csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Vrijwillige Coaches o.a. huiswerkbegeleiding

Vrijwillige Coaches ondersteunen vrouwen om hun ambities waar te maken Blik op Talent is partner van de Vrouwen Academie West (VAW). De vrijwillige VAW Coaches ondersteunen ook vrouwen uit Amsterdam die een opleiding in de zorg doen via de Wijkleerschool (niv. 1 & 2). Het is vaak al weer even geleden dat zij in de schoolbanken hebben gezeten. Plannen, leren leren, het gezinsleven combineren met school en stage... dat valt niet mee! In januari 2024 gaan er weer 25 toppers aan de slag en zij kunnen jouw hulp goed gebruiken! Hoe ziet het project eruit? Wanneer je je als coach of coachee aanmeldt, word je uitgenodigd voor een intakegesprek. Deze bestaat uit een uitgebreide kennismaking gericht op verwachtingen, talenten, persoonlijke ontwikkelvragen en aandachtspunten. Daarna volgt de matching, waar de coachee en de coach aan elkaar worden voorgesteld d.m.v. een vrijblijvend kennismakingsgesprek, begeleid door Blik op Talent. Indien de match succesvol is, gaat het koppel zelfstandig aan de slag en houden wij een vinger aan de pols door regelmatige contactmomenten met Coach en Coachee. Een aantal maal per jaar komen de vrijwillige coaches bij elkaar tijdens workshops, training of intervisiebijeenkomsten. Meestal spreken de coach en coachee elke week of om de week af, gedurende een periode van een half jaar. Zo ontstaat er een mooie vertrouwensband. Trajecten worden vaak verlengd. Voor meer informatie: Ellen

Lees meer

structureel

Amsterdam

Computerhulp & ICT
Begeleiding & coaching
Training & scholing

Beschrijving

Vrijwillige Coaches ondersteunen vrouwen om hun ambities waar te maken

Blik op Talent is partner van de Vrouwen Academie West (VAW). De vrijwillige VAW Coaches ondersteunen ook vrouwen uit Amsterdam die een opleiding in de zorg doen via de Wijkleerschool (niv. 1 & 2). Het is vaak al weer even geleden dat zij in de schoolbanken hebben gezeten. Plannen, leren leren, het gezinsleven combineren met school en stage... dat valt niet mee! In januari 2024 gaan er weer 25 toppers aan de slag en zij kunnen jouw hulp goed gebruiken!

Hoe ziet het project eruit?
Wanneer je je als coach of coachee aanmeldt, word je uitgenodigd voor een intakegesprek. Deze bestaat uit een uitgebreide kennismaking gericht op verwachtingen, talenten, persoonlijke ontwikkelvragen en aandachtspunten. Daarna volgt de matching, waar de coachee en de coach aan elkaar worden voorgesteld d.m.v. een vrijblijvend kennismakingsgesprek, begeleid door Blik op Talent. Indien de match succesvol is, gaat het koppel zelfstandig aan de slag en houden wij een vinger aan de pols door regelmatige contactmomenten met Coach en Coachee.

Een aantal maal per jaar komen de vrijwillige coaches bij elkaar tijdens workshops, training of intervisiebijeenkomsten. Meestal spreken de coach en coachee elke week of om de week af, gedurende een periode van een half jaar. Zo ontstaat er een mooie vertrouwensband. Trajecten worden vaak verlengd.

Voor meer informatie: Ellen

Praktische informatie

Wekelijks 1 tot 1 uur

Locatie

Amsterdam

Impact

Voor wie

Kinderen & jongeren

Mantelzorgers

Nieuwkomers & vluchtelingen

Ouderen

Impactgebied

Onderwijs & educatie
Zorg

Categorie

Computerhulp & ICT
Begeleiding & coaching
Training & scholing
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Blik op Talent

Amsterdam

Vrijwillige Coaches (Vrouwen Academie West)

Blik op Talent

Vrijwillige Coaches ondersteunen vrouwen om hun ambities waar te maken Blik op Talent is partner van de Vrouwen Academie West (VAW). Vrijwillige Coaches ondersteunen vrouwen uit Amsterdam die een volgende stap willen zetten, gericht op persoonlijke ontwikkeling. Denk aan een sociaal leven opbouwen, weer actief zaken oppakken, werken aan zelfvertrouwen, weer zelfstandig dingen regelen, een opleiding kiezen, (vrijwilligers)werk zoeken etc. Voor wie? Het VAW-Coachtraject is voor alle vrouwen in Amsterdam West die zichzelf graag willen ontwikkelen, meer willen participeren in de samenleving en daarbij behoefte hebben aan ondersteuning van een inspirerende coach. Daarnaast is het voor coaches die deze vrouwen graag willen helpen met het zetten van stappen in hun persoonlijke ontwikkeling. Hoe ziet het project eruit? Wanneer je je als coach of coachee aanmeldt, word je uitgenodigd voor een intakegesprek. Deze bestaat uit een uitgebreide kennismaking gericht op verwachtingen, talenten, persoonlijke ontwikkelvragen en aandachtspunten. Daarna volgt de matching, waar de coachee en de coach aan elkaar worden voorgesteld d.m.v. een vrijblijvend kennismakingsgesprek, begeleid door Blik op Talent. Indien de match succesvol is, gaat het koppel zelfstandig aan de slag en houden wij een vinger aan de pols door regelmatige contactmomenten met Coach en Coachee. Een aantal maal per jaar komen de vrijwillige coaches bij elkaar tijdens workshops, training -of intervisiebijeenkomsten. Meestal spreken de coach en coachee elke week of om de week af, gedurende een periode van een half jaar. Zo ontstaat er een mooie vertrouwensband. Voor meer informatie: Ellen.

Structureel
Amsterdam

Computerles voor MBO niveau 1 student(en)

Blik op Talent

In februari zijn 25 volwassen deelnemers aan de Wijkleerschool gestart met de MBO opleiding Zorg en Welzijn. Voor een aantal van deze studenten is het nog steeds lastig om goed met hun laptop te werken, o.a. aan schoolopdrachten en stageopdrachten. We zijn op zoek naar iemand die hen, individueel of in klein groepje van 3-4 personen, op weg kan helpen. Denk aan tabellen maken en andere opmaak opties in Word, mappenstructuur aanmaken, bestanden opslaan, terugvinden, en bewerken. De volgende stap is een simpele PowerPoint presentatie maken (de basis, meer is niet nodig). Het zou gaan om de maanden september t/m december 2024, waarvan september en oktober wekelijks 1-2 uur. Daarna in overleg.

Project

Anderen bekeken ook

Amsterdam, Almere

Bent u 55+ en wilt u oppassen op een hond?

Stichting OOPOEH

Bent u dol op honden, wandelt u graag en wordt u vrolijk van een viervoeter in uw buurt? Maar wilt u zelf niet (meer) aan een hond beginnen? Via Stichting OOPOEH kunt u (55-plusser) passen op een lieve hond. Hoeveel tijd u hieraan wilt besteden is volledig uw eigen keuze. De meeste van onze oppassers kiezen voor 1 of 2 dagen of dagdelen per week. Maar minder of vaker kan ook. TAAKOMSCHRIJVING Heeft u altijd honden gehad, maar wilt of kunt u er zelf niet meer aan beginnen? Of wandelt u graag maar vindt u dat leuker om samen met een hond te doen? Via Stichting OOPOEH kunt u zich aanmelden als oppas voor een hond in uw buurt. Oppassen is vrijblijvend: u past op wanneer het u uitkomt; in uw online profiel kunt u precies aangeven hoe vaak en wanneer u beschikbaar bent, en op wat voor hond u graag zou willen passen. De hond wordt door het baasje naar u toe gebracht en later op de dag weer opgehaald. U laat de hond vanuit uw eigen huis uit. WAT VOOR KENNIS OF VAARDIGHEDEN ZIJN NODIG? Ervaring met honden is een pre maar geen vereiste. WAT KRIJGT U ERVOOR TERUG? Een kwispelend staartje, onvoorwaardelijke liefde van een hond, een leuk contact met het baasje van de hond en talloze gezellige praatjes op straat. Ook kunt u gratis deelnemen aan de maandelijkse uitjes die Stichting OOPOEH organiseert voor alle OOPOEH’s waardoor u andere hondenliefhebbers (van 55 jaar of ouder) ontmoet. WAT IS DE MEERWAARDE VAN DIT VRIJWILLIGERSWERK? Een oppashond is gezellig en gezond. U bent meer in beweging. U ontmoet meer mensen in de buurt. Een oppashond biedt gezelligheid in huis: U voelt zich minder alleen. U helpt een buurtbewoner met de zorg voor zijn/haar hond zodat hij/zij even de handen vrij heeft. En u geeft de hond alle aandacht die hij/zij verdient. Stichting OOPOEH organiseert bovendien maandelijks leuke uitjes voor de OOPOEH’s waar u kosteloos aan deel kunt nemen. WERKTIJDEN N.v.t. U past op wanneer het u uitkomt. HOE KOMT U IN AANMERKING? Neem contact op met de contactpersoon.

Structureel
Amsterdam, Haarlem, Velsen, Gooise Meren

Bent u 55+ en wilt u oppassen op een hond?

Stichting OOPOEH

Bent u dol op honden, wandelt u graag en wordt u vrolijk van een viervoeter in uw buurt? Maar wilt u zelf niet (meer) aan een hond beginnen? Via Stichting OOPOEH kunt u (55-plusser) passen op een lieve hond. Hoeveel tijd u hieraan wilt besteden is volledig uw eigen keuze. De meeste van onze oppassers kiezen voor 1 of 2 dagen of dagdelen per week. Maar minder of vaker kan ook. TAAKOMSCHRIJVING Heeft u altijd honden gehad, maar wilt of kunt u er zelf niet meer aan beginnen? Of wandelt u graag maar vindt u dat leuker om samen met een hond te doen? Via Stichting OOPOEH kunt u zich aanmelden als oppas voor een hond in uw buurt. Oppassen is vrijblijvend: u past op wanneer het u uitkomt; in uw online profiel kunt u precies aangeven hoe vaak en wanneer u beschikbaar bent, en op wat voor hond u graag zou willen passen. De hond wordt door het baasje naar u toe gebracht en later op de dag weer opgehaald. U laat de hond vanuit uw eigen huis uit. WAT VOOR KENNIS OF VAARDIGHEDEN ZIJN NODIG? Ervaring met honden is een pre maar geen vereiste. WAT KRIJGT U ERVOOR TERUG? Een kwispelend staartje, onvoorwaardelijke liefde van een hond, een leuk contact met het baasje van de hond en talloze gezellige praatjes op straat. Ook kunt u gratis deelnemen aan de maandelijkse uitjes die Stichting OOPOEH organiseert voor alle OOPOEH’s waardoor u andere hondenliefhebbers (van 55 jaar of ouder) ontmoet. WAT IS DE MEERWAARDE VAN DIT VRIJWILLIGERSWERK? Een oppashond is gezellig en gezond. U bent meer in beweging. U ontmoet meer mensen in de buurt. Een oppashond biedt gezelligheid in huis: U voelt zich minder alleen. U helpt een buurtbewoner met de zorg voor zijn/haar hond zodat hij/zij even de handen vrij heeft. En u geeft de hond alle aandacht die hij/zij verdient. Stichting OOPOEH organiseert bovendien maandelijks leuke uitjes voor de OOPOEH’s waar u kosteloos aan deel kunt nemen. WERKTIJDEN N.v.t. U past op wanneer het u uitkomt. HOE KOMT U IN AANMERKING? Neem contact op met de contactpersoon.

Structureel
Amsterdam

Help een nieuwkomer leren ondernemen in NL

Road of Hope

Functieomschrijving Je geeft les over het ondernemerschap aan een kleine groep nieuwkomers van verschillende afkomsten. De lessen zijn ontworpen om een warme en comfortabele sfeer te creëren waar deelnemers zich op hun gemak voelen om te communiceren en te leren ondernemend te zijn. Er is een programma gericht op de doelgroep die je volgt. Gedurende 16 weken geef je één keer per week les, met elke week een ander onderwerp. Taken - Voorbereiden en geven van drie uur les over ondernemerschap aan de hand van door de Stichting aangeboden materiaal; - Je helpt deelnemers met hun vragen; - Je ontwikkelt vertrouwensrelatie met de deelnemers. Wat voor soort kennis of vaardigheden zijn nodig? - Vindt het leuk om met mensen te werken, en is bereid te helpen; - Kennis op zakelijk gebied; - Kennis van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift; - Kan in eenvoudige taal communiceren met mensen in de leerfase; Wat krijg je er voor terug? -Je komt in contact met mensen uit verschillende culturen; - Je doet ervaring op en gaat werken vanuit een multicultureel perspectief; - Je doet waardevol werk; Wat is de toegevoegde waarde van dit vrijwilligerswerk? Door onze vrijwilligers voelen de deelnemers van het project zich zekerder om stappen te zetten richting het verwezenlijken van hun dromen en doelen. Nieuwkomers hebben veel ideeën en ambities om een eigen onderneming op te zetten, maar weten vaak niet waar ze moeten beginnen. Taal, cultuur en andere werkwijze en systemen zijn allemaal factoren die voor extra uitdagingen zorgen voor de nieuwkomers. Het is daarom ontzettend belangrijk dat mensen zoals jij, bereid zijn om te helpen, ervaringen te delen en bemoedigen. Verder helpt dit om integratiebarrières te verkleinen en help je een enorm verschil te maken in de levens van de deelnemers en in de ontwikkeling van veelbelovende ondernemingen in Nederland. Werkdag Beschikbaar één dag per week voor een periode van 16 weken. Tijden in overleg. Wil je ons team komen versterken? We maken graag kennis met je en bespreken de mogelijkheden. Neem contact op.

Project
Amsterdam

Mentor voor nieuwkomer met opstartend bedrijf

Road of Hope

Stichting Road of Hope is momenteel op zoek naar enthousiaste vrijwilligers voor het project Ondernemerschap, die een-op-een begeleiding kunnen bieden aan nieuwkomers met de ambitie om een eigen onderneming op te zetten. Functieomschrijving Binnen het project Ondernemerschap helpen wij onze deelnemers om een eigen onderneming op te zetten, dan wel te formaliseren. Je werkt samen met (toekomstige) ondernemers van verschillende nationaliteiten. De bijeenkomsten zijn individueel en zo opgezet dat er een gemoedelijke sfeer ontstaat, waarin de deelnemers zich vrij voelen om ervaringen en uitdagingen te delen, en samen met jou kunnen leren hoe het is om ondernemer te zijn. Je komt gemiddeld 1-2 keer per week samen met de deelnemer. Taken - Je neemt contact op en ontmoet nieuwkomers één op één; - Je biedt begeleiding op het gebied van Ondernemerschap; - Je ontwikkelt vertrouwensrelaties met de deelnemers; - Je steunt hen en motiveert waar nodig. Wat voor soort kennis of vaardigheden zijn nodig? - Houdt van werken met mensen en bent bereid te helpen; - Kennis op zakelijk gebied; - Kennis van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift; - Kan in eenvoudige taal communiceren met mensen in de leerfase. Wat krijg je er voor terug? - Je komt in contact met mensen uit verschillende culturen; - Je doet ervaring op en gaat werken vanuit een multicultureel perspectief; - Je doet waardevol werk. Wat is de toegevoegde waarde van dit vrijwilligerswerk? Door onze vrijwilligers voelen de deelnemers van het project zich zekerder om stappen te zetten richting het verwezenlijken van hun dromen en doelen. Nieuwkomers hebben veel ideeën en ambities om een eigen onderneming op te zetten, maar weten vaak niet waar ze moeten beginnen. Taal, cultuur en andere werkwijze en systemen zijn allemaal factoren die voor extra uitdagingen zorgen voor de nieuwkomers. Het is daarom ontzettend belangrijk dat mensen zoals jij, bereid zijn om te helpen, ervaringen te delen en bemoedigen. Verder helpt dit om integratiebarrières te verkleinen en help je een enorm verschil te maken in de levens van de deelnemers en in de ontwikkeling van veelbelovende ondernemingen in Nederland. Werkdag Minimaal vier uur per week beschikbaar voor een periode van 5 maanden (in overleg te bepalen). Wil je ons team komen versterken? We maken graag kennis met je en bespreken de mogelijkheden.

Project
Amsterdam

Creatief met Gerli (53)

De Regenbooggroep

Gerli is 53 jaar en woont in het centrum van Amsterdam. Ze is een lieve vrouw met veel interesses, maar heeft vaak last van angsten en nervositeit, alleen naar buiten gaan vindt ze erg spannend en daardoor is ze geïsoleerd geraakt. Wat haar blij maakt is haar hondje, dat is echt haar alles! Een groot uitgevallen schoothond, maar een echte knuffelbeer! Ze geniet ook van breien, kleuren, tv kijken en computeren. Gerli wil graag met een maatje leuke dingen doen; spelletjes spelen, ergens koffie drinken en kletsen. Maar ze wil ook graag naar een buurthuis om te kijken aan welke activiteiten ze mee kan doen. Kortom, Gerli heeft er zin in, maar ze heeft soms ook een klein zetje nodig. Wil jij met haar optrekken? Meld je dan aan! Wat het vrijwilligerswerk jou kan bieden: Professionele begeleiding, zowel individueel als in groepsverband samen met andere vrijwilligers Gratis trainingen van de Vrijwilligersacademie Onkosten- en reiskostenvergoeding Wat we van je vragen: Je bent minimaal 6 maanden beschikbaar, voor sommige maatjesprojecten 12 maanden Werktijden overleg je samen. Je spreekt eens in de week of twee weken een paar uurtjes af met jouw maatje. Wat jullie gaan doen, beslis je ook samen.

Structureel
Nijmegen, Arnhem, Winterswijk, Doetinchem, Almelo, Zwolle, Epe, Utrecht, Amersfoort, Apeldoorn, Amsterdam, Alkmaar, Rotterdam, Haarlem, Nunspeet

Een magischeweek met Stichting VakantieKind!

Stichting VakantieKind

🌟 Word Vrijwilliger bij KinderDorp en Creëer Magische Herinneringen! 🌈 Heb jij een passie voor het bezorgen van onvergetelijke ervaringen aan kinderen tussen 7 en 11 jaar oud? Grijp dan nu de kans om deel uit te maken van ons enthousiaste team bij KinderDorp! Wat houdt het in? Als vrijwilliger bij KinderDorp werk je gedurende een hele week samen met andere gepassioneerde leiders om actieve, creatieve en spannende activiteiten te organiseren voor een groep van maximaal 27 deelnemers. Denk aan avontuurlijke tochten in het bos, speurtochten op de heide en gezellige liedjes rond het kampvuur. Jouw Rol: - Samenwerken met mede-leiding om een stimulerende omgeving te creëren. - Begeleiden en ondersteunen van deelnemers tijdens activiteiten. - Bedenken en uitvoeren van leuke activiteiten - Bijdragen aan de magie van KinderDorp door enthousiasme en creativiteit. Wat Bieden Wij? - Een week vol plezier, avontuur en onvergetelijke momenten. KinderDorp week 2: Zaterdag 27 juli tot Zaterdag 3 Augustus KinderDorp week 3: Zaterdag 3 aug. tot Zaterdag 10 Augustus - De kans om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en bestaande te versterken. - Een geheel verzorgde kampweek met overnachting en eten en drinken. Hoe Doe Je Mee? Meld je aan als vrijwilliger bij KinderDorp en maak deel uit van een geweldige gemeenschap die het verschil maakt in het leven van kinderen. Samen bouwen we aan herinneringen die een leven lang meegaan! Interesse? Bezoek de website van Stichting VakantieKind of mail [email protected] voor meer informatie. We kijken ernaar uit om je te verwelkomen in ons KinderDorp-team! 🏕️ KinderDorp - Waar Avontuur en Vriendschap Samenkomen! 🌟

Eenmalig
Jongeren
Amsterdam

Word mentor van een School's cool leerling

School's cool Amsterdam

Word thuismentor van een leerling voor gelijke kansen voor ieder kind! Over School’s cool: School’s cool koppelt sinds 1997 leerlingen aan een vrijwillige thuismentor. Deze leerlingen groeien op in een leefomgeving met beperkte kansen door bijvoorbeeld eenzaamheid of armoede. Het doel is het benutten van kansen in het leven voor deze leerlingen en daarmee bijdragen aan een gelijkwaardige samenleving. In de huidige tijd, waarin kansenongelijkheid blijft toenemen, is School's cool missie relevanter dan ooit: gelijke kansen voor ieder kind. Wat ga je doen: Als vrijwilliger in Amsterdam begeleid je een scholier tussen de 9 en 14 jaar in zijn/haar (thuis)omgeving bij alles wat belangrijk is voor de schoolresultaten en het welzijn van de leerling. Je ondersteunt een leerling door er voor haar/hem te zijn, te luisteren waar zij/hij tegen aanloopt en zoekt samen naar mogelijkheden en oplossingen. Je werkt samen aan de schoolcarrière en de persoonlijke ontwikkeling van de leerling. Voor wie: Het gaat om leerlingen die om verschillende redenen moeite hebben met de overstap naar het vervolgonderwijs en voor wie de overstap daarom risicovol kan zijn. Denk hierbij aan: - Kinderen met een taal- of rekenachterstand; - Kinderen met een beperkte steun vanuit hun directe omgeving; - Kinderen met een pestachtergrond of andere sociale indicatoren; - Kinderen met ouders die niet bekend zijn met het Nederlandse schoolsysteem. Wat krijg je ervoor terug: Een uitdagende, zelfstandige rol waarin je jezelf kan ontwikkelen en/of je ervaring kan delen. Aanbod van diverse trainingen, workshops en intervisiebijeenkomsten. Contact met andere enthousiaste mentoren tijdens de (facultatieve) bijeenkomsten. Bij School’s cool Amsterdam werken mentoren van alle leeftijden (vanaf 18 jaar tot 80 jaar) met de meest uiteenlopende achtergronden en werkervaring. Een verdiepingsslag voor jezelf en maatschappelijke betrokkenheid. Misschien wil je jezelf verder ontwikkelen als (kinder)coach, volg je een verwante studie in het onderwijs, maatschappelijke dienstverlening, psychologie of antropologie en wil je ervaring opdoen. En/of je wilt je (levens) ervaring inzetten om een kind te helpen. Wat je motivatie ook is, je krijgt er veel voor terug: de band die je opbouwt met de leerling, dankbaarheid voor wat je doet, je leerling zijn/haar motivatie en zelfvertrouwen zien groeien. Wij zoeken thuismentoren in Amsterdam, Diemen en Zaandam.

Structureel
Amsterdam

Jongerenpodium Volta zoekt Bar vrijwilligers!

Stichting DOCK

Wil jij bar ervaring opdoen bij een heus podium? Houd je van muziek, theater en andere podiumkunsten en wil je een paar keer per maand werken in een leuk, gezellig en enthousiast team? Dan ben je bij Volta aan het juiste adres! Volta is een cultureel jongerenpodium in Amsterdam-West en onderdeel van Stichting DOCK. In het jongerencentrum zijn verschillende activiteiten op het gebied van muziek, dans en sport. Volta heeft regelmatig podiumactiviteiten in de grote zaal, meestal met livemuziek. De barvrijwilliger werkt tijdens deze activiteiten, meestal ’s avonds en ’s nachts, werktijden liggen tussen 19.30 en 01.00u, maar variëren per avond. De podiumactiviteiten vinden over het algemeen op donderdag, vrijdag en zaterdag plaats. Je werkt in een gezellig, jong en enthousiast team vol met cultuurliefhebbers. Functiebeschrijving Bar vrijwilliger: De barvrijwilliger in Volta is samen met een andere barmedewerker of vrijwilliger verantwoordelijk voor de bar. De vrijwilliger draagt zorg voor alle voorkomende werkzaamheden m.b.t. het verkopen van drank aan de bezoekers en het schoonhouden van de bar en zaal. De barvrijwilliger legt over de uitvoering van zijn/haar werkzaamheden verantwoording af aan de coördinator van Volta. Taken: • Verkoop van dranken, chips. • Bediening van de kassa en pinautomaat. • Inrichten en opruimen van de bar, de zaal, entree en buiten voor de ingang van Volta. • Beheer van voorraad en aanvullen voorraad na afloop van activiteit. • Toezicht houden op veiligheidsaspecten m.b.t. eigen werkzaamheden. • Onderhouden van contacten met de beheerder en coördinator. Profiel: • Enthousiast persoon met een liefde voor muziek en andere podiumkunsten • Sociaal en vriendelijk • Teamspeler • Geen horeca ervaring vereist! • 18 jaar of ouder Voorwaarden: Barvrijwilligers krijgen een vrijwilligersvergoeding. Een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) is verplicht voor deze functie, deze wordt door DOCK aangevraagd bij inschrijving. Lijkt dit je wat? Stuur een mail naar [email protected]! We nodigen je vervolgens graag uit voor een gesprek bij Volta om kennis te maken. Houtmankade 336, 1013 RR Amsterdam, 020-6826429, www.volta-amsterdam.nl

Structureel
Rotterdam, Utrecht, Zwolle, Eindhoven, Amsterdam

Lymelijn: Adviseren en luisteren bij lyme

Lymevereniging

De telefoonlijn van de Lymevereniging is een hulplijn voor lymepatiënten, hun omgeving, hulpverleners en mensen die vragen hebben over de ziekte van Lyme en tekenbeten. Het leven met de ziekte van Lyme is ingewikkeld en stelt je steeds voor nieuwe uitdagingen. Dan is het fijn om je vragen te kunnen stellen aan een (ervarings)deskundige, of gewoon even je verhaal te kunnen doen bij iemand die begrijpt hoe het is om met (iemand met) de ziekte van Lyme te leven. Mensen die de informatie lijn van de Lymevereniging bellen, hebben vaak een concrete vraag over de ziekte van Lyme of over de zorg van hun naaste, maar ook om even stoom af te blazen, zorgen te uiten of vrijuit te kunnen praten.

 Wat je gaat doen
 Als vrijwilliger geef je telefonisch advies over de ziekte van Lyme en tips over omgaan met deze ziekte. Ook bied je een luisterend oor aan mensen met lyme en hun omgeving. Je weet veel over de ziekte van Lyme en gebruikt de informatie op onze website (www.lymevereniging.nl) om mensen advies en handvatten te geven. Vloeiende beheersing van de Nederlandse taal is nodig. Je werkt vanuit huis (dit vrijwilligerswerk kan ook vanuit bed) en er wordt samen met jou gekeken naar welke tijden het beste matchen met jouw leven.

 Met jouw inzet kun je samen met de andere vrijwilligers een belangrijke bijdrage leveren aan ondersteuning van mensen met de ziekte van Lyme en hun naasten. "Ik sta in verbinding met andere mensen, ik heb hele mooie gesprekken, je leert mensen soms echt kennen en het werk is erg divers.” "Je wilt niet weten hoe dankbaar mensen zich voelen als ze gehoord worden en je naar ze luistert. Het is erg dankbaar werk.” "Ik ben gepensioneerd en op deze manier word ik toch nog een beetje bij de maatschappij betrokken en dat vind ik een leuk idee" Ben jij geïnteresseerd om op deze manier iets moois te betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op voor meer informatie of een kennismakingsgesprek.

Structureel