csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Handen uit de mouwen op Jeugdland-Stad!

Heb jij tijd over en wil je deze tijd nuttig en op een creatieve, leuke manier besteden? Dan zijn wij bij Jeugdland-Stad op zoek naar jou! Wij zijn een veelzijdig en gezellig team, bestaande uit twee vaste medewerkers en een fijne achterban van vrijwilligers, waar we er graag nog meer aan zouden willen toevoegen! Jeugdland-Stad is een grote buitenbouwspeelplaats waar kinderen kunnen skelteren, trampoline springen en hutten bouwen. Echter zijn we nog veel meer dan dat! Wat doen en willen wij dan nog meer? - Dat ieder kind en iedere familie zich welkom voelt bij ons - Leuke activiteiten en evenementen organiseren - Een veilige omgeving bieden waar alle kinderen écht kind kunnen zijn en onbezorgd kunnen spelen - Een persoonlijke benadering richting onze bezoekers Lijkt dit jou leuk en zet je je graag in voor kinderen? Dan zijn wij op zoek naar jou als vrijwilliger in het kinderwerk! Maar dat is niet alles! We hebben tevens een prachtig en groot terrein waar altijd het nodige werk bij komt kijken! Dus voel jij je bijvoorbeeld meer thuis hierin en steek je liever je handen uit de mouwen om gezamenlijk te klussen, bouwen, grasmaaien, snoeien en ga zo nog maar even door? Ook dan ben je bij ons aan het goede adres, want geen dag is bij ons hetzelfde en er is altijd wel iets te doen! We halen veel voldoening uit ons werk en doen dit met veel plezier, ieder op zijn/haar eigen manier! Voor een paar uurtjes, of meerdere dagen per week, er is nog niemand geweest, die niet voor ons fantastische team bezweek! Herken jij je helemaal in deze tekst en denk jij: dit is iets voor mij! Dan nodigen we je graag uit om met ons in gesprek te gaan en wellicht gaan we er dan binnenkort samen tegenaan! Liever eerst eens kijken, om de mogelijkheden te vergelijken? Dat is helemaal goed, ook dan zien we je graag tegemoet! Hopelijk tot snel! Team Jeugdland-Stad

Lees meer

structureel

Almere

Activiteitenbegeleiding
Klussen buiten & tuin
Creativiteit & muziek

Beschrijving

Heb jij tijd over en wil je deze tijd nuttig en op een creatieve, leuke manier besteden?
Dan zijn wij bij Jeugdland-Stad op zoek naar jou!
Wij zijn een veelzijdig en gezellig team, bestaande uit twee vaste medewerkers en een fijne achterban van vrijwilligers, waar we er graag nog meer aan zouden willen toevoegen! Jeugdland-Stad is een grote buitenbouwspeelplaats waar kinderen kunnen skelteren, trampoline springen en hutten bouwen. Echter zijn we nog veel meer dan dat!

Wat doen en willen wij dan nog meer?
- Dat ieder kind en iedere familie zich welkom voelt bij ons
- Leuke activiteiten en evenementen organiseren
- Een veilige omgeving bieden waar alle kinderen écht kind kunnen zijn en
onbezorgd kunnen spelen
- Een persoonlijke benadering richting onze bezoekers

Lijkt dit jou leuk en zet je je graag in voor kinderen? Dan zijn wij op zoek naar jou als vrijwilliger in het kinderwerk!
Maar dat is niet alles! We hebben tevens een prachtig en groot terrein waar altijd het nodige werk bij komt kijken! Dus voel jij je bijvoorbeeld meer thuis hierin en steek je liever je handen uit de mouwen om gezamenlijk te klussen, bouwen, grasmaaien, snoeien en ga zo nog maar even door? Ook dan ben je bij ons aan het goede adres, want geen dag is bij ons hetzelfde en er is altijd wel iets te doen!

We halen veel voldoening uit ons werk en doen dit met veel plezier, ieder op zijn/haar eigen manier! Voor een paar uurtjes, of meerdere dagen per week, er is nog niemand geweest, die niet voor ons fantastische team bezweek!
Herken jij je helemaal in deze tekst en denk jij: dit is iets voor mij! Dan nodigen we je graag uit om met ons in gesprek te gaan en wellicht gaan we er dan binnenkort samen tegenaan!

Liever eerst eens kijken, om de mogelijkheden te vergelijken? Dat is helemaal goed, ook dan zien we je graag tegemoet!

Hopelijk tot snel!
Team Jeugdland-Stad

Praktische informatie

Wekelijks 4 tot 10 uur

Locatie

Almere

Impact

Voor wie

Kinderen & jongeren

Impactgebied

Duurzaamheid & milieu
Sociaal & welzijn
Tuin, dieren & natuur

Categorie

Activiteitenbegeleiding
Klussen buiten & tuin
Creativiteit & muziek
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van De Schoor, Welzijn in Almere

Almere

Taalcoach A1/A2 (Ook voor de avond)

De Schoor, Welzijn in Almere

Taal in de Wijk helpt Almeerders die het Nederlands als tweede taal spreken (NT2) met het oefenen van de Nederlandse taal, zodat zij makkelijker kunnen participeren in de samenleving. Ervaren taalvrijwilligers zijn elke week 1,5 uur in verschillende buurtcentra aanwezig om een groepje Almeerders te helpen bij het verbeteren van hun Nederlandse taalvaardigheden. Functieomschrijving Wekelijks komen een taalvrijwilliger en minimaal 4 deelnemers bij elkaar in het buurtcentrum om samen de Nederlandse taal te oefenen. Hierbij gaat het voornamelijk om de spreek- en luistervaardigheid, maar je bent natuurlijk ook vrij om de schrijf- of leesvaardigheid van de deelnemers aan te pakken. Wil jij graag een bijdrage leveren aan de Almeerse samenleving en vind je het leuk om met de Nederlandse taal bezig te zijn? Ben je daarbij ook één keer per week 1,5 uur beschikbaar? Geef je dan snel op als taalcoach bij Taal in de Wijk! Aanvullende vaardigheden * Je spreekt goed Nederlands en hebt interesse in de Nederlandse taal * Je hebt affiniteit met verschillende culturen * Je hoeft zeker geen docentenachtergrond te hebben, maar je moet het wel leuk vinden om mensen nieuwe dingen te leren. Contactinformatie De Schoor/Taal in de Wijk 1326 CP Almere Website: www.taalindewijkalmere.nl Onkostenvergoeding: Ja

Structureel
Almere

Taalcoach Taalkamer (Voor in de avond)

De Schoor, Welzijn in Almere

Wil jij in gesprek met anderstalige mensen, leren van verschillende culturen en mensen helpen bij het oefenen van de Nederlandse taal? Word dan vrijwilliger bij een taalkamer! Als vrijwilliger bij een taalkamer begeleid je het gesprek tussen de deelnemers en zorg je ervoor dat alle deelnemers aan het woord komen en zo de kans krijgen om de Nederlandse taal te oefenen. Voorafgaand aan de taalkamer denk je na over de invulling, bijvoorbeeld door gespreksonderwerpen te bedenken of een spel voor te bereiden. Je begeleidt de taalkamer zelfstandig of met een andere vrijwilliger samen. Aanvullende Vaardigheden * Je spreekt goed Nederlands en hebt interesse in de Nederlandse taal * Je hebt affiniteit met verschillende culturen * Je hoeft zeker geen docentenachtergrond te hebben, maar je moet het wel leuk vinden om mensen nieuwe dingen te leren. Enthousiast geworden? Ben jij minimaal 1 uur per week in de avond beschikbaar? Geef je dan op als taalcoach Taalkamer door een mail te sturen naar [email protected]. Wil je eerst meer weten over deze vacature? Neem dan contact op met Daphenie via [email protected] of 06-36213340.

Structureel
Almere

Mensenmens gezocht!

De Schoor, Welzijn in Almere

Odensehuis Almere (Haven) is op zoek naar mensenmensen die mensen met lichte geheugenproblemen en hun mantelzorgers een warm hart toedragen. Benieuwd naar wat een Odensehuis is? Een Odensehuis is een inloop-, informatie-, en ontmoetingscentrum voor mensen met (beginnende) dementie of geheugenklachten, hun mantelzorgers, familie, vrienden en buurtgenoten. Iedereen is welkom en kan vrijblijvend binnenlopen voor informatie, een praatje, een kop koffie of thee, lunchen of samen een activiteit te doen. Het creëren van een open en uitnodigende sfeer is erg belangrijk, we doen dat door samen met de deelnemers koffie of thee te drinken en oprecht te informeren hoe het met ze gaat. Maar ook leuke dingen samen doen, bijvoorbeeld samen muziek maken, spelletjes spelen, creatief bezig zijn etc. Kom je helpen om samen met de bezoekers het Odensehuis een harstikke fijne plek te laten zijn in de wijk. De inloop is iedere week van 10.00 tot 13.30 uur op de dinsdag en de woensdag. Zou je 1,2,3 of vier keer in de maand willen en kunnen, dan graag!! Is je interesse gewekt, neem vrijblijvend contact met ons op.

Structureel
Almere

SENIOREN WEGWIJS MAKEN IN ALMERE

De Schoor, Welzijn in Almere

Almere is een bruisende stad, ook voor senioren! Er is van alles te doen. Maar hoe vind je als oudere de weg tussen al die voorzieningen en activiteiten? Wil jij senioren helpen deze weg te vinden? Word dan vrijwilliger bij Wegwijs! Als vrijwilliger van WegWijs bezoek je senioren (op afspraak) en informeert hen op het gebied van wonen, zorg, welzijn, mobiliteit en financiën. Je maakt de senior wegwijs maken in Almeerse voorzieningen en activiteiten. Tijdsinvestering 2 uur per week, mag ook meer. Dit is flexibel in te delen. Wat wij vragen: · Goede communicatieve en sociale vaardigheden. · Enige kennis van de sociale kaart van Almere óf bereid zijn om dit leren. · Digitaal vaardig (voor het verwerken van de huisbezoeken). · Deelname aan vrijwilligersoverleggen (enkele keren per jaar) . · Inzet van enkele huisbezoeken per maand. · Een Verklaring Omtrent Gedrag (wordt vergoed) Wat wij bieden: · Een leuk team van collega vrijwilligers. · Afwisselend vrijwilligerswerk, wat jezelf in kan plannen (tijd en locatie). · Inhoudelijke ondersteuning. · Mogelijkheid tot ontwikkelen binnen een brede organisatie. · Reiskostenvergoeding binnen Almere.

Structureel
Almere

Wil jij dat jouw wijk schoon en veilig is?

De Schoor, Welzijn in Almere

Wil jij dat jouw wijk schoon en veilig is? Help dan mee en wordt vrijwilliger bij het Buurtpreventieteam! Een buurtpreventieteam is een groep vrijwilligers die alert is op ongewone activiteiten en geeft dit door aan gemeente en/of politie. Het kost je maximaal 2 uur per week en je loopt dan samen met andere vrijwilligers een rondje door jouw wijk waarbij je o.a. let op; kapotte verlichting, overlast en verdachte situaties, losliggende stoeptegels, gevaarlijke begroeiing Een wijk met een buurtpreventieteam is een wijk waar doorgaans minder criminaliteit plaatsvindt. Dus kortom: we zoeken jou!

Structureel
Almere

(Kook) vrijwilliger voor de eettafel.

De Schoor, Welzijn in Almere

Wij zijn opzoek naar een extra vrijwilliger voor de eettafel op de dinsdagen. De eettafel vindt iedere dinsdag plaats van 12.30-13.30uur. Gemiddeld komen er 16 senioren samen om een hoofd- en nagerecht te eten. Samen met een of twee andere vrijwilligers dek je de tafels, bereid je de maaltijd en doe je de afwas. We zijn opzoek naar een enthousiast, sociaal persoon die affiniteit heeft met senioren en koken. Ben jij dat? Stuur dan een e-mail naar [email protected] of reageer op dit berichtje.

Structureel
Almere

Moestuin voor de wijk vrijwilliger

De Schoor, Welzijn in Almere

wij zoeken iemand die erg houdt van tuinieren. Die dit wil doen voor buurtcentrum de Draaikolk. wij hebben achter ons gebouw een moestuin van ongeveer 10 bij 10 Meter. Daarin verbouwen wij groente en fruit voor de wijk. Deze groente word uitgedeeld bij de buurttas, de school, de buurtlunch en diegenen waarvan wij denken dat die dit nodig heeft. Wie wil ons helpen? In de vakantie tijd word er onderling overleg gepleegd over wie gaat sproeien en onkruid trekken. Dus er af en toe niet kunnen zijn is geen probleem.

Project
Jongeren
Almere

Samen zorgen dat elk kind een boek kan lezen

De Schoor, Welzijn in Almere

Altijd veel interesse gehad in boeken en wil je jouw interesse overbrengen aan kinderen? Dat kan! Bij speeltuin De Speelhaven in Almere Haven zijn we op zoek naar een iemand die het kinderzwerfboekstation gaat beheren. Wat vragen we jou?  Elke woensdag van 13:00 tot 16:00 uur aanwezig (bij droog weer)  Het klaarzetten en opruimen van het kinderzwerfboekstation.  Kinderen, hun ouders/verzorgers en/of andere belangstellende uitleg geven  Contact onderhouden met het initiatief Kinderzwerfboek/Nationaal Fonds  Voorraad beheren van de boeken Word jij hier enthousiast van? Of wil je meer informatie, dan horen wij graag van je!

Structureel
Almere

Zwerfie bingo begeleiden

De Schoor, Welzijn in Almere

Vind jij het ook zo vervelend dat er steeds meer zwerfaval ligt en zou je dat graag anders willen? Dan zoeken we jou! Elke derde zaterdag van de maand van 11:00 tot 12:00 uur wordt er (bij droog weer) een zwerfafvalspel georganiseerd: Zwerfie Bingo! Kinderen, ouders en buurtbewoners ruimen zwerfafval op rond De Speelhaven en ontvangen daarna een leuke attentie. Wat vragen we jou?  Tafel en materialen klaarzetten en weer opruimen.  Kinderen, ouders en/of buurtbewoners instructies geven en de juiste materialen uitlenen.  Zorgdragen voor de materialen zoals grijpertjes, handschoenen, hesjes, afvalhouders  Contacten onderhouden met (vaste)deelnemers  Verzorgen van koffie/thee en wat lekkers voor de deelnemers. Word jij hier enthousiast van? Of wil je meer informatie, dan horen wij graag van je!

Structureel
Almere

Spelen, mogelijk gemaakt door jou?!

De Schoor, Welzijn in Almere

Heb je altijd al eens in een winkel willen staan? Ben jij degene die graag de sleutels in handen heeft en goed het overzicht kan bewaren? Grijp dan je kans en wordt één van onze kioskmedewerkers/ beheerders! De Speelhaven wordt vanuit het kiosk-gebouwtje beheerd. Dagen zijn in overleg maar inzet op maandag, vrijdag en in vakanties wordt extra gewaardeerd. Wat vragen we jou?  Het beheren van de kiosk  Bezoekers verwelkomen en waar nodig informeren  Toezien op de naleving van de huisregels.  Zorg dragen voor de speelomgeving, apparaten en materialen. En het onderhoudt daarvan.  Het volgen van een EHBO-cursus (aangeboden door De Schoor)  Je bent voor min. 4,5u beschikbaar op een dag (bijvoorbeeld 9:30/14:00 uur en van 13:30/18:00 uur) Ben jij de kindvriendelijke en servicegerichte kioskmedewerker/beheerder die wij zoeken? Neem dan snel contact op!

Structureel
Almere

Coördinator Buurtkamer Lunchteam

De Schoor, Welzijn in Almere

• Aansturen van het team: o Wekelijks bespreken wie er kookt, wat er gekookt wordt, welke ingrediënten nodig zijn en wat de kosten zullen zijn. o Verdelen van de taken volgens het bestaande formulier. • Wekelijkse planning maken: Zorgdragen voor een gedetailleerde planning van de kook- en werktaken voor de week. • Maandelijkse planning maken: o Samen met het team een menu plannen voor de hele maand. o Zorgen voor een overzichtelijke en haalbare planning. • Toezicht op de hygiëne: o Toezicht houden op de voorbereiding en bereiding van de maaltijden, zodat deze voldoen aan de hygiënestandaarden. • Ziekte vervanging (koken): In geval van ziekte binnen het team zelf koken om ervoor te zorgen dat de lunch volgens planning doorgaat.

Structureel

Anderen bekeken ook

Almere

Gastvrouw / Gastheer

Parkhuys Almere

Als vrijwilliger ben je van onschatbare waarde voor het Parkhuys Almere. In ons centrum voor mensen die leven met en na kanker kom je in contact met mensen in de meest kwetsbare periode van hun leven. Het is essentieel dat je goed kunt luisteren zonder "zelf in te vullen", betrokken bent en te alle tijde onze gasten en diens behoefte centraal stelt. Onze vrijwilligers zijn gewone mensen die gewone mensen ondersteunen in een ongewone situatie. Wil jij ook deel uitmaken van ons fantastische team neem dan contact op met Ruud.

Structureel
Almere

LHBTIQ+ maatjes gezocht

VMCA

De LHBTIQ+ Community zoekt jou! Jezelf zijn is niet voor iedereen hetzelfde, dat maakt het leven mooi! Maar stel nou dat je met iemand wilt uitwisselen over coming out, gender, zelfvertrouwen of andere vragen die je niet kwijt kunt in jouw omgeving? Wordt LHBTIQ+ maatje en help jongeren tussen de 13 en 27 jaar met hun vraag. Iedereen heeft het recht om zichzelf te zijn! Help je mee? Ben jij LHBTIQ+ en wil je iets terug doen voor de community? Neem dan contact op met onze coördinator Stein.

Structureel
Jongeren
Almere

Taalcoach A1/A2 (Ook voor de avond)

De Schoor, Welzijn in Almere

Taal in de Wijk helpt Almeerders die het Nederlands als tweede taal spreken (NT2) met het oefenen van de Nederlandse taal, zodat zij makkelijker kunnen participeren in de samenleving. Ervaren taalvrijwilligers zijn elke week 1,5 uur in verschillende buurtcentra aanwezig om een groepje Almeerders te helpen bij het verbeteren van hun Nederlandse taalvaardigheden. Functieomschrijving Wekelijks komen een taalvrijwilliger en minimaal 4 deelnemers bij elkaar in het buurtcentrum om samen de Nederlandse taal te oefenen. Hierbij gaat het voornamelijk om de spreek- en luistervaardigheid, maar je bent natuurlijk ook vrij om de schrijf- of leesvaardigheid van de deelnemers aan te pakken. Wil jij graag een bijdrage leveren aan de Almeerse samenleving en vind je het leuk om met de Nederlandse taal bezig te zijn? Ben je daarbij ook één keer per week 1,5 uur beschikbaar? Geef je dan snel op als taalcoach bij Taal in de Wijk! Aanvullende vaardigheden * Je spreekt goed Nederlands en hebt interesse in de Nederlandse taal * Je hebt affiniteit met verschillende culturen * Je hoeft zeker geen docentenachtergrond te hebben, maar je moet het wel leuk vinden om mensen nieuwe dingen te leren. Contactinformatie De Schoor/Taal in de Wijk 1326 CP Almere Website: www.taalindewijkalmere.nl Onkostenvergoeding: Ja

Structureel
Almere

Beheerder voor Buurtlokaal m/v

Stichting de Buurthopper

Stichting Buurthopper is opgericht in 2019 en beheert Buurtlokaal De Bosgouw in Almere Haven, exploiteert de haal- en brengservice met de Buurthopper en ondersteunt het gemeenteproject Buurtmobiel door de uitleen van de gemeentelijke scootmobielen te coördineren en te administreren. De stichting verzorgt het halen en brengen naar de uitleenpunten voor de gebruikers van Buurtmobiel. Voor Buurtlokaal De Bosgouw zoeken wij een beheerder. Buurtlokaal de Bosgouw ligt midden in de wijk de Gouwen in Almere Haven. Het is een laagdrempelige, gezellige ontmoetingsplaats voor buurtbewoners, vaak oudere bezoekers die te kampen hebben met eenzaamheid. Men kan binnenlopen voor een bakje koffie en een praatje. Naast de open inloopfunctie kent het buurtlokaal verschillende vaste activiteiten. Daarnaast is Buurtlokaal de Bosgouw een knooppunt voor Buurtmobiel Almere, er staan 4 leenscootmobielen, en is daarnaast een van de drie uitvalsbases voor de Buurthopper. De chauffeurs van de Buurthopper die de ritten verzorgen in Almere Haven starten hun ritten vanuit de Bosgouw. Naast dat de Bosgouw een uitvalsbasis is voor de chauffeurs, wordt er door bezoekers aan het buurtlokaal vaak gebruik gemaakt van de service van de Buurthopper. Wekelijkse activiteiten: 2x per week een verse warme maaltijd. (1x soep, 1x maaltijd), maandelijkse bingo op zondag, maandelijks Repaircafé, Ruilbibliotheek . Daarnaast: knutselmiddag voor kinderen, kookworkshop voor kinderen, 3D-kaarten maken voor kinderen, feestavond voor buurtbewoners, sieraden maken, pannenkoekenmiddag met knutselen, cupcakes versieren, kerstversieringen maken, bijeenkomsten rond de feestdagen sinterklaas en kerst. Lijkt het je leuk om het Buurtlokaal te beheren, er elke dag minimaal een uurtje te zijn voor administratie, toezicht en begeleiding, eventueel bij te springen en een handje te helpen, reageer dan.

Structureel
Almere

Hulp gezocht ondersteuning

Martin

Onze oude vader wil graag thuis blijven wonen en heeft dagelijkse ondersteuning nodig om dit mogelijk te maken. Tot nu toe heeft zijn vrouw, het grootste deel van de zorg op zich genomen, maar dit is nu te zwaar geworden. Daarom zijn wij op zoek naar iemand uit de buurt (Almere) die kan helpen met de volgende taken: Benodigdheden: - hulp in huis - Schoonmaken en opruimen - Boodschappen doen - Hulp bij wassen Wij zoeken iemand die betrouwbaar en zorgzaam is, en ons kan helpen de zorg voor onze vader lichter te maken. Elke hulp, hoe klein ook, is zeer welkom en maakt een groot verschil. Ben je geïnteresseerd of ken je iemand die ons zou kunnen helpen? Neem dan contact op met Martin. Alvast heel hartelijk bedankt! Groet, Martin en familie --- Categorie & Thema: - Zorg en welzijn - Vrijwilligerswerk - Burenhulp

Structureel
Almere

Voorzitter gezocht

Nancy

Vacature: Voorzitter Stichting Young Adult Life Coaching (YALC) Stichting Young Adult Life Coaching (YALC) is een organisatie die zich inzet voor het helpen van dak- en thuisloze jongeren door middel van traject-ondersteuning, begeleiding en coaching. We zijn een gedreven organisatie die alweer bijna 7 jaar bestaat. Wij handelen liefdevol en daadkrachtig. Hierdoor hebben we al meer dan 70? Jongeren in de afgelopen 7 jaar geholpen aan blijvend onderdak waarmee wij ook in contact blijven. Ons streven is ook om samenhorigheid terug in de maatschappij te brengen, want samen bereiken we meer. Stichting YALC groeit hard en is toe aan een nieuwe fase en professionalisering. Wij zijn op zoek naar een creatief iemand die net zo gedreven is als wij om jongeren van een woonplek te voorzien en verder te helpen in de maatschappij. Iemand die ons kan helpen met fondsen aanvragen, ons nieuwe inzichten geeft en meedenkt om de organisatie verder te ontwikkelen. Voor meer informatie zie onze website https://stichtingyalc.nl/ Herken jij jezelf in dit profiel en wil je als voorzitter van het bestuur een bijdrage leveren aan het ondersteunen en coachen van dak- en thuisloze jongeren bij Stichting YALC? Stuur dan je CV en motivatiebrief naar [email protected] We kijken uit naar je reactie!

Structureel
Almere

Luisterend Schrijver (Gelijk)waardig Herstel

Stichting (Gelijk)waardig Herstel

Voor iedereen die iets wil doen voor ouders en gezinnen die zijn getroffen door de kinderopvangtoeslagaffaire.  Een stichting door en voor ouders van de toeslagenaffaire Jarenlang zijn ouders onterecht beschuldigd door de Belastingdienst als fraudeur, met ongekende emotionele, relationele en financiële gevolgen. Er zijn helaas tienduizenden gezinnen die lijden aan de gevolgen van de toeslagenaffaire en zij wachten nog steeds op herstel. Jij kunt als vrijwilliger van Stichting (Gelijk)waardig Herstel direct ondersteuning bieden en het verschil maken voor een gezin. Sinds oktober 2023 biedt Stichting (Gelijk)waardig Herstel een mensgerichte herstelaanpak die is ontwikkeld door ouders en onafhankelijke (letselschade)experts. We werken vanuit eigen regie, vertrouwen, neutraliteit en collectiviteit. Ons doel is om de toeslagenaffaire samen versneld op te lossen en de ouders de mogelijkheid te bieden tot emotioneel en financieel herstel. Om dit voor de vele getroffen ouders te kunnen te doen, hebben we jou nodig! Waarbij jij voor een ouder het verschil kan maken door mee te doen als Luisterend Schrijver. Dit doe je als Luisterend Schrijver In de herstelroute staat het verhaal van de ouder zélf, het Feitenrelaas, centraal. Om dit op papier te krijgen, worden de ouders (de Vertellers) ondersteund door een Luisterend Schrijver: een vrijwilliger uit de samenleving die zonder oordeel luistert en het Feitenrelaas van de ouder opschrijft. Het Feitenrelaas bestaat voor de ouder uit 3 delen: wie was je voor alle ellende begon, waar sta je nu en waar wil je naar toe? Op het moment dat het Feitenrelaas op papier staat, kan de ouder ervoor kiezen deze te laten doorrekenen. Zo lever jij als vrijwilliger een belangrijke bijdrage aan het emotionele en financiële herstel van de ouder. Dit ben je als Luisterend Schrijver Misschien volg je het nieuws al jaren, grijpt de toeslagenaffaire je aan, voel je de urgentie, en wil je iets concreets doen. Door mee te helpen zeg je in feite tegen de mensen om wie het gaat: ik zie en geloof jou. Juist die gelijkwaardigheid motiveert je om je tijd en vaardigheden in te zetten. Je maakt als mens gemakkelijk, gelijkwaardig en respectvol verbinding. Je stelt je open en bent nieuwsgierig naar degene om wie het gaat. Je kunt diep, onbevangen en zonder (voor)oordelen luisteren. Je durft door te vragen en weet daarbij een veilige omgeving te creëren. Je bent hiernaast een mede inwoner van Nederland. We adviseren je aan te melden vanaf 21 jaar, omdat tijdens het gesprek impactvolle gebeurtenissen worden besproken. Om hier goed mee om te gaan, is enige levenservaring vereist. Het is nodig om in het bezit te zijn van een laptop en/of tablet in combinatie met een smartphone. Ook zijn enige IT-vaardigheden prettig: zowel de Verteller als Luisterend Schrijver werken in ons online Portaal. Als Luisterend Schrijver neem je deel aan een digitale Startbijeenkomst (1 uur), zodat je meer komt te weten over de rol van Luisterend Schrijver en goed kunt starten. De praktijk wijst uit dat Luisterend Schrijver zijn gemiddeld 10 uur vraagt. Dit kan variëren, omdat de ouder de regie heeft in het proces en de snelheid bepaalt. Meld je ook aan! Wil jij ook het verschil maken door in verbinding te komen met een ouder? Wil je bijdragen aan ons doel om de toeslagenaffaire versneld op te lossen? Meld je dan aan en word onderdeel van ons onafhankelijk collectief. Aanmelden kan via deze link. Je kunt ook helpen door de oproep van Luisterend Schrijver te delen op een manier die bij jou past (sociale media, in je organisatie, in je netwerk). Ook werken wij graag samen met Partners. Ben je geïnteresseerd in meer informatie over een samenwerking? Mail dan naar [email protected]. Nog iets meer informatie nodig? Bekijk dan onze website: www.gelijkwaardigherstel.nl/luisterend-schrijvers.

Project