Direct naar de inhoud van deze paginacsrf
NLvoorelkaar

Dierenbuddy Edam (De Dierenbescherming)

Houd je van huisdieren en doe je graag iets voor ouderen/chronisch zieken? Dan is Dierenbuddy beslist iets voor jou. Dierenbuddy's gezocht in Edam Dierenbuddy is op zoek naar ondersteuners voor ouderen, chronisch zieken of mensen met mentale problemen die een huisdier hebben. Vrijwilligers van De Dierenbescherming helpen als Dierenbuddy ouderen/chronisch zieken die een huisdier bezitten, met het verzorgen van hun dier als de eigenaar daar zelf niet meer volledig toe in staat is. Het is enorm dankbaar werk, maar het is niet altijd even makkelijk. Als vrijwilliger heb je, naast de verzorging van het huisdier, een belangrijke signalerende rol of het nog goed gaat met het dier én met de hulpvrager. Je moet als vrijwilliger met de hulpvrager en hun, vaak oude, dieren weten om te gaan. Sommige van onze cliënten wonen in verzorgingshuizen in Edam maar ook zelfstandig wonende ouderen, chronisch zieken en jongere mensen doen een beroep op onze hulp. Wij vragen: • Minimaal 2 á 3 uur beschikbaarheid per week voor een langere periode (minimaal een half jaar). Voorkeur doordeweeks/overdag; • Affiniteit en ervaring hebben met huisdieren; • Nuchter zijn, proactief en betrouwbaar; • Ervaring met oudere mensen, chronisch zieken en/of GGZ problematiek; • Afspraak = afspraak mentaliteit; • Goede sociale en communicatieve vaardigheden. We werken met een rooster en verwachten dat je minimaal 1 dagdeel per week ingeroosterd wordt om een hulpvrager en zijn of haar huisdier(en) te bezoeken. Het is daarom handig als je uit Edam zelf of de directe omgeving van Edam komt. Wij bieden: Interessant, afwisselend en dankbaar vrijwilligerswerk met een team van collega Dierenbuddy's die je graag ondersteunen en adviseren. Ook is de landelijk vrijwilligerscoördinator altijd te bereiken voor vragen en advies en zal je worden ondersteund door de consulente van de regio. Dierenbuddy is dé mogelijkheid om een belangrijke bijdrage te leveren aan het welzijn van ouderen/(chronisch)zieken en hun geliefde huisdier! Mocht je geïnteresseerd zijn om Dierenbuddy te worden? Solliciteer dan nu. Onze vrijwilligerscoördinator Amy, zal dan zo spoedig mogelijk contact met je opnemen om een online intake gesprek in te plannen. Mocht je nog vragen hebben, stel ze dan gerust via een bericht op deze site. Hopelijk tot snel!

Lees meer
structureel

Edam-Volendam

Maatje, buddy & gezelschap
Dierenverzorging

Beschrijving

Houd je van huisdieren en doe je graag iets voor ouderen/chronisch zieken? Dan is Dierenbuddy beslist iets voor jou.

Dierenbuddy's gezocht in Edam
Dierenbuddy is op zoek naar ondersteuners voor ouderen, chronisch zieken of mensen met mentale problemen die een huisdier hebben. Vrijwilligers van De Dierenbescherming helpen als Dierenbuddy ouderen/chronisch zieken die een huisdier bezitten, met het verzorgen van hun dier als de eigenaar daar zelf niet meer volledig toe in staat is.

Het is enorm dankbaar werk, maar het is niet altijd even makkelijk. Als vrijwilliger heb je, naast de verzorging van het huisdier, een belangrijke signalerende rol of het nog goed gaat met het dier én met de hulpvrager. Je moet als vrijwilliger met de hulpvrager en hun, vaak oude, dieren weten om te gaan.

Sommige van onze cliënten wonen in verzorgingshuizen in Edam maar ook zelfstandig wonende ouderen, chronisch zieken en jongere mensen doen een beroep op onze hulp.

Wij vragen:
• Minimaal 2 á 3 uur beschikbaarheid per week voor een langere periode (minimaal een half jaar). Voorkeur doordeweeks/overdag;
• Affiniteit en ervaring hebben met huisdieren;
• Nuchter zijn, proactief en betrouwbaar;
• Ervaring met oudere mensen, chronisch zieken en/of GGZ problematiek;
• Afspraak = afspraak mentaliteit;
• Goede sociale en communicatieve vaardigheden.

We werken met een rooster en verwachten dat je minimaal 1 dagdeel per week ingeroosterd wordt om een hulpvrager en zijn of haar huisdier(en) te bezoeken. Het is daarom handig als je uit Edam zelf of de directe omgeving van Edam komt.

Wij bieden:
Interessant, afwisselend en dankbaar vrijwilligerswerk met een team van collega Dierenbuddy's die je graag ondersteunen en adviseren. Ook is de landelijk vrijwilligerscoördinator altijd te bereiken voor vragen en advies en zal je worden ondersteund door de consulente van de regio.

Dierenbuddy is dé mogelijkheid om een belangrijke bijdrage te leveren aan het welzijn van ouderen/(chronisch)zieken en hun geliefde huisdier!

Mocht je geïnteresseerd zijn om Dierenbuddy te worden? Solliciteer dan nu.
Onze vrijwilligerscoördinator Amy, zal dan zo spoedig mogelijk contact met je opnemen om een online intake gesprek in te plannen. Mocht je nog vragen hebben, stel ze dan gerust via een bericht op deze site.

Hopelijk tot snel!

Praktische informatie

Tijd

Wekelijks 1 tot 3 uur

Locatie

Edam-Volendam

Impact

Impactgebied
Sociaal & welzijn
Tuin, dieren & natuur
Categorie
Maatje, buddy & gezelschap
Dierenverzorging
Sarah
85% profielsterkte

Over Sarah

Landelijk vrijwilligerscoördinator Dierenbuddy (De Dierenbescherming)

  • Deze vraag is gecheckt door de helpdesk
  • Sarah is ingeschreven op NLvoorelkaar sinds 01-05-2023
  • Meerdere positieve matches gemaakt
  • 2 aanbevelingen ontvangen
Vriendelijk en behulpzaam.
Tom

Bekijk meer van Dierenbuddy (De Dierenbescherming)

Dierenbuddy Amersfoort (De Dierenbescherming)

Dierenbuddy Amersfoort (De Dierenbescherming)
Amersfoort
Wekelijks · 1 tot 3 uur
Dierenbuddy (De Dierenbescherming)
Houd je van huisdieren en doe je graag iets voor ouderen/chronisch zieken? Dan is Dierenbuddy beslist iets voor jou. Dierenbuddy's gezocht in Amersfoort Dierenbuddy is op zoek naar ondersteuners voor ouderen, chronisch zieken of mensen met mentale problemen die een huisdier hebben. Vrijwilligers van De Dierenbescherming helpen als Dierenbuddy ouderen/chronisch zieken die een huisdier bezitten, met het verzorgen van hun dier als de eigenaar daar zelf niet meer volledig toe in staat is. Het is enorm dankbaar werk, maar het is niet altijd even makkelijk. Als vrijwilliger heb je, naast de verzorging van het huisdier, een belangrijke signalerende rol of het nog goed gaat met het dier én met de hulpvrager. Je moet als vrijwilliger met de hulpvrager en hun, vaak oude, dieren weten om te gaan. Sommige van onze cliënten wonen in verzorgingshuizen in Amersfoort maar ook zelfstandig wonende ouderen, chronisch zieken en jongere mensen doen een beroep op onze hulp. Wij vragen: • Minimaal 2 á 3 uur beschikbaarheid per week voor een langere periode (minimaal een half jaar). Voorkeur doordeweeks/overdag; • Affiniteit en ervaring hebben met huisdieren; • Nuchter zijn, proactief en betrouwbaar; • Ervaring met oudere mensen, chronisch zieken en/of GGZ problematiek; • Afspraak = afspraak mentaliteit; • Goede sociale en communicatieve vaardigheden. We werken met een rooster en verwachten dat je minimaal 1 dagdeel per week ingeroosterd wordt om een hulpvrager en zijn of haar huisdier(en) te bezoeken. Het is daarom handig als je uit Amersfoort zelf of de directe omgeving van Amersfoort komt. Wij bieden: Interessant, afwisselend en dankbaar vrijwilligerswerk met een team van collega Dierenbuddy's die je graag ondersteunen en adviseren. Ook is de landelijk vrijwilligerscoördinator altijd te bereiken voor vragen en advies en zal je worden ondersteund door de consulente van de regio. Dierenbuddy is dé mogelijkheid om een belangrijke bijdrage te leveren aan het welzijn van ouderen/(chronisch)zieken en hun geliefde huisdier! Mocht je geïnteresseerd zijn om Dierenbuddy te worden? Solliciteer dan nu. Onze vrijwilligerscoördinator Amy, zal dan zo spoedig mogelijk contact met je opnemen om een online intake gesprek in te plannen. Mocht je nog vragen hebben, stel ze dan gerust via een bericht op deze site. Hopelijk tot snel!

Dierenbuddy's Spijkenisse (Dierenbescherming)

Dierenbuddy's Spijkenisse (Dierenbescherming)
Nissewaard, Zuidplas
Wekelijks · 1 tot 3 uur
Dierenbuddy (De Dierenbescherming)
Houd je van huisdieren en doe je graag iets voor ouderen/chronisch zieken? Dan is Dierenbuddy beslist iets voor jou. Dierenbuddy's gezocht in Spijkenisse. Dierenbuddy is op zoek naar ondersteuners voor ouderen, chronisch zieken of mensen met mentale problemen die een huisdier hebben. Vrijwilligers van De Dierenbescherming helpen als Dierenbuddy ouderen/chronisch zieken die een huisdier bezitten, met het verzorgen van hun dier als de eigenaar daar zelf niet meer volledig toe in staat is. Het is enorm dankbaar werk, maar het is niet altijd even makkelijk. Als vrijwilliger heb je, naast de verzorging van het huisdier, een belangrijke signalerende rol of het nog goed gaat met het dier én met de hulpvrager. Je moet als vrijwilliger met de hulpvrager en hun, vaak oude, dieren weten om te gaan. Sommige van onze cliënten wonen in verzorgingshuizen maar ook zelfstandig wonende ouderen, chronisch zieken en jongere mensen doen een beroep op onze hulp. Wij vragen: • Minimaal 2 á 3 uur beschikbaarheid per week voor een langere periode (minimaal een half jaar). Voorkeur doordeweeks/overdag; • Affiniteit en ervaring hebben met huisdieren; • Nuchter zijn, proactief en betrouwbaar; • Ervaring met oudere mensen, chronisch zieken en/of GGZ problematiek; • Afspraak = afspraak mentaliteit; • Goede sociale en communicatieve vaardigheden. We werken met een rooster en verwachten dat je minimaal 1 dagdeel per week ingeroosterd wordt om een hulpvrager en zijn of haar huisdier(en) te bezoeken. Het is daarom handig als je in Spijkenisse woont of uit de directe omgeving van Spijkenisse komt. Wij bieden: Interessant, afwisselend en dankbaar vrijwilligerswerk met een team van collega Dierenbuddy's die je graag ondersteunen en adviseren. Ook is de landelijk vrijwilligerscoördinator altijd te bereiken voor vragen en advies en zal je worden ondersteund door de consulente van de regio. Dierenbuddy is dé mogelijkheid om een belangrijke bijdrage te leveren aan het welzijn van ouderen/(chronisch)zieken en hun geliefde huisdier! Mocht je geïnteresseerd zijn om Dierenbuddy te worden? Solliciteer dan nu. Onze vrijwilligerscoördinator Sarah, zal dan zo spoedig mogelijk contact met je opnemen om een online intake gesprek in te plannen. Mocht je nog vragen hebben, stel ze dan gerust via een bericht op deze site. Hopelijk tot snel!

Dierenbuddy Nieuwegein (Dierenbescherming)

Dierenbuddy Nieuwegein (Dierenbescherming)
Nieuwegein
Wekelijks · 2 tot 3 uur
Dierenbuddy (De Dierenbescherming)
Houd je van huisdieren en doe je graag iets voor ouderen/chronisch zieken? Dan is Dierenbuddy beslist iets voor jou. Dierenbuddy's gezocht in Nieuwegein Dierenbuddy is op zoek naar ondersteuners voor ouderen, chronisch zieken of mensen met mentale problemen die een huisdier hebben. Vrijwilligers van De Dierenbescherming helpen als Dierenbuddy ouderen/chronisch zieken die een huisdier bezitten, met het verzorgen van hun dier als de eigenaar daar zelf niet meer volledig toe in staat is. Het is enorm dankbaar werk, maar het is niet altijd even makkelijk. Als vrijwilliger heb je, naast de verzorging van het huisdier, een belangrijke signalerende rol of het nog goed gaat met het dier én met de hulpvrager. Je moet als vrijwilliger met de hulpvrager en hun, vaak oude, dieren weten om te gaan. Sommige van onze cliënten wonen in verzorgingshuizen maar ook zelfstandig wonende ouderen, chronisch zieken en jongere mensen doen een beroep op onze hulp. Wij vragen: • Minimaal 2 á 3 uur beschikbaarheid per week voor een langere periode (minimaal een half jaar). Voorkeur doordeweeks/overdag; • Affiniteit en ervaring hebben met huisdieren; • Nuchter zijn, proactief en betrouwbaar; • Ervaring met oudere mensen, chronisch zieken en/of GGZ problematiek; • Afspraak = afspraak mentaliteit; • Goede sociale en communicatieve vaardigheden. We werken met een rooster en verwachten dat je minimaal 1 dagdeel per week ingeroosterd wordt om een hulpvrager en zijn of haar huisdier(en) te bezoeken. Het is daarom handig als je in Nieuwegein woont of uit de directe omgeving van Nieuwegein komt. Wij bieden: Interessant, afwisselend en dankbaar vrijwilligerswerk met een team van collega Dierenbuddy's die je graag ondersteunen en adviseren. Ook is de landelijk vrijwilligerscoördinator altijd te bereiken voor vragen en advies en zal je worden ondersteund door de consulente van de regio. Dierenbuddy is dé mogelijkheid om een belangrijke bijdrage te leveren aan het welzijn van ouderen/(chronisch)zieken en hun geliefde huisdier! Mocht je geïnteresseerd zijn om Dierenbuddy te worden? Solliciteer dan nu. Onze vrijwilligerscoördinator Sarah, zal dan zo spoedig mogelijk contact met je opnemen om een online intake gesprek in te plannen. Mocht je nog vragen hebben, stel ze dan gerust via een bericht op deze site. Hopelijk tot snel!

Dierenbuddy Bunschoten-Spakenburg (NVBD)

Dierenbuddy Bunschoten-Spakenburg (NVBD)
Bunschoten
Wekelijks · 2 tot 3 uur
Dierenbuddy (De Dierenbescherming)
Houd je van huisdieren en doe je graag iets voor ouderen/chronisch zieken? Dan is Dierenbuddy beslist iets voor jou. Dierenbuddy's gezocht in Bunschoten-Spakenburg Dierenbuddy is op zoek naar ondersteuners voor ouderen, chronisch zieken of mensen met mentale problemen die een huisdier hebben. Vrijwilligers van De Dierenbescherming helpen als Dierenbuddy ouderen/chronisch zieken die een huisdier bezitten, met het verzorgen van hun dier als de eigenaar daar zelf niet meer volledig toe in staat is. Het is enorm dankbaar werk, maar het is niet altijd even makkelijk. Als vrijwilliger heb je, naast de verzorging van het huisdier, een belangrijke signalerende rol of het nog goed gaat met het dier én met de hulpvrager. Je moet als vrijwilliger met de hulpvrager en hun, vaak oude, dieren weten om te gaan. Sommige van onze cliënten wonen in verzorgingshuizen maar ook zelfstandig wonende ouderen, chronisch zieken en jongere mensen doen een beroep op onze hulp. Wij vragen: • Minimaal 2 á 3 uur beschikbaarheid per week voor een langere periode (minimaal een half jaar). Voorkeur doordeweeks/overdag; • Affiniteit en ervaring hebben met huisdieren; • Nuchter zijn, proactief en betrouwbaar; • Ervaring met oudere mensen, chronisch zieken en/of GGZ problematiek; • Afspraak = afspraak mentaliteit; • Goede sociale en communicatieve vaardigheden. We werken met een rooster en verwachten dat je minimaal 1 dagdeel per week ingeroosterd wordt om een hulpvrager en zijn of haar huisdier(en) te bezoeken. Het is daarom handig als je in Bunschoten-Spakenburg woont of uit de directe omgeving van Bunschoten-Spakenburg komt. Wij bieden: Interessant, afwisselend en dankbaar vrijwilligerswerk met een team van collega Dierenbuddy's die je graag ondersteunen en adviseren. Ook is de landelijk vrijwilligerscoördinator altijd te bereiken voor vragen en advies en zal je worden ondersteund door de consulente van de regio. Dierenbuddy is dé mogelijkheid om een belangrijke bijdrage te leveren aan het welzijn van ouderen/(chronisch)zieken en hun geliefde huisdier! Mocht je geïnteresseerd zijn om Dierenbuddy te worden? Solliciteer dan nu. Onze vrijwilligerscoördinator Sarah, zal dan zo spoedig mogelijk contact met je opnemen om een online intake gesprek in te plannen. Mocht je nog vragen hebben, stel ze dan gerust via een bericht op deze site. Hopelijk tot snel!

Dierenbuddy Utrecht (Dierenbescherming)

Dierenbuddy Utrecht (Dierenbescherming)
Utrecht
Wekelijks · 2 tot 3 uur
Dierenbuddy (De Dierenbescherming)
Houd je van huisdieren en doe je graag iets voor ouderen/chronisch zieken? Dan is Dierenbuddy beslist iets voor jou. Dierenbuddy's gezocht in Utrecht Dierenbuddy is op zoek naar ondersteuners voor ouderen, chronisch zieken of mensen met mentale problemen die een huisdier hebben. Vrijwilligers van De Dierenbescherming helpen als Dierenbuddy ouderen/chronisch zieken die een huisdier bezitten, met het verzorgen van hun dier als de eigenaar daar zelf niet meer volledig toe in staat is. Het is enorm dankbaar werk, maar het is niet altijd even makkelijk. Als vrijwilliger heb je, naast de verzorging van het huisdier, een belangrijke signalerende rol of het nog goed gaat met het dier én met de hulpvrager. Je moet als vrijwilliger met de hulpvrager en hun, vaak oude, dieren weten om te gaan. Sommige van onze cliënten wonen in verzorgingshuizen maar ook zelfstandig wonende ouderen, chronisch zieken en jongere mensen doen een beroep op onze hulp. Wij vragen: • Minimaal 2 á 3 uur beschikbaarheid per week voor een langere periode (minimaal een half jaar). Voorkeur doordeweeks/overdag; • Affiniteit en ervaring hebben met huisdieren; • Nuchter zijn, proactief en betrouwbaar; • Ervaring met oudere mensen, chronisch zieken en/of GGZ problematiek; • Afspraak = afspraak mentaliteit; • Goede sociale en communicatieve vaardigheden. We werken met een rooster en verwachten dat je minimaal 1 dagdeel per week ingeroosterd wordt om een hulpvrager en zijn of haar huisdier(en) te bezoeken. Het is daarom handig als je in Utrecht woont of uit de directe omgeving van Utrecht komt. Wij bieden: Interessant, afwisselend en dankbaar vrijwilligerswerk met een team van collega Dierenbuddy's die je graag ondersteunen en adviseren. Ook is de landelijk vrijwilligerscoördinator altijd te bereiken voor vragen en advies en zal je worden ondersteund door de consulente van de regio. Dierenbuddy is dé mogelijkheid om een belangrijke bijdrage te leveren aan het welzijn van ouderen/(chronisch)zieken en hun geliefde huisdier! Mocht je geïnteresseerd zijn om Dierenbuddy te worden? Solliciteer dan nu. Onze vrijwilligerscoördinator Sarah, zal dan zo spoedig mogelijk contact met je opnemen om een online intake gesprek in te plannen. Mocht je nog vragen hebben, stel ze dan gerust via een bericht op deze site. Hopelijk tot snel!

Dierenbuddy gemeente De Bilt (NVBD)

Dierenbuddy gemeente De Bilt (NVBD)
De Bilt
Wekelijks · 2 tot 3 uur
Dierenbuddy (De Dierenbescherming)
Houd je van huisdieren en doe je graag iets voor ouderen/chronisch zieken? Dan is Dierenbuddy beslist iets voor jou. Dierenbuddy's gezocht in gemeenten De Bilt. Dierenbuddy is op zoek naar ondersteuners voor ouderen, chronisch zieken of mensen met mentale problemen die een huisdier hebben. Vrijwilligers van De Dierenbescherming helpen als Dierenbuddy ouderen/chronisch zieken die een huisdier bezitten, met het verzorgen van hun dier als de eigenaar daar zelf niet meer volledig toe in staat is. Het is enorm dankbaar werk, maar het is niet altijd even makkelijk. Als vrijwilliger heb je, naast de verzorging van het huisdier, een belangrijke signalerende rol of het nog goed gaat met het dier én met de hulpvrager. Je moet als vrijwilliger met de hulpvrager en hun, vaak oude, dieren weten om te gaan. Sommige van onze cliënten wonen in verzorgingshuizen maar ook zelfstandig wonende ouderen, chronisch zieken en jongere mensen doen een beroep op onze hulp. Wij vragen: • Minimaal 2 á 3 uur beschikbaarheid per week voor een langere periode (minimaal een half jaar). Voorkeur doordeweeks/overdag; • Affiniteit en ervaring hebben met huisdieren; • Nuchter zijn, proactief en betrouwbaar; • Ervaring met oudere mensen, chronisch zieken en/of GGZ problematiek; • Afspraak = afspraak mentaliteit; • Goede sociale en communicatieve vaardigheden. We werken met een rooster en verwachten dat je minimaal 1 dagdeel per week ingeroosterd wordt om een hulpvrager en zijn of haar huisdier(en) te bezoeken. Het is daarom handig als je in gemeenten De Bilt woont of uit de directe omgeving van gemeenten De Bilt komt. Wij bieden: Interessant, afwisselend en dankbaar vrijwilligerswerk met een team van collega Dierenbuddy's die je graag ondersteunen en adviseren. Ook is de landelijk vrijwilligerscoördinator altijd te bereiken voor vragen en advies en zal je worden ondersteund door de consulente van de regio. Dierenbuddy is dé mogelijkheid om een belangrijke bijdrage te leveren aan het welzijn van ouderen/(chronisch)zieken en hun geliefde huisdier! Mocht je geïnteresseerd zijn om Dierenbuddy te worden? Solliciteer dan nu. Onze vrijwilligerscoördinator Sarah, zal dan zo spoedig mogelijk contact met je opnemen om een online intake gesprek in te plannen. Mocht je nog vragen hebben, stel ze dan gerust via een bericht op deze site. Hopelijk tot snel!

Dierenbuddy Amersfoort en Soest (NVBD)

Dierenbuddy Amersfoort en Soest (NVBD)
Amersfoort, Soest
Wekelijks · 2 tot 3 uur
Dierenbuddy (De Dierenbescherming)
Houd je van huisdieren en doe je graag iets voor ouderen/chronisch zieken? Dan is Dierenbuddy beslist iets voor jou. Dierenbuddy's gezocht in Amersfoort en Soest Dierenbuddy is op zoek naar ondersteuners voor ouderen, chronisch zieken of mensen met mentale problemen die een huisdier hebben. Vrijwilligers van De Dierenbescherming helpen als Dierenbuddy ouderen/chronisch zieken die een huisdier bezitten, met het verzorgen van hun dier als de eigenaar daar zelf niet meer volledig toe in staat is. Het is enorm dankbaar werk, maar het is niet altijd even makkelijk. Als vrijwilliger heb je, naast de verzorging van het huisdier, een belangrijke signalerende rol of het nog goed gaat met het dier én met de hulpvrager. Je moet als vrijwilliger met de hulpvrager en hun, vaak oude, dieren weten om te gaan. Sommige van onze cliënten wonen in verzorgingshuizen maar ook zelfstandig wonende ouderen, chronisch zieken en jongere mensen doen een beroep op onze hulp. Wij vragen: • Minimaal 2 á 3 uur beschikbaarheid per week voor een langere periode (minimaal een half jaar). Voorkeur doordeweeks/overdag; • Affiniteit en ervaring hebben met huisdieren; • Nuchter zijn, proactief en betrouwbaar; • Ervaring met oudere mensen, chronisch zieken en/of GGZ problematiek; • Afspraak = afspraak mentaliteit; • Goede sociale en communicatieve vaardigheden. We werken met een rooster en verwachten dat je minimaal 1 dagdeel per week ingeroosterd wordt om een hulpvrager en zijn of haar huisdier(en) te bezoeken. Het is daarom handig als je in Amersfoort of Soest woont of uit de directe omgeving van Amersfoort of Soest komt. Wij bieden: Interessant, afwisselend en dankbaar vrijwilligerswerk met een team van collega Dierenbuddy's die je graag ondersteunen en adviseren. Ook is de landelijk vrijwilligerscoördinator altijd te bereiken voor vragen en advies en zal je worden ondersteund door de consulente van de regio. Dierenbuddy is dé mogelijkheid om een belangrijke bijdrage te leveren aan het welzijn van ouderen/(chronisch)zieken en hun geliefde huisdier! Mocht je geïnteresseerd zijn om Dierenbuddy te worden? Solliciteer dan nu. Onze vrijwilligerscoördinator Sarah, zal dan zo spoedig mogelijk contact met je opnemen om een online intake gesprek in te plannen. Mocht je nog vragen hebben, stel ze dan gerust via een bericht op deze site. Hopelijk tot snel!

Anderen bekeken ook

Planner Trainingsprogramma reg Noord-Holland

Planner Trainingsprogramma reg Noord-Holland
Alkmaar, Bergen (NH.), Beverwijk, Bloemendaal, Castricum, Den Helder, Dijk en Waard, Edam-Volendam, Enkhuizen, Haarlem, Haarlemmermeer, Hollands Kroon, Hoorn, Medemblik, Purmerend, Schagen, Uitgeest, Velsen, Zaanstad, Zandvoort
Wekelijks · 0 tot 4 uur
Rode Kruis
Ben jij een organisatorisch talent met een passie voor vrijwilligerswerk en zelfontplooiing van vrijwilligers? Dan zijn wij op zoek naar jou als onze nieuwe planner voor het trainingsprogramma voor de vrijwillige coördinatoren. Als planner voor het trainingsprogramma voor de vrijwillige coördinatoren in regio Noord-Holland, ben jij de spil in dit proces. Je zorgt ervoor dat alle vrijwillige coördinatoren de juiste trainingen kunnen doen, door dit goed in te plannen. Wat ga je doen? - Inplannen van data voor trainingsbijeenkomsten met de vrijwillige coördinatoren; - Onderhouden van contacten met vrijwillige coördinatoren om afspraken te maken, bevestigen of te verzetten wanneer nodig, dit kan middels e-mail en telefoon gebeuren; - Reserveren van een zaal waar de trainingen kunnen plaatsvinden; - Je houdt bij wie welke training(smodule) heeft gedaan op welke datum en rapporteert dit Wie ben jij? - Communicatief ben je sterk en je beheerst de Nederlandse taal goed in spraak en schrift - Je weet mensen op een prettige manier te benaderen, bent pro-actief en organisatorisch en administratief weet jij je wel raad; - Ervaring met MS Office (Excel, Word en Outlook) is een pré, net als ervaring in een plannersfunctie. Beiden zijn geen vereisten. - De functie is voor ongeveer 4 uur per week, die je zelf flexibel in kan delen. De vacature staat uit voor heel regio Noord-Holland. Regio Noord-Holland is Haarlem en omstreken, Alkmaar en omstreken, Hoorn en omstreken en Purmerend en omstreken. Je komt in een kleine groep met planners en je zal bij voorkeur worden ingezet in of dichtbij jouw eigen woonplaats. Je kunt deze functie tevens goed vanuit huis invullen. Wat bieden we jou? Als vrijwilliger draag je bij aan het werk van het Rode Kruis. Dat geeft een goed gevoel! Je krijgt de kans je talenten te ontwikkelen want het Rode Kruis verzorgt cursussen en/of trainingen ten behoeve van het uitoefenen van de functie. Het Rode Kruis vergoedt gemaakte reis- en onkosten en zorgt dat je tijdens uitvoering van je werkzaamheden verzekerd bent. Bij het Rode Kruis werken we middels de grondbeginselen en onze gedragscode. Interesse? Reageer via de sollicitatiebutton. Meer informatie vind je op onze website. - Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Hulpverlener bevolkingszorg NHN

Hulpverlener bevolkingszorg NHN
Alkmaar, Bergen (NH.), Castricum, Den Helder, Dijk en Waard, Edam-Volendam, Enkhuizen, Hoorn, Medemblik, Schagen, Zaanstad
Wekelijks · 0 tot 4 uur
Rode Kruis
op basis van oproep op verschillende locaties Sta jij mensen bij in hun kwetsbaarste momenten tijdens ingrijpende gebeurtenissen? Elke gemeente in Nederland heeft de taak voor haar inwoners te zorgen bij een ramp of in een crisissituatie. Het Rode Kruis is door de overheid aangewezen om gemeenten hierin te ondersteunen. Naast defensie, de politie, de brandweer en de ziekenhuizen staat het team Bevolkingszorg klaar om hulp te geven aan getroffen mensen. Het team kan bijvoorbeeld helpen bij de evacuatie en opvang van bewoners na een brand of overstroming. Ook staat het team klaar om mensen bij te staan na een tragische gebeurtenis. Bevolkingszorg doen we in het groot en klein. Niet alle hulpvragen hebben grote spoed. Zo helpt het team ook bij het tijdelijk ondersteunen van asielzoekers bij de opstart van een crisisnoodopvanglocatie. Schiphol behoort ook tot het werkgebied. Hier komt het Rode Kruis regelmatig in actie bij grote verstoringen en als reizigers stranden. Over wat je gaat doen · Na een oproep in jouw regio meld jij je bij jouw teamleider en team om hulp te verlenen op een opvanglocatie; · Je bent voor de getroffenen op dat moment het eerste aanspreekpunt; · Je verleent hulp en zorg. Dit kan variëren van organisatorisch en praktisch tot helpende handen én een luisterend oor. Het zorgen voor eten, sanitaire voorzieningen en/of een slaapplaats kan ook tot jouw taak behoren. · Wil je weten hoe een oproep in zijn werk gaat? Bekijk dan dit filmpje (Alarmering Bevolkingszorg op iTel alert | Rode Kruis - YouTube ([website verborgen]). Over het team Als Hulpverlener Bevolkingszorg is het districtsteam Rode Kruis Noord-Holland Noord jouw basis. Het Hoofd Bevolkingszorg zorgt ervoor dat jij je aangehaakt voelt bij het team en is jouw aanspreekpunt. Tijdens een inzet word je aangestuurd door de Teamleider Bevolkingszorg. Je werkt samen met andere vrijwilligers in een fijn team. Met elkaar staan jullie klaar om kwetsbare mensen op te vangen op diverse locaties in district Noord-Holland Noord. Over jou · Voor deze functie is het nodig dat je goed Nederlands spreekt en lichamelijk én mentaal in een goede conditie bent; · Je maakt soepel contact, stelt de ander op zijn gemak en bent sociaal vaardig, maar weet ook van aanpakken; · Je bent flexibel en werkt zelfstandig samen in een team; · Je beschikt over eigen vervoer om bij een oproep naar de locatie in jouw regio te rijden; · Je bent in het bezit van een EHBO-diploma of bent bereid deze via ons te behalen; · Je bent bereid een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan te vragen; de kosten worden vergoed; · Je bent bereid E-learnings te volgen om kennis te maken met het Rode Kruis en haar grondbeginselen; · Je zorgt, dat jouw kennis en vaardigheden up-to-date blijven, zodat jij je als vrijwilliger voor het Rode Kruis kunt blijven inzetten. Over wat dit vrijwilligerswerk jou brengt · Veel voldoening, omdat jij wezenlijke hulp biedt aan medemensen waar en wanneer dit écht nodig is; · Een EHBO-diploma is niet vereist. Het is wel mogelijk jezelf professioneel te ontwikkelen door trainingen op het gebied van EHBO, basis eerstehulpverlening, communiceren met portofoon en bevolkingszorg; · Een kans om jezelf en je daadkrachtige of menslievende kwaliteiten verder te ontwikkelen in een crisissituatie, waardoor je ervaring opdoet en een netwerk opbouwt binnen een noodhulp- organisatie; · Je ontvangt een vrijwilligersovereenkomst, waardoor reiskosten en onkosten worden vergoed. Ook ben je verzekerd tijdens de werkzaamheden. Iets voor jou? Over ons Het helpen van mensen in nood om de hoek – en ver weg, vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt dát is waar het Rode Kruis voor staat. Dit doen wij door het vergroten van de weerbaarheid van mensen, zodat zij zichzelf en anderen helpen in noodsituaties. Daarnaast bieden wij noodhulp en vergroten we de hulpvaardigheid en hulpbereidheid. Het Rode Kruis helpt in Nederland samen met meer dan veertienduizend vrijwilligers door onder andere Noodhulp, Evenementenhulp, Eerste Hulp (onderwijs) en Burgerhulp te bieden. Wij zijn dé verbinder op het gebied van zelfredzaamheid tussen het (lokale) zorg- en veiligheidsdomein. Het Rode Kruis laat zich bij de keuze voor de juiste kandidaat niet leiden door culturele achtergrond, fysieke beperkingen, genderidentiteit, geloofsovertuiging, geaardheid of leeftijd. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Coördinator Opleidingen Zaanstreek-Waterland

Coördinator Opleidingen Zaanstreek-Waterland
Edam-Volendam, Purmerend, Zaanstad
Wekelijks · 0 tot 4 uur
Rode Kruis
Ben jij een geboren organisator die energie krijgt van het plannen en coördineren van trainingen? Wil jij als vrijwilliger een essentiële rol spelen bij het Rode Kruis in de regio Purmerend? Dan zoeken wij jou als onze nieuwe Coördinator opleidingen! Wat ga je doen? Als Coördinator opleidingen organiseer je EHBO-trainingen en -cursussen voor onze vrijwilligers. Je houdt contact met deelnemers en instructeurs, regelt locaties en materialen, en signaleert nieuwe opleidingsbehoeften. Samen met het team draag jij bij aan een goed georganiseerde en impactvolle leeromgeving. Wat neem je mee? • Goede beheersing van de Nederlandse taal in spraak en geschrift. • Goede organisatorische en communicatieve vaardigheden. • Beschikbaarheid van ca. 4 uur per week en woonachtig in regio Purmerend. • Affiniteit met EHBO, dit is geen vereiste. Wat bieden wij? Als vrijwilliger draag je bij aan het werk van het Rode Kruis. Dat geeft een goed gevoel! Je krijgt de kans je talenten te ontwikkelen want het Rode Kruis verzorgt cursussen en/of trainingen ten behoeve van het uitoefenen van de functie. Het Rode Kruis vergoedt gemaakte reis- en onkosten en zorgt dat je tijdens uitvoering van je werkzaamheden verzekerd bent. Bij het Rode Kruis werken we middels de grondbeginselen en onze gedragscode. Wil jij impact maken en anderen helpen zich voor te bereiden op noodsituaties? Solliciteer nu en word onze nieuwe Coördinator Opleidingen! Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Eerste Hulpverleners/EHBO'ers

Eerste Hulpverleners/EHBO'ers
Alkmaar, Bergen (NH.), Castricum, Den Helder, Dijk en Waard, Edam-Volendam, Enkhuizen, Hollands Kroon, Hoorn, Medemblik, Purmerend, Schagen, Zaanstad
Wekelijks · 1 tot 4 uur
Rode Kruis
Houd jij je hoofd koel? Kom jij in actie als iemand direct hulp nodig heeft? Meld je dan bij ons aan als vrijwilliger. Het Nederlandse Rode Kruis is er voor mensen in nood. Zowel om de hoek als ver weg. We helpen vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt. Zodat in tijden van nood niemand alleen staat. Bij hele grote en de kleinere evenementen biedt het Rode Kruis eerste hulp met onze eigen opgeleide EHBO-ers. Daar hebben wij veel vrijwilligers voor nodig. Mensen die klaar staan voor anderen, niet bang zijn om op te treden in een noodsituatie en die het mooi vinden om de EHBO-posten bij evenementen te bemannen. Ben jij de (aankomend) hulpverlener die wij zoeken? We ontmoeten je graag! Eerste Hulpverleners / EHBO’ers (vrijwillig) Wat ga je doen? Een flauwte, een hersenschudding, een bloeding of een alcoholvergiftiging. Je komt van alles tegen tijdens een evenement. Als hulpverlener van het Rode Kruis ben je getraind voor onverwachte situaties. Is er iemand gewond? Je houdt je hoofd koel en neemt je verantwoordelijkheid. Tijdens diverse evenementen in het district Noord-Holland Noord staan jij en je team klaar. De bezoekers hebben een geweldige dag en jij ook. Kijk op ons Youtubekanaal voor een filmpje over evenementenhulpverlening bij het Rode Kruis! Samen maken we een verschil! Wie ben jij? · Je bent 18 jaar of ouder en beheerst de Nederlandse taal goed, zowel in spraak als geschrift. · Je hebt een geldig uitgebreide Rode Kruis EHBO-certificaat (EH4100 of gelijkwaardig diploma) of bent bereid deze te halen. · Je bent stressbestendig en beschikt over incasseringsvermogen. · Je komt direct in actie als er iets gebeurt en neemt je verantwoordelijkheid. · Je luistert goed en reageert op behoeften van slachtoffers. Wij bieden jou Een kans om jouw ervaringen en je netwerk uit te breiden en je (beroepsmatige) kwaliteiten in te zetten voor de samenleving. Je krijgt mogelijkheden om je verder te ontwikkelen en je reis- en onkosten worden vergoed. Heb je belangstelling voor deze functie? Stuur dan je reactie naar ons toe middels de sollicitatiebutton.

Samen belastingaangifte doen

Samen belastingaangifte doen
Edam-Volendam
Project · 1 tot 3 uur in totaal
Wijksteunpunt Civic
Ben jij goed met cijfers en wil je anderen helpen om belastingaangifte te doen? Dan zijn wij op zoek naar jou! Als belastingmaatje geef je hulp aan mensen die zelf moeite hebben met hun belastingaangifte. Samen maken we het makkelijker voor hen om alles op tijd en correct in te dienen. Wat ga je doen? Je helpt mensen met het invullen van hun belastingaangifte. Je legt uit welke gegevens nodig zijn en waar ze deze kunnen vinden en hoe ze het eventueel zelf zouden kunnen doen volgende keer Mocht je dit leuk lijken, stuur dan een berichtje!

Coördinator HOR regio Noord-Holland

Coördinator HOR regio Noord-Holland
Alkmaar, Bergen (NH.), Beverwijk, Bloemendaal, Castricum, Den Helder, Dijk en Waard, Edam-Volendam, Enkhuizen, Haarlem, Haarlemmermeer, Heiloo, Hollands Kroon, Hoorn, Medemblik, Purmerend, Schagen, Uitgeest, Velsen, Zaanstad, Zandvoort
Wekelijks · 0 tot 4 uur
Rode Kruis
Zelfs tijdens oorlog is niet alles geoorloofd. Er gelden regels om menselijk lijden te voorkomen en te beperken. Dit is de kern van het humanitair oorlogsrecht (HOR). Heb jij belangstelling voor dit thema? En lijkt het je leuk om een HOR-team te coördineren en voorlichting te geven? Dan zijn wij op zoek naar jou! Van oudsher is het Rode Kruis hoeder en promotor van het Humanitair Oorlogsrecht. Eén van de taken daarbij is ervoor zorgdragen dat zoveel mogelijk mensen kennis opdoen van dit recht. Want kennis van de regels kan schendingen in de toekomst voorkomen. Dat geldt in tijden van oorlog, maar ook wanneer er vrede is. Als coördinator zorg je dat de voorlichtingen goed ingepland worden en soepel verlopen. Wat ga je doen? - Je bent het eerste aanspreekpunt voor de vrijwillige voorlichters HOR in regio Noord-Holland en de schakel tussen de vrijwilligers en het beroepsteam. Je organiseert per kwartaal een teamoverleg; - Je biedt vrijwilligers HOR ondersteuning op inhoudelijk en logistiek vlak bij (de voorbereiding van) de voorlichtingsactiviteiten. Het bijhouden van ontwikkelingen op het gebied van HOR hoort hier bij; - Netwerken: je legt en onderhoudt contacten met externe partijen - Je houdt de administratie bij en rapporteert dit - Indien nodig of als je het leuk vindt, geef je zelf ook voorlichting over HOR. Wat breng je mee? - Communicatief ben je sterk, je beheerst de Nederlandse taal goed zowel in spraak en geschrift - Je bent zelfstandig maar kan goed functioneren in een groep en de groep motiveren; - Jouw talenten zijn plannen, organiseren en coördineren en je bent oplossingsgericht; - Ongeveer 4 uur per week ben jij beschikbaar voor deze rol en je bent woonachtig in regio Noord- Holland (Haarlem en omstreken, Alkmaar en omstreken of Purmerend en omstreken) Bekendheid met HOR is een pré, geen vereiste en we kunnen je absoluut bijpraten! Wat bieden we jou? Als vrijwilliger draag je bij aan het werk van het Rode Kruis. Dat geeft een goed gevoel! Je krijgt de kans je talenten te ontwikkelen want het Rode Kruis biedt cursussen en/of trainingen ten behoeve van het uitoefenen van je functie. Het Rode Kruis vergoedt gemaakte reis- en onkosten en zorgt dat je tijdens uitvoering van je werkzaamheden verzekerd bent. Bij het Rode Kruis werken we middels de grondbeginselen en onze gedragscode. Ben je geïnteresseerd? Wat leuk! We komen graag met je in contact. Reageer via de sollicitatiebutton. Meer informatie vind je op onze website. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Coördinator VoorleesExpress

Coördinator VoorleesExpress
Edam-Volendam
Wekelijks · 1 tot 2 uur
Bibliotheek Waterland
Stichting VoorleesExpress zorgt ervoor dat kinderen die moeite hebben met taal extra aandacht krijgen. Een half jaar lang gaat een vrijwilliger met hen, en hun ouders, aan de slag met taal en (voor)lezen. Ken je het belang van taalontwikkeling bij kinderen en wil je daaraan bijdragen? Zou je bij de gezinnen langs willen gaan om te vertellen over de VoorleesExpress? Wil je andere vrijwilligers begeleiden in hun voorleestraject? Dan zijn we op zoek naar jou!

Buurtbemiddelaar BeterBuren (vrijwillig)

Buurtbemiddelaar BeterBuren (vrijwillig)
Edam-Volendam, Waterland
Wekelijks · 2 tot 4 uur
Beterburen
Wil jij iets betekenen voor de bewoners van de gemeenten Edam-Volendam & Waterland? Heb je tijd en positieve energie om je in te zetten om een bijdrage te leveren tot verbetering van jouw directe woonomgeving? Stuur ons een bericht! Omschrijving activiteit: Bemiddeling van conflicten tussen buren door de buren te ondersteunen bij het communicatieherstel tussen deze buren. Doelgroep en doel: De doelgroep zijn alle burgers van de gemeenten Edam-Volendam & Waterland. Het doel is het voorzien van een laagdrempelige, kosteloze manier van conflictoplossing voor burgers door burgers. Wij bieden: - een zinvolle tijdsbesteding. - een onkostenvergoeding - Goede begeleiding d.m.v. (telefonisch) overleg en intervisie bijeenkomsten - jaarlijks wordt er deskundigheidsbevordering aangeboden m.b.t. specialisering t.b.v. bemiddeling. Taken van de vrijwilliger: - hoor en wederhoor gesprekken voeren met beide partijen, buur I en buur II - het houden van bemiddelingsgesprekken - het bijwonen van intervisie bijeenkomsten - deelnemen aan de basistraining en vervolgtraining Verwachtte vaardigheden: - goed kunnen luisteren en een open houding hebben - gemotiveerd, betrokken en neutraal zijn - kunnen samenvatten, vragen durven stellen en mensen durven aanspreken - casuïstiek met vertrouwelijkheid kunnen behandelen - verantwoordelijkheid en lerend vermogen - onpartijdig kunnen opereren en vertrouwen genieten van betrokkenen - goed in teamverband kunnen werken - bereid zijn trainingen te volgen - langere periode beschikbaar zijn

Vitaal maatje (v) gezocht voor fietstochtjes

Vitaal maatje (v) gezocht voor fietstochtjes
Edam-Volendam, Uithoorn
Structureel
Roads Maatjesproject
Voor een vrouw van tegen de zeventig jaar uit Uithoorn zoeken wij een vrouwelijk maatje van tussen de veertig en tachtig jaar, dat het leuk vindt om tweewekelijks samen met haar ergens een tochtje te fietsen. De vrouw heeft geen partner of kinderen. Ze heeft behoefte aan een luisterend oor. Iemand bij wie zij haar verhaal kwijt kan. Ze wenst daarom een maatje dat tijdens het maatjescontact ook echt tijd en aandacht voor haar heeft. En dus niet bijvoorbeeld ondertussen met andere dingen bezig is. Daarnaast is het belangrijk dat je als maatje geduld hebt en betrouwbaar bent, je je aan je afspraken houdt, je op tijd arriveert en dat je afspraken vooruit kunt plannen. Doorgaans voelt ze meer connectie met mensen die ook alleen wonen. De vrouw is spiritueel aangelegd. Het zou fijn zijn als de vrijwilliger eveneens spiritueel is ingesteld of in elk geval openstaat voor spiritualiteit. De vrouw is beschikbaar op woensdagmiddag, vrijdagochtend en -middag, zaterdagmiddag of zondagmiddag. Heb je interesse om haar maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar eenmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Vrijwilliger VoorleesExpress Edam-Volendam

Vrijwilliger VoorleesExpress Edam-Volendam
Edam-Volendam
Wekelijks · 1 tot 1 uur
Bibliotheek Waterland
Stichting VoorleesExpress zorgt ervoor dat kinderen die moeite hebben met taal extra aandacht krijgen. Een half jaar lang gaat een vrijwilliger met hen, en hun ouders, aan de slag met taal en (voor)lezen. Als vrijwilliger word je gekoppeld aan een gezin in de buurt. Je ontmoet elkaar bij het gezin thuis, gewoon aan de keukentafel of gezellig op de bank. Samen met ouders ga je aan de slag met taalspelletjes en (voor)lezen. Zo wordt taal leuk en gaat de taalontwikkeling van een kind als een trein! Wil je meer weten? Neem dan een kijkje op de website van de VoorleesExpress, [website verborgen] of neem vrijblijvend contact op met Ilonca.