Direct naar de inhoud van deze paginacsrf
NLvoorelkaar

Iemand regelmatig bezoeken die eenzaam is.

In Delft hebben we behoeften aan vrijwilligers (buddy's) die iets willen betekenen voor een ander. Wil jij regelmatig iemand bezoeken die eenzaam of chronisch ziek is? Iemand blij maken met een bezoekje, een fijn gesprek, samen een boodschap doen, een wandeling maken of een spelletje doen bij slecht weer? Dan ben je helemaal welkom, er wordt op je gewacht! Wat houdt buddy zijn in? Als vrijwilliger, buddy, heb je ongeveer twee tot vier uur per twee weken of per week (voor ongeveer een jaar) 1-op-1 contact met een cliënt (maatje). Het contact is persoonlijk en geeft ruimte aan wat er op dat moment leeft. Als buddy bied je een luisterend oor, ben je betrokken en geef je tijd en aandacht. Uiteraard heb je oog voor de beleving van het ziek zijn of de eenzaamheid. Ook kan er behoefte zijn om juist dingen te ondernemen en ben je alert op mogelijkheden om de leefwereld en het sociale netwerk van je cliënt te vergroten en/of te versterken. Wat levert het jou op? Veel van onze buddy’s geven aan dat ze graag buddy wilden worden om iets voor een ander te kunnen doen. Uiteindelijk geven ze aan dat het hen ook veel oplevert: voldoening, energie, nieuwe inzichten, mooie ervaringen, relativeringsvermogen, een nieuw netwerk of simpelweg dankbaar zijn. Jouw kwaliteiten Je hebt ruimte voor het verhaal van de ander en je hebt een groot inlevingsvermogen. Uiteraard ben je betrouwbaar en communicatief én je bent twee tot vier uur per twee weken of per week inzetbaar. Wat bieden wij? Wij bieden een zinvolle en gewaardeerde tijdsbesteding, een leuke en leerzame (online) training en een mix van inhoudelijke en ontspannen bijeenkomsten. Ook bieden wij persoonlijke begeleiding/coaching en een tegemoetkoming voor de onkosten die je maakt als buddy. Dit is een vast bedrag per maand. Stichting Buddy Netwerk is een professionele vrijwilligersorganisatie. Wij zijn er voor: - Mensen met een chronische of ernstige ziekte (Buddyzorg). - Mensen die zich eenzaam voelen (2tegen1zaamheid). - Mensen met beginnende geheugenproblemen en hun mantelzorger(s). - Kinderen tussen de 5 en 18 jaar die chronisch ziek zijn (Buddy’s voor Bikkels). Het werkgebied van Buddy Netwerk bestaat uit Den Haag, Rijswijk, Leidschendam-Voorburg, Zoetermeer, Westland en Delft. Op de website van Buddy Netwerk lees je meer over de organisatie en de inspirerende verhalen van andere buddy’s.

Lees meer

structureel

's-Gravenhage, Delft, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk, Westland, Zoetermeer

Maatje, buddy & gezelschap

Beschrijving

In Delft hebben we behoeften aan vrijwilligers (buddy's) die iets willen betekenen voor een ander. Wil jij regelmatig iemand bezoeken die eenzaam of chronisch ziek is? Iemand blij maken met een bezoekje, een fijn gesprek, samen een boodschap doen, een wandeling maken of een spelletje doen bij slecht weer? Dan ben je helemaal welkom, er wordt op je gewacht!


Wat houdt buddy zijn in?
Als vrijwilliger, buddy, heb je ongeveer twee tot vier uur per twee weken of per week (voor ongeveer een jaar) 1-op-1 contact met een cliënt (maatje). Het contact is persoonlijk en geeft ruimte aan wat er op dat moment leeft. Als buddy bied je een luisterend oor, ben je betrokken en geef je tijd en aandacht. Uiteraard heb je oog voor de beleving van het ziek zijn of de eenzaamheid. Ook kan er behoefte zijn om juist dingen te ondernemen en ben je alert op mogelijkheden om de leefwereld en het sociale netwerk van je cliënt te vergroten en/of te versterken.

Wat levert het jou op?
Veel van onze buddy’s geven aan dat ze graag buddy wilden worden om iets voor een ander te kunnen doen. Uiteindelijk geven ze aan dat het hen ook veel oplevert: voldoening, energie, nieuwe inzichten, mooie ervaringen, relativeringsvermogen, een nieuw netwerk of simpelweg dankbaar zijn.

Jouw kwaliteiten
Je hebt ruimte voor het verhaal van de ander en je hebt een groot inlevingsvermogen. Uiteraard ben je betrouwbaar en communicatief én je bent twee tot vier uur per twee weken of per week inzetbaar.

Wat bieden wij?
Wij bieden een zinvolle en gewaardeerde tijdsbesteding, een leuke en leerzame (online) training en een mix van inhoudelijke en ontspannen bijeenkomsten. Ook bieden wij persoonlijke begeleiding/coaching en een tegemoetkoming voor de onkosten die je maakt als buddy. Dit is een vast bedrag per maand.


Stichting Buddy Netwerk is een professionele vrijwilligersorganisatie. Wij zijn er voor:
- Mensen met een chronische of ernstige ziekte (Buddyzorg).
- Mensen die zich eenzaam voelen (2tegen1zaamheid).
- Mensen met beginnende geheugenproblemen en hun mantelzorger(s).
- Kinderen tussen de 5 en 18 jaar die chronisch ziek zijn (Buddy’s voor Bikkels).

Het werkgebied van Buddy Netwerk bestaat uit Den Haag, Rijswijk, Leidschendam-Voorburg, Zoetermeer, Westland en Delft.

Op de website van Buddy Netwerk lees je meer over de organisatie en de inspirerende verhalen van andere buddy’s.

Praktische informatie

Tijd

Wekelijks 2 tot 3 uur

Locatie

's-Gravenhage, Delft, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk, Westland, Zoetermeer

Impact

Voor wie

Ouderen

Impactgebied

Sociaal & welzijn

Categorie

Maatje, buddy & gezelschap
Carla
80% profielsterkte

Over Carla

  • Deze vraag is gecheckt door de helpdesk
  • Carla is ingeschreven op NLvoorelkaar sinds 31-07-2023
  • Meerdere positieve matches gemaakt
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Buddy Netwerk

Vergroot de wereld van een ander!
Zoetermeer

Vergroot de wereld van een ander!

Wekelijks · 2 tot 4 uur
Buddy Netwerk

Zorg jij voor die glimlach op het gezicht van iemand die eenzaam of chronisch ziek is? Heb jij tijd voor een praatje en ga je er graag samen op uit? Er zijn veel mensen die hard hulp nodig hebben. Buddy Netwerk probeert deze mensen te helpen. Help je ook mee? Word Buddy! Wat kun jij doen? Als vrijwilliger, Buddy, heb je ongeveer twee tot vier uur per twee weken of per week (voor ongeveer een jaar) 1-op-1 contact met een cliënt (maatje). Hiermee bied je structureel een fijn moment en ondersteuning aan het maatje bij wie ziekte of eenzaamheid een grote rol speelt. Samen met je maatje kies je een moment dat jullie goed uitkomt. Dat gaat in goed overleg. Na een kennismakingsgesprek volg je een basistraining, deels online, deels op locatie. Wat levert het jou op? Veel van onze Buddy’s geven aan dat ze graag buddy wilden worden om iets voor een ander te kunnen doen. En als ze eenmaal een maatje hebben, ervaren ze dat het hen ook veel oplevert: voldoening, energie, nieuwe inzichten, mooie ervaringen, relativeringsvermogen, een nieuw netwerk of simpelweg dankbaar zijn. Het Buddy – maatje contact De Buddy kan ondersteuning bieden op het gebied van eenzaamheid, mobiliteit of het sociaal netwerk vergroten van een maatje. Het is een mooie en duurzame vorm van contact. Samen een kopje koffie drinken buiten de deur of een wandeling maken door de wijk. De Buddy biedt een luisterend oor en ondersteunt het maatje door er simpelweg te zijn. Bij Buddy Netwerk staat het motto tijd, aandacht en versterking dan ook centraal. Jouw kwaliteiten: · Je hebt ruimte voor het verhaal van de ander. · Je hebt een groot inlevingsvermogen. · Je bent betrouwbaar en zorgvuldig in je afspraken. · Je bent communicatief vaardig en kunt goed luisteren. · Je bent twee tot vier uur per twee weken of per week inzetbaar. Wij bieden: · Een zinvolle en gewaardeerde tijdsbesteding. · Een leuke en inhoudelijke training. · Een mix van inhoudelijke en ontspannen bijeenkomsten met je collega-buddy's, zoals het jaarlijkse diner, Masterclasses of een borrel. · Persoonlijke begeleiding/coaching. · Een tegemoetkoming voor de onkosten die je maakt als Buddy. Dit is een vast bedrag per maand. Stichting Buddy Netwerk Stichting Buddy Netwerk is een professionele en ondernemende vrijwilligersorganisatie, die met een team van zo’n 12 fte beroepskrachten en 400 getrainde vrijwilligers per jaar, ondersteuning biedt aan mensen die zelfstandig wonen. Wij zijn er in Zoetermeer voor: · Mensen met een chronische of ernstige ziekte (Buddyzorg). · Mensen die zich eenzaam voelen (2tegen1zaamheid). Buddy Netwerk is naast Zoetermeer ook actief in Den Haag, Rijswijk, Leidschendam-Voorburg, Westland, Pijnacker-Nootdorp en Delft.

Buddy om weer lol te maken
Zoetermeer

Buddy om weer lol te maken

Wekelijks · 2 tot 4 uur
Buddy Netwerk

Hou jij van samen leuken dingen doen? Mevrouw (80) is gek op muziek, houdt 'lekker gek doen' en gezellige uitstapjes. Na een val is haar gezondheid achteruit gegaan. Dit maakt haar erg onzeker en het kost haar veel moeite om de beperkingen die ze nu heeft te accepteren. Ze zou graag met een Buddy af en toe activiteiten ondernemen, omdat ze niet afhankelijk wil worden van haar echtgenoot. Denk aan wandelen, boodschapje, ritje op duofiets. Misschien zelfs een avondje muziek(theater)? Mevrouw praat heel makkelijk, dus het is fijn als je zelf ook een beetje mondig bent. Wil jij met mevrouw plezier maken? Meld je dan aan! Wat houdt Buddy zijn in? Als vrijwilliger, Buddy, heb je ongeveer twee tot vier uur per twee weken of per week (voor ongeveer een jaar) 1-op-1 contact met een cliënt (maatje). Het contact is persoonlijk en geeft ruimte aan wat er op dat moment leeft. Als Buddy bied je een luisterend oor, ben je betrokken en geef je tijd en aandacht. Uiteraard heb je oog voor de beleving van het ziek zijn of de eenzaamheid. Ook kan er behoefte zijn om juist dingen te ondernemen en ben je alert op mogelijkheden om de leefwereld en het sociale netwerk van je cliënt te vergroten en/of te versterken. Wat levert het jou op? Veel van onze Buddy’s geven aan dat ze graag Buddy wilden worden om iets voor een ander te kunnen doen. Uiteindelijk geven ze aan dat het hen ook veel oplevert: voldoening, energie, nieuwe inzichten, mooie ervaringen, relativeringsvermogen, een nieuw netwerk of simpelweg dankbaar zijn. Jouw kwaliteiten Je hebt ruimte voor het verhaal van de ander en je hebt een groot inlevingsvermogen. Uiteraard ben je betrouwbaar en communicatief én je bent twee tot vier uur per twee weken of per week inzetbaar. Wat bieden wij? Wij bieden een zinvolle en gewaardeerde tijdsbesteding, een leuke en leerzame (online) training en een mix van inhoudelijke en ontspannen bijeenkomsten. Ook bieden wij persoonlijke begeleiding/coaching en een tegemoetkoming voor de onkosten die je maakt als Buddy. Dit is een vast bedrag per maand. Stichting Buddy Netwerk Stichting Buddy Netwerk is een professionele vrijwilligersorganisatie. Wij zijn er in Zoetermeer voor: - Mensen met een chronische of ernstige ziekte (Buddyzorg). - Mensen die zich eenzaam voelen (2tegen1zaamheid). Het werkgebied van Buddy Netwerk bestaat uit Den Haag, Rijswijk, Leidschendam-Voorburg, Zoetermeer, Westland, Pijnacker-Nootdorp en Delft. Op de website van Buddy Netwerk lees je meer over de organisatie en de inspirerende verhalen van andere Buddy’s.

Buddy voor de gezelligheid in het weekend
Zoetermeer

Buddy voor de gezelligheid in het weekend

Wekelijks · 2 tot 4 uur
Buddy Netwerk

Wil jij met een praatje en een uitstapje iemand een leuke dag bezorgen? Vriendelijke, intelligente vrouw van Perzische komaf zou het gezellig vinden om wekelijks met een Buddy af te spreken. Liefst iemand van haar eigen leeftijd: rond de 40 jaar. Door artrose heeft ze 24/7 veel en vaak (hoofd)pijn en maar ze probeert ook leuke dingen te doen. Mevrouw houdt van gezelligheid en een goed gesprek. Vooral in het weekend heeft ze behoefte aan aanspraak en afleiding. Ook samen wandelen, winkelen, terrasje pakken of misschien ergens wat eten lijkt haar superleuk. Ben jij in voor een maatje in Rokkeveen-West? Meld je dan aan! Wat houdt Buddy zijn in? Als vrijwilliger, Buddy, heb je ongeveer twee tot vier uur per twee weken of per week (voor ongeveer een jaar) 1-op-1 contact met een cliënt (maatje). Het contact is persoonlijk en geeft ruimte aan wat er op dat moment leeft. Als Buddy bied je een luisterend oor, ben je betrokken en geef je tijd en aandacht. Uiteraard heb je oog voor de beleving van het ziek zijn of de eenzaamheid. Ook kan er behoefte zijn om juist dingen te ondernemen en ben je alert op mogelijkheden om de leefwereld en het sociale netwerk van je cliënt te vergroten en/of te versterken. Wat levert het jou op? Veel van onze Buddy’s geven aan dat ze graag Buddy wilden worden om iets voor een ander te kunnen doen. Uiteindelijk geven ze aan dat het hen ook veel oplevert: voldoening, energie, nieuwe inzichten, mooie ervaringen, relativeringsvermogen, een nieuw netwerk of simpelweg dankbaar zijn. Jouw kwaliteiten Je hebt ruimte voor het verhaal van de ander en je hebt een groot inlevingsvermogen. Uiteraard ben je betrouwbaar en communicatief én je bent twee tot vier uur per twee weken of per week inzetbaar. Wat bieden wij? Wij bieden een zinvolle en gewaardeerde tijdsbesteding, een leuke en leerzame (online) training en een mix van inhoudelijke en ontspannen bijeenkomsten. Ook bieden wij persoonlijke begeleiding/coaching en een tegemoetkoming voor de onkosten die je maakt als Buddy. Dit is een vast bedrag per maand. Stichting Buddy Netwerk Stichting Buddy Netwerk is een professionele vrijwilligersorganisatie. Wij zijn er in Zoetermeer voor: - Mensen met een chronische of ernstige ziekte (Buddyzorg). - Mensen die zich eenzaam voelen (2tegen1zaamheid). Het werkgebied van Buddy Netwerk bestaat uit Den Haag, Rijswijk, Leidschendam-Voorburg, Zoetermeer, Westland, Pijnacker-Nootdorp en Delft. Op de website van Buddy Netwerk lees je meer over de organisatie en de inspirerende verhalen van andere Buddy’s.

Buddy voor gezellige afspraken en uitjes
Zoetermeer

Buddy voor gezellige afspraken en uitjes

Wekelijks · 2 tot 4 uur
Buddy Netwerk

Ben jij een vrouw van rond de 25 jaar en heb je zin om af te spreken met een leeftijdgenote? Jonge vrouw is door medische problemen (voorlopig) gestopt met haar studie en heeft haar sport moeten opgeven. Inmiddels is ze weer aardig mobiel en wil ze graag weer lekker meedoen. Ze heeft een hele lijst met leuke dingen die ze graag wil doen. En dan liefst gezellig met een leeftijdsgenootje. Naar een museum of film of dansvoorstelling. Af en toe thuis gamen of kletsen. Misschien een keer een make up- of nagellaksessie? Wil jij samen met haar leuke dingen doen? Meld je dan aan! Wat houdt Buddy zijn in? Als vrijwilliger, Buddy, heb je ongeveer twee tot vier uur per twee weken of per week (voor ongeveer een jaar) 1-op-1 contact met een cliënt (maatje). Het contact is persoonlijk en geeft ruimte aan wat er op dat moment leeft. Als Buddy bied je een luisterend oor, ben je betrokken en geef je tijd en aandacht. Uiteraard heb je oog voor de beleving van het ziek zijn of de eenzaamheid. Ook kan er behoefte zijn om juist dingen te ondernemen en ben je alert op mogelijkheden om de leefwereld en het sociale netwerk van je cliënt te vergroten en/of te versterken. Wat levert het jou op? Veel van onze Buddy’s geven aan dat ze graag Buddy wilden worden om iets voor een ander te kunnen doen. Uiteindelijk geven ze aan dat het hen ook veel oplevert: voldoening, energie, nieuwe inzichten, mooie ervaringen, relativeringsvermogen, een nieuw netwerk of simpelweg dankbaar zijn. Jouw kwaliteiten Je hebt ruimte voor het verhaal van de ander en je hebt een groot inlevingsvermogen. Uiteraard ben je betrouwbaar en communicatief én je bent twee tot vier uur per twee weken of per week inzetbaar. Wat bieden wij? Wij bieden een zinvolle en gewaardeerde tijdsbesteding, een leuke en leerzame (online) training en een mix van inhoudelijke en ontspannen bijeenkomsten. Ook bieden wij persoonlijke begeleiding/coaching en een tegemoetkoming voor de onkosten die je maakt als Buddy. Dit is een vast bedrag per maand. Stichting Buddy Netwerk Stichting Buddy Netwerk is een professionele vrijwilligersorganisatie. Wij zijn er in Zoetermeer voor: - Mensen met een chronische of ernstige ziekte (Buddyzorg). - Mensen die zich eenzaam voelen (2tegen1zaamheid). Het werkgebied van Buddy Netwerk bestaat uit Den Haag, Rijswijk, Leidschendam-Voorburg, Zoetermeer, Westland, Pijnacker-Nootdorp en Delft. Op de website van Buddy Netwerk lees je meer over de organisatie en de inspirerende verhalen van andere Buddy’s.

Gezocht: Buddy
Leidschendam-Voorburg

Gezocht: Buddy

Wekelijks · 1 tot 3 uur
Buddy Netwerk

Word jij ook Buddy? Zorg jij voor die glimlach op het gezicht van iemand die eenzaam of chronisch ziek is? Heb jij tijd voor een praatje en ga je er graag samen op uit? Speel jij graag spelletjes, ook met zieke kinderen? Of help je iemand met beginnende geheugenproblemen? Er zijn veel mensen die hard hulp nodig hebben. Buddy Netwerk probeert deze mensen te helpen. Doe je mee? Het Buddy-maatje traject Als vrijwilliger, Buddy, heb je ongeveer twee tot vier uur per twee weken of per week (voor ongeveer een jaar) 1-op-1 contact met een cliënt (maatje). Het contact is persoonlijk en geeft ruimte aan wat er op dat moment leeft. Als Buddy bied je een luisterend oor, ben je betrokken en geef je tijd en aandacht. Uiteraard heb je oog voor de beleving van het ziek zijn of de eenzaamheid. Ook kan er behoefte zijn om juist dingen te ondernemen en ben je alert op mogelijkheden om de leefwereld en het sociale netwerk van je cliënt te vergroten en/of te versterken. Wat levert het jou op? Veel van onze Buddy’s geven aan dat ze graag buddy wilden worden om iets voor een ander te kunnen doen. Uiteindelijk geven ze aan dat het hen ook veel oplevert: voldoening, energie, nieuwe inzichten, mooie ervaringen, relativeringsvermogen, een nieuw netwerk of simpelweg dankbaar zijn. Jouw kwaliteiten Je hebt ruimte voor het verhaal van de ander en je hebt een groot inlevingsvermogen. Uiteraard ben je betrouwbaar en communicatief én je bent twee tot vier uur per twee weken of per week inzetbaar. Wat bieden wij? Wij bieden een zinvolle en gewaardeerde tijdsbesteding, een leuke en leerzame (online) training en een mix van inhoudelijke en ontspannen bijeenkomsten. Ook bieden wij persoonlijke begeleiding/coaching en indien gewenst een tegemoetkoming voor de onkosten die je maakt als Buddy. Dit is een vast bedrag per maand. Stichting Buddy Netwerk is een professionele vrijwilligersorganisatie. Wij zijn er voor: - Mensen met een chronische of ernstige ziekte (Buddyzorg). - Mensen die zich eenzaam voelen (2tegen1zaamheid). - Mensen met beginnende geheugenproblemen en hun mantelzorger(s). - Kinderen tussen de 5 en 18 jaar die chronisch ziek zijn (Buddy’s voor Bikkels). Het werkgebied van Buddy Netwerk bestaat uit Den Haag, Rijswijk, Leidschendam-Voorburg, Zoetermeer, Westland en Delft. Op de website van Buddy Netwerk lees je meer over de organisatie en de inspirerende verhalen van andere Buddy’s.

Vrijwillig coördinator Buddy Netwerk Den Haag
's-Gravenhage

Vrijwillig coördinator Buddy Netwerk Den Haag

Wekelijks · 8 tot 8 uur
Buddy Netwerk

Buddy’s (vrijwilligers) bieden een fijn contact en sociaal-emotionele ondersteuning aan een maatje bij wie eenzaamheid een grote rol speelt. Maatjes worden door de Buddy’s versterkt in hun persoonlijke kracht, zelfstandigheid en onafhankelijkheid. Buddy’s worden hiervoor geworven, getraind en begeleid. Deze taken worden uitgevoerd door vrijwillige trainers, vrijwillige coördinatoren en beroepskrachten. Als vrijwillig coördinator ben je veel in contact met Buddy’s (vrijwilligers) en maak je het verschil in de mooie koppelingen die je maakt tussen Buddy’s en kwetsbare mensen. Stichting Buddy Netwerk is een professionele vrijwilligersorganisatie die zich al meer dan 35 jaar inzet voor de ondersteuning van volwassenen en kinderen met een chronische of levensbedreigende ziekte, ouderen die zich eenzaam voelen en mensen met beginnende dementie en hun mantelzorgers. Onze vrijwilligers, de Buddy’s, maken het leven een beetje mooier van mensen die dat hard nodig hebben. Gedurende een jaar onderhouden Buddy’s twee tot vier uur per twee weken of eens per week persoonlijk contact met de cliënten die zich daarvoor aanmelden. Buddy Netwerk coördineert en begeleidt deze persoonlijke trajecten voor hun Buddy’s en cliënten. Het werkgebied van Buddy Netwerk bestaat uit Den Haag, Rijswijk, Leidschendam-Voorburg, Zoetermeer, Westland en Delft. Voor Den Haag zijn wij op zoek naar een: vrijwillig coördinator Wat houdt de functie in: Je bent verantwoordelijk voor de intake van cliënten, de koppeling tussen cliënten en Buddy’s, de begeleiding van cliënten en Buddy’s en de registratie van deze contacten in ons cliëntensysteem. Je neemt deel aan het 2-wekelijkse collegiaal overleg onder leiding van een professionele coördinator. Zowel bij trainingen als bij andere bijeenkomsten kun je een bijdrage leveren. De eindverantwoordelijkheid van het Buddytraject tussen Buddy en maatje ligt bij een professionele coördinator. Wat wij zoeken: HBO werk- en denkniveau. Affiniteit en/of ervaring met onze doelgroep. Sociaal vaardig en empathisch. Besluitvaardig. Goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden in het Nederlands. Zowel individueel als in teamverband goed kunnen functioneren. Administratief- en computervaardig. Minimaal twee jaar beschikbaar. Leeftijd minimaal 25 jaar Wat wij bieden: Een inspirerende werkomgeving. Professionele ondersteuning. Enthousiaste en oprechte collega's. Basistraining en deskundigheidsbevordering. Een zinvolle en gewaardeerde tijdsbesteding. Een mix van inhoudelijke en ontspannen bijeenkomsten: jaarlijkse vrijwilligersdiner, themabijeenkomsten of een borrel. Onkostenvergoeding. Interesse in deze mooie vrijwilligersfunctie? Stuur een e-mail naar Mariëlle Hofstede, [e-mailadres verborgen], onder vermelding van ‘vacature vrijwillig coördinator’. Wil je meer weten over Buddy Netwerk? Bekijk onze website of onze social media kanalen. Bellen kan natuurlijk ook. Mariëlle is bereikbaar via telefoonnummer [telefoonnummer verborgen]

(Flex) Buddy
Leidschendam-Voorburg

(Flex) Buddy

Wekelijks · 1 tot 3 uur
Buddy Netwerk

Heb jij tijd voor een praatje of wandeling en bied je graag een luisterend oor? Word (flex) Buddy in Leidschendam-Voorburg! Je kunt voor een korte periode een wereld van verschil maken voor iemand. Er veel mensen die alleen thuis zijn, gevoelens van eenzaamheid kennen en een klein netwerk hebben om op terug te vallen. Juist voor deze mensen is het belangrijk dat wij hen niet uit het oog verliezen! ”Ik heb niemand die mij naar buiten kan brengen in de rolstoel. Ik mis het zo erg!” “Ik zet de televisie aan om mensen te horen” Als (flex) Buddy ga je een betekenisvol 1-op-1 contact aan met een kwetsbaar maatje. - Je bent 3 tot 6 maanden beschikbaar. - Je gaat eens per week of eens per twee weken langs bij jouw maatje*. - Wij gaan op zoek naar een mooie match met een kwetsbaar maatje. - Je volgt een online basistraining via de Buddy Academie. Samen kijk je hoe jullie het contact invullen. Dat kan de ene week een wandeling door de buurt zijn en een kopje koffie met een goed gesprek, de andere keer een spelletje thuis bij het maatje en het delen van verhalen. Jouw tijd en aandacht zijn meer dan welkom! Op de website van Buddy Netwerk lees je meer over de organisatie en de inspirerende verhalen van andere Buddy’s. *we denken graag met je mee over jouw beschikbaarheid en mogelijkheden.

Vergroot de wereld van een ander.
's-Gravenhage

Vergroot de wereld van een ander.

Wekelijks · 2 tot 4 uur
Buddy Netwerk

Heb jij tijd voor een praatje of een uitstapje, bied je graag een luisterend oor, je bent meer dan welkom! Word buddy! Wat houdt buddy zijn in? Als vrijwilliger, buddy, heb je ongeveer twee tot vier uur per twee weken of per week (voor ongeveer een jaar) 1-op-1 contact met een cliënt (maatje). Het contact is persoonlijk en geeft ruimte aan wat er op dat moment leeft. Als buddy bied je een luisterend oor, ben je betrokken en geef je tijd en aandacht. Uiteraard heb je oog voor de beleving van het ziek zijn of de eenzaamheid. Ook kan er behoefte zijn om juist dingen te ondernemen en ben je alert op mogelijkheden om de leefwereld en het sociale netwerk van je cliënt te vergroten en/of te versterken. Wat levert het jou op? Veel van onze buddy’s geven aan dat ze graag buddy wilden worden om iets voor een ander te kunnen doen. Uiteindelijk geven ze aan dat het hen ook veel oplevert: voldoening, energie, nieuwe inzichten, mooie ervaringen, relativeringsvermogen, een nieuw netwerk of simpelweg dankbaar zijn. Jouw kwaliteiten Je hebt ruimte voor het verhaal van de ander en je hebt een groot inlevingsvermogen. Uiteraard ben je betrouwbaar en communicatief én je bent twee tot vier uur per twee weken of per week inzetbaar. Wat bieden wij? Wij bieden een zinvolle en gewaardeerde tijdsbesteding, een leuke en leerzame (online) training en een mix van inhoudelijke en ontspannen bijeenkomsten. Ook bieden wij persoonlijke begeleiding/coaching en een tegemoetkoming voor de onkosten die je maakt als buddy. Dit is een vast bedrag per maand. Stichting Buddy Netwerk Stichting Buddy Netwerk is een professionele vrijwilligersorganisatie. Wij zijn er voor: - Mensen met een chronische of ernstige ziekte (Buddyzorg). - Mensen die zich eenzaam voelen (2tegen1zaamheid). - Mensen met beginnende geheugenproblemen en hun mantelzorger(s). - Kinderen tussen de 5 en 18 jaar die chronisch ziek zijn (Buddy’s voor Bikkels). Het werkgebied van Buddy Netwerk bestaat uit Den Haag, Rijswijk, Leidschendam-Voorburg, Zoetermeer, Westland, Pijnacker-Nootdorp en Delft. Op de website van Buddy Netwerk lees je meer over de organisatie en de inspirerende verhalen van andere buddy’s.

Anderen bekeken ook

Mentorschap verrijkt je wereld
's-Gravenhage, Delft, Leidschendam-Voorburg, Midden-Delfland, Rijswijk, Wassenaar, Westland, Zoetermeer

Mentorschap verrijkt je wereld

Maandelijks · 4 tot 8 uur
Mentorschap Haag en Rijn

Stel je voor dat je door ziekte of een beperking (dementie-verstandelijke beperking-psychiatrische ziekte) niet goed in staat bent om voor je eigen zorgbelangen op te komen. En je hebt geen familie die je hierbij kan helpen. Zou jij dan ook niet blij zijn met een mentor? Iemand die onafhankelijk jouw wensen en meningen goed verwoordt. Je helpt bij het maken van beslissingen in zorg en welzijn. En die jou regelmatig bezoekt om je goed te leren kennen? Ilse is dat zeker. Zij is 58 jaar en heeft een verstandelijke beperking. Zelf beslissingen nemen in zorg en welzijn vindt ze moeilijk. Daarom is zij heel blij met haar mentor Renske. Als mentor is Renske de wettelijk vertegenwoordiger en vertrouwenspersoon van Ilse. Zij bezoekt haar regelmatig en dan maken ze een wandeling of doen een spelletje. Daarnaast helpt zij haar bij het maken van keuzes als wel of niet laten vaccineren of opereren. Ook zorgt Renske door overleg met de zorgverleners van Ilse dat gemaakte afspraken worden nagekomen. Voor Ilse betekent het mentorschap behoud van eigen regie. Renske vindt het mentorschap een verrijking van haar leven. Renske is een van de 370 vrijwillige mentoren van Stichting Mentorschap Haag en Rijn. Onze Stichting biedt mentorschap aan volwassenen met een verstandelijke of psychiatrische beperking, dementie of niet-aangeboren hersenletsel. Het mentorschap is een wettelijke beschermingsmaatregel, die de rechtbank instelt. Onze Stichting wordt hiervoor benoemd door de rechtbank en als mentor voer je het mentorschap uit. De Stichting schoolt en begeleidt jou in je rol als mentor. Naast Ilse zijn er nog veel meer mensen die een mentor zoeken, dus word ook mentor! Wat krijg jij als mentor? • uitdagend vrijwilligerswerk met inhoud en persoonlijk contact • werk met een grote eigen inbreng, dat je flexibel kunt indelen • scholing en begeleiding • een maandelijkse onkostenvergoeding Ben jij de persoon die: • zich goed kan inleven in anderen • communicatief vaardig is en beslissingen durft te nemen • minimaal op MBO-3 niveau is opgeleid • minimaal 6 uur per maand beschikbaar is Neem dan contact met ons op voor een nadere kennismaking!

Geef kinderen de vakantie van hun leven!
's-Gravenhage, 's-Hertogenbosch, Alkmaar, Almelo, Almere, Alphen aan den Rijn, Amersfoort, Amstelveen, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Assen, Breda, Delft, Den Helder, Deventer, Dongen, Dordrecht, Ede, Eindhoven, Elburg, Emmen, Enschede, Epe, Etten-Leur, Gouda, Groningen, Haarlem, Haarlemmermeer, Hardenberg, Harderwijk, Heerde, Helmond, Hengelo, Heusden, Hilversum, Hoogeveen, Leeuwarden, Leiden, Lelystad, Maassluis, Maastricht, Meerssen, Nijmegen, Nissewaard, Nunspeet, Ommen, Oosterhout, Oss, Purmerend, Raalte, Renkum, Rheden, Roosendaal, Rotterdam, Schiedam, Sint-Michielsgestel, Sittard-Geleen, Tilburg, Utrecht, Utrechtse Heuvelrug, Veenendaal, Venlo, Vijfheerenlanden, Vlaardingen, Wageningen, Westland, Zaanstad, Zeist, Zoetermeer, Zutphen, Zwijndrecht, Zwolle

Geef kinderen de vakantie van hun leven!

Eenmalig · 20 tot 40 uur
Stichting Weekje Weg

Stel je voor: een kind wat al jaren niet op vakantie is geweest, waarbij elke zomer hetzelfde uitzicht vanuit de flat op 5 hoog de norm is. Wat zou een vakantie voor hem/haar betekenen…? Een moment zonder zorgen, een kans om mooie herinneringen te maken, veilig buitenspelen, een vakantieverhaal om te vertellen op school na de lange zomer... Dit is precies waar jij aan bij kunt dragen! Zet één weekje van jouw zomer in voor een onvergetelijke ervaring als animator! Heb jij een weekje vrij in juli of augustus? Help ons dan om een onvergetelijke vakantieweek te organiseren voor kinderen (4-12 jaar)! Jij zorgt voor de leukste activiteiten en zorgt ervoor dat deze kinderen samen met hun ouders een week kunnen genieten zonder zorgen. Maak herinneringen die ze voor altijd met zich meedragen! Waarom is dit zo bijzonder? ✨ Jouw creativiteit en energie maken het verschil! Jij zorgt voor leuke, actieve, sportieve, creatieve activiteiten en de balans tussen actie en ontspanning - en je ziet direct het resultaat van je werk. 🌟 Dankbaar werk: Jij zorgt ervoor dat deze kinderen een vakantie krijgen om nooit te vergeten – jouw impact is groot! 💖 Samen zorgen we voor een onbezorgde vakantie: Je werkt samen met een geweldig team, en wij zorgen ervoor dat je goed voorbereid bent met trainingen en begeleiding. 💪 Pittig, maar onvergetelijk: Het is een intensieve week, maar de energie en voldoening die je eruit haalt, is enorm! 😊 Lachende gezichten: Jij zorgt voor die magische momenten, van een zelfgemaakt kunstwerk tot een te gekke spel – de kinderen zullen het er nog lang over hebben! 🎁 Wat bieden wij? – Kost en inwoning, begeleiding en trainingen, waardevolle ervaring (die niet alleen leuk is, maar ook goed op je cv staat) en een plek in een warm, enthousiast team waar we maar wat trots op zijn! Ben jij de energieke animator die wij zoeken? Je hebt een goed gevoel voor humor, bent communicatief sterk en hebt ervaring in het werken met kinderen. Je bent flexibel, een echte teamplayer en je hebt zin om, samen met ons, iets moois neer te zetten voor deze gezinnen! Meld je snel aan en beleef een zomer die je niet snel zult vergeten! Samen maken we deze vakantieweek onvergetelijk!

Jongeren
Zorg voor een onvergetelijke zomerweek!
's-Gravenhage, 's-Hertogenbosch, Alkmaar, Almelo, Almere, Alphen aan den Rijn, Amersfoort, Amstelveen, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Assen, Breda, Delft, Den Helder, Deventer, Dongen, Dordrecht, Ede, Eindhoven, Elburg, Emmen, Enschede, Epe, Etten-Leur, Gouda, Groningen, Haarlem, Haarlemmermeer, Hardenberg, Harderwijk, Heerde, Helmond, Hengelo, Heusden, Hilversum, Hoogeveen, Leeuwarden, Leiden, Lelystad, Maassluis, Maastricht, Meerssen, Nijmegen, Nissewaard, Nunspeet, Ommen, Oosterhout, Oss, Purmerend, Raalte, Renkum, Rheden, Roosendaal, Rotterdam, Schiedam, Sint-Michielsgestel, Sittard-Geleen, Tilburg, Utrecht, Utrechtse Heuvelrug, Veenendaal, Venlo, Vijfheerenlanden, Vlaardingen, Wageningen, Westland, Zaanstad, Zeist, Zoetermeer, Zutphen, Zwijndrecht, Zwolle

Zorg voor een onvergetelijke zomerweek!

Project · wekelijks 40 tot 40 uur
Stichting Weekje Weg

Stel je voor: een gezin of kind wat al jaren niet op vakantie is geweest, waarbij elke zomer hetzelfde uitzicht vanuit hun flat op 5 hoog de norm is. Wat zou een vakantie voor hen betekenen…? Een moment zonder zorgen, een kans om samen mooie herinneringen te maken en om even te ontsnappen aan de dagelijkse druk. Dit is precies waar jij aan bij kunt dragen! Zet je komende zomer één week in voor een onvergetelijke ervaring! Ga met ons op avontuur als begeleider! Heb je een weekje vrij in de zomer? Sluit je aan bij ons en maak een verschil voor gezinnen die anders nooit de kans krijgen op een vakantie. Geef deze kinderen een verhaal om te delen met hun vriendjes en klasgenootjes! Waarom is dit zo bijzonder? ✨ Dankbaar werk: Je inzet betekent de wereld voor onze gasten. 🌟 Waardevolle training: Met e-learning, een trainingsweekend en begeleiding door ervaren collega’s ben je goed voorbereid. 💖 Persoonlijke groei: Je leert en groeit enorm tijdens deze week—het is een ervaring die je bijblijft! 🤝 Samen zorgen we voor een onbezorgde vakantie: We staan als team voor elkaar klaar. 💪 Pittig, maar energiek: Het kan soms uitdagend zijn, maar de voldoening is enorm! 😊 Onbetaalbare momenten: Je ziet lachende gezichten, versterkte band tussen ouders en kinderen, en misschien zelfs vriendschappen voor het leven. Jij kunt echt het verschil maken in het leven van deze gezinnen! Wat ga je doen? • Samen met je team zorg je ervoor dat de vakantieweek (van vrijdag tot vrijdag in juli of augustus) soepel verloopt. • Je enthousiasmeert gezinnen om deel te nemen aan activiteiten en organiseert samen met hen leuke momenten. • Je praat, lacht en speelt met zowel kinderen als ouders, en zorgt voor een perfecte balans tussen actie en rust. Ben jij de enthousiaste begeleider die we zoeken? Je hebt een goede beheersing van het Nederlands, bent sociaal en communicatief vaardig, en hebt inlevingsvermogen voor onze doelgroep. Flexibiliteit, organisatievermogen en teamwork zijn jouw sterke punten! Meld je snel aan en beleef een unieke ervaring in Vierhouten of Ommen! Samen maken we deze zomer onvergetelijk!

Help nieuwkomerskinderen met school!
's-Gravenhage, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Barendrecht, Capelle aan den IJssel, Den Helder, Deventer, Dronten, Ede, Eindhoven, Hilversum, Katwijk, Lansingerland, Leusden, Rotterdam, Sittard-Geleen, Stichtse Vecht, Utrecht, Voorschoten, Westland, Zoetermeer, Zuidplas

Help nieuwkomerskinderen met school!

Wekelijks · 1 tot 2 uur
OpenEmbassy

Als TOMaatje draag je bij aan de toekomst van kinderen met een vlucht achtergrond door ze te helpen met hun schoolwerk. Vrijwilligers bij Open Embassy ondersteunen nieuwkomersgezinnen bij het vinden van hun weg in het Nederlandse onderwijssysteem. Maak impact met dit waardevolle vrijwilligerswerk en help online of fysiek met basis- of middelbare schoolvakken voor 1 à 2 uur per week. Wat ga je doen: Als TOMaatje help je een kind/jongere (7-18 jaar) uit een nieuwkomersgezin wanneer het onderwijs niet goed lukt. Je biedt op een laagdrempelige manier ondersteuning bij het maken van huiswerk, oefenen van de Nederlandse taal en andere moeilijke schoolvakken. Ook het betrekken van de ouders bij het schoolwerk van hun kinderen zorgt ervoor dat je een rol van mentor en buddy krijgt. Je spreekt af wanneer het jou, het kind/jongere en de ouders het beste uitkomt. Dit gebeurt in overleg. De begeleiding gebeurt online, fysiek bij jou of het gezin thuis, of op een openbare locatie zoals een bibliotheek. Wat krijg je van ons: - Een online inwerktraject om je op weg te helpen. - Toegang tot een online community voor het delen van tips en kennis. - Informatiebijeenkomsten over interculturele communicatie of vakinhoudelijke kennis. - Meerdere intervisies per jaar. Wat we vragen van jou: - Je beheerst de Nederlandse taal. - Je bent bekend met het Nederlandse onderwijssysteem. - Je kunt goed met kinderen overweg. - Je bent open-minded en nieuwsgierig naar andere culturen. - Je hebt de tijd en ruimte af te spreken: minimaal 1 uur per week voor een langere periode. Werken als TOMaatje: Door jouw inzet zorg je ervoor dat kinderen en jongeren hun Nederlandse taal verbeteren en vragen kunnen stellen over hun huiswerk. Dit is van groot belang voor hun schoolcarrière. Ook kun je de ouders ondersteunen en ze wegwijs maken in het Nederlandse schoolsysteem. Werken als TOMaatje is daarom zinvol werk met een grote maatschappelijke impact. Tegelijkertijd leer je een nieuwkomers gezin beter kennen en maak je onderdeel uit van een community van zo'n 300 andere enthousiaste TOMaatjes. Doe mee! Ben jij bereid en beschikbaar om een kind te begeleiden? Geef je op als onderwijsmaatje en help een kind of een jongere uit een nieuwkomersgezin met schoolwerk. Wil je meer weten of meedoen? Reageer op deze vacature of meld je aan op onze website.

Op zoek naar maatjes....!
's-Gravenhage, Delft, Lansingerland, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp, Westland

Op zoek naar maatjes....!

Wekelijks · 1 tot 2 uur
Stichting VTV

Van een kopje koffie drinken tot naar de bioscoop gaan. Van wandelen op het strand tot samen een taart bakken. Als maatje van een kind, jongere of volwassene met een beperking zorg je ervoor dat jullie met z’n tweeën een leuke middag of avond beleven. Jullie beslissen samen wat jullie leuk vinden om te doen! Mensen met een beperking hebben vaak behoefte aan structuur en veiligheid en vinden het fijn om thuis iets te doen of er even tussenuit te gaan. Als Thuismaatje zorg je ervoor dat ze, net als iedereen, aan het gewone leven kunnen deelnemen. Een Thuismaatje, die speciaal voor hen komt, daar kijken ze naar uit! WAT VRAGEN WIJ Ben jij enthousiast, sociaal én lijkt het je leuk om iets voor een ander te betekenen? Heb je ervaring of affiniteit met volwassenen of kinderen met een beperking? Dan maken wij graag kennis met jou. WAAR Diverse locaties in de regio Haag (Den Haag, Rijswijk, Leidschendam-Voorburg) of regio Delft (Delft, Pijnacker-Nootdorp, Midden-Delfland, Westland, Vlaardingen, Maassluis, Lansingerland). Samen met de Thuismaatjes Consulent bekijk je welke opdracht het beste bij jou past. PERIODE Eens per week of per maand bij de hulpvrager thuis, in de omgeving of eventueel bij jou thuis. In overleg met de hulpvrager en de Thuismaatjes Consulent bepaal je de frequentie, locatie en activiteit. WAT KRIJG JE ERVOOR TERUG? • Veel gezelligheid, nieuwe contacten en dankbaarheid. • Een introductiecursus, scholing en begeleiding vanuit VTV. • Reis- en onkostenvergoeding. • Een WA- en ongevallenverzekering op het tijdstip van het vrijwilligerswerk. NB Voor alle vrijwilligers vragen wij een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan. De kosten worden door VTV vergoed. OVER VTV VTV, Vrijetijdsbesteding, Thuismaatjes en Vormingsactiviteiten, biedt mensen met een beperking diverse groepsactiviteiten, 1 op 1 sportbegeleiding met de Beweegcoach en Thuismaatjes in de regio’s Delft, Leiden en Den Haag. Bij VTV kun je meedoen én meehelpen. Zo kan je bij Thuismaatjes aan de slag als maatje, oppas, speelmaatje of gastgezin voor (gezinsleden van) mensen met een beperking. Dankzij professionals én vele vrijwilligers bloeien deelnemers op, vergroten zijn hun netwerk en worden zij zelfstandiger. Wil je ook jouw steentje bijdragen? Wij zoeken regelmatig enthousiaste vrijwilligers voor de diverse activiteiten en maatjesprojecten. Kijk op [website verborgen] voor al onze diensten, activiteiten en vacatures.

Jongeren
Ga jij de friend4friend uitdaging aan?
's-Gravenhage, Aa en Hunze, Achtkarspelen, Alblasserdam, Albrandswaard, Alkmaar, Alphen aan den Rijn, Ameland, Amersfoort, Amstelveen, Amsterdam, Assen, Baarn, Barendrecht, Beverwijk, Blaricum, Bodegraven-Reeuwijk, Borger-Odoorn, Brielle, Bunnik, Bunschoten, Capelle aan den IJssel, Castricum, Coevorden, Dantumadiel, De Fryske Marren, Den Helder, De Ronde Venen, De Wolden, Diemen, Dordrecht, Edam-Volendam, Eemnes, Eemsdelta, Emmen, Enkhuizen, Goeree-Overflakkee, Gooise Meren, Gorinchem, Gouda, Groningen, Haarlemmermeer, Hardinxveld-Giessendam, Harlingen, Heemskerk, Heiloo, Hellevoetsluis, Hendrik-Ido-Ambacht, Het Hogeland, Hilversum, Hoeksche Waard, Hollands Kroon, Hoogeveen, Houten, Huizen, IJsselstein, Kaag en Braassem, Katwijk, Koggenland, Krimpen aan den IJssel, Krimpenerwaard, Landsmeer, Lansingerland, Laren, Leeuwarden, Leiden, Leiderdorp, Lelystad, Leusden, Lisse, Lopik, Maassluis, Medemblik, Meppel, Midden-Delfland, Midden-Drenthe, Midden-Groningen, Molenlanden, Montfoort, Nieuwegein, Nieuwkoop, Nissewaard, Noardeast-Fryslân, Noordenveld, Noordoostpolder, Oegstgeest, Oldambt, Ommen, Ooststellingwerf, Oostzaan, Opmeer, Opsterland, Ouder-Amstel, Oudewater, Pekela, Pijnacker-Nootdorp, Purmerend, Raalte, Renswoude, Rhenen, Rijswijk, Rotterdam, Schagen, Schiedam, Schiermonnikoog, Sliedrecht, Smallingerland, Soest, Stadskanaal, Staphorst, Steenwijkerland, Stichtse Vecht, Súdwest-Fryslân, Texel, Teylingen, Tynaarlo, Tytsjerksteradiel, Uithoorn, Urk, Utrecht, Utrechtse Heuvelrug, Veendam, Veenendaal, Velsen, Vlieland, Voorschoten, Waadhoeke, Wassenaar, Westerkwartier, Westerveld, Westerwolde, Westland, Weststellingwerf, Westvoorne, Wijdemeren, Wijk bij Duurstede, Woerden, Wormerland, Woudenberg, Zaanstad, Zeewolde, Zeist, Zoeterwoude, Zuidplas, Zwartewaterland, Zwijndrecht, Zwolle

Ga jij de friend4friend uitdaging aan?

Wekelijks · 3 tot 4 uur
friend4friend

Ben je een jonge Nederlander? Wil je een nieuwe cultuur leren kennen? Wil je iets voor de samenleving betekenen? Dan is friend4friend iets voor jou! Ben je een jonge Nieuwkomer? Wil je nieuwe mensen leren kennen? De Nederlandse taal leren spreken en meer leren over Nederland? Dan is friend4friend iets voor jou. Friend4friend koppelt je aan een buddy. Jullie worden persoonlijk begeleid door een coördinator van friend4friend. Jullie leren elkaar kennen en doen samen vrijwilligerswerk. Er zijn groepsbijeenkomsten met alle deelnemers en jullie doen samen vrijwilligerswerk. Je kunt deelnemen aan friend4friend ook combineren met een stage of opdracht van school/studie. Wat moet je weten: • Voor jongeren tussen 16 en 30 jaar • Maximaal 6 maanden • Gemiddeld 4 uur per week • Tijd en plaats zijn flexibel • Met leeftijdsgenoten • Afspraak is afspraak • Persoonlijke begeleiding • Voor een nieuw netwerk • Voor nieuwe vrienden! • MDT-Certificaat Samen werk je aan het versterken van je cv. Samen leer je nieuwe mensen kennen. Je leert elkaars cultuur kennen. Je ontdekt nieuwe kwaliteiten en leert nieuwe vaardigheden. En je maakt een nieuwe vriend!

Jongeren
Help jij Shahed (17) de Havo afronden?
's-Gravenhage, 's-Hertogenbosch, Alkmaar, Almelo, Alphen aan den Rijn, Amersfoort, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Assen, Breda, Bronckhorst, Delft, Den Helder, Deventer, Dijk en Waard, Dordrecht, Ede, Eindhoven, Enschede, Gouda, Groningen, Harderwijk, Heerde, Heeze-Leende, Hilversum, Huizen, Leeuwarden, Leiden, Maassluis, Maastricht, Middelburg, Nieuwegein, Nieuwkoop, Nijmegen, Oldenzaal, Opsterland, Pijnacker-Nootdorp, Purmerend, Rijswijk, Rotterdam, Schiedam, Súdwest-Fryslân, Tilburg, Utrecht, Wageningen, Westland, Zeist, Zoetermeer, Zutphen, Zwolle

Help jij Shahed (17) de Havo afronden?

Wekelijks · 1 tot 2 uur
OpenEmbassy

Shahed (17) wil graag de Havo afronden. Help jij haar met het Nederlands? Dankzij hulp van een ander thuisonderwijsmaatje, kon Shahed met goede cijfers haar Vmbo afronden. Nu zit ze in 4 Havo en kan ze opnieuw wat extra ondersteuning gebruiken. Ze is op zoek naar een online TOMaatje die haar wil helpen om haar middelbare school tot een succesvol einde te brengen. Wil jij iemand helpen om haar potentie waar te maken? We zoeken voor Shahed een vrijwilliger die: - Eens per week online les wilt geven. - Een goede beheersing heeft van de Nederlandse taal. - Niet bang is om de leerstof van bovenbouw middShahed om te zorgen dat jullie goede afspraken kunnen maken. In overleg spreek je een moment in de week af waarop je online kunt ondersteunen. Daarna is het zorgen voor leuk contact met elkaar en vooral veel samen huiswerk maken. Hoe ondersteunen wij je? Vanuit TOMaatjes ontvang je begeleiding aan de start, met tips voor lesinhoud en toegang tot de community met andere TOMaatjes erin. Elke 1-2 maanden is er een online intervisie met lezingen van professionals of kan je in groepjes bespreken hoe je meer uit de bijlessen kunt halen. Wat heb ik ervoor nodig? - Openstaan voor een andere cultuur. - Voordat je kunt starten, vragen we kosteloos een Verklaring Omtrent Gedrag voor je aan. Als die binnen is, kan je zo snel mogelijk beginnen. - Zin om te helpen met wat er in de bovenbouw van de Havo allemaal aan bod komt. Thuisonderwijsmaatje zijn is echt een hele dankbare taak. Het begint met bijles, maar veel van onze vrijwilligers bouwen echt een band op met het gezin waar ze werken. Het vorige TOMaatje van Shahed schreef dit over haar: "Tot afgelopen zomervakantie heb ik (als TOMaatje) een Syrisch meisje 3 jaar lang begeleid, hierin is ze omgestroomd van kader naar theoretisch met als eindresultaat een t-diploma met een gemiddelde boven de zeven. Een prachtig resultaat waar ik zeer veel voldoening aan heb overgehouden, en nog altijd mag ze op mij terugvallen. Mijn beloning was haar gezichtsuitdrukking en die van haar ouders toen ik onverwacht op de diplomering verscheen." We hopen je snel te verwelkomen als TOMaatje voor Shahed of één van de vele andere kinderen hulp kunnen gebruiken.

Boulderen! Ga jij met me mee?
's-Gravenhage, Delft, Lansingerland, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp, Westland

Boulderen! Ga jij met me mee?

Maandelijks · 4 tot 8 uur
Stichting VTV

Wijnand [42] uit het Westland, wil graag eens per 2-3 weken samen klimmen op een klimwand: boulderen! Hij vindt het belangrijk dat succes verzekerd is, dus een bekende route, een veilig bouldertraject is belangrijk. Hij zoekt een [jonge]man met klim ervaring en goede communicatieve vaardigheden, die het leuk vindt om samen een sportieve middag in te vullen. Met zijn huidige maatje spreekt hij regelmatig af bij Bouldercentrum Delfts Bleau. Helaas gaat deze man verhuizen en nu zijn we dus op zoek naar een nieuw maatje! Hou jij ook van boulderen en lijkt het je leuk om dit samen met Wijnand te doen? Neem dan contact op met Thuismaatjes van VTV. WAT VRAGEN WIJ Ben jij enthousiast, sociaal én lijkt het je leuk om iets voor een ander te betekenen? Heb je ervaring of affiniteit met mensen met een beperking? Dan maken wij graag kennis met jou. WAAR Delft en omgeving. Bouldertrajecten. PERIODE Eens per twee weken, evt. eens per drie weken. Bij voorkeur op woensdagmiddag, maar in overleg kan hiervan afgeweken worden. . WAT KRIJG JE ERVOOR TERUG? • Veel gezelligheid, nieuw contact en dankbaarheid. • Een introductiecursus, scholing en begeleiding vanuit VTV. • Reis- en onkostenvergoeding. • Een WA- en ongevallenverzekering op het tijdstip van het vrijwilligerswerk. NB Voor alle vrijwilligers vragen wij een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan. De kosten worden door VTV vergoed. OVER VTV VTV, Vrijetijdsbesteding, Thuismaatjes en Vormingsactiviteiten, biedt mensen met een beperking diverse groepsactiviteiten, 1 op 1 sportbegeleiding met de Beweegcoach en Thuismaatjes in de regio’s Delft, Leiden en Den Haag. Bij VTV kun je meedoen én meehelpen. Zo kan je bij Thuismaatjes aan de slag als maatje, oppas, speelmaatje of gastgezin voor (gezinsleden van) mensen met een beperking. Dankzij professionals én vele vrijwilligers bloeien deelnemers op, vergroten zijn hun netwerk en worden zij zelfstandiger. Wil je ook jouw steentje bijdragen? Wij zoeken regelmatig enthousiaste vrijwilligers voor de diverse activiteiten en maatjesprojecten. Kijk op [website verborgen] voor al onze diensten, activiteiten en vacatures.

Onderwijsmaatje voor kinderen gezocht
's-Gravenhage, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Barendrecht, Capelle aan den IJssel, Den Helder, Deventer, Dronten, Ede, Eindhoven, Hilversum, Katwijk, Lansingerland, Leusden, Rotterdam, Sittard-Geleen, Stichtse Vecht, Utrecht, Voorschoten, Westland, Zoetermeer, Zuidplas

Onderwijsmaatje voor kinderen gezocht

Wekelijks · 1 tot 2 uur
OpenEmbassy

Als TOMaatje draag je bij aan de toekomst van kinderen met een vlucht achtergrond door ze te helpen met hun schoolwerk. Vrijwilligers bij Open Embassy ondersteunen nieuwkomersgezinnen bij het vinden van hun weg in het Nederlandse onderwijssysteem. Maak impact met dit waardevolle vrijwilligerswerk en help online of fysiek met basis- of middelbare schoolvakken voor 1 à 2 uur per week. Wat ga je doen: Als TOMaatje help je een kind/jongere (7-18 jaar) uit een nieuwkomersgezin wanneer het onderwijs niet goed lukt. Je biedt op een laagdrempelige manier ondersteuning bij het maken van huiswerk, oefenen van de Nederlandse taal en andere moeilijke schoolvakken. Ook het betrekken van de ouders bij het schoolwerk van hun kinderen zorgt ervoor dat je een rol van mentor en buddy krijgt. Je spreekt af wanneer het jou, het kind/jongere en de ouders het beste uitkomt. Dit gebeurt in overleg. De begeleiding gebeurt online, fysiek bij jou of het gezin thuis, of op een openbare locatie zoals een bibliotheek. Wat krijg je van ons: - Een online inwerktraject om je op weg te helpen. - Toegang tot een online community voor het delen van tips en kennis. - Informatiebijeenkomsten over interculturele communicatie of vakinhoudelijke kennis. - Meerdere intervisies per jaar. Wat we vragen van jou: - Je beheerst de Nederlandse taal. - Je bent bekend met het Nederlandse onderwijssysteem. - Je kunt goed met kinderen overweg. - Je bent open-minded en nieuwsgierig naar andere culturen. - Je hebt de tijd en ruimte af te spreken: minimaal 1 uur per week voor een langere periode. Werken als TOMaatje: Door jouw inzet zorg je ervoor dat kinderen en jongeren hun Nederlandse taal verbeteren en vragen kunnen stellen over hun huiswerk. Dit is van groot belang voor hun schoolcarrière. Ook kun je de ouders ondersteunen en ze wegwijs maken in het Nederlandse schoolsysteem. Werken als TOMaatje is daarom zinvol werk met een grote maatschappelijke impact. Tegelijkertijd leer je een nieuwkomers gezin beter kennen en maak je onderdeel uit van een community van zo'n 300 andere enthousiaste TOMaatjes. Doe mee! Ben jij bereid en beschikbaar om een kind te begeleiden? Geef je op als onderwijsmaatje en help een kind of een jongere uit een nieuwkomersgezin met schoolwerk. Wil je meer weten of meedoen? Reageer op deze vacature of meld je aan op onze website.

Actieonderzoeker Groep 8
's-Gravenhage, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Barendrecht, Capelle aan den IJssel, Den Helder, Deventer, Dronten, Ede, Eindhoven, Hilversum, Katwijk, Lansingerland, Leusden, Rotterdam, Sittard-Geleen, Stichtse Vecht, Utrecht, Voorschoten, Westland, Zoetermeer, Zuidplas

Actieonderzoeker Groep 8

Project · wekelijks 1 tot 2 uur
OpenEmbassy

Wil jij impact maken in het onderwijs? Meld je aan voor de mijlpaalgroep van ThuisOnderwijsMaatjes (TOMaatjes). Wij helpen kinderen van nieuwkomers met bijlessen. Wat ga je doen? • Wekelijkse bijlessen met een kind uit groep 8 • Samen voorbereiden op de doorstroomtoets in februari • Onderzoek naar wat er nodig is voor het kind om te slagen Hoe word je ondersteund? • Je krijgt een training in onze actieonderzoekmethode • Online intervisies • Begeleiding in kleine groepjes met andere vrijwilligers Over OpenEmbassy: OpenEmbassy is een sociale onderneming uit Amsterdam die landelijk opereert. Wij zorgen ervoor dat nieuwkomers zinnig, waardig en vlot hun weg kunnen vinden in Nederland. Het TOMaatjes team houdt zich voornamelijk bezig met het helpen van kinderen en jongeren uit een nieuwkomersgezin met schoolwerk. Naast dat je een kind helpt om zich goed voor te bereiden op de doorstroomtoets en zo op zijn of haar echte niveau te starten aan de middelbare school, verzamel je data die gebruikt kan worden om kennis over het onderwijs op te doen. Deze kennis zullen we aan het einde bundelen en gebruiken om het systeem te veranderen. Wat wordt er van je verwacht? • Wekelijks 1 uur bijles met achteraf 5 minuten verslaglegging. • Betrokkenheid van 5 september tot 29 maart • Een keer met het kind (en mogelijk het gezin) naar de bibliotheek gaan • Het bijwonen van de startbijeenkomst en 4 van de 5 andere bijeenkomsten. • Als onderdeel van je aanmelding vragen we een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) voor je aan. Op de volgende dagen vinden de bijeenkomsten plaats waar jij als actie-onderzoeker bij bent: • Kickoff op 5 september 20:00-22:00 (online) • Actieonderzoektraining op 18 september van 20:00-22:00 (online) • Bijeenkomst uitwisselen van ervaringen 10 oktober 20:00-22:00 (online) • Bijeenkomst en training 14 november 20:00-22:00 (online) • Bijeenkomst en training 12 december 20:00-22:00 (online) • Bijeenkomst en afsluiting 16 januari 20:00-22:00 (online) • Afsluiting op locatie in Amsterdam 29 maart 14:00-17:00 (op locatie) Zet deze datums alvast in je agenda! De volgende trainingen zijn niet verplicht maar kun je ook aan deelnemen: • Training verschilbewust 25 september 19:00-21:45 (online) • Training verschilbewust 15 september zondag 10:00-18:00 (op locatie in Amsterdam) Wil je meedoen? Meld je dan zo snel mogelijk aan!