csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Voorlichter Educatie (vrijwillig)

Het helpen van mensen in nood om de hoek én ver weg, vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt, dát is waar het Rode Kruis voor staat. Dit doen wij in district Hollands Midden ook door gastlessen te geven aan leerlingen en studenten. Vind jij het leuk om voor een klas te staan en jongeren te prikkelen door maatschappelijke dilemma’s te bespreken? Dan is dit een leuke vacature voor jou. Wat ga je doen? De gastdocent verzorgt gastlessen op basisscholen, middelbare scholen, MBO’s en in het hoger onderwijs. Dit gebeurt in het werkgebied van district Hollands Midden, bestaand uit vijf locaties: Katwijk, Leiden, Alphen aan den Rijn, Bodegraven en Gouda. Thema’s die we behandelen zijn bijvoorbeeld EHBO, hulpbereidheid en internationale hulpverlening. De gastlessen stimuleren de hulpbereidheid onder jongeren, omdat we ze prikkelen na te denken over hun eigen gedrag en hen aan te moedigen om met elkaar in discussie te gaan. Daarmee creëren we bewustwording bij jongeren en vergroten we zowel hun handelingsbereidheid als hun handelingsbekwaamheid. Als voorlichter educatie: • maak je onderdeel uit van een educatieteam en onderhoud je contact met de projectleider Educatie • verzorg je minimaal 6 gastlessen per jaar • volg je voorafgaand een training om klaargestoomd te worden in jouw functie Wat kan het Rode Kruis jouw bieden? Als voorlichter educatie ben je betrokken bij een maatschappelijk project dat ertoe doet. In deze mooie vrijwilligersfunctie kun je het verschil kunt maken voor kwetsbare doelgroepen. Daarnaast biedt het Rode Kruis jou: • Een enthousiast team van betrokken vrijwilligers om je heen • Een kans om jouw ervaringen en je netwerk uit te breiden • De mogelijkheid om je verder te ontwikkelen, door het volgen van opleidingen en trainingen • Een reiskostenvergoeding • Regelmatig leuke evenementen en borrels, waarbij plezier voorop staat Wie ben jij? Als voorlichter Educatie is het belangrijk dat je het leuk vindt om voor een klas te staan. Je bezit daarbij over goede communicatieve vaardigheden. Het is een pre als je al ervaring hebt. Tenslotte vinden we ook dit belangrijk: • Je bent bekend met de grondbeginselen van het Rode Kruis en draagt deze van nature uit • Je bent bereid om in de omgeving van Leiden, Bodegraven, Katwijk, Alphen aan den Rijn en Gouda les te geven • Je bent beschikbaar tijdens schooltijden • Je bent minimaal één jaar inzetbaar voor het Rode Kruis

Lees meer

structureel

Alphen aan den Rijn, Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Katwijk, Leiden

Training & scholing

Beschrijving

Het helpen van mensen in nood om de hoek én ver weg, vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt, dát is waar het Rode Kruis voor staat. Dit doen wij in district Hollands Midden ook door gastlessen te geven aan leerlingen en studenten. Vind jij het leuk om voor een klas te staan en jongeren te prikkelen door maatschappelijke dilemma’s te bespreken? Dan is dit een leuke vacature voor jou.

Wat ga je doen?

De gastdocent verzorgt gastlessen op basisscholen, middelbare scholen, MBO’s en in het hoger onderwijs. Dit gebeurt in het werkgebied van district Hollands Midden, bestaand uit vijf locaties: Katwijk, Leiden, Alphen aan den Rijn, Bodegraven en Gouda. Thema’s die we behandelen zijn bijvoorbeeld EHBO, hulpbereidheid en internationale hulpverlening.

De gastlessen stimuleren de hulpbereidheid onder jongeren, omdat we ze prikkelen na te denken over hun eigen gedrag en hen aan te moedigen om met elkaar in discussie te gaan. Daarmee creëren we bewustwording bij jongeren en vergroten we zowel hun handelingsbereidheid als hun handelingsbekwaamheid.

Als voorlichter educatie:

• maak je onderdeel uit van een educatieteam en onderhoud je contact met de
projectleider Educatie
• verzorg je minimaal 6 gastlessen per jaar
• volg je voorafgaand een training om klaargestoomd te worden in jouw functie

Wat kan het Rode Kruis jouw bieden?

Als voorlichter educatie ben je betrokken bij een maatschappelijk project dat ertoe doet. In deze mooie vrijwilligersfunctie kun je het verschil kunt maken voor kwetsbare doelgroepen. Daarnaast biedt het Rode Kruis jou:

• Een enthousiast team van betrokken vrijwilligers om je heen
• Een kans om jouw ervaringen en je netwerk uit te breiden
• De mogelijkheid om je verder te ontwikkelen, door het volgen van opleidingen en trainingen
• Een reiskostenvergoeding
• Regelmatig leuke evenementen en borrels, waarbij plezier voorop staat

Wie ben jij?

Als voorlichter Educatie is het belangrijk dat je het leuk vindt om voor een klas te staan. Je bezit daarbij over goede communicatieve vaardigheden. Het is een pre als je al ervaring hebt. Tenslotte vinden we ook dit belangrijk:

• Je bent bekend met de grondbeginselen van het Rode Kruis en draagt deze van
nature uit
• Je bent bereid om in de omgeving van Leiden, Bodegraven, Katwijk, Alphen aan
den Rijn en Gouda les te geven
• Je bent beschikbaar tijdens schooltijden
• Je bent minimaal één jaar inzetbaar voor het Rode Kruis

Praktische informatie

Locatie

Alphen aan den Rijn, Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Katwijk, Leiden

Impact

Impactgebied

Belangenbehartiging & goede doelen
Noodhulp

Categorie

Training & scholing
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Rode Kruis

Leiden, Alphen aan den Rijn, Katwijk, Gouda, Bodegraven-Reeuwijk

Vrijwilliger communicatie

Rode Kruis

Al ruim 150 jaar helpt het Rode Kruis in Nederland bij noodsituaties. Tijdens de coronacrisis runnen we onze grootste hulpoperatie sinds de watersnoodramp. We helpen bijvoorbeeld in de zorg, ondersteunen in de teststraten en delen voedselpakketten uit. Want in tijden van nood mag niemand alleen staan. In deze rol maak je deel uit van het communicatie team en zorg jij ervoor dat onze verhalen gelezen worden Wat ga jij doen? In ons district hebben we veel verschillende activiteiten en vinden het belangrijk dat zowel onze eigen vrijwilligers, als mensen van buitenaf kunnen zien wat wij allemaal doen. Daarom zijn we opzoek naar een communicatievrijwilliger die het leuk vinden om onze activiteiten te bezoeken om daar vervolgens een stuk over te schrijven. Ook vind je het misschien leuk om de nieuwsbrief te maken? Hieronder vind je de belangrijkste werkzaamheden: -Je schrijft teksten voor onze sociale mediakanalen, website, nieuwsbrieven en uitgaande content. -Je bent op de hoogte van wat er speelt binnen het Rode Kruis en onze districten en weet ons beter op de kaart te zetten en mensen te bereiken en aan te spreken. -Je weet onderwerpen snel op te pakken en tot begrijpelijke en aantrekkelijke teksten te verwerken. -Je hebt gevoel voor actualiteit en weet dat er bij het schrijven soms haast geboden is. Wat vragen we van jou? Je hebt een mbo+ werk- en denkniveau en hebt ervaring op het gebied van communicatie Je ben sterk in schrijven van begrijpelijke en pakkende teksten. Je bent een creatieve enthousiaste persoonlijkheid en hebt uitstekende communicatieve vaardigheden. Je bent vertrouwd met WordPress en Mailchimp. 2-4 uur in de week ben je beschikbaar Wij geloven erin dat het belangrijk is jezelf te blijven ontwikkelen. Daarom bieden we je talloze opleidingen en trainingen aan, met officiële certificaten. Het staat niet alleen goed op je cv, ook kan je doorgroeien en bij verschillende projecten aan de slag zodat je jezelf blijft uitdagen en andere inspireert. Natuurlijk vergoeden wij je reiskosten en andere onkosten. Een sociale en warme omgeving met een groot vrijwilligersnetwerk. Naast zingevend werk, is er ook tijd voor ontspanning! We organiseren regelmatig leuke evenementen en borrels waarbij plezier voorop staat! Interesse? Reageer nu en meld je aan als vrijwilliger door op de sollicitatieknop te drukken! We vertellen je graag meer over het Rode Kruis en hoe jij kan bijdragen! Heb je nu vragen? Neem contact op en wij vertellen je graag meer info.

Structureel
Jongeren
Leiden, Katwijk, Gouda, Bodegraven-Reeuwijk

Vrijwilliger Logistiek

Rode Kruis

Het Nederlandse Rode Kruis helpt mensen in nood, om de hoek en ver weg, vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt, dát is waar wij voor staan. Wij doen dit met vele vrijwilligers die zich dagelijks inzetten. Helden die een stap vooruit zetten als het spannend wordt. Die de schouders eronder zetten als het nodig is. Zodat in tijden van nood niemand alleen staat. Ook internationaal bieden wij mensen in nood, die kwetsbaar zijn of slachtoffer van een natuurramp of crisis, integrale humanitaire hulp. In Nederland is het Rode Kruis ingedeeld in 23 districten. Voor het district Hollands Midden zoeken wij een logistiek vrijwilliger voor 4-8 uur per week. Als Logistiek vrijwilliger ondersteun je de Locatiecoördinatoren Hulpverlening van de diverse locaties in Hollands Midden. Als Rode Kruis zijn wij altijd druk in de weer. Zo zetten we ons in op evenementen en organiseren we trainingen. Deze activiteiten kunnen alleen doorgaan als onze logistiek op orde is. Zij zorgen er niet alleen voor dat alle materialen op voorraad zijn en klaargezet worden, maar ook dat deze op tijd geleverd worden en uiteindelijk weer op de juiste plek in het magazijn belanden. Daarmee is logistiek een van de belangrijkste onderdelen. Een overzicht van de taken zijn: - In samenwerking met de Locatiecoördinator zorg je ervoor dat het magazijn, voorraad, materiaal en materieel op orde zijn. - Je zorgt voor het ophalen en brengen van materiaal tussen de verschillende locaties van het Rode Kruis district Hollands Midden (incidenteel daarbuiten). - Je brengt en haalt spullen bij externe partijen. - Je controleert de correctheid van de inhoud van de tassen, materiaal en materieel. - Je bent actief met het op- en afbouwen van de EHBO-posten in samenwerking met de hulpverleners bij de inzet of een evenement. Wat vragen we van jou? - Je bent enthousiast, accuraat en zelfstandig. - Je bent flexibel inzetbaar, zowel overdag als ’s avonds. Er zijn mogelijkheden om ook bij noodhulpverlening ingezet te worden. - Je kunt goed organiseren, hebt een “hands-on mentaliteit” en het vermogen om te improviseren. - Je bent in bezit van een rijbewijs B, eventueel BE. - Je hebt een certificaat Uitgebreide Eerste Hulp (of vergelijkbaar) of je bent bereid dit te halen op onze kosten - Je bezit voor de functie van chauffeur minimaal een rijbewijs B. Rijbewijs BE en/of C(1) zijn een pré. Zonder rijbewijs kun je alleen worden ingezet als bijrijder. - Je bent fysiek in staat zware materialen te tillen en verplaatsen. - Je bent woonachtig in (de buurt van) de locatie. Wat bieden wij? Vrijwillig betekent niet vrijblijvend, naast dat wij straks onze verwachtingen uitspreken zie je hieronder wat wij te bieden hebben: - Wij geloven erin dat het belangrijk is jezelf te blijven ontwikkelen. Daarom bieden we je talloze opleidingen en trainingen aan, met officiële certificaten. - Het staat niet alleen goed op je cv, ook kan je doorgroeien en bij verschillende projecten aan de slag zodat je jezelf blijft uitdagen en anderen inspireert. - Natuurlijk vergoeden wij je reiskosten en andere onkosten. - Een sociale en warme omgeving met een groot vrijwilligersnetwerk. - Naast zingevend werk, is er ook tijd voor ontspanning! We organiseren regelmatig leuke evenementen en borrels waarbij plezier voorop staat!

Structureel
Jongeren
Leiden

Bestuurder Hulpverlening

Rode Kruis

Het Rode Kruis zoekt een Bestuurder Hulpverlening voor het district Hollands Midden, een vrijwilligersfunctie voor 4 à 8 uur per week. Als Bestuurder ben je onderdeel van het districtsbestuur. Een districtsbestuur is een collegiaal bestuur waarin alle functies gelijkwaardig zijn. Het regionale districtsbestuur houdt toezicht op de uitvoering van de hulpverlening in het district en het bestuur speelt een belangrijke rol als stevige sparring-partner voor de districtsmanager. De districtsmanager (een beroepskracht) is eindverantwoordelijk voor de uitvoering van de hulpverlening en geeft leiding aan alle beroepskrachten en vrijwilligers binnen het district. Wat houdt de functie in? Als Bestuurder Hulpverlening ben je onderdeel van een driekoppig bestuur. In deze rol geef jij invulling aan het thema hulpverlening en de daarbij horen programma’s en interventies. Daarnaast: • Je bent sparringpartner voor de coördinator Hulpverlening en districtsmanager en adviseert waar nodig; • Houd je toezicht op de inhoud en voortgang van het werkplan voor wat betreft de hulpverleningsprogramma’s; • Je bent op de hoogte van in- en externe ontwikkelingen die van belang zijn voor de hulpverleningsprogramma’s; • Je ziet periodiek toe op gerealiseerde prestaties met betrekking tot kwaliteits-, veiligheids- en continuïteitsdoelstellingen in de uitvoering van de hulpverlening in het district. Als Bestuurder Hulpverlening beschik je over de volgende competenties: • Je bent verbindend, enthousiasmerend en een echte teamplayer; • Je hebt bestuurlijke ervaring en weet strategisch niveau naar tactisch niveau te vertalen; • Je beschikt over een lokaal netwerk op het gebied van hulpverlening (pré;) • Je bent ondernemend en denkt in kansen en mogelijkheden; • Je bent spreekbuis van het district voor bestuurlijke gremia; • Je wordt blij van vrijwilligerswerk en zet je graag belangeloos voor onze organisatie in. Functie-eisen • HBO/WO werk-, en denkniveau • Minimaal 5-10 jaren werkervaring binnen een (non-profit) organisatie; • Bestuurlijke- en Leidinggevende ervaring • Affiniteit met en begrip van vrijwilligerswerk • Ervaring met en kennis van beleidsvorming en strategische processen binnen complexe organisaties Achtergrond informatie over het Rode Kruis Het Rode Kruis heeft als missie het verlichten van menselijk lijden, het beschermen van leven en gezondheid en het hooghouden van menselijke waardigheid, met name tijdens gewapende conflicten en andere crises. De Rode Kruis Beweging wordt ondersteund door miljoenen vrijwilligers, die overal ter wereld volgens dezelfde zeven grondbeginselen handelen: menslievendheid, onpartijdigheid, neutraliteit, onafhankelijkheid, vrijwilligheid, eenheid en algemeenheid. Ieder mens heeft recht op respect en waardigheid, mensen in de grootste nood worden als eerste geholpen en geloof, nationaliteit, ras, afkomst of politieke mening doen niet ter zake. Alle vrijwilligers en beroepskrachten van het Rode Kruis handelen hierbij volgens het ‘do no harm’-principe en de grondbeginselen, en hebben de gedragscode van het Rode Kruis ondertekend. In Nederland helpt het Rode Kruis mensen die het ontbreekt of dreigt te ontbreken aan de basislevensbehoeften. Dit zijn voedsel & water, onderdak, kunnen voorzien in persoonlijke hygiëne, het hebben van een menswaardig veilige plek, informatie hebben over dierbaren en toegang hebben tot de juiste medische en psychosociale zorg. Wanneer het iemand ontbreekt aan één of meer van deze basislevensbehoeften is iemand in nood. Bij het adresseren van de noden gaat, in het verlengde van de missie, speciale aandacht uit naar de meest kwetsbaren. Aanvullend hierop richt het Rode Kruis zich op haar auxiliaire rol, waarmee hulp wordt geboden complementair aan dat van de overheid. In Nederland verlenen we samen met meer dan vijftienduizend vrijwilligers: Noodhulp, Evenementenhulp, Eerste Hulp(onderwijs), Burgerhulp en helpen we mensen met het voorbereiden op en voorkomen van noodsituaties. Ook internationaal maken wij mensen in nood weerbaarder door het bieden van humanitaire hulp. Binnen Nederland kent het Rode Kruis 23 districten waarbij het districtsbestuur de rol heeft toezicht te houden op de uitvoering van de hulpverlening en een belangrijke rol speelt als stevige sparringpartner voor de districtsmanager. Heb je nog vragen of wil je direct reageren? Ben jij de bestuurder die wij zoeken? Klik dan op de “solliciteer nu” knop. Vergeet niet je cv up te loaden en een motivatie toe te voegen. Wil je meer informatie voordat je solliciteert? Dan kan je contact opnemen met Linda Beimer, Districtsmanager Hollands Midden, via 06-34 49 38 49. Kijk voor meer informatie over het werk van het Rode Kruis op www.rodekruis.nl.

Structureel
Leiden

Bestuurder Finance, Planning& Control

Rode Kruis

Het Rode Kruis zoekt een Bestuurder Finance, Planning& Control voor het District Hollands Midden. Een vrijwilligersfunctie voor 4 à 8 uur per week. Als Bestuurder ben je onderdeel van het districtsbestuur. Een districtsbestuur is een collegiaal bestuur waarin alle functies gelijkwaardig zijn. Het regionale districtsbestuur houdt toezicht op de uitvoering van de hulpverlening in het district en het bestuur speelt een belangrijke rol als stevige sparring-partner voor de districtsmanager. De districtsmanager (een beroepskracht) is eindverantwoordelijk voor de uitvoering van de hulpverlening en geeft leiding aan alle beroepskrachten en vrijwilligers binnen het district Wat houdt de functie van Bestuurder Finance, Planning & Control in? Als Bestuurder Finance, Planning & Control ben je onderdeel van een driekoppig bestuur. Daarbij draag je de volgende verantwoordelijkheden: • Je stuurt het district op basis van financiële managementrapportages; • Je ziet toe op het proces van op juiste, volledige en tijdige wijze opstellen van het werkplan, begroting en jaarrekening van het district; • Je ziet toe op de inhoud en voortgang van het werkplan, begroting en jaarrekening van het district, inclusief functionele organisatorische eenheden aan de hand van de kaderstelling en strategie; • Je ziet toe op juiste tussentijdse financiële verslaglegging; • Je fungeert als sparringpartner voor de districtsmanager op het gebied van Planning & Control; • Je draagt zorg voor de verslaglegging van de formele vergaderingen van het districtsbestuur; • Je bent op de hoogte van de landelijke ontwikkelingen op het gebied van Finance & Control Als toekomstig bestuurder Finance, Planning & Control beschik je over de volgende competenties: • Je hebt aantoonbaar bestuurlijke ervaring; • Je hebt inzicht in financiële rapportages en bent werkzaam geweest als CFO of in een vergelijkbare positie ; • Je bent een echte netwerker; • Je schakelt moeiteloos tussen verschillende niveaus; • Je weet financieel beleid om te zetten in tactische keuzes. Functie-eisen • HBO/WO werk-, en denkniveau • Minimaal 5-10 jaren werkervaring binnen een (non-profit) organisatie op het gebied van finance • Bestuurlijke- en Leidinggevende ervaring; • Affiniteit met en begrip van vrijwilligerswerk; • Ervaring met en kennis van beleidsvorming en strategische processen binnen complexe organisaties; Achtergrond informatie over het Rode Kruis Het Rode Kruis heeft als missie het verlichten van menselijk lijden, het beschermen van leven en gezondheid en het hooghouden van menselijke waardigheid, met name tijdens gewapende conflicten en andere crises. De Rode Kruis Beweging wordt ondersteund door miljoenen vrijwilligers, die overal ter wereld volgens dezelfde zeven grondbeginselen handelen: menslievendheid, onpartijdigheid, neutraliteit, onafhankelijkheid, vrijwilligheid, eenheid en algemeenheid. Ieder mens heeft recht op respect en waardigheid, mensen in de grootste nood worden als eerste geholpen en geloof, nationaliteit, ras, afkomst of politieke mening doen niet ter zake. Alle vrijwilligers en beroepskrachten van het Rode Kruis handelen hierbij volgens het ‘do no harm’-principe en de grondbeginselen, en hebben de gedragscode van het Rode Kruis ondertekend. In Nederland helpt het Rode Kruis mensen die het ontbreekt of dreigt te ontbreken aan de basislevensbehoeften. Dit zijn voedsel & water, onderdak, kunnen voorzien in persoonlijke hygiëne, het hebben van een menswaardig veilige plek, informatie hebben over dierbaren en toegang hebben tot de juiste medische en psychosociale zorg. Wanneer het iemand ontbreekt aan één of meer van deze basislevensbehoeften is iemand in nood. Bij het adresseren van de noden gaat, in het verlengde van de missie, speciale aandacht uit naar de meest kwetsbaren. Aanvullend hierop richt het Rode Kruis zich op haar auxiliaire rol, waarmee hulp wordt geboden complementair aan dat van de overheid. In Nederland verlenen we samen met meer dan vijftienduizend vrijwilligers: Noodhulp, Evenementenhulp, Eerste Hulp(onderwijs), Burgerhulp en helpen we mensen met het voorbereiden op en voorkomen van noodsituaties. Ook internationaal maken wij mensen in nood weerbaarder door het bieden van humanitaire hulp. Binnen Nederland kent het Rode Kruis 23 districten waarbij het districtsbestuur de rol heeft toezicht te houden op de uitvoering van de hulpverlening en een belangrijke rol speelt als stevige sparringpartner voor de districtsmanager. Heb je nog vragen of wil je direct reageren? Ben jij de bestuurder die wij zoeken? Klik dan op de “solliciteer nu” knop. Vergeet niet je cv up te loaden en een motivatie toe te voegen. Wil je meer informatie voordat je solliciteert? Dan kan je contact opnemen met Linda Beimer, Districtsmanager Hollands Midden, via 06-34 49 38 49. Kijk voor meer informatie over het werk van het Rode Kruis op www.rodekruis.nl.

Structureel
Leiden

Locatiecoördinator Facilitair

Rode Kruis

Jij bent de redder in nood! Wie wil dat nou niet? Als locatiecoördinator Facilitair help jij namelijk met allerlei zaken in en rondom het pand. Je herkent vast vragen als: mag ik een extra setje sleutels? Hoe werkt de beamer? Kan er een lokaal gereserveerd worden? Jij zorgt er samen met het vrijwilligersteam ervoor dat dit soort zaken opgepakt worden. Wat kan het Rode Kruis jou bieden Vrijwillig betekent niet vrijblijvend, naast dat wij straks onze verwachtingen uitspreken zie je hieronder wat wij te bieden hebben: - De kans om met je team lokale Rode Kruis activiteiten te initiëren en te coördineren - Wij geloven erin dat het belangrijk is jezelf te blijven ontwikkelen. Daarom bieden we je talloze opleidingen en trainingen aan, met officiële certificaten. - Het staat niet alleen goed op je cv, ook kan je doorgroeien en bij verschillende projecten aan de slag zodat je jezelf blijft uitdagen en andere inspireert. - Natuurlijk vergoeden wij je reiskosten en andere onkosten - Een sociale en warme omgeving met een groot vrijwilligersnetwerk - Naast zingevend werk, is er ook tijd voor ontspanning! We organiseren regelmatig leuke evenementen en borrels waarbij plezier voorop staat! Wie ben jij Betrokkenheid is een van de belangrijkste eigenschappen die je moet bezitten. Je hebt hart voor het Rode Kruis en de locatie. Je vindt het fijn als problemen worden opgelost en jij “de persoon” bent die alles regelt. Daarnaast is het fijn als je: - Duidelijk bent in je communicatie - Goed kan organiseren en overzicht kan behouden - Affiniteit hebt met technische zaken Wat ga je doen In de functie van Locatiecoördinator Facilitair ga jij over het reilen en zeilen van de locatie. Jij bent dus het aanspreekpunt als het aankomt op het beheer van het gebouw en de technische installaties. Ook hou jij het overzicht van de inventaris en voertuigen. Bovendien draag je ook verantwoordelijkheid over: - De planning en het gebruik van het gebouw, de zalen en sleutelbeheer - Het opstellen van onderhouds- en investeringsplannen, en op de uitvoering van die plannen toezien. - Het veiligheidsbeleid in en rondom het gebouw, incl. cameratoezicht, alarmsysteem e.d. - Aanspreekpunt schoonmakers en hovenier. Meer informatie over het Rode Kruis De hulpverlening van het Rode Kruis wordt georganiseerd door lokale eenheden, ook wel locaties genoemd. Elke locatie heeft een aantal locatie coördinatoren, ieder met een eigen portefeuille: Algemeen, Hulpverlening, Vrijwilligers en Opleidingen. Jij gaat deel uitmaken van dit team en deze coördinatoren zorgen ervoor dat alles op de locatie soepel verloopt. Het districtsbestuur monitort en faciliteert de hulpverlening binnen het district. De districtsmanager is operationeel verantwoordelijk en werkt daarom nauw samen met de locatiecoördinatoren. Een locatiecoördinator werkt periodiek samen in district brede werkgroepen in het kader van gezamenlijke inzet van vrijwilligers, middelen en leren van elkaar. Het district waar jij aan de slag gaat heet Hollands Midden en bestaat uit 5 verschillende locaties, waar jij voor de locatie Leiden een rol zal gaan spelen. Geïnteresseerd? Volg je hart en reageer nu door op de sollicitatieknop te drukken. Vertel meer over jezelf, je ervaring en motivatie. We gebruiken jouw gegevens uitsluitend voor deze specifieke sollicitatieprocedure.

Structureel
Leiden

Logistiek vrijwilliger

Rode Kruis

Het Nederlandse Rode Kruis helpt mensen in nood, om de hoek en ver weg, vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt, dát is waar wij voor staan. Wij doen dit met vele vrijwilligers die zich dagelijks inzetten. Helden die een stap vooruit zetten als het spannend wordt. Die de schouders eronder zetten als het nodig is. Zodat in tijden van nood niemand alleen staat. Ook internationaal bieden wij mensen in nood, die kwetsbaar zijn of slachtoffer van een natuurramp of crisis, integrale humanitaire hulp. In Nederland is het Rode Kruis ingedeeld in 23 districten. Voor het district Hollands Midden zoeken wij: Logistiek – vrijwillig (4–8 uur per week) Als Logistiek vrijwilliger ondersteun je de Locatiecoördinatoren Hulpverlening van de diverse locaties in Hollands Midden. Als Rode Kruis zijn wij altijd druk in de weer. Zo zetten we ons in op evenementen en organiseren we trainingen. Deze activiteiten kunnen alleen doorgaan als onze logistiek op orde is. Zij zorgen er niet alleen voor dat alle materialen op voorraad zijn en klaargezet worden, maar ook dat deze op tijd geleverd worden en uiteindelijk weer op de juiste plek in het magazijn belanden. Daarmee is logistiek een van de belangrijkste onderdelen. Een overzicht van de taken zijn: -In samenwerking met de Locatiecoördinator zorg je ervoor dat het magazijn, voorraad, materiaal en materieel op orde zijn. -Je zorgt voor het ophalen en brengen van materiaal tussen de verschillende locaties van het Rode Kruis district Hollands Midden (incidenteel daarbuiten). -Je brengt en haalt spullen bij externe partijen. -Je controleert de correctheid van de inhoud van de tassen, materiaal en materieel. -Je bent actief met het op- en afbouwen van de EHBO-posten in samenwerking met de hulpverleners bij de inzet of een evenement. Wat vragen we van jou? -Je bent enthousiast, accuraat en zelfstandig. -Je bent flexibel inzetbaar, zowel overdag als ’s avonds. Er zijn mogelijkheden om ook bij noodhulpverlening ingezet te worden. -Je kunt goed organiseren, hebt een “hands-on mentaliteit” en het vermogen om te improviseren. -Je hebt een certificaat Uitgebreide Eerste Hulp (of vergelijkbaar) of je bent bereid dit te halen -Je bezit voor de functie van chauffeur minimaal een rijbewijs B. Rijbewijs BE en/of C(1) zijn een pré. Zonder rijbewijs kun je alleen worden ingezet als bijrijder. -Je bent fysiek in staat zware materialen te tillen en verplaatsen. -Je bent woonachtig in (de buurt van) de locatie. Wat bieden wij? Vrijwillig betekent niet vrijblijvend, naast dat wij straks onze verwachtingen uitspreken zie je hieronder wat wij te bieden hebben: -Wij geloven erin dat het belangrijk is jezelf te blijven ontwikkelen. Daarom bieden we je talloze opleidingen en trainingen aan, met officiële certificaten. -Het staat niet alleen goed op je cv, ook kan je doorgroeien en bij verschillende projecten aan de slag zodat je jezelf blijft uitdagen en anderen inspireert. -Natuurlijk vergoeden wij je reiskosten en andere onkosten. -Een sociale en warme omgeving met een groot vrijwilligersnetwerk. -Naast zingevend werk, is er ook tijd voor ontspanning! We organiseren regelmatig leuke evenementen en borrels waarbij plezier voorop staat! Interesse? Reageer nu en meld je aan als vrijwilliger door op de sollicitatieknop te drukken! We vertellen je graag meer over het Rode Kruis en hoe jij kan bijdragen. Heb je eerst nog vragen? Neem gerust contact op met Floris Veelenturf via 06-38217461. Wij hopen je snel te ontmoeten!

Structureel
Katwijk

Locatiecoördinator Vrijwilligersmanagement

Rode Kruis

Het Rode Kruis is al ruim 150 jaar een echte vrijwilligersorganisatie. Voor de locatie Katwijk zijn wij op zoek naar een Locatiecoördinator Vrijwilligersmanagement. In deze veelzijdige functie draag jij bij aan het vrijwilligersbeleid en geef jij aandacht aan de vrijwilligers zodat ze zich gezien en gewaardeerd voelen. Want alles wat je aandacht geeft, groeit. Wat kan het Rode Kruis jou bieden? Vrijwillig is niet vrijblijvend, naast dat wij straks onze verwachtingen uitspreken zie je hieronder wat wij te bieden hebben: -De kans om met je team lokale Rode Kruis activiteiten te initiëren en te coördineren. -Wij geloven erin dat het belangrijk is jezelf te blijven ontwikkelen. Daarom bieden we je talloze opleidingen en trainingen aan, met officiële certificaten. -Je kunt doorgroeien binnen het Rode Kruis; zowel persoonlijk als onderdeel van -een (project)team. -Je maakt deel uit van werkgroepen en kunt je ervaring bij het Rode Kruis gebruiken op je cv. -Een sociale en warme omgeving met een groot vrijwilligersnetwerk. -Naast zingevend werk, is er ook tijd voor ontspanning! We organiseren regelmatig leuke evenementen en borrels waarbij plezier voorop staat! Wie ben jij? In de functie van Locatiecoördinator Vrijwilligersmanagement is het belangrijk dat je sociaal bent en verbindingen legt tussen de vrijwilliger en het Rode Kruis. Daarnaast: -Ben je bekend met de grondbeginselen van het Rode Kruis en draag je deze van nature uit. -Je kunt je vinden in de strategie 2021-2025 van het Rode Kruis en weet deze uit te dragen naar je collega-vrijwilligers. Je bent een verbinder en kunt omgaan met verschillende belangen en meningen. -Je bent communicatief vaardig, weet je verwachtingen uit te spreken en vrijwilligers te stimuleren in hun talenten en mogelijkheden. -Je hebt een stevige maar open persoonlijkheid en wilt leren. -Ook als je nog geen leiderschapservaring hebt, ben je van harte welkom! Er is ruimte om te groeien en te leren. Wat ga je doen Zoals je inmiddels begrepen hebt, ben je als Locatiecoördinator Vrijwilligersmanagement de verbindende factor tussen de vrijwilligers en het Rode Kruis. Dat doe je door je bezig te houden met vier hoofdthema’s: werving& selectie, inwerken, binden&boeien en afscheid nemen. Hoe ziet dat eruit: -Enthousiasmeert, begeleidt, ondersteunt, waardeert vrijwilligers op groeps- en individueel niveau. -Je voert intake-, voortgangs- en exitgesprekken met de vrijwilligers van je eigen locatie. -Je helpt mee met de werving en selectie van nieuwe vrijwilligers, waarbij verjonging en diversiteit belangrijk voor ons zijn -Je hebt een visie om vrijwilligers betrokken te houden. -Je geeft invulling aan het lief-en-leed -en waarderingenbeleid. -Je organiseert onze vrijwilligersbijeenkomsten, zoals nieuwjaarsreceptie en gezellige momenten. Meer informatie over het Rode Kruis De hulpverlening van het Rode Kruis wordt georganiseerd door lokale eenheden, ook wel locaties genoemd. Elke locatie heeft een aantal locatie coördinatoren, ieder met een eigen portefeuille: Algemeen, Hulpverlening, Vrijwilligers en Opleidingen. Jij gaat deel uitmaken van dit team in Katwijk. Samen zorgen de coördinatoren ervoor dat alles op de locatie soepel verloopt. Je wordt ondersteunt vanuit het district en de stakeholders in het district. Het districtsbestuur monitort en faciliteert de hulpverlening binnen het district. De districtsmanager is operationeel verantwoordelijk en werkt daarom nauw samen met de locatiecoördinatoren. werken we met. Een locatiecoördinator werkt periodiek samen in district brede werkgroepen in het kader van gezamenlijke inzet van vrijwilligers, middelen en leren van elkaar. Het District waar jij aan de slag gaat heet Hollands Midden en bestaat uit 5 verschillende locaties, waar jij op de locatie Katwijk een rol zal gaan spelen. Geïnteresseerd? Volg je hart en reageer nu. Vertel meer over jezelf, je ervaring en motivatie. We gebruiken jouw gegevens uitsluitend voor deze specifieke sollicitatieprocedure. Wil je reageren? Klik dan op de sollicitatieknop en dan nemen wij contact met je op.

Structureel
Gouda

Locatiecoördinator Communicatie

Rode Kruis

Het helpen van mensen in nood om de hoek – en ver weg, vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt dát is waar het Rode Kruis voor staat. Het Communicatieteam zorgt ervoor dat onze verhalen bekend worden bij het grote publiek en bij onze vrijwilligers. In deze rol draag jij zorg voor de communicatie van jouw locatie. We zijn voor de locatie Gouda op zoek naar een Locatiecoördinator Communicatie. Wat kan het Rode Kruis jou bieden? Het Rode Kruis is een van de grootste Noodhulp organisaties binnen Nederland die werkt met vrijwilligers. Naast dat we een groot en warm vrijwilligersnetwerk hebben, bieden wij je ook: -Een creatieve functie waar je veel ruimte hebt om eigen initiatieven op te pakken; -De mogelijkheid om maatschappelijk betekenisvol te zijn en een grote verantwoordelijkheid te dragen; -Wij geloven erin dat het belangrijk is jezelf te blijven ontwikkelen. Daarom bieden we je talloze opleidingen en trainingen aan, met officiële certificaten; -Je kunt doorgroeien binnen het Rode Kruis, zowel persoonlijk als onderdeel van een (project)team ; -Je maakt deel uit van werkgroepen en kunt je ervaring bij het Rode Kruis gebruiken op je cv. Wie ben jij? In de functie van Locatiecoördinator Communicatie zijn we op zoek naar een creatieve kandidaat die makkelijk contact legt en verbindingen maakt op de locatie en binnen het district. Het is belangrijk dat je ervaring hebt met communicatie en daar een visie bij hebt. Daarnaast beschik je over de volgende vaardigheden: -Je bent gedreven om mooie verhalen te verzamelen en krijgt ze goed op papier -Je bent initiatiefrijk, enthousiasmerend en zelfredzaam -Je bent digitaal vaardig en weet op welke manier je verschillende media in kunt zetten Wat ga je doen? In deze veelzijdige functie laat je de buitenwereld zien welke mooie dingen er gebeuren op jouw Rode Kruis locatie. Hierbij houd je voortdurend de visie, missie en grondbeginselen van het Rode Kruis in het oog. Je kunt deze verhalen zelf vertellen via de website en social media, maar weet ook andere communicatievrijwilligers hierin te begeleiden en inspireren. Daarnaast is onze interne communicatie erg belangrijk. Je weet met welke middelen er binnen jouw locatie wordt gecommuniceerd en ziet toe op efficiënte en heldere communicatie. Je bent sparring partner van de Coördinator Communicatie van het district, levert input voor het communicatieplan en neemt deel aan de overleggen van de werkgroep Communicatie. Je zorgt dat eventuele andere communicatievrijwilligers op jouw locatie over de kennis en middelen beschikken om hun werkzaamheden uit te voeren. Achtergrondinformatie Het Rode Kruis heeft als missie het verlichten van menselijk lijden, het beschermen van leven en gezondheid en het hooghouden van menselijke waardigheid, met name tijdens gewapende conflicten en andere crises. Het Rode Kruis handelt vanuit zeven grondbeginselen: menslievendheid, onpartijdigheid, neutraliteit, onafhankelijkheid, vrijwilligheid, eenheid en algemeenheid. In Nederland helpt het Rode Kruis mensen die het ontbreekt of dreigt te ontbreken aan de basislevensbehoeften. Dit zijn voedsel & water, onderdak, kunnen voorzien in persoonlijke hygiëne, het hebben van een menswaardig veilige plek, informatie hebben over dierbaren en toegang hebben tot de juiste medische en psychosociale zorg. Wanneer het iemand ontbreekt aan één of meer van deze basislevensbehoeften is iemand in nood. Bij het adresseren van de noden gaat, in het verlengde van de missie, speciale aandacht uit naar de meest kwetsbaren. Aanvullend hierop richt het Rode Kruis zich op haar ondersteunende rol, waarmee hulp wordt geboden complementair aan dat van de overheid. Geïnteresseerd? Volg je hart en reageer nu door op de sollicitatieknop te drukken. Vertel meer over jezelf, je ervaring en motivatie. Wil je meer weten over de functie? Neem dan contact op met Willeke Koerhuis via 06-38215292. We gebruiken jouw gegevens uitsluitend voor deze specifieke sollicitatieprocedure. We zoeken nieuwe collega’s met talent en we laten ons niet leiden door culturele achtergrond, fysieke beperkingen, genderidentiteit, geloofsovertuiging, geaardheid of leeftijd.

Structureel
Jongeren
Alphen aan den Rijn

Locatiecoördinator Facilitair (vrijwillig)

Rode Kruis

Jij bent de redder in nood! Wie wil dat nou niet? Als locatiecoördinator Facilitair in Alphen aan den Rijn help jij met allerlei zaken in en rondom het pand. Je herkent vast vragen als: mag ik een extra setje sleutels? Hoe werkt de beamer? Kan er een lokaal gereserveerd worden? Jij zorgt er samen met het vrijwilligersteam voor dat dit soort zaken opgepakt worden. Wat ga je doen: In de functie van Locatiecoördinator Facilitair ga jij over het reilen en zeilen van de locatie. Jij bent dus het aanspreekpunt als het aankomt op het beheer van het gebouw en de technische installaties. Ook houd jij het overzicht van de inventaris en voertuigen. Bovendien draag je verantwoordelijkheid over: - De planning en het gebruik van het gebouw, de zalen en sleutelbeheer - Het opstellen van onderhouds- en investeringsplannen; je ziet ook toe op de uitvoering - Het veiligheidsbeleid in en rondom het gebouw, incl. cameratoezicht, alarmsysteem e.d. - Het contact met schoonmakers en hovenier Wat kan het Rode Kruis jou bieden: De hulpverlening van het Rode Kruis wordt georganiseerd binnen locaties. Locatie Alphen aan den Rijn is één van vijf locaties binnen district Hollands Midden. Alle werkzaamheden bij Rode Kruis Alphen aan den Rijn worden uitgevoerd door een gemotiveerde, gezellige groep van zo’n 60 vrijwilligers. Dat zijn hulpverleners, maar ook vrijwilligers met ondersteunende functies. Jij gaat onderdeel uitmaken van het team locatiecoördinatoren, dat samen zorgt dat we optimaal kunnen hulpverlenen waar het nodig is. Dit hebben wij je te bieden: - De ruimte om met je team activiteiten te initiëren en te coördineren - Een sociale en warme omgeving met een groot netwerk - Verschillende opleidingen en trainingen met officiële certificaten - De mogelijkheid je te blijven ontwikkelen; je kunt bij verschillende projecten aan de slag, zodat je jezelf blijft uitdagen - Vergoeding van reiskosten en andere onkosten - Gezelligheid! We organiseren regelmatig leuke evenementen en borrels! Wie ben jij: Betrokkenheid is een van de belangrijkste eigenschappen die je moet bezitten. Je hebt hart voor het Rode Kruis en de locatie. Je vindt het fijn als problemen worden opgelost en jij “de persoon” bent die alles regelt. Daarnaast is het fijn als je: - Duidelijk bent in je communicatie - Goed kunt organiseren en overzicht weet te behouden - Affiniteit hebt met technische zaken Geïnteresseerd? Volg je hart en reageer nu. Je kunt dit doen door gebruik te maken van de knop ‘solliciteer nu’. Vertel meer over jezelf, je ervaring en motivatie. We gebruiken jouw gegevens uitsluitend voor deze specifieke sollicitatieprocedure. We zien uit naar je reactie!

Structureel
Jongeren
Katwijk

Locatiecoördinator Communicatie (vrijwillig)

Rode Kruis

Het helpen van mensen in nood om de hoek – en ver weg, vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt dát is waar het Rode Kruis voor staat. Het Communicatieteam zorgt ervoor dat onze verhalen bekend worden bij het grote publiek en bij onze vrijwilligers. In deze rol draag jij zorg voor de communicatie van jouw locatie. We zijn voor de locatie Leiden op zoek naar een Locatiecoördinator Communicatie. Wat kan het Rode Kruis jou bieden? Het Rode Kruis is een van de grootste Noodhulp organisaties binnen Nederland die werkt met vrijwilligers. Naast dat we een groot en warm vrijwilligersnetwerk hebben, bieden wij je ook: - Een creatieve functie waar je veel ruimte hebt om eigen initiatieven op te pakken; - De mogelijkheid om maatschappelijk betekenisvol te zijn en een grote verantwoordelijkheid te dragen; - Wij geloven erin dat het belangrijk is jezelf te blijven ontwikkelen. Daarom bieden we je talloze opleidingen en trainingen aan, met officiële certificaten; - Je kunt doorgroeien binnen het Rode Kruis, zowel persoonlijk als onderdeel van een (project)team ; - Je maakt deel uit van werkgroepen en kunt je ervaring bij het Rode Kruis gebruiken op je cv. Wie ben jij? In de functie van Locatiecoördinator Communicatie zijn we op zoek naar een creatieve kandidaat die makkelijk contact legt en verbindingen maakt op de locatie en binnen het district. Het is belangrijk dat je ervaring hebt met communicatie en daar een visie bij hebt. Daarnaast beschik je over de volgende vaardigheden: - Je bent gedreven om mooie verhalen te verzamelen en krijgt ze goed op papier - Je bent initiatiefrijk, enthousiasmerend en zelfredzaam - Je bent digitaal vaardig en weet op welke manier je verschillende media in kunt zetten. Wat ga je doen? In deze veelzijdige functie laat je de buitenwereld zien welke mooie dingen er gebeuren op jouw Rode Kruis locatie. Hierbij houd je voortdurend de visie, missie en grondbeginselen van het Rode Kruis in het oog. Je kunt deze verhalen zelf vertellen via de website en social media, maar weet ook andere communicatievrijwilligers hierin te begeleiden en inspireren. Daarnaast is onze interne communicatie erg belangrijk. Je weet met welke middelen er binnen jouw locatie wordt gecommuniceerd en ziet toe op efficiënte en heldere communicatie. Je bent sparring partner van de Coördinator Communicatie van het district, levert input voor het communicatieplan en neemt deel aan de overleggen van de werkgroep Communicatie. Je zorgt dat eventuele andere communicatievrijwilligers op jouw locatie over de kennis en middelen beschikken om hun werkzaamheden uit te voeren. Achtergrondinformatie: Het Rode Kruis heeft als missie het verlichten van menselijk lijden, het beschermen van leven en gezondheid en het hooghouden van menselijke waardigheid, met name tijdens gewapende conflicten en andere crises. Het Rode Kruis handelt vanuit zeven grondbeginselen: menslievendheid, onpartijdigheid, neutraliteit, onafhankelijkheid, vrijwilligheid, eenheid en algemeenheid. In Nederland helpt het Rode Kruis mensen die het ontbreekt of dreigt te ontbreken aan de basislevensbehoeften. Dit zijn voedsel & water, onderdak, kunnen voorzien in persoonlijke hygiëne, het hebben van een menswaardig veilige plek, informatie hebben over dierbaren en toegang hebben tot de juiste medische en psychosociale zorg. Wanneer het iemand ontbreekt aan één of meer van deze basislevensbehoeften is iemand in nood. Bij het adresseren van de noden gaat, in het verlengde van de missie, speciale aandacht uit naar de meest kwetsbaren. Aanvullend hierop richt het Rode Kruis zich op haar ondersteunende rol, waarmee hulp wordt geboden complementair aan dat van de overheid.

Structureel
Leiden

Bestuurder Hulpverlening (vrijwillig)

Rode Kruis

Het Rode Kruis zoekt een Bestuurder Hulpverlening voor het district Hollands Midden, een vrijwilligersfunctie voor 0-4 uur per week Als Bestuurder ben je onderdeel van het districtsbestuur. Een districtsbestuur is een collegiaal bestuur waarin alle functies gelijkwaardig zijn. Het regionale districtsbestuur houdt toezicht op de uitvoering van de hulpverlening in het district en het bestuur speelt een belangrijke rol als stevige sparring-partner voor de districtsmanager. De districtsmanager (een beroepskracht) is eindverantwoordelijk voor de uitvoering van de hulpverlening en geeft leiding aan alle beroepskrachten en vrijwilligers binnen het district. Wat houdt de functie in? Als Bestuurder Hulpverlening ben je onderdeel van een driekoppig bestuur. In deze rol geef jij invulling aan het thema hulpverlening en de daarbij horen programma’s en interventies. Daarnaast: - Je bent sparringpartner voor de coördinator Hulpverlening en districtsmanager en adviseert waar nodig; - Houd je toezicht op de inhoud en voortgang van het werkplan voor wat betreft de hulpverleningsprogramma’s; - Je bent op de hoogte van in- en externe ontwikkelingen die van belang zijn voor de hulpverleningsprogramma’s; - Je ziet periodiek toe op gerealiseerde prestaties met betrekking tot kwaliteits-, veiligheids- en continuïteitsdoelstellingen in de uitvoering van de hulpverlening in het district. Als Bestuurder Hulpverlening beschik je over de volgende competenties: - Je bent verbindend, enthousiasmerend en een echte teamplayer; - Je hebt bestuurlijke ervaring en weet strategisch niveau naar tactisch niveau te vertalen; - Je beschikt over een lokaal netwerk op het gebied van hulpverlening (pré;) - Je bent ondernemend en denkt in kansen en mogelijkheden; - Je bent spreekbuis van het district voor bestuurlijke gremia; - Je wordt blij van vrijwilligerswerk en zet je graag belangeloos voor onze organisatie in. Functie-eisen: - HBO/WO werk-, en denkniveau - Minimaal 5-10 jaren werkervaring binnen een (non-profit) organisatie; - Bestuurlijke- en Leidinggevende ervaring - Affiniteit met en begrip van vrijwilligerswerk - Ervaring met en kennis van beleidsvorming en strategische processen binnen complexe organisaties Achtergrond informatie over het Rode Kruis Het Rode Kruis heeft als missie het verlichten van menselijk lijden, het beschermen van leven en gezondheid en het hooghouden van menselijke waardigheid, met name tijdens gewapende conflicten en andere crises. De Rode Kruis Beweging wordt ondersteund door miljoenen vrijwilligers, die overal ter wereld volgens dezelfde zeven grondbeginselen handelen: menslievendheid, onpartijdigheid, neutraliteit, onafhankelijkheid, vrijwilligheid, eenheid en algemeenheid. Ieder mens heeft recht op respect en waardigheid, mensen in de grootste nood worden als eerste geholpen en geloof, nationaliteit, ras, afkomst of politieke mening doen niet ter zake. Alle vrijwilligers en beroepskrachten van het Rode Kruis handelen hierbij volgens het ‘do no harm’-principe en de grondbeginselen, en hebben de gedragscode van het Rode Kruis ondertekend. In Nederland helpt het Rode Kruis mensen die het ontbreekt of dreigt te ontbreken aan de basislevensbehoeften. Dit zijn voedsel & water, onderdak, kunnen voorzien in persoonlijke hygiëne, het hebben van een menswaardig veilige plek, informatie hebben over dierbaren en toegang hebben tot de juiste medische en psychosociale zorg. Wanneer het iemand ontbreekt aan één of meer van deze basislevensbehoeften is iemand in nood. Bij het adresseren van de noden gaat, in het verlengde van de missie, speciale aandacht uit naar de meest kwetsbaren. Aanvullend hierop richt het Rode Kruis zich op haar auxiliaire rol, waarmee hulp wordt geboden complementair aan dat van de overheid. In Nederland verlenen we samen met meer dan vijftienduizend vrijwilligers: Noodhulp, Evenementenhulp, Eerste Hulp(onderwijs), Burgerhulp en helpen we mensen met het voorbereiden op en voorkomen van noodsituaties. Ook internationaal maken wij mensen in nood weerbaarder door het bieden van humanitaire hulp. Binnen Nederland kent het Rode Kruis 23 districten waarbij het districtsbestuur de rol heeft toezicht te houden op de uitvoering van de hulpverlening en een belangrijke rol speelt als stevige sparringpartner voor de districtsmanager.

Structureel
Leiden

Bestuurder Finance, Planning & Control

Rode Kruis

Het Rode Kruis zoekt een Bestuurder Finance, Planning& Control voor het District Hollands Midden. Een vrijwilligersfunctie voor 0-4 uur per week. Als Bestuurder ben je onderdeel van het districtsbestuur. Een districtsbestuur is een collegiaal bestuur waarin alle functies gelijkwaardig zijn. Het regionale districtsbestuur houdt toezicht op de uitvoering van de hulpverlening in het district en het bestuur speelt een belangrijke rol als stevige sparring-partner voor de districtsmanager. De districtsmanager (een beroepskracht) is eindverantwoordelijk voor de uitvoering van de hulpverlening en geeft leiding aan alle beroepskrachten en vrijwilligers binnen het district Wat houdt de functie van Bestuurder Finance, Planning & Control in? Als Bestuurder Finance, Planning & Control ben je onderdeel van een driekoppig bestuur. Daarbij draag je de volgende verantwoordelijkheden: - Je stuurt het district op basis van financiële managementrapportages; - Je ziet toe op het proces van op juiste, volledige en tijdige wijze opstellen van het werkplan, begroting en jaarrekening van het district; - Je ziet toe op de inhoud en voortgang van het werkplan, begroting en jaarrekening van het district, inclusief functionele organisatorische eenheden aan de hand van de kaderstelling en strategie; - Je ziet toe op juiste tussentijdse financiële verslaglegging; - Je fungeert als sparringpartner voor de districtsmanager op het gebied van Planning & Control; - Je draagt zorg voor de verslaglegging van de formele vergaderingen van het districtsbestuur; - Je bent op de hoogte van de landelijke ontwikkelingen op het gebied van Finance & Control. Als toekomstig bestuurder Finance, Planning & Control beschik je over de volgende competenties: - Je hebt aantoonbaar bestuurlijke ervaring; - Je hebt inzicht in financiële rapportages en bent werkzaam geweest als CFO of in een vergelijkbare positie ; - Je bent een echte netwerker; - Je schakelt moeiteloos tussen verschillende niveaus; - Je weet financieel beleid om te zetten in tactische keuzes. Functie-eisen: - HBO/WO werk-, en denkniveau - Minimaal 5-10 jaren werkervaring binnen een (non-profit) organisatie op het gebied van finance - Bestuurlijke- en Leidinggevende ervaring; - Affiniteit met en begrip van vrijwilligerswerk; - Ervaring met en kennis van beleidsvorming en strategische processen binnen complexe organisaties; - Achtergrond informatie over het Rode Kruis Het Rode Kruis heeft als missie het verlichten van menselijk lijden, het beschermen van leven en gezondheid en het hooghouden van menselijke waardigheid, met name tijdens gewapende conflicten en andere crises. De Rode Kruis Beweging wordt ondersteund door miljoenen vrijwilligers, die overal ter wereld volgens dezelfde zeven grondbeginselen handelen: menslievendheid, onpartijdigheid, neutraliteit, onafhankelijkheid, vrijwilligheid, eenheid en algemeenheid. Ieder mens heeft recht op respect en waardigheid, mensen in de grootste nood worden als eerste geholpen en geloof, nationaliteit, ras, afkomst of politieke mening doen niet ter zake. Alle vrijwilligers en beroepskrachten van het Rode Kruis handelen hierbij volgens het ‘do no harm’-principe en de grondbeginselen, en hebben de gedragscode van het Rode Kruis ondertekend. In Nederland helpt het Rode Kruis mensen die het ontbreekt of dreigt te ontbreken aan de basislevensbehoeften. Dit zijn voedsel & water, onderdak, kunnen voorzien in persoonlijke hygiëne, het hebben van een menswaardig veilige plek, informatie hebben over dierbaren en toegang hebben tot de juiste medische en psychosociale zorg. Wanneer het iemand ontbreekt aan één of meer van deze basislevensbehoeften is iemand in nood. Bij het adresseren van de noden gaat, in het verlengde van de missie, speciale aandacht uit naar de meest kwetsbaren. Aanvullend hierop richt het Rode Kruis zich op haar auxiliaire rol, waarmee hulp wordt geboden complementair aan dat van de overheid. In Nederland verlenen we samen met meer dan vijftienduizend vrijwilligers: Noodhulp, Evenementenhulp, Eerste Hulp(onderwijs), Burgerhulp en helpen we mensen met het voorbereiden op en voorkomen van noodsituaties. Ook internationaal maken wij mensen in nood weerbaarder door het bieden van humanitaire hulp. Binnen Nederland kent het Rode Kruis 23 districten waarbij het districtsbestuur de rol heeft toezicht te houden op de uitvoering van de hulpverlening en een belangrijke rol speelt als stevige sparringpartner voor de districtsmanager.

Structureel
Katwijk

Vrijwilligerscoach (vrijwillig)

Rode Kruis

Maak jij liever een praatje met een lieve vrijwilliger dan weer achter de televisie te kruipen? Rode Kruis Katwijk zoekt een praatgrage vrijwilliger, die klaar wil staan voor onze fijne groep hulpverleners. Want al onze vrijwilligers verdienen een luisterend oor en waardering. Rode Kruis Katwijk staat al jaren klaar in Katwijk, Noordwijk, Noordwijkerhout, Lisse, Hillegom en De Zilk om hulp te verlenen waar nodig. Met meer dan vijftig vrijwilligers werken we samen om alles in goede te banen te leiden. Je ziet ons bijvoorbeeld op de Kippenloop, bij het Bloemencorso en andere leuke evenementen. Ben jij de coach die mensen weet te verbinden? Dan zoeken we jou! Wat ga je doen? Kennismakingsgesprekken voeren met (mogelijke) nieuwe vrijwilligers Een luisterend oor bieden voor bestaande vrijwilligers, waardoor je een belangrijke rol hebt in het binden en behouden van onze vrijwilligers Meedenken over hoe we ervoor zorgen dat iedere vrijwilliger zich gewaardeerd en gehoord voelt Je doet dit alles niet alleen. Onze locatie in Katwijk kent nog een aantal coördinatoren die voor elkaar klaarstaan. Wat kan het Rode Kruis jou bieden? • Een gezellige, warm groep mensen die elkaar regelmatig opzoeken • Maatschappelijk betekenisvol vrijwilligerswerk • Flexibele werktijden • Leuke activiteiten • Mogelijkheden je te ontwikkelen, bijvoorbeeld door opleidingen en trainingen • Veel ruimte voor jouw ideeën en initiatieven

Structureel
Bodegraven-Reeuwijk

Facilitair Vrijwilliger (Vrijwillig)

Rode Kruis

Houd jij ervan om je handen uit de mouwen te steken en de ondersteunende spil te zijn in het reilen en zeilen op en rond onze locatie in Bodegraven? Dan ben je bij ons aan het goede adres. Als facilitair vrijwilliger help je namelijk met allerlei zaken in en rondom ons gebouw. Je kunt denken aan het reserveren van lokalen, het oplossen van kleine technische problemen en het zorgdragen voor facilitaire planningen. Wat kan het Rode Kruis jou bieden? Als vrijwilliger ben je belangrijk voor onze locatie en in ons team. We rekenen op jouw inzet en naast dat we van jou wat verwachten zetten wij ons in om jou een leuke vrijwilligersjob te bieden. Dat doen we op de volgende manier: • Wij geloven erin dat het belangrijk is jezelf te blijven ontwikkelen. Je kunt dus deelnemen aan allerlei trainingen, waarvoor je ook een certificaat ontvangt. We hebben interne opleidingen, maar je kunt ook gebruik maken van GoodHabitz. • Je wordt echt onderdeel van ons team. Ons team is kleinschalig, betrokken en actief. We besteden tijd aan teambuilding en je staat er nooit alleen voor. • Natuurlijk vergoeden wij je reiskosten en andere onkosten. • Je kunt ook bij ons terecht als je werkervaring op wilt doen, aan het re-integreren bent of door andere omstandigheden een goede kans wilt grijpen om aan de slag te gaan. • Er is voldoende begeleiding aanwezig en we werken je goed in bij de taken die er zijn. Wie ben jij? • We gaan ervanuit dat je graag je handen uit de mouwen steekt. Je vind het ook leuk om met andere mensen in contact te zijn en welkom te heten in het gebouw. • Vrijwilligers werken vanuit hun hart én handen, dus betrokkenheid bij het werk en de grondbeginselen van het Rode Kruis is ook belangrijk. Daarnaast is het fijn als je: • Duidelijk bent in wat je zegt en doet • Goed kan organiseren en overzicht kan houden • Het leuk vind om technische klusjes op te pakken • Goed met anderen kunt samenwerken Wat ga je doen? In de functie van facilitair vrijwilliger ondersteun je de coördinator facilitair bij verschillende taken. Je kunt dan denken aan het inplannen van momenten waarop het gebouw verhuurt wordt, het klaarzetten van spullen bij onze opleidingen en lessen, het zetten van een lekkere pot koffie als we gasten hebben, het oplossen van kleine technische problemen en zorgen dat het pand er spik en span uitziet. Ook is het belangrijk dat je doorgeeft als iets kapot of vies is, zodat het verholpen kan worden. Vind je het leuk om ook inkopen te doen, dan maken we daar graag gebruik van!

Structureel

Anderen bekeken ook

Leiden, Alphen aan den Rijn, Katwijk, Gouda, Bodegraven-Reeuwijk

Vrijwilliger communicatie

Rode Kruis

Al ruim 150 jaar helpt het Rode Kruis in Nederland bij noodsituaties. Tijdens de coronacrisis runnen we onze grootste hulpoperatie sinds de watersnoodramp. We helpen bijvoorbeeld in de zorg, ondersteunen in de teststraten en delen voedselpakketten uit. Want in tijden van nood mag niemand alleen staan. In deze rol maak je deel uit van het communicatie team en zorg jij ervoor dat onze verhalen gelezen worden Wat ga jij doen? In ons district hebben we veel verschillende activiteiten en vinden het belangrijk dat zowel onze eigen vrijwilligers, als mensen van buitenaf kunnen zien wat wij allemaal doen. Daarom zijn we opzoek naar een communicatievrijwilliger die het leuk vinden om onze activiteiten te bezoeken om daar vervolgens een stuk over te schrijven. Ook vind je het misschien leuk om de nieuwsbrief te maken? Hieronder vind je de belangrijkste werkzaamheden: -Je schrijft teksten voor onze sociale mediakanalen, website, nieuwsbrieven en uitgaande content. -Je bent op de hoogte van wat er speelt binnen het Rode Kruis en onze districten en weet ons beter op de kaart te zetten en mensen te bereiken en aan te spreken. -Je weet onderwerpen snel op te pakken en tot begrijpelijke en aantrekkelijke teksten te verwerken. -Je hebt gevoel voor actualiteit en weet dat er bij het schrijven soms haast geboden is. Wat vragen we van jou? Je hebt een mbo+ werk- en denkniveau en hebt ervaring op het gebied van communicatie Je ben sterk in schrijven van begrijpelijke en pakkende teksten. Je bent een creatieve enthousiaste persoonlijkheid en hebt uitstekende communicatieve vaardigheden. Je bent vertrouwd met WordPress en Mailchimp. 2-4 uur in de week ben je beschikbaar Wij geloven erin dat het belangrijk is jezelf te blijven ontwikkelen. Daarom bieden we je talloze opleidingen en trainingen aan, met officiële certificaten. Het staat niet alleen goed op je cv, ook kan je doorgroeien en bij verschillende projecten aan de slag zodat je jezelf blijft uitdagen en andere inspireert. Natuurlijk vergoeden wij je reiskosten en andere onkosten. Een sociale en warme omgeving met een groot vrijwilligersnetwerk. Naast zingevend werk, is er ook tijd voor ontspanning! We organiseren regelmatig leuke evenementen en borrels waarbij plezier voorop staat! Interesse? Reageer nu en meld je aan als vrijwilliger door op de sollicitatieknop te drukken! We vertellen je graag meer over het Rode Kruis en hoe jij kan bijdragen! Heb je nu vragen? Neem contact op en wij vertellen je graag meer info.

Structureel
Jongeren
Leiden, Katwijk, Gouda, Bodegraven-Reeuwijk

Vrijwilliger Logistiek

Rode Kruis

Het Nederlandse Rode Kruis helpt mensen in nood, om de hoek en ver weg, vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt, dát is waar wij voor staan. Wij doen dit met vele vrijwilligers die zich dagelijks inzetten. Helden die een stap vooruit zetten als het spannend wordt. Die de schouders eronder zetten als het nodig is. Zodat in tijden van nood niemand alleen staat. Ook internationaal bieden wij mensen in nood, die kwetsbaar zijn of slachtoffer van een natuurramp of crisis, integrale humanitaire hulp. In Nederland is het Rode Kruis ingedeeld in 23 districten. Voor het district Hollands Midden zoeken wij een logistiek vrijwilliger voor 4-8 uur per week. Als Logistiek vrijwilliger ondersteun je de Locatiecoördinatoren Hulpverlening van de diverse locaties in Hollands Midden. Als Rode Kruis zijn wij altijd druk in de weer. Zo zetten we ons in op evenementen en organiseren we trainingen. Deze activiteiten kunnen alleen doorgaan als onze logistiek op orde is. Zij zorgen er niet alleen voor dat alle materialen op voorraad zijn en klaargezet worden, maar ook dat deze op tijd geleverd worden en uiteindelijk weer op de juiste plek in het magazijn belanden. Daarmee is logistiek een van de belangrijkste onderdelen. Een overzicht van de taken zijn: - In samenwerking met de Locatiecoördinator zorg je ervoor dat het magazijn, voorraad, materiaal en materieel op orde zijn. - Je zorgt voor het ophalen en brengen van materiaal tussen de verschillende locaties van het Rode Kruis district Hollands Midden (incidenteel daarbuiten). - Je brengt en haalt spullen bij externe partijen. - Je controleert de correctheid van de inhoud van de tassen, materiaal en materieel. - Je bent actief met het op- en afbouwen van de EHBO-posten in samenwerking met de hulpverleners bij de inzet of een evenement. Wat vragen we van jou? - Je bent enthousiast, accuraat en zelfstandig. - Je bent flexibel inzetbaar, zowel overdag als ’s avonds. Er zijn mogelijkheden om ook bij noodhulpverlening ingezet te worden. - Je kunt goed organiseren, hebt een “hands-on mentaliteit” en het vermogen om te improviseren. - Je bent in bezit van een rijbewijs B, eventueel BE. - Je hebt een certificaat Uitgebreide Eerste Hulp (of vergelijkbaar) of je bent bereid dit te halen op onze kosten - Je bezit voor de functie van chauffeur minimaal een rijbewijs B. Rijbewijs BE en/of C(1) zijn een pré. Zonder rijbewijs kun je alleen worden ingezet als bijrijder. - Je bent fysiek in staat zware materialen te tillen en verplaatsen. - Je bent woonachtig in (de buurt van) de locatie. Wat bieden wij? Vrijwillig betekent niet vrijblijvend, naast dat wij straks onze verwachtingen uitspreken zie je hieronder wat wij te bieden hebben: - Wij geloven erin dat het belangrijk is jezelf te blijven ontwikkelen. Daarom bieden we je talloze opleidingen en trainingen aan, met officiële certificaten. - Het staat niet alleen goed op je cv, ook kan je doorgroeien en bij verschillende projecten aan de slag zodat je jezelf blijft uitdagen en anderen inspireert. - Natuurlijk vergoeden wij je reiskosten en andere onkosten. - Een sociale en warme omgeving met een groot vrijwilligersnetwerk. - Naast zingevend werk, is er ook tijd voor ontspanning! We organiseren regelmatig leuke evenementen en borrels waarbij plezier voorop staat!

Structureel
Jongeren
Amsterdam, 's-Gravenhage, Voorschoten, Den Helder, Barendrecht, Rotterdam, Capelle aan den IJssel, Gouda, Zuidplas, Lansingerland, Arnhem, Deventer, Apeldoorn, Zoetermeer, Ede, Stichtse Vecht, Utrecht, Hilversum, Leusden, Sittard-Geleen, Westland, Haarlem, Dronten, Katwijk

TOMaatjes voor jonge nieuwkomers gezocht!

OpenEmbassy

In het kort: Help jij nieuwkomers zinnig, waardig en vlot hun weg te vinden in het Nederlandse onderwijssysteem? Maak impact als TOMaatje van een kind of jongere uit een nieuwkomersgezin! Hoe? Ondersteun online (of offline/ fysiek) 1 a 2 uur per week met het oefenen van de Nederlandse taal en andere vakken die een uitdaging zijn. Profiel: - Je beheerst de Nederlandse taal - Bekendheid met Nederlandse onderwijssysteem - Heel fijn als je een achtergrond hebt in onderwijs, pedagogiek, logopedie, of zelf ervaringsdeskundige met school. - Nieuwsgierig naar of kan makkelijk omgaan met andere culturen - Je hebt tijd en ruimte hebt om wekelijks af te spreken met kinderen Taakomschrijving: Als TOMaatje help je een kind/jongere (7-18 jaar) uit nieuwkomersgezin als het thuisonderwijs niet goed lukt. Je biedt ondersteuning bij het maken van huiswerk, oefenen van de Nederlandse taal, rekenen en andere uitdagende schoolvakken. Soms heb je de rol van mentor/buddy. Ben jij 1 of meer uur per week beschikbaar minimaal 3 maanden om iemand te begeleiden? Dan is dit een perfecte vacature voor jou! Wat krijg je aangeboden: Als vrijwillig TOMaatje maak je impact in het leven van een kind/jongere. We geven je toegang tot een online community van vrijwilligers, waarin tips en kennis over begeleiding worden gedeeld. We hebben regelmatig intervisie sessies en workshops voor onze vrijwilligers. Wat is de meerwaarde van dit vrijwilligerswerk? Door jouw inzet zorg je ervoor dat kinderen en jongeren hun Nederlandse taal verbeteren en vragen kunnen stellen over hun huiswerk. Dit is van groot belang voor hun schoolcarrière. Ook kun je de ouders ondersteunen en ze wegwijs maken in het Nederlandse onderwijssysteem. Zinvol werk met een grote maatschappelijke impact! Tegelijkertijd leer je een nieuwkomers gezin beter kennen en maak je onderdeel uit van een community van zo`n 300 enthousiaste TOMaatjes. Werktijden: Wat jou, het kind/jongere en de ouders het beste uitkomt. Dit gebeurt in overleg. De echte begeleiding gebeurt online via zoom, skype of een ander medium, afhankelijk van jullie voorkeur of offline, fysiek bij het gezinshuis. Meer weten? Meedoen? Reageer op deze vacature met je email gegevens en we nemen contact met je op. Je kunt je ook direct aanmelden via ons website: https://match.hetbegintmettaal.nl/aanmelden/thuisonderwijsmaatjes/vrijwilliger Met vriendelijke groet, TOMaatjes Team

Structureel
Alphen aan den Rijn, Ridderkerk, Rotterdam, Krimpen aan den IJssel, Oegstgeest

Juridisch Begeleider Vluchtelingenwerk

Vluchtelingenwerk Nederland

Kom ons team versterken en vluchtelingen ondersteunen bij Vluchtelingenwerk! Overal ter wereld moeten mensen vluchten voor hun leven vanwege oorlog, politiek geweld, hun seksuele geaardheid, afkomst of religie. Wie in Nederland terechtkomt, kan rekenen op de mensen van VluchtelingenWerk. Wij begeleiden vluchtelingen van aankomst tot zelfredzaamheid. Dat is goed voor vluchtelingen en goed voor de Nederlandse samenleving. Wij zijn ondernemende idealisten die nuchter blijven en professioneel zijn. Jij ook? Kom dan ons team versterken als Juridisch Begeleider. Wat ga je doen als juridisch begeleider? Met dank aan onze vrijwilligers kunnen door oorlog verscheurde gezinnen elkaar weer in de armen sluiten. Veel vluchtelingen moeten noodgedwongen hun gezin achterlaten. Vluchtelingen die in Nederland mogen blijven, kunnen gezinshereniging aanvragen. Aan zo’n gezinshereniging zitten veel regels verbonden. Onze vrijwilligers bieden begeleiding tijdens deze gezinsherengingsprocedure. We helpen bij het indienen van de aanvraag en ondersteunen de vluchteling gedurende de hele procedure: tot en met aankomst en verblijfsvergunning van de gezinsleden in Nederland. De aanvraag wordt vaak gedaan wanneer vluchtelingen nog op een asielzoekerscentrum wonen. Wanneer vluchtelingen tijdens de procedure naar een eigen woning verhuizen, nemen onze collega’s in de desbetreffende gemeente de begeleiding over. Gezinshereniging is ontzettend belangrijk, want hoe kun je bouwen aan een nieuwe toekomst als je kinderen en partner nog gevaar lopen? Wat bieden wij?: Begeleiding door een professionele beroepskracht; volop mogelijkheden om meer te leren over andere culturen; onkosten worden vergoed. Ons kantoor is geopend van maandag t/m vrijdag binnen kantoortijden. Voor deze rol hoef je geen juridische achtergrond te hebben. Een juridische achtergrond is natuurlijk heel welkom maar we zoeken vooral mensen die analytisch zijn, goed informatie kunnen overbrengen en niet bang zijn om in een dossier te duiken. Je wordt getraind op specifieke kennis die nodig is voor deze rol. Kijk ook eens op onze website voor meer informatie: [website verborgen] Aanmelden het liefst via onze website : [website verborgen] We nemen dan snel contact met je op! We kijken uit naar je komst.

Structureel
Utrecht, Maassluis, Schiedam, 's-Gravenhage, Delft, Gouda, Alphen aan den Rijn, Opsterland, Amsterdam, Rotterdam, Assen, Zoetermeer, Westland, Huizen, Heerde, Eindhoven, Nieuwegein, Purmerend, Nieuwkoop, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Alkmaar, 's-Hertogenbosch, Maastricht, Zutphen, Zwolle, Nijmegen, Haarlem, Dordrecht, Tilburg, Enschede, Leeuwarden, Groningen, Den Helder, Almelo, Wageningen, Middelburg, Arnhem, Breda, Leiden, Deventer, Súdwest-Fryslân, Apeldoorn, Amersfoort, Roermond, Lelystad, Bronckhorst, Zandvoort, Zeist, Harderwijk, Roosendaal, Hilversum, Oldenzaal, Heeze-Leende, Dijk en Waard, Ede, Hoorn

Help jij Shahed (17) de Havo afronden?

OpenEmbassy

Shahed (17) wil graag de Havo afronden. Help jij haar met het Nederlands? Dankzij hulp van een ander thuisonderwijsmaatje, kon Shahed met goede cijfers haar Vmbo afronden. Nu zit ze in 4 Havo en kan ze opnieuw wat extra ondersteuning gebruiken. Ze is op zoek naar een online TOMaatje die haar wil helpen om haar middelbare school tot een succesvol einde te brengen. Wil jij iemand helpen om haar potentie waar te maken? We zoeken voor Shahed een vrijwilliger die: - Eens per week online les wilt geven. - Een goede beheersing heeft van de Nederlandse taal. - Niet bang is om de leerstof van bovenbouw middShahed om te zorgen dat jullie goede afspraken kunnen maken. In overleg spreek je een moment in de week af waarop je online kunt ondersteunen. Daarna is het zorgen voor leuk contact met elkaar en vooral veel samen huiswerk maken. Hoe ondersteunen wij je? Vanuit TOMaatjes ontvang je begeleiding aan de start, met tips voor lesinhoud en toegang tot de community met andere TOMaatjes erin. Elke 1-2 maanden is er een online intervisie met lezingen van professionals of kan je in groepjes bespreken hoe je meer uit de bijlessen kunt halen. Wat heb ik ervoor nodig? - Openstaan voor een andere cultuur. - Voordat je kunt starten, vragen we kosteloos een Verklaring Omtrent Gedrag voor je aan. Als die binnen is, kan je zo snel mogelijk beginnen. - Zin om te helpen met wat er in de bovenbouw van de Havo allemaal aan bod komt. Thuisonderwijsmaatje zijn is echt een hele dankbare taak. Het begint met bijles, maar veel van onze vrijwilligers bouwen echt een band op met het gezin waar ze werken. Het vorige TOMaatje van Shahed schreef dit over haar: "Tot afgelopen zomervakantie heb ik (als TOMaatje) een Syrisch meisje 3 jaar lang begeleid, hierin is ze omgestroomd van kader naar theoretisch met als eindresultaat een t-diploma met een gemiddelde boven de zeven. Een prachtig resultaat waar ik zeer veel voldoening aan heb overgehouden, en nog altijd mag ze op mij terugvallen. Mijn beloning was haar gezichtsuitdrukking en die van haar ouders toen ik onverwacht op de diplomering verscheen." We hopen je snel te verwelkomen als TOMaatje voor Shahed of één van de vele andere kinderen hulp kunnen gebruiken.

Structureel
Bodegraven-Reeuwijk

Wordt vrijwilliger in de Bibliotheek

Bibliotheek De Groene Venen

Zoek jij inspirerend en betekenisvol vrijwilligerswerk? Bibliotheek De Groene Venen zoekt in Bodegraven een gastheer/vrouw voor de zaterdag van 10:00 tot 1400 uur. In Reeuwijk is plaats voor vrijwilligers in de directe dienstverlening voor maandagmiddag van 13:45 tot 17:15 uur en/of dinsdagavond van 18:15 tot 20.15 uur. Kijk op onze website voor alle mogelijkheden van vrijwilligerswerk. https://www.bibliotheekdegroenevenen.nl/organisatie/vrijwilligers.html

Structureel
Gouda, Bodegraven-Reeuwijk

Vrijwilliger MEE op Weg Midden Holland

MEE Plus

MEE op weg MEE op Weg is een initiatief vanuit MEE om mensen met een beperking de kans te geven om samen met een vrijwilliger zelfstanding te leren reizen. Dit kan gaan om de route van huis naar school of een ander reisdoel. De vrijwilliger en deelnemer gaan samen onder begeleiding van de MEE coördinatoren een traject starten om de vastgestelde doelen te behalen. Dit kan zowel met de fiets, trein, tram of bus. De visie van MEE Midden Holland op vrijwillige inzet MEE Midden Holland wil een bijdrage leveren aan actief inwonerschap en sociale verbondenheid. Wij zijn van mening dat het werk van onze beroepskrachten en vrijwilligers hiertoe een wezenlijke bijdrage levert en van waarde is voor onze organisatie en daarmee voor de maatschappij. Dit is verwoord in onderstaand statement: Vrijwilligersprofiel De vrijwilliger sluit aan bij de keuzevrijheid van de deelnemer. De vrijwilliger luistert- en denkt mee op een vriendschappelijke manier en helpt door samen te doen. De vrijwilliger helpt de deelnemer om mee te doen in/aan de samenleving De vrijwilliger helpt de deelnemer om allerlei obstakels te overwinnen onderweg. De vrijwilliger is flexibel inzetbaar en heeft meer mogelijkheden dan een professional qua tijd en qua afstand-betrokkenheid. De vrijwilliger heeft affiniteit met de doelgroep. De vrijwilliger is bereid om cursussen of trainingen te volgen gegeven door MEE. Een vrijwilliger van MEE op Weg is een hartelijk mens, die geïnteresseerd is in het leven van een ander en graag wil helpen. Wij zoeken vrijwilligers die: • Al wat levenservaring hebben • Zelf in balans zijn • Om kunnen gaan met diverse soorten problematiek • Empathisch zijn, zich kunnen verplaatsen in de ander • Goed kunnen luisteren • Goede communicatieve vaardigheden hebben • Trouw en betrouwbaar zijn • Respect hebben voor andere culturen, godsdiensten en manieren van leven • De ander accepteren zoals die is • Naast de deelnemer kunnen staan, en niet ‘er boven’ Taken • Wij vragen aan vrijwilligers om 1 a 2 uur per week (of om de week) voor een traject van ongeveer 8 weken, beschikbaar te zijn en op pad te gaan met een deelnemer. • Wekelijks (of 2-wekelijks) samen te werken aan het gestelde doel. Voorbeelden van gestelde doelen kunnen zijn: o Leren om zelfstandig naar school te gaan met de fiets of het OV. o Zelfstandig leren reizen met de trein. o Leren omgaan met onverwachte situaties op de weg. o Leren om zelfstandig naar het station te fietsen. o Leren overstappen met de bus. o Omgaan met de drukte in de spits. o Leren om hulp in te zetten onderweg als dat nodig is. • Na ieder oefenmoment geeft de vrijwilliger een terugkoppeling aan de MEE coördinator over het verloop van het oefenmoment. • De vrijwilliger beheert de ov kaarten die zijn vrijgegeven door MEE en levert deze weer in wanneer het doel behaald is. • De vrijwilliger plant en beheert de afspraken die hij/zij maakt met de deelnemer voor het oefentraject. Wat kun je van MEE verwachten? De vrijwilligers van MEE op weg worden ondersteunt en gefaciliteerd vanuit MEE. Deze ondersteuning wordt aangeboden door de coördinatoren van MEE op weg. • VOG (verklaring omtrent gedrag) kan gratis worden aangevraagd via MEE. • Kennismaking met de deelnemer en de MEE coördinator. • Tussenevaluatie met de coördinator van MEE. • Twee keer per jaar neemt de vrijwilliger deel aan de trainingen die zullen worden aangeboden door MEEK2. • Een jaarlijks waardering moment voor vrijwilligers. • Na ieder traject ontvangt de vrijwilliger een VVV cadeaubon ter waarde van €50,00. • Overleg met de coördinatoren van MEE is mogelijk op werkdagen tussen 9:00 en 17:00. • MEE stelt OV kaarten beschikbaar die gebruikt kunnen worden gedurende het traject.

Structureel
Bodegraven-Reeuwijk

Taalcoach gezocht!

SAM Welzijn

Hou je van taal, andere culturen en ben je 1 - 1,5 uur per week beschikbaar? Maak het verschil als taalcoach! SAM is op zoek naar taalcoaches die mensen willen begeleiden bij het leren of verbeteren van de Nederlandse taal. Je staat er niet alleen voor, we helpen je goed op weg met oefenmateriaal materiaal en de basistraining voor taalcoaches. Tijdens deze training leer je over de achtergronden van de doelgroep en krijg je tips en materiaal voor het begeleiden van jouw deelnemer. Deelnemers zijn nieuwkomers die behoefte hebben aan taalhulp. Taalniveaus verschillen van beginner tot aan zich verstaanbaar kunnen maken. Wil jij iemand helpen met de Nederlandse taal? Dan is jouw hulp heel welkom, want op dit moment is er een wachtlijst van mensen die graag een taalcoach willen: zowel in Bodegraven, Driebruggen als Reeuwijk! Dus aarzel niet als dit vrijwilligerswerk je aanspreekt en neem contact op met mij: 06-51966519 / [email protected]

Structureel
Jongeren
Katwijk, Leiden

Ben jij die ‘Meester’ (v/m) die wij zoeken?

Stichting Iedereen een Meester

Wat ga je als ‘Meester’ doen? De basisscholen hebben een brede behoefte aan vrijwilligers. Bijvoorbeeld: - Ondersteuning in de klas, waarbij je groepjes kinderen of kinderen 1-op-1 begeleid met taal en/of rekenen; - Ondersteuning bij de administratie of bij de schooltuinen; - Gastleraren die gastlessen verzorgen rond een specifiek onderwerp. De behoefte kan per school heel divers zijn. Daarom kijken we samen in een kennismakingsgesprek waar jij goed in bent en wat je het liefste zou willen doen. Wat vragen we van jou? We zoeken mensen die positief in het leven staan, open staan voor nieuwe ervaringen en hun kennis en kunde graag willen inzetten op een school. Dus o.a.: - Plezier hebben in het werken met kinderen in de basisschoolleeftijd; - Als je wilt ondersteunen in de klas: affiniteit met taal en/of rekenen en een goede beheersing van de Nederlandse taal; Voor de meeste functies: structureel inzetbaar op een of meer vaste tijdstippen in de week. Waar kom je te werken? Dit stemmen we met jou af. Wat krijg je ervoor terug? De kans om jouw talenten, kennis en vaardigheden in te zetten en daardoor van betekenis te zijn voor de samenleving en in het bijzonder voor het onderwijs. Ben jij de ‘Meester’ die wij zoeken? Ben jij die gemotiveerde ‘Meester’ en wil jij graag ons team van Meesters komen versterken? Stuur dan een berichtje.

Structureel
Katwijk, Leiden

Wil jij kinderen inspireren met een gastles?

Stichting Iedereen een Meester

Wat ga je als Gastleraar doen? Je geeft gastlessen rondom een specifiek onderwerp, bijvoorbeeld een beroep, de natuur, sport, enz. Dat waar jij een passie voor hebt of gewoon heel veel van af weet. Wat vragen we van jou? We zoeken mensen die positief in het leven staan, open staan voor nieuwe ervaringen en hun kennis en kunde graag willen inzetten op een school. Dus o.a.: - Plezier hebben in het werken met kinderen in de basisschoolleeftijd; - Je goed kunnen verplaatsen in en plezier hebben in het werken met kinderen met een grote diversiteit aan etnisch/culturele achtergronden; - Professional/een passie hebben op het gebied van het onderwerp van de gastles; - Goede spreekvaardigheid en beeldend kunnen vertellen; Incidenteel beschikbaar (net wanneer jij beschikbaar bent en de scholen behoefte hebben aan een gastles). Waar kom je te werken? Diverse basisscholen in Leiden of Katwijk. Dit stemmen we met jou af. Wat krijg je ervoor terug? De kans om jouw talenten, kennis en vaardigheden in te zetten en daardoor van betekenis te zijn voor de samenleving en in het bijzonder voor het onderwijs. Ben jij de gastleraar die wij zoeken? Ben jij die gemotiveerde gastleraar en wil jij graag ons team van 'Meesters' komen versterken? Stuur ons een bericht en vul onze vragenlijst in. Wij ontvangen daarvan automatisch bericht en plannen vervolgens een kennismakingsgesprek met je in. Vrijwilligers van Iedereen een Meester zijn verzekerd conform het vrijwilligersbeleid. Er wordt door Iedereen een Meester voor elke nieuwe vrijwilliger een VOG aangevraagd.

Eenmalig