csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Gezelschapsmens en/of creatieveling gezocht!

Houd je van creatief bezig zijn en hier anderen hierin te begeleiden? Of vind je het leuk om een spelletje te doen en een fijne sfeer neer te zetten? Dan komen we graag met je in contact! Wat ga je doen? We zijn op zoek naar een vrijwilliger die als gastheer/gastvrouw op een doordeweekse middag van 13:00-15:00 uur aanwezig kan zijn om in een gezellige sfeer samen met een groepje deelnemers en een activeringscoach een spelletje, puzzel of andere activiteit te doen. Er is tijdens deze uren ook alle ruimte om wat creatiefs met elkaar te doen. Dus als je een creatieveling bent, dan komen we ook graag met je in contact! Denk daarbij aan het maken van kerstkaarten, schilderen, het stilstaan bij bijzondere momenten in het jaar, etc. Wat hierbij belangrijk is, is dat je het leuk vind om deelnemers te begeleiden, maar zelf ook veel plezier hebt in creatief bezig zijn. De momenten die jullie, samen met de activeringscoach, organiseren/faciliteren, zijn voor deelnemers een heel klein stapje in een proces om weer wat actiever in het leven te staan, en een daginvulling te hebben. We horen graag van je als je hier iets in kan betekenen. Dit ben jij - Je hebt affiniteit met onze doelgroep (verslavings- en/of psychische problematiek) en staat stevig in je schoenen - Je voelt je thuis in de rol van gastheer/gastvrouw, of in het aanbieden van een creatieve activiteit aan een paar mensen. - Je kunt wekelijks langskomen op maandag-, dinsdag- of donderdagmiddag van 13:00-15:00 uur. - We vragen een verklaring omtrent gedrag (VOG). De kosten hiervan worden vergoed. Dit bieden wij: - Een leuke en leerzame vrijwilligerstaak in een boeiende organisatie - Begeleiding en ondersteuning op locatie. - Trainingsaanbod voor vrijwilligers - WA-verzekering voor de uren dat je actief bent - Reiskostenvergoeding Over het Leger des Heils: Het Leger des Heils is er voor mensen zonder helper. Het maakt niet uit welke achtergrond of levensovertuiging zij hebben. Iedereen kan een beroep doen op het Leger des Heils. Het Leger des Heils gelooft in kansen voor iedereen. Omdat iedereen ertoe doet. Het Leger des Heils is een internationale beweging en actief in meer dan 120 landen. Bij Domus Almere wonen dak- en thuisloze mensen die nergens anders terecht kunnen. Zij hebben allemaal een verslaving en vaak ook psychische problemen. Het gebruik van middelen maakt dat deze mensen voor veel zorg zijn uitgesloten. Door mensen onderdak te geven, ontkomen ze aan de stress van het straatleven. Hierdoor neemt uiteindelijk het gebruik van drank en drugs af en worden minder strafbare feiten gepleegd. Er is vaak sprake van multiproblematiek:een verslaving, een lichte verstandelijke beperking, psychische stoornissen en moeite om zich aan te passen aan de maatschappij. Ben jij geïnteresseerd, en denk je wat voor ons te kunnen betekenen? Dan komen we graag met je in contact om eens kennis te maken!

Lees meer

structureel

Almere

Gastvrijheid & horeca
Activiteitenbegeleiding
Creativiteit & muziek

Beschrijving

Houd je van creatief bezig zijn en hier anderen hierin te begeleiden? Of vind je het leuk om een spelletje te doen en een fijne sfeer neer te zetten? Dan komen we graag met je in contact!

Wat ga je doen?
We zijn op zoek naar een vrijwilliger die als gastheer/gastvrouw op een doordeweekse middag van 13:00-15:00 uur aanwezig kan zijn om in een gezellige sfeer samen met een groepje deelnemers en een activeringscoach een spelletje, puzzel of andere activiteit te doen. Er is tijdens deze uren ook alle ruimte om wat creatiefs met elkaar te doen. Dus als je een creatieveling bent, dan komen we ook graag met je in contact! Denk daarbij aan het maken van kerstkaarten, schilderen, het stilstaan bij bijzondere momenten in het jaar, etc. Wat hierbij belangrijk is, is dat je het leuk vind om deelnemers te begeleiden, maar zelf ook veel plezier hebt in creatief bezig zijn.
De momenten die jullie, samen met de activeringscoach, organiseren/faciliteren, zijn voor deelnemers een heel klein stapje in een proces om weer wat actiever in het leven te staan, en een daginvulling te hebben. We horen graag van je als je hier iets in kan betekenen.

Dit ben jij
- Je hebt affiniteit met onze doelgroep (verslavings- en/of psychische problematiek) en staat stevig in je schoenen
- Je voelt je thuis in de rol van gastheer/gastvrouw, of in het aanbieden van een creatieve activiteit aan een paar mensen.
- Je kunt wekelijks langskomen op maandag-, dinsdag- of donderdagmiddag van 13:00-15:00 uur.
- We vragen een verklaring omtrent gedrag (VOG). De kosten hiervan worden vergoed.

Dit bieden wij:
- Een leuke en leerzame vrijwilligerstaak in een boeiende organisatie
- Begeleiding en ondersteuning op locatie.
- Trainingsaanbod voor vrijwilligers
- WA-verzekering voor de uren dat je actief bent
- Reiskostenvergoeding

Over het Leger des Heils:
Het Leger des Heils is er voor mensen zonder helper. Het maakt niet uit welke achtergrond of levensovertuiging zij hebben. Iedereen kan een beroep doen op het Leger des Heils. Het Leger des Heils gelooft in kansen voor iedereen. Omdat iedereen ertoe doet. Het Leger des Heils is een internationale beweging en actief in meer dan 120 landen.
Bij Domus Almere wonen dak- en thuisloze mensen die nergens anders terecht kunnen. Zij hebben allemaal een verslaving en vaak ook psychische problemen. Het gebruik van middelen maakt dat deze mensen voor veel zorg zijn uitgesloten. Door mensen onderdak te geven, ontkomen ze aan de stress van het straatleven. Hierdoor neemt uiteindelijk het gebruik van drank en drugs af en worden minder strafbare feiten gepleegd. Er is vaak sprake van multiproblematiek:een verslaving, een lichte verstandelijke beperking, psychische stoornissen en moeite om zich aan te passen aan de maatschappij.

Ben jij geïnteresseerd, en denk je wat voor ons te kunnen betekenen? Dan komen we graag met je in contact om eens kennis te maken!

Praktische informatie

Wekelijks 2 tot 2 uur

Locatie

Almere

Impact

Voor wie

Mensen die begeleid worden/wonen

Impactgebied

Belangenbehartiging & goede doelen
Kunst & cultuur
Sociaal & welzijn

Categorie

Gastvrijheid & horeca
Activiteitenbegeleiding
Creativiteit & muziek
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Leger des Heils Midden-Nederland

Baarn

Fietsmaatje

Leger des Heils Midden-Nederland

Houd je van fietsen en buiten zijn, en wil je graag wat betekenen voor een ander? Voor een mevrouw van specialistisch verpleegtehuis de Blinkert zoeken we een fietsmaatje! Wat ga je doen? Voor een mevrouw van een woonafdeling van de Blinkert zoeken we een fietsmaatje die wekelijks, op een (elektrische) duofiets, er op uit kan trekken met haar. En dan ook af en toe ergens onderweg een kopje koffie drinken met elkaar. Het sociale contact en het buiten zijn, doet mevrouw altijd erg goed. Hoe mooi zou het zijn als jij als fietsmaatje hier iets voor haar in kan betekenen! Natuurlijk krijg je uitleg over hoe de duofiets te gebruiken! Dit ben jij: - Je hebt affiniteit met onze doelgroep. - Je straalt rust en stabiliteit uit, en kan goed een luisterend oor bieden. - Je bent, bij voorkeur, elke week voor 1 a 2 uur beschikbaar. Hier zit flexibiliteit in. - We vragen een verklaring omtrent gedrag (VOG). De kosten hiervan worden vergoed. Dit bieden wij: - Een leuke en leerzame vrijwilligerstaak in een boeiende organisatie - Waardering, gezelligheid en begeleiding - Trainingsaanbod voor vrijwilligers - WA-verzekering voor de uren dat je actief bent - Reiskostenvergoeding Over het Leger des Heils: Het Leger des Heils is er voor mensen zonder helper. Het maakt niet uit welke achtergrond of levensovertuiging zij hebben. Iedereen kan een beroep doen op het Leger des Heils. Het Leger des Heils gelooft in kansen voor iedereen. Omdat iedereen ertoe doet. Het Leger des Heils is een internationale beweging en actief in meer dan 120 landen. De Blinkert is een specialistisch verpleeghuis voor complexe zorg en behandeling. Het gaat om cliënten die niet alleen lichamelijke verpleging en verzorging nodig hebben, maar ook hulp en begeleiding op het gebied van psychiatrie en/of verslaving of sociaal-maatschappelijke problemen. De Blinkert heeft twee opname afdelingen, drie woonafdelingen en een gesloten woonafdeling voor cliënten met het syndroom van Korsakov. Elke afdeling heeft een eigen team, bestaande uit zorgmedewerkers die verantwoordelijk zijn voor de verpleging, verzorging en ondersteuning van de cliënten in hun dagelijkse leven. Interesse en contact Zie je mogelijkheden om hier iets in te betekenen, of heb je een vraag? Dan horen we graag van je!

Structureel
Baarn

Vrijwilliger wandelgroep

Leger des Heils Midden-Nederland

Buiten zijn doet een mens goed. Kun jij hierin wat betekenen voor de bewoners van specialistisch verpleegtehuis de Blinkert? Sluit je dan aan bij de wandelgroep op dinsdagochtend! Wat ga je doen? Houd je van wandelen? En zou je het leuk vinden om dit samen met bewoners van de Blinkert en andere vrijwilligers te doen? Wie weet is het dan wat voor jou om je aan te sluiten bij de wandelgroep van de Blinkert. Elke dinsdagochtend wordt er vanaf 10:30 een uurtje gewandeld met bewoners en andere vrijwilligers. Afhankelijk van het aantal vrijwilligers, kunnen er ook bewoners mee die afhankelijk zijn van hun rolstoel. Dus jouw hulp is meer dan welkom! Dit ben jij: - Je hebt affiniteit met onze doelgroep. - Je maakt graag een praatje en kunt een luisterend oor bieden. - Je bent elke week (of om de week) op dinsdagochtend van 10:30-11:30 uur beschikbaar. - We vragen een verklaring omtrent gedrag (VOG). De kosten hiervan worden vergoed. Dit bieden wij: - Een leuke en leerzame vrijwilligerstaak in een boeiende organisatie - Waardering, gezelligheid en begeleiding - Trainingsaanbod voor vrijwilligers - WA-verzekering voor de uren dat je actief bent - Reiskostenvergoeding Over het Leger des Heils: Het Leger des Heils is er voor mensen zonder helper. Het maakt niet uit welke achtergrond of levensovertuiging zij hebben. Iedereen kan een beroep doen op het Leger des Heils. Het Leger des Heils gelooft in kansen voor iedereen. Omdat iedereen ertoe doet. Het Leger des Heils is een internationale beweging en actief in meer dan 120 landen. De Blinkert is een specialistisch verpleeghuis voor complexe zorg en behandeling. Het gaat om cliënten die niet alleen lichamelijke verpleging en verzorging nodig hebben, maar ook hulp en begeleiding op het gebied van psychiatrie en/of verslaving of sociaal-maatschappelijke problemen. De Blinkert heeft twee opname afdelingen, drie woonafdelingen en een gesloten woonafdeling voor cliënten met het syndroom van Korsakov. Elke afdeling heeft een eigen team, bestaande uit zorgmedewerkers die verantwoordelijk zijn voor de verpleging, verzorging en ondersteuning van de cliënten in hun dagelijkse leven. Interesse en contact Zie je mogelijkheden om hier iets in te betekenen, of heb je een vraag? Dan horen we graag van je!

Structureel
Baarn

Gezelschap voor bewoners Blinkert

Leger des Heils Midden-Nederland

Sociale contacten doen een mens goed. Kun jij wat tijd vrijmaken voor onze bewoners? Wat ga je doen? Sociale contacten doen een mens goed. Jij zou als maatje daarin veel kunnen betekenen voor de bewoners van één van de afdelingen van de Blinkert! De bewoners hebben zelf vaak een klein netwerk en een heel lege agenda. Jij zou als maatje net wat kleur aan hun dag kunnen geven door leuke ontspannen activiteiten met de bewoners te doen. Denk aan het doen van een spelletje met een bewoner, een klein uitstapje, of samen met een bewoner wat boodschappen doen. Hoe je de tijd met de bewoner(s) invult bepaal je in overleg met het zorgpersoneel op de afdeling, en de bewoners. Dit zal per keer verschillen. Dit ben jij: - Je hebt affiniteit met onze doelgroep en staat stevig in je schoenen - Je bent positief ingesteld, en kan goed een luisterend oor bieden. - Je kunt minimaal 1 x per week langskomen, overdag of in de avond. Hier zit flexibiliteit in. - We vragen een verklaring omtrent gedrag (VOG). De kosten hiervan worden vergoed. Dit bieden wij: - Een leuke en leerzame vrijwilligerstaak in een boeiende organisatie - Waardering, gezelligheid en begeleiding - Trainingsaanbod voor vrijwilligers - WA-verzekering voor de uren dat je actief bent - Reiskostenvergoeding Over het Leger des Heils: Het Leger des Heils is er voor mensen zonder helper. Het maakt niet uit welke achtergrond of levensovertuiging zij hebben. Iedereen kan een beroep doen op het Leger des Heils. Het Leger des Heils gelooft in kansen voor iedereen. Omdat iedereen ertoe doet. Het Leger des Heils is een internationale beweging en actief in meer dan 120 landen. De Blinkert is een specialistisch verpleeghuis voor complexe zorg en behandeling. Het gaat om cliënten die niet alleen lichamelijke verpleging en verzorging nodig hebben, maar ook hulp en begeleiding op het gebied van psychiatrie en/of verslaving of sociaal-maatschappelijke problemen. De Blinkert heeft twee opname afdelingen, drie woonafdelingen en een gesloten woonafdeling voor cliënten met het syndroom van Korsakov. Elke afdeling heeft een eigen team, bestaande uit zorgmedewerkers die verantwoordelijk zijn voor de verpleging, verzorging en ondersteuning van de cliënten in hun dagelijkse leven. Interesse en contact Zie je mogelijkheden om hier iets in te betekenen, of heb je een vraag? Dan horen we graag van je!

Structureel
Baarn

Kookvrijwilliger

Leger des Heils Midden-Nederland

Kun jij lekker koken en zet je graag een voedzame en verse maaltijd op tafel? We kunnen je hulp goed gebruiken! Lees snel verder voor meer informatie en wie weet zeg jij straks 'eet smakelijk' tegen onze bewoners! Wat ga je doen? Kun jij lekker koken en vind je het ook interessant een ander/bewoner mee te nemen in je enthousiasme? Dan ligt hier een kans! Voor een afdeling van de Blinkert zoeken we een vrijwilliger die, met of zonder bewoners, de dagelijkse, gezamenlijke, warme maaltijd wil bereiden (voor max. 20 mensen). We hopen dat dit zorgt voor meer gezelligheid en, voor bewoners leuke bedrijvigheid in de gezamenlijke huiskamer/keuken. Zou jij hier wat in kunnen betekenen? Dit ben jij: - Je hebt affiniteit met onze doelgroep - Je kunt goed grenzen aangeven - Je bent geduldig, stabiel en zelfstandig - Je komt, bij voorkeur, 1 keer per week op een vaste dag koken. - We vragen een verklaring omtrent gedrag (VOG). De kosten hiervan worden vergoed Dit bieden wij: - Een leuke en leerzame vrijwilligerstaak in een boeiende organisatie - Waardering, gezelligheid en begeleiding - Trainingsaanbod voor vrijwilligers - WA-verzekering voor de uren dat je actief bent - Reiskostenvergoeding - en natuurlijk een vers gemaakte maaltijd! Over het Leger des Heils: Het Leger des Heils is er voor mensen zonder helper. Het maakt niet uit welke achtergrond of levensovertuiging zij hebben. Iedereen kan een beroep doen op het Leger des Heils. Het Leger des Heils gelooft in kansen voor iedereen. Omdat iedereen ertoe doet. Het Leger des Heils is een internationale beweging en actief in meer dan 120 landen. De Blinkert is een specialistisch verpleeghuis voor complexe zorg en behandeling. Het gaat om cliënten die niet alleen lichamelijke verpleging en verzorging nodig hebben, maar ook hulp en begeleiding op het gebied van psychiatrie en/of verslaving of sociaal-maatschappelijke problemen. De Blinkert heeft twee opname afdelingen, drie woonafdelingen en een gesloten woonafdeling voor cliënten met het syndroom van Korsakov. Elke afdeling heeft een eigen team, bestaande uit zorgmedewerkers die verantwoordelijk zijn voor de verpleging, verzorging en ondersteuning van de cliënten in hun dagelijkse leven. Interesse en contact Zie je mogelijkheden om hier iets in te betekenen, of heb je een vraag? Dan horen we graag van je!

Structureel
Lelystad

Keukenprins/-prinses gezocht!

Leger des Heils Midden-Nederland

Ben jij een keukenprins of -prinses in hart en nieren en wil je graag wat betekenen voor anderen? Dan hebben wij de perfecte vrijwilligerskans voor jou! Wat ga je doen? - Af en toe in het weekend lekkere en voedzame maaltijd bereiden voor en met onze bewoners; - Samenwerken met het team en met bewoners om een gezellige en gastvrije sfeer te creëren; - Na het koken ben je van harte welkom om gezellig mee te eten, je hebt het immers zelf gemaakt! Wie ben jij: - Je hebt hart voor dak- en thuislozen; - Je houdt van koken voor een groep, en werkt graag samen met anderen hieraan. - Jij bent een mensenmens maar tegelijkertijd sta je stevig in je schoenen; - Jij bent betrouwbaar en bereid om met enige regelmaat beschikbaar te zijn (maar we houden rekening met jouw agenda) Wat bieden wij: - De kans om een positieve inpact te hebben om iemands leven; - Een leuke en leerzame vrijwilligerstaak in een boeiende organisatie - Trainingsaanbod voor vrijwilligers - WA-verzekering voor de uren dat je actief bent - Reiskostenvergoeding - En natuurlijk een vers gemaakte maaltijd! Over deze Leger des Heils-locatie: Dag- en nachtopvang Lelystad is een beschermde woonvorm voor dak- en thuisloze mannen die nergens anders terecht kunnen. Zij krijgen 24-uurs begeleiding, benodigdheden voor het eerste levensonderhoud en delen met een andere deelnemer een kamer. Het doel is om de deelnemer op een zo passend mogelijke vervolgplek te krijgen. Dit doen wij met aandacht, ondersteuning en begeleiding. Ben jij die gezellige keukenprins/-prinses die wij zoeken? Of is je interesse gewekt? Dan ontvangen we graag jouw reactie! Ook als je slechts een gedeelte van de omschreven taken zou kunnen vervullen, komen we graag met je in contact.

Structureel
Lelystad

Gastheer/gastvrouw gezocht!

Leger des Heils Midden-Nederland

Ben jij creatief, of juist sportief, of houd je wel van een spelletje? Of maak je graag een praatje? Wie weet kun je dan wel wat moois betekenen op onze opvanglocatie voor dak- en thuislozen! Wat ga je doen? We zijn op zoek naar mensen die het leuk vinden om eens langs te komen op onze locatie om een praatje te maken of een spelletje te doen met onze bewoners. Ook leuk als je een andere hobby wilt delen.Ben je bijvoorbeeld creatief? En zie jij mogelijkheden om hierin één keer of vaker wat aan te bieden aan onze bewoners? Denk aan tekenen, schilderen, of wat voor bezigheid jou goed ligt? Of ben je heel sportief en zou je het leuk vinden om eens een sportieve activiteit met ons in te plannen voor onze bewoners? We komen graag met je in contact! Hoe mooi zou het zijn als onze bewoners zien dat er mensen zijn die, zonder tegenprestatie, contact met hen willen leggen en ze even willen afleiden van hun situatie! Wie ben jij: - Je hebt hart voor dak- en thuislozen; - Jij bent een mensenmens maar tegelijkertijd sta je stevig in je schoenen; - Jij bent betrouwbaar en bereid om met enige regelmaat beschikbaar te zijn (maar we houden rekening met jouw agenda) - we vragen (als je je structureler inzet) een Verklaring Omtrent Gedrag. Dit is gratis. Wat bieden wij: - De kans om een positieve impact te hebben om iemands leven; - Een leuke en leerzame vrijwilligerstaak in een boeiende organisatie - Trainingsaanbod voor vrijwilligers - WA-verzekering voor de uren dat je actief bent - Reiskostenvergoeding Over deze Leger des Heils-locatie: Dag- en nachtopvang Lelystad is een beschermde woonvorm voor dak- en thuisloze mannen die nergens anders terecht kunnen. Zij krijgen 24-uurs begeleiding, benodigdheden voor het eerste levensonderhoud en delen met een andere deelnemer een kamer. Het doel is om de deelnemer op een zo passend mogelijke vervolgplek te krijgen. Dit doen wij met aandacht, ondersteuning en begeleiding. Ben jij misschien wel die persoon die we zoeken? Of is je interesse gewekt? Dan ontvangen we graag jouw reactie! Ook als je misschien maar deels in de omschrijving past, hopen we dat je toch gewoon reageert!

Structureel
Almere

Warmhartige gastheer/-vrouw Buitenhaeghe

Leger des Heils Midden-Nederland

Ben je gastvrij en behulpzaam, en heb je hart voor ouderen? Dan zijn we op zoek naar jou! Wat ga je doen? Als gastvrouw/-heer bij Buitenhaeghe ben je een stralend middelpunt voor bewoners en bezoekers. Je bent de helpende hand bij de receptie, en je kent onze bewoners met loopdrang als geen ander. Je begeleidt hen wanneer nodig en signaleert situaties waarin extra zorg belangrijk is. Verder verwelkom je bezoekers en stuur je ze, indien nodig, door naar de receptie of de juiste afdeling. Naast de receptie, ben je een onmisbare schakel in de samenwerking met de activiteitenbegeleiding, het verplegend personeel, en andere vrijwilligers. Dit ben jij: - Je hebt affiniteit met ouderen. - Je spreekt duidelijk Nederlands. - Je hebt een warme gastvrije opstelling naar bewoners en bezoekers. - Je hebt geregeld beschikbaar. - Je kunt goed observeren en adequaat handelen. - We vragen een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Hier zijn geen kosten aan verbonden. Dit bieden wij: – Een leuke en leerzame vrijwilligersfunctie in een boeiende organisatie – Waardering, gezelligheid en begeleiding – Trainingsaanbod voor vrijwilligers – WA-verzekering voor de uren dat je actief bent – Reiskostenvergoeding Over het Leger des Heils: De stichting Leger des Heils is een landelijke werkende organisatie die materiële en immateriële hulp verleent aan mensen die een beroep doen op het dienstenaanbod van de stichting. Leger des Heils Flevoland heeft activiteiten op het terrein van verzorging en verpleging en op het gebied van maatschappelijke dienstverlening. Zorgcentrum Buitenhaeghe is er voor mensen van ongeveer 50 jaar en ouder die somatische en/of psychogeriatrische zorg nodig hebben. Dit kan ook in combinatie met psychi(atri)sche zorg. In deze beschermende woonomgeving bieden wij een eigen kamer met douche en toilet en is er 24 uur per dag begeleiding aanwezig. Iedere afdeling heeft zijn eigen belevingsgerichte huiskamers waar ontmoeting, huiselijkheid en activiteiten centraal staan. Heb je interesse of vragen? Reageer dan via deze site.

Structureel
Almere

Gezelschap voor bewoners Buitenhaeghe

Leger des Heils Midden-Nederland

Wil jij de dagen van onze bewoners wat mooier maken? Interesse en een gesprek of wandeling, doet onze bewoners goed! Voor verschillende afdelingen op Buitenhaeghe zoeken we mensen die (af en toe) langs willen komen om met een bewoner/bewoners bijv. eens een kopje koffie te drinken, een praatje aan te knopen, een spelletje te doen, of even buiten te wandelen, naar de markt te gaan of gewoon lekker in het zonnetje te zitten. Kun jij net wat extra glans aan een dag geven voor onze bewoners? Dan horen we graag van je. Wie ben jij: – Je hebt affiniteit met de doelgroep – Je beheerst de Nederlandse taal goed – Je bent trouw in je afspraken en kunt met enige regelmaat langskomen. Hier zit flexibiliteit in. – Je kunt goed luisteren en bent sociaal aangelegd. – We vragen een verklaring omtrent gedrag (VOG). De kosten hiervan worden vergoed. Wat bieden wij: – Een leuke en leerzame vrijwilligersfunctie in een boeiende organisatie – Waardering, gezelligheid en begeleiding – Trainingsaanbod voor vrijwilligers – WA-verzekering voor de uren dat je actief bent – Reiskostenvergoeding Zorgcentrum Buitenhaeghe is er voor mensen van ongeveer 50 jaar en ouder die somatische en/of psychogeriatrische zorg nodig hebben. Dit kan ook in combinatie met psychi(atri)sche zorg. In deze beschermende woonomgeving bieden wij een eigen kamer met douche en toilet en is er 24 uur per dag begeleiding aanwezig. Iedere afdeling heeft zijn eigen belevingsgerichte huiskamers waar ontmoeting, huiselijkheid en activiteiten centraal staan. Is je interesse gewekt? Dan horen we graag van je.

Structureel
Almere

Maatje voor bewoners met dementie

Leger des Heils Midden-Nederland

Sociale contacten doen een mens goed! Kun jij wat tijd vrijmaken voor onze bewoners met dementie? Buitenhaeghe is op zoek naar vrijwilligers die zich specifiek willen inzetten voor dementerende bewoners. De bedoeling is dat je als maatje wekelijks een vaste afdeling bezoekt en ter plekke bekijkt (in overleg met betrokkenen) welke bewoner behoefte heeft om iets met je te ondernemen. Denk aan samen koffie drinken, voorlezen, een wandelingetje of samen een sigaretje roken op het balkon. Heb jij enige kennis over en begrip voor de ziekte dementie en kun je hier goed mee om gaan? Zorg jij, als vast gezicht op de afdeling, voor een glimlach op het gezicht van onze bewoners? Dan horen we graag van je. Wie ben jij: - Je hebt affiniteit met de doelgroep (ouderen met dementie) - Je kunt je goed inleven en kunt omgaan met evt. stemmingswisselingen en moeilijk verstaanbaar gedrag. - Je spreekt duidelijk Nederlands. - Je bent trouw in je afspraken en hebt circa 1 x per week tijd. Hier zit flexibiliteit in. - We vragen een verklaring omtrent gedrag (VOG). De kosten hiervan worden vergoed. Wat bieden wij: - Een leuke en leerzame vrijwilligersfunctie in een boeiende organisatie - Waardering, gezelligheid en begeleiding - Trainingsaanbod voor vrijwilligers - WA-verzekering voor de uren dat je actief bent - Reiskostenvergoeding Zorgcentrum Buitenhaeghe is er voor mensen van ongeveer 50 jaar en ouder die somatische en/of psychogeriatrische zorg nodig hebben. Dit kan ook in combinatie met psychi(atri)sche zorg. In deze beschermende woonomgeving bieden wij een eigen kamer met douche en toilet en is er 24 uur per dag begeleiding aanwezig. Iedere afdeling heeft zijn eigen belevingsgerichte huiskamers waar ontmoeting, huiselijkheid en activiteiten centraal staan. Heb je interesse? Dan horen we graag van je!

Structureel
Almere

Schaakmaatjes gezocht Buitenhaeghe

Leger des Heils Midden-Nederland

Ben jij een 'koning' in schaken en graag een 'pion' in onze club vrijwilligers die wat willen betekenen voor onze bewoners? Wil jij graag wat betekenen voor onze bewoners en hun dagen wat meer glans geven? En houdt je van een spelletje schaak? Dan zoeken we jou! Er zijn meerdere bewoners die het leuk vinden om af en toe te schaken. Zou jij dit af en toe met ze kunnen doen? Het zou fijn zijn als je hier ergens op de woensdagmiddag tijd voor hebt, maar een andere dag/tijd is ook bespreekbaar! Wie ben jij: - Je hebt affiniteit met ouderen - Je spreekt goed Nederlands - Je bent geduldig en begripvol. - Je bent geregeld beschikbaar. Bij voorkeur op de woensdagmiddag, maar andere momenten zijn ook bespreekbaar. - We vragen een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Hier zijn geen kosten aan verbonden. Wat bieden wij: – Een leuke en leerzame vrijwilligersfunctie in een boeiende organisatie – Waardering, gezelligheid en begeleiding – Trainingsaanbod voor vrijwilligers – WA-verzekering voor de uren dat je actief bent – Reiskostenvergoeding Zorgcentrum Buitenhaeghe is er voor mensen van ongeveer 50 jaar en ouder die somatische en/of psychogeriatrische zorg nodig hebben. Dit kan ook in combinatie met psychi(atri)sche zorg. In deze beschermende woonomgeving bieden wij een eigen kamer met douche en toilet en is er 24 uur per dag begeleiding aanwezig. Iedere afdeling heeft zijn eigen belevingsgerichte huiskamers waar ontmoeting, huiselijkheid en activiteiten centraal staan. Is je interesse gewekt? Dan horen we graag van je.

Structureel
Lelystad

Vrijwillige kledingverkoper/verkoopster

Leger des Heils Midden-Nederland

Lijkt je het leuk om mee te helpen in onze Bij Bosshardt tweedehands kledingwinkel? Houd jij ervan om mensen gastvrij te ontvangen in een mooi ingerichte winkel? Dan horen we graag van je! Wat ga je doen? In onze winkel verkopen we tweedehands kleding voor een betaalbare prijs. We zoeken nieuwe vrijwilligers die ons team kunnen komen versterken, waardoor we ook in de middagen open kunnen gaan. Als verkoper/verkoopster in de winkel zorg je dat de winkel er verzorgd en aantrekkelijk uitziet. Ook ben je een eerste aanspreekpunt voor klanten. Met jouw persoonlijke aandacht, zorg je ervoor dat klanten zich thuis voelen. Nieuwe vrijwilligers zijn vooral nodig voor de middagen, zodat de winkel van 13:00-17:00 uur geopend zou kunnen worden. Ben jij die gastvrije, sociale persoon die het leuk lijkt om, in een goede samenwerking met collega's, in de winkel aan de slag te gaan? Dan horen we graag van je! Dit ben jij: – je hebt een klantvriendelijke instelling - je bent sociaal invoelend en kan goed samenwerken – je bent 1 x per week, of 1 x per 2 weken beschikbaar. – we vragen een verklaring omtrent gedrag (VOG). De kosten hiervan worden vergoed. Dit bieden wij: – waardering, gezelligheid en begeleiding – WA-verzekering voor de uren dat je actief bent Over het Leger des Heils en Bij Bosshardt de Jol: Het Leger des Heils is een christelijke organisatie, actief in meer dan 120 landen die materiële en immateriële hulp aan mensen “zonder helper” verleent. We zijn actief op het gebied van de maatschappelijke opvang, arbeidsre-integratie, reclassering, preventie en maatschappelijk herstel, verslavingszorg, kerkelijk werk en internationale ontwikkelingshulp. Met ruim 6000 professionals en 1500 vrijwilligers staan per jaar klaar voor circa 55.000 mensen. De Bij Bosshardt buurthuiskamer de Jol is van en door de buurt. In de Bij Bosshardt komen mensen samen die open staan voor elkaar en voor de buurt. Zij willen graag een bindende factor zijn en zo iets voor elkaar en de buurt betekenen. Je kunt in de huiskamer terecht voor een kop koffie, een luisterend oor, gezellige maaltijden of andere activiteiten. Daarnaast is er een kringloopwinkel en een mooie tweedehands kledingwinkel waar je terecht kunnen voor het kopen van betaalbare kleding. Interesse en contact Heb je interesse of heb je vragen? Reageer dan op deze vacature. We komen graag met je in contact. Of loop gerust eens binnen bij Bij Bosshardt de Jol. Van harte welkom!

Structureel
Almere, Lelystad

Vrijwilligers voor het klusteam!

Leger des Heils Midden-Nederland

Van vloeren leggen tot kasten in elkaar zetten; jij draait er je hand niet voor om! Ben jij de handige klusser die we zoeken? Wij zoeken voor verschillende afdelingen in Flevoland een klusjesman/vrouw (of een groep vrijwilligers). Denk aan verven, behangen, vloertje leggen, helpen met verhuizen en eventuele andere klussen. De werktijden zijn in overleg. Wie ben jij: - Je bent een handige klusser en aanpakker - Je bent vriendelijk en geduldig. - Je hebt affiniteit met onze doelgroep - We vragen een verklaring omtrent gedrag (VOG). De kosten hiervan worden vergoed. Wat bieden wij: - Een leuke en leerzame vrijwilligerstaak in een boeiende organisatie - Waardering en begeleiding. - Trainingsaanbod voor vrijwilligers - WA-verzekering voor de uren dat je actief bent - Reiskostenvergoeding Het Leger des Heils is een christelijke organisatie, actief in meer dan 120 landen die materiële en immateriële hulp aan mensen “zonder helper” verleent. We zijn actief op het gebied van de maatschappelijke opvang, arbeidsre-integratie, reclassering, preventie en maatschappelijk herstel, verslavingszorg, kerkelijk werk en internationale ontwikkelingshulp. Met ruim 6000 professionals en 1500 vrijwilligers staan per jaar klaar voor circa 55.000 mensen. Het ambulante team van het Leger des Heils in Flevoland geeft begeleiding aan deelnemers met complexe problemen. De deelnemers wonen zelfstandig op één van de woonplekken van het Leger des Heils in (of op een eigen adres), en ontvangen ambulante begeleiding. Doel is om met de deelnemer weer toe te werken naar een stabieler leven met een eigen woonplek. Contact: Zou jij wat voor ons kunnen betekenen? We komen graag met je in contact!

Structureel
Lelystad

Koks voor warme maaltijd rond lunchtijd!

Leger des Heils Midden-Nederland

Kun jij lekker koken en zet je graag een voedzame maaltijd op tafel? En wil jij je inzetten voor kwetsbaren in onze samenleving? Lees dan verder. Wat ga je doen? We geven onze bezoekers graag de mogelijkheid om een gezonde warme maaltijd te eten. Maar daarvoor zijn we op zoek naar koks die het leuk vinden om voor circa 10 personen een maaltijd te bereiden. De tijden dat je nodig bent is tussen 11 en 13 uur. Je doet dan boodschappen, kookt, en mag ook blijven mee-eten. Het opruimen en de vaatwasser in ruimen, hoort er ook bij. Maar natuurlijk helpen bezoekers daarbij mee! Dus houd je van koken en wil je graag wat betekenen voor je buurt? Dan horen we graag van je. Dit ben jij: - Je hebt een vriendelijke sociale instelling; - je houdt ervan om te koken; - je bent in een bepaalde regelmaat beschikbaar tussen 11:00-13:00 op een doordeweekse dag. Dit bieden wij: – waardering, gezelligheid en begeleiding – WA-verzekering voor de uren dat je actief bent Over het Leger des Heils en Bij Bosshardt de Jol: Het Leger des Heils is een christelijke organisatie, actief in meer dan 120 landen die materiële en immateriële hulp aan mensen “zonder helper” verleent. We zijn actief op het gebied van de maatschappelijke opvang, arbeidsre-integratie, reclassering, preventie en maatschappelijk herstel, verslavingszorg, kerkelijk werk en internationale ontwikkelingshulp. Met ruim 6000 professionals en 1500 vrijwilligers staan per jaar klaar voor circa 55.000 mensen. De Bij Bosshardt buurthuiskamer de Jol is van en door de buurt. In de Bij Bosshardt komen mensen samen die open staan voor elkaar en voor de buurt. Zij willen graag een bindende factor zijn en zo iets voor elkaar en de buurt betekenen. Je kunt in de huiskamer terecht voor een kop koffie, een luisterend oor, gezellige maaltijden of andere activiteiten. Daarnaast is er een tweedehands kledingwinkel waar je terecht kunnen voor het kopen van betaalbare kleding. Interesse en contact Heb je interesse of heb je vragen? Reageer dan op deze vacature. We komen graag met je in contact. Of loop gerust eens binnen bij Bij Bosshardt de Jol. Van harte welkom!

Structureel
Almere

Vrijwillig kok/werkbegeleider

Leger des Heils Midden-Nederland

Heb je enige ervaring als kok en/of lijkt het je mooi om onze deelnemers te begeleiden bij hun dagbesteding? 50/50 Food is op zoek naar een vrijwillig kok/werkbegeleider die deelnemers, werkbegeleiders en de professionele kok kan ondersteunen in hun werk. Bij 50/50 Food in Buitenhaeghe worden elke dag honderden maaltijden bereidt voor de bewoners van Buitenhaeghe en andere zorglocaties van het Leger des Heils. Zou jij het een leuke uitdaging mee te helpen in deze professionele keuken? Jouw werkzaamheden bestaan uit het meehelpen bereiden van de maaltijden, het ondersteunen van deelnemers, en het uitserveren van de warme middagmaaltijd op verschillende afdelingen op Buitenhaeghe. Dus heb je nog wat tijd over in je week, en wil je graag meehelpen bij 50/50? En wat betekenen voor een ander? Dan horen we graag van je. Wat vragen wij: - Je hebt affiniteit met de doelgroep. - Je bent sociaal ingesteld en een aanpakker. - Je bent beschikbaar op vrijdag van 9:00-15:00 uur. Of op zaterdag of zondag. - We vragen een verklaring omtrent gedrag (VOG). Hier zijn geen kosten aan verbonden. Wat bieden wij: - Een leuke en leerzame vrijwilligersfunctie in een boeiende organisatie - Waardering, gezelligheid en begeleiding - Trainingsaanbod voor vrijwilligers - WA-verzekering voor de uren dat je actief bent - Reiskostenvergoeding Over 50/50 Workcenter: Wij geloven dat elk mens een plek in de samenleving verdient. Bij 50|50 geven deelnemers dat weer invulling. Ze ontdekken hun talenten. Ze ontwikkelen structuur en doen werkervaring op. Het 50|50 Workcenter begeleidt deelnemers die via een traject richting werk opnieuw aansluiting met de samenleving kunnen maken. Wij geloven dat Werken Werkt. Werk biedt perspectief op een zelfstandig bestaan met een eigen inkomen, een gestructureerd leven, sociale contacten en een waardevolle bijdrage aan de samenleving. 50|50 is een initiatief van het Leger des Heils om mensen, aan de onderkant van de samenleving, met een grote afstand tot de arbeidsmarkt weer ‘mee te laten doen’. Werken aan herstel van het gewone leven, waarbij uitstroom naar een duurzame plek in werk en samenleving centraal staat. Binnen 50I50 hebben we een aantal ‘labels’ zoals o.a. Wood, Food, Clean en Green. Hierbinnen kunnen onze deelnemers ervaring opdoen met meubelmakerij, catering, schoonmaak- en hovenierswerkzaamheden. Contactinfo: Is je interesse gewekt? Dan horen we graag van je!

Structureel
Woerden

Chauffeur gezocht!

Leger des Heils Midden-Nederland

Wat ga je doen? Voor 1 van onze deelnemers zijn wij opzoek naar een vrijwilliger die elke week of om de week met hem mee kan naar zaalvoetbal. Hierbij wat meer informatie op rijtje: - Meneer X is een vriendelijke man van 43 jaar. Hij is rustig, vriendelijk in contact en altijd wel in voor een praatje. Deze man wil graag het voetballen oppakken om een gezonde leefstijl te bevorderen. In het verleden heeft hij ook al gevoetbald, hij is goed op het doel. - Iedere woensdagmiddag van 13:00 uur tot 14:00 uur zou hij graag willen zaalvoetballen in Utrecht (Hoograven). Je bent ook welkom om mee te doen als je dat wilt. - Het is fijn als jij hem op bestemming wil brengen en hem ook weer mee wil nemen naar zijn woning in Woerden. - Goed om te weten dat het voor deze man al een grote stap is om mee te doen met voetbal en dat het doel vooral is dat hij dit volhoudt en plezier heeft in het sporten. Gun jij dit deze man? En vind je het leuk om een potje voetbal te kijken? Dan zijn wij op zoek naar jou! Dit ben jij - Je bent in het bezit van een geldig rijbewijs en bij voorkeur beschik je over eigen vervoer; - Je bent 1 keer in de week of 2 weken van 12:30 uur tot 14:30 uur beschikbaar; - Je bent geduldig en vriendelijk; - Je vindt het leuk om contact te hebben met mensen; - Je hebt respect voor andere normen en waarden; - Wij vragen een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) de kosten hiervan worden vergoed. Dit bieden wij - Een leuke en leerzame vrijwilligerstaak in een boeiende organisatie; - Waardering, gezelligheid en begeleiding; - Trainingsaanbod voor vrijwilligers; - WA-verzekering voor de uren dat je actief bent; - Reiskostenvergoeding. Over het Leger des Heils Domus+ Veldwijk is een 24-uurs beschermde woonvorm voor zowel mannen als vrouwen van 18 jaar en ouder die kampen met een alcohol- en/of (soft)drugsverslaving, vaak in combinatie met psychische problemen. Voor alle deelnemers geldt dat zij een lange voorgeschiedenis in de hulpverlening hebben en al meerdere behandelingen doorlopen hebben. Interesse en contact Mogen we jou welkom heten als vrijwilliger? Reageer dan online of neem contact met ons op!

Structureel
Almere

Gastvrouw/-heer buurthuiskamer Almere-Buiten

Leger des Heils Midden-Nederland

Wil jij graag iets goeds doen voor je buurt? En biedt je graag wat warmte en gezelligheid? Dan is dit misschien wel wat voor jou! Wat ga je doen? We zijn op zoek naar gastvrouw/-heer die het leuk vindt om mensen op hun gemak te stellen. Je bent niet alleen diegene die zorgt voor een verse pot thee of koffie, maar je hebt ook een luisterend oor. Als gastvrouw/gastheer ben je verantwoordelijk voor een gezellige sfeer in de buurthuiskamer en heb je een luisterend oor voor onze bezoekers. Daarnaast ondersteun je bij activiteiten. Je hebt ook een signalerende functie. Gastvrijheid staat bij ons hoog in het vaandel. Dus als jij graag mensen met open armen ontvangt dan zijn wij op zoek naar jou! Op dit moment zoeken we vooral gastvrouwen/gastheren voor de dinsdag- en vrijdagochtend. Maar reageer ook gerust als je een andere beschikbaarheid hebt! Het vrijwilligerswerk is van 9:30-12 uur. Evt. kun je nog wat langer blijven en mee lunchen, maar dit is niet verplicht. Dit ben jij: · Je hebt een gastvrije, behulpzame, flexibele en vriendelijke houding. - Je kunt goed een luisterend oor bieden. · Komt afspraken na en heeft een positieve instelling en uitstraling. · Kan werken in teamverband. · Respecteert de christelijke levensovertuiging en doelstellingen van het Leger des Heils. Dit bieden wij: · Een open, gezellige en flexibele werkomgeving. · Ondersteuning en waardering · Een vrijwilligersovereenkomst met WA-verzekering Over het Leger des Heils: In Bij Bosshardt Almere-Buiten komen mensen samen die open staan voor elkaar en de buurt. Verbondenheid en contact of gewoon even een kop koffie drinken met een praatje: het kan allemaal. Bezoekers ontmoeten elkaar bij een maaltijd of kopje koffie, voor een praatje en gezelligheid. Er worden diverse leuke en gezellige activiteiten voor jong en oud georganiseerd. Door heel Nederland heeft het Leger des Heils zo'n honderd buurthuiskamers. Plekken voor en door de buurt, waar iedereen welkom is. In onze buurthuiskamers kunnen mensen terecht voor een kop koffie, een maaltijd, een goed gesprek, zingevingsvragen of bijvoorbeeld tweedehands kleding. Kortom: een plek waar je thuiskomt. Het belangrijkste is dat mensen zich thuis voelen, erbij horen en gezien worden. Wekelijks komen er zo'n 15.000 mensen naar onze buurthuiskamers. Voor en door de buurt. Interesse? Wil je meer weten over deze vrijwilligersfunctie, dan ontvangen we graag je reactie.

Structureel
Woerden

Muzikale vrijwilliger gezocht!

Leger des Heils Midden-Nederland

Ben jij muzikaal en vind jij het leuk om anderen mee te nemen in jouw enthousiasme? Dan zijn wij op zoek naar jou! Op onze locatie de Heem Veldwijk is een mooie muziekstudio aanwezig. Samen met een begeleider organiseer jij minimaal een keer per maand een muziekles/sessie. Je daagt de bewoners uit om hun emoties, gevoelens en ideeën d.m.v. muziek te uiten. Je helpt ze verder om hun persoonlijke hobby verder te ontplooien en een zinvolle daginvulling te geven. Ben jij muzikaal en vind jij het leuk om anderen mee te nemen in jouw enthousiasme? Dan zijn wij op zoek naar jou! De volgende instrumenten zijn aanwezig: Gitaren Elektrische gitaar Drumstel Diverse elektrische piano's Djembe/trommel Wat vragen wij: -Je hebt passie voor muziek; -Je beschikt over muzikale vaardigheden; -Je hebt kennis van instrumenten; -Je hebt feeling met de doelgroep; -Je wilt je minimaal 1 x per maand inzetten. Samen kijken we naar de mogelijkheden, hoe vaak je tijd hebt en wat je leuk lijkt om op te pakken. Wat bieden wij: - Een leuke en leerzame vrijwilligersfunctie in een boeiende organisatie; - Waardering, gezelligheid en begeleiding; - Trainingsaanbod voor vrijwilligers; - WA-verzekering voor de uren dat je actief bent; - Reiskostenvergoeding. Over de Heem Veldwijk De bewoners van Veldwijk hebben een turbulent leven achter zich. Onrust, criminaliteit en dakloosheid kenmerkten hun leven. Door hun lichtverstandelijke beperking vaak in combinatie met psychiatrische problemen en/of een verslaving kunnen zij niet zelfstandig wonen. Hier vinden ze een plek waar ze kunnen herstellen en opnieuw kunnen beginnen. Contactinfo: Is je interesse gewekt? Dan horen we graag van je!

Structureel
Huizen

Chauffeur voor jongere

Leger des Heils Midden-Nederland

Vind jij het leuk om een jongen van 14 jaar van A naar B te vervoeren en wil je graag iets betekenen voor één van onze jongere? Dan zien we graag je reactie tegemoet! Wat ga je doen? Voor een beleefde jongen van 14 jaar zijn wij op zoek naar een chauffeur die eens in de week deze jongen kan brengen naar therapie en weer ophalen. Hij woont in een gezinshuis en zal op dinsdagochtend of donderdagochtend naar therapie gaan. Deze jongen maakt makkelijk contact en houdt o.a. van gamen. Zou jij wat willen betekenen voor de jongen en heb je een eigen auto tot je beschikking? Dan komen wij graag met jou in contact! Dit ben jij - Je hebt affiniteit met jongeren; - Je hebt respect voor andere normen en waarden; - Je hebt een rijbewijs; - Je bent zelfstandig en flexibel; - We vragen een verklaring omtrent gedrag (VOG). De kosten hiervan worden vergoed. Dit bieden wij - Een leuke en leerzame vrijwilligerstaak in een boeiende organisatie; - Waardering, gezelligheid en begeleiding; - Trainingsaanbod voor vrijwilligers; - WA-verzekering voor de uren dat je actief bent; - Reiskostenvergoeding. Over het Leger des Heils Gezinshuizen zijn een kleinschalige vorm van jeugdhulp waarbij meerdere jeugdigen tussen de 2 en 18 jaar worden opgenomen in het eigen gezin van de gezinshuisouders. De gezinshuisouders zijn professioneel en goed opgeleid. Samen met de intensieve ondersteuning van een multidisciplinair team (waaronder een gedragswetenschapper en een gezinscoach) kunnen zij de hulp en begeleiding die nodig is voor de jeugdigen optimaal vorm geven. Interesse en contact Mogen we jou welkom heten als vrijwilliger? Of heb je vragen? Neem dan contact met ons op!

Structureel
Almere

Brei-/haakvrijwilliger

Leger des Heils Midden-Nederland

Ben jij handig met breien en haken? En wil je graag je talenten inzetten om wat gezelligheid en warmte te brengen in het leven van ouderen? Dan zijn wij op zoek naar jou! We hebben een kleine groep bewoners die het leuk vindt om met elkaar te haken of breien. Heb jij hier ook wel enige handigheid in, en lijkt het je leuk om hier een terugkerend gezellig samenzijn van te maken? Dan horen we graag van je! Wie ben jij: – Je hebt affiniteit met de doelgroep – Je beheerst de Nederlandse taal goed – Je bent geregeld beschikbaar op de woensdagmiddag van circa 13:30-15:00 uur. – We vragen een verklaring omtrent gedrag (VOG). De kosten hiervan worden vergoed. Wat bieden wij: – Een leuke en leerzame vrijwilligersfunctie in een boeiende organisatie – Waardering, gezelligheid en begeleiding – Trainingsaanbod voor vrijwilligers – WA-verzekering voor de uren dat je actief bent – Reiskostenvergoeding Zorgcentrum Buitenhaeghe is er voor mensen van ongeveer 50 jaar en ouder die somatische en/of psychogeriatrische zorg nodig hebben. Dit kan ook in combinatie met psychi(atri)sche zorg. In deze beschermende woonomgeving bieden wij een eigen kamer met douche en toilet en is er 24 uur per dag begeleiding aanwezig. Iedere afdeling heeft zijn eigen belevingsgerichte huiskamers waar ontmoeting, huiselijkheid en activiteiten centraal staan. Is je interesse gewekt? Dan horen we graag van je.

Structureel
Almere

Gastheer/gastvrouw gezocht!

Leger des Heils Midden-Nederland

Wil jij graag wat betekenen voor mensen in de buurt en heb je een gastvrije instelling? Dan is dit iets voor jou! De buurthuiskamer in het Klankbord is geopend voor de buurt van dinsdag t/m vrijdag. Voor de dinsdag t/m donderdag zijn we nog dringend op zoek naar nieuwe gastheren/gastvrouwen. Wat doe je als gastheer/vrouw? - koffie en thee zetten; - gesprekken voeren met de bezoekers van de buurthuiskamer; - ondersteunen in tafeldekken en afruimen - eventueel doorverwijzen naar andere activiteiten in ’t Klankbord zoals de Raad en Daad, tweedekanswinkel, maaltijdgroep; - Opruimen en schoon achterlaten van de buurthuiskamer en keuken na afloop van de buurthuiskamer. Kortom: je zorgt er, samen met ons, voor dat we een gastvrije en veilige buurthuiskamer creëren voor de bezoekers, vrijwilligers en stagiaires. We kunnen je hulp goed gebruiken op een dinsdag, woensdag of donderdag tusen 16.00 - 19.00 uur! Wie ben jij: - je komt afspraken na en kan goed werken in teamverband; - je bent een gastvrij, sociaal persoon; - je bent minimaal 1 x per maand beschikbaar; - je respecteert de christelijke levensovertuiging en doelstellingen van het Leger des Heils; - we vragen een verklaring omtrent gedrag (VOG). De kosten hiervan worden vergoed. Wat bieden wij: – Een leuke en leerzame vrijwilligersfunctie in een boeiende organisatie – Waardering, gezelligheid en begeleiding De buurthuiskamer in het Klankbord is van en door de buurt. Er is een tweedehandskleding winkel en er worden verschillende activiteiten georganiseerd. Ontmoeting, omzien naar elkaar, goede gesprekken en samen optrekken, daar gaat het om. Een plek waar je thuiskomt en waar iedereen welkom is. Je hoort erbij en wordt gezien. Is je interesse gewekt? Dan horen we graag van je.

Structureel
Almere

Sportvrijwilliger gezocht!

Leger des Heils Midden-Nederland

Vind jij het leuk om onze deelnemers in beweging te brengen? De buurthuiskamer in het Klankbord is geopend voor de buurt van dinsdag t/m vrijdag. Voor de dinsdag zijn we op zoek naar een vrijwilliger die het leuk vindt om met de bezoekers te sporten. Als het weer het toelaat kan dat buiten op het veld naast de locatie. Er is ook een binnenruimte waar je kunt darten, tafelvoetballen of boksen. Ben jij die sportieveling die het leuk vindt om af en toe op dinsdag (van 15.30 - 17.00 uur) met onze bezoekers te sporten? Laat het snel weten, we kunnen je hulp goed gebruiken! Wie ben jij: - De kans om een positieve inpact te hebben op iemands leven; - je houdt ervan om sportief bezig te zijn; - je bent minimaal 1 x per maand beschikbaar; - je respecteert de christelijke levensovertuiging en doelstellingen van het Leger des Heils; - we vragen een verklaring omtrent gedrag (VOG). De kosten hiervan worden vergoed. Wat bieden wij: – Een leuke en leerzame vrijwilligersfunctie in een boeiende organisatie – Waardering, gezelligheid en begeleiding De buurthuiskamer in het Klankbord is van en door de buurt. Er is een tweedehandskleding winkel en er worden verschillende activiteiten georganiseerd. Ontmoeting, omzien naar elkaar, goede gesprekken en samen optrekken, daar gaat het om. Een plek waar je thuiskomt en waar iedereen welkom is. Je hoort erbij en wordt gezien. Is je interesse gewekt? Dan horen we graag van je.

Structureel
Lelystad

Vrijwilliger voor de soepfiets gezocht!

Leger des Heils Midden-Nederland

We gaan starten met de Soepfiets in Lelystad! Per wanneer we kunnen starten is mede afhankelijk van het aantal vrijwilligers dat zich gaat aanmelden. We hebben je hulp dus hard nodig! Vind jij het leuk om mee te werken aan de opstart van de Soepfiets? Van harte welkom! We zijn op zoek naar bevlogen vrijwilligers die samen met onze vaste medewerker de straat op willen gaan. Wat gaan we doen? Met onze Soepfiets, vol met koffie, soep en nog veel meer, trekken we de straten in om in contact te komen met mensen die buiten slapen of wonen. Meestal hebben zij te kampen met problemen op verschillende leefgebieden zoals verslaving, schulden en/of psychiatrische problemen. Met de Soepfiets willen we contact leggen en daarmee een brug slaan en de eerste stap zetten richting professionele hulpverlening. Als vrijwilliger bij de Soepfiets speel je hierbij een belangrijke rol, en kun je het verschil maken in iemands leven. Samen kunnen we relaties opbouwen en zorgen voor warmte, een luisterend oor en de broodnodige ondersteuning. Doe je met ons mee? De Soepfiets zal in eerste instantie 1 avond in de 14 dagen op dinsdagavond gaan rijden. Let op: de plannen voor de Soepfiets zijn nog in ontwikkeling, informatie in deze vacaturetekst kan nog wijzigen. Wie ben jij: - Je hebt affiniteit met onze doelgroep; - Je vindt het leuk om contact te hebben met mensen; - Je kunt flexibel omgaan met bijzonder gedrag van bezoekers van de Soepfiets; - Je bent bij voorkeur 1 keer in de 2 weken en minimaal 1 x per maand beschikbaar; - Een Verklaring Omtrent Gedrag is vereist, hier zijn geen kosten aan verbonden. Wat bieden wij: - Een leuke en leerzame vrijwilligerstaak in een boeiende organisatie; - Waardering, gezelligheid en begeleiding; - Trainingsaanbod voor vrijwilligers; - WA-verzekering voor de uren dat je actief bent; - Reiskostenvergoeding. Het Leger des Heils is op veel verschillende plekken en voor veel verschillende doelgroepen actief. De Soepfiets is één van onze bekendste projecten. Wil jij hier wat in betekenen? Of heb je nog vragen? Reageer dan snel!

Structureel
Lelystad

Kookvrijwilliger Lelystad!

Leger des Heils Midden-Nederland

Kan jij lekker en gezond koken en wil je graag wat betekenen voor anderen? Dan hebben wij de perfecte vrijwilligerskans voor jou! Vind jij het leuk om: - Af en toe in het weekend een lekkere en voedzame maaltijd te bereiden voor en met onze bewoners? - Bewoners te helpen om op ideeën te komen voor maaltijden, en evt. samen met een bewoner hiervoor boodschappen doen? - Samen te werken met het team en met bewoners om een gezellige en gastvrije sfeer te creëren? Neem dan snel contact op. Na het koken ben je van harte welkom om gezellig mee te eten, je hebt het immers zelf gemaakt! Wie ben jij: - Je hebt hart voor dak- en thuislozen; - Je vindt het leuk om met onze deelnemers te koken; - Jij bent een mensenmens maar tegelijkertijd sta je stevig in je schoenen; - Jij bent betrouwbaar en bereid om met enige regelmaat op zaterdag of zondag beschikbaar te zijn (maar we houden rekening met jouw agenda) - We vragen een Verklaring Omtrent Gedrag, dit is gratis. Wat bieden wij: - De kans om een positieve impact te hebben om iemands leven; - Een leuke en leerzame vrijwilligerstaak in een boeiende organisatie - Trainingsaanbod voor vrijwilligers - WA-verzekering voor de uren dat je actief bent - Reiskostenvergoeding Over deze Leger des Heils-locatie: Dag- en nachtopvang Lelystad is een beschermde woonvorm voor dak- en thuisloze mannen die nergens anders terecht kunnen. Zij krijgen 24-uurs begeleiding, benodigdheden voor het eerste levensonderhoud en delen met een andere deelnemer een kamer. Het doel is om de deelnemer op een zo passend mogelijke vervolgplek te krijgen. Dit doen wij met aandacht, ondersteuning en begeleiding. Ben jij misschien wel die persoon die we zoeken? Of is je interesse gewekt? Dan ontvangen we graag jouw reactie! Ook als je misschien maar deels in de omschrijving past, hopen we dat je toch gewoon reageert.

Structureel
Stichtse Vecht

Fietsmaatje Merenhoef

Leger des Heils Midden-Nederland

Houd je van fietsen en buiten zijn, en wil je graag wat betekenen voor een ander? Dan is dit een ideale vrijwilligersjob voor jou! Ben jij die vrijwilliger die met een bewoner op de fiets wil stappen en een fietstochtje door het mooie Maarssen wil maken? Dat zou super zijn! We gunnen het onze bewoners om de omgeving te verkennen en even lekker buiten te zijn. We hebben een elektrische duofiets hiervoor beschikbaar. Je zult ingewerkt worden op hoe deze werkt, dus dat komt helemaal goed! Wie ben jij? - Je hebt affiniteit met de doelgroep - Je spreekt duidelijk Nederlands - Je bent met enige regelmaat beschikbaar. Hierin is flexibiliteit mogelijk. - We vragen een verklaring omtrent gedrag (VOG). Hier zijn geen kosten aan verbonden. Wat bieden wij? - Een leuke en leerzame vrijwilligersfunctie in een boeiende organisatie - Waardering, gezelligheid en begeleiding - Trainingsaanbod voor vrijwilligers - WA-verzekering voor de uren dat je actief bent - Reiskostenvergoeding Over deze locatie: In woonzorgcentrum Merenhoef wonen 76 bewoners met verpleeghuiszorg en somatische zorgbehoeften. Kwaliteit van zorg en liefde voor de bewoners staan bij ons hoog in het vaandel. Samen met ons personeel en de familie maken we van Merenhoef een warm thuis. Daarbij kunnen we niet zonder de inzet van onze vrijwilligers die een belangrijke bijdrage leveren aan het welzijn van onze bewoners. De missie van ons huis is om er voor de bewoners elke dag een mooie dag van te maken! Ben jij misschien wel die persoon die we zoeken? Of is je interesse gewekt? Dan ontvangen we graag jouw reactie!

Structureel
Stichtse Vecht

Wandelmaatje Merenhoef

Leger des Heils Midden-Nederland

Buiten zijn doet een mens goed. Kun jij hierin wat betekenen voor de bewoners van woonzorgcentrum de Merenhoef? Meld je dan aan als wandelmaatje, of sluit je aan bij de wandelgroep! Houd je van wandelen? En zou je het leuk vinden om met een bewoner te gaan wandelen? Of dit samen met een groep vrijwilligers en bewoners te doen? Dan horen we graag van je, er is van alles mogelijk. De vrijwilligers van de wandelclub lopen (als het weer het toelaat) elke maandagmiddag. Totaal ben je van 14:00-16:00 uur in touw, dit is inclusief bewoners ophalen, en evt. nog een gezellig kopje koffie drinken na afloop. Naast deze wandelgroep, kun je ook individueel als wandelmaatje aan de slag, op een moment dat jou uitkomt! Met jouw hulp, kunnen er meer rolstoelafhankelijke (of anderszins afhankelijke bewoners) even lekker naar buiten. Hoe mooi is dat! Wie ben jij? - Je hebt affiniteit met de doelgroep - Je spreekt duidelijk Nederlands - Je bent met enige regelmaat beschikbaar. Hierin is flexibiliteit mogelijk. - We vragen een verklaring omtrent gedrag (VOG). Hier zijn geen kosten aan verbonden. Wat bieden wij? - Een leuke en leerzame vrijwilligersfunctie in een boeiende organisatie - Waardering, gezelligheid en begeleiding - Trainingsaanbod voor vrijwilligers - WA-verzekering voor de uren dat je actief bent - Reiskostenvergoeding Over deze locatie: In woonzorgcentrum Merenhoef wonen 76 bewoners met verpleeghuiszorg en somatische zorgbehoeften. Kwaliteit van zorg en liefde voor de bewoners staan bij ons hoog in het vaandel. Samen met ons personeel en de familie maken we van Merenhoef een warm thuis. Daarbij kunnen we niet zonder de inzet van onze vrijwilligers die een belangrijke bijdrage leveren aan het welzijn van onze bewoners. De missie van ons huis is om er voor de bewoners elke dag een mooie dag van te maken! Ben jij misschien wel die persoon die we zoeken? Of is je interesse gewekt? Dan ontvangen we graag jouw reactie!

Structureel
Stichtse Vecht

Maatje voor bewoners Merenhoef

Leger des Heils Midden-Nederland

Wil jij de dagen van onze bewoners wat mooier maken? Interesse en een gesprek of wandeling, doet onze bewoners goed! Ben jij een sociaal mens? En wil je graag van betekenis zijn? Voor verschillende afdelingen zoeken we mensen die (af en toe) langs willen komen om met een bewoner eens een kopje koffie te drinken, een praatje aan te knopen, een spelletje te doen, even buiten te wandelen, fietsen, naar de markt te gaan of gewoon lekker in het zonnetje te zitten. Kun jij net wat extra glans aan een dag geven voor onze bewoners? Dan horen we graag van je. Wie ben jij? - Je hebt affiniteit met de doelgroep - Je spreekt duidelijk Nederlands - Je bent met enige regelmaat beschikbaar. Hierin is flexibiliteit mogelijk. - We vragen een verklaring omtrent gedrag (VOG). Hier zijn geen kosten aan verbonden. Wat bieden wij? - Een leuke en leerzame vrijwilligersfunctie in een boeiende organisatie - Waardering, gezelligheid en begeleiding - Trainingsaanbod voor vrijwilligers - WA-verzekering voor de uren dat je actief bent - Reiskostenvergoeding Over deze locatie: In woonzorgcentrum Merenhoef wonen 76 bewoners met verpleeghuiszorg en somatische zorgbehoeften. Kwaliteit van zorg en liefde voor de bewoners staan bij ons hoog in het vaandel. Samen met ons personeel en de familie maken we van Merenhoef een warm thuis. Daarbij kunnen we niet zonder de inzet van onze vrijwilligers die een belangrijke bijdrage leveren aan het welzijn van onze bewoners. De missie van ons huis is om er voor de bewoners elke dag een mooie dag van te maken! Ben jij misschien wel die persoon die we zoeken? Of is je interesse gewekt? Dan ontvangen we graag jouw reactie!

Structureel
Stichtse Vecht

Begeleiders christelijke weeksluiting gezocht

Leger des Heils Midden-Nederland

Wil jij het helpen mogelijk maken voor onze bewoners om aanwezig te zijn bij de christelijke weeksluitingen op vrijdagmiddag of een maandelijkse zondagse kerkdienst? Als Merenhoef organiseren we verschillende christelijke bezinningsmomenten voor onze bewoners. Om dit mogelijk te maken, zijn we alleen wel afhankelijk van de hulp van vrijwilligers! Elke vrijdag sluiten we de week af met een warme en gezellige weeksluiting, een korte kerkdienst waarbij verschillende voorgangers hun bijdrage leveren. Als vrijwilliger speel jij een essentiële rol: je haalt en brengt de bewoners, geniet samen van een kopje koffie of thee en maakt gezellig een praatje. Tijdens de weeksluiting blijf je bij de bewoners, waardoor je samen met andere vrijwilligers en vaste medewerkers zorgt voor een fijne en betekenisvolle middag. Jouw inzet begint om 14.00 uur tot circa 16.00 uur. We kijken samen naar hoe vaak je kunt meehelpen, dus flexibiliteit is hierin mogelijk. Daarnaast wordt er 1 x per maand een kerkdienst op de zondagochtend georganiseerd van 10.30 - 11.30 uur. De voorgang(st)er is van het Leger des Heils. Om het voor zoveel mogelijk bewoners mogelijk te maken om hierbij te zijn, zijn we afhankelijk van vrijwillige hulp. Kun jij hierin wat betekenen? Je haalt rond 10.00 uur de bewoners, beleeft samen de dienst en maakt een praatje, en brengt daarna de bewoners weer terug naar hun afdeling. Rond 12.00 uur zit het er alweer op, en heb je er aan bijgedragen dat bewoners een mooie zondag hebben gehad! Denk je dat je in één van de openstaande vragen wat kunt betekenen? Dan horen we graag van je. We kijken ernaar uit om jou te verwelkomen en samen te bouwen aan mooie momenten voor onze bewoners. Wie ben jij? - Je hebt affiniteit met de doelgroep - Je spreekt duidelijk Nederlands - Je bent met enige regelmaat beschikbaar. Hierin is flexibiliteit mogelijk. - We vragen een verklaring omtrent gedrag (VOG). Hier zijn geen kosten aan verbonden. Wat bieden wij? - Een leuke en leerzame vrijwilligersfunctie in een boeiende organisatie - Waardering, gezelligheid en begeleiding - Trainingsaanbod voor vrijwilligers - WA-verzekering voor de uren dat je actief bent - Reiskostenvergoeding Over deze locatie: In woonzorgcentrum Merenhoef wonen 76 bewoners met verpleeghuiszorg en somatische zorgbehoeften. Kwaliteit van zorg en liefde voor de bewoners staan bij ons hoog in het vaandel. Samen met ons personeel en de familie maken we van Merenhoef een warm thuis. Daarbij kunnen we niet zonder de inzet van onze vrijwilligers die een belangrijke bijdrage leveren aan het welzijn van onze bewoners. De missie van ons huis is om er voor de bewoners elke dag een mooie dag van te maken! Ben jij misschien wel die persoon die we zoeken? Of is je interesse gewekt? Dan ontvangen we graag jouw reactie!

Structureel
Stichtse Vecht

Vrijwilligers voor gezellige maaltijden!

Leger des Heils Midden-Nederland

Ben jij op zoek naar een leuke en zinvolle manier om je tijd door te brengen? En heb je enige affiniteit met de horeca? Kom dan ons team versterken! Wij zijn op zoek naar mensen die het leuk vinden om te helpen bij de warme maaltijd tussen de middag, en de broodmaaltijd in de avond. Wat ga je doen? Wil jij graag van betekenis zijn en vind je het geen punt om je handen uit de mouwen te steken? Op verschillende momenten in de week zouden we erg geholpen zijn met wat extra ondersteuning in onze brasserie! Middagmaaltijd: Tussen de middag genieten onze bewoners van een warme maaltijd beneden in onze brasserie. Als vrijwilliger help je met het klaarzetten van alles, serveer je de maaltijden en sta je klaar om de bewoners te assisteren waar nodig. Je wisselt af tussen de brasserie en de spoelkeuken, zodat elke dag weer anders is. Je zet je in van ongeveer 11:30 tot 13:30 uur en na afloop lunch je, als je wil, gezellig samen met de medewerkers. Avondmaaltijd: 's Avonds genieten een aantal bewoners samen van een gezellige broodmaaltijd. Als vrijwilliger help je met het klaarzetten van alles, schenk je koffie en thee, assisteer je de bewoners bij het smeren van hun brood en maak je af en toe een lekker extraatje, zoals pannenkoeken of soep. Samen met de vaste medewerker ruim je na afloop alles weer op. Je zet je in van ongeveer 16:45 tot 18:45 uur. Mocht je mogelijkheden zien om bij één van beide af en toe te komen helpen, dan horen we graag van je! Wat vragen we: - Je hebt een warm hart voor ouderen. - Je hebt affiniteit met de horeca en vind het niet erg je handen uit de mouwen te steken. - Je spreekt duidelijk Nederlands - Je bent met enige regelmaat beschikbaar. Hierin is flexibiliteit mogelijk. - We vragen een verklaring omtrent gedrag (VOG). Hier zijn geen kosten aan verbonden. Wat bieden wij? - Een leuke en leerzame vrijwilligersfunctie in een boeiende organisatie - Waardering, gezelligheid en begeleiding - Trainingsaanbod voor vrijwilligers - WA-verzekering voor de uren dat je actief bent - Reiskostenvergoeding Over deze locatie: In woonzorgcentrum Merenhoef wonen 76 bewoners met verpleeghuiszorg en somatische zorgbehoeften. Kwaliteit van zorg en liefde voor de bewoners staan bij ons hoog in het vaandel. Samen met ons personeel en de familie maken we van Merenhoef een warm thuis. Daarbij kunnen we niet zonder de inzet van onze vrijwilligers die een belangrijke bijdrage leveren aan het welzijn van onze bewoners. De missie van ons huis is om er voor de bewoners elke dag een mooie dag van te maken! Ben jij misschien wel die persoon die we zoeken? Of is je interesse gewekt? Dan ontvangen we graag jouw reactie!

Structureel

Anderen bekeken ook

Amsterdam, Almere

Wordt ambassadeur van Stichting OOPOEH!

Stichting OOPOEH

Help jij ons de zichtbaarheid van Stichting OOPOEH te vergroten in jouw eigen stad? Zodat nog meer senioren en hondenbaasjes weten van ons bestaan, en we zoveel mogelijk senioren blij kunnen maken met een lieve oppashond uit de buurt! Korte taakomschrijving: Voor Stichting OOPOEH zijn we in Almere op zoek naar ambassadeurs die ons willen helpen met het aantrekken van nieuwe OOPOEH’s en hondenbaasjes. Dit kan al vanaf 1 uur per week. Afhankelijk van je wensen wat betreft de invulling van de functie. Uitgebreide taakomschrijving: Stichting Opa’s en Oma’s Passen Op Een Huisdier (OOPOEH) is opgericht om thuiswonende ouderen (55+) die behoefte hebben aan gezelschap te koppelen aan een vaste oppashond uit de buurt. Veel ouderen zouden graag (weer) een hond hebben maar willen/kunnen de volledige zorg niet meer dragen. Stichting OOPOEH biedt voor hen uitkomst en koppelt ze aan een (oppas)hond uit de buurt zodat ze samen kunnen bewegen en van elkaars gezelschap kunnen genieten. Al wandelend in de buurt ontmoet de OOPOEH weer nieuwe mensen. Stichting OOPOEH is op zoek naar vrijwilligers die in hun eigen stad willen meehelpen om meer naamsbekendheid voor Stichting OOPOEH te genereren en daarmee nieuwe OOPOEH’s en hondenbaasjes aan te trekken. Wij zijn een kleine non-profitorganisatie met een klein kantoor in Amsterdam centrum, en opereren landelijk. De taken van de ambassadeur hangen af van je eigen voorkeuren en mogelijkheden, maar kunnen onder andere bestaan uit: – Foldermateriaal verspreiden en/of bij locaties langsgaan (denk aan: huisartsen, fysiotherapeuten, buurthuizen, dierenartsen, dierenwinkel en trimsalons). – Stichting OOPOEH vertegenwoordigen op beurzen, ouderen-markten, bijeenkomsten met andere maatschappelijke organisaties en/of andere gelegenheden. – Mee-organiseren en begeleiden van uitjes voor de OOPOEH’s. ________________________________________ Wat voor kennis of vaardigheden zijn nodig? – Goede beheersing van de Nederlandse taal. – Communicatief en sociaal vaardig. – Affiniteit met ouderen en honden. ________________________________________ Wat krijg je ervoor terug? – Een voldaan gevoel: Je maakt ouderen en honden heel blij! – Zelf in te delen werktijden. – Samenwerking met een enthousiast team. Wat is de meerwaarde van dit vrijwilligerswerk? Door de inzet van vrijwilligers kan Stichting OOPOEH meer ouderen en honden in Almere van elkaars gezelschap laten genieten. ________________________________________ Hoe kom ik in aanmerking? Lijkt het je leuk om ons te helpen? Reageer dan op deze vacature dan nemen z.s.m. contact met je op.

Structureel
Jongeren
Almere

Maak jij het verschil voor een brugklasser?

VMCA

Voor het project School’s Cool in Almere ben ik opzoek naar (vrijwillige) mentoren/coaches. De mentoren helpen meiden en jongens om de overstap naar het voortgezet onderwijs met succes en vertrouwen te maken! Een nieuwe school, een nieuwe klas, nieuwe vakken plus een berg huiswerk. Voor veel achtstegroepers is de overstap naar de middelbare school spannend en leuk tegelijk. Maar niet voor iedereen. Want, wat als je gewoon iets meer nodig hebt om je weg te vinden op de nieuwe school of als ze er thuis, om wat voor reden dan ook, niet (voldoende) voor je kunnen zijn? Heb je zin om een tiener gedurende 1 jaar met 1 of 2 uurtjes in de week één op één aandacht te geven. Hem te helpen bij het plannen van zijn huiswerk of door te kletsen over hoe het gaat op school. Door zijn vragen te beantwoorden en gewoon door naar hem te luisteren en er voor hem te zijn. Die aandacht gaat een brugklasser helpen om zich prettig te voelen op school. Je hoeft geen onderwijservaring te hebben: je enthousiasme en betrokkenheid zijn voldoende! Wij zorgen dat je de juiste training krijgt en je wordt goed begeleid tijdens het hele traject met je leerling. Zie jij dit wel zitten? Dan kom ik graag in contact met jou! Meld je aan of wil je meer weten dit kan via een berichtje. Laat je je telefoonnummer er bij achter? Dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op!

Structureel
Jongeren
Almere

Voedselbank zoekt supermarktvrijwilligers

Voedselbank Almere

In Almere leven er rond de 45.000 mensen onder de armoedegrens. Voedselbank Almere helpt diegene die het financieel echt even niet redden door ze tijdelijk te voorzien van voedselhulp. Om te zorgen dat er genoeg voedsel is, organiseert Voedselbank Almere gedurende het hele jaar inzamelingsacties van levensmiddelen in supermarkten door heel Almere. Dit kan de Voedselbank niet zonder de hulp van vrijwilligers. Tijdens deze inzamelingsactie helpen vrijwilligers 2 ½ uur op een vrijdag of zaterdag. Zij delen flyers uit en nemen de boodschappen aan die de klanten voor de voedselbank gekocht hebben. Zij kunnen ook samen met collega’s een supermarkt ‘adopteren’ dan zijn zij samen verantwoordelijk voor de inzameling. De eerstvolgende inzamelingsactie van levensmiddelen is op vrijdag 15 en zaterdag 16 december a.s. Wil je meer weten over onze acties mail dan naar [email protected] of wil je helpen met inzamelen om 2,5 uur te helpen, geef je dan op via https://www.voedselbankalmere.nl/ik-wil-helpen/supermarktactie

Eenmalig
Almere

Wil jij ouders laten zien wat ze goed doen?

Humanitas Almere

Opvoeden gaat vaak vanzelf, maar soms niet. Er bestaan geen opleidingen om een gezin draaiende te houden en kinderen op te voeden. Ouders doen wat ze kunnen en meestal komen ze er zelf uit. Soms lukt het even niet. Het kan zijn dat er zorgen zijn over kinderen, partner, werk en wonen. Dit alles heeft invloed op de ouder en daarmee op de opvoeding, zeker als er niet veel mensen zijn om op terug te vallen. Humanitas Home-Start Almere zoekt vrijwilligers die ervaring hebben met opvoeden en/of opgroeiende kinderen. Als vrijwilliger ben je een belangrijk maatje voor de ouders en hun kinderen. Je biedt tijd en aandacht in de vorm van een luisterend oor. Je denkt met ouders mee en samen zoek je naar oplossingen. Door te laten zien wat goed gaat, groeit het zelfvertrouwen van ouders weer. Hierdoor zijn zij na verloop van tijd in staat om het gezinsleven zelf weer op te pakken. Kijk voor meer informatie op: https://www.humanitasalmere.nl

Structureel
Almere

Samen zorgen dat elk kind een boek kan lezen

De Schoor, Welzijn in Almere

Altijd veel interesse gehad in boeken en wil je jouw interesse overbrengen aan kinderen? Dat kan! Bij speeltuin De Speelhaven in Almere Haven zijn we op zoek naar een iemand die het kinderzwerfboekstation gaat beheren. Wat vragen we jou?  Elke woensdag van 13:00 tot 16:00 uur aanwezig (bij droog weer)  Het klaarzetten en opruimen van het kinderzwerfboekstation.  Kinderen, hun ouders/verzorgers en/of andere belangstellende uitleg geven  Contact onderhouden met het initiatief Kinderzwerfboek/Nationaal Fonds  Voorraad beheren van de boeken Word jij hier enthousiast van? Of wil je meer informatie, dan horen wij graag van je!

Structureel
Almere

Spelen, mogelijk gemaakt door jou?!

De Schoor, Welzijn in Almere

Heb je altijd al eens in een winkel willen staan? Ben jij degene die graag de sleutels in handen heeft en goed het overzicht kan bewaren? Grijp dan je kans en wordt één van onze kioskmedewerkers/ beheerders! De Speelhaven wordt vanuit het kiosk-gebouwtje beheerd. Dagen zijn in overleg maar inzet op maandag, vrijdag en in vakanties wordt extra gewaardeerd. Wat vragen we jou?  Het beheren van de kiosk  Bezoekers verwelkomen en waar nodig informeren  Toezien op de naleving van de huisregels.  Zorg dragen voor de speelomgeving, apparaten en materialen. En het onderhoudt daarvan.  Het volgen van een EHBO-cursus (aangeboden door De Schoor)  Je bent voor min. 4,5u beschikbaar op een dag (bijvoorbeeld 9:30/14:00 uur en van 13:30/18:00 uur) Ben jij de kindvriendelijke en servicegerichte kioskmedewerker/beheerder die wij zoeken? Neem dan snel contact op!

Structureel
Almere

Enthousiast maatje

Triade Vitree Flevoland & West-Overijssel

Waar? Almere Haven Wat vragen we: Ik ben een vrolijke opgewekte man van 48 jaar. Ik heb een vlotte babbel en ben een sociale man die met iedereen een praatje maakt. De band die ik heb met mijn moeder is erg belangrijk voor mij. Mijn hobby's zijn voetbal kijken en sjoelen. Dit doe ik vaak samen met mijn moeder en haar vrienden. Ik zoek een maatje die met mij TV wil kijken, bijv. naar voetbal, want ik ben Ajax fan. Of die met mij gezellig samen wat wil drinken in mijn appartement. Babbelen over mannendingen, wandelen of samen erop uit als we daar zin in hebben. Dag & Tijd Graag eerst contact zo eens per maand, en als het goed gaat kunnen we elkaar misschien vaker ontmoeten. Bijzonderheden Ik heb baat bij structuur in mijn leven, dat biedt mij houvast. Ik woon op mijzelf in mijn eigen appartement en dat gaat me goed af. Ik besef me goed dat ik op een aantal vlakken ondersteuning nodig heb en ik kan daarom terugvallen op de 24-uurs zorg in mijn buurt. Mijn voorkeur gaat uit naar een mannelijk maatje, vanaf 30 jaar. Voor wie Volwassen medemens met een licht verstandelijke beperking. Locatie informatie Ik woon bij een locatie van Triade Vitree, waar 24-uurszorg wordt geboden. Daar hebben we allemaal ons eigen appartement. De begeleiding komt op afspraak bij ons langs voor een begeleidingsmoment. We hebben een gemeenschappelijke inloopruimte waar we samen kunnen koken en eten. Overig • Een VOG is verplicht • Onze proefperiode is 3 maanden • We kunnen een referentie opvragen • We bieden een reiskostenvergoeding

Structureel
Almere

Gezellig muziekmaatje

Triade Vitree Flevoland & West-Overijssel

Waa?: Almere Tussen de Vaarten Wat vragen we Abby(*) is een jonge vrouw van in de 30. Zij is op zoek naar een maatje om leuke dingen mee te doen! Ze houdt ervan om de gezelligheid op te zoeken en grapjes te maken. Haar hobby's zijn: winkelen, dansen, muziek luisteren, zwemmen en leuke uitjes. (*) Abby is een fictieve naam Abby zou het leuk vinden om een maatje te hebben met dezelfde interesses en hobby's. Ze wil graag samen met jou activiteiten buiten de deur ondernemen zoals: zwemmen, naar de bioscoop gaan, steden bezoeken, gewoon zomaar de stad in, uit eten gaan, wat drinken in een café waar muziek wordt gedraaid en noem maar op! Dag & Tijd Abby wil minimaal 1 keer in de maand wat afspreken in het weekend. Bijzonderheden De eerste ontmoetingen vinden plaats binnen de woonlocatie, waar ook begeleiding aanwezig is. Je krijgt informatie over haar zodat je weet hoe je het beste met haar om kan gaan. Wanneer het vertrouwd is gaan jullie zelfstandig op stap. Voor wie Een medemens met een licht tot matig verstandelijke beperking. Abby heeft moeite met taalgebruik en woordkennis. Locatie informatie Abby woont op een locatie van Triade Vitree in Almere Tussen de Vaarten, waar 24-uurszorg wordt geboden. Deze zorg richt zich op verstandelijke beperking in combinatie met een uitdaging in het gedrag. Bij de locatie is altijd begeleiding aanwezig, maar tijdens de uitstapjes gaat de begeleiding niet mee. Je wordt in eerste instantie ingewerkt op wat je nodig hebt, en daarna ga je zelfstandig aan de slag.

Structureel
Almere

Gezellig maatje (samen erop uit)

Triade Vitree Flevoland & West-Overijssel

Veel van onze cliënten hebben geen netwerk of zijn niet in staat om zelfstandig een netwerk op te bouwen. Hierdoor zijn ze vaak alleen en eenzaam. Daarom is deze cliënt specifiek op zoek naar een vrouwelijk maatje tussen de 25-60 jaar die, net zoals zij zelf, rookt of niet vies is van roken. De cliënt is zelf een spontane en verzorgde vrouw van bijna 50 jaar, heeft twee katten en haar hobby's zijn TV kijken, dagjes uit, shoppen, nagels lakken en uiterlijke verzorging. Zij is op zoek naar iemand die af en toe met haar erop uit wil gaan, zoals naar de Bazaar in Beverwijk of de Dappermarkt in Amsterdam. Dichter bij huis is ook goed, zoals samen een boodschapje doen of even naar de markt. Ook lijkt het haar leuk om met iemand een band op te bouwen, een praatje te maken of samen te koken. Heb jij geduld en sta jij ervoor open om meer te leren en klaar te staan voor deze speciale dame? Misschien past deze vrijwilligerstaak dan wel bij jou! Meld je aan. Dag & Tijd In onderling overleg, maar liefste eens per 2 weken. Eens per maand is ook goed. Bijzonderheden De cliënt beschikt over indicatie voor taxi vervoer en kan daarmee zowel binnen als buiten Almere reizen. De vrijwilliger kan dan mee reizen. Zij woont zelfstandig en krijgt op basis van een afspraak begeleiding van ons ambulante team. Je wordt ingewerkt op wat nodig is voor het vrijwilligerswerk, maar daarna moet je wel in staat zijn om zelfstandig te werken. De begeleiders zijn niet altijd aanwezig, maar wel telefonisch bereikbaar voor overleg. We kunnen een referentie opvragen. Voor wie Een medemens met een lichte verstandelijke beperking. Soms in combinatie met een andere beperking. Overig • Een VOG is verplicht • Onze proefperiode is 3 maanden • We kunnen referenties opvragen • We bieden een reiskostenvergoeding Locatie informatie De locatie waar het om gaat noemen we het ambulante VPT team Almere. Zij begeleiden de (veelal) zelfstandig wonende cliënten op basis van huisbezoeken. De cliënten hebben allen een (verstandelijke) beperking, maar ook een grote mate van zelfstandigheid. Zij krijgen ondersteuning bij praktische zaken zoals; plannen van activiteiten, ondersteunen bij post/administratie en onderhouden van sociale contacten.

Structureel
Almere

Maatjes gezocht

VMCA

Wil jij iets betekenen voor iemand, die bekend is met GGZ achtergrond, die zich eenzaam voelt en het lastig vindt om contact met anderen te maken en houden? Dan is Vriendschap op Maat misschien iets voor jou! Wat is Vriendschap op Maat? Vriendschap op Maat biedt je de mogelijkheid om regelmatig iemand met dezelfde interesses en hobby’s te ontmoeten. Samen ga je dan iets doen. Wat dat is, bedenk je samen. Dit kan zijn een museumbezoek, koffie drinken, de stad in of gewoon thuis wat praten met elkaar. Vrijwilligers van harte welkom! Je kunt rekenen op goede begeleiding en een reis- en onkostenvergoeding. Aanmelden of meer informatie? Voor meer informatie of aanmelding kun je terecht bij Margreet of Mirjam.

Structureel