Direct naar de inhoud van deze paginacsrf
NLvoorelkaar

Dierenbuddy Amersfoort (De Dierenbescherming)

Houd je van huisdieren en doe je graag iets voor ouderen/chronisch zieken? Dan is Dierenbuddy beslist iets voor jou. Dierenbuddy's gezocht in Amersfoort Dierenbuddy is op zoek naar ondersteuners voor ouderen, chronisch zieken of mensen met mentale problemen die een huisdier hebben. Vrijwilligers van De Dierenbescherming helpen als Dierenbuddy ouderen/chronisch zieken die een huisdier bezitten, met het verzorgen van hun dier als de eigenaar daar zelf niet meer volledig toe in staat is. Het is enorm dankbaar werk, maar het is niet altijd even makkelijk. Als vrijwilliger heb je, naast de verzorging van het huisdier, een belangrijke signalerende rol of het nog goed gaat met het dier én met de hulpvrager. Je moet als vrijwilliger met de hulpvrager en hun, vaak oude, dieren weten om te gaan. Sommige van onze cliënten wonen in verzorgingshuizen in Amersfoort maar ook zelfstandig wonende ouderen, chronisch zieken en jongere mensen doen een beroep op onze hulp. Wij vragen: • Minimaal 2 á 3 uur beschikbaarheid per week voor een langere periode (minimaal een half jaar). Voorkeur doordeweeks/overdag; • Affiniteit en ervaring hebben met huisdieren; • Nuchter zijn, proactief en betrouwbaar; • Ervaring met oudere mensen, chronisch zieken en/of GGZ problematiek; • Afspraak = afspraak mentaliteit; • Goede sociale en communicatieve vaardigheden. We werken met een rooster en verwachten dat je minimaal 1 dagdeel per week ingeroosterd wordt om een hulpvrager en zijn of haar huisdier(en) te bezoeken. Het is daarom handig als je uit Amersfoort zelf of de directe omgeving van Amersfoort komt. Wij bieden: Interessant, afwisselend en dankbaar vrijwilligerswerk met een team van collega Dierenbuddy's die je graag ondersteunen en adviseren. Ook is de landelijk vrijwilligerscoördinator altijd te bereiken voor vragen en advies en zal je worden ondersteund door de consulente van de regio. Dierenbuddy is dé mogelijkheid om een belangrijke bijdrage te leveren aan het welzijn van ouderen/(chronisch)zieken en hun geliefde huisdier! Mocht je geïnteresseerd zijn om Dierenbuddy te worden? Solliciteer dan nu. Onze vrijwilligerscoördinator Amy, zal dan zo spoedig mogelijk contact met je opnemen om een online intake gesprek in te plannen. Mocht je nog vragen hebben, stel ze dan gerust via een bericht op deze site. Hopelijk tot snel!

Lees meer
structureel

Amersfoort

Maatje, buddy & gezelschap
Dierenverzorging

Beschrijving

Houd je van huisdieren en doe je graag iets voor ouderen/chronisch zieken? Dan is Dierenbuddy beslist iets voor jou.

Dierenbuddy's gezocht in Amersfoort
Dierenbuddy is op zoek naar ondersteuners voor ouderen, chronisch zieken of mensen met mentale problemen die een huisdier hebben. Vrijwilligers van De Dierenbescherming helpen als Dierenbuddy ouderen/chronisch zieken die een huisdier bezitten, met het verzorgen van hun dier als de eigenaar daar zelf niet meer volledig toe in staat is.

Het is enorm dankbaar werk, maar het is niet altijd even makkelijk. Als vrijwilliger heb je, naast de verzorging van het huisdier, een belangrijke signalerende rol of het nog goed gaat met het dier én met de hulpvrager. Je moet als vrijwilliger met de hulpvrager en hun, vaak oude, dieren weten om te gaan.

Sommige van onze cliënten wonen in verzorgingshuizen in Amersfoort maar ook zelfstandig wonende ouderen, chronisch zieken en jongere mensen doen een beroep op onze hulp.

Wij vragen:
• Minimaal 2 á 3 uur beschikbaarheid per week voor een langere periode (minimaal een half jaar). Voorkeur doordeweeks/overdag;
• Affiniteit en ervaring hebben met huisdieren;
• Nuchter zijn, proactief en betrouwbaar;
• Ervaring met oudere mensen, chronisch zieken en/of GGZ problematiek;
• Afspraak = afspraak mentaliteit;
• Goede sociale en communicatieve vaardigheden.

We werken met een rooster en verwachten dat je minimaal 1 dagdeel per week ingeroosterd wordt om een hulpvrager en zijn of haar huisdier(en) te bezoeken. Het is daarom handig als je uit Amersfoort zelf of de directe omgeving van Amersfoort komt.

Wij bieden:
Interessant, afwisselend en dankbaar vrijwilligerswerk met een team van collega Dierenbuddy's die je graag ondersteunen en adviseren. Ook is de landelijk vrijwilligerscoördinator altijd te bereiken voor vragen en advies en zal je worden ondersteund door de consulente van de regio.

Dierenbuddy is dé mogelijkheid om een belangrijke bijdrage te leveren aan het welzijn van ouderen/(chronisch)zieken en hun geliefde huisdier!

Mocht je geïnteresseerd zijn om Dierenbuddy te worden? Solliciteer dan nu.
Onze vrijwilligerscoördinator Amy, zal dan zo spoedig mogelijk contact met je opnemen om een online intake gesprek in te plannen. Mocht je nog vragen hebben, stel ze dan gerust via een bericht op deze site.

Hopelijk tot snel!

Praktische informatie

Tijd

Wekelijks 1 tot 3 uur

Locatie

Amersfoort

Impact

Impactgebied
Sociaal & welzijn
Tuin, dieren & natuur
Categorie
Maatje, buddy & gezelschap
Dierenverzorging
Sarah
85% profielsterkte

Over Sarah

Landelijk vrijwilligerscoördinator Dierenbuddy (De Dierenbescherming)

  • Deze vraag is gecheckt door de helpdesk
  • Sarah is ingeschreven op NLvoorelkaar sinds 01-05-2023
  • Meerdere positieve matches gemaakt
  • 2 aanbevelingen ontvangen
Vriendelijk en behulpzaam.
Tom

Bekijk meer van Dierenbuddy (De Dierenbescherming)

Dierenbuddy Edam (De Dierenbescherming)

Dierenbuddy Edam (De Dierenbescherming)
Edam-Volendam
Wekelijks · 1 tot 3 uur
Dierenbuddy (De Dierenbescherming)
Houd je van huisdieren en doe je graag iets voor ouderen/chronisch zieken? Dan is Dierenbuddy beslist iets voor jou. Dierenbuddy's gezocht in Edam Dierenbuddy is op zoek naar ondersteuners voor ouderen, chronisch zieken of mensen met mentale problemen die een huisdier hebben. Vrijwilligers van De Dierenbescherming helpen als Dierenbuddy ouderen/chronisch zieken die een huisdier bezitten, met het verzorgen van hun dier als de eigenaar daar zelf niet meer volledig toe in staat is. Het is enorm dankbaar werk, maar het is niet altijd even makkelijk. Als vrijwilliger heb je, naast de verzorging van het huisdier, een belangrijke signalerende rol of het nog goed gaat met het dier én met de hulpvrager. Je moet als vrijwilliger met de hulpvrager en hun, vaak oude, dieren weten om te gaan. Sommige van onze cliënten wonen in verzorgingshuizen in Edam maar ook zelfstandig wonende ouderen, chronisch zieken en jongere mensen doen een beroep op onze hulp. Wij vragen: • Minimaal 2 á 3 uur beschikbaarheid per week voor een langere periode (minimaal een half jaar). Voorkeur doordeweeks/overdag; • Affiniteit en ervaring hebben met huisdieren; • Nuchter zijn, proactief en betrouwbaar; • Ervaring met oudere mensen, chronisch zieken en/of GGZ problematiek; • Afspraak = afspraak mentaliteit; • Goede sociale en communicatieve vaardigheden. We werken met een rooster en verwachten dat je minimaal 1 dagdeel per week ingeroosterd wordt om een hulpvrager en zijn of haar huisdier(en) te bezoeken. Het is daarom handig als je uit Edam zelf of de directe omgeving van Edam komt. Wij bieden: Interessant, afwisselend en dankbaar vrijwilligerswerk met een team van collega Dierenbuddy's die je graag ondersteunen en adviseren. Ook is de landelijk vrijwilligerscoördinator altijd te bereiken voor vragen en advies en zal je worden ondersteund door de consulente van de regio. Dierenbuddy is dé mogelijkheid om een belangrijke bijdrage te leveren aan het welzijn van ouderen/(chronisch)zieken en hun geliefde huisdier! Mocht je geïnteresseerd zijn om Dierenbuddy te worden? Solliciteer dan nu. Onze vrijwilligerscoördinator Amy, zal dan zo spoedig mogelijk contact met je opnemen om een online intake gesprek in te plannen. Mocht je nog vragen hebben, stel ze dan gerust via een bericht op deze site. Hopelijk tot snel!

Dierenbuddy's Spijkenisse (Dierenbescherming)

Dierenbuddy's Spijkenisse (Dierenbescherming)
Nissewaard, Zuidplas
Wekelijks · 1 tot 3 uur
Dierenbuddy (De Dierenbescherming)
Houd je van huisdieren en doe je graag iets voor ouderen/chronisch zieken? Dan is Dierenbuddy beslist iets voor jou. Dierenbuddy's gezocht in Spijkenisse. Dierenbuddy is op zoek naar ondersteuners voor ouderen, chronisch zieken of mensen met mentale problemen die een huisdier hebben. Vrijwilligers van De Dierenbescherming helpen als Dierenbuddy ouderen/chronisch zieken die een huisdier bezitten, met het verzorgen van hun dier als de eigenaar daar zelf niet meer volledig toe in staat is. Het is enorm dankbaar werk, maar het is niet altijd even makkelijk. Als vrijwilliger heb je, naast de verzorging van het huisdier, een belangrijke signalerende rol of het nog goed gaat met het dier én met de hulpvrager. Je moet als vrijwilliger met de hulpvrager en hun, vaak oude, dieren weten om te gaan. Sommige van onze cliënten wonen in verzorgingshuizen maar ook zelfstandig wonende ouderen, chronisch zieken en jongere mensen doen een beroep op onze hulp. Wij vragen: • Minimaal 2 á 3 uur beschikbaarheid per week voor een langere periode (minimaal een half jaar). Voorkeur doordeweeks/overdag; • Affiniteit en ervaring hebben met huisdieren; • Nuchter zijn, proactief en betrouwbaar; • Ervaring met oudere mensen, chronisch zieken en/of GGZ problematiek; • Afspraak = afspraak mentaliteit; • Goede sociale en communicatieve vaardigheden. We werken met een rooster en verwachten dat je minimaal 1 dagdeel per week ingeroosterd wordt om een hulpvrager en zijn of haar huisdier(en) te bezoeken. Het is daarom handig als je in Spijkenisse woont of uit de directe omgeving van Spijkenisse komt. Wij bieden: Interessant, afwisselend en dankbaar vrijwilligerswerk met een team van collega Dierenbuddy's die je graag ondersteunen en adviseren. Ook is de landelijk vrijwilligerscoördinator altijd te bereiken voor vragen en advies en zal je worden ondersteund door de consulente van de regio. Dierenbuddy is dé mogelijkheid om een belangrijke bijdrage te leveren aan het welzijn van ouderen/(chronisch)zieken en hun geliefde huisdier! Mocht je geïnteresseerd zijn om Dierenbuddy te worden? Solliciteer dan nu. Onze vrijwilligerscoördinator Sarah, zal dan zo spoedig mogelijk contact met je opnemen om een online intake gesprek in te plannen. Mocht je nog vragen hebben, stel ze dan gerust via een bericht op deze site. Hopelijk tot snel!

Dierenbuddy Nieuwegein (Dierenbescherming)

Dierenbuddy Nieuwegein (Dierenbescherming)
Nieuwegein
Wekelijks · 2 tot 3 uur
Dierenbuddy (De Dierenbescherming)
Houd je van huisdieren en doe je graag iets voor ouderen/chronisch zieken? Dan is Dierenbuddy beslist iets voor jou. Dierenbuddy's gezocht in Nieuwegein Dierenbuddy is op zoek naar ondersteuners voor ouderen, chronisch zieken of mensen met mentale problemen die een huisdier hebben. Vrijwilligers van De Dierenbescherming helpen als Dierenbuddy ouderen/chronisch zieken die een huisdier bezitten, met het verzorgen van hun dier als de eigenaar daar zelf niet meer volledig toe in staat is. Het is enorm dankbaar werk, maar het is niet altijd even makkelijk. Als vrijwilliger heb je, naast de verzorging van het huisdier, een belangrijke signalerende rol of het nog goed gaat met het dier én met de hulpvrager. Je moet als vrijwilliger met de hulpvrager en hun, vaak oude, dieren weten om te gaan. Sommige van onze cliënten wonen in verzorgingshuizen maar ook zelfstandig wonende ouderen, chronisch zieken en jongere mensen doen een beroep op onze hulp. Wij vragen: • Minimaal 2 á 3 uur beschikbaarheid per week voor een langere periode (minimaal een half jaar). Voorkeur doordeweeks/overdag; • Affiniteit en ervaring hebben met huisdieren; • Nuchter zijn, proactief en betrouwbaar; • Ervaring met oudere mensen, chronisch zieken en/of GGZ problematiek; • Afspraak = afspraak mentaliteit; • Goede sociale en communicatieve vaardigheden. We werken met een rooster en verwachten dat je minimaal 1 dagdeel per week ingeroosterd wordt om een hulpvrager en zijn of haar huisdier(en) te bezoeken. Het is daarom handig als je in Nieuwegein woont of uit de directe omgeving van Nieuwegein komt. Wij bieden: Interessant, afwisselend en dankbaar vrijwilligerswerk met een team van collega Dierenbuddy's die je graag ondersteunen en adviseren. Ook is de landelijk vrijwilligerscoördinator altijd te bereiken voor vragen en advies en zal je worden ondersteund door de consulente van de regio. Dierenbuddy is dé mogelijkheid om een belangrijke bijdrage te leveren aan het welzijn van ouderen/(chronisch)zieken en hun geliefde huisdier! Mocht je geïnteresseerd zijn om Dierenbuddy te worden? Solliciteer dan nu. Onze vrijwilligerscoördinator Sarah, zal dan zo spoedig mogelijk contact met je opnemen om een online intake gesprek in te plannen. Mocht je nog vragen hebben, stel ze dan gerust via een bericht op deze site. Hopelijk tot snel!

Dierenbuddy Bunschoten-Spakenburg (NVBD)

Dierenbuddy Bunschoten-Spakenburg (NVBD)
Bunschoten
Wekelijks · 2 tot 3 uur
Dierenbuddy (De Dierenbescherming)
Houd je van huisdieren en doe je graag iets voor ouderen/chronisch zieken? Dan is Dierenbuddy beslist iets voor jou. Dierenbuddy's gezocht in Bunschoten-Spakenburg Dierenbuddy is op zoek naar ondersteuners voor ouderen, chronisch zieken of mensen met mentale problemen die een huisdier hebben. Vrijwilligers van De Dierenbescherming helpen als Dierenbuddy ouderen/chronisch zieken die een huisdier bezitten, met het verzorgen van hun dier als de eigenaar daar zelf niet meer volledig toe in staat is. Het is enorm dankbaar werk, maar het is niet altijd even makkelijk. Als vrijwilliger heb je, naast de verzorging van het huisdier, een belangrijke signalerende rol of het nog goed gaat met het dier én met de hulpvrager. Je moet als vrijwilliger met de hulpvrager en hun, vaak oude, dieren weten om te gaan. Sommige van onze cliënten wonen in verzorgingshuizen maar ook zelfstandig wonende ouderen, chronisch zieken en jongere mensen doen een beroep op onze hulp. Wij vragen: • Minimaal 2 á 3 uur beschikbaarheid per week voor een langere periode (minimaal een half jaar). Voorkeur doordeweeks/overdag; • Affiniteit en ervaring hebben met huisdieren; • Nuchter zijn, proactief en betrouwbaar; • Ervaring met oudere mensen, chronisch zieken en/of GGZ problematiek; • Afspraak = afspraak mentaliteit; • Goede sociale en communicatieve vaardigheden. We werken met een rooster en verwachten dat je minimaal 1 dagdeel per week ingeroosterd wordt om een hulpvrager en zijn of haar huisdier(en) te bezoeken. Het is daarom handig als je in Bunschoten-Spakenburg woont of uit de directe omgeving van Bunschoten-Spakenburg komt. Wij bieden: Interessant, afwisselend en dankbaar vrijwilligerswerk met een team van collega Dierenbuddy's die je graag ondersteunen en adviseren. Ook is de landelijk vrijwilligerscoördinator altijd te bereiken voor vragen en advies en zal je worden ondersteund door de consulente van de regio. Dierenbuddy is dé mogelijkheid om een belangrijke bijdrage te leveren aan het welzijn van ouderen/(chronisch)zieken en hun geliefde huisdier! Mocht je geïnteresseerd zijn om Dierenbuddy te worden? Solliciteer dan nu. Onze vrijwilligerscoördinator Sarah, zal dan zo spoedig mogelijk contact met je opnemen om een online intake gesprek in te plannen. Mocht je nog vragen hebben, stel ze dan gerust via een bericht op deze site. Hopelijk tot snel!

Dierenbuddy Utrecht (Dierenbescherming)

Dierenbuddy Utrecht (Dierenbescherming)
Utrecht
Wekelijks · 2 tot 3 uur
Dierenbuddy (De Dierenbescherming)
Houd je van huisdieren en doe je graag iets voor ouderen/chronisch zieken? Dan is Dierenbuddy beslist iets voor jou. Dierenbuddy's gezocht in Utrecht Dierenbuddy is op zoek naar ondersteuners voor ouderen, chronisch zieken of mensen met mentale problemen die een huisdier hebben. Vrijwilligers van De Dierenbescherming helpen als Dierenbuddy ouderen/chronisch zieken die een huisdier bezitten, met het verzorgen van hun dier als de eigenaar daar zelf niet meer volledig toe in staat is. Het is enorm dankbaar werk, maar het is niet altijd even makkelijk. Als vrijwilliger heb je, naast de verzorging van het huisdier, een belangrijke signalerende rol of het nog goed gaat met het dier én met de hulpvrager. Je moet als vrijwilliger met de hulpvrager en hun, vaak oude, dieren weten om te gaan. Sommige van onze cliënten wonen in verzorgingshuizen maar ook zelfstandig wonende ouderen, chronisch zieken en jongere mensen doen een beroep op onze hulp. Wij vragen: • Minimaal 2 á 3 uur beschikbaarheid per week voor een langere periode (minimaal een half jaar). Voorkeur doordeweeks/overdag; • Affiniteit en ervaring hebben met huisdieren; • Nuchter zijn, proactief en betrouwbaar; • Ervaring met oudere mensen, chronisch zieken en/of GGZ problematiek; • Afspraak = afspraak mentaliteit; • Goede sociale en communicatieve vaardigheden. We werken met een rooster en verwachten dat je minimaal 1 dagdeel per week ingeroosterd wordt om een hulpvrager en zijn of haar huisdier(en) te bezoeken. Het is daarom handig als je in Utrecht woont of uit de directe omgeving van Utrecht komt. Wij bieden: Interessant, afwisselend en dankbaar vrijwilligerswerk met een team van collega Dierenbuddy's die je graag ondersteunen en adviseren. Ook is de landelijk vrijwilligerscoördinator altijd te bereiken voor vragen en advies en zal je worden ondersteund door de consulente van de regio. Dierenbuddy is dé mogelijkheid om een belangrijke bijdrage te leveren aan het welzijn van ouderen/(chronisch)zieken en hun geliefde huisdier! Mocht je geïnteresseerd zijn om Dierenbuddy te worden? Solliciteer dan nu. Onze vrijwilligerscoördinator Sarah, zal dan zo spoedig mogelijk contact met je opnemen om een online intake gesprek in te plannen. Mocht je nog vragen hebben, stel ze dan gerust via een bericht op deze site. Hopelijk tot snel!

Dierenbuddy gemeente De Bilt (NVBD)

Dierenbuddy gemeente De Bilt (NVBD)
De Bilt
Wekelijks · 2 tot 3 uur
Dierenbuddy (De Dierenbescherming)
Houd je van huisdieren en doe je graag iets voor ouderen/chronisch zieken? Dan is Dierenbuddy beslist iets voor jou. Dierenbuddy's gezocht in gemeenten De Bilt. Dierenbuddy is op zoek naar ondersteuners voor ouderen, chronisch zieken of mensen met mentale problemen die een huisdier hebben. Vrijwilligers van De Dierenbescherming helpen als Dierenbuddy ouderen/chronisch zieken die een huisdier bezitten, met het verzorgen van hun dier als de eigenaar daar zelf niet meer volledig toe in staat is. Het is enorm dankbaar werk, maar het is niet altijd even makkelijk. Als vrijwilliger heb je, naast de verzorging van het huisdier, een belangrijke signalerende rol of het nog goed gaat met het dier én met de hulpvrager. Je moet als vrijwilliger met de hulpvrager en hun, vaak oude, dieren weten om te gaan. Sommige van onze cliënten wonen in verzorgingshuizen maar ook zelfstandig wonende ouderen, chronisch zieken en jongere mensen doen een beroep op onze hulp. Wij vragen: • Minimaal 2 á 3 uur beschikbaarheid per week voor een langere periode (minimaal een half jaar). Voorkeur doordeweeks/overdag; • Affiniteit en ervaring hebben met huisdieren; • Nuchter zijn, proactief en betrouwbaar; • Ervaring met oudere mensen, chronisch zieken en/of GGZ problematiek; • Afspraak = afspraak mentaliteit; • Goede sociale en communicatieve vaardigheden. We werken met een rooster en verwachten dat je minimaal 1 dagdeel per week ingeroosterd wordt om een hulpvrager en zijn of haar huisdier(en) te bezoeken. Het is daarom handig als je in gemeenten De Bilt woont of uit de directe omgeving van gemeenten De Bilt komt. Wij bieden: Interessant, afwisselend en dankbaar vrijwilligerswerk met een team van collega Dierenbuddy's die je graag ondersteunen en adviseren. Ook is de landelijk vrijwilligerscoördinator altijd te bereiken voor vragen en advies en zal je worden ondersteund door de consulente van de regio. Dierenbuddy is dé mogelijkheid om een belangrijke bijdrage te leveren aan het welzijn van ouderen/(chronisch)zieken en hun geliefde huisdier! Mocht je geïnteresseerd zijn om Dierenbuddy te worden? Solliciteer dan nu. Onze vrijwilligerscoördinator Sarah, zal dan zo spoedig mogelijk contact met je opnemen om een online intake gesprek in te plannen. Mocht je nog vragen hebben, stel ze dan gerust via een bericht op deze site. Hopelijk tot snel!

Dierenbuddy Amersfoort en Soest (NVBD)

Dierenbuddy Amersfoort en Soest (NVBD)
Amersfoort, Soest
Wekelijks · 2 tot 3 uur
Dierenbuddy (De Dierenbescherming)
Houd je van huisdieren en doe je graag iets voor ouderen/chronisch zieken? Dan is Dierenbuddy beslist iets voor jou. Dierenbuddy's gezocht in Amersfoort en Soest Dierenbuddy is op zoek naar ondersteuners voor ouderen, chronisch zieken of mensen met mentale problemen die een huisdier hebben. Vrijwilligers van De Dierenbescherming helpen als Dierenbuddy ouderen/chronisch zieken die een huisdier bezitten, met het verzorgen van hun dier als de eigenaar daar zelf niet meer volledig toe in staat is. Het is enorm dankbaar werk, maar het is niet altijd even makkelijk. Als vrijwilliger heb je, naast de verzorging van het huisdier, een belangrijke signalerende rol of het nog goed gaat met het dier én met de hulpvrager. Je moet als vrijwilliger met de hulpvrager en hun, vaak oude, dieren weten om te gaan. Sommige van onze cliënten wonen in verzorgingshuizen maar ook zelfstandig wonende ouderen, chronisch zieken en jongere mensen doen een beroep op onze hulp. Wij vragen: • Minimaal 2 á 3 uur beschikbaarheid per week voor een langere periode (minimaal een half jaar). Voorkeur doordeweeks/overdag; • Affiniteit en ervaring hebben met huisdieren; • Nuchter zijn, proactief en betrouwbaar; • Ervaring met oudere mensen, chronisch zieken en/of GGZ problematiek; • Afspraak = afspraak mentaliteit; • Goede sociale en communicatieve vaardigheden. We werken met een rooster en verwachten dat je minimaal 1 dagdeel per week ingeroosterd wordt om een hulpvrager en zijn of haar huisdier(en) te bezoeken. Het is daarom handig als je in Amersfoort of Soest woont of uit de directe omgeving van Amersfoort of Soest komt. Wij bieden: Interessant, afwisselend en dankbaar vrijwilligerswerk met een team van collega Dierenbuddy's die je graag ondersteunen en adviseren. Ook is de landelijk vrijwilligerscoördinator altijd te bereiken voor vragen en advies en zal je worden ondersteund door de consulente van de regio. Dierenbuddy is dé mogelijkheid om een belangrijke bijdrage te leveren aan het welzijn van ouderen/(chronisch)zieken en hun geliefde huisdier! Mocht je geïnteresseerd zijn om Dierenbuddy te worden? Solliciteer dan nu. Onze vrijwilligerscoördinator Sarah, zal dan zo spoedig mogelijk contact met je opnemen om een online intake gesprek in te plannen. Mocht je nog vragen hebben, stel ze dan gerust via een bericht op deze site. Hopelijk tot snel!

Anderen bekeken ook

Enthousiaste tuinvrijwilliger gezocht

Enthousiaste tuinvrijwilliger gezocht
Amersfoort
Wekelijks · 4 tot 8 uur
Stichting
Wil je bijdragen aan een fijne dag voor deelnemers in een gezellige, groene omgeving? Dan zijn wij op zoek naar jou! Wat ga je doen? • Deelnemers begeleiden bij verschillende tuinactiviteiten. • Zorgdragen voor een veilige en leuke sfeer. • Samenwerking met collega's en andere vrijwilligers om een geslaagde dag te behalen. • Helpen met het onderhouden van de tuin en de planten. Wat bieden wij? • Een gezellige en inspirerende omgeving. • De kans om nieuwe ervaringen op te doen en nieuwe mensen te ontmoeten. • Een gevoel van voldoening door een bijdrage te leveren aan de natuur en de gemeenschap. Wat vragen wij? • Affiniteit met tuinieren en natuur. • Geduld en enthousiasme bij het begeleiden van deelnemers. • Een positieve en proactieve instelling. Ben jij de vrijwilliger die we zoeken? Meld je aan en help ons om samen met de deelnemers een mooie en ontspannen dag in de tuin te creëren! Neem voor meer informatie contact op via [jouw contactpersonen] van kom langs bij Dac-eemland. We kijken uit je te ontmoeten! 🌱✨

Noodhulpteamlid Gooi&Vechtstreek (vrijwillig)

Noodhulpteamlid Gooi&Vechtstreek (vrijwillig)
Amersfoort, Bunschoten, De Bilt, Gooise Meren, Zeist
Maandelijks · 0 tot 10 uur
Het Nederlandse Rode Kruis District Gooi & Utrecht
Wat doe jij bij een ongeval of calamiteit? Blijf je rustig en houd jij het hoofd koel? Word vrijwilliger bij het Noodhulpteam en ondersteun ambulancepersoneel en medische professionals bij een crisissituatie. Als vrijwilliger van het Noodhulpteam werk je in een team en word je aangestuurd door een teamleider. Iets voor jou? Kom bij locatie Gooi en Vechtstreek en word Noodhulpteamlid op oproepbasis. Let op: om op deze vacature te reageren moet je al in opleiding zijn tot Evenementen Eerstehulpverlener bij het Rode Kruis of bereid zijn om de leerroute tot Evenementen Eerstehulpverlener bij ons te volgen. 50.000 mensen werden in Limburg geëvacueerd wegens overstromingen in de zomer van 2021: kijk mee met Noah en Naomi hoe het Noodhulpteam helpt. Of kijk hoe andere vrijwilligers vertellen over hun werk als Noodhulpteamlid. WAT GA JE DOEN? Jij: - voert Eerste Hulp handelingen uit op BLS (Basic Life Support) niveau (zelfstandig of in teamverband) en slachtofferbewaking (ABCDE-methode). - draagt slachtofferinformatie over en doet de administratie (zoals slachtofferregistratie). - signaleert/verwijst letsel of aandoeningen waarvoor verpleegkundigen of andere medische professionals geraadpleegd moeten worden (conform RTS). RTS is Revised Trauma Score. - werkt in georganiseerd verband samen met zorgprofessionals (in de T3 verzorglocatie). - faciliteert een T3 verzamel- en verzorgpunt, richt dit in en beheert de materialen. - kunt werken met de materialen in het noodhulpvoertuig (en IFV depot) en de radioportofoon. IFV staat voor Instituut Fysieke Veiligheid. - zorgt voor een veilige en hygiënische werkomgeving. - assisteert en begeleidt (transport) van T3 slachtoffers naar het gemeentelijk opvangcentrum (Bevolkingszorg). T3 is een triage-klasse, triage is de beoordeling van de urgentie van een hulpvraag. - biedt een luisterend oor, aandacht, erkenning, steun en troost. Als hulpverlener ben je: - 18 jaar of ouder. - actief in de evenementenhulpverlening (basisproces). - mobiel bereikbaar en kan voldoen aan opkomsttijd (binnen 30 minuten op aangegeven UGS). UGS staat voor uitgangsstelling, dat is de opkomstlocatie. Voor Gooi en Vechtstreek is dat Bussum. - bereid een pager (pieper) te dragen. - flexibel, integer, aardig, communicatief en stressbestendig. - een teamspeler. - fysiek in staat om alle taken uit te voeren (zie kader). Het is belangrijk dat je als hulpverlener actief kan luisteren. Tijdens je werk moet je prioriteiten stellen en adequaat reageren op de behoeften van slachtoffers. Je werkt in gecoördineerd verband zowel zelfstandig als onder aansturing van een teamleider. Tot slot kan je goed improviseren. Binnen de aangegeven kaders kun en durf je zelfstandig beslissingen te nemen over de uitvoering van je taken. WAT BRENG JE MEE? Jij hebt: - kennis van de grondbeginselen van het Rode Kruis en handelt hiernaar. - het certificaat (leerroute) Basis Eerstehulpverlener (BEHV) en Evenementen Eerstehulpverlener (EEHV), of bent bereid deze te halen. - een hulpverlenende instelling en een representatieve uitstraling. - een ingevulde werkgeversverklaring. - minimaal MBO werk- en denkniveau en spreekt Nederlands. incasseringsvermogen, met name in relatie tot de aard en ernst van de ramp of het incident. WAT KRIJG JE? - leuk, zinvol en verantwoordelijk vrijwilligerswerk! - een vrijwilligersovereenkomst. - de mogelijkheid echt wat te betekenen voor een ander. - relevante opleidingen en trainingen om je kennis te vergroten én je hebt toegang tot online cursussen van GoodHabitz. - doorgroeimogelijkheden om te specialiseren in hulpverlening. - ervaring. Je vergroot jouw deskundigheid en kunt jouw talenten inzetten en ontwikkelen. - een collectieve verzekering wanneer je aan het werk bent voor het Rode Kruis. - in overleg een reiskostenvergoeding op basis van reëel gemaakte onkosten. INTERESSE? Direct solliciteren? Vind deze vacature op de website van het Rode Kruis district Gooi & Utrecht en gebruik de knop ''Solliciteer nu''. Of stuur ons een berichtje via deze website. Mocht je vragen hebben over de vacature, dan kun je bij de vacature op onze website ook de contactgegevens vinden van Hilbert Klunder. Je kunt ons natuurlijk ook rechtstreeks een motivatiemail sturen met jouw cv. Voor deze vacature zoeken wij meerdere kandidaten! Mocht je interesse hebben in deze functie maar ben je nog geen Evenementen Eerstehulpverlener? Dan gaan we graag het gesprek met jou aan en kijken we samen of je na het doorlopen van de onderstaande leerroutes kunt doorgroeien naar het Noodhulpteam. Je start dan met de leerroute tot Basis Eerstehulpverlener, deze bestaat uit een aantal digitale leerroutes, het behalen van jouw EHBO-certificaat Uitgebreide EHBO incl. EHAK (EHBO en reanimatie voor volwassenen en kinderen) en praktijkbegeleiding. Daarna kun je doorgroeien naar de functie van Evenementen Eerstehulpverlener. Deze leerroute bestaat eveneens uit een digitaal gedeelte, daarna volg je online lessen via Teams en een praktijkles met assessment (examen) op locatie. Vervolgens kun je doorgroeien naar het Noodhulpteam door opnieuw het doorlopen van een digitaal gedeelte en het volgen van online lessen via Teams en praktijklessen en een assessment (examen) op locatie. Dit is een leertraject van 1-2 jaar, afhankelijk van jouw kennis en ervaring. Wij hopen je snel te ontmoeten!

Dierenbuddy Amersfoort en Soest (NVBD)

Dierenbuddy Amersfoort en Soest (NVBD)
Amersfoort, Soest
Wekelijks · 2 tot 3 uur
Dierenbuddy (De Dierenbescherming)
Houd je van huisdieren en doe je graag iets voor ouderen/chronisch zieken? Dan is Dierenbuddy beslist iets voor jou. Dierenbuddy's gezocht in Amersfoort en Soest Dierenbuddy is op zoek naar ondersteuners voor ouderen, chronisch zieken of mensen met mentale problemen die een huisdier hebben. Vrijwilligers van De Dierenbescherming helpen als Dierenbuddy ouderen/chronisch zieken die een huisdier bezitten, met het verzorgen van hun dier als de eigenaar daar zelf niet meer volledig toe in staat is. Het is enorm dankbaar werk, maar het is niet altijd even makkelijk. Als vrijwilliger heb je, naast de verzorging van het huisdier, een belangrijke signalerende rol of het nog goed gaat met het dier én met de hulpvrager. Je moet als vrijwilliger met de hulpvrager en hun, vaak oude, dieren weten om te gaan. Sommige van onze cliënten wonen in verzorgingshuizen maar ook zelfstandig wonende ouderen, chronisch zieken en jongere mensen doen een beroep op onze hulp. Wij vragen: • Minimaal 2 á 3 uur beschikbaarheid per week voor een langere periode (minimaal een half jaar). Voorkeur doordeweeks/overdag; • Affiniteit en ervaring hebben met huisdieren; • Nuchter zijn, proactief en betrouwbaar; • Ervaring met oudere mensen, chronisch zieken en/of GGZ problematiek; • Afspraak = afspraak mentaliteit; • Goede sociale en communicatieve vaardigheden. We werken met een rooster en verwachten dat je minimaal 1 dagdeel per week ingeroosterd wordt om een hulpvrager en zijn of haar huisdier(en) te bezoeken. Het is daarom handig als je in Amersfoort of Soest woont of uit de directe omgeving van Amersfoort of Soest komt. Wij bieden: Interessant, afwisselend en dankbaar vrijwilligerswerk met een team van collega Dierenbuddy's die je graag ondersteunen en adviseren. Ook is de landelijk vrijwilligerscoördinator altijd te bereiken voor vragen en advies en zal je worden ondersteund door de consulente van de regio. Dierenbuddy is dé mogelijkheid om een belangrijke bijdrage te leveren aan het welzijn van ouderen/(chronisch)zieken en hun geliefde huisdier! Mocht je geïnteresseerd zijn om Dierenbuddy te worden? Solliciteer dan nu. Onze vrijwilligerscoördinator Sarah, zal dan zo spoedig mogelijk contact met je opnemen om een online intake gesprek in te plannen. Mocht je nog vragen hebben, stel ze dan gerust via een bericht op deze site. Hopelijk tot snel!

Lichtpuntje van de week

Lichtpuntje van de week
Amersfoort
Wekelijks · 1 tot 2 uur
Humanitas Eemland
Mensen in hun laatste levensfase zien hun sociaal netwerk steeds verder afbrokkelen. Jij kunt voor hun het lichtpuntje van de week zijn en ertoe bijdragen dat ze zo lang mogelijk actief blijven. Henk komt eens in de twee weken langs en heeft tussendoor ook telefonisch contact met Ans. Samen gaan ze regelmatig naar het nabij gelegen winkelcentrum en inloophuis. Ans vindt het fijn dat Henk een luisterend oor biedt en niet aan haar loopt te trekken. Ze kijkt uit naar de afspraken die ze samen hebben. Het is altijd weer gezellig om elkaar te zien. In Henk heeft ze een fijne gesprekspartner die zich goed kan inleven in haar situatie. Ans heeft in de afgelopen maand weer een vriendin verloren, daarnaast is de buurman met wie ze goed contact had opgenomen in een verpleeghuis. De familie verwacht niet dat hij weer thuis zal komen wonen.

Gastdocent EHBO

Gastdocent EHBO
Amersfoort, Bunschoten, De Bilt, De Ronde Venen, Gooise Meren, Houten, Nieuwegein, Rhenen, Utrecht, Veenendaal, Zeist
Maandelijks · 0 tot 2 uur
Het Nederlandse Rode Kruis District Gooi & Utrecht
Het Nederlandse Rode Kruis is er voor mensen in nood, zowel om de hoek als ver weg. We helpen vanuit ons hart en met de handen uit de mouwen. We zorgen er ook voor dat mensen zichzelf kunnen én anderen kunnen helpen. Zodat in tijden van nood niemand alleen staat. Het Rode Kruis wil meer kinderen bereiken met EHBO-voorlichting. Want ook zij kunnen helpen als het nodig is, al is het maar met 112 bellen! Hiertoe is laagdrempelig lesmateriaal ontwikkeld, dat door Rode Kruis vrijwilligers in de gastlessen wordt behandeld. Rode Kruis District Gooi & Utrecht is op zoek naar: Gastdocent EHBO-gastlessen (vrijwillig) Voor +/- 10 keer per jaar Wat ga je doen? Je gaat ongeveer 10 keer per jaar EHBO-gastlessen geven aan kinderen van de basisschool (groep 5 t/m 8) en soms een andere locatie als scouting, bso of sportclub. Je geeft, samen met een collega-vrijwilliger, gastlessen van 1 of 2 uur. Je gebruikt het boeiende, interactieve lesmateriaal van het Rode Kruis en past dit zo toe dat de kinderen geboeid zijn en actief meedoen met de les. Je legt theoretische zaken begrijpelijk uit, demonstreert EHBO-handelingen en begeleidt kinderen bij het zelf uitvoeren van deze EHBO-handelingen. Je wordt onderdeel van een team van educatie vrijwilligers van district Utrecht. Wat breng je mee? • Je vindt het leuk om met kinderen te werken en staat graag voor een groep • Je beschikt over goede communicatieve en sociale vaardigheden • Je bent digitaal vaardig; in de lessen wordt gebruik gemaakt van online lesmateriaal. • Je beschikt over een EHBO-diploma of bent bereid die te halen • Je hebt affiniteit met EHBO en het onderwijs aan kinderen • Je bent bereid om training te volgen • Je hebt tijd beschikbaar om minimaal 10 keer per jaar tijdens schooltijden de gastlessen te geven • Je onderschrijft de grondbeginselen van het Nederlandse Rode Kruis Wat krijg je? • De mogelijkheid om een concrete bijdrage te leveren aan het vergroten van kennis, de handelingsperspectieven én de hulpbereidheid van kinderen in district Utrecht. • Je wordt ondersteund en getraind door het Rode Kruis. • Je doet ervaring op met het lesgeven aan kinderen. • Deel uitmaken van een wereldwijde hulporganisatie en een landelijk netwerk • Op basis van jouw persoonlijke wensen en beschikbaarheid ingezet worden. • Tijdens je vrijwilligerswerk voor het Rode Kruis ben je verzekerd en reis- en onkosten worden vergoed. • Naast een vrijwilligersovereenkomst geeft het Rode Kruis je verder ook de mogelijkheid om jezelf te ontplooien, om relevante werkervaring op te doen en kun je trainingen volgen. • Je komt een paar keer per jaar samen met collega educatievrijwilligers van het District Gooi & Utrecht om ervaringen te delen, van elkaar te leren en om op de hoogte gehouden te worden van de ontwikkelingen binnen het Rode Kruis. Interesse? Heb je belangstelling voor deze functie maar wil je meer informatie, dan kun je contact opnemen met Kim van Lierde, Rode Kruis District Gooi & Utrecht. Wil jij je kwaliteiten inzetten voor het Rode Kruis? Klik op onderstaande knop 'Ik wil helpen'. Of solliciteer via onze website. Dit kan door óp onze website bij de vacature te klikken op de knop 'Solliciteer nu. Maar je kunt ons natuurlijk ook een motivatiemail sturen met jouw cv. Wij hopen je snel te ontmoeten!

Gastdocent Woeste Wereld (vrijwillig)

Gastdocent Woeste Wereld (vrijwillig)
Amersfoort, Bunschoten, De Bilt, De Ronde Venen, Gooise Meren, Houten, Nieuwegein, Rhenen, Utrecht, Veenendaal, Zeist
Maandelijks · 2 tot 4 uur
Het Nederlandse Rode Kruis District Gooi & Utrecht
Het Nederlandse Rode Kruis is er voor mensen in nood, zowel om de hoek als ver weg. We helpen vanuit ons hart en met de handen uit de mouwen. We zorgen er ook voor dat mensen zichzelf én anderen kunnen helpen. Zodat in tijden van nood niemand alleen staat. In ons educatieteam is plaats voor een gastdocent die het leuk vindt om onderwijsactiviteiten te verzorgen gericht op klimaat. De door het Rode Kruis ontwikkelde activiteit voor basisscholen behandelt onderwerpen als aardbevingen, overstromingen en extreme hitte. Ons doel is het vergroten van respect, zelfredzaamheid en hulpbereidheid onder zoveel mogelijk kinderen en jongeren. Rode Kruis District Gooi & Utrecht is op zoek naar: Gastdocent Woeste Wereld (vrijwillig) Voor +/- 10 keer per jaar, met ca. 4 keer per jaar een andere activiteit. Wat ga je doen? Je geeft ongeveer 10 keer per jaar, vaak samen met een andere gastdocent, de gastles Woeste Wereld aan kinderen van de basisschool. Of soms een andere locatie als scouting, bso of sportclub. Deze gastles zorgt ervoor dat kinderen meer inzicht en informatie krijgen over natuurrampen en klimaatverandering. Ze leren hoe ze zich kunnen voorbereiden en wat het Rode Kruis doet om mensen in getroffen gebieden te helpen. Je gebruikt het boeiende, interactieve lesmateriaal van het Rode Kruis en past dit zo toe dat de kinderen geboeid zijn en actief meedoen met de les. Wat breng je mee? • Je vindt het leuk om met (kleine) kinderen (groep 1 t/m 8) te werken en hebt affiniteit met onderwijs aan kinderen • Je staat graag voor een groep • Je beschikt over goede communicatieve en sociale vaardigheden • Je bent digitaal vaardig; in de lessen wordt gebruikgemaakt van online lesmateriaal • Je bent bereid om een korte training te volgen • Je hebt tijd beschikbaar om minimaal 10 keer per jaar tijdens schooltijden de gastlessen te geven • Je onderschrijft de grondbeginselen van het Nederlandse Rode Kruis Wat krijg je? • De mogelijkheid om een concrete bijdrage te leveren aan het vergroten van kennis, de handelingsperspectieven én de hulpbereidheid van kinderen in district Utrecht. • Je wordt ondersteund en getraind door het Rode Kruis. • Je doet ervaring op met het lesgeven aan kinderen. • Deel uitmaken van een wereldwijde hulporganisatie en een landelijk netwerk • Op basis van jouw persoonlijke wensen en beschikbaarheid ingezet worden. • Tijdens je vrijwilligerswerk voor het Rode Kruis ben je verzekerd en reis- en onkosten worden vergoed. • Naast een vrijwilligersovereenkomst geeft het Rode Kruis je verder ook de mogelijkheid om jezelf te ontplooien, om relevante werkervaring op te doen en kun je trainingen volgen. • Je komt een paar keer per jaar samen met collega educatievrijwilligers van het District Gooi & Utrecht om ervaringen te delen, van elkaar te leren en om op de hoogte gehouden te worden van de ontwikkelingen binnen het Rode Kruis. Interesse? Direct solliciteren? Klik op de knop bovenaan, 'Ik wil helpen'. Of vind deze vacature op de website van het Rode Kruis district Gooi en Utrecht en gebruik de knop “Solliciteer nu”. Je kunt ons natuurlijk ook rechtstreeks een motivatiemail sturen met jouw cv o.v.v. vacaturenummer 2024-002. Wij hopen je snel te ontmoeten!

Districtcoördinator Contactcirkels

Districtcoördinator Contactcirkels
Amersfoort, Baarn, Bunschoten, De Bilt, De Ronde Venen, Gooise Meren, Houten, Nieuwegein, Rhenen, Utrecht, Veenendaal, Zeist
Wekelijks · 3 tot 8 uur
Het Nederlandse Rode Kruis District Gooi & Utrecht
Als districtcoördinator van de contactcirkels ben je het eerste aanspreekpunt voor de coördinatoren. In deze contactcirkels hebben mensen elke ochtend even een gesprek om te vragen hoe het gaat. Wil je je ook inzetten voor het Rode Kruis? Dicht bij huis een vrijwillige bijdrage leveren met impact voor ouderen? Vind jij het ook belangrijk om eenzaamheid te bestrijden? De Contactcirkel bestaat uit een groep mensen die elke ochtend even contact met elkaar hebben om te vragen of alles goed gaat. Ook heeft het bellen een alarmfunctie en voorkomt het dat het onopgemerkt blijft als er iets met een deelnemer aan de hand is. Wordt er door een deelnemer niet opgenomen dan belt de vrijwilliger van het Rode Kruis een contactpersoon om een kijkje te gaan nemen. Voor de contactcirkels in district Gooi en Utrecht zijn we op naar een: Districtcoördinator Contactcirkels Ca. 3 tot 8 uur per week Wat ga je doen? Contactcirkels worden onderhouden door een team van vrijwilligers en een coördinator. Als districtcoördinator van de contactcirkels ben je het eerste aanspreekpunt voor de coördinatoren van de cirkels. Het is belangrijk dat zij weten dat er iemand voor hen klaarstaat en hen kan adviseren bij vragen. De coördinatoren van de cirkels ondersteunen op hun beurt weer vrijwilligers die bellen met deelnemers. Het is belangrijk dat ze zich gehoord en veilig voelen. Ongeveer 1 keer per maand neem je zelf het initiatief en bel je of bezoek je de coördinatoren zodat er korte lijntjes blijven onderling. • Je zorgt ervoor dat de coördinatoren een laagdrempelig aanspreekpunt hebben. • Je zorgt dat deelnemers geregistreerd worden door de coördinatoren, je denkt mee over het werven van nieuwe deelnemers om de cirkels draaiende te houden en je informeert de coördinatoren over de voortgang • Houdt de intakegesprekken met nieuwe coördinatoren. • Twee keer per jaar organiseer je voor alle coördinatoren een (in) formele bijeenkomst als dank voor hun inzet. Wat vragen wij? • Voor deze functie zoeken wij iemand die bij voorkeur 2 vaste ochtenden per week beschikbaar is. • Kennis heeft van administratieve programma’s zoals Outlook, Word en Excel. Verder werken we veel met Teams voor online vergaderingen en het beheer van documenten. • Affiniteit met de doelgroep van de contactcirkel, ouderen. • Empathie en geduld. • Een verklaring omtrent goed gedrag (VOG), die we gratis voor jou aanvragen. Wat bieden wij jou? • Werken in een team wat zich nog volop aan het ontwikkelen is en wat je dus ook zelf mee vorm kunt geven. • Ontmoetingen om ervaringen uit te wisselen met coördinatoren. • De mogelijkheid interne opleidingen te volgen waaronder de introductiecursus van het Rode Kruis en Goodhabitz; een leerplatform waar alle vrijwilligers van het Rode Kruis gebruik van mogen maken. • Reis- en onkostenvergoeding. • Verzekering. Interesse? Heb je belangstelling voor deze functie maar wil je meer informatie? Neem contact op met Cecilia via een reactie hier of via haar e-mailadres bij de vacature op onze website. Ben je enthousiast en wil je reageren? ? Klik op onderstaande knop 'Ik wil helpen'. Of vind deze vacature op de website van het Rode Kruis district Gooi en Utrecht en gebruik de knop “Solliciteer nu”. Je kunt ons natuurlijk ook rechtstreeks een motivatiemail sturen met jouw cv. Wij hopen je snel te ontmoeten!

Gastdocent Humanity Game (vrijwillig)

Gastdocent Humanity Game (vrijwillig)
Amersfoort, Bunschoten, De Bilt, De Ronde Venen, Gooise Meren, Houten, Nieuwegein, Rhenen, Utrecht, Veenendaal, Zeist
Maandelijks · 0 tot 2 uur
Het Nederlandse Rode Kruis District Gooi & Utrecht
Het Nederlandse Rode Kruis is er voor mensen in nood, zowel om de hoek als ver weg. We helpen vanuit ons hart en met de handen uit de mouwen. We zorgen er ook voor dat mensen zichzelf én anderen kunnen helpen. Zodat in tijden van nood niemand alleen staat. Het Rode Kruis ziet het als haar verantwoordelijkheid om kinderen en jongeren te helpen hun plek in de maatschappij en de wereld in te nemen. Hiervoor heeft het Rode Kruis verschillende gastlessen voor vo en mbo scholen ontwikkelt. In Humanity Game nemen de jongeren moeilijke beslissingen waar hulpverleners in hun werk ook mee te maken krijgen. Welke hulpgoederen zouden ze inzetten tijdens een ernstige ramp? Zorg je eerst voor medische hulp of toch voor schoon drinkwater? In de Humanity Game ervaren de leerlingen dat het bieden van noodhulp niet eenvoudig is. Het Rode Kruis District Gooi & Utrecht is op zoek naar: Gastdocent/Spelleider Humanity Game (vrijwillig) Voor +/- 10 keer per jaar Wat ga je doen? Je treedt op als spelleider, samen met een collega-vrijwilliger, en speelt dit educatieve spel samen met de leerlingen en moedig je hen aan om goed na te denken en de juiste keuzes te maken. De klas wordt verdeelt de klas in drie ‘noodhulpteams’. Als team moeten ze bepalen welke hulp bij vier verschillende rampen het meest dringend is. Ze zetten vervolgens de benodigde hulpmiddelen uit hun basisvoorraad in en krijgen tot slot een video te zien met de juiste oplossing en de uitleg hierbij. Je laat de studenten goed nadenken over de gevolgen van natuurrampen en gewelddadige conflicten en stimuleert hen om oplossingsgericht te denken. Onze voorkeur gaat uit dat gastdocenten Humanity Game, ook de gastles Hero of Humanity geven. Dit is een interactieve les waarin gekeken wordt hoe hulpvaardig de leerlingen zijn. Wat breng je mee? • Je vindt het leuk om een discussie op gang te brengen en in goede banen te leiden • Je wilt je actief in zetten om hulpbereidheid onder de aandacht te brengen bij jongeren • Je vindt het leuk om met jongeren te werken en staat graag voor een groep • Je bent bij voorkeur tussen de 18 en 45 jaar • Je bent bereid te reizen naar scholen in district Utrecht • Je bent minimaal 10 keer per jaar tijdens schooltijden beschikbaar om de gastlessen te geven • Je bent digitaal vaardig; in de lessen wordt gebruik gemaakt van online lesmateriaal • Je staat achter de grondbeginselen van het Rode Kruis Wat krijg je? • De Humanity Game training en verdere ondersteuning • Je maakt deel uit van het enthousiaste educatieteam • De mogelijkheid om presentatie- en didactische vaardigheden op te doen • Deel uitmaken van een wereldwijde hulporganisatie en een landelijk netwerk • Op basis van jouw persoonlijke wensen en beschikbaarheid ingezet worden. • Tijdens je vrijwilligerswerk voor het Rode Kruis ben je verzekerd en reis- en onkosten worden vergoed. • Naast een vrijwilligersovereenkomst geeft het Rode Kruis je verder ook de mogelijkheid om jezelf te ontplooien, om relevante werkervaring op te doen en kun je trainingen volgen. • Je komt een paar keer per jaar samen met collega educatievrijwilligers van het District Gooi & Utrecht om ervaringen te delen, van elkaar te leren en om op de hoogte gehouden te worden van de ontwikkelingen binnen het Rode Kruis. Interesse? Heb je belangstelling voor deze functie maar wil je meer informatie, dan kun je contact opnemen met Kim van Lierde, Rode Kruis District Gooi & Utrecht. Direct solliciteren? Klik op onderstaande knop 'Ik wil helpen'. Of vind deze vacature op de website van het Rode Kruis district Gooi en Utrecht en gebruik de knop “Solliciteer nu”. Je kunt ons natuurlijk ook rechtstreeks een motivatiemail sturen met jouw cv. Wij hopen je snel te ontmoeten!

Bezoekvervoer voor dierbaren - Detentie

Bezoekvervoer voor dierbaren - Detentie
Amersfoort
Eenmalig of wekelijks · 0 tot 4 uur
Jurgen
Vindt jij het fijn om auto te rijden en wil je bijdragen aan het behouden of herstellen van relaties van mensen met een partner in detentie? We zoeken vrijwilligers die zich hiervoor willen inzetten. Waar gaat het om: Je haalt iemand thuis op, brengt deze persoon naar de betreffende gevangenis (PI) en drinkt zelf bv even een kop koffie in de buurt. Daarna haal je diegene weer op en breng je deze naar huis. Stichting Bureau Ja is formeel samenwerkingspartner van Dienst Justitiele Inrichtingen. De onkostenvergoeding die we kunnen bieden is € 0.33 / km. Soms is een rit eenmalig, regelmatig gaat het om een structurele vraag. Die vanzelfsprekend door meerdere vrijwilligers kan worden ingevuld. Inzet bij voorkeur vanuit de regio rond je woonplaats.

Meldpuntbeheerder vermiste/gevonden dieren

Meldpuntbeheerder vermiste/gevonden dieren
Amersfoort, Doetinchem, IJsselstein
Wekelijks · 3 tot 8 uur
Amivedi
Voor onze meldpunten zoekt Amivedi vaste vrijwilligers. Amivedi werkt vanuit ca. 110 meldpunten, verspreid over het hele land. Elk meldpunt ontvangt meldingen uit een bepaald gebied en elk meldpunt wordt gerund door één van de vrijwilligers. Als vaste kracht van Amivedi ondersteunt u één van onze meldpunten. Vanuit huis en met behulp van een eigen computer en telefoon registreert u vermiste en gevonden huisdieren. Hoewel u niet in contact komt met de dieren zelf, helpt u huisdiereigenaren en vinders bij de hereniging van vermiste en gevonden dieren. Daarbij maakt u gebruik van de Amivedi-database maar ook werkt u samen met dierenasiels, dierenambulances en andere instanties. Uw rol hierbij is zowel adviserend als administratief. U controleert namelijk de meldingen die binnenkomen, plaatst ze op onze website en geeft tips aan de melders. Wilt u vrijwilliger worden voor Amivedi? Stuur een email naar: [e-mailadres verborgen] en geef een goede motivatie waarom u voor Amivedi wilt werken. Vrijwilligers worden niet betaald voor hun werkzaamheden. Wel worden onkosten vergoed.