csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Energiecoach: help besparen en verduurzamen

Wat doet een energiecoach? Als vrijwillige energiecoach geef je bewoners thuis uitleg over elektriciteit en gasgebruik. Je helpt de bewoners om geld te besparen en het wooncomfort te verhogen. Ons energie team helpt je op weg. Ervaring is niet nodig, wel enthousiasme. Energiecoach worden iets voor jou? Krijg je energie van mensen helpen, heb je interesse? Dan zoeken wij jou! Wij vragen: • Je woont in Veldhoven of directe omgeving • Je kunt goed luisteren en uitleggen • Je bent enthousiast over energie besparen • digitaal vaardig is een pre • Je bent een dagdeel per week beschikbaar, meer mag 😉 Heb je interesse? Meld je dan aan voor een oriënterend gesprek Werk je liever met je handen? Word dan energie klusser (zie andere vacature)

Lees meer

structureel

Veldhoven

Maatje, buddy & gezelschap
Begeleiding & coaching

Beschrijving

Wat doet een energiecoach?
Als vrijwillige energiecoach geef je bewoners thuis uitleg over elektriciteit en gasgebruik. Je helpt de bewoners om geld te besparen en het wooncomfort te verhogen. Ons energie team helpt je op weg. Ervaring is niet nodig, wel enthousiasme.
Energiecoach worden iets voor jou?
Krijg je energie van mensen helpen, heb je interesse? Dan zoeken wij jou!
Wij vragen:
• Je woont in Veldhoven of directe omgeving
• Je kunt goed luisteren en uitleggen
• Je bent enthousiast over energie besparen
• digitaal vaardig is een pre
• Je bent een dagdeel per week beschikbaar, meer mag 😉
Heb je interesse? Meld je dan aan voor een oriënterend gesprek
Werk je liever met je handen? Word dan energie klusser (zie andere vacature)

Praktische informatie

Wekelijks 1 tot 8 uur

Locatie

Veldhoven

Bijzonderheden

Geschikt voor jongeren

Impact

Voor wie

Ouderen

Impactgebied

Belangenbehartiging & goede doelen
Duurzaamheid & milieu
Sociaal & welzijn

Categorie

Maatje, buddy & gezelschap
Begeleiding & coaching
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Cordaad Welzijn

Eersel, Bladel, Bergeijk, Waalre

Wilt u iets betekenen voor mensen in de laatste fase van het leven?

Cordaad Welzijn

Meld u dan nu aan als vrijwilliger! Cordaad Welzijn is op zoek naar vrijwilligers die iets willen betekenen voor mensen in de laatste levensfase. Denk hierbij aan het ondersteunen en ontlasten van de mantelzorgers, het bieden van aanwezigheidshulp en het uitvoeren bij lichte zorgtaken (kopje koffie zetten, boterham smeren, e.d.). Als vrijwilliger sluit u aan bij een bestaande groep vrijwilligers (Vrijwillige (Terminale) Thuiszorg), die regelmatig samenkomen en die diverse cursussen aangeboden krijgen. U werkt vrijwel altijd zelfstandig, maar er is wel voortdurend afstemming mogelijk met andere vrijwilligers en de (vrijwillige) coördinatoren. Vaak vormt u met een of twee mede-vrijwilligers een groepje waarop mantelzorgers kunnen terugvallen en waarmee u afstemt wanneer en welke ondersteuning nodig is. Kunt u zelfstandig werken? Bent u flexibel inzetbaar? Wilt u graag iets betekenen in deze bijzondere fase van iemands leven? Meld u dan nu aan voor een vrijblijvend gesprek met één van onze coördinatoren. Inzet kan plaatsvinden in ons werkgebied: gemeenten Eersel, Bladel, Bergeijk, Waalre en Reusel (afhankelijk van wat jouw mogelijkheden zijn).

Structureel
Bergeijk

Gezelschapsmaatje gezocht

Cordaad Welzijn

Voor een alleenstaande, 74-jarige man met een klein eigen netwerk zijn wij op zoek naar een vrijwilliger. Er is een vermoeden van autisme bij meneer. Meneer zoekt een vrijwilliger om samen leuke dingen te ondernemen en er op uit te gaan. Meneer geeft geen voorkeur voor een bepaalde dag. We zijn op zoek naar iemand die zich herkent in de volgende omschrijving: - U bent een paar uur in de week beschikbaar - U bent sociaal vaardig en hebt geduld - U hebt oprechte interesse in mensen - U vindt het leuk om gesprekken met mensen te voeren U bent als vrijwilliger verbonden aan Wel!zijn de Kempen. Om een prettige en waardevolle ervaring als vrijwilliger te kunnen hebben bieden wij u: - Een leuk team van vrijwilligers - Gezellige uitjes en interessante scholingen - Aansturing en begeleiding vanuit Wel!zijn de Kempen - Een vrijwilligerscontract met verzekering - Een kilometervergoeding van € 0,30 per kilometer.

Structureel
Eersel

Maatjes gezocht

Cordaad Welzijn

Wilt u zich ook inzetten als maatje? Een maatje kan het verschil maken in iemands leven. Door de inzet van een maatje houdt de mantelzorger het zorgen voor zijn/haar naaste langer vol en wordt een lichtpuntje geboden in het bestaan van een eenzame oudere. Een maatje biedt aanwezigheidshulp, maar doet geen huishoudelijke of persoonlijke verzorging. Deze aanwezigheidshulp kan bestaan uit een praatje maken, een kop koffie drinken of een wandelingetje maken. De invulling en frequentie van de bezoeken zijn afhankelijk van de interesses en beschikbaarheid van zowel u zelf als van de cliënt. Deze kunnen in onderling overleg worden afgesproken. We zijn op zoek naar mensen die zich herkennen in de volgende omschrijving: - U bent een paar uur in de week beschikbaar - U bent sociaal vaardig en hebt geduld - U hebt oprechte interesse in mensen - U vindt het leuk om gesprekken met mensen te voeren Wij bieden Vrijwillige maatjes zijn een onderdeel van Wel!zijn de Kempen. Om een prettige en waardevolle ervaring als vrijwilliger te kunnen hebben bieden wij u: - Een leuk team van vrijwilligers - Gezellige uitjes en interessante scholingen - Aansturing en begeleiding vanuit Wel!zijn de Kempen - Een vrijwilligerscontract met verzekering - Een kilometervergoeding van € 0,30 per kilometer. Voor meer informatie neem gerust contact met ons op!

Structureel
Bergeijk

Gastvrouw Taalcafe

Cordaad Welzijn

Cordaad Welzijn en Bibliotheek Bergeijk organiseren in Bergeijk een Taalcafé. Een speciale ontmoetingsplek voor mensen die de Nederlandse taal willen leren. Het Taalcafé is op woensdag van 13.30 uur tot 15.00 uur in het Aquinohuis in Bergeijk. We zijn op zoek naar vrijwilligers én een vrijwillige coördinator. Het Taalcafé is een ontmoetingsplek voor anderstaligen waar vrijwilligers hen stimuleren om Nederlands te praten. Het is geen les. Er worden onderwerpen besproken waardoor de woordenschat van de deelnemers vergroot wordt. Zo leren ze steeds beter Nederlands spreken en wordt het zelfvertrouwen vergroot. De koffie en thee staat klaar, met een "Hollands" koekje erbij uiteraard. Vrijwilligers bereiden de bijeenkomsten voor en begeleiden de activiteit. Het Taalcafé vindt 1x per week plaats op woensdagmiddag van 13.30 uur tot 15.00 uur in het Aquinohuis in Bergeijk, behalve in de basisschoolvakanties. De vrijwilligers zijn vanaf 9.30 uur aanwezig om voor te bereiden en op het eind moet er natuurlijk een en ander opgeruimd worden. Voor iedere vrijwilliger wordt een gratis VOG aangevraagd. De mensen waar je dit vrijwilligerswerk voor doet zijn heel dankbaar. Als je vrijwilliger bent bij het Taalcafé Bergeijk val je onder het vrijwilligersbeleid van Cordaad Welzijn. Je bent dan verzekerd, krijgt een reiskostenvergoeding en een eindejaar attentie. Je wordt begeleid door een coördinator en er worden trainingen en vrijwilligersbijeenkomsten georganiseerd. Van te voren wordt er een kennismakingsgesprek gehouden. Bij interesse en/of vragen neem contact op met Nikki

Structureel
Bergeijk

Taalmaatjes gezocht in Bergeijk

Cordaad Welzijn

Wil jij nieuwkomers en inburgeraars in de gemeente Bergeijk helpen met de Nederlandse taal en hen wegwijs maken in Nederland? Dan zoeken wij jou! Wat ga je doen? Als taalmaatje oefen je met nieuwkomers en/of inburgeraars het leren verstaan, spreken, lezen en schrijven van de Nederlandse taal. Centraal staat het vergroten van de taalkennis en het doorbreken van angst om de Nederlandse taal te spreken. Denk hierbij aan de volgende taken: • Oefenen met spreken, luisteren, lezen en schrijven van het Nederlands; • Stimuleren en activeren van de cursist in het spreken van de Nederlandse taal; • Participatief leren door middel van gezamenlijk bezoek aan bijvoorbeeld museum of bibliotheek. Wat breng jij mee? We vragen een goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift, flexibiliteit en een respectvolle en geduldige houding ten opzichte van onze cursist. Daarnaast ben je iedere week beschikbaar (circa 2 uur) en neem je deel aan vrijwilligersbijeenkomsten (max 4 x per jaar). Je kiest zelf samen met jouw cursist op welke dag en locatie je elkaar ontmoet. Wat bieden wij jou? Als vrijwilliger val je onder het vrijwilligersbeleid van Welzijn de Kempen. Je bent verzekerd, je deelt je eigen tijd in en je kunt je talenten en kwaliteiten inzetten. Er wordt gezorgd voor waardering en er vinden regelmatig vrijwilligersbijeenkomsten plaats, zowel inhoudelijk als informeel. Uiteraard zorgen wij voor een basiscursus. Meer informatie Interesse om als Taalmaatje aan de slag te gaan? Stuur dan een bericht. Meer informatie over het DigiTaalhuis kun je vinden op onze website.

Structureel
Eersel

Vrijwilliger thuisadministratie gezocht

Cordaad Welzijn

De Thuisadministratie is er voor mensen die moeite hebben met financiële zaken. Als vrijwilliger help je mensen met het op orde brengen van de (financiële) administratie. Door het ordenen en opruimen van papieren krijgen ze meer zicht op hun eigen financiële situatie. Gevraagde kennis of vaardigheden U hoeft niet persé financieel onderlegd te zijn. Het is belangrijk dat u het vertrouwen van de cliënt wint, zodat u samen aan een oplossing kunt werken. Cliënten worden aangemeld via medewerkers van Kempenplus of het Maatschappelijk Werk of het Wmo loket of anders. Ook kunnen cliënten zichzelf rechtstreeks aanmelden. Ook kan het zijn dat je samen formulieren invult en ze helpt met geldzaken. Indien nodig kun je informatie verstrekken over diverse regelingen. Je blijft voor een bepaalde tijd, maximaal 1 jaar, betrokken bij een cliënt.

Structureel
Eersel

Gastheer/gastvrouw Alzheimer Cafe

Cordaad Welzijn

Elke 2e donderdag van de maand wordt er in Eersel het Alzheimercafé georganiseerd met iedere maand een ander thema wat raakvlak heeft met dementie. Vanaf 19.00 uur begint de inloop. Vanaf die tijd staan de leden van de werkgroep (gespreksleiders en gastvrouwen) klaar om alle gasten te ontvangen en wordt er een kopje koffie of thee geschonken. Van 19.30 - 21.00 starten de gespreksleiders en zullen de gastsprekers samen met alle bezoekers in gesprek gaan. Tussenin is er ook nog een pauze waar een drankje genuttigd kan worden. Dag en tijd: Iedere 2e donderdag van de maand januari tm juni en september tm december van 18.45 - 21.30 uur. Wat vragen we van een vrijwilliger: - 18:45 aanwezig Locatie: Eikenburg 10, Eersel, 5521HZ - eventueel vooraf meehelpen om wat dingen klaar te zetten - bezoekers welkom heten - gedurende het programma zit je tussen de bezoekers - in de pauze ga je met bezoekers in gesprek en haal je vragen op - eventueel na afloop nog wat napraten met bezoekers - meehelpen om alles na afloop weer op te ruimen - een paar keer (2 a 3 keer) per jaar vergaderen om het programma voor de komende maanden vast te stellen Spreekt deze vacature je aan of heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op!

Structureel
Eersel

Zorgvrijwilliger gezocht

Cordaad Welzijn

Voor een 86-jarige vrouw zijn wij op zoek naar een vrijwilliger. Mevrouw heeft sinds 6 jaar een stoma en is hier heel onzeker door geworden. Hierdoor komt ze bijna nergens meer. Een vrijwilliger die af en toe langskomt voor een praatje zou heel wenselijk zijn. Mogelijk dat de vrijwilliger mevrouw ook eens ergens mee naar toe kan nemen. In geval van een ongelukje is het fijn als de vrijwilliger mevrouw kan helpen. Dag en tijd zijn in overleg.

Structureel
Eersel

Wie neemt mij mee er op uit?

Cordaad Welzijn

Voor een 80-jarige vrouw in Knegsel zijn wij op zoek naar een vrijwilligster die mevrouw er mee op uit neemt. Mevrouw heeft haar partner een aantal jaar geleden verloren. Zij kan momenteel vanwege fysieke klachten niet auto rijden. Hierdoor is haar wereld erg klein geworden. Ze zou het heel fijn vinden als iemand af en toe bij haar langskomt, waar zij haar verhaal aan mag doen en die haar af en toe mee neemt. Ze wandelt graag met haar hondje en zou bijv. wel eens ergens anders willen gaan wandelen. Of ergens een kopje koffie drinken of iets dergelijks. Dag en tijd zijn in overleg. We zijn op zoek naar iemand die zich herkent in de volgende omschrijving: - U bent een paar uur in de week beschikbaar - U bent sociaal vaardig en hebt geduld - U hebt oprechte interesse in mensen - U vindt het leuk om gesprekken met mensen te voeren - U heeft een rijbewijs en auto U bent als vrijwilliger verbonden aan Cordaad Welzijn. Om een prettige en waardevolle ervaring als vrijwilliger te kunnen hebben bieden wij u: - Een leuk team van vrijwilligers - Gezellige uitjes en interessante scholingen - Aansturing en begeleiding vanuit Cordaad Welzijn - Een vrijwilligerscontract met verzekering - Een kilometervergoeding van € 0,19 per kilometer.

Structureel
Eersel

Wie helpt mij aan meer sociale contacten?

Cordaad Welzijn

Voor een 52-jarige man zijn wij op zoek naar een vrijwilliger. Alleenstaande man die graag zijn sociale netwerk uit wil breiden. Meneer is een groot deel van zijn tijd verslaafd geweest. Hij staat nu nog voor een opname maar hiervoor is het belangrijk dat zijn sociale netwerk eerst uitgebouwd wordt. Hij zoekt daarom een vrijwilliger die hem hierbij kan helpen en op wie hij terug kan vallen mocht dat nodig zijn. We zijn op zoek naar iemand die zich herkent in de volgende omschrijving: - U bent een paar uur in de week beschikbaar - U bent sociaal vaardig en hebt geduld - U hebt oprechte interesse in mensen - U vindt het leuk om gesprekken met mensen te voeren U bent als vrijwilliger verbonden aan Cordaad Welzijn. Om een prettige en waardevolle ervaring als vrijwilliger te kunnen hebben bieden wij u: - Een leuk team van vrijwilligers - Gezellige uitjes en interessante scholingen - Aansturing en begeleiding vanuit Cordaad Welzijn - Een vrijwilligerscontract met verzekering - Een kilometervergoeding van € 0,19 per kilometer.

Structureel
Eersel

Maatje gezocht om samen te rommelen in huis

Cordaad Welzijn

Voor een man van 80+ wonend in Vessem zijn wij op zoek naar een maatje. Meneer heeft beginnende dementie wat zich vooral uit in het gebrek aan initiatief; in zijn eentje komt hij tot niks. Hij zou het daarom fijn vinden als iemand af en toe langskomt om samen met hem iets te doen in of rond het huis, bijvoorbeeld foto’s uitsorteren of spulletjes opruimen. Meneer praat graag over techniek (dit was zijn vakgebied) en heeft een goed gevoel voor humor. Dag en tijd zijn in overleg maar niet op dinsdag of donderdag. We zijn op zoek naar iemand die zich herkent in de volgende omschrijving: - U bent een paar uur in de week beschikbaar - U bent sociaal vaardig en hebt geduld - U hebt oprechte interesse in mensen - U vindt het leuk om gesprekken met mensen te voeren U bent als vrijwilliger verbonden aan Cordaad Welzijn. Om een prettige en waardevolle ervaring als vrijwilliger te kunnen hebben bieden wij u: - Een leuk team van vrijwilligers - Gezellige uitjes en interessante scholingen - Aansturing en begeleiding vanuit Cordaad Welzijn - Een vrijwilligerscontract met verzekering - Een kilometervergoeding van € 0,19 per kilometer.

Structureel
Bergeijk

Wie neemt mij er mee op uit?

Cordaad Welzijn

Voor een 60-jarige vrouw in Bergeijk zijn wij op zoek naar een maatje. Mevrouw heeft diverse lichamelijke problemen waardoor zij momenteel afhankelijk is van een rolstoel. Daarnaast heeft mevrouw PTSS opgelopen door negatieve ervaringen in het verleden. Vanwege haar kleine sociale netwerk en beperkte mobiliteit zou ze het fijn vinden als een vrijwilliger af en toe bij haar langs kan komen. In eerste instantie vooral om haar mee naar buiten te nemen (met de rolstoel en haar hondje). Dag en tijd zijn in overleg. We zijn op zoek naar iemand die zich herkent in de volgende omschrijving: - U bent een paar uur in de week beschikbaar - U bent sociaal vaardig en hebt geduld - U hebt oprechte interesse in mensen - U vindt het leuk om gesprekken met mensen te voeren U bent als vrijwilliger verbonden aan Cordaad Welzijn. Om een prettige en waardevolle ervaring als vrijwilliger te kunnen hebben bieden wij u: - Een leuk team van vrijwilligers - Gezellige uitjes en interessante scholingen - Aansturing en begeleiding vanuit Cordaad Welzijn - Een vrijwilligerscontract met verzekering - Een kilometervergoeding van € 0,37 per kilometer

Structureel
Bergeijk

Wie helpt mij in het OV?

Cordaad Welzijn

Voor een 78-jarige man in Bergeijk zijn wij op zoek naar een maatje. Meneer heeft geen sociaal netwerk. Hij zoekt een vrijwilliger die hem wil leren hoe te reizen met bus en trein. Hij zou het ook leuk vinden als iemand 1 keer in de 2 weken langskomt om te kletsen over het nieuws etc. We zijn op zoek naar iemand die zich herkent in de volgende omschrijving: - U bent een paar uur in de week beschikbaar - U bent sociaal vaardig en hebt geduld - U hebt oprechte interesse in mensen - U vindt het leuk om gesprekken met mensen te voeren U bent als vrijwilliger verbonden aan Cordaad Welzijn. Om een prettige en waardevolle ervaring als vrijwilliger te kunnen hebben bieden wij u: - Een leuk team van vrijwilligers - Gezellige uitjes en interessante scholingen - Aansturing en begeleiding vanuit Cordaad Welzijn - Een vrijwilligerscontract met verzekering - Een kilometervergoeding van € 0,37 per kilometer

Structureel
Eersel

Wandelmaatje gezocht

Cordaad Welzijn

Voor een 83-jarige weduwe in Eersel zijn wij op zoek naar een maatje. In verband met slecht zicht en een evenwichtstoornis is ze bang om te vallen en komt daardoor niet of nauwelijks buiten. Ze zoekt daarom een maatje om samen een wandeling te maken en een kleine boodschap te halen. Het zou fijn zijn als een maatje ook af en toe mee gaat naar medische afspraken ter ondersteuning (fysiek en mentaal). Dag en tijd zijn in overleg. We zijn op zoek naar iemand die zich herkent in de volgende omschrijving: - U bent een paar uur in de week beschikbaar - U bent sociaal vaardig en hebt geduld - U hebt oprechte interesse in mensen - U vindt het leuk om gesprekken met mensen te voeren U bent als vrijwilliger verbonden aan Cordaad Welzijn. Om een prettige en waardevolle ervaring als vrijwilliger te kunnen hebben bieden wij u: - Een leuk team van vrijwilligers - Gezellige uitjes en interessante scholingen - Aansturing en begeleiding vanuit Cordaad Welzijn - Een vrijwilligerscontract met verzekering - Een kilometervergoeding van € 0,37 per kilometer

Structureel
Eersel

Wie neemt mij er mee op uit?

Cordaad Welzijn

Voor een 68-jarige man in Knegsel zijn wij op zoek naar een maatje. Meneer heeft jaren geleden hersenbloedingen gehad waardoor hij nu rolstoelgebonden is. Daarnaast is hij slechthorend waarvoor hij een hoorapparaat heeft. Hij zoekt een vrijwilliger die hem op zaterdagmiddag er mee op uit neemt van ongeveer 14.00-19.00 uur. Hij vind het ook heel fijn om samen te eten. We zijn op zoek naar iemand die zich herkent in de volgende omschrijving: - U bent een paar uur in de week beschikbaar - U bent sociaal vaardig en hebt geduld - U hebt oprechte interesse in mensen - U vindt het leuk om gesprekken met mensen te voeren U bent als vrijwilliger verbonden aan Cordaad Welzijn. Om een prettige en waardevolle ervaring als vrijwilliger te kunnen hebben bieden wij u: - Een leuk team van vrijwilligers - Gezellige uitjes en interessante scholingen - Aansturing en begeleiding vanuit Cordaad Welzijn - Een vrijwilligerscontract met verzekering - Een kilometervergoeding van € 0,37 per kilometer

Structureel
Jongeren
Eersel

Wie zorgt er voor wat gezelligheid?

Cordaad Welzijn

Voor een mevrouw in Vessem zijn wij op zoek naar iemand die wat gezelligheid komt brengen. Mevrouw heeft beginnende dementie en is sinds een paar maanden weduwe. Ze heeft vroeger les gegeven in het voortgezet onderwijs. Mevrouw zoekt een maatje om samen iets gezelligs te ondernemen. Mevrouw kan nog goed wandelen en houdt van gezelligheid. Dag en tijd zijn in overleg, maar er is een voorkeur voor bezoek op vrijdag. We zijn op zoek naar iemand die zich herkent in de volgende omschrijving: - U bent een paar uur in de week beschikbaar - U bent sociaal vaardig en hebt geduld - U hebt oprechte interesse in mensen - U vindt het leuk om gesprekken met mensen te voeren U bent als vrijwilliger verbonden aan Cordaad Welzijn. Om een prettige en waardevolle ervaring als vrijwilliger te kunnen hebben bieden wij u: - Een leuk team van vrijwilligers - Gezellige uitjes en interessante scholingen - Aansturing en begeleiding vanuit Cordaad Welzijn - Een vrijwilligerscontract met verzekering - Een kilometervergoeding van € 0,37 per kilometer

Structureel
Eersel

Wie neemt mij er mee op uit?

Cordaad Welzijn

Voor een 71-jarige man in Vessem zijn wij op zoek naar een maatje. Meneer is alleenstaand. Hij heeft 2 kinderen. Zijn dochter komt wekelijks bij hem langs. Zijn zoon is overleden. Meneer hield vroeger duiven, maar is hier inmiddels mee gestopt. Daarnaast is hij gek van de paardensport. Vroeger ging hij graag naar wedstrijden, tegenwoordig kijkt hij ze op tv. Hij zoekt een vrouwelijke vrijwilliger, liefst voor op een zondag. Liefst iemand die niet uit Vessem komt. Hij wil er graag samen op uit, naar de markt of iets gaan bezoeken/bekijken. We zijn op zoek naar iemand die zich herkent in de volgende omschrijving: - U bent een paar uur in de week beschikbaar - U bent sociaal vaardig en hebt geduld - U hebt oprechte interesse in mensen - U vindt het leuk om gesprekken met mensen te voeren U bent als vrijwilliger verbonden aan Cordaad Welzijn. Om een prettige en waardevolle ervaring als vrijwilliger te kunnen hebben bieden wij u: - Een leuk team van vrijwilligers - Gezellige uitjes en interessante scholingen - Aansturing en begeleiding vanuit Cordaad Welzijn - Een vrijwilligerscontract met verzekering - Een kilometervergoeding van € 0,37 per kilometer

Structureel
Eersel

Briefschrijver gezocht!

Cordaad Welzijn

Voor een dame van in de 80 zijn wij op zoek naar iemand die voor haar brieven kan schrijven of typen. Onder andere brieven naar instanties en organisaties. Mevrouw is linkszijdig verlamd en vanwege een blessure aan haar rechterhand kan ze niet goed schrijven. Inzet zal af en toe nodig zijn, dit gaat in overleg. Mocht er een klik zijn vindt mevrouw het ook fijn als iemand even langskomt voor een praatje. We zijn op zoek naar iemand die zich herkent in de volgende omschrijving: - U bent een paar uur in de week beschikbaar - U bent sociaal vaardig en hebt geduld - U hebt oprechte interesse in mensen - U vindt het leuk om gesprekken met mensen te voeren U bent als vrijwilliger verbonden aan Cordaad Welzijn. Om een prettige en waardevolle ervaring als vrijwilliger te kunnen hebben bieden wij u: - Een leuk team van vrijwilligers - Gezellige uitjes en interessante scholingen - Aansturing en begeleiding vanuit Cordaad Welzijn - Een vrijwilligerscontract met verzekering - Een kilometervergoeding van € 0,37 per kilometer

Structureel
Eersel, Reusel-De Mierden, Bladel, Bergeijk

Bestuurslid Alzheimer Cafe's

Cordaad Welzijn

Je gaat aan de slag bij afdeling Zuidoost-Brabant van Alzheimer Nederland. We werken hard om onze regio dementievriendelijk te maken. Onze vrijwilligers zorgen ervoor dat we mensen in de buurt ondersteunen. Ze behartigen hun belangen, geven voorlichting en organiseren ontmoetingen om ervaringen te delen of in contact te komen met anderen. Je komt terecht in een warme, professionele organisatie en werkt samen met een groep van bevlogen en betrokken mensen. Iedereen werkt met ongekend enthousiasme voor hetzelfde doel. Dit doen we vanuit een goede basis, want we vinden het belangrijk dat jij met plezier aan de slag kunt. Zo bieden we voorlichting over dementie en diverse trainingen die aansluiten bij je functie. We organiseren netwerkbijeenkomsten tussen afdelingen en met collega’s op het landelijk kantoor en nemen we jouw stem in beleid serieus. Je bent samen met twee andere bestuursleden contactpersoon voor de 7 Alzheimercafés voor de regio Zuidoost Brabant. Je participeert in 2 werkgroepen van de Alzheimer Cafés, Alzheimer Café De Kempen en Alzheimer Café Valkenswaard/Waalre. Je stelt jaarlijks samen met de werkgroepen de begroting en de doelen op en legt deze vast in het activiteitenplan van de afdeling. Je bewaakt de kwaliteit van de uitvoering van de Alzheimer Cafés aan de hand van het handboek Alzheimer Cafés. Je stimuleert de samenwerking tussen de Cafés in jouw regio. Je stimuleert de deskundigheidsbevordering van de vrijwilligers in het Alzheimer Café. Dus ben jij iemand die: • Door persoonlijke of professionele ervaring weet hoe om te gaan met mensen met dementie? • Een echte netwerker is? • Het leuk vindt om dingen gedaan te krijgen met een team van vrijwilligers en professionals? • Van aanpakken weet en mensen kan begeleiden? • De kwaliteit van onze Alzheimer Cafés hooghoudt? • In de regio Kempen-Valkenswaard-Waalre woont en ongeveer 4 uur in de week tijd heeft? Neem dan contact met Mevr. Mart van de Vorst, secretaris van afdeling Zuidoost-Brabant, op 06-82058710 of via de mail op: [email protected]. Onze website: https://www.alzheimer-nederland.nl/regios/zuidoost-brabant.

Structureel
Eersel

AutoMaatje Eersel zoekt matchmakers!

Cordaad Welzijn

ANWB AutoMaatje brengt buurtgenoten weer samen! ANWB AutoMaatje is een landelijk project en is een samenwerking tussen de ANWB, Cordaad Welzijn en de Gemeente Eersel. ANWB AutoMaatje Eersel zoekt vrijwilligers die de aangevraagde ritjes aannemen en plannen. Tijdens de openingsuren kun je ondersteunen met het verbinden van deelnemers en geschikte vrijwilligers. Dit kan ook één dagdeel zijn. Tijdens de openingsuren kunnen deelnemers bellen om een rit aan te vragen en gelijk een praatje te maken. Je koppelt de aanvraag met hulp van een datasysteem aan een chauffeur. Je belt de chauffeur en als deze akkoord is, bevestig je dit aan de deelnemer. Daarnaast houd je contact met vrijwilligers en deelnemers en beantwoord je eventuele vragen. Kun je goed omgaan met de computer? Lijkt het jou leuk om een praatje te maken en hiermee iets te kunnen betekenen voor een ander? Kun jij de goede match vinden tussen chauffeur en deelnemer? Neem dan contact op! Dit kan met Maaike van Cordaad Welzijn voor meer informatie via een bericht.

Structureel
Eersel

Vrijwillige chauffeurs gezocht

Cordaad Welzijn

ANWB AutoMaatje is een vervoerservice waarbij vrijwilligers minder mobiele plaatsgenoten op verzoek vervoeren. Vrijwillige chauffeurs gebruiken daarvoor hun eigen auto. Jouw vervoer beperkt zich niet tot een bezoek aan ziekenhuis, dokter of fysiotherapeut. Je schakelt ANWB AutoMaatje ook gewoon in voor leuke doelen als een bezoekje afleggen, naar de kapper of gezellig winkelen. Aanmelden voor ANWB AutoMaatje is gratis. Je betaalt alleen een kleine onkostenvergoeding van 0,35 cent per kilometer en eventuele parkeerkosten. ANWB AutoMaatje is een landelijk project en is een samenwerking tussen de ANWB, Cordaad Welzijn en de Gemeente Eersel. Aan de slag als vrijwillig chauffeur Dit vrijwilligerswerk is heel flexibel in te zetten als je iets wil doen voor een ander, maar niet op vaste tijden beschikbaar bent. Je mag ook zelf aangeven hoeveel ritten je wil rijden per week, of juist alleen overdag, alleen in de avond of juist in het weekend bijvoorbeeld. Lijkt het jou leuk om mensen van A naar B te vervoeren en hiermee iets te kunnen betekenen voor een ander? Neem dan contact op!

Structureel
Bladel, Eersel

Luisterend oor gezocht voor ex-mantelzorger

Cordaad Welzijn

Voor een 58-jarige vrouw die in Hapert woont zijn wij op zoek naar een maatje. Mevrouw is 2 jaar geleden haar man verloren na een periode van intensieve zorg voor hem. Mede door deze zorg en omdat zij en haar man lange tijd in het buitenland hebben gewoond heeft mevrouw weinig sociale contacten in de buurt. Ze is daarom op zoek naar een maatje om regelmatig mee af te spreken en bij wie ze haar verhaal mag doen. Dag en tijd zijn in overleg. We zijn op zoek naar iemand die zich herkent in de volgende omschrijving: - U bent een paar uur in de week beschikbaar - U bent sociaal vaardig en hebt geduld - U hebt oprechte interesse in mensen - U vindt het leuk om gesprekken met mensen te voeren U bent als vrijwilliger verbonden aan Cordaad Welzijn. Om een prettige en waardevolle ervaring als vrijwilliger te kunnen hebben bieden wij u: - Een leuk team van vrijwilligers - Gezellige uitjes en interessante scholingen - Aansturing en begeleiding vanuit Cordaad Welzijn - Een vrijwilligerscontract met verzekering - Een kilometervergoeding van € 0,37 per kilometer

Structureel
Eersel

Sparringpartner voor alleenstaande vader

Cordaad Welzijn

Voor een 56-jarige man zijn wij op zoek naar een maatje met een luisterend oor. Meneer heeft 2 volwassen kinderen waar hij al jaren alleen de zorg voor draagt. Hij zou het fijn vinden als een vrijwilliger af en toe bij hem langskomt. Meneer zoekt iemand waar hij mee kan sparren, mee kan overleggen en die naar hem wil luisteren en mee wil denken. Omdat meneer fulltime werkt zal bezoek veelal in de avond of in het weekend plaats moeten vinden. Dag en tijd zijn in overleg. We zijn op zoek naar iemand die zich herkent in de volgende omschrijving: - U bent een paar uur in de week beschikbaar - U bent sociaal vaardig en hebt geduld - U hebt oprechte interesse in mensen - U vindt het leuk om gesprekken met mensen te voeren U bent als vrijwilliger verbonden aan Cordaad Welzijn. Om een prettige en waardevolle ervaring als vrijwilliger te kunnen hebben bieden wij u: - Een leuk team van vrijwilligers - Gezellige uitjes en interessante scholingen - Aansturing en begeleiding vanuit Cordaad Welzijn - Een vrijwilligerscontract met verzekering - Een kilometervergoeding van € 0,37 per kilometer

Structureel
Eersel

Kletsmaatje gezocht met interesse in vroeger

Cordaad Welzijn

Voor een weduwnaar van rond de 80, wonend in Eersel, zijn wij op zoek naar een maatje. Meneer heeft dementie. Hij doet nog 2 dagen per week vrijwilligerswerk. Meneer heeft daarbuiten weinig sociale contacten. Het zou fijn zijn als iemand 1 keer per week bij hem langskomt voor een praatje. Het geheugen van meneer is nog hartstikke goed en meneer vertelt graag verhalen over vroeger. Dag en tijd zijn in overleg. We zijn op zoek naar iemand die zich herkent in de volgende omschrijving: - U bent een paar uur in de week beschikbaar - U bent sociaal vaardig en hebt geduld - U hebt oprechte interesse in mensen - U vindt het leuk om gesprekken met mensen te voeren U bent als vrijwilliger verbonden aan Cordaad Welzijn. Om een prettige en waardevolle ervaring als vrijwilliger te kunnen hebben bieden wij u: - Een leuk team van vrijwilligers - Gezellige uitjes en interessante scholingen - Aansturing en begeleiding vanuit Cordaad Welzijn - Een vrijwilligerscontract met verzekering - Een kilometervergoeding van € 0,37 per kilometer

Structureel
Eersel

Gezelschap gezocht

Cordaad Welzijn

Voor een 92-jarige weduwe in Vessem zoeken wij een maatje.Vanwege macula degeneratie ziet mevrouw, met name met links, heel slecht. Ook haar gehoor is aan dezelfde kant verslechterd. Hierdoor wordt deelnemen aan groepsactiviteiten steeds moeilijker. Mevrouw zoekt een vrijwilliger die een oogje in het zeil houdt. Contact met de dochter van mevrouw is hierin erg wenselijk. Mevrouw heeft geen voorkeur voor een bepaalde dag of tijd. We zijn op zoek naar iemand die zich herkent in de volgende omschrijving: - U bent een paar uur in de week beschikbaar - U bent sociaal vaardig en hebt geduld - U hebt oprechte interesse in mensen - U vindt het leuk om gesprekken met mensen te voeren U bent als vrijwilliger verbonden aan Cordaad Welzijn. Om een prettige en waardevolle ervaring als vrijwilliger te kunnen hebben bieden wij u: - Een leuk team van vrijwilligers - Gezellige uitjes en interessante scholingen - Aansturing en begeleiding vanuit Cordaad Welzijn - Een vrijwilligerscontract met verzekering - Een kilometervergoeding van € 0,37 per kilometer

Structureel
Eersel

Wandelmaatje gezocht.

Cordaad Welzijn

Voor een 60-jarige vrouw die in Duizel woont samen met haar hondje, zijn we op zoek naar een wandelmaatje. Ze heeft COPD waardoor ze veel minder energie heeft. Ze zoekt een vrijwilliger om samen (een klein stukje) te gaan wandelen. Als ze alleen gaat is ze bang om te vallen. Dag en tijd zijn in overleg. We zijn op zoek naar iemand die zich herkent in de volgende omschrijving: - U bent een paar uur in de week beschikbaar - U bent sociaal vaardig en hebt geduld - U hebt oprechte interesse in mensen - U vindt het leuk om gesprekken met mensen te voeren U bent als vrijwilliger verbonden aan Cordaad Welzijn. Om een prettige en waardevolle ervaring als vrijwilliger te kunnen hebben bieden wij u: - Een leuk team van vrijwilligers - Gezellige uitjes en interessante scholingen - Aansturing en begeleiding vanuit Cordaad Welzijn - Een vrijwilligerscontract met verzekering - Een kilometervergoeding van € 0,37 per kilometer

Structureel
Veldhoven

Word vrijwillige Energieklusser!

Cordaad Welzijn

Wat doet een energieklusser? Als energieklusser help je bewoners thuis met het aanbrengen van gratis energiebesparende producten. Denk aan radiatorfolie, tochtstrippen of een waterbesparende douchekop. Of aan het vervangen van gloei- en halogeenlampen door ledlampen en het dichten van kieren. Als energieklusser help je bewoners zo om elektriciteit en gas te besparen. Ons energie team helpt je op weg. Ervaring is niet nodig, wel enthousiasme. Energieklusser worden iets voor jou? Krijg je energie van mensen helpen, ben je handig in het uitvoeren van uiteenlopende kleine klusjes en herken jij je in onderstaand profiel? Dan zoeken wij jou! • Je woont in Veldhoven of directe omgeving • Je hebt twee rechterhanden • Je bent enthousiast over energie besparen • digitaal vaardig is een pre • Je bent een dagdeel per week beschikbaar, meer mag 😉 Heb je interesse? Kom een kopje koffie drinken tijdens een oriënterend gesprek. Liever aan de slag als energiecoach? Laat het ons weten.

Structureel
Jongeren

Anderen bekeken ook

Veldhoven

Kom jij helpen in restaurant High Chaparral?

Severinus

• Samen koude gerechten maken, cliënten ondersteunen en andere voorkomende werkzaamheden in de horeca • Woensdag van 11.00 tot 14.00 uur, de frequentie stemmen we af aan de hand van jouw wensen en beschikbaarheid • We zoeken een vrijwilliger met affiniteit met de horeca, inlevend vermogen en enige affiniteit met de doelgroep (matig verstandelijk beperkt) Wij zijn op zoek naar een vrijwilliger op de woensdag van 11.00 tot 14.00 uur voor in ons restaurant High Chaparral aan de Blaarthemseweg 60, 5502 JW Veldhoven. De frequentie stemmen we samen af aan de hand van jouw wensen en beschikbaarheid. Iedere werkdag van 10.00 tot 16.00 uur wordt er in het restaurant door 7 a 8 cliënten gewerkt onder leiding van 2 collega’s (1 begeleider en 1 medewerker van het restaurant) van Severinus. De piek qua drukte ligt tijdens de lunch, van 11.30 tot 13.30 uur. Het zeer enthousiaste en ervaren team is op zoek naar een vrijwilliger die de cliënten kan helpen met het maken van koude gerechten (broodjes en salades) en die cliënten kan ondersteunen met het uitvoeren van hun taken (gastheer/-vrouw, runner (uitserveren van de gerechten en het indekken van de tafels), afwassen en andere voorkomende werkzaamheden). We vragen van onze vrijwilligers affiniteit met de horeca, inlevend vermogen en enige affiniteit met de doelgroep (matig verstandelijk beperkt). Kom jij met onze cliënten de gasten verwennen met een kop koffie en zelfgemaakte appeltaart of een heerlijke maaltijd? Laat het vooral weten als jou dit leuk lijkt, dan gaan wij samen een keer kijken! Of neem alvast een kijkje op het instagram account van Restaurant High Chaparral: @restaurant.high.chaparral. Voor meer informatie kun je contact op nemen met Miriam , coördinator vrijwilligers, Severinus

Structureel
Waalre, Eersel, Veldhoven

Te voet op pad Hoevenakkers

Oktober

Op locatie Hoevenakkers willen we een nieuwe activiteit opzetten. ‘Te voet op pad’ zal de nieuwe activiteit zijn. Hiervoor zijn we op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Ben jij graag buiten en wandel je graag? Dan zijn wij op zoek naar jou! Samen met een groepje bewoners ga je een stukje wandelen. De bewoners gaan te voet (eventueel met rollator) mee. Onderweg maak je gezellig een praatje en begeleid je hen. Na afloop kun je gezellig samen een kopje thee of koffiedrinken. Dag en Tijd: In overleg, nog geen vast tijdstip en dag vanwege nog op te zetten activiteit Wat vragen we van een vrijwilliger: - Affiniteit met doelgroep PG - Geduldig - Maakt graag een praatje - Fysiek in orde Wat bieden wij jou? We vinden het belangrijk om goed voor onze vrijwilligers te zorgen en willen graag dat jij je thuis voelt bij onze organisatie. We bieden je daarom vrijwilligerswerk dat aansluit bij jou interesses en talenten. Ook bieden we workshops en trainingen aan zodat je jezelf kan ontwikkelen en je wordt onderdeel van een team vrijwilligers/medewerkers. Ook ben je als vrijwilliger van harte welkom bij verschillende evenementen van Oktober! Spreekt deze vacature je aan of heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op! (vacature 24-01-HO)

Structureel
Veldhoven, Eersel

Hulp in en om de stallen

Stichting de Stalvrienden

Stichting de Stalvrienden biedt paardrijden en dagbesteding aan voor mensen met een beperking. Sinds 2023 beschikken we over een eigen accommodatie aan de Volmolenweg in Veldhoven. We zijn op zoek naar een vrijwilliger die het leuk vindt om mee te helpen in en om de stallen. Die graag fysiek bezig is, niet bang is om de handen uit de mouwen te steken en vies te worden, graag in de buitenlucht werkt en houdt van een gezellige werkomgeving. Je kunt hierbij je eigen tempo bepalen en dagen/tijden zijn in overleg. De werkzaamheden bestaan uit stallen/paddock uitmesten, vegen, opstrooien van de stallen, hooinetten vullen en evt. paarden mee binnen/buiten zetten.

Structureel
Eindhoven

Hou je van taal?

Taalkracht

Wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die graag hun steentje willen bijdragen aan de taalontwikkeling van onze NT1 en NT2 cursisten. Taalkracht is onderdeel van Summa College, we geven les in Nederlands, rekenen en digitale vaardigheden aan volwassenen (18+). Heb je een goed gevoel voor de Nederlandse taal? Heb je affiniteit met NT1 en/of NT2 cursisten? Dan zoeken wij jou! Waar moet je aan denken als je vrijwilliger bent bij Taalkracht? - Je bent minimaal 1 dagdeel per week beschikbaar. - Je hebt een actieve houding en inzet. - Je ondersteunt de docent tijdens de taalles:  Je helpt de cursist mee met het opstarten van zijn/haar taak  Je doet individuele spreekoefeningen met de cursist.  Je helpt de cursist met vragen over de taaloefeningen - Je kunt een VOG overleggen (Taalkracht betaalt deze voor je). Wat biedt Taalkracht je? Een gezellige en dynamische leeromgeving en leuke collega’s. Begeleiding van een docent. Je krijgt een vrijwilligerscursus van 4 bijeenkomsten aangeboden die afgesloten wordt met een bewijs van deelname. Af en toe een kleine attentie en desgewenst een samenkomst met andere vrijwilligers.

Structureel
Veldhoven

SPOED! Tijdelijk pc talent gezocht...

Severinus

• Samen met verschillende digitale technieken iets moois maken • Donderdagmiddag van 13.30 tot 16.00 uur • We zoeken een vrijwilliger die enige affiniteit heeft met computers en software, inlevend vermogen en enige affiniteit met de doelgroep Per direct zijn wij tijdelijk, voor ongeveer 10 weken, op zoek naar een vrijwilliger voor de multimediagroep. Iedere donderdag van 13.30 tot 16.00 wordt er op de werkplek aan Ark 28, Veldhoven, door medewerkers en cliënten gewerkt met camera’s en digitale technieken om foto’s, video’s, vlogs en een podcast te maken. Het zeer enthousiaste en ervaren team is op zoek naar een tijdelijke vrijwilliger die een rolstoelgebonden cliënt kan helpen met het begeleiden in filmen, fotograferen, vlogs, een podcast maken en evt. werken met andere digitale technieken. De vaste vrijwilliger van deze cliënt is tijdelijk afwezig en omdat deze cliënt 1 op 1 begeleiding nodig heeft, de rest van de groep zit namelijk boven in het gebouw en deze etage is door deze cliënt niet bereikbaar, zoeken we tijdelijk een vrijwilliger hiervoor. We vragen van onze vrijwilligers affiniteit met computers en software, inlevend vermogen en enige affiniteit met de doelgroep. Wij vinden het ook leuk als je eigen ideeën aandraagt! Kom jij met en voor onze cliënt multimedia maken? Laat het vooral weten als jou dit leuk lijkt, dan gaan wij samen een keer kijken! Voor meer informatie kun je contact op nemen met Miriam, coördinator vrijwilligers, Severinus

Structureel
Veldhoven

Neem jij een duik in het water met Myriam?

Severinus

• Samen naar het zwembad en daar heerlijk samen zwemmen • Liefst wekelijks maar we stemmen het natuurlijk samen af aan de hand van jouw wensen en beschikbaarheid • We zoeken een actieve vrijwilliger die samen met Myriam het water in wil gaan. Enige affiniteit met de doelgroep is gewenst Wij zijn op zoek naar een vrijwilliger die samen met Myriam naar het zwembad aan de Platanenlaan 28 wil gaan om samen gezellig te zwemmen! Je gaat vanuit het woonhuis met Myriam achter de rollator of in de rolstoel naar het zwembad. Myriam wil graag zwemmen op dinsdagmiddag van 14.15 tot 15.00 uur of op donderdagmiddag van 14.30 tot 15.00 uur. Tel hier nog wel een anderhalf uur bij op i.v.m. de reistijd en het omkleden bij het zwembad. Myriam vindt het heel fijn als je met haar mee het water in gaat. Myriam heeft hulp nodig bij het omkleden. Voor jou als vrijwilliger zijn er aparte kleedhokjes in de kleedruimte aanwezig. Myriam is een vrouw van 67 Jaar en ze heeft een matig tot ernstig verstandelijk handicap. Ze gaat wekelijks naar de lunchclub, sporten, Cultureel Café, de kapper en de bibliotheek. Het is dus een actieve vrouw! Ze vindt het ook leuk om een gezellig praatje met je te maken. We zoeken een actieve vrijwilliger die samen met Myriam het water in wil gaan om samen te zwemmen en enige affiniteit met de doelgroep heeft. Wil jij met Myriam zwemmen? Laat het vooral weten als jou dit leuk lijkt, dan gaan wij samen een keer kennismaken! Voor meer informatie kun je contact op nemen met Miriam, coördinator vrijwilligers, Severinus

Structureel
Veldhoven

Schenk jij de drankjes in?

Severinus

• Samen drankjes inschenken en af en toe gezellig een dansje meedoen of een liedje meezingen • Donderdagavond van 19.00 tot 21.00 uur, de frequentie stemmen we samen af aan de hand van jouw wensen en beschikbaarheid • We zoeken een enthousiaste vrijwilliger Wekelijks is er op de donderdagavond een Soos voor onze cliënten in de wijk Berkt in Veldhoven. De ene week is dit een ontmoetingsavond en de andere week is er een Discoavond. Voor deze gezellige avonden zijn wij op zoek naar barmedewerkers. Ben jij in de gelegenheid om onze cliënten te voorzien van drankjes en snacks? De avonden zijn van 19.00-21.00 uur. Er wordt gewerkt met een rooster. Je wordt op basis van jouw aangegeven beschikbaarheid ingepland en draait de avonden samen met een collega vrijwilliger. Schenk jij de drankjes in?

Structureel
Veldhoven

Gezocht medewerkers tussenschoolse opvang

Basisschool De Rank Veldhoven

Op basisschool De Rank is er nog gelegenheid voor de kinderen om te kiezen of zij overblijven of thuis gaan eten. Wij zien nog steeds het grote voordeel van deze keuze voor zowel de kinderen, als de ouders. Het is gezellig als je tussen de middag thuis kunt eten, als jouw ouders die dag thuis zijn of vrij zijn van werk. De tussenschoolse opvang wordt door de TSO commissie georganiseerd. José Dillen is de coördinator van deze tussenschoolse opvang. Zij draagt zorg voor de organisatie van het overblijven. Samen met het team, draagt zij zorg voor het goed en gezellig verlopen van de opvang. Deze opvang op vrijwilligers in nauwe samenwerking met de docenten. De vrijwilligers krijgen hiervoor een vrijwilligersbijdrage. Deze blijft onder de vrijwilligersnorm. Het voordeel hiervan is dat dit bedrag geen gevolgen heeft voor uw belastingaangifte of uitkering. U mag dit als extra ontvangen, ook naast een uitkering. Het bedrag is 9 euro per keer. Verder krijgt u een extra bonus rond kerst en 1x per jaar hebben we een etentje. In de afgelopen jaren is het aantal kinderen dat overblijft sterk gestegen. Het aantal benodigde overblijfouders is daarmee ook. Gelukkig hebben we het tot nu toe nog steeds rond kunnen krijgen. Voor het aankomende schooljaar zijn wij dringend op zoek naar mensen die onze gezellige team kunnen komen versterken. Wij vragen van u om beschikbaar te zijn tussen 12 uur en 13.15 uur. In die tijd eet u met de kinderen in een bepaalde groep en houdt u daarna toezicht met aantal collega's, op de kinderen buiten of tijdens het binnen spelen. U kunt kiezen voor drie keer per week ((maandag, dinsdag, of donderdag), maar ook 1x per week is mogelijk of om de week. Heb ik uw interesse gewekt, of kent u iemand in uw omgeving die affiniteit heeft met kinderen en het leuk vindt een extraatje te verdienen, dan hoor ik heel graag van u. Ik denk daarbij aan vrienden, opa's of oma's, buren, andere familie, studenten etc. Voor al uw vragen kunt u mij bellen of e-mailen. José (coördinator), Met vriendelijke groet, José

Structureel
Veldhoven

Concerten bezoeken met Manon (VE79)

MEE De Meent Groep

Hou jij van concerten? Zijn metal, punk, rock en gierende gitaren helemaal jouw ding? Lees dan snel verder! Mijn naam is Manon en ik ben 30 jaar en woon Veldhoven. Ik ga graag naar concerten. Zo ben ik bijvoorbeeld naar Green Day in Antwerpen, Sabaton in Amsterdam en Papa Roach in Tilburg geweest. Door mijn autisme is het voor mij belangrijk dat er iemand bij mij is op wie ik kan vertrouwen. Tot nu toe is mijn moeder altijd meegegaan, maar mij lijkt het toch ook wel erg leuk om dit met een rustig maatje te kunnen doen. Ik hou niet van onvoorspelbaarheid en ben snel overprikkeld. Ik vind het ook niet prettig als mensen me plotseling aanraken. Daarom kan ik niet met het OV reizen en is het belangrijk dat een maatje een rijbewijs heeft en auto tot zijn beschikking heeft. Ondanks mijn autisme kan ik heel erg genieten van de muziek en van de sfeer van een concert. Lijkt het jou leuk om mij te ondersteunen bij deze uitjes, hou je er zelf ook van om een concert te bezoeken en zijn gierende gitaren ook helemaal jouw ding? Neem dan contact op met MEE. De kosten van het kaartje en de reiskosten worden door mij vergoed.

Structureel
Jongeren