csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Fietskoerier, yihaa, op onze E-Bike!

Roosendaals Jeugd Ontbijt. Je kinderen iedere dag met een gezond ontbijt naar scholen sturen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Bijvoorbeeld omdat er niet genoeg geld is. Het Roosendaals Jeugdontbijt bezorgt wekelijks een boodschappentas met producten voor 7 gezonde ontbijtjes bij een aantal van deze gezinnen in onze gemeente. Voor kinderen tussen 3 tot en met 17 jaar. Ouders zijn door school of andere instantie attent gemaakt op het Jeugd Ontbijt. Iedere woensdagmiddag worden de ontbijttassen vanuit het kantoor van Stichting Social Klus opgehaald en afgegeven bij de gezinnen. Wij zijn op zoek naar enthousiaste fietskoeriers die de tassen willen bezorgen bij meerdere gezinnen in één wijk. Je mag gebruik maken van onze snelle e-bike met fietskar. Je fietst (zoeft..) iedere week dezelfde route. Zo word jij een vertrouwd gezicht voor deze gezinnen. Ook als je bij 1 gezin wilt bezorgen en met eigen fiets wilt rijden horen we graag van jou! Let op: We bezorgen alleen op woensdag tussen 11 en 14 uur. Wie ben jij? Jij houdt van lekker buiten in beweging zijn, je hebt geen probleem met solistisch werken, je bent sociaal betrokken, open minded en je gaat integer om met vertrouwelijke informatie. Je hebt op woensdag tussen 11 en 14 uur een uurtje tijd. Wat mag je verwachten: Je wordt onderdeel van het sympathieke, actieve, onverschrokken Social Klus-vrijwilligersteam, gratis trainingen en workshops, voor wie wil: deelname aan de maandelijkse Social Klusdag inclusief lunch en borrel. Wij willen je graag leren kennen! En natuurlijk vertellen we jou dan alle ins- en outs over het project het Roosendaals Jeugd Ontbijt.

Lees meer

structureel

Roosendaal

Boodschappen
Hulp bij armoede

Beschrijving

Roosendaals Jeugd Ontbijt.
Je kinderen iedere dag met een gezond ontbijt naar scholen sturen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Bijvoorbeeld omdat er niet genoeg geld is.
Het Roosendaals Jeugdontbijt bezorgt wekelijks een boodschappentas met producten voor 7 gezonde ontbijtjes bij een aantal van deze gezinnen in onze gemeente. Voor kinderen tussen 3 tot en met 17 jaar. Ouders zijn door school of andere instantie attent gemaakt op het Jeugd Ontbijt.

Iedere woensdagmiddag worden de ontbijttassen vanuit het kantoor van Stichting Social Klus opgehaald en afgegeven bij de gezinnen.

Wij zijn op zoek naar enthousiaste fietskoeriers die de tassen willen bezorgen bij meerdere gezinnen in één wijk. Je mag gebruik maken van onze snelle e-bike met fietskar.
Je fietst (zoeft..) iedere week dezelfde route. Zo word jij een vertrouwd gezicht voor deze gezinnen.
Ook als je bij 1 gezin wilt bezorgen en met eigen fiets wilt rijden horen we graag van jou!
Let op: We bezorgen alleen op woensdag tussen 11 en 14 uur.

Wie ben jij?
Jij houdt van lekker buiten in beweging zijn, je hebt geen probleem met solistisch werken, je bent sociaal betrokken, open minded en je gaat integer om met vertrouwelijke informatie. Je hebt op woensdag tussen 11 en 14 uur een uurtje tijd.

Wat mag je verwachten:
Je wordt onderdeel van het sympathieke, actieve, onverschrokken Social Klus-vrijwilligersteam, gratis trainingen en workshops, voor wie wil: deelname aan de maandelijkse Social Klusdag inclusief lunch en borrel.

Wij willen je graag leren kennen! En natuurlijk vertellen we jou dan alle ins- en outs over het project het Roosendaals Jeugd Ontbijt.

Praktische informatie

Wekelijks 1 tot 2 uur

woensdag

Locatie

Roosendaal

Bijzonderheden

Extra begeleiding mogelijk

Impact

Voor wie

Kinderen & jongeren

Impactgebied

Sociaal & welzijn

Categorie

Boodschappen
Hulp bij armoede
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Stichting Social Klus

Roosendaal

Maatje

Stichting Social Klus

Wij zijn voor onze activiteit Maatjescontact op zoek naar fijne vrijwilligers. We proberen een match te maken met een deelnemer die bij je past. Bij Social Klus durven mensen te vragen, zo krijgen we hele uiteenlopende hulpvragen. Van de meer gangbare als samen koffiedrinken, wandelen of winkelen tot samen op een tandem rijden! Je kunt wekelijks iets betekenen voor een ander of liever wat minder intensief, jij bepaalt en we denken graag met je mee! Wil jij een lichtpuntje zijn in iemands dag? Meld je aan voor ons Maatjesproject! Je wordt begeleid één van onze beroepskrachten. We horen graag van je!

Structureel
Roosendaal

Klussers / Tuinierders

Stichting Social Klus

Werk jij graag in de tuin of ben jij een handige klusser? Vind jij het ook belangrijk dat minder valide mensen of ouderen van hun tuin kunnen blijven genieten en weer blij worden dat er iets gerepareerd is in huis? We zijn ook op zoek naar captains van een klus. In die rol stuur je een groepje vrijwillige klussers aan en ben je de contactpersoon voor de hulpvrager tijdens de klus. Je handelt het donatieformulier af en brengt gereedschap weer terug naar ons magazijn. Wij werken in kleine teams, wel zo gezellig! Je kunt op afroep werken, dus wanneer het jou uitkomt. Maar uiteraard ook op regelmatige basis! We voeren in een dagdeel een klus uit. Ben je minimaal 1 dagdeel beschikbaar? Dan zijn we op zoek op jou! Meedoen aan de maandelijkse Social Klusdagen kan ook! Met een groep vrijwilligers steken we over 2 dagdelen de handen uit de mouwen. Voor hapjes en drankjes wordt gezorgd.

Structureel
Roosendaal

Coördinator Praktische Ondersteuning

Stichting Social Klus

Is coördineren en plannen jouw ding? Wij vragen 1 à 2 dagdelen van je tijd om ons te helpen bij de praktische ondersteuning. Je verwerkt vanuit ons kantoor de aanmelding van nieuwe aanvragen, je plant de klussen in, verwerkt donaties en onderhoudt een goed contact met de vrijwilligers. Je bent bereid deel te nemen aan de tweemaandelijkse coördinatoren overleggen. Uiteraard word je goed ingewerkt en is er altijd een beroepskracht en/of een andere vrijwillige coördinator aanwezig ter ondersteuning. Kom jij ons gezellige kantoorteam ondersteunen? We bieden jou een enthousiast team, ondersteuning vanuit de beroepskrachten en mogelijkheid deel te nemen aan trainingen. Een paar uurtjes meelopen om te kijken of het iets voor je is, is natuurlijk mogelijk. Voor meer informatie kun je [email protected] benaderen.

Structureel
Roosendaal

Evenementen vrijwilliger

Stichting Social Klus

Gezocht: flexibele evenementenvrijwilliger! Roosendaal is niet bepaald een saaie stad/gemeente! Vooral in de zomermaanden zijn er vele festivals, manifestaties en andere evenementen. Vaak worden er vrijwilligers gezocht, voor taken als kassamedewerker, gastheren/-vrouwen, toezicht, opbouw, afbouw, e.d.. Maar ook in de winter zijn er activiteiten; kerstdiners voor minima, Roosendaal on Ice bijvoorbeeld. Wij dachten ... wat als we evenementenvrijwilligers in een poule onderbrengen? Dan hoeft niet ieder stichting/vereniging met een evenement steeds zelf op zoek te gaan. Je komt bij ons in een bestand en zoekt een bepaalde organisatie hulp, dan krijg je een mail en dan kies je zelf of je tijd hebt en je mee wilt helpen. Makkelijk, flexibel, snel en ook gezellig! Want op deze manier beleef je een festival op een hele andere manier en ben je er gewoon bij! Lijkt het jou leuk om mee te werken tijdens Roosendaalse evenementen en wil je toegevoegd worden aan onze evenementenpoule als flexvrijwilliger? Wellicht zien je we jou gauw terug op één van de aankomende evenementen!

Structureel
Jongeren
Roosendaal

Vrijwilligers voor Social Klus Dag

Stichting Social Klus

Op de eerste vrijdag van de maand (in de periode maart t/m november) organiseren wij een Social Klus Dag. Niet alleen helpen wij zo een aantal inwoners van Roosendaal met hun tuin weer netjes maken of met een (digitale) klus. Voor de klussers is het vooral een gezellige dag. Het is een leuke manier om mensen te leren kennen, terwijl je samen de handen uit de mouwen steekt. Na de klussen in de ochtend lunchen we gezamenlijk in ons kantoor en na de klussen in de middag hebben we een gezellige borrel. Je kiest zelf of de hele dag wilt meehelpen of alleen een dagdeel. Je wordt verdeeld over één van de teams. Aanmelden kan via [email protected].

Structureel
Roosendaal

Goede buur gezocht!

Stichting Social Klus

Wij zoeken voor de Voor-elkaar-teams in de Gemeente Roosendaal ‘vrijwillige buurtverbinders’. Je gaat samen met een collega bij buurtbewoners langs om een (eventuele) vraag te bespreken. Ben jij iemand die energie krijgt van het helpen van mensen? Dan zijn wij op zoek naar jou! Jij bent dan ook een goede buur en stapt makkelijk op mensen af. Heb je een paar uurtjes per week over? Wat is een Voor Elkaar Team? In iedere wijk zijn de Voor-elkaar-teams op pad. De teams bieden een luisterend oor en denken in oplossingen. Kortom: Voor-elkaar-teams gaan eropaf! Het team gaat op huisbezoeken en is zichtbaar in de wijk aanwezig. Ieder Voor-elkaar-team bestaat uit een groep enthousiaste vrijwilligers ondersteund door een opbouwwerker (WijZijn), een maatschappelijk werker (WijZijn) en een sociaal makelaar (Social Klus). Iedere week komen zij een dagdeel samen, bespreken de plannen, gaan op pad en evalueren na afloop. Samen werken we zo aan de leefbaarheid in de wijk en het is nog gezellig ook! Wat zijn je taken? • Het uitvoeren van kennismakingsgesprekken. • Het uitzetten van de Sociale Marktplaats*. • Het meedenken in mogelijkheden en oplossingen, met Positieve Gezondheid als uitgangspunt. • Organiseren van activiteiten op basis van gezamenlijke vragen uit de wijk. Belangrijk om te weten: • Het Voor-elkaar-team gaat altijd in duo’s op pad. • Je werkt op een vast dagdeel (de dagdelen verschillen per wijk). • Een bijeenkomst duurt gemiddeld 2,5 uur. • Aansluiten mag bij ieder team, je bent niet gebonden aan de wijk waarin je woont. Lijkt het je leuk om eens aan te sluiten bij een Voor-elkaar-team? Of heb je nog vragen? Dan horen we graag van je! Stuur een bericht. * Sociale Marktplaats: De Sociale Marktplaats is een middel dat het Voor-elkaar-team inzet om vragen van bewoners te koppelen het aanbod aan hulp dat andere bewoners willen bieden. Met De Sociale Marktplaats worden vragen van bewoners en bewoners die graag hulp aanbieden in kaart gebracht. Het is dus het ideale middel om vraag en aanbod aan elkaar te verbinden. De Voor-elkaar-teams zijn een samenwerking van: Stichting Social Klus en Wij Zijn

Structureel
Roosendaal

Digitale Ondersteuner

Stichting Social Klus

Gezien de toename in het aantal hulpvragen, zoeken wij voor onze dienst Digitale Ondersteuning nieuwe vrijwilligers. Ben jij geduldig en vind je het leuk om mensen bepaalde zaken op telefoon, tablet of computer aan te leren? Dan zoeken wij jou! De meeste vragen betreffen iets op zoeken op internet, omgaan met smartphone, printer koppelen, e-mail versturen, werken met downloads etc.. Onze doelgroep zijn inwoners die niet aangehaakt zijn met de digitale wereld, dit zijn vaak ouderen. Tijdens de uitvoering checken we gelijk even of er een virusscan aanwezig is en schonen we een laptop of computer even op. Jij geeft aan wanneer je tijd hebt, we hebben geen inloopspreekuren op vaste dagen. Een hulpvraag wordt in het team besproken en wie het wil oppakken reageert. Bij een huisbezoek gaan we met zijn tweeën. De meeste afspraken vinden echter op kantoor plaats. Je wordt ingewerkt door onze ervaren digitale ondersteuners en maakt deel uit van een enthousiast team van vrijwilligers met ondersteuning van een beroepskracht. We zien je reactie graag tegemoet! Wat ons betreft kun je gelijk aan de slag!

Structureel
Roosendaal

Ophalen/bezorgen boodschappen Voedselbank

Stichting Social Klus

Vrijwilligers van Stichting Social Klus helpen regelmatig mensen die afhankelijk zijn van de Voedselbank. Soms lukt het hen, bv door ziekte, niet om zelf te gaan. Vaak gaat het om incidentele hulp; soms gaat het om een langere periode. Wij zijn geregeld op zoek naar vrijwilligers die een stadsgenoot willen helpen bij het ophalen en thuis bezorgen van Voedselbank boodschappen. De Voedselbank (Edisonstraat) is open op dinsdag- en woensdagmiddag tussen 13.30 en 15.00 uur. Mocht je niet wekelijks maar wel eenmaal per 2 weken tijd hebben, dan hoor ik ook graag van je! Let wel: als je boodschappen haalt bij de Voedselbank staat er geen pakket klaar; je maakt zelf de ronde om alles te verzamelen. Daarna geef je de boodschappen bij de hulpvrager thuis af. Rijd je met scooter of auto dan ontvang je km vergoeding. Als je wilt mag je gebruik maken van onze elektrische fiets met aanhanger. Voel je hier iets voor? Geef het me door, ik vertel je graag meer over deze hulpvraag. We kunnen dan samen kijken of het bij je past.

Structureel
Roosendaal

Maatje: Lekker naar buiten in Wouw

Stichting Social Klus

We zoeken voor een lieve en vriendelijke mevrouw van 90 jaar in Wouw een maatje. Mevrouw is zeer slechthorend en heeft daar hulpmiddelen voor zodat contact goed mogelijk is. Mevrouw wordt er gelukkig van als ze naar buiten kan, maar omdat ze in een rolstoel zit is dit voor haar maar weinig mogelijk. Een kleine wandeling, een stop bij de supermarkt of een terrasje... Hou jij ook van buiten zijn? Ben jij sterk genoeg om een rolstoel te duwen? Heb jij 2 uurtjes per week (of per 2 weken) over en help je graag een ander? Je mag hier reageren of een mail sturen naar [email protected] Bellen mag ook, Tel: 06-28850301

Structureel
Roosendaal

Tijdelijk boodschappenmaatje gezocht

Stichting Social Klus

Heb jij het komende maanden wat rustiger? Tijdelijk maatje gezocht! (tot augustus) Voor een jonge kwetsbare vrouw zijn we op zoek naar een tijdelijk maatje. C. is een vriendelijke vrouw voor wie het leven niet gemakkelijk is tot nu toe. Doordat ze hersenschade heeft opgelopen en een licht verstandelijke beperking heeft, is het moeilijk om de eindjes aan elkaar te knopen. Haar vertrouwen is in het verleden vaker geschaad. Wekelijks ontvangt C. boodschappen van de voedselbank. Echter het ophalen hiervan lukt haar niet, al zou ze dit wel graag willen. Wil jij graag een ander helpen? Oordeel jij niet en sluit jij gemakkelijk aan bij een ander? Heb jij in de komende maanden enkele uurtjes per week tijd over? En heb jij de beschikking over een auto? Dan zijn we misschien wel op zoek naar jou! Als maatje van C. ga je wekelijks naar de voedselbank om haar eetpakket op te halen, samen met haar. Soms zal het haar niet lukken om mee te gaan en dan zul je alleen gaan. Beschikbaarheid: Wekelijks op dinsdag of woensdagmiddag (keuze hierin is afhankelijk wat voor jou past, de ophaaltijden bij de voedselbank is van 13.30-15u.) Reiskosten worden vergoed. Past dit goed bij jou en wil je hier meer over weten? Neem dan contact op met Caroline of Tamara, via Social Klus, tel: 0164-440244 Of stuur een mail naar [email protected]

Structureel
Roosendaal

Vacature vrijwillig docent Engels

Stichting Social Klus

Voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen zijn wij op zoek naar een vrijwilliger die aan hen de Engelse taal wil leren. Er is veel vraag naar. De meesten zijn de Engelse taal nog niet vaardig, dus er zal vanaf de basis opgebouwd gaan worden. Hoe we de les vorm gaan geven, willen we ook graag samen jou bekijken. Het liefst willen we dit wel op een vast moment op een avond (welke avond overleggen we samen) omdat de meeste bewoners dan thuis zijn van het werk en deel kunnen nemen aan de les, maar uiteraard gaat alles in overleg!

Structureel

Anderen bekeken ook

Roosendaal

Vrijwilligers voor Social Klus Dag

Stichting Social Klus

Op de eerste vrijdag van de maand (in de periode maart t/m november) organiseren wij een Social Klus Dag. Niet alleen helpen wij zo een aantal inwoners van Roosendaal met hun tuin weer netjes maken of met een (digitale) klus. Voor de klussers is het vooral een gezellige dag. Het is een leuke manier om mensen te leren kennen, terwijl je samen de handen uit de mouwen steekt. Na de klussen in de ochtend lunchen we gezamenlijk in ons kantoor en na de klussen in de middag hebben we een gezellige borrel. Je kiest zelf of de hele dag wilt meehelpen of alleen een dagdeel. Je wordt verdeeld over één van de teams. Aanmelden kan via [email protected].

Structureel
Roosendaal, Bergen op Zoom

Voedselbank zoekt coördinator vrijwilligers

Voedselbank Goed Ontmoet

Heb jij ervaring met leidinggeven? Dan zijn wij op zoek naar jou. Wat ga je doen? Samen met het bestuurslid HR ga je zorgen voor de werving en selectie van vrijwilligers voor alle functies. Daarnaast zorgen we voor een positief werkklimaat waar onze vrijwilligers trots op kunnen zijn. Je kunt je eigen werktijden bepalen omdat de meeste werkzaamheden op afstand kunnen worden uitgevoerd. En wie ben jij? • Je hebt MBO werk- en denkniveau en ervaring met leidinggeven • Je kunt werken met het programma Microsoft 365 • Je bent positief ingesteld, communicatief en sociaal vaardig en representatief • Je bent flexibel en zelfstandig Dit mag je van ons verwachten. De Voedselbank is voor 100% een vrijwilligersorganisatie, er zijn geen betaalde banen. Waardering zal worden ondervonden door dat schouderklopje van de mensen die voedselhulp aanvragen en verder op weg geholpen worden, en van al de collega vrijwilligers met wie samengewerkt wordt. Neem contact met ons op en we nodigen je uit voor een gesprek. Een eerste gesprek en eventueel tweede gesprek zijn om elkaar te leren kennen.

Structureel
Roosendaal

Coördinator Praktische Ondersteuning

Stichting Social Klus

Is coördineren en plannen jouw ding? Wij vragen 1 à 2 dagdelen van je tijd om ons te helpen bij de praktische ondersteuning. Je verwerkt vanuit ons kantoor de aanmelding van nieuwe aanvragen, je plant de klussen in, verwerkt donaties en onderhoudt een goed contact met de vrijwilligers. Je bent bereid deel te nemen aan de tweemaandelijkse coördinatoren overleggen. Uiteraard word je goed ingewerkt en is er altijd een beroepskracht en/of een andere vrijwillige coördinator aanwezig ter ondersteuning. Kom jij ons gezellige kantoorteam ondersteunen? We bieden jou een enthousiast team, ondersteuning vanuit de beroepskrachten en mogelijkheid deel te nemen aan trainingen. Een paar uurtjes meelopen om te kijken of het iets voor je is, is natuurlijk mogelijk. Voor meer informatie kun je [email protected] benaderen.

Structureel
Bergen op Zoom, Roosendaal

Wie gaat er mee op stap?

S&L Zorg

Voor verschillende bewoners met een verstandelijke beperking zijn we op zoek naar een vrijwilliger die met ze op stap wil. Denk hierbij aan een wandeling maken, een bezoekje aan de stad, ergens een kopje koffie drinken etc. Alle bewoners wonen in de buurt van of in zorgwijk Lambertijnenhof. Deze vacature is geschikt voor vrijwilligers die houden van een gezellig praatje en het maken van uitstapjes. Lijkt jou het leuk om onze bewoners nét dat beetje extra te geven? Neem dan contact met ons op!

Structureel
Roosendaal

Maatje | Roosendaal

Humanitas West-Brabant West

Heb jij 1 tot 2 uur per week over? Vind je het fijn om er voor een stadsgenoot te zijn die even een steuntje nodig heeft? Dan kan Maatje Roosendaal iets voor jou zijn. Steeds meer mensen hebben op bepaalde punten in het leven tijdelijk wat steun nodig. Het kan gaan om het bieden van emotionele steun, het aangaan van sociale contacten, een keertje er op uit te gaan of gewoon een luisterend oor. De ondersteuningsvragen zijn er op gebied van verlies en rouw, eenzaamheid, geheugenproblemen, opvoeding of het sociaal netwerk. Als Maatje staan menselijke kwaliteiten centraal zoals warmte, tijd, nabijheid, respect, humor en begrip. Vacature Maatje Roosendaal iets voor jou? Kom dan meteen in actie. Dus ben je enthousiast na het lezen van de vacature? Ook als je misschien twijfelt of de vacature Maatje Roosendaal wel iets voor jou is horen we je graag. We kijken dan gewoon samen even. Uiteraard geheel vrijblijvend. Hartelijke groet, team Humanitas Roosendaal

Structureel
Nijmegen, Amsterdam, Rijswijk, Utrecht, Assen, Arnhem, Deventer, Meppel, Roosendaal, Bergen op Zoom, Breda, Winterswijk

Open jij je wereld voor een statushouder?

Takecarebnb

Word ook gastgezin! Takecarebnb biedt vluchtelingen met een verblijfstatus de beste start voor hun nieuwe leven in Nederland. Wij verbinden hen voor drie maanden aan een Nederlands gastgezin. Daar voelen zij zich weer mens, raken thuis in onze taal en cultuur en kunnen ze beginnen met (vrijwilligers)werk of een studie. Voor gastgezinnen is de logeerperiode van drie maanden een bijzondere ervaring. U geeft uw gast een warm welkom en een positieve start in Nederland. Heeft u een kamer over en lijkt het u leuk om een statushouder zich snel thuis te laten voelen? Dan zijn wij op zoek naar u! We bieden: - Een concrete manier om hulp te bieden in tijden van zeer complexe vraagstukken - Een zorgvuldig match-proces, waarin we uitgebreid aandacht besteden aan uw verwachtingen, wensen en zorgen - Een luisterend oor voor, tijdens en na de logeerperiode - Een mogelijkheid om meer te leren over een andere cultuur - Een netwerk van andere enthousiaste gasten, gastgezinnen en vrijwilligers, waarmee u uw ervaringen kunt delen We vragen: - Flexibiliteit en openheid - Interesse in andere culturen - Een praktische en mensgerichte instelling Wij vertellen u graag meer over wat u kunt verwachten. Heeft u interesse als gastgezin of vragen? Stuur ons dan een berichtje en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op!

Structureel
Roosendaal

Rembrandt gezocht!!

Sint Elisabeth

Wij zijn op zoek naar mensen die onze bewoners van woonzorgcentrum St Elisabeth kunnen ondersteunen bij de wekelijkse schildersclub. Het gaat met name om bewoners van de zorgafdeling en aanleunwoningen. Er zijn al diverse vrijwilligers actief maar kunnen nog wel een extra handje gebruiken. Voornaam is dat u zelf ook goed kunt tekenen/schilderen en ook de bewoners hierin kunt begeleiden daar waar nodig is. De schilders-club is iedere dinsdagmiddag actief van 14.00-16.00 uur. Vrijwilligers zijn er van 13.45 - 16.15 uur. Competenties; - affiniteit met de activiteit - geduld hebben - affiniteit met de doelgroep (soms licht dementerenden) - goed kunnen samenwerken (met andere vrijwilligers) - wekelijks aanwezig kunnen zijn - beleefd zijn - in staat zijn om mee te helpen bewoners op te halen met de rolstoel

Structureel