csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Vrijwilliger beweegactiviteiten Bosbeek

Algemene informatie over deze functie. Een vrijwilliger beweegactiviteit heeft uiteraard zelf een goede conditie en kan een bewoner goed ondersteunen bijvoorbeeld door een arm te geven. Je weet hoe je een rolstoel veilig voortduwt (of krijgt een korte training van ons hoe je dit veilig doet). Je kunt je aanpassen aan de draagkracht van de bewoner en weet wanneer even een pauze in te lassen, indien nodig. Je bent, na een korte inwerkperiode, in staat om iemand zelfstandig te begeleiden ( maar uiteraard is altijd een welzijnsmedewerker of verzorgende in de buurt om je te helpen of adviseren). Wellicht vind je het ook leuk om af en toe met een bewoner te gaan wandelen (zie hiervoor onze andere vacature); dit zou eventueel prima te combineren zijn! Wie ben jij? Je bent een enthousiaste persoonlijkheid, sportief, sociaal, actief en fysiek in staat om een bewoner te begeleiden. Je kunt makkelijk contact maken en ziet er een uitdaging in om van het samenzijn echt een leuk belevingsmoment te maken. Waarom vrijwilliger worden? De meerwaarde van vrijwilliger zijn bij Stichting Sint Jacob is dat je een plek hebt in onze teams. We luisteren naar medewerkers en vrijwilligers. We zoeken samen met jou naar een passende plek waar jij iets biedt aan onze bewoners, maar je ook zelf kunt ontwikkelen. We streven ernaar dat jij het naar je zin hebt op de locatie en met plezier naar huis gaat en dat onze bewoners door jouw inzet een waardevolle dag hebben. Daarnaast vinden wij het fijn als jij mee wilt denken over de zorg die we leveren aan onze bewoners en jouw ervaring en observaties als vrijwilliger met ons wilt delen. Wat bieden wij? • Mogelijkheden tot meedenken over verschillende thema’s binnen de organisatie • Reis- en onkostenvergoeding • Betrokken team van vrijwilligers en medewerkers • Mogelijkheden jezelf te ontwikkelen • Bijscholing en deskundigheidsbevordering d.m.v. een divers aanbod van leuke en leerzame trainingen (voortduwen rolstoel, omgaan met dementie, psychologie en het brein, etc.) • Koffiebijeenkomsten met je collega-vrijwilligers en diverse attenties door het jaar heen Heb je interesse? Stuur een berichtje aan Marjet of Shanna . Wij horen graag van jou!

Lees meer

structureel

Heemstede

Activiteitenbegeleiding
Maatje, buddy & gezelschap

Beschrijving

Algemene informatie over deze functie.
Een vrijwilliger beweegactiviteit heeft uiteraard zelf een goede conditie en kan een bewoner goed ondersteunen bijvoorbeeld door een arm te geven. Je weet hoe je een rolstoel veilig voortduwt (of krijgt een korte training van ons hoe je dit veilig doet). Je kunt je aanpassen aan de draagkracht van de bewoner en weet wanneer even een pauze in te lassen, indien nodig. Je bent, na een korte inwerkperiode, in staat om iemand zelfstandig te begeleiden ( maar uiteraard is altijd een welzijnsmedewerker of verzorgende in de buurt om je te helpen of adviseren). Wellicht vind je het ook leuk om af en toe met een bewoner te gaan wandelen (zie hiervoor onze andere vacature); dit zou eventueel prima te combineren zijn!

Wie ben jij?
Je bent een enthousiaste persoonlijkheid, sportief, sociaal, actief en fysiek in staat om een bewoner te begeleiden. Je kunt makkelijk contact maken en ziet er een uitdaging in om van het samenzijn echt een leuk belevingsmoment te maken.

Waarom vrijwilliger worden?
De meerwaarde van vrijwilliger zijn bij Stichting Sint Jacob is dat je een plek hebt in onze teams. We luisteren naar medewerkers en vrijwilligers. We zoeken samen met jou naar een passende plek waar jij iets biedt aan onze bewoners, maar je ook zelf kunt ontwikkelen. We streven ernaar dat jij het naar je zin hebt op de locatie en met plezier naar huis gaat en dat onze bewoners door jouw inzet een waardevolle dag hebben. Daarnaast vinden wij het fijn als jij mee wilt denken over de zorg die we leveren aan onze bewoners en jouw ervaring en observaties als vrijwilliger met ons wilt delen.

Wat bieden wij?

• Mogelijkheden tot meedenken over verschillende thema’s binnen de organisatie
• Reis- en onkostenvergoeding
• Betrokken team van vrijwilligers en medewerkers
• Mogelijkheden jezelf te ontwikkelen
• Bijscholing en deskundigheidsbevordering d.m.v. een divers aanbod van leuke en leerzame trainingen (voortduwen rolstoel, omgaan met dementie, psychologie en het brein, etc.)
• Koffiebijeenkomsten met je collega-vrijwilligers en diverse attenties door het jaar heen

Heb je interesse?
Stuur een berichtje aan Marjet of Shanna . Wij horen graag van jou!

Praktische informatie

Locatie

Heemstede

Impact

Voor wie

Ouderen

Impactgebied

Sport & beweging
Zorg

Categorie

Activiteitenbegeleiding
Maatje, buddy & gezelschap
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Stichting Sint Jacob

Haarlem

(Proef-)tuinvrijwilliger Schalkweide

Stichting Sint Jacob

In de tuin van Schalkweide hebben wij ongeveer 30 m2 aan Proeftuin. Een Proeftuin is een stukje grond dat wordt omgetoverd tot een omgeving met eetbare planten, struiken en bomen waarin je van alles kan proeven én ervaren. Kinderen, ouderen en de buurt gaan samen aan de slag om de proeftuin te onderhouden en ze plukken er letterlijk samen de vruchten van. De proeftuin is educatief: bewoners, buurt en de kinderen worden uitgedaagd samen te leren over de planten en dieren in de tuin, samen de biodiversiteit te bevorderen en hun kennis over en weer te delen We zijn op zoek naar vrijwilligers die met plezier in de tuin werken en er voor willen zorgen dat dit stukje eetbare tuin bijgehouden wordt. Ook zijn er een aantal bewoners die graag een handje willen helpen bij het planten van nieuwe plantjes of hier en daar willen snoeien. Het is fijn als je aandacht hebt voor het terras. De dagen en/of tijden zijn erg flexibel. Je kunt met de welzijnsmedewerker afstemmen wat voor jou het beste uit komt. De meerwaarde van vrijwilliger zijn bij Stichting Sint Jacob is dat je een plek hebt in onze teams. We luisteren naar medewerkers en vrijwilligers. We zoeken samen met jou naar een passende plek waar jij iets biedt aan onze bewoners, maar je ook zelf kunt ontwikkelen. We willen dat jij het naar je zin hebt en met plezier naar huis gaat en dat onze bewoners door jouw inzet een waardevolle dag hebben. Daarnaast waarderen wij het als jij mee wilt denken over de zorg die we geven en jouw ervaring als vrijwilliger met ons wilt delen. Wij bieden jou: - Mogelijkheden tot meedenken over verschillende thema’s binnen de organisatie - Reis- en onkostenvergoeding - Betrokken team van vrijwilligers en medewerkers - Mogelijkheden jezelf te ontwikkelen - Bijscholing en deskundigheidsbevordering Heb je interesse in deze vacature of eerst nog wat vragen? Heb je zin om ander vrijwilligerswerk te doen? Chat met ons, of stuur een mailtje. Hartelijke groet, Shanna en Marjet.

Structureel
Heemstede

Creatieve vrijwilliger locatie Bosbeek

Stichting Sint Jacob

Algemene informatie Gaat jouw hart sneller kloppen van creatief bezig zijn? Houd je van schilderen, bloemschikken, handwerken, iets bakken of los gaan met boetseren en klei of heb je een andere creatieve aanleg die je graag deelt met onze bewoners? De bewoners van onze prachtige locatie Bosbeek houden ook van creatieve activiteiten, maar zijn daar niet altijd meer zelfstandig toe in staat of hebben wat aanmoediging nodig om aan de slag te kunnen. Wij zoeken één of meerdere vrijwilligers die het leuk vinden om hun talent in te zetten en samen met onze bewoners leuke activiteiten te doen. De creatieve activiteiten vinden plaats op alle dagen in de week dus er is altijd wel iets wat bij jouw past! Wie ben jij? Je bent creatief (in meer of mindere mate) en vindt het leuk om dit met anderen te delen. Je kunt aansluiting vinden bij onze bewoners en wilt samen met onze welzijnsmedewerker leuke creatieve activiteiten organiseren. Je bent geduldig en kunt een ander motiveren. Je snapt dat onze bewoners soms wat extra aanmoediging nodig hebben en weet op enthousiaste wijze iemand te begeleiden. Waarom vrijwilliger worden bij Sint Jacob? De meerwaarde van vrijwilliger zijn bij Stichting Sint Jacob is dat je een plek hebt in onze teams. We luisteren naar medewerkers en vrijwilligers. We zoeken samen met jou naar een passende plek waar jij iets biedt aan onze bewoners, maar je ook zelf kunt ontwikkelen. We willen dat jij het naar je zin hebt en met plezier naar huis gaat en dat onze bewoners door jouw inzet een waardevolle dag hebben. Daarnaast vinden wij het super als jij mee wilt denken over de zorg die we geven en jouw ervaring en observaties als vrijwilliger wilt delen. Wat bieden wij? • Mogelijkheden tot meedenken over verschillende thema's binnen de organisatie • Reis- en onkostenvergoeding • Betrokken team van vrijwilligers en medewerkers • Mogelijkheden jezelf te ontwikkelen • Bijscholing en deskundigheidsbevordering Ben jij geïnteresseerd? Bel of mail met Marjet of Shanna van JacobActief. Wij zijn bereikbaar via een bericht. Wij horen graag van je!

Structureel
Heemstede

Huiskamervrijwilliger, Bosbeek, afd. De Olijf

Stichting Sint Jacob

Algemene informatie Ben jij dienstverlenend ingesteld en ben jij die gastvrouw of gastheer die er een mooie uitdaging in ziet om net even die extra sfeer en dat stukje gezelligheid te brengen voor onze bewoners in de huiskamers? Voor onze prachtige locatie Bosbeek te Heemstede, specifiek voor afdeling De Olijf, zijn wij op zoek naar enthousiaste huiskamervrijwilligers. De bewoners van De Olijf hebben (veelal) zwaar somatische aandoeningen (niet dementerend) en hebben moeite met spreken (afasie). Voor hen is een fijne dag-structuur en een dagelijks welzijnsmoment heel belangrijk. Te denken valt aan: praatje maken of anderszins een gezellig contactmomentje tijdens een kopje koffie (denk om afasie), een wandelingetje door onze prachtige tuin, een spelletje doen, samen naar muziek luisteren, meezingen of erover praten (wellicht kun jij een instrument bespelen?), handwerken, schilderen, voorlezen, handmassage, samen een reisprogramma kijken, etc. De activiteiten in de ochtendblokken mogen wat actiever zijn, die in de middag wat rustiger en meer gericht op wellness. Op alle dagdelen in de week is de huiskamervrijwilliger van harte welkom en kunnen onze zorgmedewerkers wat extra hulp goed gebruiken! Wie ben jij? Je bent sociaal, geduldig en zorgzaam, spreekt goed Nederlands en hebt een positieve, enthousiaste en gastvrije instelling en goed inlevingsvermogen. Je vindt het leuk om te zorgen voor dat extra stukje gezelligheid en gouden randje om de dag, zowel in samenwerking met collega’s als zelfstandig. Je maakt makkelijk contact en zoekt vandaaruit graag de verbinding. Je bent inzetbaar op minimaal één dagdeel in de week, liefst op wekelijkse basis. Waarom vrijwilliger worden? De meerwaarde van vrijwilliger zijn bij Stichting Sint Jacob is dat je een plek hebt in onze teams. Wij luisteren naar medewerkers en vrijwilligers. We zoeken samen met jou naar een passende plek waar jij iets te bieden hebt aan onze bewoners, maar waar jij je ook zelf kunt ontwikkelen. We willen dat jij het op onze locatie naar je zin hebt, plezier in je werk en met voldoening weer huiswaarts keert en dat onze bewoners door jouw inzet een waardevolle dag hebben. Daarnaast waarderen wij het als jij mee wilt denken over de zorg die we geven en jouw ervaring en observaties als vrijwilliger wilt delen. Wat bieden wij? • Mogelijkheden tot meedenken over verschillende thema's binnen de organisatie • Reis- en onkostenvergoeding • Betrokken team van vrijwilligers en medewerkers • Mogelijkheden jezelf te ontwikkelen d.m.v. bijscholing en deskundigheidsbevordering via diverse leuke trainingen • Vele leuke attenties door het jaar heen, als blijk van waardering • Gezellige koffiebijeenkomsten met jouw collega-vrijwilligers Interesse? Heb je interesse in deze vacature of wil je eerst nog wat meer informatie? Bel of mail met JacobActief (kantoor Schalkweide) Marjet of Shanna staan je graag te woord en kunnen een oriënterend kennismakingsgesprek op locatie met je plannen. We horen graag!

Structureel
Heemstede

Vrijwilliger ontspanning/welness, Bosbeek

Stichting Sint Jacob

Algemene informatie Op onze mooie locatie Bosbeek, zijn we op zoek naar vrijwilligers die onze bewoners momenten van ontspanning weten te bieden, bijvoorbeeld door het aanbieden van rustige muziek of het geven van een handmassage of algemene handverzorging (dat kan zijn in de gezamenlijke huiskamer of op de eigen kamer van de bewoner) of samen een rustig wandelingetje te maken door het park. Het doel is in alle gevallen de beleving van een fijn welzijnsmoment. De doelgroep is een combinatie van PG (dementerend) en somatiek (fysieke beperking). Wie ben jij? Je hebt affiniteit met ouderen en weet hen op een leuke, maar vooral persoonlijke manier te benaderen en een fijn moment van rust te bieden. Je maakt gemakkelijk contact en weet van daaruit verbinding tot stand te brengen met de bewoner. Daarom beschik je over een groot inlevingsvermogen en voel je snel aan wat de ander nodig heeft en ben je creatief van geest. Je spreekt goed de Nederlandse taal. Je hebt passie voor ouderenzorg en weet om te gaan met dementie (waarvoor wij ook regelmatig trainingen aanbieden), je hebt een open persoonlijkheid en straalt rust uit. Waarom vrijwilliger worden? De meerwaarde van vrijwilliger zijn bij Stichting Sint Jacob is dat je een plek hebt in onze teams. We luisteren naar medewerkers en vrijwilligers. We zoeken samen met jou naar een passende plek waar jij iets biedt aan onze bewoners, maar je ook zelf kunt ontwikkelen. We willen dat jij het naar je zin hebt en met plezier naar huis gaat en dat onze bewoners door jouw inzet een waardevolle dag hebben. Daarnaast waarderen wij het als jij mee wilt denken over de zorg die we geven en jouw ervaring en observaties als vrijwilliger met ons wilt delen. Wat bieden wij? - Mogelijkheden tot meedenken over verschillende thema’s binnen de organisatie - Reis- en onkostenvergoeding· - Koffiebijeenkomsten met je collega vrijwilligers - Diverse attenties door het jaar heen - Betrokken team van vrijwilligers en medewerkers - Mogelijkheden jezelf te ontwikkelen - Bijscholing en deskundigheidsbevordering (zoals omgaan met dementie, digivaardigheidstraining, veilig voortduwen van een rolstoel, etc.) Interesse? Heb je interesse in deze vacature of eerst nog wat vragen? Bel of mail naar Marjet (of haar collega Shanna ) of stuur een bericht. Wij horen heel graag van jou!

Structureel
Heemstede

Wandelvrijwilliger locatie Bosbeek

Stichting Sint Jacob

Algemene informatie Trek jij graag de wandelstappers aan en neem je onze bewoners mee uit wandelen? In de buitenlucht genieten onze bewoners ontzettend! Een frisse neus halen op het mooie terrein van Bosbeek of eropuit in de omgeving? Wandelen in het park of door een woonwijk? Samen oude herinneringen ophalen? Vind jij het leuk om actief te zijn en samen met onze bewoners een wandelingetje te maken? Wil je liever met een ‘vast’ iemand wandelen of laat je je graag verrassen met wie je er dit keer op uit zult trekken? Ook zoeken we specifiek voor de donderdagochtend (10.00-12.00 uur) wandelvrijwilligers om met een grotere groep op stap te gaan. Denk aan ijsje eten in Groenendaal, boodschapjes doen, etc. Samen vinden we zeker een goede match! Wie ben jij? Je bent in goede conditie om samen te wandelen en iemand te kunnen ondersteunen bijvoorbeeld door een arm te geven. Je weet hoe je een rolstoel veilig voortduwt of krijgt van ons een korte training. Je kunt je aanpassen aan de draagkracht van de bewoner en weet wanneer even een pauze in te lassen, indien nodig. Je bent in staat om zelfstandig iemand te begeleiden, maar wanneer je liever gezamenlijk wandelt in een club (bijvoorbeeld op de donderdagochtend, zie boven) ben je ook zeer van harte welkom om aan te sluiten! De meerwaarde van vrijwilliger zijn bij Stichting Sint Jacob is dat je een plek hebt in onze teams. We luisteren naar medewerkers en vrijwilligers. We zoeken samen met jou naar een passende plek waar jij iets biedt aan onze bewoners, maar je ook zelf kunt ontwikkelen. We streven ernaar dat jij het naar je zin hebt op de locatie en met plezier naar huis gaat en dat onze bewoners door jouw inzet een waardevolle dag hebben. Daarnaast vinden wij het fijn als jij mee wilt denken over de zorg die we leveren aan onze bewoners en jouw ervaring en observaties als vrijwilliger met ons wilt delen. Wat bieden wij? Mogelijkheden tot meedenken over verschillende thema’s binnen de organisatie Reis- en onkostenvergoeding Leuke attenties door het jaar heen Betrokken team van vrijwilligers en medewerkers Mogelijkheden jezelf te ontwikkelen Bijscholing en deskundigheidsbevordering Een veilige vrijwilligersplek Interesse? Heb je interesse in deze vacature of eerst nog wat vragen? Bel of mail met Marjet of Shanna via een bericht. Wij horen graag van jou!

Structureel
Heemstede

Zondagochtend-vrijwilliger Bosbeek

Stichting Sint Jacob

Algemene informatie Locatie Bosbeek is een unieke locatie van Sint Jacob. Ooit was dit een zorgcentrum waar zusters van ‘De Voorzienigheid’ zorgden voor ouderen die dit nodig hadden. Ook nu nog voel je deze bezieling op de locatie en wonen er ook nog zusters van diverse katholieke congregaties. Gelovige en niet gelovige bewoners wonen hier samen. In zowel de locatie zelf (bijvoorbeeld de Kapel), maar ook in de sfeer en beleving is de geschiedenis nog steeds terug te zien. De kerkelijke vieringen zijn belangrijk voor veel bewoners van Bosbeek. Wij zijn op zoek naar versterking van het team vrijwilligers dat zich gezamenlijk en enthousiast inzet voor de hand- en spandiensten rondom deze vieringen. Het team draagt zorg voor het halen en terugbrengen van de bewoners tussen plm. 09.30 en 11.30 uur en biedt een stukje begeleiding aan de bezoekers waar nodig. Na afloop van de dienst drinkt een groepje bezoekers nog even gezellig een kopje koffie met elkaar. Dat is tussen plm. 11.00 en 12.00 uur. Doordat deze groep in aantal is toegenomen, vraagt onze huidige vrijwilligster om assistentie. Vind jij het leuk om na afloop van de dienst samen met je collega-vrijwilliger met de groep op te trekken, een kopje koffie te schenken en te zorgen voor een extra stukje gezelligheid en een babbeltje te maken? Het zou fijn zijn als je ook beschikbaar bent om na afloop van het koffiemoment bewoners waar nodig terug te begeleiden naar hun kamer. Wie ben jij? Het is belangrijk dat jij aan kunt sluiten bij de belevingswereld van onze bewoners. Het is geen vereiste dat je zelf ook gelovig bent. Je bent een sociaal persoon, geduldig en dienstverlenend ingesteld, fysiek in goede conditie (een rolstoel kunt duwen of iemand aan de arm kunt nemen), vindt het plezierig om samen te werken met anderen en hebt een open houding naar onze bewoners. Je vindt het leuk om hen te leren kennen. Je kunt je flexibel inzetten, maar het is wel fijn als je ‘met regelmaat’ beschikbaar bent. In overleg met ieders mogelijkheden wordt er namelijk maandelijks een rooster gemaakt. Wekelijks, om de week of één keer per maand? Wij zijn sowieso blij met jouw inzet. Waarom vrijwilliger worden? De meerwaarde van vrijwilliger zijn bij Stichting Sint Jacob is dat je een plek hebt in onze teams. We luisteren naar medewerkers en vrijwilligers. We zoeken samen met jou naar een passende plek waar jij iets te bieden hebt aan onze bewoners, maar waar jij je ook zelf kunt ontwikkelen. We willen graag dat jij het naar je zin hebt, plezier in je werk en met een voldaan gevoel weer huiswaarts keert en dat onze bewoners door jouw inzet een waardevolle dag hebben. Daarnaast waarderen wij het als jij mee wilt denken over de zorg die we geven en jouw ervaring en observaties als vrijwilliger met ons wilt delen. Wat bieden wij? Mogelijkheden tot meedenken over verschillende thema’s binnen de organisatie Reis- en onkostenvergoeding Betrokken team van vrijwilligers en medewerkers Mogelijkheden jezelf te ontwikkelen, bijscholing en deskundigheidsbevordering via diverse leuke trainingen Gezellige koffiebijeenkomsten met collega-vrijwilligers Vele leuke attenties als blijk van waardering door het jaar heen Ben je geinteresseerd? Bel of mail met JacobActief. Marjet en Shanna zijn te bereiken via een bericht. Wij vernemen graag van jou!

Structureel
Haarlem

Fietsmaatje gezocht - locatie Meerhoeve

Stichting Sint Jacob

Samen op pad met de duo-fiets. De buurt verkennen, herinneringen ophalen, een praatje maken én genieten van de buitenlucht. Dat kun jij als fietsmaatje allemaal beleven mét onze bewoners. De bewoners van locatie Meerhoeve (Haarlem-zuid) kunnen niet meer zelfstandig fietsen, maar zouden het erg leuk vinden om samen met jou op pad te gaan. Bij de duo-fiets zit je naast elkaar (waardoor je ook een praatje kunt maken) en kun jij als vrijwilliger de fiets besturen. Ook ben jij degene die de fiets vooruit laat bewegen met de trappers. De ‘passagier’ kan meetrappen, maar dit hoeft niet. Fijn weetje; de duo-fiets heeft trapondersteuning 😊. Daarnaast krijg je een uitgebreide instructie van de bewegingsagoog en zorgen wij er samen voor dat je goed voorbereid op pad kunt gaan. We zijn op zoek naar iemand die op de woensdag middag, zo rond 13.00, op pad wil gaan. We verwachten dat begin april de weersomstandigheden weer goed genoeg zijn om op pad te gaan! *weetje: Bij slecht weer is het mogelijk om een bewoner te begeleiden op de Silverfit mile fiets. Met deze hometrainer kun je zelfs door Amsterdam fietsen, hoe leuk?! Wie ben jij? Je bent actief en fysiek in staat om de duo-fiets goed te besturen. Daarnaast ben je sociaal en ben je graag (samen met een bewoner) in de buitenlucht. Als fiets maatje vragen we wel wat zelfstandigheid omdat je alleen met de bewoners naar buiten gaat. Op de locatie is de welzijnsmedewerker of de bewegingsagoog er uiteraard wel om te ondersteunen bij de voorbereiding. Wat bieden wij? • Mogelijkheden tot meedenken over verschillende thema’s binnen de organisatie • Reis- en onkostenvergoeding • Betrokken team van vrijwilligers en medewerkers • Mogelijkheden jezelf te ontwikkelen • Bijscholing en deskundigheidsbevordering Meer weten? Heb je interesse in deze vacature of eerst nog wat vragen? Bel, mail of app met Shanna of Marjet! Je kunt ons bereiken via een bericht.

Structureel
Heemstede

Wandelvrijwilliger locatie Bosbeek

Stichting Sint Jacob

Algemene informatie Trek jij graag de wandelstappers aan en neem je onze bewoners mee uit wandelen? In de buitenlucht genieten onze bewoners ontzettend! Een frisse neus halen op het mooie terrein van Bosbeek of eropuit in de omgeving? Wandelen in het park of door een woonwijk? Samen oude herinneringen ophalen? Vind jij het leuk om actief te zijn en samen met onze bewoners een wandelingetje te maken? Wil je liever met een ‘vast’ iemand wandelen of laat je je graag verrassen met wie je er dit keer op uit zult trekken? Ook zoeken we specifiek voor de donderdagochtend (10.00-12.00 uur) wandelvrijwilligers om met een grotere groep op stap te gaan. Denk aan ijsje eten in Groenendaal, boodschapjes doen, etc. Samen vinden we zeker een goede match! Wie ben jij? Je bent in goede conditie om samen te wandelen en iemand te kunnen ondersteunen bijvoorbeeld door een arm te geven. Je weet hoe je een rolstoel veilig voortduwt of krijgt van ons een korte training. Je kunt je aanpassen aan de draagkracht van de bewoner en weet wanneer even een pauze in te lassen, indien nodig. Je bent in staat om zelfstandig iemand te begeleiden, maar wanneer je liever gezamenlijk wandelt in een club (bijvoorbeeld op de donderdagochtend, zie boven) ben je ook zeer van harte welkom om aan te sluiten! De meerwaarde van vrijwilliger zijn bij Stichting Sint Jacob is dat je een plek hebt in onze teams. We luisteren naar medewerkers en vrijwilligers. We zoeken samen met jou naar een passende plek waar jij iets biedt aan onze bewoners, maar je ook zelf kunt ontwikkelen. We streven ernaar dat jij het naar je zin hebt op de locatie en met plezier naar huis gaat en dat onze bewoners door jouw inzet een waardevolle dag hebben. Daarnaast vinden wij het fijn als jij mee wilt denken over de zorg die we leveren aan onze bewoners en jouw ervaring en observaties als vrijwilliger met ons wilt delen. Wat bieden wij? Mogelijkheden tot meedenken over verschillende thema’s binnen de organisatie Reis- en onkostenvergoeding Leuke attenties door het jaar heen Betrokken team van vrijwilligers en medewerkers Mogelijkheden jezelf te ontwikkelen Bijscholing en deskundigheidsbevordering Een veilige vrijwilligersplek Interesse? Heb je interesse in deze vacature of eerst nog wat vragen? Bel of mail met Marjet of Shanna via een bericht. Wij horen graag van jou!

Structureel
Haarlem

Revalidanten-vervoer binnen de Jacob Kliniek

Stichting Sint Jacob

Ben jij dienstverlenend ingesteld, vind je het fijn om ondersteunend bezig te zijn en met een flinke dosis enthousiasme een stukje sfeer en gezelligheid te brengen bij de patiënten die tijdelijk verblijven op onze revalidatiekliniek? Op locatie JacobKliniek aan de Schipholweg zoeken wij vrijwilligers om onze revalidanten te begeleiden naar hun afspraken binnen de locatie, zoals de fysiotherapeut en ergotherapeut. De JacobKliniek is gespecialiseerd in geriatrische revalidatie; revalidatie voor ouderen en senioren. Wie ben jij? Je bent een enthousiaste persoonlijkheid, sociaal, hulpvaardig, geduldig, en hebt een gastvrije instelling. Uiteraard ben je fysiek sterk genoeg om binnenshuis probleemloos mensen in een rolstoel te vervoeren. Je krijgt ook een instructie op de locatie uit oogpunt van veiligheid. Je vindt het leuk om met ouderen te werken, maakt makkelijk contact en je kunt goed samenwerken met anderen. Je bent op structurele basis inzetbaar op de woensdagmiddagen tussen plm. 12.00 en 16.00 uur. Voor duur van 3 maanden (maart/juni 2024) zoeken wij ook een logistiek vrijwilliger. Tijden zijn: dinsdagmiddagen van 12.00-16.00 uur. Flex-vrijwilligers zijn ook zeer van harte welkom. Dit houdt in dat je reageert op oproepjes wanneer de vaste vrijwilliger op vakantie is bijvoorbeeld. Op dit moment bekende vacature: 18-23 maart en 27 mei – 15 juni 2024. Door het hele jaar heen kunnen er oproepjes zijn, waarop je dan kunt reageren. De meerwaarde van vrijwilliger zijn bij Stichting Sint Jacob is dat je een plek hebt in ons team. We luisteren naar medewerkers en vrijwilligers. We zoeken samen met jou naar een passende plek waar jij iets biedt aan onze bewoners, maar je ook zelf kunt ontwikkelen. Onze missie is dat jij het naar je zin hebt en met plezier naar huis gaat en dat onze bewoners door jouw inzet een waardevolle dag hebben. Daarnaast waarderen wij het zeer, als jij mee wilt denken over de zorg die we geven en je jouw ervaring als vrijwilliger met ons wilt delen. Wat bieden wij? • Mogelijkheden tot meedenken over verschillende thema’s binnen de organisatie • Reis- en onkostenvergoeding • Betrokken team van vrijwilligers en medewerkers • Mogelijkheden jezelf te ontwikkelen • Bijscholing en deskundigheidsbevordering • Attenties door het hele jaar heen (Dag van de Vrijwilliger, Kerstmarkt, koffiebijeenkomsten etc.) Solliciteren Heb je interesse in deze vacature of eerst nog wat vragen? Bel, mail of app Shanna of Marjet. Je kunt ons bereiken door een bericht te sturen.

Structureel
Haarlem

Tuinvrijwilliger-Meerhoeve

Stichting Sint Jacob

Locatie Meerhoeve is een gezellige locatie in Haarlem-zuid, nabij het winkelcentrum Schalkwijk. De locatie heeft 13 ‘huisjes’ (kleinschalige woongroepen) met aan elke huiskamer een fijn balkon. Beneden is er ook een tuin (omheind) waar bewoners ,eventueel met hun naasten, van kunnen genieten. (we missen nu alleen het fijne voorjaarszonnetje nog 😉) Een paar bewoners van locatie Meerhoeve worden erg blij van tuinieren en missen het om met hun handen in de aarde te werken. Met wat hulp van een vrijwilliger zouden zij zich graag nuttig gaan maken in de tuin. We zijn daarom op zoek naar iemand die het leuk vindt om hier en daar wat onkruid te wieden, planten te snoeien en te zorgen voor wat fleurige plantjes om van te genieten. Uiteraard alles onder het genot van een kopje koffie of thee én een gezellig kletspraatje tussendoor 😊 Wie ben jij? Vind jij het leuk om lekker buiten bezig te zijn? En vind jij het leuk om samen met onze bewoners te zorgen voor een gezellige, verzorgde tuin? Dan zijn we op zoek naar jou! Het is in principe elke dag van de week mogelijk (dus ook in het weekend), maar voor onze bewoners schikt het wel het beste om tussen 13.30 en 15.00 aan de slag te gaan. *Groene vingers hebben is een pre, maar geen noodzaak. Plezier hebben in het tuinieren is uiteraard een voorwaarde 😊 Wat bieden wij? - Mogelijkheden tot meedenken over verschillende thema’s binnen de organisatie - Reis- en onkostenvergoeding - Betrokken team van vrijwilligers en medewerkers - Mogelijkheden jezelf te ontwikkelen - Bijscholing en deskundigheidsbevordering Meer weten? Heb je interesse in deze vacature of eerst nog wat vragen? Neem contact op.

Structureel
Haarlem

Vrijwilliger voor de koffieronde

Stichting Sint Jacob

Breng jij graag een stukje gezelligheid én een kopje koffie of thee? Lees dan verder want misschien past deze vrijwilligersvacature van Nieuw Delftweide bij jou! Op locatie Nieuw Delftweide (Haarlem-noord) willen we graag de bewoners dagelijks verblijden met een kopje koffie of thee inclusief klein contactmomentje 😊 Rond de klok van 11 ga je als vrijwilliger met de koffiekar de afdelingen op. Wie ben jij? Als vrijwilliger voor de koffieronde vinden wij het fijn als je sociaal en gastvrij bent (je gaat immers langs de appartementen om een kopje koffie aan te bieden). Verder ben je (in principe) beschikbaar op een vaste dag per week tussen +- 10.30-12.00. Wat bieden wij? • Mogelijkheden tot meedenken over verschillende thema’s binnen de organisatie • Betrokken team van vrijwilligers en medewerkers • Bijscholing en deskundigheidsbevordering • Mogelijkheden jezelf te ontwikkelen • Reiskostenvergoeding De vrijwilliger bij Stichting Sint Jacob maakt deel uit van een team. We luisteren graag naar medewerkers én vrijwilligers. We zoeken samen met jou naar een passende plek waar jij iets te bieden hebt aan onze bewoners, maar waar jij je ook zelf kunt ontwikkelen. We willen dat jij het naar je zin hebt en met plezier naar huis gaat omdat onze bewoners door jouw inzet een waardevolle dag hebben beleefd. En wij waarderen het zeer als jij graag meedenkt over de zorg die we geven en je jouw ervaring en observaties als vrijwilliger met ons wilt delen. Ben je geïnteresseerd? Bel of mail met Shanna of Marjet van JacobActief. Wij zijn te bereiken via een bericht. Wij horen graag van je!

Structureel
Haarlem

Vrijwilliger rondom de avondmaaltijd

Stichting Sint Jacob

Op locatie Nieuw Delftweide (Haarlem-noord) zijn de bewoners veel in de gezamenlijke huiskamers te vinden. Zo eten de bewoners ook gezellig samen met elkaar. Sommige bewoners hebben hier en daar wat hulp nodig rondom de maaltijden. Daarnaast vinden zij het ook fijn rondom de maaltijd een gezellig praatje te maken. Op een van de huiskamers binnen Nieuw Delftweide is het fijn als er wat extra handen zijn rondom de maaltijd. De bewoners vinden het hier fijn om tussen de middag warm te eten. In de avond staat er daarom een boordmaaltijd op het menu 😊 Wie ben jij? Je bent sociaal en geduldig en hebt een gastvrije instelling. Je vindt het leuk om de innerlijke mens te verzorgen én om van het eetmoment een gezellig welzijnsmoment te maken voor onze bewoners. Ben je ook nog eens beschikbaar tussen ca. 17.00-19.00? Dan lijkt het ons leuk om eens persoonlijk kennis te maken! Wat bieden wij? • Het allerbelangrijkste: dankbaarheid vanuit onze bewoners en zorgcollega’s • Mogelijkheden tot meedenken over verschillende thema’s binnen de organisatie • Reiskostenvergoeding • Betrokken team van vrijwilligers en medewerkers • Mogelijkheden jezelf te ontwikkelen • Bijscholing en deskundigheidsbevordering De meerwaarde van vrijwilliger zijn bij Stichting Sint Jacob is dat je een plek hebt in onze teams. We luisteren naar medewerkers en vrijwilligers. We zoeken samen met jou naar een passende plek waar jij iets biedt aan onze bewoners, maar je ook zelf kunt ontwikkelen. We willen dat jij het naar je zin hebt en met plezier naar huis gaat en dat onze bewoners door jouw inzet een waardevolle dag hebben. Daarnaast vinden wij het fijn als jij mee wilt denken over de zorg die we geven en jouw ervaring en observaties als vrijwilliger wilt delen. Meer weten? Heb je interesse in deze vacature of eerst nog wat vragen? Bel of mail met Shanna of Marjet. Wij horen graag van jou!

Structureel
Haarlem

Vrijwilliger gezocht voor sjoelen/spelletjes

Stichting Sint Jacob

Vrijwilliger gezocht voor de spelletjesmiddag (vrijdag) Ben jij die enthousiaste vrouw of man die net als onze bewoners van locatie Nieuw Delftweide ook houd van een leuk spelletje, zoals bijvoorbeeld ouderwets sjoelen?! Op de vrijdag middag (in de even weken) worden er binnen locatie Nieuw Delftweide in de algemene ruimte diverse spellen gespeeld. Denk o.a. sjoelen, rummikub, mens erger je niet óf een ander leuk spel! We zijn op zoek naar vrijwilligers die de bewoners willen ophalen van hun appartement, een kopje koffie of thee willen uitdelen tijdens de activiteit én die het aandurven om met (en soms tegen😉) de bewoners te spelen. Er zijn een aantal bewoners die iedere keer weer uitkijken naar de spelletjesmiddag! De activiteit start om 14.30 duurt ongeveer een uur. (14.00 aanwezig i.v.m. voorbereiding) Er zijn bij deze activiteit al vaste begeleiders aanwezig (één vrijwilliger + een woonstudent). Het zou fijn zijn om wat extra helpende handen te hebben bij de activiteit zodat er nóg meer bewoners kunnen meedoen! Wie ben jij? Houd jij van spelletjes spelen (zoals sjoelen, rummikub etc.) en vind je het leuk om onze bewoners een gezellige vrijdag middag te bezorgen? Dan komen we graag met jou in contact! Wat bieden wij? • Mogelijkheden tot meedenken over verschillende thema’s binnen de organisatie • Betrokken team van vrijwilligers en medewerkers • Bijscholing en deskundigheidsbevordering • Mogelijkheden jezelf te ontwikkelen • Reiskostenvergoeding • En uiteraard: dankbare bewoners! 😊 De vrijwilliger bij Stichting Sint Jacob maakt deel uit van een team. We luisteren graag naar medewerkers én vrijwilligers. We zoeken samen met jou naar een passende plek waar jij iets te bieden hebt aan onze bewoners, maar waar jij je ook zelf kunt ontwikkelen. We willen dat jij het naar je zin hebt en met plezier naar huis gaat omdat onze bewoners door jouw inzet een waardevolle dag hebben beleefd. En wij waarderen het zeer als jij graag meedenkt over de zorg die we geven en je jouw ervaring en observaties als vrijwilliger met ons wilt delen. Meer weten? Neem contact op met Shanna of Marjet van JacobActief. Wij horen graag van je!

Structureel
Haarlem

Tuinvrijwilligers - Haarlem-noord

Stichting Sint Jacob

Tuinvrijwilliger Algemene informatie Locatie Nieuw Delftweide (Haarlem-noord) heeft een fijn terras en een mooie (net nieuw aangelegde)tuin waar de bewoners graag gebruik van maken en genieten tijdens de mooie dagen. We zijn op zoek naar extra vrijwilligers die met plezier in de tuin werken en er voor willen zorgen dat het mooie terras (de plantjes) bijgehouden wordt. Voor het grote tuinonderhoud komt er een hoveniersbedrijf, dus het zware werk wordt gedaan. De dagen en/of tijden zijn erg flexibel. Je kunt met de welzijnsmedewerker en de andere tuinvrijwilligers afstemmen wat voor jou het beste uit komt. Goed om te weten; er zijn al een aantal enthousiaste vrijwilligers die heel veel doen voor de tuin 😊 Zij kunnen alleen nog wel wat extra handjes gebruiken om de tuin nóg gezelliger te maken. Help jij mee? Ook zijn er een aantal bewoners die soms een handje willen helpen bij het planten van nieuwe plantjes of hier en daar willen snoeien. Hoe leuk is het om dat samen mét en vóór het te doen? Wie ben jij? Jij houdt ervan om buiten bezig te zijn en hebt enige affiniteit met tuinen/planten. Je bent met enige regelmaat beschikbaar en vindt het leuk om (samen met andere vrijwilligers) de tuin bij te houden. Wat bieden wij? • Mogelijkheden tot meedenken over verschillende thema’s binnen de organisatie • Reiskostenvergoeding • Betrokken team van vrijwilligers en medewerkers • Mogelijkheden jezelf te ontwikkelen • Bijscholing en deskundigheidsbevordering • Blije bewoners die (meer) kunnen genieten van de tuin 😊 De meerwaarde van vrijwilliger zijn bij Stichting Sint Jacob is dat je een plek hebt in onze teams. We luisteren naar medewerkers en vrijwilligers. We zoeken samen met jou naar een passende plek waar jij iets biedt aan onze bewoners, maar je ook zelf kunt ontwikkelen. We willen dat jij het naar je zin hebt en met plezier naar huis gaat en dat onze bewoners door jouw inzet een waardevolle dag hebben. Meer weten? Heb je interesse in deze vacature of eerst nog wat vragen? Neem contact op met Shanna of Marjet . Wij horen graag van jou!

Structureel
Haarlem

Bloemschikken bij Meerhoeve (Haarlem-zuid)

Stichting Sint Jacob

Bij locatie Meerhoeve (Haarlem-zuid) worden er veel activiteiten georganiseerd om de bewoners blij te maken. Zo wordt er ook 1x per maand op de woensdag middag (tussen ca. 13.30-15.30) een ‘bloemschikactiviteit’ georganiseerd. Bewoners genieten daar ontzettend van. Naast de gezelligheid en het gevoel ‘er even uit te zijn’ zijn ook zowel het leuke resultaat als de beleving van geuren en kleuren erg belangrijk. Wie ben jij? Houd jij van gezelligheid en vind je het leuk om samen met onze bewoners een leuke activiteit neer te zetten mét mooie bloemen? Dan ben je geknipt voor deze vacature! Geen enkele cliënt is hetzelfde. Waar de één nog alles kan, heeft de ander meer ondersteuning nodig. Het is belangrijk dat je inlevingsvermogen hebt en geduldig bent. Je bent enthousiast en positief en kunt samenwerken met je collega vrijwilligers. De meerwaarde van vrijwilliger zijn bij Stichting Sint Jacob is dat je een plek hebt in onze organisatie. We luisteren naar jou en zoeken samen met jou naar een passende plek waar jij iets biedt aan onze bewoners, maar je ook zelf kunt ontwikkelen. We willen dat jij het naar je zin hebt en met plezier naar huis gaat en dat onze bewoners door jouw inzet een waardevolle dag hebben. Wat bieden wij? • Mogelijkheden tot meedenken over verschillende thema’s binnen de organisatie • Reiskostenvergoeding • Betrokken team van vrijwilligers en medewerkers • Mogelijkheden jezelf te ontwikkelen • Bijscholing en deskundigheidsbevordering • Dankbare bewoners, familie en medewerkers 😊 Meer weten? Heb je interesse in deze vacature of eerst nog wat vragen? Neem contact op met Shanna of Marjet.

Structureel
Haarlem

Persoonlijk maatje (één op één activiteiten)

Stichting Sint Jacob

Een aantal van onze bewoners heeft behoefte aan een maatje; één-op-één contact met een vrijwilliger. Waar de één geniet van samen een stukje fietsen, vindt de ander het fijn om samen een kopje koffie te drinken of een spelletje te spelen. Speciaal voor deze bewoners zoeken we vrijwilligers die het leuk vinden om hun maatje te worden. Wie ben jij? We vinden het belangrijk dat vrijwilligers bij Stichting Sint Jacob de wensen en behoeften van onze bewoners centraal zetten in hun vrijwilligerswerk. Je bent geduldig en kunt je inleven in de ander. Je vindt het fijn om één-op-één met iemand op te trekken en bent flexibel in wat je voor de ander kunt betekenen. De dagen en tijden zijn uiteraard bespreekbaar. Er is veel mogelijk! Waarom vrijwilliger worden? De vrijwilliger bij Stichting Sint Jacob maakt deel uit van een fijn team. We luisteren naar medewerkers én vrijwilligers. We vinden samen met jou een passende plek waar jij tot je recht komt, waar jij iets te bieden hebt aan onze bewoners, maar waar je je ook zelf kunt ontwikkelen. We willen graag dat jij het naar je zin hebt en met plezier naar huis gaat omdat onze bewoners door jouw inzet een waardevolle dag hebben beleefd. Jouw aanspreekpunt op locatie is de welzijnsmedewerker. Zij begeleidt jou, is bereikbaar voor vragen en stemt de precieze inzet samen met jou af. Wat bieden wij? • Mogelijkheden tot meedenken over verschillende thema’s binnen de organisatie • Betrokken team van vrijwilligers en medewerkers • Bijscholing en deskundigheidsbevordering • Mogelijkheden jezelf te ontwikkelen • Reiskostenvergoeding • Heel veer waardering vanuit de bewoners, familie en medewerkers 😊 Ben je geïnteresseerd? Bel of mail met Shanna of Marjet van JacobActief . Wij horen graag van je!

Structureel

Anderen bekeken ook

Deventer, Arnhem, Nijmegen, Amersfoort, Utrecht, Amsterdam, Haarlem, 's-Gravenhage, Rotterdam, Tilburg

Wandel mee tijdens de Nacht van de Vluchteling

NLvoorelkaar

Kun jij het je voorstellen? Dat je van de een op de andere dag alles moet achterlaten? En halsoverkop met je familie, je buren of soms helemaal alleen op de vlucht slaat naar een bestemming die nog onbekend is? 💔 Nog nooit waren zo veel mensen op de vlucht voor oorlog, conflict en onderdrukking. Door mee te lopen met de Nacht van de Vluchteling, zet jij je voor hen in: je vraagt op een positieve manier aandacht voor hun verhalen en laat jouw kilometers sponsoren. Hoe meer geld je ophaalt, hoe meer noodhulp we met elkaar kunnen bieden!! 💪🏼 Tijdens de 2023 editie met maar liefst 5500 deelnemers werd er ruim 1.3 miljoen euro opgehaald! Een fantastisch bedrag! Hiermee kond Stichting Vluchteling o.a. Soedanese vluchtelingen toegang geven tot schoon (drink)water en sanitaire voorzieningen. Ook verzorgden ze noodhulppakketen voor mensen die moesten vluchten voor de aardbeving in Turkije en Syrie en ondersteunenden ze met o.a. voeding in Ethiopie en Burkina Faso. Loop jij dit jaar ook mee? Schrijf je individueel in, met je familie, vrienden, sportclub, bedrijf of school. Klik op 'ik doe mee' zodat we je kunnen uitleggen hoe je kan kan meelopen!

15-06-2024 en 1 meer
Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Haarlem

Secretaris bestuur

Marijke

Stichtingen Leergeld en Jeugdfonds Sport en Cultuur Haarlem Zandvoort zoeken een onbezoldigd secretaris voor haar bestuur. De stichtingen hebben een overkoepelend bestuur, dat in de stad en regio Haarlem Zandvoort sociale uitsluiting wil voorkomen van kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen. De beoogde secretaris is medebestuurslid maar zorgt ook voor de aansluiting met de uitvoeringswerkzaamheden waarbij hij/zij nauw overleg voert met de coördinatoren. In deze rol is een overview over de organisatie noodzakelijk en ook het leggen van verbanden tussen de verschillende activiteiten binnen de stichting. Profiel secretaris: • Heeft bij voorkeur kennis van, maar in elk geval aSiniteit met de problematiek van de doelgroep van Leergeld en/of het Jeugdfonds Sport en Cultuur • Heeft ervaring met werkprocessen in een vrijwilligersorganisatie • Is communicatief vaardig • Is oplossings-/resultaatgericht en ingesteld op samenwerking (intern en extern) • Is computervaardig en beheerst de Nederlandse taal t.b.v. interne en externe berichtgeving • Is bereid om mee te denken en een bijdrage te leveren aan het beleid van de Stichtingen Taken en verantwoordelijkheden secretaris: • Voorbereiden van bestuursvergaderingen, waar nodig in samenwerking met de coördinatoren en in overleg met de voorzitter • Verslaglegging van bestuursvergaderingen • Controleren van de voortgang in de uitvoering van bestuursbesluiten • Samenstellen van bestuurlijke verantwoordingsdocumenten, w.o. secretarieel jaarverslag • Zorgdragen voor het archief van de Stichtingen • Vertegenwoordigen van de Stichtingen in diverse netwerken, in overleg en afstemming met andere bestuursleden De uitvoering van taken vindt plaats in nauw overleg met de bestuursvoorzitter. Meer informatie over de vacature wordt graag gegeven door de voorzitter Marijke

Structureel
Haarlem

Speelgroep ondersteuner

Buurts Da Vinci

In Haarlem is in elke wijk een speelgroep. Dit is een informele groep waar ouders van jonge kinderen bij elkaar komen. * Gezellige mensen * Jonge kinderen * Lekkere koffie * Fijne locatie De speelgroepleidster heeft je hulp nodig bij het:  Klaar zetten van het speelgoed in de ochtend  Koffie en thee verzorgen  Het fruit schillen voor het gezamenlijke eetmoment  De ruimte weer netjes achterlaten voor de volgende gebruikers Een ochtend duurt 3 uur vanaf 9 uur. Per ochtend krijg je 7,50 vrijwilligersvergoeding en je kunt deelnemen aan trainingen die voor de vrijwilligers van onze organisatie georganiseerd worden. Wij zijn altijd op zoek naar vrijwilligers. Momenteel specifiek voor de dinsdag op het Brouwersplein en de vrijdag in de Godfried van Bouillonstraat. Kijk ook op: https://www.haarlemeffect.nl/voor-peuters-en-kinderen/speelgroepen-0-25-jaar/

Structureel
Haarlem

Als Gezond Natuur Wandel-begeleider wil je…

Stichting Gezond Natuur Wandelen

graag in een natuurlijke omgeving lopen, gezellig en sociaal met andere wandelaars. Ben je geïnteresseerd in vrijwilligerswerk en spreekt het idee van gezelligheid, gezondheid en aandacht voor natuur je aan? Overweeg dan om je aan te melden als vrijwillige wandelbegeleider voor Gezond Natuur Wandelen. Vanaf 1 keer per maand of vaker. Onze gratis en wekelijkse wandelingen duren ongeveer een uur. Ze worden in een rustig tempo gelopen. De wandelaars kijken steeds weer uit naar de wekelijkse ontmoetingen in de verschillende seizoenen. We vinden het belangrijk dat de wandelaars elke week/maand op ons kunnen rekenen en daarom zijn we op zoek naar extra wandelbegeleiders. Zo kunnen we elkaar afwisselen. Als wandelbegeleider van een groep zorg je samen voor een mooie route. Heb je oog voor de natuur en vertel je onderweg kort iets over wat je tegenkomt. Vind je sociaal samen zijn ook belangrijk? Dan is vrijwillige wandelbegeleider voor Gezond Natuur Wandelen echt iets voor jou! We hebben diverse wandelgroepen in Haarlem: r. * Centrum (Rozenprieel) Locatie: Buurtcentrum De Tulp, Voortingplantsoen 56, Rozenprieel, * Centrum, Wijkraadsgebouw Vijfhoek-Raaks-Doelen, Elke donderdag om 11.00 uur * Zuid-West (Leidsevaart) Trefpunt ’t Trionk Elke vrijdag om 9.30 uur (inloop met koffie of thee vanaf 09.15 uur) *Oost (Slachthuisbuurt) Buurtcentrum De Hamelink Elke maandag om 09.30 uur *Schalkwijk (Europawijk) Wijkcentrum De Wereld Elke woensdag om 14.00 uur *Haarlem-Noord (zuid) Wijkcentrum De Horizon Elke maandag om 11.00 uur. Je hebt geen speciale kennis nodig, maar wel interesse in gezondheid en natuur, een redelijke conditie en goede sociale vaardigheden. Attenderen op natuur draagt al bij tot natuurbeleving! Na afloop drink je samen met de deelnemers een kop koffie of thee. Geïnteresseerd? Zin om bijvoorbeeld 1 x per maand als wandelbegeleider mee te wandelen? We horen graag van je! Ontdek of dit vrijwilligerswerk bij jou past door vrijblijvend een keer mee te wandelen. Neem contact op met Corrie en geef je wandelgroep naar keuze door om in contact met de wandelgroep te komen. “De gezelligheid is het gezondste van onze wandelingen.”

Structureel
Ede, Haarlem, Utrecht, Stichtse Vecht, Meierijstad, De Bilt, 's-Gravenhage, Amsterdam, Zeist, Alkmaar, Purmerend

Groepsmentor(online) gezocht voor kinderen

OpenEmbassy

>> In het kort: Wil jij een groep van kinderen met nieuwkomerachtergrond helpen met hun uitdagingen rond begrijpend lezen of rekenen? Wil jij hen gelijke kansen bieden met jouw bijdrage als een groepsmentor? Profiel: - Je beheert de Nederlandse taal - Bekendheid met Nederlandse onderwijssysteem - Heel fijn als je een achtergrond hebt in onderwijs, pedagogiek, logopedie, of zelf ervaringsdeskundige met school (HBO/Universiteit student) - Nieuwsgierig naar of kan makkelijk omgaan met andere culturen - Affiniteit met zoom is een pré - Beschikbaar voor 4 maanden (of langer) om een groep van 2-5 deelnemers elke week online begeleiding (les) te geven. >> Wat krijg je aangeboden: Als vrijwillig TOMaatje maak je impact in het leven van een kind/jongere. We geven je toegang tot een online community van vrijwilligers TOMaatjes waarin tips en kennis over begeleiding worden gedeeld. We hebben regelmatig intervisie sessies en workshops voor onze vrijwilligers. >> Wat is de meerwaarde van dit vrijwilligerswerk? Door jouw inzet zorg je ervoor dat kinderen en jongeren hun Nederlandse taal verbeteren en vragen kunnen stellen over hun uitdagende schoolwerk. Dit is van groot belang voor hun schoolcarrière. Zinvol werk met een grote maatschappelijke impact! Jij draagt bij aan de toekomstige Nederlandse maatschappij door het stimuleren van cognitief en culturele ontwikkeling van deze kinderen . En maak je onderdeel uit van een community van zo'n 300 enthousiaste TOMaatjes van heel Nederland. >> Meer weten? Meedoen? Reageer op deze vacature met je email gegevens en we nemen contact met je op. Je kunt je ook direct aanmelden via ons website: https://match.hetbegintmettaal.nl/aanmelden/thuisonderwijsmaatjes/vrijwilliger Met vriendelijke groet, TOMaatjes Team

Structureel
Haarlem, Amstelveen

Communitybuilding en websitewerk

Beleef Heemstede

Lijkt het je leuk om te helpen bij Beleef Heemstede? Top, het is namelijk ook een hele leuke website met een actieve offline community! Tweemaandelijks mag je helpen met het organiseren van interessante bijeenkomsten. Samen met de gemeente, sportclubs, verenigingen en organisaties creëren we o.a. een festival, muziektour en helpen we elkaar. Tegelijkertijd zoeken we vrijwilligers die het leuk vinden om in hun eigen tijd in samenwerking met de contentmanager; bv vragen van gebruikers beantwoorden, te helpen bij schrijven van tekstjes voor Facebook en Instagram of door activiteiten te plaatsen op de website. Het kunnen eenvoudige taken zijn tot meer complex afhankelijk van je wens en ervaring. Je komt te werken in een klein ervaren team waarin je talenten worden benut en je inbreng hoog wordt gewaardeerd.

Structureel
Jongeren
Heemstede

Samen wandelen en naar de Linnaeushof

De Hartekampgroep

Ik ben C, een jongedame met een verstandelijke beperking. Ik ben op zoek naar een leuke gezellige vrijwilliger, die vooral op zaterdagmiddag iets gezelligs met mij wil doen op en rondom de Hartekamp Groep in Heemstede. Ik vind het leuk om te wandelen, spelletjes te doen, met een bal overgooien. Dat kan allemaal rondom de woning. Daar is veel groen. Wat ik ook heel leuk vind is naar het Linnaeushof gaan en dan bij de trein te kijken. Ik heb een abonnement dus we mogen zo naar binnen, is dat niet leuk! Ik hou van gezelligheid, maar ik moet in het begin wel aan mensen wennen. Ik hou niet van mensen die heel amicaal zijn en mij een high five of een aai over mijn wang of iets geven. Ik zit in een rolstoel, je moet mij wel duwen. Ik weet niet wat ik verder nog moet vertellen, meld je aan, dan kunnen we kennismaken. BUP

Structureel