csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Vrijwilliger gezocht

Op de woonlocatie de Dichter van de stichting Interaktcontour in Almere Literatuurwijk, waar mensen met NAH wonen (niet aangeboren hersenletsel), zoeken wij een vrijwilliger voor een mevrouw die een of twee keer per maand naar de stad wil om boodschappen te doen. Mevrouw is zelfstandig, spreek redelijk goed Nederlands en wil graag samen naar de stad te gaan, omdat ze dat gezellig vindt en verder ze geen netwerk in Nederland heeft. U kunt contact nemen met Zonia voor meer informatie door een bericht te sturen.

Lees meer

structureel

Almere

Koken & maaltijden
Boodschappen
Maatje, buddy & gezelschap

Beschrijving

Op de woonlocatie de Dichter van de stichting Interaktcontour in Almere Literatuurwijk, waar mensen met NAH wonen (niet aangeboren hersenletsel), zoeken wij een vrijwilliger voor een mevrouw die een of twee keer per maand naar de stad wil om boodschappen te doen.
Mevrouw is zelfstandig, spreek redelijk goed Nederlands en wil graag samen naar de stad te gaan, omdat ze dat gezellig vindt en verder ze geen netwerk in Nederland heeft.

U kunt contact nemen met Zonia voor meer informatie door een bericht te sturen.

Praktische informatie

Wekelijks 1 tot 2 uur

Locatie

Almere

Impact

Voor wie

Mensen die begeleid worden/wonen

Impactgebied

Sociaal & welzijn
Zorg

Categorie

Koken & maaltijden
Boodschappen
Maatje, buddy & gezelschap
Delen:
Bewaar:
Print:

Anderen bekeken ook

Almere

Samen een eindje fietsen?

Triade Vitree Flevoland & West-Overijssel

In Almere Stad woont Klaas(*). Dat is een gezellige rasechte Amsterdamse man van middelbare leeftijd. Hij houdt van praatjes en gezelligheid en is over het algemeen opgewekt en vrolijk. Voor hem is het belangrijk om zich vast te houden aan zijn dagelijkse gewoontes en structuur. Hij weet heel goed wat hij wil, en kan daarin een beetje eigenwijs zijn. (*) Klaas is een fictieve naam Klaas heeft een klein netwerk en zou graag meer sociaal contact willen door samen met iemand te fietsen. Het is belangrijk dat de vrijwilliger humor heeft en een leuk praatje kan maken met hem. Je haalt Klaas op bij zijn huis, en vanuit daar gaan jullie samen op pad. Gewoon een stukje door Almere fietsen. Klaas heeft een driewieler. Dat heeft hij nodig voor zijn stabiliteit. Daarom is het ook beter dat hij samen met een fietsmaatje erop uit gaat. Verder kan hij zelfstandig fietsen. Je wordt door zijn begeleider ingepraat op wat hij nodig heeft van jou. Daarna ga je zelfstandig op pad met Klaas. De begeleiders zijn wel telefonisch bereikbaar, en – op basis van een afspraak – beschikbaar wanneer je jouw ervaringen wilt delen. Dag & tijd Klaas heeft een voorkeur voor de zaterdag overdag. Hoe vaak jullie erop uit gaan, bepalen jullie samen in onderling overleg. Voor wie Een medemens met een lichte verstandelijke beperking. Soms in combinatie met een andere beperking. Overig • Een VOG is verplicht • Onze proefperiode is 3 maanden • We bieden een reiskostenvergoeding • We kunnen een referentie opvragen Locatie informatie De locatie waar het om gaat is noemen we het ambulante VPT team Almere. Zij begeleiden de (veelal) zelfstandig wonende cliënten op basis van huisbezoeken. De cliënten hebben allen een beperking, maar hebben een grote mate van zelfstandigheid. Zij krijgen ondersteuning bij praktische zaken zoals; plannen van activiteiten, ondersteunen bij post/administratie en onderhouden van sociale contacten.

Structureel
Almere, Zeewolde, Urk, Noordoostpolder, Lelystad

Taalvrijwilliger Nederlands en/of Engels

Rode Kruis District Flevoland

Het Nederlandse Rode Kruis is er voor mensen in nood. Zowel om de hoek als ver weg. We helpen vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt. We zorgen er ook voor dat mensen zichzelf kunnen helpen en leren hen hoe ze anderen kunnen helpen. Zodat in tijden van nood niemand alleen staat. Wereldwijd werken we vanuit onze zeven grondbeginselen: menslievendheid, onpartijdigheid, neutraliteit, onafhankelijkheid, vrijwilligheid, eenheid en algemeenheid. Wij zijn op zoek naar: Vrijwilligers taalles Nederlands of Engels Aantal uur per week in overleg te bepalen, regio Noordoostpolder Wat ga je doen: Voor de bewoners in de Oekraïne opvang in de Noordoostpolder zijn wij vanaf januari 2024 op zoek naar enthousiaste taalvrijwilligers die onze bewoners willen helpen met het leren van de Nederlandse of Engelse taal. Hiermee help je Oekraïense vluchtelingen bij het oefenen van de taal in de praktijk. Als taalvrijwilliger maak je het verschil door iemand te helpen met de taal en dus ook meer zelfvertrouwen geeft om actief deel te nemen in de maatschappij. Immers beter Nederlands en Engels leren spreken en schrijven helpt bewoners bij om hun dagelijkse bezigheden en hun verblijf in Nederland. Als taalvrijwilliger werk je met een groepje Oekraïners of individueel. Locatie: Op de opvanglocatie in Emmeloord Tijdstip en frequentie: In overleg te bepalen Wat levert het je op? Je vergroot je eigen wereld door mensen uit een andere cultuur te leren kennen en te helpen. Mocht het nodig zijn dan kun je ook je CV verrijken met een mooie en waardevolle referentie. Ben je enthousiast na het lezen van de vacature of heb je nog een vraag hierover? Reageer via de knop en laat je gegevens achter zodat we contact op kunnen nemen met je.

Structureel
Almere

Projectmedewerker Maatjesproject gevraagd!

Humanitas Almere

Houd je van coachen, verbinden en ben je graag in contact met mensen? Dan zoeken we jou! Kinderen en jongvolwassenen voelen zich steeds vaker eenzaam. Een maatje van ons maatjesproject Match helpt. Door samen te praten, activiteiten te ondernemen, te werken aan meer zelfvertrouwen en aan de slag te gaan met het bouwen aan een sociaal netwerk. Getrainde vrijwilligers worden hiervoor ingezet. Als vrijwillig projectmedewerker ben je de verbinder tussen de deelnemers en deze vrijwilligers. Je gaat op huisbezoek bij deelnemers om kennis te maken en vervolgens samen met de gekoppelde vrijwilliger om de Match tot stand te brengen. Daarna gaan zij van start en blijf jij op de achtergrond beschikbaar als aanspreekpunt voor vragen en treed je op als coach voor de vrijwilliger: je krijgt er ongeveer 5 tot 10 onder je hoede. Ook begeleid je de tussentijdse- en eindevaluatie met de deelnemer en vrijwilliger. Maar natuurlijk sta je hier niet alleen voor: je hebt regelmatig contact, overleggen, intervisies en bijeenkomsten met de andere vrijwillig projectmedewerkers en beroepskrachten. Wat we je vragen: Je bent 4 tot 8 uur per week beschikbaar (zelf in te delen), daarnaast vergaderen we 2 keer per maand op een vast moment; Je hebt ervaring met coaching of je hebt er aanleg voor en wilt je er graag verder in ontwikkelen; Je hebt affiniteit met kinderen en jongeren; Je committeert je aan de waarden en doelstellingen van Humanitas; Je hebt goede sociale vaardigheden, kan goed luisteren en genuanceerd denken; Je woont in Almere. Wat we je bieden: Een zelfstandige en veelzijdige vrijwilligersfunctie die veel voldoening geeft; Gezelligheid en zingeving; Een uitgebreid trainingsprogramma en interessante themabijeenkomsten en intervisies; Een gezellig team en ondersteuning en begeleiding van beroepskrachten; Onkostenvergoeding en een mobiele telefoon in bruikleen; Een waardevolle referentie op je cv. Meer informatie en reageren: Heeft deze vacature je enthousiast gemaakt? Kom eens langs voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Ook als je twijfelt of de rol wel iets voor jou is, horen we graag van je. We kijken dan gewoon samen of het bij je past. Voor meer informatie of een afspraak kun je contact opnemen met Karen.

Structureel
Almere

Wil jij dat jouw wijk schoon en veilig is?

De Schoor, Welzijn in Almere

Wil jij dat jouw wijk schoon en veilig is? Help dan mee en wordt vrijwilliger bij het Buurtpreventieteam! Een buurtpreventieteam is een groep vrijwilligers die alert is op ongewone activiteiten en geeft dit door aan gemeente en/of politie. Het kost je maximaal 2 uur per week en je loopt dan samen met andere vrijwilligers een rondje door jouw wijk waarbij je o.a. let op; kapotte verlichting, overlast en verdachte situaties, losliggende stoeptegels, gevaarlijke begroeiing Een wijk met een buurtpreventieteam is een wijk waar doorgaans minder criminaliteit plaatsvindt. Dus kortom: we zoeken jou!

Structureel
Almere

Wil jij dat jouw wijk schoon en veilig is?

De Schoor, Welzijn in Almere

Wil jij dat jouw wijk schoon en veilig is? Help dan mee en wordt vrijwilliger bij het Buurtpreventieteam! Een buurtpreventieteam is een groep vrijwilligers die alert is op ongewone activiteiten en geeft dit door aan gemeente en/of politie. Het kost je maximaal 2 uur per week en je loopt dan samen met andere vrijwilligers een rondje door jouw wijk waarbij je o.a. let op; kapotte verlichting, overlast en verdachte situaties, losliggende stoeptegels, gevaarlijke begroeiing Een wijk met een buurtpreventieteam is een wijk waar doorgaans minder criminaliteit plaatsvindt. Dus kortom: we zoeken jou!

Structureel
Almere

LHBTIQ+ maatjes gezocht

VMCA

De LHBTIQ+ Community zoekt jou! Jezelf zijn is niet voor iedereen hetzelfde, dat maakt het leven mooi! Maar stel nou dat je met iemand wilt uitwisselen over coming out, gender, zelfvertrouwen of andere vragen die je niet kwijt kunt in jouw omgeving? Wordt LHBTIQ+ maatje en help jongeren tussen de 13 en 27 jaar met hun vraag. Iedereen heeft het recht om zichzelf te zijn! Help je mee? Ben jij LHBTIQ+ en wil je iets terug doen voor de community? Neem dan contact op met onze coördinator Stein.

Structureel
Jongeren
Almere

Samen fietsen met de duo fiets

Triade Vitree Flevoland & West-Overijssel

Wie wil nu niet buiten zijn? Genieten van de natuur met de wind in je haren. Zo ook Klaas (*). Hij wil dit heel graag, maar hij heeft een probleem. Hij kan niet zelfstandig naar buiten. Dat komt door zijn beperking. Toch wil hij heel graag af en toe een fietstochtje maken. Kom jij met hem fietsen? Hij heeft een eigen speciale fiets waar iedereen op kan fietsen. Het is namelijk een duo-fiets. Die heeft 4 banden én elektrische ondersteuning. Fietsen is daarmee een makkie, je kunt niet vallen en jij hebt de controle over de fiets. Samen met jou geniet Klaas van de buitenlucht en de aandacht die jij aan hem geeft. (*) Klaas is een fictieve naam Dag & Tijd Het liefste eens per week. Fietsen kan overdag op door-de-weekse-dagen vanuit de dagbestedingslocatie van Klaas. Bijzonderheden Je fietst op het terrein van de locatie of in de wijk. Je hoeft niet ver te fietsen, een half uurtje in de week is al voldoende. Je fietst zelfstandig met Klaas, waarbij de begeleiding wel altijd telefonisch te bereiken is. Voor wie Het gaat om een volwassene met een matig tot ernstig verstandelijke beperking. Klaas communiceert niet door middel van spraak, maar door geluiden te maken. Overig • Een VOG is verplicht • Onze proefperiode is 3 maanden • We bieden een reiskostenvergoeding • We kunnen referenties opvragen Locatie informatie Klaas krijgt dagbesteding bij Triade Vitree, een locatie voor mensen met een verstandelijke beperking. Elke groep heeft een begeleider. In de groep, die op zoek is naar een vrijwilliger, zijn cliënten die zelfstandig kunnen lopen en cliënten die gebruik maken van een rolstoel.

Structureel