csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Ondersteuner sociale media

Gouda Vitaal is als lokale politieke partij druk in de weer voor de stad. Onze (burger)raadsleden spreken met bewoners, nemen deel aan commissievergade-ringen, raadsdebatten, stellen kritische vragen aan het college, staan in de krant en geven interviews, gaan op werkbezoeken bij organisaties en bedrijven en vergaderen wekelijks met elkaar. Wij zijn voor de uitbreiding van onze fractie op zoek naar een enthousiaste fractieondersteuner met affiniteit met sociale media. Je zorg dat de boodschap en het werk van de fractie bij de stad terecht komt. Je houd je in dit digitale tijdperk met name bezig met het plaatsen van de boodschap van Gouda Vitaal op sociale media en het uitbrengen van de maandelijkse nieuwsbrief. Wat maakt deze functie extra leuk? • Je beheert onze website en facebookpagina en stelt de maandelijkse nieuwsbrief op. • Er passeert een veelvoud aan onderwerpen de revue. Zo kun je bezig zijn met het schrijven van een bericht over parkeerproblematiek en vervolgens ga je een filmpje opnemen met een (burger)raadslid in de stad. Wat vragen we van jou? • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden. Je redeneert helder en overtuigend, weet ideeën goed te verwoorden, bent creatief en beschikt over een vlotte pen voor uiteenlopende soorten teksten. • Je geeft actief vorm aan de lokale politiek waar Gouda Vitaal voor staat. • Je hebt affiniteit met sociale media. • Tijdsinvestering gemiddeld 4 – 6 uur per week. Op dinsdagavond is het fractieoverleg. • Je bent woonachtig in Gouda. • Politieke ervaring is geen must, wel de drive om hiermee aan de slag te gaan. Wat bieden we jou? • Een leuk en gemotiveerd team. • Een kleine vrijwilligersvergoeding. Is je interesse gewekt? Dan zien je reactie graag tegemoet via een bericht. Nadere inlichtingen kun je verkrijgen bij Marja.

Lees meer

structureel

Gouda

Computerhulp & ICT
Marketing & communicatie
Media & design

Beschrijving

Gouda Vitaal is als lokale politieke partij druk in de weer voor de stad. Onze (burger)raadsleden spreken met bewoners, nemen deel aan commissievergade-ringen, raadsdebatten, stellen kritische vragen aan het college, staan in de krant en geven interviews, gaan op werkbezoeken bij organisaties en bedrijven en vergaderen wekelijks met elkaar.

Wij zijn voor de uitbreiding van onze fractie op zoek naar een enthousiaste fractieondersteuner met affiniteit met sociale media.

Je zorg dat de boodschap en het werk van de fractie bij de stad terecht komt. Je houd je in dit digitale tijdperk met name bezig met het plaatsen van de boodschap van Gouda Vitaal op sociale media en het uitbrengen van de maandelijkse nieuwsbrief.
Wat maakt deze functie extra leuk?
• Je beheert onze website en facebookpagina en stelt de maandelijkse nieuwsbrief op.
• Er passeert een veelvoud aan onderwerpen de revue. Zo kun je bezig zijn met het schrijven van een bericht over parkeerproblematiek en vervolgens ga je een filmpje opnemen met een (burger)raadslid in de stad.

Wat vragen we van jou?
• Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden. Je redeneert helder en overtuigend, weet ideeën goed te verwoorden, bent creatief en beschikt over een vlotte pen voor uiteenlopende soorten teksten.
• Je geeft actief vorm aan de lokale politiek waar Gouda Vitaal voor staat.
• Je hebt affiniteit met sociale media.
• Tijdsinvestering gemiddeld 4 – 6 uur per week. Op dinsdagavond is het fractieoverleg.
• Je bent woonachtig in Gouda.
• Politieke ervaring is geen must, wel de drive om hiermee aan de slag te gaan.

Wat bieden we jou?
• Een leuk en gemotiveerd team.
• Een kleine vrijwilligersvergoeding.

Is je interesse gewekt?
Dan zien je reactie graag tegemoet via een bericht.
Nadere inlichtingen kun je verkrijgen bij Marja.

Praktische informatie

Locatie

Gouda

Bijzonderheden

Rolstoeltoegankelijk

Impact

Voor wie

Kinderen & jongeren

Mantelzorgers

Mensen die begeleid worden/wonen

Nieuwkomers & vluchtelingen

Ouderen

Impactgebied

Onderwijs & educatie
Politiek

Categorie

Computerhulp & ICT
Marketing & communicatie
Media & design
Delen:
Bewaar:
Print:

Anderen bekeken ook

Gouda

Duiventil onderhouden

De Duiventil

De Duiventil is ruim 10 jaar geleden geplaatst in Gouda om de overlast van duiven op een diervriendelijke manier te beperken. In de til kunnen de duiven eten en eieren leggen. De eieren worden verwisseld zodat het aantal duiven niet groeit. Vrijwilligers onderhouden de duiventil, geven de duiven voer en water en verwisselen de eieren. We zoeken mensen die zoveel mogelijk op een vaste ochtend per week 1,5 uur dit werk willen doen. Het is pittig werk en tamelijk vies! Maar ook dankbaar en nuttig. En af en toe gezellig koffiedrinken met de andere vrijwilligers. Dierenliefhebber, praktisch ingesteld, niet vies van een beetje duivenpoep.

Structureel
Jongeren
Gouda

Overbelaste ouders zoeken adempauze 1x pw

Kwadraad

Een ochtend of middag per week oppassen op een kind, en zo de ouders wat lucht geven. De ouders zijn best in staat om voor hun kind(eren) te zorgen, maar hebben het nu even zwaar. Bijvoorbeeld vanwege ziekte, of een scheiding. Ze kennen te weinig mensen bij wie ze hun kind even onder kunnen brengen. Door een dagdeel per week (gemiddeld, maar het mag ook meer of minder) het kind op te vangen, zorg je ervoor dat de ouders zelf voor hun kinderen kunnen blijven zorgen en voorkom je dat de stress toeneemt waardoor ze 'zwaardere' hulp nodig hebben. Je hoeft met het kind niets bijzonders te doen. Het draait gewoon een dagje per week mee in jouw/jullie leven. Jij bent als het ware een (extra) oom of tante, opa of oma, buurman of buurvrouw bij wie het weer onbezorgd kind kan zijn. Lijkt je dit wat? Neem dan contact op met Laura, Steunoudercoordinator bij Kwadraad. Zij vertelt je er graag meer over!

Structureel
Gouda

Techniekvrijwilligers zoeken bestuurslid

Vereniging Techniekproject Gouda

Zonder bestuur geen vereniging, zonder vereniging geen techniekclubs.... Gezocht vrijwilligers • Bestuurslid met digitale vaardigheden Wil je onze vereniging ondersteunen als bestuurslid? Lijkt het je wat om onze penningmeester te worden? Lijkt het je fijn om PR en secretaris te zijn? Of heb je zelf ideeën hoe je ons kunt helpen als bestuurslid? Neem contact op In de techniekgroepen maken de kinderen kennis met diverse technische werkstukken met behulp van verschillende materialen (hout, metaal, elektriciteit/solar, perspex) en gereedschappen.

Structureel
Jongeren
Leidschendam-Voorburg, Gouda, Zoetermeer, Breda, Borsele, Halderberge, Etten-Leur, Oosterhout, Tilburg, Land van Cuijk, Gilze en Rijen, Loon op Zand, Meppel, Emmen, Westerveld, Elburg, Veldhoven, Eersel, Valkenswaard, Waalre, Laarbeek, Deurne, Woerden, Edam-Volendam, Amstelveen, Aalsmeer, Zaanstad

Financieel administratief vrijwilliger

Over Rood

Over Rood is op zoek naar een financieel administratief vrijwilliger die zijn/haar kennis en ervaring wil inzetten om zelfstandige ondernemers te helpen. Als financieel administratief vrijwilliger ondersteun je de cliënten van onze trajectmanagers om de administratie op orde te brengen. Je geeft deze ondernemers overzicht en inzicht in hun administratie en eventuele schulden. Je helpt ze de draad weer op te pakken. Functieomschrijving Als financieel administratief vrijwilliger ondersteun je ondernemers in het doorlopen van een hulptraject binnen Over Rood. Je helpt ondernemers met hun administratie en hebt waar nodig in samenwerking met de cliënt contact met de boekhouder, schuldeisers, curatoren en/of de belastingdienst. Wij zijn op zoek naar meerdere vrijwilligers die zich min. 4 uur per week in willen zetten voor een waardevolle bijdrage aan de Nederlandse economie en een gezond ondernemersklimaat, waarin voor hen ook ondersteuning is in lastige tijden. Het betreft een onbetaalde functie, onkosten worden vergoed. Wat bieden wij jou? • Ruimte om je talent en ervaring in te zetten voor anderen binnen een professionele en snel groeiende, landelijke vrijwilligersorganisatie • Leren van elkaar en uitwisselen van kennis, zodat je jezelf kunt blijven ontwikkelen en je op de hoogte blijft van actuele ontwikkelingen • Diverse interne trainingen in het kader van administraties, ondernemersbelastingen, schuldhulp en ondernemersprogramma’s • Maatschappelijk betrokken collega’s die samen met jou hun kennis, ervaring en kracht inzetten om echt het verschil te maken voor onze cliënten. Wat vragen wij van jou? • Je vindt het leuk om je administratieve vaardigheden in te zetten voor mensen die daar veel profijt van hebben • Je hebt kennis van financiën, administraties en de verschillende belastingsoorten voor ondernemers • Je spreekt de taal van de ondernemer en begrijpt dat ondernemerschap soms lastig kan zij • Je bent nauwkeurig met cijfers en je kunt goed overweg met Excel • Je bent in staat te prioriteren, te structureren en te analyseren Welke opleiding en ervaring vragen wij? MBO werk- en denkniveau. Kennis van en ervaring met het opzetten, invoeren en controleren van administraties is een pluspunt. Je bent cijfermatig onderlegd, maar ook vertrouwenwekkend en kun je je goed inleven in de problematiek, de mentale situatie en de levensomstandigheden van cliënten, zonder daarbij emotioneel betrokken te raken. Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift is een vereiste.

Structureel
Gouda, Waddinxveen, Bodegraven-Reeuwijk, Zuidplas, Krimpenerwaard

Werk je graag met kinderen en ouders?

Humanitas Midden-Holland

Introductie De vereniging Humanitas is een landelijke vrijwilligersorganisatie. De vrijwilligers helpen mensen om op eigen kracht iets aan hun situatie te veranderen. Deze hulp is gratis en altijd in de buurt. Humanitas Midden-Holland is een afdeling van Humanitas Nederland en is werkzaam in de gemeenten Waddinxveen, Bodegraven-Reeuwijk, Gouda en Krimpenerwaard. De afdeling telt zo’n 160 vrijwilligers, die hulp bieden op het gebied van financiën, eenzaamheid, laaggeletterdheid, inburgering en begeleiding bij omgangsregelingen (BOR). Humanitas BOR richt zich specifiek op het begeleiden van gescheiden ouders bij het tot stand brengen van een omgangsregeling met hun kind(eren). Het belang van het kind staat daarbij voorop; hoe sneller een goed werkende omgangsregeling tot stand komt, hoe sneller kinderen een plek tussen hun gescheiden ouders kunnen vinden. De begeleiding vindt plaats door gemotiveerde en getrainde vrijwilligers. De ondersteuning duurt in principe 3 tot 6 maanden, daarna hebben ouders samen een regeling getroffen. Om deze begeleiding te kunnen geven is Humanitas Midden-Holland is op zoek naar BOR vrijwilligers. Functieomschrijving: als BOR vrijwilliger: • Ondersteun je gescheiden ouders bij de uitvoering van de omgangsregeling. • Stel je het belang van het kind voorop. • Zorg je voor een positieve en ontspannen sfeer waarin kind en ouders zich vrij voelen bij elkaar. • Bied je, indien gewenst, praktische hulp aan gescheiden ouders. Ben jij één van onze nieuwe vrijwilligers? • Je hebt ervaring met het werken met kinderen? • Je hebt een hart voor kinderen? • Je bent stressbestendig? • Je kunt een neutrale houding innemen tussen ouders? • Je hebt levenservaring? • Je kunt goed luisteren en hebt belangstelling voor anderen? • Je bent 3 uur per week of per 14 dagen beschikbaar • Je bent bereid deel te nemen aan trainingen. • Een auto is gemakkelijk, maar niet noodzakelijk. Wat krijg je er voor terug? • Uitdagend, leuk en interessant werk. • Een voorbereidende training. • Professionele begeleiding, altijd iemand om op terug te vallen. • Geregeld contact met collega-vrijwilligers met wie je ervaringen kunt uitwisselen. • Interessante themabijeenkomsten. • Reiskostenvergoeding. • Goede verzekering tegen schade en ongevallen. Ben je geïnteresseerd? Laat dan wat van je horen. Stuur een berichtje met cv via de mail. Heb je eerst nog een vraag? Stuur dan gerust een bericht aan de coördinator van BOR Midden-Holland: Grethe. Wij vragen iedere nieuwe medewerker om bij indiensttreding een Verklaring Omtrent Gedrag op naam van Humanitas te overleggen. Uw reactie wordt strikt vertrouwelijk behandeld.

Structureel
Gouda

Lesbegeleider Natuur- en Duurzaamheidslessen

Centrum voor Natuur en Milieu Educatie de Zwanebloem/ ODMH

Ons Centrum voor natuur- en milieueducatie (CNME) de Zwanebloem organiseert educatieve activiteiten voor leerlingen van de basisschool. Op de leszolder van kinderboerderij ‘de Goudse Hofsteden’ geven vrijwilligers les over verschillende onderwerpen zoals natuur, het weer, duurzaamheid, gezondheid en huisdieren. Zou jij eens per week of per twee weken een basisschoolklas willen begeleiden in een les over dieren/natuur? De lessen vinden plaats op de leszolder van CNME de Zwanebloem dat gevestigd is op de Kinderboerderij Gouda. Bij de lessen zijn de leerkracht en ouders aanwezig. Een les duurt 2 tot 2 ½ uur. Wij bieden jou: • Een interessante en inspirerende functie voor bijv. 1 dagdeel per week; • Een inwerktraject door de vaste vrijwilligers; • Vrijwilligersuitjes. Wij vragen: • Mensen met belangstelling voor het werken met kinderen en voor natuur. • Mensen die geen angst hebben voor het hanteren van kleine dieren. • Diepgaande kennis van de natuur is niet nodig.

Structureel
Gouda

Duizendpoot

Historische Vereniging Die Goude

Gouda is een stad om trots op te zijn. Historische Vereniging Die Goude zoekt een 'duizendpoot'. Kent u de kunstuiting in de onderdoorgang onder het spoor door in de Stationstraat ‘Gouda is een tijdmachine. Je kan in elke eeuw uitstappen.’ De kunst is van de hand van Klara Smeets. De werkgroep Gouda Tijdmachine heeft de ambitie om de woorden van deze kunstenares om te zetten in een digitale vorm. Veel geschiedenis van Gouda ligt vast in papieren archieven of beeldmateriaal. De werkgroep Gouda Tijdmachine spant zich in verschillende groepen in om deze archieven om te zetten in digitale vormen en met elkaar in verband te brengen. Daarmee wordt beoogd een beeld te krijgen van Gouda op een bepaald moment in de geschiedenis: en dus “uit te stappen” in een bepaalde periode. Het project blijkt zeer omvangrijk te zijn. Dit project wordt in nauwe samenwerking met het Streekarchief Midden-Holland uitgevoerd. Het team van Gouda Tijdmachine heeft nog vele handjes en voetjes nodig om het project verder in gang te brengen en uit te voeren. Dat gaat van mensen die de archiefstukken (meestal als fotomateriaal beschikbaar) om kunnen zetten in digitale vorm. En ook mensen die het overzicht houden van alle werkzaamheden die worden uitgevoerd en die nog uitgevoerd moeten worden.

Structureel
Gouda

Barmedewerker Brasserie Gewaeght

Zorgpartners Midden Holland Prinsenhof

VOOR TUSSEN DE MIDDAG (ca. 11.30 tot 13.30 uur) OP DAG(EN) IN OVERLEG zijn wij op zoek naar (een) vrijwilliger(s) die het team in onze Brasserie wil ondersteunen. De werkzaamheden bestaan uit: - het welkom heten van bewoners, bezoekers en medewerkers - bedienen van de kassa - het serveren van gerechten - lichte schoonmaakwerkzaamheden Bent of kent u iemand die deze vrijwilligerstaak op zich wil nemen, neem dan contact op voor meer informatie. Wat vragen wij van u: - U maakt zichzelf graag nuttig; - U bent sociaal ingesteld - U bent enthousiast en flexibel; - U kunt verantwoord zelfstandig werken en volgt instructies op; - Afspraak is afspraak en u doet uw uiterste best om deze afspraak na te komen; - U heeft affiniteit met de doelgroep dementerenden; - U beheerst de Nederlandse taal redelijk tot goed; Wij bieden: *Inwerkprogramma en proeftijd *Samenwerkingsovereenkomst (Na een proefperiode van 1 maand) *Verzekering conform vrijwilligersbeleid Zorgpartners Midden-Holland *Mogelijkheid tot deelname aan relevante workshops en scholingen. *Gratis lidmaatschap Service Pakket *Kerstpakket en jaarlijks een vrijwilligersfeest/ -uitje

Structureel