csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Steungezinnen en/of steunouders gezocht!

Buurtgezinnen Alkmaar is voor meerdere kinderen op zoek naar een gezin of stel dat als een soort opa/oma, oom/tante of goede buur er voor hen wil zijn. Onder het motto “Opvoeden doen we samen” koppelt Buurtgezinnen gezinnen die wat steun kunnen gebruiken aan een gezin in de buurt. Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden de ouders ontlast. Deze gezinnen missen deze steun helaas in hun eigen omgeving en hebben zich daarom bij ons aangemeld. Lijkt jou dit leuk en ben je (om de week) een dagdeel beschikbaar? Deze lichte ondersteuning kan voor onze vraaggezinnen al een groot verschil maken! De hulp is alledaags en vriendschappelijk. Vraag- en steungezin maken onder begeleiding van de coördinator van Buurtgezinnen afspraken over de steun. Het kan bijvoorbeeld gaan om een wekelijkse speelafspraak, af en toe een weekendje logeren of samen iets leuks ondernemen. Dat is iedere keer maatwerk. De coördinator blijft ook wanneer de steun eenmaal loopt betrokken. Neem gerust een kijkje op de website [website verborgen] en lees over de vragen die nu open staan. Let op, niet alle vragen staan online! Ook mag je vrijblijvend met mij contact opnemen, zodat we samen kunnen overleggen of het zijn van steungezin jou past. Vriendelijke groetjes, Carla (coördinator Buurtgezinnen in Alkmaar)

Lees meer

structureel

Alkmaar

Activiteitenbegeleiding
Maatje, buddy & gezelschap
Begeleiding & coaching

Beschrijving

Buurtgezinnen Alkmaar is voor meerdere kinderen op zoek naar een gezin of stel dat als een soort opa/oma, oom/tante of goede buur er voor hen wil zijn.

Onder het motto “Opvoeden doen we samen” koppelt Buurtgezinnen gezinnen die wat steun kunnen gebruiken aan een gezin in de buurt. Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden de ouders ontlast. Deze gezinnen missen deze steun helaas in hun eigen omgeving en hebben zich daarom bij ons aangemeld.

Lijkt jou dit leuk en ben je (om de week) een dagdeel beschikbaar?
Deze lichte ondersteuning kan voor onze vraaggezinnen al een groot verschil maken!

De hulp is alledaags en vriendschappelijk. Vraag- en steungezin maken onder begeleiding van de coördinator van Buurtgezinnen afspraken over de steun. Het kan bijvoorbeeld gaan om een wekelijkse speelafspraak, af en toe een weekendje logeren of samen iets leuks ondernemen. Dat is iedere keer maatwerk. De coördinator blijft ook wanneer de steun eenmaal loopt betrokken.

Neem gerust een kijkje op de website [website verborgen] en lees over de vragen die nu open staan. Let op, niet alle vragen staan online! Ook mag je vrijblijvend met mij contact opnemen, zodat we samen kunnen overleggen of het zijn van steungezin jou past.

Vriendelijke groetjes,
Carla
(coördinator Buurtgezinnen in Alkmaar)

Praktische informatie

Maandelijks 4 tot 28 uur

Locatie

Alkmaar

Impact

Voor wie

Kinderen & jongeren

Mantelzorgers

Nieuwkomers & vluchtelingen

Impactgebied

Onderwijs & educatie
Sociaal & welzijn
Religie & zingeving

Categorie

Activiteitenbegeleiding
Maatje, buddy & gezelschap
Begeleiding & coaching
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Buurtgezinnen.nl

Heemskerk

Help jij mijn moeder een handje?

Buurtgezinnen.nl

Dit vrolijke, ondernemende en zorgzame meisje van 7 jaar groeit op bij haar lieve moeder in Heemskerk. Haar moeder zorgt met liefde voor haar dochter, maar door lichamelijke klachten is dit soms best zwaar. Daarom zoeken we voor haar dochter een steungezin in de wijk Poelenburg of rondom het centrum van Heemskerk. Er is geen familie in de buurt die kan bijspringen wanneer deze stoere vrouw het allemaal even niet redt. Zij vindt het lastig om hulp te vragen, leeft een teruggetrokken bestaan, terwijl wat steun haar zo goed zou doen. Het zou geweldig zijn als er iemand in de buurt is waar haar dochter af en toe na schooltijd kan spelen. Dan kan haar moeder bijkomen in de wetenschap dat haar dochter een gezellige middag heeft bij een vertrouwd gezin. Dit meisje is een gezellige kletskous. Ze is ondernemend en speelt graag buiten (bos en strand), danst en skeelert. Ook binnenshuis vermaakt zij zich graag met schilderen, bakken, knutselen. Zijn jullie een gezin met een leeftijdsgenootje waar deze kleine superheld zo nu en dan uit school mag komen spelen? Dan kom ik heel graag met jullie in contact! Wij zoeken een gezin in Beverwijk of Heemskerk: -Waar dit meisje om de week na schooltijd welkom is (dagen en tijden in overleg); -Waar ze eventueel in het weekend ook een paar uurtjes kan spelen; -Liefst met leeftijdsgenootjes; -Met huisdieren, maar dat is geen must! -In de wijk Poelenburg of rondom het centrum van Heemskerk Wil je meer informatie? Dan kun je contact opnemen met Ingeborgh Olij-Frima coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Beverwijk en Heemskerk, via [email protected]. Of bel: 06-11017207.

Eenmalig
Beverwijk

Heb jij alle aandacht voor een jongen 6 jaar

Buurtgezinnen.nl

Voor een gezin met drie kinderen zoekt Buurtgezinnen voor de middelste zoon (6) een fijn steungezin. Door de grote zorgvraag van de oudste zoon, waren de afgelopen jaren zeer intensief. De liefdevolle ouders werken erg hard om alle ballen in de lucht te houden, maar ervaren met periodes nog veel stress. Ook de fysieke beperking van de ouders vraagt veel energie. Helaas hebben ze niet veel mensen om zich heen die (structureel) steun kunnen bieden. Het jongere broertje gaat al een tijd naar zijn eigen steungezin en dit gaat super goed. Nu hopen we een fijn extra plekje te vinden voor deze middelste knul. Deze jongen ging al eerder naar een steungezin, maar helaas is deze koppeling gestopt in verband met privéomstandigheden van het steungezin. De jongen mist de exclusieve aandacht enorm. Daarom is Buurtgezinnen nu opnieuw op zoek naar een steungezin voor hem. Dit zou iedereen wat lucht geven en de ouders de ruimte om op die momenten hun andere twee kinderen onverdeelde aandacht te geven. Dit nieuwsgierige manneke is een echte kletskous. Hij is gek op de natuur en alles wat daar kunt doen. Een stukje fietsen, het bos in, het strand op of spelen in een speeltuin… alles vindt hij leuk. Heb je huisdieren? Dan staat hij vooraan om ze uit te laten of te verzorgen. Heet jij deze vrolijke vriend welkom in jullie huis? Wij zoeken een gezin in Beverwijk: -Waar deze jongen om de week welkom is op een doordeweekse dag na 14.15 uur; -Met leeftijdgenootjes, maar dat is geen must; -Alleenstaande(n) of een stel zonder kinderen zijn ook van harte welkom te reageren; -Met huisdieren. Het is geen must, maar hij zou dat erg leuk vinden. Wil je meer informatie? Dan kun je contact opnemen met Ingeborgh Olij-Frima coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Beverwijk en Heemskerk, via [email protected]. Of bel: 06-11017207.

Structureel
Beverwijk

Samen sterk; help jij dit gezin per direct?

Buurtgezinnen.nl

Dit gezin heeft de afgelopen jaren veel meegemaakt. Ze hebben weinig tot geen mensen in hun omgeving die hen in die tijd konden bijstaan. Zij vinden het moeilijk om hulp te vragen, maar zijn toch zo dapper geweest om ondersteuning te vragen aan Buurtgezinnen. De moeder van het gezin heeft kort na elkaar 2 kinderen gekregen en dat was al pittig. Haar man is in diezelfde periode heel erg ziek geweest. Voor de moeder dus geen roze wolk, maar zorgen voor haar kinderen, en zorgen om haar man. Zij merkt nu dat ze weinig energie heeft en die maar moeilijk kan bijtanken. Inmiddels gaat het iets beter met haar man en is hij weer aan het werk. Wat nog niet voorbij is, zijn de geheugenproblemen die hij aan zijn ziekte heeft overgehouden. Daarom komen de meeste zorgtaken alsnog bij de moeder terecht. De moeder begint te merken dat haar emmer nu bijna overloopt. Wat liefdevolle steun is heel erg welkom voor dit gezin! Even een (mid)dag voor zichzelf, is wat ze nodig heeft. Zou jij een dag of dagdeel willen ondersteunen? Zo kan de moeder wat opladen en daarna weer genieten van haar jongens. De oudste jongen (1,5) is gek op bouwen en buiten spelen. Deze blije knul is sociaal met andere kinderen en heeft altijd een glimlach op zijn gezicht. De jongste (januari ’24) ontwikkelt zich prima. Hij is makkelijk in de omgang en nieuwsgierig. Vind jij het leuk om voor twee kleine mannetjes te zorgen? En heb jij tijd om een ochtend of middag in de week met deze jongens door te brengen? Laat het me dan snel weten! Wij zoeken een gezin of echtpaar in Heemskerk/Beverwijk: -Dat de broertjes samen welkom heet (dag en tijd in overleg); -Waar de jongens overdag een slaapje kunnen doen; -Waar zij naar hartenlust kunnen spelen en zich kunnen ontwikkelen. Bijzonderheden: Je hoeft niet op zoek naar (camping)bedjes of kinderstoelen, deze krijg je van de ouders mee. Wil je meer informatie? Dan kun je contact opnemen met Ingeborgh Olij-Frima coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Beverwijk en Heemskerk, via [email protected]. Of bel: 06-11017207.

Structureel
Heemskerk

Dino-maatje gezocht voor jongetje (3)

Buurtgezinnen.nl

Een chronische zieke moeder en haar man uit Heemskerk met twee kinderen, gunnen hun zoontje een fijn, stabiel en veilig plekje waar hij eens per 14 dagen kan spelen met leeftijdsgenoten. Naast het feit dat de moeder chronische ziek is, is zij ook slechthorend, beide kosten haar veel energie, waardoor zij veel moe is. De vader van het gezin werkt fulltime en springt in de avonden en weekenden bij. Het gezin heeft goed contact met buren. Vrienden en familie kunnen niet iets vast bieden aan het gezin. De 3-jarige zoontje is een heerlijk ‘clowntje’. Hij is gek op dino ’s, auto’s en motoren. Hij speelt het liefst met leeftijdsgenoten en buiten. Het zoontje gaat naar de peuterspeelzaal. Maken jullie tijd voor dit jongetje? Wij zoeken een gezin in Beverwijk/Heemskerk: -Waar deze knul (3) eens per 14 dagen kan komen spelen; -en welkom is op een woensdag (na schooltijd 12.15). Past de woensdag je niet, dan staan zij ook open voor andere dagen/dagdelen. Bijzonderheden: -Het gezin is woonachtig in de muziekbuurt van Heemskerk. -Huisdieren? Hier is hij gek op! Wil je meer informatie? Dan kun je contact opnemen met Ingeborgh Olij-Frima coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Beverwijk en Heemskerk, via [email protected]. Of bel: 06-11017207.

Structureel
Heemstede

Broer en zus (9 en 7) zoeken speelplek

Buurtgezinnen.nl

Buurtgezinnen zoekt voor een lief gezin met twee kinderen een steungezin. De ouders van deze kinderen zijn gescheiden en nu is bijna alle zorg op de schouders van moeder terechtgekomen. Zij werkt hard om alles rond te krijgen en dat lukt. Maar het is wel zwaar om alleenstaande moeder te zijn. Het zou zowel voor de moeder als voor de kinderen fijn zijn als er een vertrouwde plek is waar de kinderen mogen spelen. De kinderen zijn vrolijk en maken makkelijk contact. De oudste houdt van lego, puzzels en speelt voetbal bij een voetbalvereniging. Het zusje houdt barbies en buiten spelen. Beiden vinden het leuk om met andere kinderen te spelen en naar de kinderboerderij of naar een speeltuin te gaan. Zijn jullie het gezin dat we zoeken? Wij zoeken een gezin in Heemstede: Waar de kinderen elke donderdag welkom zijn om een middag te komen spelen; Dat af en toe de jongen kan helpen met rekenen en lezen; Bij voorkeur met kinderen tussen de 5 en 9 jaar. Wil je meer informatie? Dan kun je contact opnemen met Paulien de Jong, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Heemstede, door een bericht te sturen. Onder het motto ‘Opvoeden doen we samen’, koppelt Buurtgezinnen gezinnen die steun kunnen gebruiken aan een stabiel gezin in de buurt. Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden ouders ontlast.

Structureel
Bloemendaal

Heb jij op donderdagmorgen tijd voor mij?

Buurtgezinnen.nl

Buurtgezinnen zoekt voor een vrolijke jongen van 1,5 jaar een plek bij lieve mensen. De ouders komen oorspronkelijk uit China en volgen 4 dagen per week zeer gemotiveerd Nederlandse les. Ze wonen in Overveen en volgen de les in Haarlem. Op de donderdagochtend zoeken zij opvang voor hun zoontje. Ze hebben hier in Nederland geen familie of vrienden waar hun kind terecht kan. Voor hun zoon zou het fijn zijn, als hij op een vertrouwde plek mag spelen. De dreumes is vrolijk en maakt makkelijk contact, al verstaat hij nog geen Nederlands. Hij is gek op blokken, lego, treinen en auto's. Lijkt het jou leuk om met mij te spelen? Profiel steungezin Wij zoeken in Overveen of Bloemendaal iemand: · Dat dit ventje op donderdagmorgen van 8.30 uur tot 12.30 uur een veilige plek biedt; · Bij voorkeur een gezin met een jong kindje thuis, dan kunnen ze gezellig samen spelen. Wil je meer informatie? Dan kun je contact opnemen met Paulien, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Bloemendaal. Aanmelden Je kunt je ook direct aanmelden als steungezin op de website.

Structureel

Anderen bekeken ook

Alkmaar, Dijk en Waard, Bergen (NH.)

Projectbegeleider bij Present Alkmaar

Present Alkmaar

Stichting Present Alkmaar zoekt (vrijwillige) projectbegeleiders die ervaring hebben met werkzaamheden zoals tuinieren, schilderen, behangen, laminaat leggen, klussen uitvoeren en/of verhuizen. Ben je praktisch, kun je organiseren, vind je het leuk om met mensen om te gaan en hulpprojecten tot een mooi resultaat te brengen? Zoek je een zinvolle tijdbesteding ? Wil je deel uitmaken van een gezellig team en wil je ook de mogelijkheid hebben om een eigen tijdsindeling te kunnen maken? Dan is projectbegeleider bij Present Alkmaar iets voor je! Voor meer informatie kijk op de website van Present Alkmaar (vacatures) of neem contact op met Mieke Johnson via een bericht.

Structureel
Jongeren
Nijmegen, Arnhem, Winterswijk, Doetinchem, Almelo, Zwolle, Epe, Utrecht, Amersfoort, Apeldoorn, Amsterdam, Alkmaar, Rotterdam, Haarlem, Nunspeet

Een magischeweek met Stichting VakantieKind!

Stichting VakantieKind

🌟 Word Vrijwilliger bij KinderDorp en Creëer Magische Herinneringen! 🌈 Heb jij een passie voor het bezorgen van onvergetelijke ervaringen aan kinderen tussen 7 en 11 jaar oud? Grijp dan nu de kans om deel uit te maken van ons enthousiaste team bij KinderDorp! Wat houdt het in? Als vrijwilliger bij KinderDorp werk je gedurende een hele week samen met andere gepassioneerde leiders om actieve, creatieve en spannende activiteiten te organiseren voor een groep van maximaal 27 deelnemers. Denk aan avontuurlijke tochten in het bos, speurtochten op de heide en gezellige liedjes rond het kampvuur. Jouw Rol: - Samenwerken met mede-leiding om een stimulerende omgeving te creëren. - Begeleiden en ondersteunen van deelnemers tijdens activiteiten. - Bedenken en uitvoeren van leuke activiteiten - Bijdragen aan de magie van KinderDorp door enthousiasme en creativiteit. Wat Bieden Wij? - Een week vol plezier, avontuur en onvergetelijke momenten. KinderDorp week 2: Zaterdag 27 juli tot Zaterdag 3 Augustus KinderDorp week 3: Zaterdag 3 aug. tot Zaterdag 10 Augustus - De kans om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en bestaande te versterken. - Een geheel verzorgde kampweek met overnachting en eten en drinken. Hoe Doe Je Mee? Meld je aan als vrijwilliger bij KinderDorp en maak deel uit van een geweldige gemeenschap die het verschil maakt in het leven van kinderen. Samen bouwen we aan herinneringen die een leven lang meegaan! Interesse? Bezoek de website van Stichting VakantieKind of mail [email protected] voor meer informatie. We kijken ernaar uit om je te verwelkomen in ons KinderDorp-team! 🏕️ KinderDorp - Waar Avontuur en Vriendschap Samenkomen! 🌟

Eenmalig
Jongeren
Alkmaar

DRINGEND GEZOCHT: Leiders TelefooncIrkels

Humanitas Noord-Kennemerland

Ben jij een vroege vogel met een groot hart? Word leider voor onze Telefooncirkels en maak direct impact op het leven van anderen. Start de dag om 8.30 uur met het verbinden van mensen, zorg ervoor dat niemand zich alleen voelt en draag bij aan hun veiligheid. **🌟 Doe mee en maak het verschil! 🌟** Dankzij jouw inzet is er dagelijks contact voor mensen die anders alleen zouden zijn. Je kunt zelfs levens redden, zoals recentelijk toen een deelnemer snel werd gevonden na een noodgeval. Jouw tijd en inzet maken echt het verschil! Wil je iets betekenen voor anderen die niemand hebben? Neem vandaag nog contact op. Sluit je aan bij ons team en help ons deze waardevolle cirkels in stand te houden!

Structureel
Alkmaar

Met een oudere naar Stadsboerderij de Hout

Stadswerk072

Ben jij een dierenvriend, houd je van de buitenlucht en bezorg je een oudere graag een leuke dag? Wij zoeken vrijwilligers die het leuk vinden om af en toe met een oudere een bezoek te brengen aan Stadsboerderij de Hout. Je komt in het vrijwilligersbestand van Zorgcirkel en kunt met hen in overleg bepalen hoe vaak je op pad wil gaan. Zij koppelen je in overleg ook aan een oudere. Wat ga je doen? Je haalt de oudere in zijn/haar rolstoel op bij Zorgcirkel Westerhout. Vanaf daar loop je in enkele minuten naar Stadsboerderij de Hout. Hier kun je een rondje lopen langs de herten, varkens, geiten, vogels, konijnen en alle andere dieren. Na het bezoek aan de Stadsboerderij breng je de oudere via stadspark De Hout weer terug naar huis.

Structureel
(kleine) groepen
Dijk en Waard, Alkmaar

Enthousiaste vrijwilligers voor de Geriant-kl

Stichting Geriant

Geriant-kliniek is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die ingezet kunnen worden bij de activiteitentherapie als ondersteuning van de activiteiten therapeuten en voor begeleiding bij bijvoorbeeld ziekenhuisbezoek. Daarnaast kunnen vrijwilligers ingezet worden om cliënten meer mogelijkheden te geven om buiten te bewegen. Ook kunnen vrijwilligers helpen bij klussen zoals het op orde houden van de balkons aan het begin en eind van de zomer. De Geriant-kliniek zoekt op dit moment vrijwilligers die met name beschikbaar zijn in de namiddag/avonduren. Geriant-kliniek Op de Geriant-kliniek is plaats voor 16 cliënten met complexe dementieproblematiek. De cliënten verblijven er tijdelijk en worden door specialisten op verschillende vakgebieden onderzocht, geobserveerd en behandeld. We proberen het verblijf van de cliënten zo aangenaam mogelijk te maken. De vrijwilligers spelen hierbij een belangrijke rol. Wat heeft Geriant te bieden: Vrijwilligerswerk op de Geriant-kliniek biedt je de mogelijkheid om kennis te maken met een bijzondere doelgroep en het werk van Geriant. Je valt onder de collectieve verzekering van Geriant voor WA/ongevallen en inzittendenverzekering; tevens ontvang je een vergoeding wanneer je kosten maakt voor het vrijwilligerswerk, zoals bijvoorbeeld reiskosten. Het werk geeft veel voldoening, niet alleen voor de cliënten maar ook voor jezelf. Van een vrijwilliger wordt verwacht dat hij/zij respectvol is in de omgang met dementerenden cliënten. Is gericht op het belang van de cliënt en bereid tot overleg en samenwerking met de beroepskracht.

Structureel
Alkmaar

Onderhoudsmedewerker

Wijkboerderij Alkmaar

Ben jij handig en iemand die de handen uit de mouwen wilt steken? Wij hebben een helpende hand nodig bij het onderhouden onze verblijven op de boerderij aan de Vondelstraat in Alkmaar. Deeltijd, werktijden in overleg, minimaal 2 uur per week beschikbaar zijn. Boerderij Alkmaar is een kinder- en wijkboerderij dichtbij het centrum van Alkmaar. De boerderij heeft een sociale functie voor mensen die wonen en werken in de wijken en ook voor mensen die van verder weg hier graag naar toekomen. Iedereen is bij ons van harte welkom om te genieten van onze veestapel, de verschillende activiteiten, voor het vieren van een feestje en/of het drinken van een kop koffie. De boerderij aan de Vondelstraat beschikt over aparte gedeelten voor de dieren en voor de (horeca) activiteiten. Wij zijn een stichting die geen winst maakt, maar geld moet verdienen voor dierenvoer en onderhoud aan de stallen en op het terrein. Dit doen we o.a. door de verkoop van 'koffie en limonade' maar ook door het organiseren van verschillende activiteiten. Wij zoeken extra hulp voor ons horecateam; een vrijwillige hulp onderhoud en schoonmaak. Iemand het leuk vindt om bezoekersruimten er heel, veilig en schoon uit te laten zien. Je bent handig en weet wat aanpakken is. Onderhoud en schoonmaak zijn voor jou bekende woorden waar je blij van wordt. Jij adviseert het boerderijbestuur indien jij vindt dat er bepaalde investeringen gedaan moeten worden ten behoeve van het heel, schoon en veilig op de boerderij. Wij zijn op zoek naar een vrijwilliger die graag wil werken. En mocht je een achtergrond hebben in de schoonmaak en/of onderhoud dan zou dat helemaal mooi zijn. Gezien de uit te voeren werkzaamheden zoeken we iemand die fit is, alleen kan werken, maar het ook leuk vindt om samen te werken met anderen. We gaan er vanuit dat je geen strafblad hebt en dat je wel een zogenaamde verklaring omtrent het gedrag (VOG) kan krijgen. Het werk is als vrijwilliger, maar de onderhoudsmedewerker die wij zoeken weet dat er wel regels zijn om je aan te houden. Wij zijn een leuk team om in samen te werken, met veel vrijheid en zelfstandigheid, indien nodig en als jij dit wilt behoort het volgen van een (korte) cursus tot de mogelijkheden. Het werk dat je gaat verrichten is leuk en je wordt er zelf ook blij van. Ieder jaar hebben wij een vrijwilligersuitje van de boerderij waar jij dan ook aan mee mag doen. Lijkt het jou leuk om onderhoudsmedewerker op de boerderij te worden, stuur dan een bericht met jouw motivatie, jouw werkervaring en eventuele opleiding door te reageren op deze hulpvraag, t.a.v. Johnny

Structureel
(kleine) groepen
Alkmaar

Klusjesman of -vrouw voor Speeltuin 't Span

Speeltuin 't Span

Het klusseizoen gaat weer beginnen! Voor deze winter staan op de planning: de kantine onderhouden (buiten en binnen), het speelkasteel verder renoveren, opnieuw betegelen, verfen, zand verschonen enz. enz. Speeltuin ’t Span is altijd op zoek naar vrijwilliger(s) die de mooiste speeltuin van Alkmaar willen onderhouden! Meld je nu aan! Taakomschrijving Het repareren van onderdelen, beschadigingen e.d. aan speeltoestellen en gebouwen; Het onderhouden van speeltoestellen en gebouwen; Het onkruidvrij houden van de speeltuin en beheer van het groen; In overleg met de coördinator het bijhouden van een logboek over de staat van de speeltoestellen; Functie-eisen Handig met hamer, spijkers en verfkwast; Technisch inzicht; In staat zijn klein onderhoud zelfstandig te verrichten; Ervaring en/of kennis van veiligheid en het ‘kindveilig’ kunnen uitvoeren van het onderhoud. Werktijden Werktijden in overleg vast te stellen, maar de medewerker moet wel in staat zijn om zo nu en dan langs te komen om zich bezig te houden met het onderhoud van de speeltoestellen en het gebouw. Bij grotere onderhoudsklussen wordt de werktijd bepaald aan de hand van de hoeveelheid hulp van het klusteam en de grootte van de klus; dit varieert uiteraard per klus. Wat bieden wij? Blije kindergezichten (onbetaalbaar). GRATIS gezinsabonnement. Een leuke en afwisselende functie als vrijwilliger. Inwerkperiode met begeleiding door een ervaren vrijwilliger. GRATIS koffie/thee voor jezelf tijdens werktijd. Een gezellige inloopmiddag eens in de maand (v.a. 17.00 uur) met een drankje en een hapje. Een gezellig vrijwilligersfeest aan het eind van ieder seizoen. Kleine vrijwilligers vergoeding van € 2.50 per uur. Meer informatie of aanmelden? Reageer dan op dit bericht of neem contact op met ons.

Structureel
Heiloo, Alkmaar, Dijk en Waard, Castricum, Uitgeest

Gezinsmaatjes gezocht!

Humanitas

Meld je aan voor de training! Wil jij als ouder die andere ouder tot steun zijn? Het is zo dankbaar om er te zijn voor een gezin wat het tijdelijk moeilijk heeft. Humanitas Home-Start biedt (opvoed)ondersteuning, praktische hulp en een luisterend oor aan ouders met kinderen van 0 tot 18 jaar. Je komt wekelijks bij een gezin thuis. Wat bieden wij jou? Een uitgebreide introductietraining waardoor je goed wordt voorbereid. Zinvol werk met veel waardering en flexibiliteit. Themabijeenkomsten en individuele begeleiding. Een leeromgeving waarin je je kwaliteiten versterkt en ervaring op doet met coachende gesprekstechnieken. Kennismaking met andere culturen. Reiskostenvergoeding. Vrijwilliger Astrid: “Van elk gezin leer ik wat en krijg ik er veel voldoening en energie voor terug. Daarnaast werk ik in een fantastisch team met vrijwilligers en coördinatoren.” Wil je een oriënterend gesprek om te ontdekken wat in jouw situatie de mogelijkheden zijn? Aarzel niet om contact op te nemen met ons, we vertellen je er graag meer over.

Structureel
Alkmaar, Dijk en Waard, Castricum, Heiloo, Uitgeest

Krachtige vrijwilligers voor prachtige ouders

Humanitas

Meld je aan voor de training! Wil jij als ouder die andere ouder tot steun zijn? Vrijwilligers van Home-Start bieden op vriendschappelijke basis steun en praktische hulp aan gezinnen met kinderen van 0-14 jaar in Alkmaar, Heiloo, Castricum, Bergen, Uitgeest, Langedijk en Heerhugowaard die tijdelijk een steuntje in de rug nodig hebben. Het kan gaan om (opvoed)ondersteuning, praktische hulp en/of het bieden van een luisterend oor. Je komt wekelijks bij een gezin thuis. Wat bieden wij jou? Een uitgebreide introductietraining waardoor je goed wordt voorbereid. Zinvol werk met veel waardering en flexibiliteit. Themabijeenkomsten en individuele begeleiding. Een leeromgeving waarin je je kwaliteiten versterkt en ervaring op doet met coachende gesprekstechnieken. Kennismaking met andere culturen. Reiskostenvergoeding. Vrijwilliger Astrid: “Van elk gezin leer ik wat en krijg ik er veel voldoening en energie voor terug. Daarnaast werk ik in een fantastisch team met vrijwilligers en coördinatoren.” Wil je een oriënterend gesprek om te ontdekken wat in jouw situatie de mogelijkheden zijn? Wil jij hier een leuke driedaagse voorbereidende training voor volgen? Meld je dan aan voor maandag 24 juni, 1 juli en 8 juli van 9.30 - 12.00 Aarzel niet om contact op te nemen met ons, we vertellen je er graag meer over. Aarzel niet om contact op te nemen met ons, we vertellen je er graag meer over.

Structureel
Alkmaar, Dijk en Waard, Bergen (NH.), Heiloo

Ben jij één van onze nieuwe jongerencoaches?

Stichting Z11-Jongerencoaching

Z11-Jongerencoaching ondersteunt jongeren in de leeftijdscategorie van 10 tot en met 21 jaar door middel van individuele coaching, waarbij de jongere centraal staat. Het coaching-traject is kosteloos voor de door ons begeleide jongeren. Wij zijn doorlopend op zoek naar enthousiaste, gemotiveerde coaches die kunnen beschikken over de benodigde 'people-skills' én affiniteit met de doelgroep. Ervaring is een pre, maar geen vereiste. Z11-coaches krijgen sowieso van ons een training voor ze aan de slag mogen. Het coachen van jongeren is prachtig werk en het geeft telkens veel voldoening om deze jonge mensen te mogen helpen. Dit horen wij van al onze coaches: “je krijgt er zoveel voor terug!”. Het vereist echter wél inzet en toewijding. Dit mooie werk is weliswaar vrijwillig maar zeker niet vrijblijvend. Belangrijk is dat je écht kunt luisteren en dat je jezelf ook goed kunt verplaatsen in de leefwereld van de jongeren die je gaat begeleiden. Begrip en empathie zijn cruciaal om een jongere met raad en daad te kunnen bijstaan bij het realiseren van diens doelen. Bij Z11-Jongerencoaching staat de jongere centraal. Wij werken op basis van wederzijds vertrouwen en de jongere mag rekenen op onze volledige discretie. Als Z11-coach help je jongeren die het lastig vinden om hun leven richting te geven of simpelweg behoefte hebben aan een sparring-partner of wat feedback van een onafhankelijke buitenstaander met wat meer levenservaring. Vaak speelt bij deze leeftijdsgroep een gebrek aan zelfvertrouwen en voldoende geloof in het eigen kunnen. Dit is waar jij als coach naast de jongere kunt gaan staan en het verschil kan maken. Door toepassing van beproefde coaching-technieken maar óók door je eigen ervaringen te delen met de jongeren kunnen zij onder jouw begeleiding steeds een volgende stap zetten. Gaandeweg zullen 'onze' jongeren steeds meer in zichzelf gaan geloven terwijl jullie samen bouwen aan het bij hen al latent aanwezige vermogen om het op eigen kracht te doen. Jij bent daar als coach een ondersteunende factor in. Je werkzaamheden: • Het coachen van jongeren in de leeftijd van 10 t/m 21 jaar. Hoeveel tijd gaat erin zitten als je coach wordt bij Z11? • Gemiddeld 1 á 2 uur per week heb je een coachgesprek met de jongere die je begeleidt. • Gemiddeld 5 keer per jaar ben je aanwezig bij intervisiebijeenkomsten. • Elk jaar organiseert de stichting diverse gespecialiseerde workshops, seminars en/of trainingen voor haar coaches om up-to-date te blijven met de laatste ontwikkelingen en je bij te spijkeren op relevante onderwerpen. Het is de bedoeling dat je hieraan proactief deelneemt. Zowel de intervisie als bovengenoemde trainingen vinden gewoonlijk plaats in de avonduren. Om als coach aan de slag te mogen bij Z11-Jongerencoaching overleg je een geldige en relevante VOG en volg je een tweedaagse training van 9.30-16.00 uur. Deze training wordt in de regel gepland op twee zaterdagen en is inclusief een door ons aangeboden lunch. Bij het goed doorlopen van de training ontvang je een certificaat namens Stichting Z11-Jongerencoaching. Bij goed gevolg maak je daarna deel uit van het fijne, goed gemotiveerde Z11-team en kun je gekoppeld worden aan een jongere, waarbij zorgvuldig gekeken wordt naar een zo goed mogelijke match tussen de jongere en de coach. Enthousiast geworden? Meld je dan aan - bij voorkeur via het daarvoor bestemde formulier op onze website (Z11-Jongerencoaching punt nl) met een korte motivatie en beschrijving van wie je bent en wat je zoal gedaan hebt tot dusver. Je CV bijvoegen kan natuurlijk ook! We horen graag van je! Team Z11-Jongerencoaching

Structureel