of achtergrond is niet nodig. Wij zoeken vrijwilligers o.a. in Flevoland (Almere, Lelystad, Zeewolde, Dronten), Noord Holland (Hilversum, Huizen), Utrecht (stad, IJsselstein, Nieuwegein, Houten, Amersfoort, Rhenen, Veenendaal, Zeist). Voor meer informatie en aanmelden ga naar de website: https://www.reclassering.nl/over-de-reclassering/hoe-wij-werken/aanpak-zedendaders/cosa-vrijwilligers/ Organisatie : Reclassering Nederland, COSA Locatieadres : 3524 SJ Utrecht Contactpersoon : Hester Functie : Cirkelcoördinator COSA & Reclasseringswerker

Structureel