csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Jouw passie delen in het nieuwe OdenseHuis

Heb jij een bijzondere passie die je wilt delen met mensen met geheugenklachten? Dan moet je bij het Odensehuis zijn. Wij hebben plek voor vrijwilligers die activiteiten willen begeleiden op het gebied van bv. wandelen/bewegen, schilderen, muziek. Het Odensehuis is een gastvrije plek voor iedereen die te maken heeft met geheugenklachten of (beginnende) dementie en zelfstandig thuis woont in Leidschendam, Voorburg of Stompwijk. Mensen die binnen de mogelijkheden streven naar een plezierige invulling, zelfstandigheid en kwaliteit van leven kunnen in het Odensehuis anderen ontmoeten, leren van elkaar en samen activiteiten ondernemen. Werkzaamheden In deze functie organiseer je een (wekelijkse) activiteit van 1-2 uur. Er is ondersteuning mogelijk van één of meer gastvrouwen/heren van het Odensehuis. Wat heb je nodig om dit werk te kunnen doen? • Compassie met de medemens, waaronder liefdevolle aandacht en geduld voor mensen met geheugenklachten. • 1 vast dagdeel per week beschikbaar. Aanbod Als vrijwilliger ga je deel uitmaken van het nieuw op te richten Odense-team. Samen gaan we het Odensehuis tot een succes maken. We bieden een fijne, dynamische werkplek waar je jezelf kunt zijn en van betekenis bent. Voordat je aan de slag gaat, krijg je uitgebreide informatie over (beginnende) dementie en hoe je het beste kunt omgaan met mensen die hiermee te maken hebben. Ook gedurende je inzet bieden wij ondersteuning en begeleiding aan. Voor alle vrijwilligers vragen we een VOG aan en wordt er een overeenkomst getekend waarin de privacy van eenieder gewaarborgd is. Woej heeft een vrijwilligersbeleid en waardeert de inzet van vrijwilligers op diverse wijze. Interesse? Stuur een berichtje.

Lees meer

structureel

Leidschendam-Voorburg

Activiteitenbegeleiding
Creativiteit & muziek
Taal & lezen

Beschrijving

Heb jij een bijzondere passie die je wilt delen met mensen met geheugenklachten? Dan moet je bij het Odensehuis zijn. Wij hebben plek voor vrijwilligers die activiteiten willen begeleiden op het gebied van bv. wandelen/bewegen, schilderen, muziek.

Het Odensehuis is een gastvrije plek voor iedereen die te maken heeft met geheugenklachten of (beginnende) dementie en zelfstandig thuis woont in Leidschendam, Voorburg of Stompwijk. Mensen die binnen de mogelijkheden streven naar een plezierige invulling, zelfstandigheid en kwaliteit van leven kunnen in het Odensehuis anderen ontmoeten, leren van elkaar en samen activiteiten ondernemen.

Werkzaamheden
In deze functie organiseer je een (wekelijkse) activiteit van 1-2 uur. Er is ondersteuning mogelijk van één of meer gastvrouwen/heren van het Odensehuis.

Wat heb je nodig om dit werk te kunnen doen?
• Compassie met de medemens, waaronder liefdevolle aandacht en geduld voor mensen met geheugenklachten.
• 1 vast dagdeel per week beschikbaar.

Aanbod
Als vrijwilliger ga je deel uitmaken van het nieuw op te richten Odense-team. Samen gaan we het Odensehuis tot een succes maken. We bieden een fijne, dynamische werkplek waar je jezelf kunt zijn en van betekenis bent.
Voordat je aan de slag gaat, krijg je uitgebreide informatie over (beginnende) dementie en hoe je het beste kunt omgaan met mensen die hiermee te maken hebben. Ook gedurende je inzet bieden wij ondersteuning en begeleiding aan.
Voor alle vrijwilligers vragen we een VOG aan en wordt er een overeenkomst getekend waarin de privacy van eenieder gewaarborgd is.
Woej heeft een vrijwilligersbeleid en waardeert de inzet van vrijwilligers op diverse wijze.

Interesse? Stuur een berichtje.

Praktische informatie

Wekelijks 2 tot 3 uur

Locatie

Leidschendam-Voorburg

Bijzonderheden

Rolstoeltoegankelijk

Impact

Voor wie

Mantelzorgers

Ouderen

Impactgebied

Kunst & cultuur
Sport & beweging
Sociaal & welzijn

Categorie

Activiteitenbegeleiding
Creativiteit & muziek
Taal & lezen
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Woej

Leidschendam-Voorburg

Klussers

Woej

Ga jij voor ‘Kleine daad, mooi resultaat’? En geeft het je een goed gevoel om mensen te helpen? Dan zit je helemaal goed bij Woej klussendienst! Wat ga je doen? Het gaat om eenvoudige, allerhande klussen. Denk bijvoorbeeld aan het ophangen van een schilderij of een gordijnrails. Ook eenvoudig snoeiwerk in de tuin kan tot de werkzaamheden behoren. Een zelfstandige functie: Je neemt zelf contact op met de aanvrager over de uit te voeren klus. Je bespreekt wat er gedaan moet worden, hoeveel tijd het ongeveer in beslag neemt, een inschatting van de kosten en wanneer je de klus gaat doen. Je werkt met je eigen gereedschap. Wat neem je mee? Je bent uiteraard handig en houdt van klussen. Je vindt het fijn om zelfstandig te werken. Je spreekt en verstaat de Nederlandse taal en bent fysiek in staat om te klussen. Wat levert het je op? Een leuk team, met fijne collega’s. Elke situatie is anders; steeds een andere klus. Je krijgt een vergoeding van € 5,00 per uur van de klant. En je bent vrijwilliger bij Woej. Jeuken jouw handen om als klusser aan de vrijwillige slag te gaan? Meld je dan snel aan!

Structureel
Leidschendam-Voorburg

Vrijwillig Chauffeur Bus 47 Woej

Woej

Wil jij dagelijks het verschil maken voor talloze mensen door ze van A naar B te brengen? Ben jij graag de gastvrouw of gastheer? Kom dan werken als vrijwillig chauffeur op lijnbus 47 bij stichting Welzijn en oud en jong in Leidschendam - Voorburg!! Onder het motto: elkaar kennen en elkaar helpen is Woej er voor alle inwoners in Leidschendam-Voorburg. In onze drie wijkcentra worden verschillende activiteiten aangeboden die veelal door vrijwilligers worden georganiseerd. Wij ondersteunen bewoners die iets willen doen voor hun wijk of buurtgenoten en moedigen dit aan. Ouderen kunnen bij ons terecht voor een steuntje in de rug. Wij werken samen met bewoners, andere organisaties en de gemeente aan een Leidschendam-Voorburg waar je prettig en veilig woont en iedereen mee doet. Bij Woej werken 34 beroepskrachten en circa 500 vrijwilligers. Onder de afdeling vervoer, valt Bus 47. Deze lijn rijdt maandag t/m zaterdag van Leidschendam-Zuid naar Duivenvoorde en terug. Taken als vrijwilliger Voor deze busdienst worden vrijwillige chauffeurs gevraagd die bereid zijn om conform een dienstregeling op deze bus te rijden. De dienstregeling start om 08:15 uur tot 17:10 uur. De bus is een kleine 7-persoonsbus waarvoor een gewoon B(E)-rijbewijs nodig is. Op deze busdienst hoeft geen hulp te worden geboden bij in- en uitstappen en er is geen rolstoelvervoer. Wat vragen wij van je? Je bent sociaal vaardig, klantvriendelijk en flexibel in de omgang met passagiers en collega's. Je beschikt minimaal over rijbewijs B en bent in goede gezondheid. De bereidheid om in te vallen voor collega's bij ziekte of vakanties wordt op prijs gesteld. Wat levert het je op? Je wordt goed ingewerkt. Je komt in een gezellig team van chauffeurs en bijrijders te werken en 4x per jaar wordt er een speciaal chauffeurscafé georganiseerd. Je ontmoet veel mensen waardoor je netwerk wordt vergroot. Werkdagen en werktijden De werkdagen en -uren worden in overleg vastgesteld. Je inzet wordt opgenomen in een rooster met de collega-chauffeurs en is minimaal een halve dag per week. Locatie Wijk- en dienstcentrum De Plint, 2263 GZ Leidschendam

Structureel
Leidschendam-Voorburg

Vrijw. Chauffeur/Begeleider Busvervoer WOEJ

Woej

Wil jij dagelijks het verschil maken voor talloze mensen door ze van A naar B te brengen? Ben jij graag de gastvrouw of gastheer? Kom dan werken als vrijwillig chauffeur op lijnbus 47 bij stichting Welzijn en oud en jong in Leidschendam - Voorburg!! Omschrijving van de organisatie: Met het motto: elkaar kennen en elkaar helpen is Woej er voor alle inwoners in Leidschendam-Voorburg. In onze drie wijkcentra worden verschillende activiteiten aangeboden die veelal door vrijwilligers worden georganiseerd. Wij ondersteunen bewoners die iets willen doen voor hun wijk of buurtgenoten en moedigen dit aan. Ouderen kunnen bij ons terecht voor een steuntje in de rug. Wij werken samen met bewoners, andere organisaties en de gemeente aan een Leidschendam-Voorburg waar je prettig en veilig woont en iedereen mee doet. Bij Woej werken 34 beroepskrachten en circa 500 vrijwilligers. Deze vacature is voor de locatie: Wijk- en dienstcentrum De Plint - Leidschendam Taakomschrijving: Woej verzorgt verschillende vormen van vervoer door vrijwilligers, onder andere met behulp van 9 (rolstoel)bussen. Op iedere bus zit een team van twee vrijwilligers: een chauffeur en een begeleider. Zij vervangen elkaar om toerbeurt, in onderling overleg. Woej is momenteel op zoek naar nieuwe chauffeurs/begeleiders. Als chauffeur/begeleider verzorg jij het vervoer van: • Ouderen die van huis naar de dagopvang gebracht worden en vice versa. • Personen die rolstoelafhankelijk zijn, o.a. voor vervoer naar huisarts, ziekenhuis e.d. • Groepen mensen (vaak ouderen), tijdens diverse uitstapjes. • Kinderen met een beperking, die naar het speciaal onderwijs in de regio gaan. Wat vragen wij van je? Je bent in bezit van rijbewijs B (niet nodig indien je alleen begeleid). Je heeft affiniteit met jongeren en/of ouderen. Je bent geduldig en hulpvaardig. Ook vind je het fijn om in een team te werken. Werkdagen en -tijden De werkdagen en tijden zijn uiteraard in overleg. Het is fijn als je flexibel bent, ook 's avonds en in het weekend wordt er soms gereden! Wat levert het je op? Je wordt goed ingewerkt en krijgt een uitgebreid scholingsprogramma dat begint met een interne opleiding. Daarnaast krijg je diverse cursussen: • (Kinder) EHBO • Omgaan met de (doel)groep • Cliënten veilig vervoeren. Je komt in een gezellig team van chauffeurs en begeleiders te werken en vier keer per jaar wordt er een speciaal chauffeurscafé georganiseerd. Volgens de vrijwillige chauffeurs/begeleiders is het allerbelangrijkste: de dankbaarheid van de mensen, daar doe je het voor! Locatie: Wijk- en dienstcentrum De Plint, 2263 GZ Leidschendam

Structureel
Leidschendam-Voorburg

Gastvrouw/heer voor het nieuwe OdenseHuis

Woej

Word jij enthousiast van het ondersteunen van mensen met dementie en het runnen van een nieuw, gastvrij inloophuis? Dan moet je bij het Odensehuis zijn. Het Odensehuis is een gastvrije plek voor iedereen die te maken heeft met geheugenklachten of (beginnende) dementie en zelfstandig thuis woont in Leidschendam, Voorburg of Stompwijk. Mensen die binnen de mogelijkheden streven naar een plezierige invulling, zelfstandigheid en kwaliteit van leven kunnen in het Odensehuis anderen ontmoeten, leren van elkaar en samen activiteiten ondernemen. Werkzaamheden In deze functie speel je een belangrijke rol in het dagelijkse reilen en zeilen van het Odensehuis en doe je alles om het verblijf van de deelnemers zo aangenaam mogelijk te maken: • Meedoen met de groep, ondersteunen en organiseren van activiteiten waar nodig. • Individuele aandacht, een praatje maken, spelletje doen. • Samen met een collega een huiselijke, warme sfeer creëren. • Facilitaire ondersteuning, zoals het schenken van koffie/thee of verzorgen van de lunch. Wat heb je nodig om dit werk te kunnen doen? • Compassie met de medemens, waaronder liefdevolle aandacht en geduld voor mensen met geheugenklachten. • Goed je eigen grenzen kunnen stellen en aangeven. • 1 dagdeel (of meer) per week beschikbaar, zelf in te roosteren. Aanbod Als vrijwilliger ga je deel uitmaken van het nieuw op te richten Odense-team. Samen gaan we het Odensehuis tot een succes maken. We bieden een fijne, dynamische werkplek waar je jezelf kunt zijn en van betekenis bent. Voordat je als gastvrouw/heer aan de slag gaat, krijg je uitgebreide informatie over (beginnende) dementie en hoe je het beste kunt omgaan met mensen die hiermee te maken hebben. Ook gedurende je inzet bieden wij ondersteuning en begeleiding aan. Voor alle vrijwilligers vragen we een VOG aan en wordt er een overeenkomst getekend waarin de privacy van eenieder gewaarborgd is. Woej heeft een vrijwilligersbeleid en waardeert de inzet van vrijwilligers op diverse wijze. Interesse? Stuur een berichtje!

Structureel
Leidschendam-Voorburg

Begeleider persoonlijke financiën

Woej

Woej is een organisatie voor Sociaal Werk in Leidschendam-Voorburg. Wij bouwen samen met bewoners, netwerkpartners en gemeente aan een prettige, veilige, en betrokken samenleving waarin iedereen participeert. De afdeling Sociaal Juridische Dienstverlening van Woej helpt mensen de regie te houden over hun financiële administratie. Geldzaken op orde krijgen en houden, veel mensen vinden dat moeilijk. Goed met geld is bedoeld voor iedereen die financieel beperkt zelfredzaam is en iets wil leren rondom het kunnen organiseren van eigen geldzaken, zoals inzicht in inkomen en uitgaven, administratie kunnen ordenen, communiceren met instanties, spaardoelen behalen, belastingaangifte leren indienen, aanvragen van toeslagen / kwijtschelding / uitkering, passend uitgavenpatroon aanleren en schuldenvrij leven. Taken - Deelnemers begeleiden naar een gezonde financiële toekomst - Leermomenten delen met andere vrijwilligers in casuïstiekbesprekingen - Deelnemen aan informatiebijeenkomsten en trainingen die relevant zijn voor de werkzaamheden. Denk hierbij aan sturen op financiële zelfsturing, motiverende gespreksvoering, laaggeletterdheid, voorlichting schuldhulpverlening, etc. - Registreren van contactmomenten Wat vragen wij? - minimaal MBO werk- en denkniveau - Op een respectvolle en geduldige manier met mensen omgaan - Computervaardigheden en organisatievermogen - Je bent beschikbaar voor minimaal een jaar, gemiddeld 3 uur per week Wat levert het op? - Van grote betekenis zijn voor iemand met financiële zorgen - Een fijne werkplek in een gezellig team van 15 vrijwilligers - Een onkostenvergoeding, laptop en telefoon - Interessante nieuwe mensen ontmoeten - Nieuwe ervaringen opdoen en kennis en vaardigheden door kunnen geven

Project
Leidschendam-Voorburg

BEGELEIDER PERSOONLIJKE FINANCIËN

Woej

" Ik ben Linda en woon met mijn 2 kinderen in Voorburg. Ik lig al nachten wakker, omdat ik niet weet hoe ik mijn rekeningen moet betalen! Ik zou zo graag het overzicht in mijn geldzaken weer terug willen... Kan jij mij helpen? " Begeleider in de persoonlijke financiën is niet alleen waardevol voor de ander, maar ook voor jezelf. Je schenkt jezelf de mogelijkheid om vaardigheden te ontwikkelen en talenten te ontdekken. Het betreft een onschatbare waardering voor alle betrokken partijen. Begeleid jij graag mensen naar een gezonde financiële toekomst? Wil je blijven leren door deel te nemen aan informatiebijeenkomsten en trainingen? Dan kan je samen met Woej bouwen aan een samenleving waarin iedereen participeert!!!! Wat vragen wij? - minimaal MBO werk- en denkniveau - Op een respectvolle en geduldige manier met mensen omgaan - Computervaardigheden en organisatievermogen - Je bent beschikbaar voor minimaal een jaar, gemiddeld 3 uur per week Wat levert het op? - Van grote betekenis zijn voor iemand met financiële zorgen - Een fijne werkplek in een gezellig team van 15 vrijwilligers - Een onkostenvergoeding, laptop en telefoon - Interessante nieuwe mensen ontmoeten - Nieuwe ervaringen opdoen en kennis en vaardigheden door kunnen geven

Structureel

Anderen bekeken ook

Leidschendam-Voorburg

Knutsel koning(in) gezocht

Scouting Satoko Kitahara

Ben jij een enthousiaste en daadkrachtige vrijwilliger die graag zijn/haar kennis wil delen met kinderen/jongeren uit Leidschendam en/of Leidschenveen? Ben je bovendien een paar uur hiervoor beschikbaar, dan zijn wij op zoek naar jou! Wij zoeken een knutsel koning(in) ! Meiden houden van knutselen, vind jij het leuk hen hierin te begeleiden samen met de leiding van de betreffende speltak? Inschatting tijdsbelasting: • Circa 3 à 4 uur (inclusief de voorbereiding en de opkomst). Op zaterdagochtend komen we bijeen van 10.00 - 12.00 uur of op een vrijdagavond van 19.00 - 21.00 uur

Structureel
Jongeren
's-Gravenhage

Maatjesproject kinderen van 5 t/m 18 jaar

stichting Vitalis

‘Dank je wel voor de leuke dag!’ Dat is de slogan van stichting Vitalis. Een maatjesproject voor kinderen die wat extra aandacht kunnen gebruiken. De kinderen en jongeren (5 t/m 18 jaar) die bij Vitalis worden aangemeld groeien vaak op een in een lastige thuissituaties. De problemen waar de kinderen mee te maken krijgen verschillen, bijvoorbeeld een ziekte van één van de ouders, een ander kind in het gezin die veel zorg vraagt, alleenstaande ouders die veel uren moeten werken om voor hun kind te zorgen etc. ofwel, het zijn kinderen die wat extra plezier en aandacht verdienen! Als vrijwilliger word je gekoppeld aan een kind die bij jou past. Jullie spreken minimaal 6 maanden lang eens per week of eens per twee weken af. Er zijn oneindig veel mogelijkheden! Jullie kunnen zwemmen, voetballen, pannenkoeken bakken, tekenen, films kijken en nog veel meer. Als vrijwilliger ben je geen hulpverlener, maar wel een waardevol steuntje in de rug voor het kind aan wie je wordt gekoppeld. Vrijwilligers moeten boven de 18 zijn, gelieve met wat levenservaring. Als je jonger dan 18 bent, is het eventueel mogelijk om een stage te doen bij Vitalis. Er zijn veel kinderen die een maatje zoeken, dus neem vooral contact met ons op. Bel als je vragen hebt, bekijk onze site en meld je aan! Vitalis is te vinden in Den Haag, Delft, Westland, Leiden, Haarlem, Leidschendam-Voorburg, Rijswijk, Wassenaar, Voorschoten, Leiderdorp, Oegstgeest en Noordwijk.

Structureel
Jongeren
Leidschendam-Voorburg

Gezellige vrijwilligers gezocht!

Florence De Mantel

De uitdaging Woonzorgcentrum De Mantel in Voorburg biedt zorg aan mensen met dementie of lichamelijke klachten. Men woont zelfstandig in een tweekamerappartement en ontvangt de zorg die men nodig heeft. Het woonzorgcentrum biedt een groot aantal faciliteiten en activiteiten. Ook wijkbewoners, met en zonder zorgindicatie, kunnen terecht bij de dagverzorging en de diverse dagactiviteiten- en ontmoetingscentra. Kortom, De Mantel in Voorburg is er voor iedereen. Op de afdelingen wonen circa 15 bewoners in hun ruime/ gezellige appartementen. Onze bewoners wonen er in principe zelfstandig. Naast de activiteitenbegeleiders zijn wij op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om diverse werkzaamheden te ondersteunen waardoor bewoners (nog) meer persoonlijke aandacht ontvangen en er gezellige activiteiten kunnen worden gedaan. Voor diverse bewoners/cliënten zijn wij op zoek naar geduldige, gezellige en enthousiaste vrijwilligers die beschikbaar zijn om met bewoners en of cliënten te gaan wandelen, koffie drinken, of een uitstapje te maken naar winkelcentrum Leidschenhage. De dagen en tijden gaan in onderling overleg met jou en de bewoner. De werkzaamheden Als vrijwilliger verricht je de volgende werkzaamheden: • Je bezoekt de bewoner en probeert te luisteren in waar de bewoner zijn kwaliteit van leven zou kunnen behouden/vergroten; • Je biedt persoonlijke aandacht tijdens het bezoek; • Je begeleidt de bewoner tijdens een gesprek, wandeling of kopje koffie; • Je bent bereid om de bewoner te begeleiden bij het doen van boodschapjes in de naast de Mantel gelegen supermarkt; De verwachtingen Voor deze functie binnen De Mantel staan de volgende verwachtingen centraal: • Affiniteit met ouderen; • Goede sociale vaardigheden bezitten; • Geduldig kunnen zijn; • Lichamelijk in staat zijn een rolstoel te duwen; • beheersen van de Nederlandse taal. Ons aanbod Een vrijwilligersfunctie die voldoening en plezier schenkt in een collegiale en leuke werkomgeving. De mogelijkheid om je op dit vakgebied te oriënteren en je persoonlijke vaardigheden te vergroten. Een wederzijdse proef/ inwerkperiode en goede begeleiding. Verder ontvang je van Florence: • Reiskostenvergoeding (openbaar vervoerstarief, geld ook voor OV-chipkaart); • Aandacht voor jubilea; • Aandacht voor de Nationale Vrijwilligersdagviering; • Attentie met Dag van de Zorg en kerst; • Inflorence, het nieuwsblad van Florence voor medewerkers en vrijwilligers. Solliciteren en extra informatie Ben jij na het lezen van deze vacature enthousiast geraakt of heb je vragen? Dan nodigen wij je graag uit om te reageren.

Structureel
's-Gravenhage

Vrijwilliger worden in Hospice de Witte Roos

Hospice de Witte Roos

Vrijwilliger worden in Hospice de Witte Roos! “Fijn dat je er bent” Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die affiniteit hebben met gasten die in een Hospice verblijven. Hospice de Witte Roos is een jong hospice en wij leveren zorg vanuit ons hart en met passie. Ons doel is om comfort te bieden en kwaliteit van leven toe te voegen in de laatste fase. Jij, als zorgvrijwilliger kan dit mede mogelijk maken. Heb je een warm hart en een luisterend oor? In ons hospice ligt de nadruk op aandacht en nabijheid. Er zijn voor mensen in hun laatste levensfase. Je werkt in een team maar wel zelfstandig aan een fijn verblijf voor onze gasten en hun naasten. Als lid van ons nieuwe vrijwilligersteam bied je ondersteuning en een luisterend oor aan onze gasten. Je helpt mee om hen een goede laatste te tijd te geven. Denk hierbij aan een diversiteit werkzaamheden zoals koffie schenken, bezoekers ontvangen, krant voorlezen, maaltijden/lunch bereiden, muziek luisteren en lichte huishoudelijke taken. Maar je bent vooral een luisterend oor met een groot empathisch vermogen. Verpakt in een rustige persoonlijkheid. Je wordt onderdeel van een vast team medewerkers en vrijwilligers. Er is ruimte voor scholing en begeleiding in dit vrijwilligerswerk. Wij maken gebruik van de vrijwilligersregeling. Er is een vergoeding voor de reiskosten. Voel jij je aangetrokken tot deze vacaturen neem dan vrijblijvend contact op of solliciteer direct!

Structureel
's-Gravenhage, Wassenaar

Gezocht: coördinatietalent met hart voor dier

Dierenhospitaal en ambulancedienst Den Haag e.o.

Medewerker meldkamer 24 uur per dag kunnen mensen de Dierenambulance Den Haag bellen om hulp te vragen voor een dier in nood. Met meer dan 50.000 meldingen per jaar kun je wel stellen dat onze goed ingerichte meldkamer het hart van de organisatie is. Om een goede bezetting te garanderen, zijn er flink wat vrijwilligers nodig. Kom jij ons meldkamerteam versterken? In deze functie is het belangrijk dat je meerdere dingen tegelijk kunt doen. Je bent handig achter de computer en staat bellers duidelijk en netjes te woord. Je hebt te maken met alle typen mensen en staat in direct contact met andere organisaties zoals brandweer en politie, dierenartsen en opvangcentra. Regelmatig kom je in situaties waarbij je snel moet handelen. Ook dan blijf je kalm en neem je rationele beslissingen. Dankzij jou weet iedere ambulancechauffeur waar hij het hardst nodig is en wat hij daar kan verwachten. Samen zorgen jullie ervoor dat dieren in nood snel en accuraat geholpen worden. Dat geeft een geweldig gevoel! Doen: -professioneel aannemen van telefonische hulpvragen; -hulpvragen analyseren, melders adviseren en actie nemen; -aansturen van onze ambulancechauffeurs; -invoeren en afhandelen van ritten in ons systeem. Krijgen: -de mogelijkheid om je steentje bij te dragen aan dierenwelzijn; -uitdagend werk om helemaal in op te gaan; -ruimte voor nieuwe initiatieven en ideeën; -deelname aan onze interne opleiding; -jaarlijks kerstgeschenk en in normale tijden groot vrijwilligersfeest. Kunnen: -mbo-niveau; -je kunt met een computer uit de voeten of bent bereid dit te leren; -goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift en je kunt jezelf -goed redden in het Engels; -minimaal één dagdeel per week beschikbaar, met de intentie minimaal een jaar bij ons te blijven. Je werkt de ochtend van 08:30 tot 13:00 uur of de middag van 13:00 tot 17:30 uur (de hele dag kan natuurlijk ook) of in de avond van 17.30 tot 23.00 uur.

Structureel
Pijnacker-Nootdorp

Groepsvrijwilliger/bezoekvrijwilliger

Ipse de Bruggen

Diverse woonlocaties zoeken vrijwilligers voor overdag, in de avonden of in het weekend om leuke vrijetijds activiteiten te kunnen ondernemen. Dit kan met meerdere cliënten of met een cliënt Wandelen, fietsen, ergens koffie drinken, een spelletje spelen, zwemmen, boodschappen doen, koken, tuinieren, helpen eigen kamers op te ruimen, kleding kopen, computeren, muziek maken, samen een slaapkamer opruimen en schoon maken,etc. Sta jij stevig in je schoenen? Heb jij genoeg levenservaring en kan jij samenwerken? Sta jij open voor een ander en kan jij, na een inwerkperiode zelfstandig aan de slag? Dan nodigen wij jou graag uit om ons een berichtje te sturen!

Structureel
's-Gravenhage, Wassenaar

Gezocht: dappere dierenredder

Dierenhospitaal en ambulancedienst Den Haag e.o.

Ambulancechauffeur (vrijwilliger) In deze functie sta je vooraan bij het uitvoeren van onze missie: het helpen van dieren in nood. Je stuurt de ambulance soepeltjes door de stad en omliggende gebieden en hoort van je collega in de meldkamer waar je nodig bent. Iedere dag is anders: misschien red je een vogel van een stuk visgerei, breng je een vermiste kat terug bij zijn baasje, help je een oudere door met zijn hond naar de dierenarts te gaan, bevrijd je een vleermuis uit een benarde situatie of wordt jouw hulp ingeschakeld door de politie of de brandweer. Je weet nooit wat je over een uur aan het doen bent; dat maakt het zo afwisselend. Je handelt rustig en doortastend en stelt daarmee mensen en dieren gerust. Je beschikt over een goede fysieke conditie, waardoor het vangen van dieren geen probleem is. Ook emotioneel sta je stevig in je schoenen, want niet ieder verhaal loopt goed af. Je geeft niet snel op in lastige situaties en doet alles om een in nood verkerend dier te helpen! Doen: -dieren in nood helpen; -de ambulance besturen; -de administratie van iedere rit afhandelen; -schoonhouden van werkmateriaal en andere hand- en spandiensten op het terrein. Krijgen: -de mogelijkheid om je steentje bij te dragen aan dierenwelzijn; -uitdagend werk om helemaal in op te gaan; -ruimte voor nieuwe initiatieven en ideeën; -deelname aan onze interne opleiding; -maandborrel, jaarlijks kerstgeschenk en een groot zomer- en winter- vrijwilligersfeest. Kunnen: -mbo-niveau; -in het bezit van rijbewijs B; -goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift en je kunt jezelf redden in het Engels; -woonachtig in omgeving Den Haag (stratenkennis is een pré); -minimaal één dag per week beschikbaar, met de intentie je voor langere tijd aan ons te binden. Meestal werk je van 8.30 tot 17.30 uur, maar ook andere diensten zijn mogelijk: in de avond en de nacht. Je geeft zelf aan wanneer je beschikbaar bent: doordeweeks of in het weekend, welke dagen en welke diensten. Interesse? Reageer snel en wie weet word jij onze nieuwe superheld!

Structureel
Rijswijk

Tuinmannen en vrouwen gezocht

Villa ExpertCare Rijswijk

Villa ExpertCare biedt intensieve kinderverpleging aan ernstig zieke kinderen van 0-18 jaar. In Villa ExpertCare is 24 uur per dag een gespecialiseerde verpleegkundige aanwezig. We draaien met het complete team van professionals en vrijwilligers 1 groot huishouden. Hierbij hoort ook het onderhoud van onze mooie en grote tuin rondom het huis. Voor het onderhoud van de tuin zijn wij op zoek naar vrijwilligers die ons hierin kunnen ondersteunen. Het werk dat gedaan wordt is onder andere: - gras maaien - snoeien - schoffelen - plantjes poten - tegels en speeltoestellen ontdoen van alg vorming

Structureel
's-Gravenhage

Farah (10) zoekt een maatje in Leidschenveen

stichting Vitalis

Farah (10) vindt het lastig om contact te maken met andere kinderen. Hierdoor onderneemt ze weinig buiten haar vertrouwde wereld thuis. Daarbij groeit ze op met een zus met een beperking en een vader met psychische problemen. Farah vind het leuk om te tekenen en boeken te lezen. Buitenspelen doet ze liever niet, maar met een maatje zou ze dit wel graag willen. Ze is een lief en rustig meisje. Ze is heel braaf en wil het graag goed doen. Soms misschien iets te goed waardoor ze niet helemaal haarzelf kan zijn. Een maatje zou haar zelfvertrouwen kunnen laten groeien. Iemand om leuke dingen mee te doen die ze nu niet doet. Wat haar leuk lijkt om te doen met een maatje is samen knutselen, spelletjes spelen, buiten spelen, samen wandelen, voetballen, eigenlijk lijkt heel veel haar leuk. Als maatje wordt je vrijwilliger bij Stichting Vitalis. Wij bieden jou: - Persoonlijke begeleiding - maandelijkse vrijwilligersbijeenkomsten - een kleine vrijwilligersvergoeding - twee keer per jaar een Vitalisfeest

Project
Leidschendam-Voorburg

Schoolmaatje voor nieuwkomers gezocht

Stichting Schoolmaatjes ONS

Beschrijving: Wil jij een gezin uit een ander land wegwijs maken op de school van hun kinderen? Als schoolmaatje ben je de brug tussen nieuwkomersouders en de school van hun kinderen. Je helpt de ouders in het contact met school, waardoor het toekomstperspectief van de kinderen verbetert. Wat ga je doen? Je wordt gekoppeld aan een nieuwkomersgezin met een vluchtelingenachtergrond en gaat er wekelijks na schooltijd op bezoek. Je helpt de ouders bij het begrijpen van brieven en e-mails van school. Je gaat mee naar de oudergesprekken op school, bespreekt van tevoren met de ouders waar ze met de leerkracht over willen praten en helpt ze het gesprek te voeren. Je bekijkt samen met de ouders wat het kind nodig heeft. Je beantwoordt vragen van de ouders over het schoolsysteem in Nederland en je helpt het kind indien nodig met het huiswerk. Je probeert een vertrouwensband met het gezin op te bouwen. Wil jij deel uit maken van een team betrokken vrijwilligers die: • het gezin respectvol en gelijkwaardig benaderen; • reflectievermogen en een open houding hebben en leren van feedback? Kom ons dan met jouw kwaliteiten versterken. Wil je wel iets betekenen maar lukt het niet om een gezin een jaar lang wekelijks te bezoeken, neem dan ook contact met ons op. Dan bespreken we de mogelijkheden. Wat krijg je? • een trainingsavond voorafgaand aan je inzet; • nascholings- en intervisiebijeenkomsten (planning in overleg); • begeleiding door de coördinator en contact met de andere schoolmaatjes; • de kans een gezin uit een andere cultuur goed te leren kennen. Er gaat een wereld voor je open! Kijk voor meer informatie op www.schoolmaatjesONS.nl of neem contact op met Harriet Marseille: [email protected], 06-38193775

Structureel