csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Laat ons museum blinken...

Ben jij iemand die graag de geschiedenis van Goeree-Overflakkee tot leven brengt? Hou je van een schone en nette werkomgeving waar je trots op kunt zijn? Dan zijn wij op zoek naar jou! Wie wil ons erfgoed op Goeree-Overflakkee schoonhouden? Het museum is op zoek naar schoonmakers.

Lees meer

structureel

Goeree-Overflakkee

Maximaal 4 deelnemers

Schoonmaak

Beschrijving

Ben jij iemand die graag de geschiedenis van Goeree-Overflakkee tot leven brengt? Hou je van een schone en nette werkomgeving waar je trots op kunt zijn? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wie wil ons erfgoed op Goeree-Overflakkee schoonhouden? Het museum is op zoek naar schoonmakers.

Praktische informatie

Eenmalig 3 tot 4 uur

Het mag ook elke week of een aantal keer! Geef je voorkeur aan in je bericht!

Locatie

Goeree-Overflakkee

Maximaal aantal deelnemers

Maximaal 4 deelnemers

Bijzonderheden

Geschikt voor mensen die weinig Nederlands spreken

Geschikt voor (kleine) groepen

Geschikt voor jongeren

Extra begeleiding mogelijk

Impact

Impactgebied

Kunst & cultuur
Sociaal & welzijn

Categorie

Schoonmaak
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Streekmuseum Goeree-Overflakkee

Goeree-Overflakkee

Verhalenverteller

Streekmuseum Goeree-Overflakkee

Streekmuseum Goeree-Overflakkee in Sommelsdijk heeft een leuk team vrijwilligers die het museum draaiend houden, maar het zijn er te weinig. Je komt in een leuk team terecht en we vertellen graag je de kneepjes van het vak. Je wordt af en toe gevraagd om rondleidingen te verzorgen in het museum. Vertel je graag en weet je mensen te boeien? Dan zoeken we jou!! Op de foto de Pechvogel die vroeger naar kinderen in de schoolklas werd gegooid. Meer van deze verhalen weten? Meld je snel aan! Binnenkort ben jij de verhalenverteller!

Structureel
Jongeren
Goeree-Overflakkee

Gastheer/Gastvrouw/Verkoper

Streekmuseum Goeree-Overflakkee

Lijkt het jou gaaf om aan de slag te gaan bij een museum als gastheer of gastvrouw ? Vind jij het leuk om toeristen te ontvangen en te woord te staan? Als gastheer/gastvrouw ben je verantwoordelijk voor het ontvangen van alle bezoekers van het museum. Dit zijn mensen die uit alle hoeken en gaten van de wereld kunnen komen. Je heet ze welkom en verkoopt ze hun toegangskaartje.  De hal van het museum is tevens onze museumwinkel waar bezoekers bij jou kunnen afrekenen. Ook het eventueel verzorgen van een kopje koffie of thee hoort bij deze functie. Je komt in een leuk team terecht en we vertellen graag je de kneepjes van het vak. De waarde die vrijwilligers toevoegen aan musea in Nederland is onschatbaar. Vrijwel alle Nederlandse musea werken met vrijwilligers. Zelfs 16% van de musea draait volledig op hun tomeloze energie en toewijding. Ook het museum Goeree-Overflakkee moet het daarvan hebben. "Samen met de vrijwilligers kan het museum onze eilandverhalen blijven vertellen en doorvertellen". Ben jij enthousiast en ben jij sociaal vaardig? Dan zitten we op jou te wachten.

Structureel
Jongeren
Goeree-Overflakkee

Bemensing marktkraam op braderieen

Streekmuseum Goeree-Overflakkee

Streekmuseum Goeree-Overflakkee in Sommelsdijk heeft een leuk team vrijwilligers die het museum draaiend houden, maar het zijn er te weinig. We zoeken personen die het leuk vinden het museum te vertegenwoordigen op markten en braderieën. Reclame maken voor het museum en vooral dingen verkopen. Je komt in een leuk team terecht en we vertellen graag je de kneepjes van het vak. Zit verkopen in je bloed?? Meld je dan aan.

Project
Jongeren

Anderen bekeken ook

Goeree-Overflakkee

Tolk Arabisch of Tolk Tigrinya

Vluchtelingenwerk Nederland

Kom ons team versterken en vluchtelingen ondersteunen op ons kantoor in Sommelsdijk! Over ons Overal ter wereld moeten mensen vluchten voor hun leven vanwege oorlog, politiek geweld, hun seksuele geaardheid, afkomst of religie. Wie in Nederland terechtkomt, kan rekenen op de mensen van VluchtelingenWerk. Wij begeleiden vluchtelingen van aankomst tot zelfredzaamheid. Dat is goed voor vluchtelingen en goed voor de Nederlandse samenleving. Wij zijn ondernemende idealisten die nuchter blijven en professioneel zijn. Jij ook? Kom dan ons team versterken als Tolk Arabisch of Tolk Tigrinya. Wil je graag iets betekenen voor vluchtelingen en gezinnen? Spreek je Syrisch Arabisch, Arabisch of Tigrinya? Neem dan snel contact met ons op. Wat ga je doen als tolk? Onze maatschappelijk begeleiders begeleiden, ondersteunen en coachen vluchtelingen tijdens hun integratie- en participatieproces. Zij maken een vluchteling wegwijs in de gemeente en directe woonomgeving en geven voorlichting over de Nederlandse samenleving, instanties en wet- en regelgeving. Onze tolken ondersteunen in het overbrengen van informatie en het vertalen van documenten waar dit nodig is. Wat wij van jou vragen Je bent betrokken en je hebt een respectvolle houding naar je cliënt; beschikt over empathisch vermogen en kunt met een computer werken. Je bent bereid trainingen te volgen en je aan de richtlijnen en afspraken van VluchtelingenWerk te houden. Wat wij bieden Je komt in een stimulerende, gezellige en uitdagende werkomgeving met ruimte voor je eigen ontwikkeling en initiatief; een gedegen inwerkprogramma en mogelijkheden om aanvullende trainingen en opleidingen te volgen; Begeleiding door een professionele beroepskracht; volop mogelijkheden om meer te leren over andere culturen; onkosten worden vergoed. Ons kantoor is geopend van maandag t/m vrijdag binnen kantoortijden. Kijk ook eens op onze website voor meer informatie: https://vrijwilligers.vluchtelingenwerk.nl/wat-kan-jij-doen Aanmelden het liefst via onze website : https://vrijwilligers.vluchtelingenwerk.nl/meld-je-aan Bij vragen; neem gerust contact op via [email protected] We nemen dan snel contact met je op! We kijken uit naar je komst.

Structureel
Goeree-Overflakkee

Hulp in de keuken/koken

Gemiva-SVG

Wij zijn op zoek naar een vrijwilliger die van kokkerellen houdt en die onze cliënten ondersteunt met het bakken en koken van lekkere producten voor onze lunchroom. Wat ga je doen: Je gaat in de keuken cliënten helpen hoe je bv een deegvorm moet invetten, hoe cliënten uien kunnen schillen en hoe ze suiker kunnen afwegen. Je maakt een praatje met de cliënten en zoekt bv recepten op. Ook kun je helpen cliënten ondersteunen in de bediening, dat wil zeggen dat je de cliënten bv helpt en uitlegt hoe je een dienblad moet dragen. Je bent nooit alleen, er is altijd een begeleider aanwezig. Entrez is een cadeau- en lunchroom en de nadruk ligt op het zelf maken van cadeaus en het aanbieden van zelfgemaakte etenswaren op Entrez zelf. Bij Entrez werken mensen met een (licht) verstandelijke beperking met vaak bijkomende gedragsproblematiek. Tijden/dagen in overleg. Hoe je vrijwilligerswerk er ook uitziet, je bijdrage is verrijkend. Voor mensen met een beperking én – zo horen wij van al onze vrijwilligers - voor jezelf. Op die manier is er winst voor twee. Lijkt het je wat? Neem dan contact op door een bericht te sturen. Verwachtingen Wat kunt u/ kun jij van ons verwachten? Vrijwilligerswerk loont. Voor de mensen die je ondersteunt, maar ook voor jou. Het geeft voldoening en je leert nieuwe mensen kennen. Verder kun je bij ons rekenen op: * goede begeleiding door een ervaren beroepskracht. * een duidelijke samenwerkingsovereenkomst. * scholing. * onkostenvergoeding. * reiskostenvergoeding op basis van tarief openbaar vervoer de mogelijkheid iets toe te voegen aan het leven van iemand met een beperking. * WA- en ongevallenverzekering tijdens de activiteiten. * ieder jaar een leuke attentie. Wat verwachten wij van u/jou? Enthousiasme en betrokkenheid! Je bepaalt zelf hoe en hoe vaak je als vrijwilliger in actie komt. We maken hierover afspraken en we rekenen daarna op jou. Gaandeweg kunnen we de afspraken bijstellen. We vinden het belangrijk dat je bij je vrijwilligerswerk handelt vanuit de visie en waarden van de Gemiva-SVG Groep. Daarnaast vragen we van al onze vrijwilligers een Verklaring Omtrent Gedrag. De kosten hiervan betalen wij. We hopen u te ontmoeten, Tot ziens!

Structureel
Goeree-Overflakkee

Duofiets vrijwilliger

Gemiva-SVG

Hou je van fietsen, heb je wat uurtjes vrij in de week en lijkt het je leuk om samen met cliënten van AC d'n Duyt een rondje te fietsen? Dan zoeken we jou!! Je gaat samen met onze cliënten fietsen op de fantastische duo-fiets. Je fietst een rondje door Middelharnis en vervolgens mag de volgende cliënt mee om een rondje te fietsen. Op deze manier zijn onze cliënten goed in beweging. Wij zoeken een fiets vrijwilliger voor op de dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdagochtend. Hoe je vrijwilligerswerk er ook uitziet, je bijdrage is verrijkend. Voor mensen met een beperking én – zo horen wij van al onze vrijwilligers - voor jezelf. Op die manier is er winst voor twee. Lijkt het je wat? Neem dan contact op door een bericht te sturen. Verwachtingen Wat kunt u/ kun jij van ons verwachten? Vrijwilligerswerk loont. Voor de mensen die je ondersteunt, maar ook voor jou. Het geeft voldoening en je leert nieuwe mensen kennen. Verder kun je bij ons rekenen op: * goede begeleiding door een ervaren beroepskracht. * een duidelijke samenwerkingsovereenkomst. * scholing. * onkostenvergoeding. * reiskostenvergoeding op basis van tarief openbaar vervoer de mogelijkheid iets toe te voegen aan het leven van iemand met een beperking. * WA- en ongevallenverzekering tijdens de activiteiten. * ieder jaar een leuke attentie. Wat verwachten wij van u/jou? Enthousiasme en betrokkenheid! Je bepaalt zelf hoe en hoe vaak je als vrijwilliger in actie komt. We maken hierover afspraken en we rekenen daarna op jou. Gaandeweg kunnen we de afspraken bijstellen. We vinden het belangrijk dat je bij je vrijwilligerswerk handelt vanuit de visie en waarden van de Gemiva-SVG Groep. Daarnaast vragen we van al onze vrijwilligers een Verklaring Omtrent Gedrag. De kosten hiervan betalen wij. We hopen u te ontmoeten, Tot ziens! extra informatie: D’n Duyt in Middelharnis is een activiteitencentrum voor volwassenen met een verstandelijke of meervoudige beperking. Voor wie? Activiteitencentrum D’n Duyt is er voor volwassenen met verstandelijke of meervoudige beperking. Zij wonen bij hun ouders of familie thuis of in een woonlocatie. Activiteiten: Verdeeld over drie ruimtes zijn er voor de cliënten diverse activiteiten. Volgens een persoonlijk rooster nemen zij deel aan de activiteiten die aansluiten bij hun interesse en/of zorgvraag. Denk aan allerhande activiteiten zoals; inpakwerk/ sticker werkzaamheden/ (deel) activiteiten tbv verkoopbare artikelen/ bakactiviteiten/ snoezel activiteiten/ beweegactiviteiten/ etc. Kijk ook eens op de site van Gemiva; www.gemiva-svg.nl

Structureel
Goeree-Overflakkee

Activiteiten ondernemen met een client.

Gemiva-SVG

Een cliënt binnen activiteitencentrum Dn Duyt is op zoek naar een vrijwilliger. De cliënt (1 op 1) zoekt iemand die met hem oa * een praatje wil maken, * samen foto`s kijken of een filmpje, * heerlijk buiten een rondje wandelen in rolstoel, * ergens koffie drinken met wat lekkers, * een stukje auto rijden. Dag maakt niet uit, onze voorkeur gaat uit naar, na de lunch. Het streven is wel een vaste dag en tijd om de client duidelijkheid te geven De Gemiva-SVG Groep ondersteunt in Zuid Holland mensen die door een handicap, chronische ziekte of een andere beperking zorg of begeleiding nodig hebben. Hoe je vrijwilligerswerk er ook uitziet, je bijdrage is verrijkend. Voor mensen met een beperking én – zo horen wij van al onze vrijwilligers - voor jezelf. Op die manier is er winst voor twee. Lijkt het je wat? Neem dan contact op door een bericht te sturen. Verwachtingen Wat kunt u/ kun jij van ons verwachten? Vrijwilligerswerk loont. Voor de mensen die je ondersteunt, maar ook voor jou. Het geeft voldoening en je leert nieuwe mensen kennen. Verder kun je bij ons rekenen op: * goede begeleiding door een ervaren beroepskracht. * een duidelijke samenwerkingsovereenkomst. * scholing. * onkostenvergoeding. * reiskostenvergoeding op basis van tarief openbaar vervoer de mogelijkheid iets toe te voegen aan het leven van iemand met een beperking. * WA- en ongevallenverzekering tijdens de activiteiten. * ieder jaar een leuke attentie. Wat verwachten wij van u/jou? Enthousiasme en betrokkenheid! Je bepaalt zelf hoe en hoe vaak je als vrijwilliger in actie komt. We maken hierover afspraken en we rekenen daarna op jou. Gaandeweg kunnen we de afspraken bijstellen. We vinden het belangrijk dat je bij je vrijwilligerswerk handelt vanuit de visie en waarden van de Gemiva-SVG Groep. Daarnaast vragen we van al onze vrijwilligers een Verklaring Omtrent Gedrag. De kosten hiervan betalen wij. We hopen u te ontmoeten, Tot ziens! extra informatie: D’n Duyt in Middelharnis is een activiteitencentrum voor volwassenen met een verstandelijke of meervoudige beperking. Voor wie? Activiteitencentrum D’n Duyt is er voor volwassenen met verstandelijke of meervoudige beperking. Zij wonen bij hun ouders of familie thuis of in een woonlocatie. Activiteiten: Verdeeld over drie ruimtes zijn er voor de cliënten diverse activiteiten. Volgens een persoonlijk rooster nemen zij deel aan de activiteiten die aansluiten bij hun interesse en/of zorgvraag. Kijk ook eens op de site van Gemiva; www.gemiva-svg.nl

Structureel
Goeree-Overflakkee

Gastvrouw gezocht

Sjaloom Zorg

Voor onze dagbesteding in Sommelsdijk zijn we voor de maandag op zoek naar een gastvrouw. Wat wordt er van een gastvrouw verwacht? Er wordt gezorgd voor koffie/thee rondje. Daarna wordt er een activiteit gedaan (denk aan knutsel/ bewegen etc.) hier kan de gastvrouw ook bij helpen/ meedoen. Daarna is het lunchtijd en zal er voor de lunch gezorgd worden. De gastvrouw eet mee en helpt een handje waar het nodig is. Vind je het leuk maar twijfel je? Kom een x om een bakje om het te ervaren!

Structureel
Goeree-Overflakkee

Gezellig samenzijn en leuke dingen doen?

Zuidwester

Gezellige, vrolijke vrouw van 44 jaar oud, houdt van een kletspraatje en mensen om haar heen. Ze is vriendelijk, helpt graag met eten koken of huishoudelijke klusjes. Fietsen of boodschappen doen vindt ze ook leuk. Daar wil je toch een maatje voor worden? Gewenste werkzaamheden/ taken Met enige regelmaat, dit kunnen jullie samen afspreken, samen een boodschapje doen, rondje wandelen of fietsen, samen iets koken/bakken of een spelletje doen etc. Organisatie Zuidwester is een organisatie die ondersteuning biedt aan mensen met een verstandelijke beperking of een N.A.H. op het gebied van: wonen, dagbesteding, werk, individuele begeleiding en behandeling. Taak omschrijving Gezelligheid en samenzijn bieden. Samen winkelen, een bakje koffie drinken of een broodje eten in het dorp. Werktijden In overleg Wat bieden wij? • VOG (verklaring omtrent gedrag) • W.A verzekering • Eventuele reiskosten vergoeding • Attentie op de dag van de vrijwilliger en met de kerst • Scholing • Jaarlijks etentje met alle vrijwilligers uit de regio en de coördinator • Prettige werksfeer

Structureel
Goeree-Overflakkee

Gastvrouw/heer in het ziekenhuis

Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis

Wij zoeken vrijwilligers die de patiënten gaan begeleiden in het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis te Dirksland. Het doel van gastvrouw/heer is het verblijf van de patiënten in het ziekenhuis te veraangenamen door de volgende diensten aan te bieden: Wat ga je doen……….. - Rondbrengen van de binnengekomen post, verzorgen van de bloemen van patiënten; - Praatje maken met de patiënten/bezoekers - Bezoekers op vangen en ervoor zorgen dat zij begeleid worden naar een afdeling. - Vervoeren van patiënten naar een onderzoek- of behandelafdeling, in opdracht van de verpleegafdeling. - Patienten helpen bij het aanmelden bij de aanmeldzuilen Wanneer……. Dag: maandag tot en met vrijdag. Dag(en) en uren in overleg Wie ben jij…….. - Je hebt een behulpzame, servicegerichte, vriendelijke en flexibele houding naar patiënten en bezoekers. - Je hebt een representatieve uitstraling. - Je bent in staat tot zelfstandig werken, maar ook tot samenwerking met anderen. - Mede verantwoordelijk voor het bewaken van de grenzen met betrekking tot uitvoeren van taken. Vrijwilligers mogen geen verpleegkundige taken verrichten. - Stressbestendig. - Privacy van patiënt of bezoeker dient te worden gewaarborgd. - Dragen van een vrijwilligerspas en indien van toepassing bedrijfskleding. - Handelen naar de visie en de doelstelling van het ziekenhuis. - Fysiek in om taken te verrichten. - Hygiëne in acht nemen. - Je bent sociaal vaardig….met een glimlach! Bijzonderheden: Een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) is vereist, de kosten worden door CuraMare vergoed. Voor aanmelden of vragen: stuur een bericht.

Structureel
Goeree-Overflakkee

Voorlezen in taalarme gezinnen

Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta

Ieder jaar verlaat gemiddeld 1 op de 5 kinderen in Nederland de basisschool met een taalachterstand. De VoorleesExpress zet zich in om dit aantal terug te dringen en alle kinderen gelijke kansen te bieden. Dit doen we door kinderen met een taalachterstand 20 weken lang, één keer per week thuis voor te lezen en ook door de ouders hierbij te betrekken. Dit stimuleert de taalontwikkeling van jonge kinderen en zorgt ervoor dat ouders de stimulering na de 20 weken zelf over kunnen nemen. Daarnaast verbindt de VoorleesExpress op deze manier mensen met verschillende achtergronden met elkaar. Functieomschrijving Voorlezer Als voorlezer lees je 20 keer wekelijks voor bij een gezin thuis op Voorne-Putten of Goeree-Overflakkee. Hier werk je aan de taalontwikkeling van kinderen tussen de 2 en 8 jaar met een taalachterstand. Dit doe je één uur per week op een vaste dag, dit is de start van een voorleesritueel in het gezin. Je leest interactief voor en betrekt de kinderen veel bij het voorlezen. Door middel van taalspelletjes en voorlezen draag je bij aan de taalontwikkeling, versterk je het gevoel voor de Nederlandse (boeken)taal en vergroot je de woordenschat. Een belangrijke taak naast het voorlezen is het stimuleren van betrokkenheid van de ouders. Je spoort de ouders aan om actief mee te doen en stimuleert ze om zelf ook voor te gaan lezen. Als voorlezer word je begeleid door een coördinator. Voor je van start gaat krijg je van de bibliotheek een training interactief voorlezen aangeboden. Coördinator Als coördinator begeleid je 20 weken lang +/- vijf voorlezers en gezinnen. Je vormt de spil tussen de gezinnen de voorlezers en de projectleiding en je bewaakt de voortgang van het project. Je bent goed op de hoogte van wat er in de gezinnen speelt en houdt de voortgang van het gezin en de voorlezer in de gaten. Met elke voorlezer ga je drie keer mee naar het gezin. Om deze taken zo goed mogelijk te kunnen vervullen krijg je een training van de projectleiding van de VoorleesExpress. Het coördineren van één seizoen kost ongeveer 60 uur. Functieomvang Wat doet een voorlezer? • Je leest 20 keer voor bij het gezin thuis. • Je houdt de voortgang van het gezin bij in het VoorleesExpress systeem. Wat doet een coördinator? • Je coördineert 5 gezinnen en voorlezers • Je houdt de voortgang van het gezin en de voorlezer bij in het systeem • Je beantwoordt eventuele vragen van de vrijwilliger • Je gaat met iedere vrijwilliger 3 keer mee naar het gezin • Je bent de contactpersoon tussen het gezin de vrijwilliger en de projectleider NB: Vrijwiliger worden voor de VoorleesExpress kan vanaf 18 jaar. Direct enthousiast geworden? Geef je dan hier op als vrijwilliger: https://portal.voorleesexpress.nl/aanmelden/voorne-putten/vrijwilliger

Project