csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Een steuntje bieden aan licht dementerenden

We zijn op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om voor iemand een steuntje in de rug te zijn. Hoe mooi is het doen van vrijwilligerswerk? Het heeft zin en het geeft zin. Als er meer vrije tijd in je leven ontstaat, voegt het doen van vrijwilligerswerk een fantastische waarde toe aan jezelf en de maatschappij. Met jouw hulp krijgen ouderen met geheugenproblemen de extra aandacht die zij verdienen. Jij helpt hen met plezier deel te blijven nemen aan de maatschappij en zo veel mogelijk eigen regie te houden. Eens per week samen een krant lezen of een fotoboek bekijken, samen boodschappen doen of gewoon een praatje maken. Jij creëert momenten van levensgeluk. Geef jij graag jouw warmte en begrip aan anderen? Dan voel jij je hélemaal thuis als Maatje bij Humanitas! Het neemt een paar uurtjes per week in beslag. Tevens biedt Humanitas een aantal trainingen aan om je desgewenst op specifieke onderwerpen wat meer bagage te bieden.

Lees meer

structureel

Roosendaal

Maatje, buddy & gezelschap

Beschrijving

We zijn op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om voor iemand een steuntje in de rug te zijn. Hoe mooi is het doen van vrijwilligerswerk? Het heeft zin en het geeft zin. Als er meer vrije tijd in je leven ontstaat, voegt het doen van vrijwilligerswerk een fantastische waarde toe aan jezelf en de maatschappij.
Met jouw hulp krijgen ouderen met geheugenproblemen de extra aandacht die zij verdienen. Jij helpt hen met plezier deel te blijven nemen aan de maatschappij en zo veel mogelijk eigen regie te houden. Eens per week samen een krant lezen of een fotoboek bekijken, samen boodschappen doen of gewoon een praatje maken. Jij creëert momenten van levensgeluk. Geef jij graag jouw warmte en begrip aan anderen?
Dan voel jij je hélemaal thuis als Maatje bij Humanitas!
Het neemt een paar uurtjes per week in beslag. Tevens biedt Humanitas een aantal trainingen aan om je desgewenst op specifieke onderwerpen wat meer bagage te bieden.

Praktische informatie

Wekelijks 1 tot 2 uur

Locatie

Roosendaal

Impact

Voor wie

Ouderen

Impactgebied

Sociaal & welzijn

Categorie

Maatje, buddy & gezelschap
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Humanitas West-Brabant West

Roosendaal

Vrijwillig Coördinator Jongeren & Geld

Humanitas West-Brabant West

Kijk, voor jou is verstandig omgaan met je geld vanzelfsprekend. Maar helaas is dat niet voor iedereen zo. Steeds meer jongeren raken in de financiële problemen door opstapelende rekeningen, gebrek aan overzicht en onvoldoende financieel inzicht. Wist je bijvoorbeeld dat er in een gemiddelde schoolklas al gauw 4 of 5 leerlingen zijn die wel wat hulp met hun geldzaken kunnen gebruiken? Nu zijn er vrijwilligers die deze jongeren begeleiden. Als jij denkt dat het begeleiden van deze vrijwilligers bij jou past, dan is deze vacature echt iets voor jou. Taak van Vrijwillig Coördinator Jongeren & Geld De vrijwillig coördinatoren verdelen samen de volgende taken: * gastlessen op scholen organiseren/houden * financieel spreekuur op scholen organiseren/houden * 1-op-1 koppelingen tussen hulpvragen en vrijwilliger (voor wat langere begeleiding) Samen bespreken we wat er bij de taken komt kijken en waar jij blij van wordt. Het kost je zo'n 4-6 uur per week. Dit vragen wij van jou als Vrijwillig Coördinator Jongeren & Geld. Het begint uiteraard allemaal met affiniteit met financiën, administratie en de doelgroep; jongeren tussen de 16-24 jaar. Als je dan ook nog ouder bent dan 18 jaar, een luisterend oor kunt bieden en sterk in je schoenen staat, gaan wij graag het gesprek met je aan. In een training van enkele dagdelen leer je alles wat je nodig hebt om de rol als Vrijwillig Coördinator Jongeren & Geld goed te kunnen vervullen. Maar kom je ergens niet uit, of heb je andere vragen, is er altijd een beroepskracht die je bijstaat met ervaring, raad en daad. Vergoeding Vrijwillig Coördinator Om jou te bedanken voor jouw belangeloze inzet, worden alle eventuele onkosten die je maakt, keurig door ons vergoed. Het enige dat jij dus zelf investeert zijn je uren per week. Maar daar krijg je dan ook ontzettend veel voor terug. Je wordt lid van een enthousiast team van zo’n 20 vrijwilligers (die zowel jongeren als volwassenen begeleiden); Je vergroot zo je netwerk en dus je sociale leven; Je kunt gratis cursussen en trainingen volgen; En je krijgt een mooie en waardevolle referentie op je CV; Maar bovenal help je jongeren zelfverzekerder met hun geld en administratie omgaan zodat ze zonder problemen aan hun volwassen leven kunnen beginnen en waar ze de rest van hun leven profijt van hebben. Waarom wachten? Kom meteen in actie! Ook als je twijfelt of Vrijwillig Coördinator Jongeren & Geld wel iets voor je is, horen we je graag. Groet, team Jongeren & Geld

Structureel
Jongeren
Roosendaal

Bestuurslid Humanitas | West-Brabant

Humanitas West-Brabant West

Heb jij een visie op vrijwilligerswerk? Affiniteit met de activiteiten van de verschillende Humanitas projecten? En ook nog eens kennis van de lokale sociale kaart in West-Brabant? Dan is bestuurslid Humanitas West-Brabant West de baan voor jou. Taak van een Humanitas bestuurslid West-Brabant West Als bestuurslid Humanitas West-Brabant West ben je portefeuillehouder van een Humanitas Activiteit. Dit houdt in dat je samen met de vrijwillig coördinatoren en de beroepskracht als team de activiteit uitbouwt. Daarnaast is het essentieel goed samen te werken met lokale overheden en interessante commerciële en non-profit organisaties in de regio. Kun jij je vinden in deze taak, dan ben jij misschien wel die resultaatgerichte bruggenbouwer die wij zoeken. Dit vragen wij van jou als bestuurslid Het regionaal bouwen aan een merk als Humanitas vraagt geduld en motivatie. Als inwoner van de gemeente Roosendaal, Bergen op Zoom of een andere stad of dorp in West-Brabant, onderhoud je, met je prettige contactuele eigenschappen, ons reeds bestaande lokale netwerk en breidt je dit gestaag verder uit. Jouw enthousiasme en lokale betrokkenheid zijn je persoonlijke visitekaartje en helpen je in de contacten met mensen van alle rangen en standen. Je beweegt je gemakkelijk in alle soorten sociale activiteiten terwijl je zicht houdt op je doelstellingen qua PR, communicatie en fondsenwerving. Uiteraard word je in dit alles professioneel ondersteund en begeleid vanuit het districtskantoor in Eindhoven. Vergoeding voor een bestuurslid bij Humanitas West-Brabant West Alle onkosten die je maakt worden door ons keurig vergoed. Het enige dat jij zelf investeert is gemiddeld één dag per week, met graag enige flexibiliteit door de week. Maar je krijgt daar wel ontzettend veel voor terug: ● Je wordt een gerespecteerd lid van een bekende professionele landelijke vrijwilligersorganisatie; ● Je ervaart de voldoening van het leveren van een relevante bijdrage aan een betere en socialere samenleving; ● Je vergroot zo je eigen professionele netwerk; ● Je kunt je onbeperkt ontwikkelen in de vorm van cursussen en trainingen; ● En mocht het nodig zijn kun je ook je CV verrijken met een mooie en waardevolle referentie; Wij kijken uit naar je reactie Ben je enthousiast na het lezen van de vacature? Stuur ons dan een bericht. Twijfel je of Bestuurslid Humanitas West-Brabant West wel iets voor je is? Ook dan horen we je graag. We kijken dan gewoon samen even. Hartelijke groet, Iris

Structureel
Roosendaal

Maatje voor licht dementerenden

Humanitas West-Brabant West

Humanitas West-Brabant-West zoekt maatjes voor mensen met beginnende geheugenproblemen Al jaren helpen de vrijwilligers Humanitas West-Brabant-West mensen bij bijvoorbeeld eenzaamheid, financiële problemen en het omgaan met rouw en verlies. Sinds kort houden wij ons ook bezig met een nieuwe doelgroep: mensen met beginnende geheugenproblemen. Waarom deze doelgroep? Omdat het keihard nodig is! Mensen met beginnende geheugenproblemen (dementie) kennen veel eenzaamheid. Ze hebben geen recht op zorg (vaak is dit ook nog niet nodig), maar vinden het door hun beginnende problematiek wel fijn om sommige dingen samen met iemand anders te doen. Met uw hulp krijgen deze mensen de extra aandacht die zij verdienen. U helpt hen met plezier deel te blijven nemen aan de maatschappij en zo veel mogelijk eigen regie te houden. Welke hulp kunt u bieden aan mensen met beginnende geheugenproblemen? Dat kan van alles zijn. Samen de krant lezen, ergens een kopje koffie drinken, bewegen (wandelen/fietsen) of samen boodschappen doen. Een maatje biedt in de eerste plaats een stukje gezelligheid! Waarom maatje worden voor mensen met geheugenproblemen bij Humanitas West-Brabant-West? Allereerst geeft het vrijwilligerswerk bij Humanitas veel voldoening. Met een paar uurtjes per week maakt u een enorm verschil in het leven van een ander. Daarnaast bieden wij gratis trainingen aan, zodat u meer leert over (het omgaan met) deze specifieke doelgroep. Als laatste wordt u nooit ‘zomaar’ gekoppeld aan een deelnemer met beginnende geheugenproblemen. Dit gaat altijd in goed overleg met de coördinator van de afdeling. Meer weten? Neem dan geheel vrijblijvend contact met Maatjes Roosendaal op door een bericht te sturen. Lees op de website van Humanitas bij ervaringsverhalen www.humanitas.nl/afdeling/west-brabant-west/ervaringsverhalen/ervaring-wil-aanraad/ ook eens het verhaal van coördinator Wil Aanraad.

Structureel
Bergen op Zoom

Coördinator Maatjes Bergen op Zoom

Humanitas West-Brabant West

Wil jij met een paar uur van jouw tijd een verschil maken voor mensen uit de regio Bergen op Zoom, die tijdelijk een steuntje in de rug nodig hebben? Word dan coördinator Maatjes bij Humanitas West-Brabant West! Het Maatjes-project van Humanitas is gericht op het ondersteunen van mensen die door omstandigheden tijdelijk een steuntje in de rug nodig hebben. Vaak speelt eenzaamheid hierin een rol. De deelnemers zijn, net als de vrijwilligers, mensen van alle leeftijden. Als coördinator Maatjes ben jij de spil die onder meer zorgdraagt voor de koppeling van onze enthousiaste vrijwilligers aan de deelnemers. Daarnaast zorg je ervoor dat onze vrijwilligers de mensen die het nodig hebben op een zo goed mogelijke manier kunnen helpen. Wat ga je doen? Je werkt samen met je collega-coördinator Maatjes in Bergen op Zoom bij de volgende zaken: - (Telefonisch) Contact met mogelijk geïnteresseerde deelnemers/vrijwilligers - Verwerken binnengekomen aanmeldingen deelnemers/vrijwilligers - Voeren intakegesprekken met potentiële vrijwilligers en deelnemers - Juiste verwerking en registratie van informatie - Matchen van vrijwilligers met deelnemers - Aanspreekpunt zijn voor en waar nodig ondersteunen van vrijwilliger en deelnemer Profiel Als coördinator Maatjes Bergen op Zoom ben je een veelzijdig persoon die graag mensen met elkaar verbindt. Je wordt enthousiast van het contact met verschillende mensen, beschikt over een dosis empathie en geduld en bent in staat om mensen op hun gemak te stellen. Wanneer de situatie erom vraagt kun jij op een rustige manier je grenzen duidelijk maken aan de ander. Daarnaast kun je goed schakelen: het ene moment luister je aandachtig naar iemands levensverhaal, het andere moment onderzoek je of een nieuwe vrijwilliger of deelnemer past bij Humanitas of ben je coach voor een vrijwilliger die moeite heeft met het motiveren van een deelnemer. Je werkt graag samen, maar vindt het ook geen probleem om activiteiten zelfstandig uit te voeren. Ook kun je goed overweg met een computer. Wat bieden we jou? Humanitas West-Brabant West biedt jou veelzijdig, inspirerend en waardevol vrijwilligerswerk, waarbij je actief bijdraagt in het verbeteren van de situatie van mensen die dit goed kunnen gebruiken. Humanitas zal jou (waar nodig en gewenst) ondersteuning, passende scholing en bijeenkomsten aanbieden om je verder te ontwikkelen. Daarnaast ben je bij ons verzekerd van een ongevallenverzekering en reis- en onkostenvergoeding. Meer informatie of aanmelden Wil je meer informatie of jezelf aanmelden als nieuwe coördinator Maatjes? Neem dan contact op met Irma van Rijswijk, projectcoördinator Maatjes Bergen op Zoom via: [email protected].

Structureel

Anderen bekeken ook

Roosendaal

Maatschappelijke Begeleiders

VluchtelingenWerk Roosendaal

Vluchten is geen keuze! Niemand vlucht vrijwillig. Alles achterlaten wat je lief is, dat doe je alleen als je écht niet anders kan. Omdat vluchtelingen geen keuze hebben, laten wij ze niet in de steek. VluchtelingenWerk Nederland zet zich in voor een samenleving waarin vluchtelingen zich welkom voelen. Dit doen wij samen met gepassioneerde vrijwilligers. In Roosendaal begeleiden wij statushouders gedurende 15 maanden en is op de persoon toegespitst. Centraal staat dat de statushouder begeleid wordt naar zelfredzaamheid in de contacten met instanties, organisaties en personen. Daarnaast is er een inloopspreekuur waar de statushouder voor 15 maanden terecht kan voor korte hulpvragen en advies. Door het persoonlijke karakter van dit programma kan de statushouder zich ontwikkelen. De begeleiders ondersteunen de statushouders door informatie te geven en door te verwijzen op basis van zeven leefdomeinen: wonen, kinderen, administratie & financiën, gezondheid & zorg, sociaal netwerk, maatschappelijke participatie en huiselijke relaties. Hierbij kun je denken aan het checken of alle contracten kloppen en alle betalingen goed lopen, het inschrijven bij een huisarts/tandarts/specialist, ondersteunen bij het contact met de woningcorporatie, signaleren en doorverwijzen bij mentale gezondheidsproblematiek, handvaten aanreiken voor mensen die analfabetisch zijn etc. Kortom, er komt stiekem best veel af op de nieuwkomers in Roosendaal! Als maatschappelijk begeleider heb je enorm veel impact op het integratieproces van de nieuwkomers. "Een goed begin is het halve werk" is niet voor niets een cliché uitspraak. Het doel is dat deze mensen zo snel mogelijk hun weg weten te vinden in zowel de lokale, als Nederlandse en digitale samenleving - en dat begint met een goede start. Op dit moment krijgen niet alle statushouders direct een maatschappelijk begeleider toegewezen, dus zijn wij erg hard op zoek naar extra begeleiders die kunnen helpen aan een goede start in de nieuwe thuishaven. Uiteraard zorgen wij voor een passend inwerkprogramma en kun je gebruik maken van de trainingen en e-learnings van onze Academie! Je komt terecht in een fijne, warme werksfeer met veel collega's op kantoor die bekend staan om hun grote en oprechte bereidheid om elkaar te helpen. Mocht je interesse hebben en aan onderstaande voorwaarden voldoen, dan komen wij heel graag met je in contact: Je hebt affiniteit met de doelgroep en bent cultuursensitief Je bent goed in (écht) luisteren en observeren Je hebt een proactieve werkhouding en een aanpakkersmentaliteit Je bent minimaal 1 dagdeel (3 tot 4 uur) per week beschikbaar tijdens kantoortijden Je spreekt en schrijft Nederlands (>b2) Je hebt een mbo-diploma of hoger Je bent bij voorkeur inzetbaar voor minimaal 1 jaar Onkosten worden vergoed Kijk ook eens op onze website voor meer informatie: Word vrijwilliger bij VluchtelingenWerk Nederland

Structureel
Roosendaal, Tholen

Voedselbank zoekt coördinator uitgifteteam

Voedselbank Goed Ontmoet

Word jij onze nieuwe Coördinator uitgiftepunt Sint-Maartensdijk (gemeente Tholen)? Vrijwilligerswerk brengt je veel! Je zet je kennis en kunde in voor een goed doel. Je leert nieuwe mensen kennen en er gaat een nieuwe wereld voor je open. Wie zijn wij? Voedselbank GoedOntmoet verstrekt wekelijks aan ongeveer 550 huishoudens een voedselpakket in de gemeenten Halderberge, Roosendaal, Steenbergen, Tholen, Bergen op Zoom en Woensdrecht. Daartoe zijn er wekelijks 160 vrijwilligers actief in de uitgiftepunten, het centrale magazijn en de administratie. Elke week, op de donderdag, komen in Sint-Maartensdijk tussen de 20 à 30 huishoudens hun voedselpakket ophalen in de Nieuwe Haestinge aan de Sportlaan 2. Wij zoeken voor deze locatie een coördinator voor een enthousiast uitgifteteam van ongeveer 10 vrijwilligers. Tijdsbesteding 4 tot 5 uur per week, op donderdag tussen 10.30 en 15.30 uur. Wat ga je doen? • Je gaat zorgdragen dat de voorbereiding en de uitgifte van het voedsel goed verloopt; • Je voert gesprekken met nieuwe vrijwilligers; • Ten behoeve van het uitgiftepunt onderhoud je het netwerk in de gemeente Tholen; • Je onderhoud de contacten met je collega's coördinatoren en de Intakers; • Je hebt overleg met je collega's en het bestuur over het beleid van de voedselbank; • Je geeft uitvoering aan het beleid van de voedselbank met betrekking tot vrijwilligers, voedselveiligheid en uitgifte van voeding. En wie ben jij? Wij zoeken een mens met een warm hart voor onze klanten en vrijwilligers, maar die waar nodig besluiten kan nemen en op kan treden. Een mens die onze vrijwilligers enthousiasmeert en die in staat is de voedselbank naar buiten goed te kunnen vertegenwoordigen. Een mens die in een arbeidsverleden leidinggevende of coördinerende rollen heeft vervuld en snapt dat werken in een 100% vrijwilligersorganisatie iets anders is dan werken in een betaalde baan. Dit kun je van ons verwachten. De Voedselbank is voor 100% een vrijwilligersorganisatie, er zijn geen betaalde banen. Waardering zal worden ondervonden door dat schouderklopje van de mensen die voedselhulp aanvragen en verder op weg geholpen worden en van al de collega's vrijwilligers met wie samengewerkt wordt.

Structureel
Utrecht, Maassluis, Schiedam, 's-Gravenhage, Delft, Gouda, Alphen aan den Rijn, Opsterland, Amsterdam, Rotterdam, Assen, Zoetermeer, Westland, Huizen, Heerde, Eindhoven, Nieuwegein, Purmerend, Nieuwkoop, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Alkmaar, 's-Hertogenbosch, Maastricht, Zutphen, Zwolle, Nijmegen, Haarlem, Dordrecht, Tilburg, Enschede, Leeuwarden, Groningen, Den Helder, Almelo, Wageningen, Middelburg, Arnhem, Breda, Leiden, Deventer, Súdwest-Fryslân, Apeldoorn, Amersfoort, Roermond, Lelystad, Bronckhorst, Zandvoort, Zeist, Harderwijk, Roosendaal, Hilversum, Oldenzaal, Heeze-Leende, Dijk en Waard, Ede, Hoorn

Help jij Shahed (17) de Havo afronden?

OpenEmbassy

Shahed (17) wil graag de Havo afronden. Help jij haar met het Nederlands? Dankzij hulp van een ander thuisonderwijsmaatje, kon Shahed met goede cijfers haar Vmbo afronden. Nu zit ze in 4 Havo en kan ze opnieuw wat extra ondersteuning gebruiken. Ze is op zoek naar een online TOMaatje die haar wil helpen om haar middelbare school tot een succesvol einde te brengen. Wil jij iemand helpen om haar potentie waar te maken? We zoeken voor Shahed een vrijwilliger die: - Eens per week online les wilt geven. - Een goede beheersing heeft van de Nederlandse taal. - Niet bang is om de leerstof van bovenbouw middShahed om te zorgen dat jullie goede afspraken kunnen maken. In overleg spreek je een moment in de week af waarop je online kunt ondersteunen. Daarna is het zorgen voor leuk contact met elkaar en vooral veel samen huiswerk maken. Hoe ondersteunen wij je? Vanuit TOMaatjes ontvang je begeleiding aan de start, met tips voor lesinhoud en toegang tot de community met andere TOMaatjes erin. Elke 1-2 maanden is er een online intervisie met lezingen van professionals of kan je in groepjes bespreken hoe je meer uit de bijlessen kunt halen. Wat heb ik ervoor nodig? - Openstaan voor een andere cultuur. - Voordat je kunt starten, vragen we kosteloos een Verklaring Omtrent Gedrag voor je aan. Als die binnen is, kan je zo snel mogelijk beginnen. - Zin om te helpen met wat er in de bovenbouw van de Havo allemaal aan bod komt. Thuisonderwijsmaatje zijn is echt een hele dankbare taak. Het begint met bijles, maar veel van onze vrijwilligers bouwen echt een band op met het gezin waar ze werken. Het vorige TOMaatje van Shahed schreef dit over haar: "Tot afgelopen zomervakantie heb ik (als TOMaatje) een Syrisch meisje 3 jaar lang begeleid, hierin is ze omgestroomd van kader naar theoretisch met als eindresultaat een t-diploma met een gemiddelde boven de zeven. Een prachtig resultaat waar ik zeer veel voldoening aan heb overgehouden, en nog altijd mag ze op mij terugvallen. Mijn beloning was haar gezichtsuitdrukking en die van haar ouders toen ik onverwacht op de diplomering verscheen." We hopen je snel te verwelkomen als TOMaatje voor Shahed of één van de vele andere kinderen hulp kunnen gebruiken.

Structureel
Roosendaal

Vrijwilliger op een woongroep

Sint Elisabeth

Wij zijn binnen St. Elisabeth op zoek naar vrijwilligers voor op diverse woongroepen waar bewoners wonen met de diagnose Alzheimer. De werkzaamheden kunnen bestaan uit de volgende taken: - ondersteuning ontbijt - koffie/thee zetten - spelletjes doen - krant ophalen/(voor)lezen - boodschap in winkeltje in huis - naar buiten/wandelen Dag/dagdelen; - diverse woongroepen - diverse dagen/dagdelen/tijden - ook een aanvraag van 18.00 - 21.00 uur voor op een woongroep Competenties; - affiniteit met de doelgroep - rustig persoon - beleefd - respectvol - m.b.t. voorlezen een heldere stem - geduldig - beschikbaar op een of meerdere dagdelen zoals hierboven beschreven - VOG kunnen overleggen

Structureel
Roosendaal

Wil jij met Erik aan de wandel?

SDW Zorg

Erik is een spontane en sociale man van 59 jaar oud met het Syndroom van Down. Hij is slechtziend en stottert wanneer hij met je praat. Hij houdt van gezelligheid, spelletjes doen en lekker eten. Erik heeft veel behoefte aan aandacht. Veel complimenten geven en stimuleren van gewenst gedrag kan een positieve werking hebben op hem, hij is ook vrij snel beïnvloedbaar. Erik is op zoek naar iemand die zo'n 1 a 2 dagen in de week gezellig samen met hem een ronde gaat wandelen. Erik is niet veilig in het verkeer. Hij heeft geen weet van verkeersregels en als er iets gebeurt kan hij in paniek raken. Hier moet je wel mee om kunnen gaan. Ben jij de persoon die hij zoekt? Dan komen we heel graag in contact met jou!

Structureel
Roosendaal

Groene vingers!!

Sint Elisabeth

Bij St Elisabeth hebben we een grote tuin te onderhouden en de WVS ondersteunt ons hierin. Toch ondervinden we dat er zaken blijven liggen en is het initiatief ontstaan om met een aantal vrijwilligers een gedeelte van de tuin zelf te onderhouden. Hiervoor zijn we op zoek naar vrijwilligers om dit mogelijk te maken. Dus.........is tuinieren een hobby van jou/u en wil je graag de handen uit de mouwen steken dan kunnen je je verdienstelijk maken bij St Elisabeth. Wanneer we een aantal vrijwilligers hebben gaan we samen bekijken op welke dag/dagdeel jullie wekelijks bij elkaar kunnen komen. Mogelijk dat we op termijn, maar kan best nog een tijdje duren, een tuinclubje op willen gaan starten waarbij ook bewoners gaan tuinieren. Dagen/tijden in overleg

Structureel
Roosendaal, Drimmelen, Altena, Bergen op Zoom, Geertruidenberg, Steenbergen

Ben jij die betrokken vrijwilliger?

Mentorschap West-Brabant

Misschien is mentorschap iets voor jou? Een mentor is een wettelijke verantwoordelijke voor mensen die (deels) wilsonbekwaam zijn en zelf moeilijk keuzes kunnen maken. Je staat als mentor "naast" de cliënt en kijkt samen hoe de zorg georganiseerd wordt, je sluit aan bij zorgplan besprekingen en houdt een oogje in het zeil mbt de geleverde zorg. Verder heb je minimaal 2 contactmomenten in de maand met je cliënt, dat kan een kop koffie drinken zijn, een wandeling of wat de cliënt leuk vindt om te doen. Wij zoeken voor diverse regio's een mentor maar ook in andere plaatsen is een mentor hard nodig. Bel me gerust voor meer uitleg of een kennismaking als je interesse gewekt is! Ik zou het leuk vinden je te ontmoeten, wie weet hebben we een match! Hartelijke groet, Mariet en Myriam

Structureel
Roosendaal

Bestuurslid Humanitas | West-Brabant

Humanitas West-Brabant West

Heb jij een visie op vrijwilligerswerk? Affiniteit met de activiteiten van de verschillende Humanitas projecten? En ook nog eens kennis van de lokale sociale kaart in West-Brabant? Dan is bestuurslid Humanitas West-Brabant West de baan voor jou. Taak van een Humanitas bestuurslid West-Brabant West Als bestuurslid Humanitas West-Brabant West ben je portefeuillehouder van een Humanitas Activiteit. Dit houdt in dat je samen met de vrijwillig coördinatoren en de beroepskracht als team de activiteit uitbouwt. Daarnaast is het essentieel goed samen te werken met lokale overheden en interessante commerciële en non-profit organisaties in de regio. Kun jij je vinden in deze taak, dan ben jij misschien wel die resultaatgerichte bruggenbouwer die wij zoeken. Dit vragen wij van jou als bestuurslid Het regionaal bouwen aan een merk als Humanitas vraagt geduld en motivatie. Als inwoner van de gemeente Roosendaal, Bergen op Zoom of een andere stad of dorp in West-Brabant, onderhoud je, met je prettige contactuele eigenschappen, ons reeds bestaande lokale netwerk en breidt je dit gestaag verder uit. Jouw enthousiasme en lokale betrokkenheid zijn je persoonlijke visitekaartje en helpen je in de contacten met mensen van alle rangen en standen. Je beweegt je gemakkelijk in alle soorten sociale activiteiten terwijl je zicht houdt op je doelstellingen qua PR, communicatie en fondsenwerving. Uiteraard word je in dit alles professioneel ondersteund en begeleid vanuit het districtskantoor in Eindhoven. Vergoeding voor een bestuurslid bij Humanitas West-Brabant West Alle onkosten die je maakt worden door ons keurig vergoed. Het enige dat jij zelf investeert is gemiddeld één dag per week, met graag enige flexibiliteit door de week. Maar je krijgt daar wel ontzettend veel voor terug: ● Je wordt een gerespecteerd lid van een bekende professionele landelijke vrijwilligersorganisatie; ● Je ervaart de voldoening van het leveren van een relevante bijdrage aan een betere en socialere samenleving; ● Je vergroot zo je eigen professionele netwerk; ● Je kunt je onbeperkt ontwikkelen in de vorm van cursussen en trainingen; ● En mocht het nodig zijn kun je ook je CV verrijken met een mooie en waardevolle referentie; Wij kijken uit naar je reactie Ben je enthousiast na het lezen van de vacature? Stuur ons dan een bericht. Twijfel je of Bestuurslid Humanitas West-Brabant West wel iets voor je is? Ook dan horen we je graag. We kijken dan gewoon samen even. Hartelijke groet, Iris

Structureel
Gilze en Rijen, Eindhoven, 's-Hertogenbosch, Roosendaal, Breda, Eersel, Veldhoven, Helmond

Word OV-gids Brabants openbaar vervoer

Reizigersoverleg Brabant

Word OV-gids! Heb je ervaring met het Brabantse openbaar vervoer en help je graag anderen? Word dan OV-gids bij Reizigersoverleg Brabant. Je informeert vol enthousiasme anderen over het reizen met het Brabantse openbaar vervoer. Je verlaagt zo voor hen de drempel om te reizen. Als OV-gids begeleid je een klein aantal deelnemers bij het reizen in de praktijk. Tijdens de reis geef je uitleg over het openbaar vervoer. Vind je het ook leuk om voor een grote groep te presenteren? Dan is er, naast of in plaats van de praktijkbijeenkomsten, een mooie rol voor jou weggelegd tijdens de theoriebijeenkomsten. Daarnaast kan je redelijk overweg met een computer en mobiele telefoon. Je bent realistisch en oplossingsgericht. Ook heb je interesse in de toekomst van het openbaar vervoer en woon je Brabant. Jouw tijdsbesteding, rol en werkgebied stemmen we, in overleg met je collega-OV-gidsen, samen af. Als professionele vrijwilligersorganisatie ondersteunen wij jou als OV-gids met een goed inwerk- en scholingstraject. Ook nemen wij de organisatorische zaken voor je uit handen. Daarnaast is er een reiskosten- en vrijwilligersvergoeding. Interesse? Neem contact met ons op: [email protected] of 073-6900518 Reizigersoverleg Brabant komt op voor jouw belangen als reiziger in Brabant. Als onafhankelijke adviseur voor de Provincie Noord-Brabant en de vervoerders doen wij er alles aan om jouw reis met Bravo te verbeteren. Hierbij gaat het om je reis met de bus, buurtbus, Bravoflex, Bravofiets en Bravo Regiovervoer.

Structureel