csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Carina zoekt een maatje

Carina is 66 jaar, haar interesses zijn breien, kleuren, muziek en houdt van dieren. Ze is in zorg bij SDW, SDW is een zorgorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking. Carina is op zoek naar iemand die speciaal voor haar komt en met haar koffie drinkt of om een boodschapje gaat. Ze heeft een kinderlijke beleving. Als er een klik is kan er op termijn mogelijk uitgebreid worden naar bijv. bioscoop of zwemmen. Ze is in zorg bij SDW, SDW is een zorgorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking. Wil jij kennis maken met Carina? Dan horen we het graag van je!

Lees meer

structureel

Steenbergen

Boodschappen
Maatje, buddy & gezelschap

Beschrijving

Carina is 66 jaar, haar interesses zijn breien, kleuren, muziek en houdt van dieren.
Ze is in zorg bij SDW, SDW is een zorgorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking. Carina is op zoek naar iemand die speciaal voor haar komt en met haar koffie drinkt of om een boodschapje gaat. Ze heeft een kinderlijke beleving.
Als er een klik is kan er op termijn mogelijk uitgebreid worden naar bijv. bioscoop of zwemmen.

Ze is in zorg bij SDW, SDW is een zorgorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking.

Wil jij kennis maken met Carina? Dan horen we het graag van je!

Praktische informatie

Wekelijks 1 tot 3 uur

Locatie

Steenbergen

Impact

Voor wie

Kinderen & jongeren

Mantelzorgers

Mensen die begeleid worden/wonen

Ouderen

Impactgebied

Sociaal & welzijn

Categorie

Boodschappen
Maatje, buddy & gezelschap
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van SDW Zorg

Roosendaal

Angelique wil samen gaan fietsen.

SDW Zorg

Angelique is een 51 jarige vrouw met een licht verstandelijke beperking. Ze woont zelfstandig in Roosendaal en krijgt ambulante ondersteuning vanuit SDW. Angelique wil graag samen gaan fietsen, er op uit! Tijd en frequentie, in overleg Ze zoekt een rustige vrouw met affiniteit en inlevingsvermogen, relativeringsvermogen, met de doelgroep mensen met een lichte verstandelijke beperking of ontwikkelingsachterstand. Sta jij ervoor open met haar op pad te gaan? Laat het ons dan weten!

Structureel
Steenbergen

Koffieleuten en theemutsen gezocht!

SDW Zorg

Koffieleuten en theemutsen gezocht! Voor enkele ambulante clienten zijn wij op zoek naar vrijwilligers om wat mee te drinken. Clienten binnen SDW hebben een verstandelijke beperking, soms in combinatie met een lichamelijke beperking. Veel van onze clienten wonen zelfstandig, soms hebben ze behoefte aan een gezellig praatje onder het genot van een kopje koffie of thee. Dit kan bij hen thuis of wellicht buiten de deur. Wil jij ze gezelschap houden? Dan hopen we dat je contact met ons opneemt.

Structureel
Roosendaal

Drankje, filmpje of een hap? samen op stap!

SDW Zorg

Drankje, filmpje of een hap? samen op stap! Bioscoopje, uitje, of een drankje doen? Deze gezelligheid missen onze clienten, misschien wil jij ze daarbij gezelschap houden? Clienten binnen SDW hebben een verstandelijke beperking, soms in combinatie met een lichamelijke beperking. Heel wat clienten vinden het erg leuk op pad te gaan, maar sommige hebben niemand om dit mee te doen. Houd jij ook van een filmpje, hapje of drankje en zou je dit samen met een client willen doen? Dan hopen wij dat je aan ons denkt! Laat je het ons weten?

Structureel
Roosendaal

Wandelen, Je beste beentje voor zetten?

SDW Zorg

Wandelen, Je beste beentje voor zetten? Of rol, die stoel voor de lol? Onze clienten zijn op zoek naar echte stappers! Heerlijk samen de buitenlucht in, een ontspannen wandeling maken, niet voor iedereen is dit vanzelfsprekend. Clienten binnen SDW hebben een verstandelijke beperking, soms in combinatie met een lichamelijke beperking. We hebben meerdere clienten die graag samen met jou gaan wandelen. Wandel jij graag met de hond, je partner of je gezin, of is er juist niemand in de buurt om mee te gaan wandelen, en zou jij het leuk vinden om dit met regelmaat samen met een client te doen? Dan hopen wij dat je aan ons denkt! Laat je het ons weten?

Structureel
Roosendaal

Zwemmen, spetterend aan de (school)slag

SDW Zorg

Zwemmen, drijvend en spetterend aan de (school)slag. Fijn dat je deze vrijwilligersvraag leest, misschien zijn wij wel op zoek naar jou! Binnen SDW zijn wij voor enkele cliënten op zoek naar een zwemmaatje. Deze cliënten hebben een verstandelijke beperking in combinatie met een lichamelijke beperking en kunnen daarom niet zelfstandig gaan zwemmen. Binnen het netwerk van de cliënt kan het lastig zijn iemand te vinden die ze daarin ondersteund. Jij kan ze hierbij helpen, zodat ze toch kunnen genieten van deze ontspanning. Zwemmaatje kan je 1 op 1 zijn, of met meerdere voor een groep cliënten. Sta jij ervoor open hierin te ondersteunen? Dan horen we dat graag!

Structureel
Roosendaal

Maatje, kletstante en (f)luisteraar gezocht

SDW Zorg

Maatje gezocht, kletstantes en (f)luisteraars gezocht, of de hort op? Wat leuk dat je deze vrijwilligersvraag leest. Binnen SDW zijn wij voor meerdere clienten op zoek naar een maatje. Clienten binnen SDW hebben een verstandelijke beperking, soms in combinatie met een lichamelijke beperking. Binnen hun eigen netwerk kan het lastig zijn iemand te vinden om iets mee te ondernemen, daarom zoeken wij jou! Er zijn clienten die graag een praatje maken, samen gaan wandelen of fietsen, of er op uit willen gaan. De klik tussen jou en de client is hierbij belangrijk. Wil jij je met enige regelmaat inzetten als maatje? Dan gaan wij heel graag met jou in gesprek.

Structureel
Roosendaal

Vrijdagmiddag ondersteunen bij Logeerhuis

SDW Zorg

Wij, de logees van het logeerhuis, komen hier logeren en houden van het ondernemen van leuke activiteiten in het weekend en de vakanties! Voor vrijdagmiddag, als wij naar het logeerhuis komen, zoeken we nog een vrijwilliger om te helpen. Dat is namelijk voor de begeleiding een druk moment. We zoeken dan iemand om te helpen met drinken pakken, eten in de oven doen, en ons gezelschap houden. De drukke piek is tussen 15.30 tot 17 uur. Ook zoeken we nog iemand voor de volgende vraag: Ben jij een actieve en enthousiaste vrijwilliger die samen met ons op het logeerhuis spelletjes wil komen spelen, snoezelen, wandelen of meehelpen met georganiseerde activiteiten? Of heb jij zelf een goed idee voor een andere activiteit? Dan ben jij misschien wel degene die wij zoeken. Bij voorkeur zoeken we iemand voor ieder weekend, maar kun je om het weekend of ben je op onregelmatige basis een paar uurtjes vrij, zijn wij daar al erg blij mee! We vinden het leuk om 1 op 1 iets te ondernemen, maar ook met meerdere logees tegelijk is een optie. Net wat jij als vrijwilliger wil en leuk vindt! Ben jij na het lezen van onze oproep nieuwsgierig naar ons geworden en houd je van een gezellige teamspirit op de locatie? Kan je de vrijdagmiddag of in het weekend? Dan maken we graag kennis met jou en plannen we een gesprek in!

Structureel
Bergen op Zoom

Richard wil er op uit!

SDW Zorg

Richard is een 27 jarige man met het syndroom van down. Hij heeft een ernstige verstandelijke beperking maar kan zich duidelijk maken middels simpele taal en gebaren. Hij heeft behoefte aan structuur, maar vind het heerlijk om erop uit te gaan. Wil jij met hem een rondje wandelen, fietsen, zwemmen, bowlen, ergens wat gaan drinken, voetballen of een één op één activiteit op de groep ondersteunen? Richard zoekt een mannelijke vrijwilliger (leeftijd tussen 20-40 jaar) die het leuk vindt om actief en fysiek iets te ondernemen. Heb jij interesse? Dan horen we dat natuurlijk graag!

Structureel
Roosendaal

Kom jij bij mij op de koffie?

SDW Zorg

Voor meerdere zelfstandig wonende cliënten zijn wij op zoek naar vrijwilligers die op de koffie willen gaan bij onze cliënten thuis. (verschillende leeftijden) SDW is een zorgorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking, soms in combinatie met een lichamelijke beperking. Omgeving Roosendaal, Bergen op Zoom en de plaatsen daar omheen. Als jij interesse hebt gaan wij kijken naar wat jullie wensen zijn om een goede match te maken tussen jou en de cliënt. Stuur je ons een bericht?

Structureel
Roosendaal

Koken voor kids bij de Speelrots

SDW Zorg

Op B.S.O en Naschoolse opvang De Speelrots, van SDW, zijn ze op zoek naar jou !! Ben jij enthousiast, creatief, lief en behulpzaam dan nodigt de locatie je uit om kennis te komen maken op De Speelrots. Hier verblijven kinderen, met een beperking, na school, op zaterdag en in de vakanties. We zoeken iemand voor het koken op vrijdag in de even weken van 15.00 uur tot 18.00 uur Heb je belangstelling en wil je graag eens een kijkje komen nemen ?! Reageer dan snel en dan plannen we een kennismakingsgesprek. Tot snel!

Structureel
Jongeren
Roosendaal, Bergen op Zoom

Trainingshuis ''ouders met kinderen''

SDW Zorg

Het trainingshuis ''ouders met kinderen'' zoekt vrijwilligers om de cliënten en hun kinderen te ondersteunen bij het doen van boodschappen, spelletjes, dagelijkse activiteiten of bijvoorbeeld om op te oppassen. We zoeken iemand die kan luisteren en ruimdenkend is. Deze ouders krijgen ondersteuning van het Ouder met Kindproject van SDW. SDW begeleidt en ondersteund cliënten met een verstandelijke beperking. We hebben vrijwilligers nodig in Roosendaal en in Bergen op Zoom. Heb jij interesse of wil je meer weten? Dan horen wij dat graag van je :)

Structureel
Jongeren
Roosendaal

Vrijwilligers voor 't werkcafé van SDW

SDW Zorg

Ben jij ieder week een dagdeel beschikbaar en heb jij feeling met koken? Dan zijn wij op zoek naar jou en willen wij graag gebruik maken van jouw talenten! Voor de volgende dagdelen zijn we op zoek: • Maandagmiddag • Dinsdagmiddag • Woensdag Wat je doet? Je ondersteunt in de begeleiding van een groep volwassenen met een (licht) verstandelijke beperking tijdens het voorbereiden en verzorgen van de lunch voor de medewerkers van SDW. Van jou als Vrijwilliger wordt verwacht dat je hierbij (één op één) ondersteuning biedt binnen de werkruimte. Dit houdt in dat je de cliënt verbaal aanstuurt en waar nodig de taak voordoet of eventueel overneemt. Waar ga je aan de slag? Het werkcafé is een ontmoetingsruimte in het kantoor voor medewerkers en cliënten van SDW. Er kan gebruik gemaakt worden van de lunch van SDW: Wij bieden zinvolle arbeidsmatige dagbesteding, waarbij de cliënten kunnen groeien en er sprake is van participatie. De cliënten bereiden een eenvoudige lunch, werken achter het buffet en de kassa en hebben direct contact met de medewerkers van SDW die daar komen lunchen en overleg hebben. Dat geeft ze zelfvertrouwen en eigenwaarde. Wij werken met een positieve en stimulerende benadering. Wij houden de regie in handen, maar zorgen wel dat cliënten mee mogen denken en beslissen (draagkracht). Wij volgen bijna voortdurend de sociale interacties binnen de groep en sturen bij of verduidelijken waar nodig. Wij vinden het belangrijk dat onze cliënten kunnen groeien; voor de een naar buiten naar begeleid of betaald werk en voor de ander binnen onze voorziening. De leeftijd van de cliënten ligt voornamelijk tussen de 18 en 40 jaar oud. Wie jij bent? • Je hebt affiniteit met de doelgroep • Je hebt enige feeling met koken • Je kunt ondersteunen waar nodig; de cliënten maken zo zelfstandig mogelijk de producten. Dit geldt ook voor de overige taken in het gebouw • Je bent een vast dagdeel per week beschikbaar N.B. Als Vrijwilliger werk je niet alleen. Wat jij krijgt? • Enthousiaste collega’s die blij zijn dat je er bent en jou heel erg waarderen. • De mogelijkheid om je te ontwikkelen. • Een vergoeding voor o.a. woon-werkverkeer, eventuele dienstreizen en activiteiten. • Diverse leuke extraatjes.

Structureel
Jongeren
Roosendaal

Begeleiden cliënten lunchroom ''Parrotia''

SDW Zorg

Voor meerdere dagdelen per week zoeken wij vrijwilligers voor het ondersteunen van clienten Dij de lunchroom ''Parrotia'' van SDW. Ben jij ieder week een dagdeel beschikbaar en heb jij feeling met koken? Dan zijn wij op zoek naar jou en willen wij graag gebruik maken van jouw talenten! Wat je doet? Je ondersteunt in de begeleiding van een groep volwassenen met een (licht) verstandelijke beperking tijdens het voorbereiden en verzorgen van de lunch voor bezoekers van Parrotia (o.a. de bibliotheek). Van jou als Vrijwilliger wordt verwacht dat je hierbij  (één op één) ondersteuning biedt binnen de werkruimte. Dit houdt in dat je de cliënt verbaal aanstuurt en waar nodig de taak voordoet of eventueel overneemt.  Waar ga je aan de slag? In de lunchroom van Parrotia bieden wij zinvolle arbeidsmatige dagbesteding, waarbij de cliënten kunnen groeien en er sprake is van participatie. De cliënten bereiden lunch en gebak, werken achter de kassa en hebben direct contact met de bezoekers van Parrotia. Dat geeft ze zelfvertrouwen en eigenwaarde.  Wij werken met een positieve en stimulerende benadering. Wij houden de regie in handen, maar zorgen wel dat cliënten mee mogen denken en beslissen (draagkracht). Wij volgen bijna voortdurend de sociale interacties binnen de groep en sturen bij of verduidelijken waar nodig. Wij vinden het belangrijk dat onze cliënten kunnen groeien; voor de een naar buiten naar begeleid of betaald werk en voor de ander binnen onze voorziening. De leeftijd van de cliënten ligt voornamelijk tussen de 18 en 40 jaar oud.  Wie jij bent? •    Je hebt affiniteit met de doelgroep •    Je hebt enige feeling met koken  •    Je kunt ondersteunen waar nodig; de cliënten maken zo zelfstandig mogelijk de producten. Dit geldt ook voor de overige taken in het gebouw •    Je bent  een vast dagdeel per week beschikbaar N.B. Als Vrijwilliger werk je niet alleen. Wat jij krijgt? •    Enthousiaste collega’s die blij zijn dat je er bent en jou heel erg waarderen. •    De mogelijkheid om je te ontwikkelen. •    Een vergoeding voor o.a. woon-werkverkeer, eventuele dienstreizen en activiteiten. •    Diverse leuke extraatjes. Interesse? Laat het ons weten!

Structureel
Roosendaal

2x p/m schoolse vaardigheden dinsdagmiddag

SDW Zorg

Voor een cliënt op onze locatie 'de Plataan' zijn wij op zoek naar een vrijwilliger die 2x per maand ongeveer 20 minuten met de cliënt wil werken aan schoolse vaardigheden. Dit gaat om de dinsdagmiddagen rond 13.30 uur. SDW is een zorgorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking, soms in combinatie met een lichamelijke beperking. Deze schoolse vaardigheden bestaan o.a. uit: woorden voorzeggen, en deze laten leggen. Hem laten benoemen wat het is, linken van voorwerpen aan woorden (leespraat) later misschien het typen van de woorden. Ben jij de betrokken, geduldige vrijwilliger waar hij naar op zoek is? Dan gaan we graag met jou in gesprek.

Structureel
Roosendaal

Geen idee? Doe er wat mee!

SDW Zorg

Wil jij vrijwilligerswerk doen, iets betekenen voor een ander, maar weet je niet waar te beginnen of heb je nog geen idee wat je leuk zou vinden? Dan zoeken wij jou! SDW heeft namelijk heel veel mogelijkheden voor het doen van vrijwilligerswerk. SDW ondersteunt mensen met een beperking of ontwikkelingsachterstand. Wij helpen hen op het vlak van wonen, leren, leven en werken. Wij zijn actief in de regio Roosendaal en Bergen op Zoom. De vrijwilligersvragen die wij hebben zijn heel divers. Enkele voorbeelden zijn cliënten ondersteunen in de horeca, samen wandelen, een uitje doen, samen online een spel spelen, op de koffie, met je hond op bezoek op een locatie, samen knutselen, een praatje maken, koken, en ga zo maar door. Het mooie is dat we samen gaan kijken naar wat bij jou past. Het maakt niet uit of jij 1 uur of een heel dagdeel beschikbaar bent, door de week of in het weekend, overdag of s' avonds, alles is mogelijk. Wij nodigen jou graag uit om vrijblijvend kennis te komen maken!

Structureel
Bergen op Zoom

Geen idee? Doe er wat mee!

SDW Zorg

Wil jij vrijwilligerswerk doen, iets betekenen voor een ander, maar weet je niet waar te beginnen of heb je nog geen idee wat je leuk zou vinden? Dan zoeken wij jou! SDW heeft namelijk heel veel mogelijkheden voor het doen van vrijwilligerswerk. SDW ondersteunt mensen met een beperking of ontwikkelingsachterstand. Wij helpen hen op het vlak van wonen, leren, leven en werken. Wij zijn actief in de regio Roosendaal en Bergen op Zoom. De vrijwilligersvragen die wij hebben zijn heel divers. Enkele voorbeelden zijn cliënten ondersteunen in de horeca, samen wandelen, een uitje doen, samen online een spel spelen, op de koffie, met je hond op bezoek op een locatie, samen knutselen, een praatje maken, koken, en ga zo maar door. Het mooie is dat we samen gaan kijken naar wat bij jou past. Het maakt niet uit of jij 1 uur of een heel dagdeel beschikbaar bent, door de week of in het weekend, overdag of s' avonds, alles is mogelijk. Wij nodigen jou graag uit om vrijblijvend kennis te komen maken!

Structureel
Roosendaal

Tom wil in het weekend wat leuks doen

SDW Zorg

Tom is een jongeman die woont in een appartement op onze woonlocatie Boerhaave van SDW. Cliënten binnen SDW hebben een verstandelijke beperking, soms in combinatie met een lichamelijke beperking. Binnen hun eigen netwerk kan het lastig zijn iemand te vinden om iets mee te ondernemen, daarom zoeken wij jou! Tom zou erg graag in het weekend iets leuks ondernemen, een leuk uitstapje of bijvoorbeeld ergens wat drinken. Interesse? Laat het ons weten!

Structureel
Roosendaal

To wil graag visite of/en er op uit.

SDW Zorg

To is een 87 jarige dame woonachtig op onze woonlocatie 't Zand in Roosendaal. Cliënten in zorg bij SDW hebben een verstandelijke beperking, soms in combinatie met een lichamelijke beperking. Binnen hun eigen netwerk kan het lastig zijn iemand te vinden om iets mee te ondernemen, daarom zoeken wij jou! Voor To zou het fijn zijn als er een vrijwilligster zo nu en dan eens op visite bij haar zou komen om een bakje koffie te drinken en een spelletje te spelen. Bij goed weer maakt To weleens een wandelingetje hier in de omgeving om er even uit te zijn maar kan dit niet alleen. Ook zou ze het leuk vinden om eens naar een winkel te gaan. Interesse? Laat het ons weten!

Structureel
Bergen op Zoom

Zwemmen op dinsdag, of leuke uitstapjes!

SDW Zorg

Ingrid zoekt iemand die op de dinsdagen met haar mee wil gaan zwemmen. Daarnaast zoekt ze iemand om voornamelijk in het weekend leuke uitstapjes mee te maken zoals naar de hobbybeurs, zandsculpturen, wandelen, shoppen etc. Verdere hobby's zijn knutselen zoals kaarten maken, diamond painting, handwerken, zwemmen. Ze heeft huisdieren, een vogel en vissen. Ingrid is 57 jaar oud en een rustig persoon, is graag op zichzelf maar wanneer ze zich op haar gemak voelt, kan ze gezellig kletsen. Het is belangrijk dat daar rekening mee gehouden wordt. Ze kan redelijk goed aangeven wat ze wil, is 55 jaar. Ze is minder goed ter been, langere afstanden lopen wordt lastig. Ze krijgt ambulante ondersteuning van SDW. SDW begeleidt en ondersteund cliënten met een verstandelijke beperking. Zou jij het leuk vinden samen met Ingrid met regelmaat iets ondernemen, en ben je rustig van aard? Laat het ons dan weten!

Structureel
Bergen op Zoom

Marie José wil met jou winkelen/uit eten!

SDW Zorg

Marie José is een dame van 46 jaar, ze zoekt een dame (maatje) om leuke dingen mee te ondernemen. Ze heeft een licht verstandelijke beperking en een lichte vorm van autisme. Ze woont op De Spil, een woonlocatie van SDW. Wat zoekt ze? Een gezellige dame die om kan gaan met haar PTSS. Iemand die haar begrijpt en ze zou het leuk vinden als je een hond hebt (dit is natuurlijk geen eis). Ze zou graag het volgende willen ondernemen: Naar de kringloper, naar de Stad/winkelen, uit eten, boodschappen doen. Zou jij het leuk vinden kennis te maken om te kijken of de klik er is? Laat het ons dan snel weten!

Structureel
Jongeren
Bergen op Zoom

Ondersteuning bij ziekenhuisbezoek gevraagd

SDW Zorg

Voor een cliënt met COPD zijn wij op zoek naar een lieve vrijwilliger die haar wil ondersteunen in het ziekenhuis. Deze dame heeft een scootmobiel, maar is hier nog erg onzeker op. Deze scootmobiel is speciaal aangepast, zodat ze ermee in de taxi kan. Het is voor haar een hele opgave om naar het ziekenhuis toe te gaan, dus ze zoekt wat steun van iemand. Ze gaat met de taxi naar het ziekenhuis en zou het prettig vinden als de vrijwilliger (op haar kosten) met haar mee kan. Wil dat de vrijwilliger helpt met de scootmobiel 'voor' zetten en terug in de schuur. Ze vind het daarnaast prettig als vrijwilliger meeluistert tijdens de afspraak in het ziekenhuis. Zou jij haar willen ondersteunen? We horen het graag van je.

Structureel
Jongeren
Roosendaal

Pinehas is gek op voetbal! Jij ook?

SDW Zorg

Pinehas is een jongen van 16 jaar. Hij is gek op voetbal en zoekt een jong maatje om dit mee te doen. Ook praat hij graag over voetbal en weet er veel van. Pinehas heeft een verstandelijke beperking en woont met zijn moeder in Roosendaal, vlak bij een mooi voetbalveldje. Ben of ken jij een jong volwassen persoon die dit graag met enige regelmaat zou willen doen? Laat het ons horen! Ben je nog niet volwassen en heb je interesse dan is het belangrijk dat er ook een volwassenen aansluit, we denken graag met je mee als dit lastig zou zijn.

Structureel
Jongeren
Roosendaal

Dagbesteding zoekt vrijwilligers, oa wandelen

SDW Zorg

Voor onze dagbesteding De Plataan zijn wij op zoek naar 2 vrijwilligers. De plataan is een dagbesteding van SDW. SDW ondersteunt mensen met een beperking of ontwikkelingsachterstand. Voor de woensdagmiddag zoeken wij een vrijwilliger die wil ondersteunen op de dagbesteding bij diverse creatieve activiteiten. Daarnaast zoeken we voor de dinsdag of woensdagochtend een vrijwilliger die wil wandelen met een client in een rolstoel. Deze rolstoel is niet zwaar om te duwen. We zoeken een gezellige en enthousiaste persoon die graag zou willen helpen. Je krijgt er veel gezelligheid en natuurlijk waardering (in verschillende vormen) voor terug. Interesse of meer weten? Wij horen het heel graag :)

Structureel
Jongeren

Anderen bekeken ook