csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Ondersteuning bij het boodschappen doen.

Voor een 79-jarige vrouw vragen wij ondersteuning om samen met haar boodschappen te doen. Mevrouw heeft een visuele beperking. Ook zou ze blij zijn met een vrijwilliger die graag een keer met haar een praatje maakt. Wil je haar hiermee helpen of wil je meer weten, neem gerust contact met mij op. Monique

Lees meer

structureel

Vught

Maatje, buddy & gezelschap

Beschrijving

Voor een 79-jarige vrouw vragen wij ondersteuning om samen met haar boodschappen te doen. Mevrouw heeft een visuele beperking. Ook zou ze blij zijn met een vrijwilliger die graag een keer met haar een praatje maakt. Wil je haar hiermee helpen of wil je meer weten, neem gerust contact met mij op.
Monique

Praktische informatie

Wekelijks 1 tot 2 uur

Locatie

Vught

Impact

Voor wie

Mensen die begeleid worden/wonen

Impactgebied

Sociaal & welzijn

Categorie

Maatje, buddy & gezelschap
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Robert Coppes Stichting

Vught

Show-down vereniging zoekt hulp

Robert Coppes Stichting

Vrijwilligers gezocht voor trainingsavonden Showdown Vught, sport voor blinde en slechtziende volwassenen Heb je een paar keer per maand op maandagavond een paar uurtjes tijd en zet je je graag in voor een goed doel? We zoeken enthousiaste vrijwilligers die willen helpen bij de oefenavonden Showdown, een snelle sport voor mensen met een visuele beperking die enigszins lijkt op een kruising tussen tafeltennis en air-hockey. Het gaat om activiteiten zoals het klaarzetten van de materialen, koffie schenken en deelnemers begeleiden deze avond. Vanaf oktober is de groep gestart op maandagavond. Het is geen probleem als je niet wekelijks kunt. Het is de bedoeling dat een vast groepje vrijwilligers onderling een rooster maakt. Praktische informatie Iedere maandag van 19.30 tot 21.30 Locatie: Vlasborch in Vught Vragen en aanmelden ; Heb je interesse of wil je een avond proefdraaien? Laat het weten via Monique.

Structureel
Vught

Opruimhulp

Robert Coppes Stichting

Gezocht: iemand die Jan, een blinde man van 67 die zelfstandig woont, wil helpen bij het opruimen en ordenen van spullen in huis. Jan heeft een nette woning. Tot eind februari had hij een vrijwilligster die hem hielp om zijn huis op orde te houden maar door privé omstandigheden moest zij stoppen. We zoeken nu een nieuw iemand, wil jij hem helpen? Een keer per maand, ongeveer 2 uur, is voldoende. Jan zorgt altijd voor een kopje koffie en een versnapering! Alvast bedankt voor je reactie!

Structureel

Anderen bekeken ook

Vught

Avonturiers gezocht

Herbergier Maria

Ben jij klaar voor een avontuur? En wil je samen met je vrienden of collega's onze bewoners een onvergetelijke dag bezorgen? Bij de Maria Herberg in Vught zijn we op zoek naar een groepje vrijwilligers die ons kunnen ondersteunen bij het organiseren van uitstapjes. Onze bewoners verlangen naar een dagje picknicken, een wandeling door het bos, of gewoon ontspannen in hun rolstoel. Hier kunnen we wel wat hulp bij gebruiken! Maak samen met ons bijzondere herinneringen tijdens daguitstapjes. Geniet van de natuur en gezelligheid tijdens een picknick of boswandeling. Zijn jullie de helden die een glimlach op het gezicht van onze bewoners toveren. Neem contact met ons op en help ons bij het realiseren van een dag vol plezier en ontspanning voor onze bewoners!

Eenmalig
(kleine) groepen
Vught

Swingend door de jaren 60 en 70

Herbergier Maria

Hey muziekliefhebber (s)! Ben jij die persoon die de nostalgie van de jaren 60 en 70 tot leven kan brengen met een knipoog en een vrolijke noot? Bij de Maria Herberg in Vught zijn we op zoek naar een groepje muziekvrijwilligers die van diverse genres uit deze legendarische decennia houdt (behalve kinderliedjes, die slaan we over - beloofd!). Leuk om te doen met een klein groepje vrienden of collega's. We hebben ruimte voor 4 personen. Speel je geen instrument, maar kun je goed plaatjes draaien of dansen? Ook helemaal goed. Ben jij klaar om samen met onze bewoners een onvergetelijke middag te beleven en klaar om te swingen door de muzikale tijd? Neem dan contact op!

Eenmalig
(kleine) groepen
's-Hertogenbosch

Vrijwilliger Thuisadministratie Humanitas

Humanitas 's-Hertogenbosch

De Thuisadministratie Humanitas zoekt nieuwe vrijwilligers binnen de gemeente ’s-Hertogenbosch. De Thuisadministratie richt zich op de groeiende groep mensen die (tijdelijk) niet in staat zijn de eigen administratie op orde te houden. Rekeningen worden soms niet meer betaald en mogelijkheden van tegemoetkomingen worden niet altijd benut. Lijkt het jou leuk iemand te helpen met het op orde brengen én houden van zijn of haar administratie? Meld je dan nu aan! Als vrijwilliger: •Ondersteun je de deelnemer bij het op orde brengen én houden van zijn of haar administratie; •Zorg je er voor dat de deelnemer inzicht krijgt in zijn of haar inkomsten en uitgaven; •Adviseer je de deelnemer over het verruimen van de inkomsten en het beperken van de uitgaven; •Coach je de deelnemer naar zelfredzaamheid of samenredzaamheid; •Koppel je de voortgang van de deelnemer terug naar de coördinatoren. Wat we bieden: •Uitdagend, leuk en interessant vrijwilligerswerk. •Een voorbereidende training, bestaande uit een e-learningmodule en drie bijeenkomsten, verdeeld over vier weken, met aanvullend een presentatie van Schulddienstverlening gemeente Den Bosch. •Gezellige en enthousiaste collega-vrijwilligers. •Professionele begeleiding, altijd iemand om op terug te vallen. •Intervisiebijeenkomsten om je ervaringen te delen. •Interessante themabijeenkomsten. •Reisvergoeding (max. 30 km enkele reis). Interesse? Laat dan wat van je horen. Heb je eerst nog een vraag? Neem dan gerust contact op met de coördinator van Humanitas Thuisadministratie, Anke. Wat we vragen: -Iemand kunnen stimuleren en ondersteunen, zonder dat je het ‘overneemt’ -Om kunnen gaan met de moeilijkheden in iemands leven en zijn kwetsbare positie -Je bent betrokken, maar hebt ook een zakelijke instelling -Tijd en aandacht (gemiddeld 2 uur per week beschikbaar, gedurende één jaar) -Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) -Je woont binnen een straal van ongeveer 30 km van ‘s-Hertogenbosch Interesse? Laat dan wat van je horen. Heb je eerst nog een vraag? Neem dan gerust contact op met de coördinator van Humanitas Thuisadministratie, Anke.

Structureel
Vught

Ondersteuner gastvrouw

Visio de Vlasborch

Onze bewoners en cliënten dagbesteding eten tussen de middag in onze Borchzaal. De gastvrouw dekt de tafels, schept het eten op en ruimt weer af. Zij zorgt dat alles er weer piekfijn uit ziet. Zij zoekt ondersteuning bij het dekken, uitserveren, inschenken van het drinken en afruimen/schoonmaken/vaat. Dit kan ook zijn het helpen aan tafel bij bijvoorbeeld het snijden van het vlees. Dag/tijdstip in overleg. We zoeken ondersteuning voor een paar dagen door de week, dit kan door meerdere vrijwilligers ingevuld en afgestemd worden. Wij zoeken iemand die contactueel is, het leuk vindt om horeca-achtige werkzaamheden mee uit te voeren en daar wellicht al wat ervaring in heeft. Iemand die fysiek de werkzaamheden aankan en representatief is.

Structureel
's-Hertogenbosch

WORDT AMBASSADEUR VAN STICHTING OOPOEH!

Stichting OOPOEH

Vacature Kwartiermaker Help jij ons de zichtbaarheid van Stichting OOPOEH te vergroten in jouw eigen stad? Zodat nog meer senioren en hondenbaasjes weten van ons bestaan, en we zoveel mogelijk senioren blij kunnen maken met een lieve oppashond uit de buurt! Korte taakomschrijving: Voor Stichting OOPOEH zijn we in Den Bosch op zoek naar ambassadeurs die ons willen helpen met het aantrekken van nieuwe OOPOEH’s en hondenbaasjes. Dit kan al vanaf 1 uur per week. Afhankelijk van je wensen wat betreft de invulling van de functie. Uitgebreide taakomschrijving: Stichting Opa’s en Oma’s Passen Op Een Huisdier (OOPOEH) is opgericht om thuiswonende ouderen (55+) die behoefte hebben aan gezelschap te koppelen aan een vaste oppashond uit de buurt. Veel ouderen zouden graag (weer) een hond hebben maar willen/kunnen de volledige zorg niet meer dragen. Stichting OOPOEH biedt voor hen uitkomst en koppelt ze aan een (oppas)hond uit de buurt zodat ze samen kunnen bewegen en van elkaars gezelschap kunnen genieten. Al wandelend in de buurt ontmoet de OOPOEH weer nieuwe mensen. Stichting OOPOEH is op zoek naar vrijwilligers die in hun eigen stad willen meehelpen om meer naamsbekendheid voor Stichting OOPOEH te genereren en daarmee nieuwe OOPOEH’s en hondenbaasjes aan te trekken. Wij zijn een kleine non-profitorganisatie met een klein kantoor in Amsterdam centrum, en opereren landelijk. De taken van de ambassadeur hangen af van je eigen voorkeuren en mogelijkheden, maar kunnen onder andere bestaan uit: – Foldermateriaal verspreiden en/of bij locaties langsgaan (denk aan: huisartsen, fysiotherapeuten, buurthuizen, dierenartsen, dierenwinkel en trimsalons). – Stichting OOPOEH vertegenwoordigen op beurzen, ouderen-markten, bijeenkomsten met andere maatschappelijke organisaties en/of andere gelegenheden. – Mee-organiseren en begeleiden van uitjes voor de OOPOEH’s. ________________________________________ Wat voor kennis of vaardigheden zijn nodig? – Goede beheersing van de Nederlandse taal. – Communicatief en sociaal vaardig. – Affiniteit met ouderen en honden. ________________________________________ Wat krijg je ervoor terug? – Een voldaan gevoel: Je maakt ouderen en honden heel blij! – Zelf in te delen werktijden. – Samenwerking met een enthousiast team. Wat is de meerwaarde van dit vrijwilligerswerk? Door de inzet van vrijwilligers kan Stichting OOPOEH meer ouderen en honden in Amsterdam van elkaars gezelschap laten genieten. ________________________________________ Hoe kom ik in aanmerking? Lijkt het je leuk om ons te helpen? Reageer dan op deze vacature dan nemen z.s.m. contact met je op.

Eenmalig
Vught

Groene vingers belevenis

Cello

Heb jij groene vingers? Een passie voor bloemen en planten? Heb jij een middagje over samen met jouw vrienden of collega's? Dan is dit wat voor jou! Een goed leven voor mensen met een beperking. Dat is waar we bij Cello elke dag aan werken. Met cliënten, hun netwerk en met elkaar. Van mens tot mens. Zodat cliënten kunnen wonen, werken, leren en ontspannen zoals zij dat het liefst willen. Wil jij hier een handje aan mee helpen? Kom dan samen met jouw vrienden en collega's en help mee met het opknappen van de gezamenlijke tuintjes. Hierbij wordt jij natuurlijk ook goed verzorgd. Interesse gekregen? Neem dan contact met ons op!

Eenmalig
(kleine) groepen
's-Hertogenbosch

Gastvrouwen en gastheren gevraagd

Museum Slager

Museum Slager uit Den Bosch zoekt gastvrouwen en gastheren voor minimaal 1 dagdeel per week en 1x een dagdeel in het weekend per 5 weken. De werkzaamheden betreffen ontvangst bezoekers, kassawerkzaamheden, eenvoudige inleiding over het museum en het serveren van een consumptie en bijhouden van de vaatwasser. Het museum is geopend van dinsdag t/m zaterdag van 11.00-17.00 uur en zondag van 13.00-17.00 uur. Heb je interesse, stuur een reactie met je CV via een bericht.

Structureel
's-Hertogenbosch

Maatje met veel geduld gezocht!

Van Neynsel

Mevrouw komt uit Ammerzoden. Ze is een boerendochter en heeft ook in haar gehuwde tijd veel op de boerderij mee gewerkt. Dit vond mevrouw altijd erg leuk om te doen. Mevrouw is ondertussen weduwe en heeft vorig jaar een zoon verloren. Ze heeft hier erg veel verdriet van. Verder heeft mevrouw nog 3 dochters waar ze een goede band mee heeft. Mevrouw is veel op zichzelf. Eten en drinken doet mevrouw niet in het openbaar omdat dit niet goed lukt zonder knoeien. Mevrouw heeft ALS en als gevolg hiervan praat ze erg traag en ook wel moeizaam. Ze is moeilijk te verstaan. Mocht het praten echt niet lukken heeft mevrouw altijd nog een spraak computer. Echter als je de tijd neemt en rustig blijft en mevrouw beter kent, dan kan je haar meestal wel verstaan. Mevrouw loopt met een rollator binnen Antonigaarde en kan ook wel een rondje rondom Antoniegaarde lopen. Mevrouw is veel alleen op haar appartement. Ze leest graag de krant en puzzelt veel. Mevrouw volgt het nieuws en ook de politiek. Contact maken met medebewoners wordt sterk belemmerd door haar ALS Ben jij geduldig en wil je de moeite nemen om mevrouw te kunnen verstaan? Vind je het fijn om een volwaardig gesprek te voeren en sta je open om een band op te bouwen met mevrouw, dan ben jij misschien wel het nieuwe maatje voor mevrouw. Een uurtje per week, bij voorkeur op de maandagmiddag, zou al heel veel voor haar kunnen betekenen. Lijkt het je leuk om eens kennis te maken, dan hoor ik graag van je!

Structureel
's-Hertogenbosch

Bij mij op visite of een uitje

Mieke

Ik zoek iemand die eens bij me op visite wil komen of naar de stad of bijv naar Jazz in Duketown of een bandje bekijken in 'Station Zuid' (café). Ook spelletjes doen, vind ik leuk. Heb zeer weinig sociale contacten. Introvert. Altijd bij ouders gewoond en voor verstandelijk beperkte broer gezorgd..echter nu al lang alleen. Moeilijk aansluiting te vinden. Heb een kleine wereld nu. Ik heb een hondje, maar daar kun je niet echt je verhaal bij kwijt. Op zoek naar iemand die mij sociaal uit mijn schulp trekt. Die mij kan enthousiasmeren.., de lol is wel een beetje weg en moet weer terugkomen. Ik wil leren lachen! Heb weinig te vertellen en hoop dat een 'maatje' wel iets te vertellen heeft, zodat ik ook weer wat te vertellen heb.

Structureel
's-Hertogenbosch

Gezellig ochtend medemens!

Van Neynsel

Gezocht: een gezellig ochtend medemens! (ben je dat niet echt? Lees dan onderaan verder!) Ben jij ’s ochtends op tijd uit de veren terwijl de rest nog zijn ogen opendoet? Kom dan als vrijwilliger helpen bij de start van de ochtend op één van de leukste woningen van Wij Zijn Zuiderschans! Een fantastisch leuke groep bewoners met mooi verhalen en een gezellig team waar jij je zeker thuis gaat voelen. In de ochtend vragen de bewoners veel zorg en wij zoeken daarom iemand die vanaf ca 8.00 uur (in overleg veel mogelijk) de bewoners voorziet van een kopje koffie of thee en een ontbijtje, maar vooral juist een luisterend oor en een gezellig praatje! Alles voor het ontbijt staat klaar en onze bewoners kunnen allemaal zelfstandig eten, maar soms weten ze het even niet meer te vinden en kun jij ze daarbij helpen. Dus: ben jij een gezellig medemens voor onze bewoners? Neem dan contact op met onze vrijwilligers coördinator. Zij stelt je graag aan ons voor! Heb je meer tijd? Of ben je eigenlijk toch niet zo’n ochtendmens ??, dan zou het ook superfijn zijn wanneer er vrijwilligers zijn die met 1 of 2 bewoners een wandelingetje zouden willen maken, of een paar boodschapjes willen doen. Lekker even buiten, even op een bankje zitten praten en aandacht hebben voor elkaar. Dat kan in de loop van de ochtend, maar ook in de middag. Of misschien bedenken jullie dan zelf samen iets leuks om te doen. Wij staan open voor leuke ideeën! Zien we jou binnenkort? Leuk om samen af te spreken en te kijken wat jouw talenten zijn en waar je passie ligt om samen een goede match te kunnen maken. Je bent van harte welkom!

Structureel