csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Doe jij ook mee?

Onze 1e succesvolle ronde in Nieuwegein is bijna achter de rug, wat een bijzonder traject hebben we met 25 buddykoppels bijna afgerond! Wil jij ook buddy worden? Doe dan mee met onze 2e ronde die start na de zomer. Iedereen kan meedoen, jong, oud, alleen of als gezin. Je kunt van betekenis zijn door jezelf te zijn. Door elkaar te leren kennen vergroot je niet alleen je eigen wereld maar ook die van een ander. Met slechts een kleine activiteit per week die past in jouw leven. Denk aan een wandeling, kopje koffie, samen sporten. En dat voor een periode van 4 maanden. Buddy to Buddy koppelt nieuwkomers die hun land van herkomst moesten verlaten aan stads- of dorpsgenoten op basis van gelijkwaardigheid en gedeelde interesses. Wil je meer weten? Kom dan naar een van onze informatieavonden waar we alles over het vier maanden durende Buddy-traject vertellen. De eerste informatieavond is op dinsdagavond 25 juni van 19-21 uur in Buurtplein Batau, Dukatenburg 1 in Nieuwegein. Wil je nu vast meer informatie? Mail ons [e-mailadres verborgen] Meer informatie vind je op onze website [website verborgen].

Lees meer

structureel

Nieuwegein

Maatje, buddy & gezelschap

Beschrijving

Onze 1e succesvolle ronde in Nieuwegein is bijna achter de rug, wat een bijzonder traject hebben we met 25 buddykoppels bijna afgerond!

Wil jij ook buddy worden? Doe dan mee met onze 2e ronde die start na de zomer. Iedereen kan meedoen, jong, oud, alleen of als gezin. Je kunt van betekenis zijn door jezelf te zijn. Door elkaar te leren kennen vergroot je niet alleen je eigen wereld maar ook die van een ander.

Met slechts een kleine activiteit per week die past in jouw leven. Denk aan een wandeling, kopje koffie, samen sporten. En dat voor een periode van 4 maanden.

Buddy to Buddy koppelt nieuwkomers die hun land van herkomst moesten verlaten aan stads- of dorpsgenoten op basis van gelijkwaardigheid en gedeelde interesses.

Wil je meer weten? Kom dan naar een van onze informatieavonden waar we alles over het vier maanden durende Buddy-traject vertellen.
De eerste informatieavond is op dinsdagavond 25 juni van 19-21 uur in Buurtplein Batau, Dukatenburg 1 in Nieuwegein.

Wil je nu vast meer informatie?
Mail ons [e-mailadres verborgen] Meer informatie vind je op onze website [website verborgen].

Praktische informatie

Wekelijks 1 tot 1 uur

Locatie

Nieuwegein

Bijzonderheden

Geschikt voor jongeren

Impact

Voor wie

Kinderen & jongeren

Nieuwkomers & vluchtelingen

Ouderen

Impactgebied

Belangenbehartiging & goede doelen

Categorie

Maatje, buddy & gezelschap
Delen:
Bewaar:
Print:

Anderen bekeken ook

Rotterdam, Amersfoort, Nijmegen, Haarlem, Tilburg, Deventer, 's-Gravenhage, Utrecht, Arnhem, Amsterdam

Wandel mee tijdens de Nacht van de Vluchteling

NLvoorelkaar

Kun jij het je voorstellen? Dat je van de een op de andere dag alles moet achterlaten? En halsoverkop met je familie, je buren of soms helemaal alleen op de vlucht slaat naar een bestemming die nog onbekend is? 💔 Nog nooit waren zo veel mensen op de vlucht voor oorlog, conflict en onderdrukking. Door mee te lopen met de Nacht van de Vluchteling, zet jij je voor hen in: je vraagt op een positieve manier aandacht voor hun verhalen en laat jouw kilometers sponsoren. Hoe meer geld je ophaalt, hoe meer noodhulp we met elkaar kunnen bieden!! 💪🏼 Tijdens de 2023 editie met maar liefst 5500 deelnemers werd er ruim 1.3 miljoen euro opgehaald! Een fantastisch bedrag! Hiermee kond Stichting Vluchteling o.a. Soedanese vluchtelingen toegang geven tot schoon (drink)water en sanitaire voorzieningen. Ook verzorgden ze noodhulppakketen voor mensen die moesten vluchten voor de aardbeving in Turkije en Syrie en ondersteunenden ze met o.a. voeding in Ethiopie en Burkina Faso. Loop jij dit jaar ook mee? Schrijf je individueel in, met je familie, vrienden, sportclub, bedrijf of school. Klik op 'ik doe mee' zodat we je kunnen uitleggen hoe je kan kan meelopen!

16-06-2024 en 1 meer
Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Utrecht, Amersfoort, Lelystad, Houten, Baarn, Zeewolde, Dronten, Harderwijk, Veenendaal, Zeist, IJsselstein, Rhenen, Gorinchem, Nieuwegein, Bunnik, De Bilt, Urk, Eemnes, Leusden, Renswoude

Reclassering Nederland zoekt vrijwilligers!

Reclassering Nederland

COSA is een betekenisvolle vrijwilligerstaak. Je ondersteunt een zedendader bij zijn re-socialisatie in de maatschappij. Hiermee draag je bij aan een veiliger samenleving! Als vrijwilliger bij COSA vorm je, samen met andere vrijwilligers, een sociaal netwerk rondom een zedendader met als doel isolement te doorbreken en toe te werken naar maatschappelijke inbedding. Vrijwilligers ondersteunen de persoon bij het vinden van de weg in de samenleving. Dit kan door het bieden van een luisterend oor, het bieden van praktische hulp, het ondernemen van activiteiten. Ergens een kop koffie drinken, een wandeling maken en ook ondersteuning geven bij het ontwikkelen van een eigen netwerk/ hobby`s en andere activiteiten. Daarnaast zijn de vrijwilligers een extra paar ogen en oren om de zedendader te helpen op het rechte pad te blijven. Een COSA-traject duurt gemiddeld 1,5-2 jaar en vraagt een tijdsinvestering van 2 uur per week. Sociaal isolement Wanneer een zedendader na het uitzitten van een straf terugkeert in de maatschappij ontstaat vaak onrust. Sociaal isolement, sociale uitsluiting en emotionele eenzaamheid liggen op de loer. COSA zet zich in, samen met vrijwilligers en professionals, voor het doorbreken van dit isolement. Ze ondersteunen de zedendader bij zijn re-integratie in de samenleving. Dit is effectief gebleken in het verlagen van de kans op recidive. Word ook COSA-vrijwilliger COSA is een mooie, betekenisvolle vrijwilligerstaak. Vrijwilligers kunnen rekenen op een grondige tweedaagse training vooraf. Ook de ondersteuning en begeleiding door de cirkel coördinator tijdens het COSA-traject is goed geregeld. Een specifieke vooropleiding of achtergrond is niet nodig. Wij zoeken vrijwilligers o.a. in Flevoland (Almere, Lelystad, Zeewolde, Dronten), Noord Holland (Hilversum, Huizen), Utrecht (stad, IJsselstein, Nieuwegein, Houten, Amersfoort, Rhenen, Veenendaal, Zeist). Voor meer informatie en aanmelden ga naar de website van Reclassering Nederland, wat-wij-doen, COSA. Organisatie : Reclassering Nederland, COSA Locatieadres : 3524 SJ Utrecht Contactpersoon : Hester Functie : Cirkelcoördinator COSA & Reclasseringswerker

Structureel
Utrecht

Kom speelgoed controleren of video’s maken

Speelotheek Hoograven

De Speelotheek Hoograven (een bieb vol speelgoed) zoekt versterking! Hier heeft iedereen toegang tot tof en leeftijd geschikt speelgoed. Leuk , sociaal en duurzaam. Door spullen te delen, worden ze hergebruikt, gooien we minder weg en maken we bewustere keuzes in de aanschaf van eigen speelgoed en spellen. Gaaf toch! Help mee als speelgoedcontroleur. Iedere woensdagavond van 20.00 - 22.00 uur checken we het speelgoed dat terug komt. Dat is veel werk, maar altijd gezellig met goede koffie, thee limonade en lekkers. Hou je van plannen/organiseren? Tof, we doen mee aan NL Doet, Burendag en buurtmarkten. Ook wil de speelotheek zelf activiteiten organiseren zoals een bordspelavond. Meedoen in het evenementen/activiteiten team kan op tijden dat het jou uitkomt in overleg met de anderen. Ons speelgoedteam beheert de speelgoedcollectie. Ze kopen nieuw speelgoed en maken incompleet speelgoed weer compleet. Nieuw speelgoed klaarmaken voor uitleen is veel werk. Invoeren in de computer, alles voorzien van codes, foto's maken voor de catalogus. Dat doen we vaak samen tijdens codeer ochtenden of avonden. Ook zoeken we mensen die toffe filmpjes over de Speelotheek willen maken. Over speelgoed, over de uitleen en over ons leuke werk. Voor de maandagmiddag dienst zoeken we mensen van 15.00 uur -17.00 uur. Op zaterdagochtend is hulp nodig van 09.15 - 11.30 uur. Het controleren van speelgoed doen we dus iedere woensdagavond van 20.00 - 22.00 uur. Andere taken & zaken (activiteitenteam, speelgoedteam) mag je naar eigen agenda indelen en uitvoeren. We werken altijd in team verband, met veel leuke collega's. Ook is er jaarlijks een leuk personeelsfeest en ben je gratis lener van de Speelotheek. Check de site www.speelotheekhoograven.nl voor meer info. Je bent super welkom, we leren je graag kennen. Hopelijk tot snel & een vrolijke groet Judit Coördinator Speelotheek Hoograven

Structureel
Jongeren
Vijfheerenlanden

Bent u die gezellige huiskamer vrijwilliger?

Zorgspectrum, locatie Hof van Batenstein en De Plataan

We vinden het bij ZorgSpectrum belangrijk dat bewoners activiteiten kunnen blijven doen die ze leuk vinden en die voor hen belangrijk zijn. Gezelschap en ondersteuning is hierbij van onschatbare waarde. We zijn daarom op zoek naar vrijwilligers voor locatie Hof van Batenstein die onze bewoners met dementie extra aandacht kunnen geven, zoals een rondje wandelen, praatje maken, koffie drinken of een andere activiteit doen en een handje willen helpen rond maaltijden. Heb jij een paar uurtjes over waarmee je iets kunt betekenen voor onze bewoners? Je bent van harte welkom! Er is van alles mogelijk. We gaan graag met je in gesprek over wat er bij jou past. Wil je meer informatie of heb je interesse, dan kan je vrijblijvend contact opnemen met ons. Dan neemt de coördinator vrijwilligers zo snel mogelijk contact met je op.

Structureel
Vijfheerenlanden

Bent u die gezellige creatieve vrijwilliger

Zorgspectrum, locatie Hof van Batenstein en De Plataan

We zijn op zoek naar een creatieve vrijwilliger. Op de woningen binnen Hof van Batenstein wonen bewoners met dementie. Voor één bewoonster zijn we op zoek naar een creatieve vrijwilliger die het leuk vindt om samen te breien/haken, knutselen of te kleuren, het liefst in de middag vanaf 14:00 uur. Als vrijwilliger help je onze bewoonster tijdens verschillende creatieve activiteiten. Kom jij ons met jouw talenten ondersteunen? Wil je meer informatie of heb je interesse, dan kan je een bericht sturen. Dan neemt de coördinator vrijwilligers zo snel mogelijk contact met je op

Structureel
Nijmegen, Arnhem, Winterswijk, Doetinchem, Almelo, Zwolle, Epe, Utrecht, Amersfoort, Apeldoorn, Amsterdam, Alkmaar, Rotterdam, Haarlem, Nunspeet

Een magischeweek met Stichting VakantieKind!

Stichting VakantieKind

🌟 Word Vrijwilliger bij KinderDorp en Creëer Magische Herinneringen! 🌈 Heb jij een passie voor het bezorgen van onvergetelijke ervaringen aan kinderen tussen 7 en 11 jaar oud? Grijp dan nu de kans om deel uit te maken van ons enthousiaste team bij KinderDorp! Wat houdt het in? Als vrijwilliger bij KinderDorp werk je gedurende een hele week samen met andere gepassioneerde leiders om actieve, creatieve en spannende activiteiten te organiseren voor een groep van maximaal 27 deelnemers. Denk aan avontuurlijke tochten in het bos, speurtochten op de heide en gezellige liedjes rond het kampvuur. Jouw Rol: - Samenwerken met mede-leiding om een stimulerende omgeving te creëren. - Begeleiden en ondersteunen van deelnemers tijdens activiteiten. - Bedenken en uitvoeren van leuke activiteiten - Bijdragen aan de magie van KinderDorp door enthousiasme en creativiteit. Wat Bieden Wij? - Een week vol plezier, avontuur en onvergetelijke momenten. KinderDorp week 2: Zaterdag 27 juli tot Zaterdag 3 Augustus KinderDorp week 3: Zaterdag 3 aug. tot Zaterdag 10 Augustus - De kans om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en bestaande te versterken. - Een geheel verzorgde kampweek met overnachting en eten en drinken. Hoe Doe Je Mee? Meld je aan als vrijwilliger bij KinderDorp en maak deel uit van een geweldige gemeenschap die het verschil maakt in het leven van kinderen. Samen bouwen we aan herinneringen die een leven lang meegaan! Interesse? Bezoek de website van Stichting VakantieKind of mail [email protected] voor meer informatie. We kijken ernaar uit om je te verwelkomen in ons KinderDorp-team! 🏕️ KinderDorp - Waar Avontuur en Vriendschap Samenkomen! 🌟

Eenmalig
Jongeren
Utrecht, Houten, Amersfoort, Baarn, Bunschoten, De Bilt, Gooise Meren, Rhenen, Veenendaal, Zeist, Nieuwegein, De Ronde Venen

Reporter evenementen (poolfunctie)

Het Nederlandse Rode Kruis District Gooi & Utrecht

Flexibel en creatief vrijwilligerswerk waarbij je op pad bent? Heb je interesse in korte klussen in de regio Utrecht en het Gooi? Maak kennis met het werk van het Rode Kruis en help ons als reporter vertellen wat het Rode Kruis doet in de buurt. Want het Rode Kruis doet veel. Ook in Utrecht en het Gooi. Voedselhulp, voorlichting geven, helpen in de opvang van vluchtelingen, noodhulp en hulpverlening op evenementen (zoals EHBO op koningsdag, de dodenherdenking, de KiKa Hilversum City Run, marathons en meer). Waarom we zo veel mogelijk mensen vertellen over ons werk? Hoe bekender we zijn, hoe meer mensen we kunnen helpen. Ben je een schrijver, videomaker, social media contentexpert of fotograaf? Vind je het leuk om verslag te leggen van evenementen en activiteiten? Solliciteer dan als Reporter evenementen (vrijwillig). Wat ga je doen? Jij: - bezoekt evenementen en activiteiten (in Utrecht of het Gooi) waar vrijwilligers van het Rode Kruis werken. Je bent beschikbaar voor verslaglegging van evenementen voor minimaal 4 tot 10 keer per jaar. Evenementen kunnen ook ’s avonds of in het weekend zijn. - doet verslag met je (video)camera, smartphone of notitieblok. Je interviewt bijvoorbeeld vrijwilligers, omstanders of deelnemers en maakt hier een leuke reportage van met video, beeld of tekst. Natuurlijk heb je veel vrijheid om dit zelf in te vullen. We zijn benieuwd naar jouw reportages. - werkt samen met Yoni! Ze is communicatiecoördinator van het district Gooi en Utrecht. Met Yoni kun je brainstormen over de uitvoering en ze ondersteunt je met bepalen wat past bij het (specifieke) evenement en de hulpverlening van het Rode Kruis. - bent onderdeel van een pool van reporters. Zo blijft het vrijwilligerswerk flexibel en hoef je niet wekelijks op pad. - komt 2 à 3 keer per jaar bijeen met andere reporters en communicatiekrachten van het Rode Kruis voor een ontwikkelings- of netwerkactiviteit. Leuk én leerzaam. Wat neem je mee? Jij: - maakt krachtige foto’s of zorgt voor vlotte video’s en/of inspirerende teksten. Dit doe je als hobby of professioneel. - kunt naar verschillende plekken in de omgeving van Utrecht of het Gooi reizen om daar onze evenementenhulpverleners te bezoeken. - stelt de juiste vragen? Super! Een open blik en communicatieve vaardigheden zijn belangrijk voor het werk. Zo kun je goed inschatten wat gepast is in de verschillende situaties die jij tegenkomt. - bent geïnteresseerd in wat je ziet en haalt vooral veel plezier uit reportages maken en bedenken. - bent niet perfect. Huh, niet? Nee, is niet nodig. Wij zoeken geen schaap met 5 poten dat perfecte reportages verzorgt. Je houdt wel van leren en staat open voor feedback. Samen maken we er iets moois van! - bent minimaal een jaar beschikbaar waarin je dus 4 tot 10 keer op pad gaat. Wat krijg je? Jij: - alle pluspunten van vrijwilligerswerk bij het Rode Kruis: a. leuk vrijwilligerswerk dat echt bij je past en voldoening geeft b. mooie werkervaring op je cv c. een groot netwerk van de Rode Kruis community d. een ego boost! Het Rode Kruis is een grote en populaire club. Wereldwijd ook. Komt in actie bij rampen en voor noodhulp. Iedereen vindt je fantastisch. - hulp en begeleiding wanneer je start. - trainingen en cursussen die het Rode Kruis aanbiedt. Je kunt gratis een EHBO opleiding volgen én je hebt toegang tot online cursussen van GoodHabitz. - de kans om jouw deskundigheid te vergroten en je talenten in te zetten/ontwikkelen. - een collectieve verzekering wanneer je aan het werk bent voor het Rode Kruis. - een reiskostenvergoeding op basis van reëel gemaakte onkosten. Interesse?  Meer weten over de functie? Of liever eerst overleggen? Neem contact op met Yoni Hillen, communicatiecoördinator van het Rode Kruis district Gooi & Utrecht. Direct solliciteren? Klik op onderstaande knop 'Ik wil helpen'. Of gebruik de knop “Solliciteer nu” op de website van Rode Kruis district Gooi en Utrecht. Maar je kunt ons natuurlijk ook een motivatiemail sturen met jouw cv. Wij hopen je snel te ontmoeten!

Structureel
Utrecht

Vrijwilliger Partnercommissie Intocht Utrecht

Stichting Stadsontspanning Utrecht

Sint zoekt hulp In november komt Sinterklaas weer aan in Utrecht. Ieder jaar wordt de intocht door 35.000 enthousiaste bezoekers meegevierd. Hiermee is de intocht van Sinterklaas een van de grootste evenementen in Utrecht. De organisatie van de intocht is in handen van twintig gemotiveerde vrijwilligers (Coördinatoren) die er alles aan doen om er ieder jaar weer een fantastisch feest van te maken. Om de intocht mogelijk te maken hebben we hulp nodig van ondernemers en bedrijven die de intocht een warm hart toedragen en graag bij willen dragen, zowel financieel als met producten of met inzet. We zoeken een coördinator die onze Partnercommissie komt aanvullen. Coördinator Partnercommissie Als coördinator bij de Partnercommissie activeer je de relatie met bestaande partners en doe je acquisitie bij nieuwe partners. Daarnaast help je actief mee met het organiseren van ons relatie-evenement “de Schoorsteenreceptie” in oktober, waarbij de burgemeester gastheer is. Wat ga je doen? - Je maakt kennis met bestaande partners en bepaald met hen samen de doelstellingen; - Je brengt potentiele partners binnen het bedrijvennetwerk Utrecht in kaart en gaat op zoek naar samenwerkingen en je haalt financiering op; - Je maakt contact met ondernemersverenigingen en initiatieven en zorgt voor actieve aanwezigheid van de intocht binnen deze netwerken; - Meewerken aan de organisatie van de Schoorsteenreceptie. We zoeken iemand die: - Bij voorkeur al een netwerk heeft in Utrecht; - Het leuk vindt om acquisitie te plegen; - Verbanden en mogelijkheden ziet; - Potentiele partners op ideeën brengt; - Het belangrijk vindt om duurzame relaties op te bouwen - Ong. 4 uur per week tijd heeft vanaf mei Wat bieden we je? - Ervaring op het werkterrein van grote events - Een interessant netwerk, zowel binnen als buiten de organisatie - Een leuke club vrijwilligers met allemaal hetzelfde doel Aanmelden of meer informatie Ben je enthousiast geworden en wil je je aanmelden of heb je nog vragen? Neem contact op met Ester (projectleider)

Project
Vijfheerenlanden

Kom jij samen met onze bewoners fietsen?

Zorgspectrum, locatie Hof van Batenstein en De Plataan

Samen sportief genieten in de gezonde buitenlucht…wil jij dit ook? ZorgSpectrum, locatie De Plataan is op zoek naar nieuwe fiets vrijwilligers. Vind jij het leuk om samen met een bewoner een stukje te gaan fietsen met de rolstoelfiets dan zijn we op zoek naar jou. De rolstoelfiets is uitgerust met een trapondersteuning zodat het niet extra zwaar is. Bovendien zit de bewoner voor u zodat een praatje makkelijk is gemaakt. Je ontvangt een goede uitleg over de rolstoelfiets voordat je op pad gaat. Je kunt wekelijks of af en toe komen fietsen, alles is bespreekbaar. Houd je van fietsen en van contact maken met ouderen? Stap dan met een van onze bewoners op de rolstoelfiets om samen de omgeving in Vianen te verkennen. Wil je meer informatie of heb je interesse, dan kan je een bericht sturen. Dan neemt de coördinator vrijwilligers zo snel mogelijk contact met je op

Structureel