csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Klussers gezocht :)

Stichting De Mijngang is gevestigd in het voormalige OVS gebouw in Heerlen, aan de Huskensweg. Onze stichting zet zich in voor buurtbewoners met een kleine beurs, wij organiseren wekelijkse diverse activiteiten, zoals creatieve middagen en lunchmiddagen. Zo proberen wij voor bewoners een veilige, leuke plek te creëren die voelt als "thuis". Niemand oordeelt, geen geroddel, gewoon lekker jezelf zijn. Alles mag niets moet... Tevens beschikken wij over dierenverblijven en moestuinen. Waar bewoners of vrijwilligers lekker bezig kunnen zijn in hun eigen tempo. In en rond het gebouw zijn vaak diverse kluswerkzaamheden te doen, denk aan: - licht loodgieter werk - licht Electro werk - Houtbewerking - kleine bouwprojectjes - verven Ben je handig en heb je nog wat tijd over om in een leuk project je vrije uren te besteden, dan is dit echt iets voor jou! Wat verwachten wij van jou? - Je hebt een goede motivatie en vooral humor - Je bent een beetje flexibel - Je hebt ervaring in het klussen - Je kunt werken in een klein team - Je hebt inzicht Herken je jezelf hierin? Stuur ons dan een berichtje en kom snel kennismaken :)

Lees meer

structureel

Heerlen

Klussen buiten & tuin

Beschrijving

Stichting De Mijngang is gevestigd in het voormalige OVS gebouw in Heerlen, aan de Huskensweg.

Onze stichting zet zich in voor buurtbewoners met een kleine beurs, wij organiseren wekelijkse diverse activiteiten, zoals creatieve middagen en lunchmiddagen. Zo proberen wij voor bewoners een veilige, leuke plek te creëren die voelt als "thuis". Niemand oordeelt, geen geroddel, gewoon lekker jezelf zijn. Alles mag niets moet...
Tevens beschikken wij over dierenverblijven en moestuinen. Waar bewoners of vrijwilligers lekker bezig kunnen zijn in hun eigen tempo.

In en rond het gebouw zijn vaak diverse kluswerkzaamheden te doen, denk aan:

- licht loodgieter werk
- licht Electro werk
- Houtbewerking
- kleine bouwprojectjes
- verven
Ben je handig en heb je nog wat tijd over om in een leuk project je vrije uren te besteden, dan is dit echt iets voor jou!

Wat verwachten wij van jou?

- Je hebt een goede motivatie en vooral humor
- Je bent een beetje flexibel
- Je hebt ervaring in het klussen
- Je kunt werken in een klein team
- Je hebt inzicht

Herken je jezelf hierin?
Stuur ons dan een berichtje en kom snel kennismaken :)

Praktische informatie

Wekelijks 4 tot 20 uur

Locatie

Heerlen

Bijzonderheden

Geschikt voor mensen die weinig Nederlands spreken

Geschikt voor jongeren

Impact

Voor wie

Nieuwkomers & vluchtelingen

Ouderen

Impactgebied

Tuin, dieren & natuur

Categorie

Klussen buiten & tuin
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van De Mijn Gang

Heerlen

Hulp Kantine en activiteiten begeleiding

De Mijn Gang

Stichting De Mijngang is gevestigd in het voormalige OVS gebouw in Heerlen, aan de Huskensweg. Onze stichting zet zich in voor buurtbewoners met een kleine beurs, wij organiseren wekelijkse diverse activiteiten, zoals creatieve middagen en lunchmiddagen. Zo proberen wij voor bewoners een veilige, leuke plek te creëren die voelt als "thuis". Niemand oordeelt, geen geroddel, gewoon lekker jezelf zijn. Alles mag niets moet... Tevens beschikken wij over dierenverblijven en moestuinen. Waar bewoners of vrijwilligers lekker bezig kunnen zijn in hun eigen tempo. Voor onze "huiskamer" en diverse activiteiten zijn wij nog op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om structureel een handje te helpen. Wat verwachten wij van jou? - Je hebt een goede motivatie - Je bent een beetje flexibel - Je hebt horeca ervaring - Je kunt werken in een klein team - Je bent sociaal Herken je jezelf hierin? Stuur ons snel een berichtje :)

Structureel
Jongeren
Heerlen

Moestuinen en groen onderhouden?

De Mijn Gang

Stichting De Mijngang is gevestigd in het voormalige OVS gebouw in Heerlen, aan de Huskensweg. Onze stichting zet zich in voor buurtbewoners met een kleine beurs, wij organiseren wekelijkse diverse activiteiten, zoals creatieve middagen en lunchmiddagen. Zo proberen wij voor bewoners een veilige, leuke plek te creëren die voelt als "thuis". Niemand oordeelt, geen geroddel, gewoon lekker jezelf zijn. Alles mag niets moet... Tevens beschikken wij over dierenverblijven en moestuinen. Waar bewoners of vrijwilligers lekker bezig kunnen zijn in hun eigen tempo. Voor onze (moes)tuinen en zijn wij nog op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om deze te onderhouden. Wat verwachten wij van jou? - Je hebt een goede motivatie - Je bent een beetje flexibel - Je hebt ervaring in het groen - Je kunt werken in een klein team - Je vind vieze handjes niet erg Herken je jezelf hierin? Stuur ons snel een berichtje :)

Structureel

Anderen bekeken ook

Heerlen

Gezellige helpers dagbesteding gezocht

Radar

Voor diverse dagbestedingslocaties zijn we op zoek naar mensen die een activiteit willen organiseren of een handje willen helpen. - gezellige sociale activiteiten. -praktisch helpen van clienten zoals samen hout bewerken of ondersteunen creatieve activiteiten. -Wandelen met clienten. -Activiteit zelf ontwikkelen op het gebied van zelfredzaamheid, b.v. clienten leren koken of hoe ze zelfstandig kunnen leren reizen. -De buurt ingaan met clienten om verbinding met andere buurtbewoners te maken. - Organiseren van buurtactiviteiten of meedoen met realiseren buurtactiviteit of buurtfeest. -Helpen bij promoten en marketing van activiteiten. We kijken samen met je wat jouw interesses zijn en waar we je mee aan de slag laten gaan. Kom eens kijken, voor informatie kun je terecht bij Eri

Structureel
Heerlen

Wandelmaatje

Mondriaan

Voor locatie Wijerode zoeken we een vrijwilliger die een paar keer per week samen met een cliënt(en) gaat wandelen en een kopje koffie gaat drinken. Deze cliënten verblijven in Wijerode (GGZ voor Ouderen). Werktijden Ma-di-woe-do-vrij in samenspraak ochtend of middag, ook als je een of twee dagdelen beschikbaar bent, mag je reageren. Heb jij deze eigenschappen: gastvrij, vriendelijk en hulpvaardig, dan zoeken wij jou! Wat beiden wij: Mondriaan waardeert hun vrijwilligers enorm en zal de vrijwilliger naast reiskostenvergoeding ook een attentie ontvangen bij de dag van de medewerker, de eindejaarsattentie en uitgenodigd worden voor Mondriaan activiteiten. Mogelijkheden tot scholing en kennis opdoen als vrijwilliger in de geestelijke gezondheidszorg. Heb je interesse? Graag nodig ik je uit om kennis te maken.

Structureel
Roermond, Maastricht, Sittard-Geleen, Heerlen, Landgraaf

Slachtoffer wil hulp bij verzekeringszaken

Slachtofferhulp Nederland

Wat is jouw rol? Als vrijwilliger bij de algemene dienstverlening van Slachtofferhulp Nederland ga je op bezoek bij mensen die iets ingrijpends hebben meegemaakt. Mensen hebben behoefte aan een luisterend oor. Ze willen graag vertellen wat de woninginbraak, overval of verkeersongeval met hen gedaan heeft. Samen met het slachtoffer bekijk je wat er nu nodig is om bijvoorbeeld met de emoties op te gaan. Zo vinden het slachtoffers het fijn om te weten wat hen te wachten staat bij bijvoorbeeld het doen van aangifte. Ook help je met het invullen van formulieren. Als slachtoffers veel complexe (juridische) problemen hebben dan verwijs je door naar collegae van de juridische ondersteuning of naar een andere instantie. Profiel • Functioneert minimaal op mbo niveau • Neem verantwoordelijkheid voor je werk • Goed kunnen luisteren • Maatwerk kunnen bieden • Open leerhouding • Gericht op samenwerken • Ben minimaal 4 uur per week beschikbaar Wat hebben we te bieden? • Een betrokken en plezierig team van vrijwilligers en betaalde medewerkers die elkaar versterken. Aangestuurd door een teamleider • Meerdaagse professionele instroomtraining • Toegesneden inwerkprogramma • Diverse doelgroep • Je kan van grote betekenis zijn waardoor zelf als mens groeit • Vrijheid in het plannen van je werk • Ervaring, kennis en kunde kunnen inzetten Heb je nog vragen stuur ons dan gerust een bericht.

Structureel
Landgraaf

Heb jij groene vingers?

Sgl

Heb jij groene vingers en hou je van een praatje? Ziet jouw tuin of balkon er piekfijn uit? Weet jij alles van planten, bomen, gras en bloemen? Is onkruid je beste vriend en weet jij precies hoe je daarmee moet omgaan? Of vind je het gewoon heerlijk om in de tuin te werken en vind je het niet erg om gestoord te worden? Lees dan vooral verder! Wij zijn Paul, Joey, Angelique, Harrit en Monique en we vinden het heerlijk om buiten te zitten en van onze tuin te genieten. We maken ook graag een praatje of drinken een kopje koffie met je. We zijn alleen niet meer zo handig om zelf de tuin te onderhouden. Daarvoor hebben we tuinman Ton! Alleen is onze tuin een beetje te groot voor Ton en daarom zoekt hij hulp. We hebben tijdelijk iemand nodig die Ton graag zou willen helpen om de tuin te onderhouden. Waarom tijdelijk? Omdat we in de toekomst gaan verbouwen. Maar het is nog niet duidelijk wanneer. Zou jij onze Ton willen helpen? Het gaat om schoffelen, bladeren opruimen, snoeiwerk, onkruid verwijderen en het terras onderhouden. Dit is niet zomaar een klus! Je maakt namelijk meer dan 30 bewoners erg blij! Wij genieten namelijk intens van onze tuin. Jaarlijks houden we er ook nog onze ‘tuindag’ speciaal voor al onze vrijwilligers! We genieten dan (hopelijk) samen met jou van onze mooie tuin met al onze andere vrijwilligers. Wij zorgen dan voor zelfgemaakte limoncello en heerlijke vlaai! Waar je wel rekening mee moet houden is dat we graag een praatje maken. Dus als we langslopen zullen we je niet negeren. En als wij genieten van een kopje koffie dan laten we je niet uitdrogen, maar nodigen we je graag uit op ons terras! Heb jij een paar uurtjes per week tijd? Vind je het leuk om onder de mensen te zijn? Dan zoeken we jou! Het betreft trouwens vrijwilligerswerk. De dag en tijden zijn natuurlijk in overleg. Voor sommigen kan het een stap zijn om met mensen te werken die hulp nodig hebben. Voor het tuinonderhoud hoef je ons nergens actief mee te helpen. Maar we vinden het wel leuk om je gezelschap te houden! Wij staan bij SGL voor gelijkwaardigheid. Iedereen is gelijk in waarde. Ze mogen jou dan wel vrijwilliger noemen. Maar voor ons ben je gewoon Ans, John, Giel en Jannie 😉. Mensen met niet aangeboren hersenletsel (NAH) Misschien kun je je niet direct een voorstelling maken van mensen met hersenletsel. Dat begrijpen wij. Het zijn mensen zoals jij en ik. Het kan namelijk iedereen overkomen. Door een ongeluk of ziekte, zoals een herseninfarct kun je schade aan je hersenen oplopen. Wij noemen dat niet-aangeboren hersenletsel (NAH). De gevolgen van niet-aangeboren hersenletsel zijn vaak groot, zoals een (gedeeltelijke) verlamming, een karakterverandering, snel overprikkeld raken, slecht geheugen, niet meer (goed) kunnen praten en nog veel meer. Dit heeft veel impact, niet alleen op de mensen die het overkomt, maar ook op hun naasten. Sommige mensen kunnen niet meer werken of zelfs niet meer thuis wonen. SGL biedt specialistische zorg en ondersteuning thuis, in activiteitencentra en op woonbegeleidingscentra en verschillende diensten om cliënten met NAH en naasten verder te helpen. Als vrijwilliger ben je onderdeel van het team en daardoor onmisbaar binnen SGL. Wil jij iets voor anderen betekenen? Zie je naast tuinwerkzaamheden elders mogelijkheden waar we jouw kwaliteiten kunnen inzetten? Ga dan zeker het gesprek met ons aan. Wij geven jou de juiste bagage om onze cliënten zo zelfstandig mogelijk te kunnen ondersteunen. En natuurlijk mag jij bij SGL zelf bepalen of je af en toe vrijwilligerswerk wilt komen doen of wekelijks. Je ontvangt een vrijwilligersovereenkomst en kunt een vergoeding krijgen. SGL denkt met je mee in mogelijkheden en maakt afspraken in goed overleg, zodat onze cliënten en medewerkers weten wanneer ze op je kunnen rekenen.

Structureel
Heerlen

Markt vrijwilligers gezocht voor CYou Centrum

Radar

Voor onze leuke dagbestedingsgroep zijn we op zoek naar vrijwilligers die mee willen naar de markt. Samen zorgen dat we een leuke ochtend hebben en de kraampjes kunnen bezoeken. Vanuit de Akerstraat lopen we naar de markt. Sommige deelnemers hebben een rolstoel of rollator. Samen lopen is dan fijn. Een begeleider van Radar gaat ook mee. Dinsdagen van 10.00-12.00 uur. Heeft u interesse dan neem contact op en bespreken we uw wensen rondom vrijwilligerswerk. Radar biedt een reiskostenvergoeding, leuke cursussen en bijeenkomsten. Een VOG is nodig en via Radar aan te vragen.

Structureel
Jongeren
Heerlen

Mensen helpen zelfredzaam te zijn

Radar

Voor het project 'Ik wil leren' binnen Stichting Radar zijn we op zoek naar vrijwilligers die mensen met een voornamelijk verstandelijke beperking helpen bij het leren om meer zelfredzaam te kunnen zijn. Mensen hebben diverse vragen om iets te leren. Dat kan zijn op het gebied van sociale vaardigheden, koken, omgaan met media, leren hoe de computer werkt, reizen met openbaar vervoer of boodschappen leren doen e.d. We willen een groep starten met vrijwilligers en cliënten die samen gaan werken om cliënten iets te leren. Dit kunnen we per thema oppakken en waar gewenst ook individueel op vraag van de cliënt. Het is een project in opstart. Ook zijn we op zoek naar een vrijwilliger die coördinerende taken binnen dit project leuk vindt om te doen. Er is ondersteuning van Radar en er is een fijn vrijwilligersbeleid met een reisvergoeding, diverse trainingen die je kunt volgen naar jouw eigen interesses, vrijwilligersbijeenkomsten, themadagen en een eindejaarsgeschenk. Een VOG is vereist en wordt vergoed door Radar. 1 x per week 2 tot 3 uur. bij interesse of vragen, stuur een bericht naar Eri.

Structureel
Roermond, Maastricht, Sittard-Geleen, Heerlen, Landgraaf

Slachtoffer wil hulp bij verwerking

Slachtofferhulp Nederland

Wat is jouw rol? Als vrijwilliger bij de algemene dienstverlening van Slachtofferhulp Nederland ga je op bezoek bij mensen die iets ingrijpends hebben meegemaakt. Mensen hebben behoefte aan een luisterend oor. Ze willen graag vertellen wat de woninginbraak, overval of verkeersongeval met hen gedaan heeft. Samen met het slachtoffer bekijk je wat er nu nodig is om bijvoorbeeld met de emoties op te gaan. Zo vinden het slachtoffers het fijn om te weten wat hen te wachten staat bij bijvoorbeeld het doen van aangifte. Ook help je met het invullen van formulieren. Als slachtoffers veel complexe (juridische) problemen hebben dan verwijs je door naar collegae van de juridische ondersteuning of naar een andere instantie. Profiel • Functioneert minimaal op mbo niveau • Neem verantwoordelijkheid voor je werk • Goed kunnen luisteren • Maatwerk kunnen bieden • Open leerhouding • Gericht op samenwerken • Ben minimaal 4 uur per week beschikbaar Wat hebben we te bieden? • Een betrokken en plezierig team van vrijwilligers en betaalde medewerkers die elkaar versterken. Aangestuurd door een teamleider • Meerdaagse professionele instroomtraining • Toegesneden inwerkprogramma • Diverse doelgroep • Je kan van grote betekenis zijn waardoor zelf als mens groeit • Vrijheid in het plannen van je werk • Ervaring, kennis en kunde kunnen inzetten Heb je nog vragen stuur ons dan gerust een bericht.

Structureel
Heerlen

Coach Vrouwen Empowerment Project

Vluchtelingenwerk Zuid Nederland

Afhankelijk van jouw beschikbaarheid word je als arbeidscoach gekoppeld aan één of meerdere vrouwen die deelnemen aan het project. Na elke groepstraining heb je wekelijks een gesprek met jouw cliënt(en). Je brengt in kaart wat de talenten en capaciteiten zijn en welke eventuele belemmeringen spelen. Zo maak je een inschatting van de mogelijkheden gebaseerd op de wensen, werkervaring en persoonlijkheid van je cliënt. Samen stellen jullie een plan naar de toekomst op en probeer je jouw cliënt(en) te bemiddelen naar een mogelijkheid om werkervaring op te doen of naar betaald werk.

Project
Heerlen, Maastricht

Zet je luistertalent in voor een ander

De Luisterlijn

Gesprekken voeren (luisterend oor bieden) per telefoon, chat of e-mail Hoor jij vaak dat je zo goed kunt luisteren? Dan is de Luisterlijn naar jou op zoek. Als vrijwilliger bij ons bied je een luisterend oor aan mensen met zorgen, verdriet en problemen. Anoniem. Op een tijd en plaats die jou goed uitkomen. Je kunt dit ook vanuit thuis doen. Wil je meer weten over het vrijwilligerswerk bij de Luisterlijn? Kijk dan op onze website of stuur een bericht. Is dit iets voor jou, dan bieden wij je eerst een intensieve training aan. Daarin helpen beroepskrachten je om je luister- en gespreksvaardigheden verder te ontwikkelen. Ook na de training blijven we je professioneel begeleiden en ondersteunen en houd je contact met een hecht team van vrijwilligers. Anne is al vijf jaar vrijwilliger bij de Luisterlijn. “Na mijn pensionering had ik veel tijd, dus ik besloot me aan te melden bij de Luisterlijn. De gesprekken zijn soms erg intensief; mensen bellen vaak om te praten over eenzaamheid, psychische problemen of moeilijke relaties. Maar wat je ervoor terug krijgt is onbetaalbaar: je hebt iemand kunnen helpen, gewoon door te luisteren.” Over de Luisterlijn: 1.500 vrijwilligers helpen mensen om zorgen, pijn en verdriet (even) het hoofd te bieden. Zij werken thuis of vanuit een van de 28 locaties. De Luisterlijn is al 60 jaar de grootste organisatie in Nederland die emotionele steun op afstand biedt. De Luisterlijn maakt onderdeel uit van de WMO en wordt gefinancierd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Wat bieden wij - Boeiende gesprekken die niet alleen voor de ander maar ook voor jou van betekenis zijn - Gedegen training in gesprekstechnieken en goede begeleiding - Themabijeenkomsten over onderwerpen als eenzaamheid, depressie en verlies - Intervisie en leuke uitjes met je collega vrijwilligers - Je ontvangt na de training een certificaat Wat vragen wij - Leergierige en open houding - Geen specifieke vooropleiding - Inzet van gemiddeld 4 uur per week - 1 x per maand doe je een nachtdienst van 4 uur - Deelname aan onze training bij jou in de buurt of online. Meer informatie of aanmelden Kijk hiervoor op https://www.deluisterlijn.nl/ik-wil-helpen-2/als-vrijwilliger.html

Structureel