csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Heb jij gevoel voor humor?

Jongen van 24 jaar uit Diemen zoekt een maatje met gevoel voor humor. Deze jonge houdt van flauwe grappen en zoekt een maatje die daar ook van houdt. Daarnaast houdt hij van sporten en naar de bioscoop gaan. Hij zou het leuk vinden als iemand van ongeveer zijn eigen leeftijd met hem meegaat. Misschien kan je hem ook helpen wat meer vrienden te maken die een goede invloed op hem hebben. Hij werkt 5 dagen per in de horeca en zou het leuk vinden om in de middag of avond samen iets leuks te doen. Door een operatie op jonge leeftijd heeft hij wat last van zijn geheugen en evenwicht. Ook doet hij soms eerst en denkt hij later. Het zou fijn zijn als jij het initiatief neemt. Ben jij rond de 24 jaar en beschikbaar op vrijdagmiddag, vrijdagavond of in het weekend? Eventueel kan donderdagmiddag ook. Ben jij rond de 23 jaar en wil jij met deze jonge man op stap? Stuur een bericht.

Lees meer

structureel

Diemen

Maatje, buddy & gezelschap

Beschrijving

Jongen van 24 jaar uit Diemen zoekt een maatje met gevoel voor humor.

Deze jonge houdt van flauwe grappen en zoekt een maatje die daar ook van houdt. Daarnaast houdt hij van sporten en naar de bioscoop gaan. Hij zou het leuk vinden als iemand van ongeveer zijn eigen leeftijd met hem meegaat. Misschien kan je hem ook helpen wat meer vrienden te maken die een goede invloed op hem hebben. Hij werkt 5 dagen per in de horeca en zou het leuk vinden om in de middag of avond samen iets leuks te doen.

Door een operatie op jonge leeftijd heeft hij wat last van zijn geheugen en evenwicht. Ook doet hij soms eerst en denkt hij later. Het zou fijn zijn als jij het initiatief neemt.

Ben jij rond de 24 jaar en beschikbaar op vrijdagmiddag, vrijdagavond of in het weekend? Eventueel kan donderdagmiddag ook.

Ben jij rond de 23 jaar en wil jij met deze jonge man op stap?

Stuur een bericht.

Praktische informatie

Wekelijks 1 tot 4 uur

Locatie

Diemen

Impact

Voor wie

Kinderen & jongeren

Impactgebied

Sociaal & welzijn

Categorie

Maatje, buddy & gezelschap
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Markant, centrum voor Mantelzorgondersteuning Amsterdam

Diemen

Maatje gezocht voor liefhebber van zeilen

Markant, centrum voor Mantelzorgondersteuning Amsterdam

Voor een jongen van 13 jaar uit Diemen zijn we op zoek naar een vrijwilliger. Van dit gezin van 3 kinderen is hij de oudste. Hij heeft een tweelingbroer en een klein zusje van 2 waar hij helemaal dol op is. En zij op hem. Het zou superfijn zijn als jij een band kan opbouwen met dit gezin, zodat hij kan vertrouwen op een bekend gezicht. Dat is heel belangrijk voor hem. Deze jonge knul gaat naar speciaal onderwijs en heeft het daar erg naar zijn zin. In de zomer gaat het gezin graag zeilen. In de wintertijd kijkt hij graag filmpjes over zeilen. Hij kan niet wachten tot hij weer met zijn familie gaat zeilen. Hij vindt het leuk om samen af te wassen. En heel goed opruimen, als je daar een spelletje van maakt. Wat iets moeten past niet zo goed bij hem. Hij gaat ook graag met jou naar de speeltuin en is gek op eten en drinken. Deze jonge knul heeft een verstandelijk beperking, waardoor direct oogcontact moeilijk voor hem is. De afwisseling tussen aandacht en weer even met rust laten is belangrijk. Hoewel ze thuis een hondje hebben, is hij bang voor andere honden. Wil jij graag iets betekenen voor dit gezin uit Diemen? Stuur dan een bericht.

Structureel
Diemen

Rustig wandelen met mevrouw

Markant, centrum voor Mantelzorgondersteuning Amsterdam

Een lieve dame met humor van 81 jaar uit Diemen is op zoek naar een maatje om mee te wandelen. Mevrouw is een paar keer gevallen en wat bang geworden met lopen. Daardoor durft ze niet meer alleen naar buiten. Misschien kan jij haar helpen over haar angst voor vallen heen te komen. Met een uurtje per week of meer, maak je deze dame heel erg blij. Naast wandelen houdt mevrouw ook van sudoku's en gezellig kletsen. Ben je beschikbaar in de middag? En wil je deze lieve mevrouw graag helpen? Meld je dan snel aan. .

Project
Diemen

Naar de speeltuin met 2 kinderen en hun vader

Markant, centrum voor Mantelzorgondersteuning Amsterdam

Voor een vader van 42 jaar uit Diemen zoeken wij een vrijwilliger die met hem en zijn kinderen naar buiten wil. Meneer is blind en heeft 2 kinderen. Hij wil heel graag met zijn kinderen op stap, maar kan dat niet alleen. Normaal mantelzorgt zijn vrouw voor hem en gaat zij mee, maar vanwege gezondheidsklachten lukt dat op dit moment niet. Meneer zou heel graag met zijn kinderen naar de speeltuin of het zwembad gaan. Ga jij gezellig met ze mee? Jullie kunnen samen overleggen welke dag en tijd. Vind jij het leuk om met dit jonge gezin op stap te gaan? Reageer dan snel op dit oproepje.

Project
Diemen

Wil jij een ouder echtpaar ondersteunen?

Markant, centrum voor Mantelzorgondersteuning Amsterdam

Voor een echtpaar uit Diemen zijn we op zoek naar iemand die hen wil ondersteunen. Mevrouw is 86 jaar en heeft ernstige gezondheidsklachten en wordt met liefde verzorgd door haar man van 84 jaar. Door haar klachten wordt mevrouw veel wakker in de nacht waardoor meneer maar weinig slaapt. Hij zou het fijn vinden om overdag even te kunnen rusten. Maar wie is er dan voor zijn vrouw? Vanwege haar gezondheid is het lastig om hobby's te ontwikkelen. Mevrouw heeft altijd op een professioneel koor gezeten. Ze is dol op zingen. Jij ook? Wil jij dit echtpaar helpen? Reageer dan snel op dit oproepje.

Structureel

Anderen bekeken ook

Amsterdam

Algemeen bestuursleden Re-Boost

Re-boost

Beste Lezer Re-Boost bestaat al 8 jaar en staat voor lef, de trots van Zuidoost en bied jongeren en jongvolwassenen perspectief om het roer in hun leven om te gooien. De jongeren en jongvolwassenen die bij Re-Boost terechtkomen, hebben belemmeringen/problemen op verschillende vlakken in hun dagelijks leven. Re-Boost biedt ze met het Re-Boost Booster programma hulp om te werken aan het versterken van hun eigen persoonlijkheid, verschillende werkgerelateerde en sociale vaardigheden te leren, en zich weerbaarheid op te stellen zodat ze steviger in de samenleving komen te staan. Deze doelgroep staat letterlijk tijdens deze fase van hun leven op een kruispunt waarbij ze door onder andere de druk van de maatschappij al snel belangrijke keuzes moeten maken die bepalend zijn voor hun toekomst terwijl ze daar emotioneel vaak nog niet aan toe zijn. Ook de samenleving zal een hoop ellende ervaren door wat de jongeren in hun leven tegenkomen. Om dit te voorkomen proberen wij hier op tijd op te anticiperen en de jongeren en jongvolwassenen positief te beïnvloeden om de juiste keuzes te maken . Zo versterken ze hun economische, maatschappelijke en sociale positie en zijn goede rolmodellen voor zichzelf maar ook hun omgeving. Hierdoor hebben wij als Re-Boost een veel grotere, positieve impact op de maatschappij dan alleen de jongeren die wij helpen. Om ervoor te zorgen dat we onze jongeren en jongvolwassenen die steun kunnen blijven geven, kunnen wij uw steun heel goed gebruiken. Wilt u ook een impact maken in de toekomst van onze jongeren en jongvolwassenen in de vorm van bijvoorbeeld uw expertise, Neem dan contact met ons op: [email protected] Graag als algemeen bestuurslid iemand met een sales achtergrond en of op het gebied van marketing en communicatie en een affiniteit met het maatschappelijke

Structureel
Amsterdam

Help gevluchte kinderen door spel en beweging

TeamUp

"Wat mij het meest bijblijft zijn die ontzettend blije koppies. Dat ze die interactie met je zoeken, hun energie eruit kunnen gooien en even helemaal kind kunnen zijn. Het is zo fijn dat je er voor die kinderen kan zijn, al is het maar een paar uurtjes in de week. Ik ga na TeamUp met een voldaan gevoel naar huis!". ✨Wat ga je doen Als vrijwilliger voor TeamUp (een programma van Save the Children, UNICEF Nederland en War Child) bied je psychosociale steun aan gevluchte kinderen door middel van spel en beweging. Spelenderwijs leren kinderen omgaan met emoties zoals boosheid, angst en stress. Je wordt vooraf getraind en begeleid en gaat op een opvanglocatie bij jou in de buurt aan de slag. Je maakt deel uit van een enthousiast team met andere vrijwilligers. Op een vast moment in de week begeleiden jij en je team activiteiten voor kinderen van 6 tot 18 jaar. Deze activiteiten hebben een thema en doel. Door de activiteiten voelen kinderen zich veilig en beschermd, meer verbonden met hun leeftijdsgenoten en optimistischer. Daarnaast heb je een signalerende rol. Je leert hoe je zorgwekkend gedrag kunt herkennen en zo nodig kinderen door te verwijzen naar gespecialiseerde zorg en begeleiding. ✅ Dit ben jij: • Ervaring met het organiseren van activiteiten voor kinderen. Of je hebt relevante werkervaring of een afgeronde opleiding (of nog studerend) op het gebied van pedagogiek, onderwijs, social work, sport, spel en/of beweging; • Eén dagdeel doordeweeks beschikbaar (3 tot 5 uur), vanaf ongeveer 15.30 uur (dag en tijdstip verschilt per locatie); • Voor een langere periode beschikbaar (minimaal een aantal maanden of langer). Stabiliteit is essentieel voor deze kwetsbare groep kinderen; 🎉Dit bieden wij: • Een functie om werkervaring op te doen in dit vakgebied en je verder te ontwikkelen; • De kans om echt een verschil te maken in het leven van gevluchte kinderen, je levert een belangrijke bijdrage aan hun psychosociale welzijn; • Een plek in een internationaal, enthousiast en professioneel vrijwilligersteam; • Trainingen en vervolgtrainingen in het faciliteren van de activiteiten en het werken met deze specifieke doelgroep; • Counseling- en stressmanagementsessies; • Vrijwilligersevenementen; • Reiskostenvergoeding; Herken jij jezelf in de omschrijving en denk je dat je bij ons team past? Reageer hieronder, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op. Veiligheid van kinderen is voor TeamUp essentieel. TeamUp accepteert dan ook geen enkele vorm van misbruik. Dit onderwerp komt aan bod in onze werving- en selectieprocedures. TeamUp is een gezamenlijk programma van Save the Children, UNICEF Nederland en War Child. TeamUp wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Asiel, Migratie en Integratie (AMIF).

Structureel
Jongeren
Diemen

Reparateurs gezocht

RepairCafé Diemen

RepairCafé Diemen organiseert op de eerste zaterdagmiddag van de maand in Diemen Zuid (Buurthuis) en de tweede zaterdagmiddag in Centrum (Zorgcentrum De Diem) Repair Café. In de zomer houden we een stop van 2 maanden. Mensen kunnen met bijvoorbeeld een defect apparaat langskomen om dit te laten bekijken door een van de reparateurs. Deze vrijwilligers hebben meestal een technische of andere handvaardige achtergrond en zullen een poging doen tot reparatie. Dat lukt vaak. Zo helpen we de afvalberg te verminderen, kosten voor de gebruiker te beperken en dragen we bij aan duurzaamheid. Voor iedereen leerzaam. Omdat het Repaircafe steeds meer bezocht wordt zijn we op zoek naar nieuwe reparateurs. Wij bieden koffie en thee en gezelligheid. Als je een keer niet kunt komen helpen is dat overigens geen probleem. Ook met incidentele hulp zijn wij blij. Vele handen maken licht werk. Op 8 oktober heeft Repair Café Diemen op het Duurzaamheidsfestival de Duurzaamheidsprijs 2023 gewonnen! Zowel de juryprijs als de publieksprijs! Wij zoeken nieuwe reparateurs om ons gezellige team te versterken, wees welkom!

Structureel
Amstelveen, Amsterdam, Aalsmeer, Uithoorn

VOORZITTER AFDELINGSBESTUUR HUMANITAS

Humanitas Amstelland

Humanitas Amstelland is op zoek naar een voorzitter van ons bestuur: *Die mede ons motto ‘Versterk jezelf, help een ander’ handen en voeten geeft in de praktijk. *Die Amstelland kent of wil leren kennen als de binnenkant van zijn/haar broekzak. *Die kansen ziet en met het team doorpakt. *Die leidinggevende capaciteiten heeft en enthousiast wordt van ‘eigenwijze’ vrijwilligers, coördinatoren en bestuursleden. *En verder: sta je natuurlijk pal achter de missie van Humanitas, heb je goede contactuele eigenschappen, weet je hoe nuttig ‘rumour around the brand’ is en ben je geen bureaucraat maar kun je er wel goed mee omgaan. Humanitas Amstelland is een middelgrote organisatie en biedt jaarlijks met meer dan 120 vrijwilligers een steuntje in de rug aan ruim 350 deelnemers. Er wordt dus stevig ‘gewerkt’. Onze projecten richten zich op mensen met financiële zorgen (Thuisadministratie, Financiële Cafés, Get a Grip & Money Talks), opvoedzorgen (Home-Start, Scheidingsbuddy & Begeleide Omgangsregeling) en op mensen die alleen zijn en dat niet prettig vinden (Connect). Bij Humanitas Amstelland zijn vier beroepscoördinatoren (parttime) in dienst. Het bestuur wordt gevormd door zes leden (van diverse pluimage). Heb je belangstelling? We kijken uit naar je bericht!

Structureel
Amsterdam

Enthousiaste pr - communicatie medewerker

TransAmsterdam

Taakomschrijving Voor ons PR-team hebben we een aantal mensen nodig voor o.a. persberichten schrijven, media en journalisten benaderen, perslijst bijhouden, nieuwsbrief maken, campagnes bedenken etc. etc. Kennis of vaardigheden Ervaring met communicatie, marketing- en public relations. Communicatief en uitstekende kennis van de Nederlandse en eventueel ook Engels. Flexibele instelling. Je bent zorgvuldig en integer. Je kunt goed omgaan met mensen. Goed kunnen samenwerken, werken vanuit huis of op locatie? Goed bereikbaar via de mail/WhatsApp? Willen werken in een trans organisatie Je maakt kennis met leuke mensen met diverse achtergronden. Een enthousiast en creatief team. Een goede samenwerking. Een flexibel in te delen functie.

Structureel
Diemen

Vogelliefhebber gezocht voor 91 jarige meneer

Diemen voor Elkaar (Welzijn Diemen)

Een meneer, 91 jaar, wonend in Diemen-Centrum vraagt of er iemand verstand heeft van volière vogeltjes. Hij heeft sinds kort wat kanaries en vinken om wat om handen te hebben. Daar zou hij graag een andere liefhebber voor vinden zodat hij er van kan leren en over kan praten. Ben jij die vogelliefhebber en lijkt het je leuk om met meneer kennis te maken, dan ontvangen we graag een reactie en je telefoonnummer.

Structureel
Utrecht, Maassluis, Schiedam, 's-Gravenhage, Delft, Gouda, Alphen aan den Rijn, Opsterland, Amsterdam, Rotterdam, Assen, Zoetermeer, Westland, Huizen, Heerde, Eindhoven, Nieuwegein, Purmerend, Nieuwkoop, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Alkmaar, 's-Hertogenbosch, Maastricht, Zutphen, Zwolle, Nijmegen, Haarlem, Dordrecht, Tilburg, Enschede, Leeuwarden, Groningen, Den Helder, Almelo, Wageningen, Middelburg, Arnhem, Breda, Leiden, Deventer, Súdwest-Fryslân, Apeldoorn, Amersfoort, Roermond, Lelystad, Bronckhorst, Zandvoort, Zeist, Harderwijk, Roosendaal, Hilversum, Oldenzaal, Heeze-Leende, Dijk en Waard, Ede, Hoorn

Help jij Shahed (17) de Havo afronden?

OpenEmbassy

Shahed (17) wil graag de Havo afronden. Help jij haar met het Nederlands? Dankzij hulp van een ander thuisonderwijsmaatje, kon Shahed met goede cijfers haar Vmbo afronden. Nu zit ze in 4 Havo en kan ze opnieuw wat extra ondersteuning gebruiken. Ze is op zoek naar een online TOMaatje die haar wil helpen om haar middelbare school tot een succesvol einde te brengen. Wil jij iemand helpen om haar potentie waar te maken? We zoeken voor Shahed een vrijwilliger die: - Eens per week online les wilt geven. - Een goede beheersing heeft van de Nederlandse taal. - Niet bang is om de leerstof van bovenbouw middShahed om te zorgen dat jullie goede afspraken kunnen maken. In overleg spreek je een moment in de week af waarop je online kunt ondersteunen. Daarna is het zorgen voor leuk contact met elkaar en vooral veel samen huiswerk maken. Hoe ondersteunen wij je? Vanuit TOMaatjes ontvang je begeleiding aan de start, met tips voor lesinhoud en toegang tot de community met andere TOMaatjes erin. Elke 1-2 maanden is er een online intervisie met lezingen van professionals of kan je in groepjes bespreken hoe je meer uit de bijlessen kunt halen. Wat heb ik ervoor nodig? - Openstaan voor een andere cultuur. - Voordat je kunt starten, vragen we kosteloos een Verklaring Omtrent Gedrag voor je aan. Als die binnen is, kan je zo snel mogelijk beginnen. - Zin om te helpen met wat er in de bovenbouw van de Havo allemaal aan bod komt. Thuisonderwijsmaatje zijn is echt een hele dankbare taak. Het begint met bijles, maar veel van onze vrijwilligers bouwen echt een band op met het gezin waar ze werken. Het vorige TOMaatje van Shahed schreef dit over haar: "Tot afgelopen zomervakantie heb ik (als TOMaatje) een Syrisch meisje 3 jaar lang begeleid, hierin is ze omgestroomd van kader naar theoretisch met als eindresultaat een t-diploma met een gemiddelde boven de zeven. Een prachtig resultaat waar ik zeer veel voldoening aan heb overgehouden, en nog altijd mag ze op mij terugvallen. Mijn beloning was haar gezichtsuitdrukking en die van haar ouders toen ik onverwacht op de diplomering verscheen." We hopen je snel te verwelkomen als TOMaatje voor Shahed of één van de vele andere kinderen hulp kunnen gebruiken.

Structureel
Zaanstad, Purmerend, Waterland, Oostzaan, Amsterdam

Vrijwilliger ouderenzorg Evean

Evean

Wij zijn Evean Als zorgorganisatie leveren wij in een groot deel van Noord-Holland zorg aan ouderen. Dit kan zijn binnen hun eigen leefomgeving, of binnen één van de zorglocaties van Evean waar zij hun thuis hebben. Evean biedt zorg en ondersteuning in een groot deel van Noord-Holland, te weten in de kop van Noord-Holland, Zaanstreek/Waterland en Amsterdam. Alle medewerkers van Evean helpen de bewoners en cliënten graag met (gespecialiseerde) verpleging, verzorging en thuiszorg, geriatrische revalidatiezorg, ergotherapie, fysiotherapie, oefentherapie, thuisbegeleiding, dagbesteding en verzorgd wonen. Al deze verschillende zorgtypen maakt het werken bij Evean ook zo mooi: er is immers voor ieder wat wils! Als vrijwilliger in de ouderenzorg ben jij onmisbaar in de samenleving. Niet alleen voor onze cliënten en bewoners maar ook voor Evean. Jouw extra hulp en aandacht doen een mens goed en zijn van onschatbare waarde. Evean heeft veel mogelijkheden voor jou om te helpen. Bijvoorbeeld: - Bij een creatieve ochtend op de afdeling; - Bij het koffie schenken; - Bij het begeleiden van bewoners naar het ziekenhuis; - Een uitstapje naar een museum; Of misschien wil jij deelnemen in onze cliëntenraden en zo meedenken hoe de zorg en ondersteuning anders of beter kunnen. Wat wij van jou vragen als vrijwilliger? Wij vinden het fijn dat jij graag iets voor een ander wilt betekenen. Als vrijwilliger herken jij je vast in de volgende eigenschappen: - Zorgzaam; - Behulpzaam; - Daadkrachtig; - Ondernemend. Jij weet hoe je respectvol omgaat met cliënten, bewoners en collega's. Jij bent gemotiveerd, kunt goed samenwerken en bent representatief. Ook ben jij je bewust van jouw verantwoordelijkheden, zoals het nakomen van afspraken. Wat levert vrijwilligerswerk voor jou op? Vrijwilligerswerk geeft veel voldoening. Een glimlach van een bewoner zegt soms alles. Jij kunt voor onze ouderen het lichtpunt van de dag zijn. Maar jij kunt ook jouw kennis en ervaring vergroten. Bijvoorbeeld op het gebied van organiseren en begeleiden. In de cliëntenraad kun jij bijvoorbeeld advieservaring opdoen. Als vrijwilliger in de ouderenzorg ontvang jij geen salaris, maar jij kunt wel rekenen op: - Een goede begeleiding en mogelijkheden tot ontplooiing; - Workshops & themamiddagen; - Een reiskostenvergoeding; - Dankbaarheid en waardering; - Nieuwe contacten; - Activiteiten die bij jouw mogelijkheden en wensen passen; - Wanneer jij studeert, staat deze ervaring mooi op jouw cv; - Lidmaatschap van de Espria-Ledenvereniging; - Een aansprakelijkheids- en ongevallenverzekering. Neem een kijkje op onze werkenbij site voor meer informatie. Direct contact opnemen? Ben jij benieuwd naar wat jij kunt betekenen voor onze ouderen? Neem contact met ons op. Het directe telefoonnummer van de locatie staat vermeld op onze werkenbij site of check de informatie bij de plaatser van deze hulpvraag. Locaties Acht staten - Wormerveer Eduard Douwes Dekker - Amsterdam Erasmushuis - Zaandam Festina Lente - Assendelft Guisveld - Zaandijk Henriette Roland Holst - Amsterdam De Kimme - Amsterdam Korthagenhuis - Amsterdam De Lishof - Oostzaan Nieuw Groenland - Zaandam Oostergouw - Zaandam Rosariumhorst - Krommenie Swaensborch - Monnickendam Twiskehuis - Amsterdam

Structureel
Jongeren