csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Oom en tante gezocht voor jongen (3)

Deze vrolijke jongen (3) woont sinds maart van dit jaar samen met zijn moeder en broertje in een andere woning. Zij zijn verhuisd, omdat zijn ouders gingen scheiden. Hij is regelmatig bij zijn vader te vinden. De huidige situatie is voor de moeder ‘pittig’, zij doet de opvoeding volledig alleen. Zij werkt 5 dagen per week omdat dit financieel niet anders kan. De moeder is nog aan herstellen van de situatie waar ze uitkomen. Daarnaast is het nu voor haar lastig om op te laden en op adem te komen. Zij merkt aan zichzelf dat zij enorm moe is en overbelast. De moeder heeft geen familie of anderen mensen in haar omgeving om haar te ondersteunen bij deze pittige periode. Zij heeft wel behoefte aan zulk contact. Het is dus fijn als jullie ook met haar een band willen opbouwen. Dit jongetje is gebaat bij persoonlijke aandacht. Een rustige familie die te tijd neemt voor samen buiten spelen, tekenen en een boekje voorlezen, past heel goed bij hem. Hij is gek op dansen, auto’s, dino ’s, Lego en dieren. Mag deze jongen eens per maand bij jullie spelen? Wij zoeken een gezin in Beverwijk/Heemskerk: -Waar deze jongen eens per maand (laatste weekend van de maand) een zaterdag of een zondag welkom is; -Waar exclusieve aandacht is voor deze jongen; -Waar geen andere kinderen aanwezig zijn; -Dat ook zijn moeder geregeld welkom heet. Bijzonderheden: -De jongen heeft nog een slaapje van 12.30 tot 13.30 en draagt een luier. Wil je meer informatie? Dan kun je contact opnemen met Ingeborgh, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Beverwijk en Heemskerk, via een bericht.

Lees meer

structureel

Beverwijk

Activiteitenbegeleiding
Maatje, buddy & gezelschap

Beschrijving

Deze vrolijke jongen (3) woont sinds maart van dit jaar samen met zijn moeder en broertje in een andere woning. Zij zijn verhuisd, omdat zijn ouders gingen scheiden. Hij is regelmatig bij zijn vader te vinden. De huidige situatie is voor de moeder ‘pittig’, zij doet de opvoeding volledig alleen. Zij werkt 5 dagen per week omdat dit financieel niet anders kan. De moeder is nog aan herstellen van de situatie waar ze uitkomen. Daarnaast is het nu voor haar lastig om op te laden en op adem te komen. Zij merkt aan zichzelf dat zij enorm moe is en overbelast.

De moeder heeft geen familie of anderen mensen in haar omgeving om haar te ondersteunen bij deze pittige periode. Zij heeft wel behoefte aan zulk contact. Het is dus fijn als jullie ook met haar een band willen opbouwen.

Dit jongetje is gebaat bij persoonlijke aandacht. Een rustige familie die te tijd neemt voor samen buiten spelen, tekenen en een boekje voorlezen, past heel goed bij hem.

Hij is gek op dansen, auto’s, dino ’s, Lego en dieren. Mag deze jongen eens per maand bij jullie spelen?

Wij zoeken een gezin in Beverwijk/Heemskerk:
-Waar deze jongen eens per maand (laatste weekend van de maand) een zaterdag of een zondag welkom is;
-Waar exclusieve aandacht is voor deze jongen;
-Waar geen andere kinderen aanwezig zijn;
-Dat ook zijn moeder geregeld welkom heet.

Bijzonderheden:
-De jongen heeft nog een slaapje van 12.30 tot 13.30 en draagt een luier.

Wil je meer informatie?
Dan kun je contact opnemen met Ingeborgh, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Beverwijk en Heemskerk, via een bericht.

Praktische informatie

Wekelijks 2 tot 4 uur

Locatie

Beverwijk

Impact

Voor wie

Kinderen & jongeren

Impactgebied

Sociaal & welzijn

Categorie

Activiteitenbegeleiding
Maatje, buddy & gezelschap
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Buurtgezinnen.nl

Beverwijk

Logeergezin gezocht voor vrolijke jongen (12)

Buurtgezinnen.nl

Voor een leuke knul (12) is Buurtgezinnen op zoek naar een logeergezin. Zijn ouders hebben het al langere tijd niet makkelijk. Ze zijn oververmoeid door de combinatie werk, opvoeding en mentale overbelasting. De wens van de ouders is, om meer rust en balans in te bouwen in het gezinsleven. Het gezin woont sinds 2022 in Beverwijk. Hun woning is momenteel nog in verbouwing, dus deze wens is soms lastig te vervullen. Dit gezin kan wel wat hulp gebruiken. De twee zonen van dit gezin, zitten elkaar geregeld in de weg en het lukt de ouders op dit moment niet om dit goed te begeleiden. Hun familie woont in de directe omgeving en verder is het hen nog niet gelukt om een nieuw netwerk op te bouwen. Het is een sociale en actieve jongen. Bij kinderen van zijn eigen leeftijd voelt hij zich het meeste op zijn gemak. Hij is graag buiten en houdt ervan om samen met vrienden te voetballen of te steppen. Binnenshuis is hij altijd te porren voor een spelletje en kan hij enorm genieten van een potje gamen of televisie te kijken. Bij wie is deze leuke knul welkom? Wij zoeken een logeergezin in Beverwijk/Heemskerk: -Waar deze jongen eens per maand een weekend mag logeren (van vrijdag op zaterdag of zaterdag op zondag); -Met een jongen van zijn eigen leeftijd; -Waar deze jongen af en toe in de vakanties ook een dagje lekker kan spelen. Wil je meer informatie? Dan kun je contact opnemen met Ingeborgh coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Beverwijk en Heemskerk, via een bericht.

Structureel
Beverwijk

Geef jij dit jongetje (3) een “extra thuis"

Buurtgezinnen.nl

Dit lieve gezin bestaat uit een moeder en twee zoontjes. De oudste zoon van 7 jaar gaat het goed, voor hem wordt geen steungezin gezocht. Voor het jongste zoontje wel. Waarom hoor ik je denken? Hoewel de diagnose nog niet gesteld wordt op zo’n jonge leeftijd, is wel duidelijk dat het jongetje een vorm van autisme heeft. Hij is gevoelig en raakt makkelijk overprikkelt. Hij kan zich moeilijk verbaal verstaanbaar maken, maar kan wel duidelijk maken wat hij wil. Ondanks dat hij een paar uurtjes naar een kleinschalige peuterspeelzaal gaat, kan zijn moeder niet voldoende opladen. Ondanks het feit dat dit geen alledaagse ondersteuningsvraag is voor Buurtgezinnen, hebben we toch in overleg besloten om op zoek te gaan naar een gezin in de buurt. De moeder is inmiddels al wat langer ‘onderweg’ in de zoektocht naar hoe ze haar zoontje zo goed mogelijk kan begeleiden. Ze voelt zich daarbij gesteund door de hulpverlening en de gemeente. Alle familie, vrienden en bekenden wonen ver buiten Beverwijk, hier kan zij geen beroep op doen. De moeder gunt zichzelf en haar jongste zoontje een extra gezin zodat hij meer onder de mensen (gezinnen en kinderen) komt dan nu het geval is. En op meer plekken een veilige en huiselijke omgeving leert kennen. Daarnaast kan de moeder door zo’n extra ’thuis’ ook wat tijd hebben voor zichzelf en zo even bijtanken. Het zou voor hen helpend zijn om in contact te komen met een gezin dat ervaring heeft met autisme; vanuit de privé- of werksfeer. Dit lieve jongetje is gek op V-Tech autootjes, een knikkerbaan en alles met lichtjes en geluidjes. Hij kan goed ‘naast’ andere kinderen spelen en hij komt graag buiten. Als je eenmaal mee bent in zijn spel, kun je rekenen op menige lachbui! Heb jij ruimte in je hart en huis om deze lieverd een paar uurtjes om de week onder je hoede te nemen? Ik vertel je er graag meer over! Wij zoeken in Beverwijk en Heemskerk een persoon/stel/gezin: -Dat ervaring heeft met kinderen met autisme; -Dat rust en aandacht kan bieden in een prikkelarme omgeving; -Waar deze jongen een band mee op kan bouwen en een maal per 14 dagen op zaterdag of zondag een paar uurtjes kan spelen; -Dat het ook leuk vindt om connectie met het gezin als geheel te maken.

Structureel
Alkmaar

Steungezinnen en/of steunouders gezocht!

Buurtgezinnen.nl

Buurtgezinnen Alkmaar is voor meerdere kinderen op zoek naar een gezin of stel dat als een soort opa/oma, oom/tante of goede buur er voor hen wil zijn. Onder het motto “Opvoeden doen we samen” koppelt Buurtgezinnen gezinnen die wat steun kunnen gebruiken aan een gezin in de buurt. Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden de ouders ontlast. Deze gezinnen missen deze steun helaas in hun eigen omgeving en hebben zich daarom bij ons aangemeld. Lijkt jou dit leuk en ben je (om de week) een dagdeel beschikbaar? Deze lichte ondersteuning kan voor onze vraaggezinnen al een groot verschil maken! De hulp is alledaags en vriendschappelijk. Vraag- en steungezin maken onder begeleiding van de coördinator van Buurtgezinnen afspraken over de steun. Het kan bijvoorbeeld gaan om een wekelijkse speelafspraak, af en toe een weekendje logeren of samen iets leuks ondernemen. Dat is iedere keer maatwerk. De coördinator blijft ook wanneer de steun eenmaal loopt betrokken. Neem gerust een kijkje op de website www.buurtgezinnen.nl en lees over de vragen die nu open staan. Let op, niet alle vragen staan online! Ook mag je vrijblijvend met mij contact opnemen, zodat we samen kunnen overleggen of het zijn van steungezin jou past. Vriendelijke groetjes, Carla (coördinator Buurtgezinnen in Alkmaar)

Structureel
Bloemendaal

Heb jij op donderdagmorgen tijd voor mij?

Buurtgezinnen.nl

Buurtgezinnen zoekt voor een vrolijke jongen van 1,5 jaar een plek bij lieve mensen. De ouders komen oorspronkelijk uit China en volgen 4 dagen per week zeer gemotiveerd Nederlandse les. Ze wonen in Overveen en volgen de les in Haarlem. Op de donderdagochtend zoeken zij opvang voor hun zoontje. Ze hebben hier in Nederland geen familie of vrienden waar hun kind terecht kan. Voor hun zoon zou het fijn zijn, als hij op een vertrouwde plek mag spelen. De dreumes is vrolijk en maakt makkelijk contact, al verstaat hij nog geen Nederlands. Hij is gek op blokken, lego, treinen en auto's. Lijkt het jou leuk om met mij te spelen? Profiel steungezin Wij zoeken in Overveen of Bloemendaal iemand: · Dat dit ventje op donderdagmorgen van 8.30 uur tot 12.30 uur een veilige plek biedt; · Bij voorkeur een gezin met een jong kindje thuis, dan kunnen ze gezellig samen spelen. Wil je meer informatie? Dan kun je contact opnemen met Paulien, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Bloemendaal. Aanmelden Je kunt je ook direct aanmelden als steungezin op de website.

Structureel

Anderen bekeken ook

Haarlem, Zandvoort, Dijk en Waard, Alkmaar, Bergen (NH.), Lisse, Den Helder, Schagen, Hollands Kroon, Purmerend, Zaanstad, Amsterdam, Velsen, Beverwijk, Heemskerk, Haarlemmermeer

Help ons met onze social media campagnes

Stichting Humblebees

Stichting Humblebees is een kleine Haarlemse stichting die zich inzet voor kinderen, jongeren en jong volwassenen met een (licht) verstandelijke beperking. Ieder weekend organiseren wij logeer weekenden vol met leuke activiteiten voor onze deelnemers en vrijwilligers. Wij zijn hard opzoek naar iemand die het leuk vindt om ons te helpen een social media campagne op te zetten. Iemand die handig is in het maken van leuke posts over onze weekenden en ons kan helpen bij het aan trekken van vrijwilligers en donaties. Ben jij die marketing of social media kenner en heb je een paar uurtjes over? Laat het ons weten en wordt onderdeel van ons leuke team!

Project
Jongeren
Heemskerk

Handig Harry (of Henriëtte) gezocht!

De Hartekampgroep

Plaats: Heemskerk, Trompet 1153-1157, Heemskerk Wanneer: In overleg - tijden in overleg, verwachte duur 4 uur. Hier is er weer 1! Een geweldig leuke vrijwilligersvacature. Voor Leerwerkbedrijf WIM zijn wij op zoek naar een vrijwilliger die de techniek groep kan ondersteunen. Op de Techniek groep werken leerlingen vanuit speciaal onderwijs Heliomare en cliënten met een licht verstandelijke beperking van de Hartekamp Groep. De werkzaamheden bestaan uit assembleren van diverse meubeltjes van hout, schuur- en lak werkzaamheden en andere montage en demontage werkzaamheden. Als vrijwilliger lever je een bijdrage bij de begeleiding van het productieproces en het aanleren van technische vaardigheden. Ben jij die handige Harry of Henriëtte die affiniteit met de doelgroep heeft? Meld je aan voor deze super leuke vrijwilligersvacature en wie weet tot gauw! De koffie staat klaar!

Structureel
Heemskerk, Beverwijk

Juist nu. Mantelzorgers zoeken jou!

MantelZ, Centrum voor Mantelzorg

Heb jij een uurtje over? Geef het dan aan een ander! Wie voor een ander zorgt, is zo nu en dan hard aan een time out toe. Mantelzorgers zorgen soms dag en nacht voor hun naaste. Dit vraagt veel van hen. Om de zorg vol te kunnen houden, is het belangrijk dat ze af en toe een uurtje of langer kunnen ontspannen. Wij zoeken mensen die de mantelzorger tijdelijk willen vervangen. Iedere situatie is anders, dus kijken we samen wat past. Meestal gaat het om een uurtje per week. Spreekt dit jou aan? Wij zijn op zoek naar mensen die het hart op de juiste plaats hebben. Bel gerust voor extra informatie over deze vacature en andere mogelijkheden. Heb je tijd over en wil je wat betekenen voor een ander? Neem contact op met mij! Goed om te weten: * We werken alleen met matches die wederzijds zijn, zo is het voor iedereen waardevol * Kun je een keer niet? Dan is dat geen probleem * We gaan samen naar het kennismakingsgesprek * We waarderen je inzet als vrijwilliger bij MantelZ, centrum voor mantelzorg enorm. Je krijgt een gratis lidmaatschap van ViVa! Ledenservice. Aan het eind van het jaar ontvang je het zelfde kerstpakket als de medewerkers van ViVa! Zorggroep en MantelZ

Structureel
Beverwijk

Samen naar de markt?

De Hartekampgroep

Coby wil graag met iemand op woensdag rond 14 uur een uurtje naar de markt op de Breestraat te Beverwijk. Coby heeft een begripvolle rustige benadering nodig, weet zelf goed wat ze wil en wat ze niet wil. Lijkt je dit leuk om een keertje te doen? Het vrijwilligerswerk gaat altijd in overleg, kan je 1 x per 4 weken is dit ook bespreekbaar. De Hartekamp Groep de Hartekamp Groep werkt aan een goed leven voor mensen met een (verstandelijke) beperking. De Hartekampgroep is er om mensen met een beperking te helpen om zich te ontwikkelen op een manier die zij zelf kiezen. Ruimte om zich te ontwikkelen midden in de maatschappij. Daarbij zijn vrijwilligers onmisbaar. Vrijwilligers die samen activiteiten organiseren of hun hobby delen met de mensen met een beperking en op pad gaan. Als vrijwilliger krijgt u achtergrond informatie over mensen met een verstandelijke beperking en specifiek diegene die u gaat ontmoeten. Wij maken gebruik van een vrijwilligersovereenkomst waarin de rechten en plichten zijn opgenomen maar ook waar u op kan rekenen. U bent als vrijwilliger verzekerd. Verder krijgt u scholingsmogelijkheden, feestavond en een kerstpakket aangeboden.

Structureel
Heemskerk

Wandelvrijwilligers gezocht

ViVa! Zorggroep

We zijn op zoek naar vrijwilligers die op dinsdagochtend tussen 10.00 en 11.30 een ommetje willen maken met bewoners van woonzorglocatie Sint Agnes in Heemskerk. De bewoners kunnen zelf helaas niet naar buiten omdat zij rolstoelgebonden zijn. We zijn al met een leuk groepje vrijwilligers maar helaas moeten we nog iedere dinsdag bewoners teleurstellen dat zij niet mee kunnen. Daarom zijn we op zoek naar jou zodat we andere bewoners ook blij kunnen maken. Er loopt ook altijd een vaste medewerker mee en jullie drinken na afloop gezellig een kopje koffie/thee met de bewoners. Houd je van wandelen en gun je de bewoners een lekker ommetje? Dan horen we het graag! Onze vrijwilligers zijn verzekerd en je krijgt een gratis lidmaatschap van onze ViVa! ledenservice, ook ontvang je een kerstpakket voor je inzet. We waarderen onze vrijwilligers enorm en zullen ervoor zorgen dat je de juiste begeleiding krijgt tijdens het vrijwilligerswerk. Ik nodig je graag uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Met vriendelijke groet, Iris Dekker Coördinator vrijwilligers

Structureel
Jongeren
Beverwijk

Vrijwilliger gezocht voor Huis ter Wijck

Viva! Zorggroep, locatie Huis ter Wijck

Waarom vrijwilligerswerk? Iedereen heeft zijn eigen, persoonlijke reden om aan de slag te gaan als vrijwilliger. Wellicht vind jij het leuk om met jouw talenten en vaardigheden iets te kunnen betekenen voor een ander. Of wil je graag op een laagdrempelige manier ontdekken of werken in de zorg iets voor jou is? Het belangrijkste is dat je hart hebt voor onze bewoners en het leuk vindt om samen met hen een waardevolle, leuke invulling aan jullie dag(deel) te geven. .Daarnaast is vrijwilligerswerk leerzaam, staat het goed op je cv en bouw je leuke, nieuwe contacten op met collega’s (vrijwilligers en medewerkers) en bewoners. Als vrijwilliger vervul jij binnen ViVa! een onmisbare rol! Je maakt deel uit van een hecht team, met collega’s waar je op kunt bouwen. Daarnaast krijg je een vast aanspreekpunt, in de vorm van een van onze vrijwilligers coördinatoren. WAT BIEDEN WIJ JOU: Indien je méér dan 25 uur per jaar bij ViVa! als vrijwilliger werk, kun je bovendien rekenen op: Een vrijwilligersovereenkomst met een ongevallen en WA-verzekering; Goede begeleiding en de mogelijkheid om deel te nemen aan passende cursussen; Leuke feesten/bijeenkomsten voor de vrijwilligers; Een gratis lidmaatschap op de ViVa! Ledenservice en daarmee de mogelijkheid om (met korting) gebruik te maken van een uitgebreid pakket aan diensten. Denk bijvoorbeeld aan hulp bij uw belastingaangifte, of korting op de sauna of een fitnessabonnement. JIJ BRENGT ONS: Een activiteit neemt meestal één dagdeel in beslag: van 10:00 – 13:00 uur of van 15:00 – 19:00 uur. Ben je op een ander tijdstip beschikbaar? Ook dan horen we graag van je en kijken we samen wat er mogelijk is. Met name in onze huiskamers en in de weekenden hebben wij op dit moment behoefte aan nieuwe vrijwilligers. Om te beginnen maken wij graag kennis met je onder het genot van een kopje koffie of thee. Zo kunnen we ViVa! introduceren, jouw wensen en verwachtingen bespreken en samen kijken welke vrijwilligersactiviteit het beste bij jou aansluit. Heb je interesse? Stuur een berichtje

Structureel
Jongeren