csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Word buurtbemiddelaar in Rozenburg!

Buurtbemiddeling Rozenburg zoekt buurtbemiddelaars Ben Jij een Echte Verbinder? Word Buurtbemiddelaar! Geluids- of stankoverlast, hinder van huisdieren of kinderen, parkeerproblemen, conflicten over erfscheidingen of overhangende takken, privacy kwesties of gedoe over gemeenschappelijke voorzieningen, getreiter en pesterijen. Ruziënde buren hebben last van elkaar, maar kunnen ook overlast veroorzaken voor de buurt. Burenruzies verminderen het woongenot en de leefbaarheid in de buurt. Jij kunt het verschil maken! Van Tegen Elkaar, Samen Tegen het Probleem Vanuit stichting PUSH zijn we op zoek naar vrijwilligers in omgeving Rozenburg die zich willen inzetten als buurtbemiddelaar. Als buurtbemiddelaar help je buren om hun problemen met elkaar op te lossen. Je luistert naar beide kanten en begeleidt hen om samen een oplossing te vinden. Hierdoor ontstaat er ruimte voor begrip en kan een positieve sfeer worden hersteld. Dit doe je niet alleen; je gaat altijd op pad met een collega buurtbemiddelaar. De Kracht van Buurtbemiddeling: Jouw Rol Als buurtbemiddelaar luister je en ondersteun je beide buren. Je begeleidt het proces en bereidt buren voor op een bemiddelingsgesprek met elkaar. Waar nodig denk je constructief mee om buren tot afspraken over hun situatie te laten komen. Je doet belangrijk werk voor hen én de buurt! Met empathie, luisterbereidheid en een vleugje creativiteit en humor help je buren om tot constructieve afspraken te komen. In jouw rol ben je altijd neutraal en onpartijdig, respectvol en positief. Andere belangrijke eigenschappen zijn: goed luisteren, samenvatten en doorvragen. Flexibel en Impactvol werk Elke dag brengt nieuwe kansen om het verschil te maken en bij te dragen aan een vredige buurt voor iedereen. Je kunt de werkzaamheden afstemmen op jouw eigen agenda en zelf afspraken inplannen met je collega’s en de buren. Ervaring met bemiddelen of mediation is een pré, maar absoluut geen vereiste. Wat mag je van PUSH verwachten? Je komt in een enthousiast en toegewijd team. Wij bieden je een gratis professionele training buurtbemiddeling, waar je de fijne kneepjes van het vak leert. We begeleiden je tijdens de werkzaamheden en bieden een aantal keer per jaar teambijeenkomsten en andere trainingen aan. Reis- en andere onkosten worden vergoed. Een bemiddelingstraject neemt gemiddeld 2-6 uur in beslag. Sluit Je Aan en Maak Het Verschil! Heb jij een hart voor Rozenburg en draag je graag je steentje bij? Solliciteer nu als buurtbemiddelaar en sluit je aan bij ons team! Neem vrijblijvend contact op met PUSH via onderstaande knop We kijken naar je uit!

Lees meer

structureel

Rotterdam

Begeleiding & coaching

Beschrijving

Buurtbemiddeling Rozenburg zoekt buurtbemiddelaars

Ben Jij een Echte Verbinder? Word Buurtbemiddelaar!
Geluids- of stankoverlast, hinder van huisdieren of kinderen, parkeerproblemen, conflicten over erfscheidingen of overhangende takken, privacy kwesties of gedoe over gemeenschappelijke voorzieningen, getreiter en pesterijen. Ruziënde buren hebben last van elkaar, maar kunnen ook overlast veroorzaken voor de buurt. Burenruzies verminderen het woongenot en de leefbaarheid in de buurt. Jij kunt het verschil maken!

Van Tegen Elkaar, Samen Tegen het Probleem
Vanuit stichting PUSH zijn we op zoek naar vrijwilligers in omgeving Rozenburg die zich willen inzetten als buurtbemiddelaar. Als buurtbemiddelaar help je buren om hun problemen met elkaar op te lossen. Je luistert naar beide kanten en begeleidt hen om samen een oplossing te vinden. Hierdoor ontstaat er ruimte voor begrip en kan een positieve sfeer worden hersteld. Dit doe je niet alleen; je gaat altijd op pad met een collega buurtbemiddelaar.

De Kracht van Buurtbemiddeling: Jouw Rol
Als buurtbemiddelaar luister je en ondersteun je beide buren. Je begeleidt het proces en bereidt buren voor op een bemiddelingsgesprek met elkaar. Waar nodig denk je constructief mee om buren tot afspraken over hun situatie te laten komen. Je doet belangrijk werk voor hen én de buurt!

Met empathie, luisterbereidheid en een vleugje creativiteit en humor help je buren om tot constructieve afspraken te komen. In jouw rol ben je altijd neutraal en onpartijdig, respectvol en positief. Andere belangrijke eigenschappen zijn: goed luisteren, samenvatten en doorvragen.

Flexibel en Impactvol werk
Elke dag brengt nieuwe kansen om het verschil te maken en bij te dragen aan een vredige buurt voor iedereen. Je kunt de werkzaamheden afstemmen op jouw eigen agenda en zelf afspraken inplannen met je collega’s en de buren. Ervaring met bemiddelen of mediation is een pré, maar absoluut geen vereiste.

Wat mag je van PUSH verwachten?
Je komt in een enthousiast en toegewijd team. Wij bieden je een gratis professionele training buurtbemiddeling, waar je de fijne kneepjes van het vak leert. We begeleiden je tijdens de werkzaamheden en bieden een aantal keer per jaar teambijeenkomsten en andere trainingen aan. Reis- en andere onkosten worden vergoed. Een bemiddelingstraject neemt gemiddeld 2-6 uur in beslag.

Sluit Je Aan en Maak Het Verschil!
Heb jij een hart voor Rozenburg en draag je graag je steentje bij? Solliciteer nu als buurtbemiddelaar en sluit je aan bij ons team! Neem vrijblijvend contact op met PUSH via onderstaande knop

We kijken naar je uit!

Praktische informatie

Maandelijks 3 tot 6 uur

Locatie

Rotterdam

Impact

Impactgebied

Belangenbehartiging & goede doelen
Sociaal & welzijn

Categorie

Begeleiding & coaching
Delen:
Bewaar:
Print:

Anderen bekeken ook

Maassluis

Magazijnmedewerker

Rataplan Monster

Stichting Kringloopwinkel Rataplan zoekt een magazijnmedewerker Functie omschrijving Wij zoeken mannen of vrouwen die het leuk vinden om in ons magazijn de spullen die gebracht zijn door mensen te sorteren en naar de juiste afdeling te brengen. Ben jij deze persoon dan ben je van harte welkom binnen ons team. Als waardering geven wij je een onkostenvergoeding van € 1,40 per uur met maximaal bedrag van € 80,- per maand. Dagen / dagdelen Maandag Ochtend, Middag Dinsdag Ochtend, Middag Woensdag Ochtend, Middag Donderdag Ochtend, Middag Vrijdag Ochtend, Middag Zaterdag Ochtend, Middag Zondag Middag Wat krijg je er voor terug? Een leuke werkomgeving. Een gezellige werkplek. Jij mag jezelf zijn. Een onkostenvergoeding van € 1,40 per uur met maximaal bedrag van € 80,- per maand. Doel Het bieden van werk aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en het recyclen en hergebruiken van producten. Kernactiviteiten RataPlan heeft 23 kringloopwinkels in Noord-Holland, Zuid-Holland en Flevoland. Daarnaast beheert RataPlan 43 bewaakte NS fietsenstallingen verspreid over het land. De kringloopwinkels en fietsenstallingen hebben als doel het bieden van werk aan mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Daarnaast biedt RataPlan werkervarings- en stageplaatsen en bevordert zij hergebruik. Kringloopbedrijf RataPlan is een onafhankelijke stichting, zonder winstoogmerk die werkt aan kansen voor zowel mens als milieu.

Structureel
Maassluis

Dol op speelgoed?

Rataplan Monster

Stichting Kringloopwinkel Rataplan zoekt een speelgoedmedewerker Functie omschrijving Wij zoeken mensen die het speelgoed willen sorteren en het prijzen hiervan en deze mooi etaleren in de winkel. Ben jij deze persoon dan ben je van harte welkom binnen ons team. Als waardering geven wij je een onkostenvergoeding van € 1,40 per uur met maximaal bedrag van € 80,- per maand. Dagen / dagdelen Dag Dagdeel Maandag Ochtend, Middag Dinsdag Ochtend, Middag Woensdag Ochtend, Middag Donderdag Ochtend, Middag Vrijdag Ochtend, Middag Zaterdag Ochtend, Middag Zondag Middag Wat krijg je er voor terug? Een leuke werkomgeving. Een gezellige werkplek. Jij mag jezelf zijn. Een onkostenvergoeding van € 1,40 per uur met maximaal bedrag van € 80,- per maand. Doel Het bieden van werk aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en het recyclen en hergebruiken van producten. Kernactiviteiten RataPlan heeft 23 kringloopwinkels in Noord-Holland, Zuid-Holland en Flevoland. Daarnaast beheert RataPlan 43 bewaakte NS fietsenstallingen verspreid over het land. De kringloopwinkels en fietsenstallingen hebben als doel het bieden van werk aan mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Daarnaast biedt RataPlan werkervarings- en stageplaatsen en bevordert zij hergebruik. Kringloopbedrijf RataPlan is een onafhankelijke stichting, zonder winstoogmerk die werkt aan kansen voor zowel mens als milieu.

Structureel
Vlaardingen, Maassluis

Gezocht: Taalentmaatje

Bibliotheek de Plataan

Heel veel kinderen vinden taal moeilijk. Om beter te worden in taal hebben zij hulp nodig. Heb jij een passie voor taal en wil je deze kinderen helpen? Dan is dit jouw kans! Taalentmaatjes zijn vrijwilligers bij de Bibliotheek de Plataan en worden ingezet vanuit het Taalenthuis: een taalhuis voor kinderen en jongeren (8-18 jaar). Om zoveel mogelijk kinderen en jongeren te helpen in het verbeteren van taal zijn wij op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Je gaat individueel of in groepjes op een leuke manier aan de slag met taal. Ga er bijvoorbeeld samen op uit, speel een spelletje of lees samen een boek. Iemand helpen om het Nederlands beter te beheersen is tof. Word daarom vandaag nog TaalentMaatje bij het Taalenthuis. Wat ga je doen? - Samen met een taalvrager (Taalent) de taal oefenen op verschillende manieren - Leuke gesprekken voeren met nieuwe mensen - Meehelpen aan de ontwikkeling van een ander Wat vragen wij? - Je bent 15 jaar of ouder - Nederlands is voor jou geen probleem - Je vindt het leuk om met kinderen en/of jongeren om te gaan - Je volgt de training, speciaal voor deze doelgroep - Je neemt zo veel als mogelijk deel aan de terugkombijeenkomsten die we 2 keer per jaar organiseren Wat bieden wij? - Een mooie ervaring voor op je CV - Samenwerken met mensen van verschillende achtergronden - Een gezellig team van vrijwilligers - Begeleiding op persoonlijk niveau

Structureel
Jongeren
Utrecht, Maassluis, Schiedam, 's-Gravenhage, Delft, Gouda, Alphen aan den Rijn, Opsterland, Amsterdam, Rotterdam, Assen, Zoetermeer, Westland, Huizen, Heerde, Eindhoven, Nieuwegein, Purmerend, Nieuwkoop, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Alkmaar, 's-Hertogenbosch, Maastricht, Zutphen, Zwolle, Nijmegen, Haarlem, Dordrecht, Tilburg, Enschede, Leeuwarden, Groningen, Den Helder, Almelo, Wageningen, Middelburg, Arnhem, Breda, Leiden, Deventer, Súdwest-Fryslân, Apeldoorn, Amersfoort, Roermond, Lelystad, Bronckhorst, Zandvoort, Zeist, Harderwijk, Roosendaal, Hilversum, Oldenzaal, Heeze-Leende, Dijk en Waard, Ede, Hoorn

Help jij Shahed (17) de Havo afronden?

OpenEmbassy

Shahed (17) wil graag de Havo afronden. Help jij haar met het Nederlands? Dankzij hulp van een ander thuisonderwijsmaatje, kon Shahed met goede cijfers haar Vmbo afronden. Nu zit ze in 4 Havo en kan ze opnieuw wat extra ondersteuning gebruiken. Ze is op zoek naar een online TOMaatje die haar wil helpen om haar middelbare school tot een succesvol einde te brengen. Wil jij iemand helpen om haar potentie waar te maken? We zoeken voor Shahed een vrijwilliger die: - Eens per week online les wilt geven. - Een goede beheersing heeft van de Nederlandse taal. - Niet bang is om de leerstof van bovenbouw middShahed om te zorgen dat jullie goede afspraken kunnen maken. In overleg spreek je een moment in de week af waarop je online kunt ondersteunen. Daarna is het zorgen voor leuk contact met elkaar en vooral veel samen huiswerk maken. Hoe ondersteunen wij je? Vanuit TOMaatjes ontvang je begeleiding aan de start, met tips voor lesinhoud en toegang tot de community met andere TOMaatjes erin. Elke 1-2 maanden is er een online intervisie met lezingen van professionals of kan je in groepjes bespreken hoe je meer uit de bijlessen kunt halen. Wat heb ik ervoor nodig? - Openstaan voor een andere cultuur. - Voordat je kunt starten, vragen we kosteloos een Verklaring Omtrent Gedrag voor je aan. Als die binnen is, kan je zo snel mogelijk beginnen. - Zin om te helpen met wat er in de bovenbouw van de Havo allemaal aan bod komt. Thuisonderwijsmaatje zijn is echt een hele dankbare taak. Het begint met bijles, maar veel van onze vrijwilligers bouwen echt een band op met het gezin waar ze werken. Het vorige TOMaatje van Shahed schreef dit over haar: "Tot afgelopen zomervakantie heb ik (als TOMaatje) een Syrisch meisje 3 jaar lang begeleid, hierin is ze omgestroomd van kader naar theoretisch met als eindresultaat een t-diploma met een gemiddelde boven de zeven. Een prachtig resultaat waar ik zeer veel voldoening aan heb overgehouden, en nog altijd mag ze op mij terugvallen. Mijn beloning was haar gezichtsuitdrukking en die van haar ouders toen ik onverwacht op de diplomering verscheen." We hopen je snel te verwelkomen als TOMaatje voor Shahed of één van de vele andere kinderen hulp kunnen gebruiken.

Structureel
Delft, Pijnacker-Nootdorp, Lansingerland, 's-Gravenhage, Midden-Delfland, Westland

Ga jij met mij mee de klimwand op?

Stichting VTV

Wijnand [41] uit het Westland, wil graag eens per 2-3 weken samen klimmen op een klimwand: boulderen! Hij vindt het belangrijk dat succes verzekerd is, dus een bekende route, een veilig bouldertraject is belangrijk. Hij zoekt een [jonge]man met klim ervaring en goede communicatieve vaardigheden, die het leuk vindt om samen op een voorspelbare manier een sportieve middag in te vullen. Met zijn huidige maatje spreekt hij regelmatig af bij Bouldercentrum Delfts Bleau. Helaas gaat deze man verhuizen en nu zijn we dus op zoek naar een nieuw maatje! Hou jij ook van boulderen en lijkt het je leuk om dit samen met Wijnand te doen? Neem dan contact op met Thuismaatjes van VTV. WAT VRAGEN WIJ Ben jij enthousiast, sociaal én lijkt het je leuk om iets voor een ander te betekenen? Heb je ervaring of affiniteit met mensen met een beperking? Dan maken wij graag kennis met jou. WAAR Delft en omgeving. Bouldertrajecten. PERIODE Eens per twee weken, evt. eens per drie weken. Bij voorkeur op woensdagmiddag, maar in overleg kan hiervan afgeweken worden. . WAT KRIJG JE ERVOOR TERUG? • Veel gezelligheid, nieuw contact en dankbaarheid. • Een introductiecursus, scholing en begeleiding vanuit VTV. • Reis- en onkostenvergoeding. • Een WA- en ongevallenverzekering op het tijdstip van het vrijwilligerswerk. NB Voor alle vrijwilligers vragen wij een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan. De kosten worden door VTV vergoed. OVER VTV VTV, Vrijetijdsbesteding, Thuismaatjes en Vormingsactiviteiten, biedt mensen met een beperking diverse groepsactiviteiten, 1 op 1 sportbegeleiding met de Beweegcoach en Thuismaatjes in de regio’s Delft, Leiden en Den Haag. Bij VTV kun je meedoen én meehelpen. Zo kan je bij Thuismaatjes aan de slag als maatje, oppas, speelmaatje of gastgezin voor (gezinsleden van) mensen met een beperking. Dankzij professionals én vele vrijwilligers bloeien deelnemers op, vergroten zijn hun netwerk en worden zij zelfstandiger. Wil je ook jouw steentje bijdragen? Wij zoeken regelmatig enthousiaste vrijwilligers voor de diverse activiteiten en maatjesprojecten. Kijk op www.wijzijnvtv.nl voor al onze diensten, activiteiten en vacatures.

Structureel
Nissewaard

Vrijwilligers thuisadministratie Humanitas

Humanitas thuisadministratie Voorne-Putten Rozenburg

De activiteit Thuisadministratie van de afdeling Humanitas Voorne Putten Rozenburg richt zich op mensen die tijdelijk niet (meer) in staat zijn zelfstandig de administratieve handelingen te verrichten die nodig zijn om financiële problemen te voorkomen of op te lossen. Het ondersteunen van deelnemers wordt gedaan door vrijwilligers, die begeleid en getraind worden. Ons team bestaat uit drie enthousiaste coördinatoren en 10 tot 18 vrijwilligers. Wij zijn dringend op zoek naar vrijwilligers, die gedurende enkele uren per week deelnemers (vaak thuis) begeleiden naar hernieuwde zelfredzaamheid. Wij bieden: - betekenisvol en plezierig vrijwilligerswerk; - je bepaald zelf wanneer je ondersteuning geeft; - interne opleidingen en trainingen over financiën, communicatie en motivering - boeiende thema-avonden; - praktijkoverleg met collega’s; - een gemotiveerd en enthousiast team collega’s; - vergoeding van gemaakte onkosten en een vrijwilligersverzekering. Wij vragen: - Enthousiasme en betrokkenheid - Beschikbaarheid gedurende enkele uren per week (ochtend, middag of avond) - Bereidheid om scholing te volgen - De gesprekken zijn veelal op het woonadres

Structureel
Maassluis

Hoe schoon is jouw huis?

Rataplan Monster

Stichting Kringloopwinkel Rataplan zoekt een medewerker schoonmaak Functie omschrijving Als Medewerker Schoonmaak zorg jij graag voor het schoonhouden van de winkel en kantine. Ben jij deze persoon dan ben je van harte welkom binnen ons team. Als waardering geven wij je een onkostenvergoeding van € 1,40 per uur met maximaal bedrag van € 80,- per maand. Dagen / dagdelen Dag Dagdeel Maandag Ochtend, Middag Dinsdag Ochtend, Middag Woensdag Ochtend, Middag Donderdag Ochtend, Middag Vrijdag Ochtend, Middag Zaterdag Ochtend, Middag Zondag Middag Wat krijg je er voor terug? Een leuke werkomgeving. Een gezellige werkplek. Jij mag jezelf zijn. Een onkostenvergoeding van € 1,40 per uur met maximaal bedrag van € 80,- per maand. Doel Het bieden van werk aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en het recyclen en hergebruiken van producten. Kernactiviteiten RataPlan heeft 23 kringloopwinkels in Noord-Holland, Zuid-Holland en Flevoland. Daarnaast beheert RataPlan 43 bewaakte NS fietsenstallingen verspreid over het land. De kringloopwinkels en fietsenstallingen hebben als doel het bieden van werk aan mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Daarnaast biedt RataPlan werkervarings- en stageplaatsen en bevordert zij hergebruik. Kringloopbedrijf RataPlan is een onafhankelijke stichting, zonder winstoogmerk die werkt aan kansen voor zowel mens als milieu.

Structureel