csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Vrijwilliger natuurbeheer Nieuwkoopse Plassen

Vind jij het leuk om je handen uit de mouwen te steken én je werkdag te beginnen met een vaartocht? Dan is vrijwilliger bij de Nieuwkoopse plassen misschien wel wat voor jou! Wat houdt de functie in? Samen met andere vrijwilligers steek je op donderdag de handen uit de mouwen. De werkzaamheden gebeuren in overleg en bestaan onder andere uit het snoeien en zagen van boompjes en struiken, verslepen van takken, onderhoud van recreatieve voorzieningen en rasters. Tevens is er op donderdag een groep actief die zich speciaal bezig houdt met het vervaardigen en plaatsen van hekken We werken van 9.00 tot 15.00 uur. Natuurmonumenten zorgt voor handschoenen, laarzen, gereedschap. Ook zorgen wij voor koffie en thee. Nieuwkoopse plassen De Nieuwkoopse Plassen is een natura 2000 gebied van 1400 hectare groot in Zuid-Holland bij de plaatsen Nieuwkoop, Noorden en De Meije. Daarvan is ruim 1000 ha eigendom van de Vereniging Natuurmonumenten. De plassen zijn vanaf de 16e eeuw ontstaan door vervening van het gebied. Wie zoeken wij? Voor deze vrijwilligersgroep zoeken wij mannen en vrouwen die het leuk vinden om buiten aan de slag te gaan en die het leuk vinden om in een gezellige groep te werken. Informatie en sollicitatie Past de functie van vrijwilliger natuurbeheer bij jou? Neem dan contact op met Boswachter Natuurbeheer John Pietersen, [e-mailadres verborgen]

Lees meer

structureel

Nieuwkoop

Klussen buiten & tuin
Klussen binnen

Beschrijving

Vind jij het leuk om je handen uit de mouwen te steken én je werkdag te beginnen met een vaartocht? Dan is vrijwilliger bij de Nieuwkoopse plassen misschien wel wat voor jou!

Wat houdt de functie in?
Samen met andere vrijwilligers steek je op donderdag de handen uit de mouwen. De werkzaamheden gebeuren in overleg en bestaan onder andere uit het snoeien en zagen van boompjes en struiken, verslepen van takken, onderhoud van recreatieve voorzieningen en rasters. Tevens is er op donderdag een groep actief die zich speciaal bezig houdt met het vervaardigen en plaatsen van hekken

We werken van 9.00 tot 15.00 uur. Natuurmonumenten zorgt voor handschoenen, laarzen, gereedschap. Ook zorgen wij voor koffie en thee.

Nieuwkoopse plassen
De Nieuwkoopse Plassen is een natura 2000 gebied van 1400 hectare groot in Zuid-Holland bij de plaatsen Nieuwkoop, Noorden en De Meije. Daarvan is ruim 1000 ha eigendom van de Vereniging Natuurmonumenten. De plassen zijn vanaf de 16e eeuw ontstaan door vervening van het gebied.

Wie zoeken wij?
Voor deze vrijwilligersgroep zoeken wij mannen en vrouwen die het leuk vinden om buiten aan de slag te gaan en die het leuk vinden om in een gezellige groep te werken.

Informatie en sollicitatie
Past de functie van vrijwilliger natuurbeheer bij jou? Neem dan contact op met Boswachter Natuurbeheer John Pietersen, [e-mailadres verborgen]

Praktische informatie

Wekelijks 5 tot 7 uur

dinsdag

donderdag

Locatie

Nieuwkoop

Bijzonderheden

Geschikt voor mensen die weinig Nederlands spreken

Geschikt voor jongeren

Impact

Voor wie

Kinderen & jongeren

Mensen die begeleid worden/wonen

Nieuwkomers & vluchtelingen

Ouderen

Impactgebied

Belangenbehartiging & goede doelen
Duurzaamheid & milieu
Tuin, dieren & natuur

Categorie

Klussen buiten & tuin
Klussen binnen
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Natuurmonumenten

Ooststellingwerf, Noordenveld, Steenwijkerland, Assen

Vrijwillige natuurbeheerder Fochteloërveen

Natuurmonumenten

Samen met andere natuurliefhebbers je inzetten voor het beheer van één van de laatste hoogveengebieden in West-Europa. Hoe leuk is dat? Lekker je handen uit de mouwen, niet moeilijk en vooral heel nuttig! Voor een nieuw op te starten vrijwilligersgroep zoeken we buitenmensen. Samen voer je diverse beheerwerkzaamheden uit op verschillende locaties in het Fochteloërveen. Hierdoor is het vrijwilligerswerk afwisselend en altijd op een prachtige plek in de natuur. Wat bieden we jou: • Kleding behorende bij deze vrijwilligersfunctie. • Gratis trainingen: veldhulpverlening en mogelijk kettingzagen, bosmaaien e.d. • Een vast contactpersoon en de benodigde voorzieningen bij het werk. • Een korte inwerkperiode. • Een vrijwilligerscontract. • Een onkostenvergoeding voor vervoer tot 25 km enkele reis. • Een vrijwilligerspas voor korting op producten van Natuurmonumenten. Wij zoeken: • Een natuurliefhebber met een normale tot goede fysieke conditie. • Iemand die graag in een team samenwerkt. • Een vrijwillige collega die ruim een dagdeel beschikbaar op woensdagen (een andere dag of frequentie is bespreekbaar).

Structureel
Jongeren
Nieuwkoop

Vrijwillige Schipper-excursieleider Nieuwkoop

Natuurmonumenten

Op de Nieuwkoopse Plassen vaar je in de Blauw Jantje met je collega-excursieleider, op zoek naar de orchissen, purperreigers en het vleesetend plantje zonnedauw. Je vertelt de gasten in de boot met passie over de historie van de Nieuwkoopse Plassen en je leert kinderen alles over het onderwater leven in de Nieuwkoopse Plassen. Lijkt dit je leuk? Meld je dan aan als vrijwillige schipper-excursieleider op Nieuwkoopse Plassen! Functienaam: vrijwillige schipper-excursieleider Nieuwkoopse Plassen Tijdsbesteding: minimaal 10 keer varen in een jaar. Locatie: Beheereenheid Rotterdam-Nieuwkoop, Hollandsekade 23a, Woerdense Verlaat. Afvaarten zijn meestal vanaf restaurant Tijsterman, Dorpsstraat 114, Nieuwkoop. Met collega excursieleiders vaar jij de Nieuwkoopse Plassen op. Geheel gekleed op het weer, vaar je met maximaal 30 deelnemers over de plassen. Je vertelt hen alles over de Nieuwkoopse Plassen en je gaat op zoek naar de parels van de Nieuwkoopse plassen: de zonnedauw, een roerdomp, de visarend die af en toe op duikt, of misschien zelfs een otter? Ook vertel je hen over het werk dat Natuurmonumenten doet en enthousiasmeer je hen om lid te worden of een eenmalige donatie te doen. Wat houdt de functie in? - Je laat mensen een unieke ervaring beleven op de Nieuwkoopse plassen en vertelt de bezoekers over de flora en fauna van de Plassen. - Je maakt mensen enthousiast over de natuur in de Nieuwkoopse Plassen. - Je laat mensen het belang inzien van het behoud van onze natuur. - Je legt uit wat Natuurmonumenten voor soort beheer doet om deze prachtige natuur te behouden. - Vanuit je enthousiasme voor de natuur vind je het leuk om leden te werven voor Natuurmonumenten, om zo samen de natuur in de Nieuwkoopse Plassen te beschermen en behouden. Wie zoeken wij? - Je vind het leuk om te leren over de natuur of je hebt al kennis over de natuur. - Je hebt ervaring met het geven van excursies, of je hebt geen moeite om voor groepen te staan en deze aan te spreken. - Je kunt improviseren op wat zich aandient in de natuur. - Je bent in het bezit van een vaarbewijs of bent bereid deze te halen. - Je bent in het bezit van BHV / EHBO-certificaat of bent bereid deze te halen. Wat bieden wij? - Uitdagend werk bij een organisatie met een breed maatschappelijk draagvlak. - Een enthousiast team collega-excursieleiders, die je graag op weg helpen door - bijvoorbeeld kennis te delen, te oefenen met het varen met de boot of het spreken voor een groep. - Een onkostenvergoeding voor vervoer. Een vrijwilligerspas voor korting op producten van Natuurmonumenten. Informatie en sollicitatie: Kom jij ons leuke en bevlogen schippersteam versterken? Stuur je aanmelding, inclusief een korte motivatie naar boswachter Anneloes.

Structureel
Pijnacker-Nootdorp, Rotterdam

Denk mee over diversiteit en inclusiviteit!

Natuurmonumenten

Natuurmonumenten is van álle mensen met hart voor de natuur. Als boswachters rondom Rotterdam vinden we het belangrijk dat iedereen de natuur kan ervaren. Wij zetten ons hier graag voor in, maar we weten ook dat we nog veel te leren hebben, zeker op het vlak van diversiteit & inclusie. Daarom hopen we dat je hierover wilt meedenken en wij van jou kunnen leren. De afgelopen jaren is er ten noorden van Rotterdam veel natuur bijgekomen. Natascha Hokke is boswachter communicatie op het Rotterdams platteland. Ze vertelt: “We merken dat de mensen die van deze natuur genieten geen diverse groep is. We zitten met een aantal vragen en willen graag van jou leren over thema diversiteit & inclusie in de natuur! Bijvoorbeeld, wat heb jij nodig om naar een natuurgebied te (kunnen) gaan?” (Bio)diversiteit Bij Natuurmonumenten hebben we het regelmatig over diversiteit. Het gaat dan vaak om biodiversiteit: de verscheidenheid aan plant- en diersoorten in ons land. Maar Natuurmonumenten streeft ook naar een andere vorm van diversiteit: namelijk binnen de organisatie, onder de bezoekers en de achterban. Wil jij jouw ervaring delen? Natuur heeft een positief effect op ons. Het zorgt voor ontspanning, rust en afleiding. Niet iedereen weet de natuur te vinden. Soms omdat zij er niet toe in staat zijn door een lichamelijke beperking, financiële belemmeringen of andere zorgen. Wat zorgt ervoor dat je niet de natuur in gaat? Wat is er nodig om wél de natuur in te (kunnen) gaan? Hiervoor hebben we verschillende ervaringen nodig. Als je hier graag over mee wilt denken, dan kan dat op 2 manieren: - In een groep (max 12 personen) gaan we (max 2x per jaar) op locatie in gesprek - Online, via een vragenlijst wordt je mening gevraagd Wat verwachten we van de (klankbord)groep? - De groep bestaat uit maximaal 12 mensen. Er wordt gekeken naar een diverse groep mensen en een afspiegeling van de stad Rotterdam (migratie-achtergrond, leeftijd, seksuele identiteit en voorkeur, beperking etc.) - De groep komt 2x per jaar op locatie samen: we bespreken vragen die we hebben met een wandeling door de natuur en/of een maaltijd - Tussentijds hebben we contact via mail of online vergaderingen - Wij zorgen altijd voor een veilige sociale omgeving - Je bent voor minimaal 1 jaar betrokken Wat bieden we de klankbordgroep? We vragen meer tijd aan de mensen in de klankbordgroep. Daarom bieden we: - Reiskostenvergoeding - Als je voordelen wilt (zoals reiskosten) raden we een vrijwilligersovereenkomst bij Natuurmonumenten aan. Dit voelt wellicht wat zwaar, maar hoeft het niet te zijn. We verwachten dan een minimale inzet van 1 jaar en aanwezigheid bij 2 bijeenkomsten. Mocht je liever geen overeenkomst aangaan, dan is dat ook prima, maar kunnen we helaas geen reiskosten vergoeden. - Excursie / gesprek met de boswachter - De mogelijkheid om te werken aan meer diversiteit en inclusie in de natuursector Wij leren graag van jou! Je kunt je aanmelden voor de online vragenlijst of de klankbordgroep bij Natascha Hokke, boswachter communicatie rondom Rotterdam, via [email protected] of via M 06 15014102. Geef gerust aan waar je behoeften liggen, dan zoeken we samen naar de meest geschikte vorm. Dankjewel alvast!

Structureel
Jongeren
Rotterdam

Vrijwillig publieksboswachter De Tempel

Natuurmonumenten

De boswachters van Natuurmonumenten in de regio Rotterdam en Midden-Delfland zijn op zoek naar vrijwillige boswachters die kunnen helpen met (leden)werving. Houd je van de natuur, ben jij gastvrij en vind je het leuk om de bezoekers welkom te heten op de prachtige Buitenplaats De Tempel? Dan zoeken we jou! Naast het koetshuis en de boomgaard van Buitenplaats De Tempel vervul jij dé sleutelrol tussen publiek, natuur en cultuurhistorie. Houd je van natuur, ben jij gastvrij en lijkt het je leuk om bezoekers welkom te heten en te enthousiasmeren voor het werk van Natuurmonumenten? Dan zoeken we jou! Aan de slag op bijzondere plek: Je gaat aan de slag op Buitenplaats De Tempel in Rotterdam-Overschie. Ons doel is simpel, maar belangrijk: we laten bezoekers ervaren hoe waardevol en bijzonder de natuur, het cultureel erfgoed en de landschappen zijn. Hoe meer mensen dit inzien, hoe beter we deze gebieden kunnen koesteren. En daar kom jij in beeld! Wat ga je doen? Op zondag zijn we met een infopunt aanwezig op Buitenplaats De Tempel. Je verwelkomt bezoekers en spontane voorbijgangers. Je maakt een praatje, deelt wandel- en fietstips, vertelt mooie (natuur)verhalen over De Tempel en polst of ze Natuurmonumenten willen steunen door lid te worden. Dit doe je minstens zes keer per jaar. Vrijwilligerswerk bij Natuurmonumenten, iets voor jou? Julia, vrijwilliger op het Rotterdams platteland en zichtbaar op bovenstaande foto, legt uit waarom zij vrijwilliger is geworden. “Ik ben vrijwilliger bij Natuurmonumenten omdat ik graag in de natuur ben. En daar is er zo weinig van in Nederland, zeker in de regio Rotterdam! Ook vind ik het leuk om contact met mensen te hebben. Als vrijwilliger kan ik dit perfect combineren: in de natuur mensen laten ervaren hoe fijn het is om planten en dieren in de buurt te hebben. Maar ook hoe belangrijk het is dat we natuur en dieren beschermen. De meeste mensen weten dat eigenlijk al, dus je hoeft het Natuurmonumenten-lidmaatschap nauwelijks te verkopen. Ze vinden het fijn om lid te worden en zo hun steentje bij te dragen.” Wat bieden wij? - Werk op één de mooiste plekken rondom Rotterdam - Afwisselend vrijwilligerswerk binnen een enthousiast team van vrijwilligers - Een inwerkprogramma, een buddy en een training om je te ondersteunen bij het werven van leden - Een vast contactpersoon - Een reiskostenvergoeding - Een vrijwilligerscontract incl. verzekering - Kleding passend bij je functie (in bruikleen) - Een vrijwilligerspas voor korting op producten van Natuurmonumenten Meld je aan! Lijkt het je leuk om als publieksboswachter aan de slag te gaan of heb je vragen? Stuur dan een mail naar boswachter Cynthia Meulenkamp via [email protected]. Na ontvangst van jouw reactie starten we eerst met vrijblijvende online kennismakingsbijeenkomsten, tijdens deze bijeenkomsten kom je erachter of deze vrijwilligersfunctie en Natuurmonumenten bij je past.

Structureel
Nieuwkoop

Onderhoud boten Nieuwkoopse Plassen

Natuurmonumenten

Ben jij handig en heb je verstand van elektrotechniek? Vind jij het leuk om het technische onderhoud aan onze fluisterboten te doen? Wat houdt de functie in? Als vrijwilliger bij de Nieuwkoopse Plassen help je met het onderhoud van onze twee elektrisch aangedreven fluisterboten, die meer dan 300 excursies per jaar over de plassen varen. We zoeken iemand die het leuk vindt om aan de boten te sleutelen en ervoor te zorgen dat ze in goede staat blijven. Deze functie kan indien gewenst gecombineerd worden met andere vrijwilligerstaken, zoals excursieleider of beheervrijwilliger. Je werkt nauw samen met de coördinatoren van onze excursies. Over de Nieuwkoopse Plassen De Nieuwkoopse Plassen bestaan uit uitgestrekte plassen, moerassen en rietlanden die belangrijk zijn voor talloze planten- en diersoorten. Bezoekers kunnen hier genieten van rust, ruimte en natuurlijke schoonheid, en wandelen, fietsen en varen in de natuurgebieden. Daarnaast worden er regelmatig vaarexcursies en activiteiten georganiseerd om het gebied verder te verkennen. Wie zoeken wij? Voor deze vacature zoeken wij iemand met affiniteit voor boten en ervaring in elektrotechniek. Tijdens een gesprek kunnen we samen bespreken hoe we invulling kunnen geven aan de functie. Informatie en sollicitatie Ben jij geïnteresseerd in deze functie? Neem dan contact op met Boswachter Juriaan van Leeuwen via [email protected].

Structureel
Maastricht

Vrijwilliger worden bij natuurmonumenten

Natuurmonumenten

Natuurmonumenten wil op de Sint-Pietersberg en in de groeve haar bezoekers zo goed mogelijk ontvangen en informeren. Voor het Bezoekerscentrum op Wielen zoeken wij gastheren en -vrouwen. Natuurmonumenten wil op de Sint-Pietersberg en in de groeve haar bezoekers zo goed mogelijk ontvangen en informeren. Alle activiteiten worden op dit moment aangestuurd door een klein team medewerkers, maar draait dankzij de enthousiaste inzet van een groep vrijwilligers die actief zijn op de hele berg. Van informatiemedewerker bij het Bezoekerscentrum op Wielen tot gids van een van de excursies of vrijwillige boswachter in het weekend of vakanties. Voor iedereen die graag zijn vrije tijd nuttig besteed in de natuur is er wel een taak weggelegd. Door de grote aantrekkingskracht van de Sint-Pietersberg op bezoekers, een groeiende interesse in uitstapjes in de natuur en alle ontwikkelingen op de berg en in de groeve is het team op zoek naar mensen die het vrijwilligersteam willen komen versterken. Wat verwacht Natuurmonumenten van jou? Je kunt enthousiast vertellen; Je bent niet bang om op mensen af te stappen en zorgt voor een warm welkom van onze bezoekers; Je bent enthousiast over het werk van Natuurmonumenten en je bindt graag mensen aan Natuurmonumenten en OERRR; Je geeft informatie over het gebied en de mogelijkheden en activiteiten; Je werkt volgens een rooster (in principe) op woensdag, vrijdag, zaterdag of zondag. Er komen veel internationale bezoekers. Kennis van Engelse taal is daarom gewenst. Wat krijg je ervoor terug? Een inspirerende en plezierige werkomgeving met het Bezoekerscentrum op Wielen op de mooiste locaties op de Sint-Pietersberg; Uitdagend werk bij een organisatie met een breed maatschappelijk draagvlak; Opleiding en ondersteuning om je taak goed te vervullen; Ruimte voor eigen initiatief; Vrijwilligerspas (kortingen op NM producten en activiteiten) Reiskostenvergoeding (max 25 km, enkele reis) Informatie en sollicitatie: Heb je interesse in de functie, stuur dan je CV in een reactie.

Structureel

Anderen bekeken ook

Woerden

Wil je coach worden bij Coach4you?

Coach4you

Wil jij onze nieuwe coach worden voor brugklassers m.i.v. schooljaar 2024/25? De school voor voortgezet onderwijs is echt heel anders dan de basisschool. De brugklassers krijgen heel veel nieuwe impulsen. Grote school zonder speelkwartier, nieuwe vakken, heel vaak om de 50 minuten een andere leraar en nog een berg huiswerk op de koop toe. Maar het is ook wel weer spannend en erg leuk! Wij hebben echter gemerkt, dat sommige leerlingen individuele hulp nodig hebben, die scholen van het Voorgezet Onderwijs niet bieden. Coach4you Woerden probeert daar aandacht aan te besteden. Taakomschrijving In Woerden is in 2018 Coach4you gestart. Het is een landelijke vrijwilligersproject van Gilde Nederland. Het project is bedoeld voor leerlingen die door een aantal risicofactoren extra ondersteuning nodig hebben in de brugklas van het Voortgezet Onderwijs. Deze factoren kunnen zowel in de omgeving van het kind liggen als in het kind zelf. Doorgaans vallen deze leerlingen buiten de professionele hulpverlening. Als coach komt u een keer per schoolweek bij de leerling thuis (1-1,50 uur) en helpt hem/haar te wennen aan de nieuwe school, het bijhouden van de agenda, het plannen van het huiswerk, het zelfstandig werken, een effectieve manier voor het leren van toetsen en het voorbereiden van allerlei zaken. En natuurlijk antwoord geven op allerlei vragen die zo’n “brugpieper” heeft in de eerste weken. De coach zorgt voor “een steuntje in de rug” in de vorm van een persoonlijke coach. Aanmelding van een leerling loopt altijd via de basisscholen (leerkracht groep 8) uit de gemeente Woerden Wij vragen Wij zoeken vrijwilligers die het leuk vinden om kinderen van rond 12 jaar te begeleiden in de overgang van de basisschool naar het voortgezet onderwijs. Voelt u er voor coach te worden en wilt u eerst meer informatie, dan kunt u die vinden op de volgende landelijke site: www.coach4you.org . Wilt u contact met de coördinator van Coach4you Woerden stuur dan een bericht. Je krijgt per omgaande een reactie van ons. Kijken op de facebookpagina van coach4you Woerden mag ook. Wat hebben wij de vrijwilliger te bieden? Onze coaches worden eerst getraind en regelmatig begeleid. De duur van de coaching varieert van enkele maanden tot anderhalf jaar. In de praktijk blijkt, dat de coaches veel voldoening krijgen van hun werk, waarbij zij proberen een leerling op een goede en prettige manier door de brugklas heen te komen en dus hem/haar uitzicht geven op een betere toekomst.

Structureel
Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop, Kaag en Braassem

Koffievrijwilligers

WIJdezorg

WIJdezorg bestaat uit zeven zorglocaties in het Groene Hart. In deze zorglocaties wonen ouderen die in meer of mindere mate ondersteuning nodig hebben in de zorg. Voor de locatie Rhijndael in Koudekerk aan den Rijn zoeken wij nog vrijwilligers die koffie willen schenken. Dagdelen: dagelijks van 10.15u tot 11.30u. Gewenste vaardigheden: sociale communicatieve vaardigheden en het beheersen van de Nederlandse taal is gewenst. Het is belangrijk dat u mobiel bent. Werkzaamheden: U schenkt koffie of thee aan de bewoners van onze locatie Rhijndael. Een kort praatje wordt erg gewaardeerd.

Structureel
Woerden

Kom jij helpen bij Tuinderij de Groenteboer?

Tuinderij de Groenteboer

In de polder van Kamerik achter ‘De Boerinn’ ligt Tuinderij de Groenteboer. Een kleinschalige zelfoogst tuin van zo’n 1,5 hectare groot, waar wij met plezier en zorg bijzondere en 'alledaagse' groenten, fruit en bloemen telen volgens de principes van de biologische landbouw. Het onderhouden van onze mooie tuinderij is een arbeidsintensieve taak. Diederik doet dit samen met vrijwilligers. Lijkt het je leuk om als vrijwilliger je handen uit de mouwen te steken? Er is altijd genoeg te doen op de tuin. Neem deel aan de dagelijkse tuinwerkzaamheden, geniet van de schoonheid van tuinderij, het prachtige landschap er omheen, de rust en onthaast je. Er is voor iedereen altijd wel een passend klusje: zaaien, planten, oogsten, wieden of klussen. Je bent welkom om ons te helpen. Leuk als je contact opneemt!

Structureel
Woerden

Cameraman/vrouw

RPL Woerden (lokale omroep)

RPL, de Lokale Omroep Woerden zoekt een cameraman/vrouw voor het maken van televisieprogramma's. We maken met veel plezier verslagen van evenementen en nieuwsonderwerpen, reportages en interviews. Voor het camerawerk zoeken we creatieve mensen. In overleg wordt een programmaonderdeel opgenomen. Je gaat alleen of met een interviewer op pad. Belangrijk is natuurlijk de beeld- en geluidskwaliteit. Wij vragen: -Affiniteit met het nieuws uit de regio Woerden. -Gedurende één dagdeel per week beschikbaar zijn Wat hebben wij de vrijwilliger te bieden? -Meewerken aan één van de belangrijkste taken van de omroep: het zijn van een lokale bron van informatie. -Interne opleiding. -Een enthousiaste en leuke groep collega’s. Tijdsbesteding: < 4 uur per week Interesse ? stuur een bericht en we maken een afspraak in onze studio om te bezien wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Structureel
Woerden

Nieuwsredacteur

RPL Woerden (lokale omroep)

RPL Woerden, de lokale radio- en televisie omroep, zoekt Nieuwsredacteuren. Ben je geïnteresseerd in nieuws uit Woerden en omgeving? Ben je kritisch op onderliggende politieke of ideologische boodschappen van nieuwsberichten? Heb je gevoel voor taal en kun je helder formuleren? Wil jij je een dagdeel per week inzetten als vrijwilliger? (< 4 uur per week) Als lid van de nieuwsredactie van RPL werk je mee aan één van de belangrijkste taken van de omroep: je informeert inwoners over wonen, werken en verblijven in Harmelen, Kamerik, Zegveld en Woerden. Je krijgt een interne opleiding en een workshop van de NLPO over nieuws schrijven en lezen. Interesse ? bel of stuur een berichtje en we maken een afspraak.

Structureel
Woerden

Word jij onze politiek verslaggever?

RPL Woerden (lokale omroep)

RPL Woerden, de lokale radio- en televisieomroep, zoekt voor de nieuwsredactie een nieuwe collega die de inwoners in woord en geschreven tekst informeert over politieke ontwikkelingen. De doelgroep bestaat uit de inwoners van Harmelen, Kamerik, Zegveld en Woerden. • Ben je geïnteresseerd in de Woerdense politiek? • Ben je een netwerker die het een sport vindt om politici en belanghebbenden tot op het bot én empathisch te interviewen over actuele thema’s? • Heb je gevoel voor taal en kun je helder formuleren? • Wil jij je een dagdeel per week inzetten als vrijwilliger? • Is lid zijn van de nieuwsredactie van RPL voor jou een optie? Als lid van de nieuwsredactie van RPL werk je mee aan één van de belangrijkste taken van de omroep: verslag doen van politieke ontwikkelingen in de gemeente Woerden. Je krijgt een interne opleiding en een workshop van de NLPO over nieuws schrijven en lezen. We maken graag een afspraak met je.

Structureel
Woerden

AutoMaatje zoekt vrijwillige chauffeurs

Stichting Thuishuis Woerden

Op dit moment zijn we alleen nog specifiek op zoek naar chauffeurs uit de wijk Staatsliedenkwartier, Kamerik, Zegveld en Harmelen. Voor de andere wijken hebben we op dit moment voldoende chauffeurs beschikbaar. De vrijwillige chauffeurs (woonachtig in gemeente Woerden) van AutoMaatje Woerden rijden minder mobiele buurtgenoten (vooral ouderen) van A naar B met hun eigen auto tegen een onkostenvergoeding van 0,35 cent per km. Veel ritjes binnen gemeente Woerden maar ook wel buiten Woerden. Flexibel vrijwilligerswerk. Beschikbaarheid kan de vrijwilliger zelf aangeven en mag per week verschillen.

Structureel
Nieuwkoop

Vrijwillige Schipper-excursieleider Nieuwkoop

Natuurmonumenten

Op de Nieuwkoopse Plassen vaar je in de Blauw Jantje met je collega-excursieleider, op zoek naar de orchissen, purperreigers en het vleesetend plantje zonnedauw. Je vertelt de gasten in de boot met passie over de historie van de Nieuwkoopse Plassen en je leert kinderen alles over het onderwater leven in de Nieuwkoopse Plassen. Lijkt dit je leuk? Meld je dan aan als vrijwillige schipper-excursieleider op Nieuwkoopse Plassen! Functienaam: vrijwillige schipper-excursieleider Nieuwkoopse Plassen Tijdsbesteding: minimaal 10 keer varen in een jaar. Locatie: Beheereenheid Rotterdam-Nieuwkoop, Hollandsekade 23a, Woerdense Verlaat. Afvaarten zijn meestal vanaf restaurant Tijsterman, Dorpsstraat 114, Nieuwkoop. Met collega excursieleiders vaar jij de Nieuwkoopse Plassen op. Geheel gekleed op het weer, vaar je met maximaal 30 deelnemers over de plassen. Je vertelt hen alles over de Nieuwkoopse Plassen en je gaat op zoek naar de parels van de Nieuwkoopse plassen: de zonnedauw, een roerdomp, de visarend die af en toe op duikt, of misschien zelfs een otter? Ook vertel je hen over het werk dat Natuurmonumenten doet en enthousiasmeer je hen om lid te worden of een eenmalige donatie te doen. Wat houdt de functie in? - Je laat mensen een unieke ervaring beleven op de Nieuwkoopse plassen en vertelt de bezoekers over de flora en fauna van de Plassen. - Je maakt mensen enthousiast over de natuur in de Nieuwkoopse Plassen. - Je laat mensen het belang inzien van het behoud van onze natuur. - Je legt uit wat Natuurmonumenten voor soort beheer doet om deze prachtige natuur te behouden. - Vanuit je enthousiasme voor de natuur vind je het leuk om leden te werven voor Natuurmonumenten, om zo samen de natuur in de Nieuwkoopse Plassen te beschermen en behouden. Wie zoeken wij? - Je vind het leuk om te leren over de natuur of je hebt al kennis over de natuur. - Je hebt ervaring met het geven van excursies, of je hebt geen moeite om voor groepen te staan en deze aan te spreken. - Je kunt improviseren op wat zich aandient in de natuur. - Je bent in het bezit van een vaarbewijs of bent bereid deze te halen. - Je bent in het bezit van BHV / EHBO-certificaat of bent bereid deze te halen. Wat bieden wij? - Uitdagend werk bij een organisatie met een breed maatschappelijk draagvlak. - Een enthousiast team collega-excursieleiders, die je graag op weg helpen door - bijvoorbeeld kennis te delen, te oefenen met het varen met de boot of het spreken voor een groep. - Een onkostenvergoeding voor vervoer. Een vrijwilligerspas voor korting op producten van Natuurmonumenten. Informatie en sollicitatie: Kom jij ons leuke en bevlogen schippersteam versterken? Stuur je aanmelding, inclusief een korte motivatie naar boswachter Anneloes.

Structureel
Woerden

Steungezinnen gezocht

Buurtgezinnen

Buurtgezinnen zoekt steungezinnen in Woerden, Kamerik, Harmelen en Zegveld. Wat doet Buurtgezinnen? Buurtgezinnen zet zich in voor gezinnen die steun kunnen gebruiken. Zij worden gekoppeld aan een warm en stabiel gezin in de buurt. Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders even ontlast.  De hulp is laagdrempelig en vrijwillig. Samen met de coördinator van Buurtgezinnen maken gezinnen afspraken over de steun. Het kan bijvoorbeeld gaan om een wekelijkse speelafspraak of samen iets leuks ondernemen. Dat is iedere keer maatwerk. Bijvoorbeeld: • een dagdeel spelen na school • spelen op zaterdag of zondag • mee eten • hulp krijgen bij huiswerk Door wie? De steun wordt gegeven door een ander gezin uit de buurt of zelfde woonplaats. Dit kan een gezin met kinderen zijn, maar dat hoeft niet. Ook senioren met uitwonende kinderen en opa’s en oma’s bieden steun. We vinden het wel heel belangrijk dat steunouders ervaring hebben met kinderen. En ze ruimte in huis en hart hebben. Steungezinnen krijgen geen vergoeding voor hun ondersteuning; het is vrijwilligerswerk en geen hulpverlening. De coördinator screent of het een passend gezin is. We vragen ook een VOG aan. Voor wie? Buurtgezinnen is er voor alle gezinnen met kinderen in alle leeftijden, die behoefte hebben aan steun. Wanneer kan je hulp gebruiken? Als het soms even niet zo lekker loopt thuis of er behoefte is aan iets dat een eigen gezin niet kan bieden. Bijvoorbeeld: • Netwerk vergroten • Stress en zorgen hebben, overbelast zijn • Kind naar sport of zwemles brengen • Hulp bij huiswerk of taal oefenen Hoe kom je in contact? Je kan contact opnemen met de coördinator Mirjam voor meer informatie of een kennismakingsgesprek.

Structureel
Nieuwkoop, Kaag en Braassem

Bezoekvrijwilligers

WIJdezorg

Onze vrijwilligers zijn goud waard! Lijkt het u leuk en waardevol om als bezoekvrijwilliger een handje mee te helpen? WIJdezorg bestaat uit zeven zorglocaties in het Groene Hart. In deze zorglocaties wonen ouderen die in meer of mindere mate ondersteuning nodig hebben in de zorg. Voor onze zorglocaties zoeken wij vrijwilligers die cliënten willen bezoeken. Dagdelen: in overleg Gewenste vaardigheden: sociale communicatieve vaardigheden en het beheersen van de Nederlandse taal is gewenst. Het is belangrijk dat u mobiel bent. Werkzaamheden: Met een zekere regelmaat bezoekt u een van onze cliënten. U kunt bijvoorbeeld samen een spelletje doen, een praatje maken of een kopje koffie drinken in het restaurant of op het terras. Dit gaat in overleg met de cliënt.

Structureel