csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Graag op pad? Chauffeur voor Pakkie Deftig!

Zit je graag achter het stuur? Stap in de bus van Pakkie Deftig en haal kleding op voor onze winkels met een maatschappelijk doel. Pakkie Deftig is de vintagekledingwinkel van KesslerPerspektief. De winkel wordt voor een groot deel gerund door vrijwilligers en cliënten van KesslerPerspektief kunnen hier terecht voor dagbesteding. Pakkie Deftig heeft geen winstoogmerk. Op verschillende locaties in de stad staan containers waar mensen kleding kunnen inleveren. Twee keer per week gaat een van onze chauffeurs op pad om de volle containers te legen. En natuurlijk is er ook tijd voor koffie en gezelligheid met de andere vrijwilligers! Werktijden: Doordeweeks overdag, ongeveer 4 uur per week. Wat vragen we van je? Je kunt goed samenwerken en hebt rijbewijs B. Wat bieden wij? - Een leuke tijdsbesteding met een maatschappelijk doel - Gezellige collega's - 20% korting op de kleding in de winkel - Trainingen - Eindejaarsattentie Interesse?  Stuur een berichtje naar de Coördinator Vrijwilligers, Marieke.

Lees meer

structureel

's-Gravenhage

Vervoer & transport

Beschrijving

Zit je graag achter het stuur? Stap in de bus van Pakkie Deftig en haal kleding op voor onze winkels met een maatschappelijk doel.

Pakkie Deftig is de vintagekledingwinkel van KesslerPerspektief. De winkel wordt voor een groot deel gerund door vrijwilligers en cliënten van KesslerPerspektief kunnen hier terecht voor dagbesteding. Pakkie Deftig heeft geen winstoogmerk.

Op verschillende locaties in de stad staan containers waar mensen kleding kunnen inleveren. Twee keer per week gaat een van onze chauffeurs op pad om de volle containers te legen. En natuurlijk is er ook tijd voor koffie en gezelligheid met de andere vrijwilligers!

Werktijden: Doordeweeks overdag, ongeveer 4 uur per week.

Wat vragen we van je?
Je kunt goed samenwerken en hebt rijbewijs B.

Wat bieden wij?
- Een leuke tijdsbesteding met een maatschappelijk doel
- Gezellige collega's
- 20% korting op de kleding in de winkel
- Trainingen
- Eindejaarsattentie

Interesse? 
Stuur een berichtje naar de Coördinator Vrijwilligers, Marieke.

Praktische informatie

Wekelijks 3 tot 4 uur

Locatie

's-Gravenhage

Impact

Impactgebied

Sociaal & welzijn

Categorie

Vervoer & transport
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van KesslerPerspektief

's-Gravenhage

Kom je helpen in onze vintage kledingwinkel?

KesslerPerspektief

Weet jij feilloos wat mensen goed staat en vind je het leuk om een winkel met maatschappelijk doel te runnen? Dan is dit echt iets voor jou! KesslerPerspektief biedt zorg, begeleiding en opvang aan sociaal kwetsbare mensen. Voor onze vintage kledingwinkels Pakkie Deftig zijn wij op zoek naar vrijwilligers die hier samen met onze medewerkers en cliënten een succes van willen maken. Pakkie Deftig heeft geen winstoogmerk en cliënten van KesslerPerspektief kunnen hier terecht voor dagbesteding. In de winkels vind je kwalitatief goede kleding voor een kleine prijs. Als vrijwilliger ben je het ene moment etalages aan het inrichten, het andere moment adviseer je die leuke trui op dat stijlvolle rokje. Tussendoor is er natuurlijk tijd voor koffie en gezelligheid. Werktijden: Dagen en locaties in overleg. De locaties zijn gelegen aan de De la Reyweg en Zamenhofstraat. Wat vragen we van je? Een luisterend oor, creativiteit en verantwoordelijkheidsgevoel komen in deze functie goed van pas! Je hebt affiniteit met onze maatschappelijke doelstelling en kunt goed samenwerken. Je bent minimaal eens per twee weken beschikbaar. Wat bieden wij? - Een leuke tijdsbesteding met een maatschappelijk doel - 20% korting op artikelen in de winkel - Trainingen - Eindejaarsattentie Interesse?   Stuur een berichtje naar de Coördinator Vrijwilligers, Marieke

Structureel
's-Gravenhage

Ben jij een keukenprins(es)?

KesslerPerspektief

Maak onze bewoners blij met een lekkere, zélf gekookte maaltijd! KesslerPerspektief biedt zorg, begeleiding en opvang aan sociaal kwetsbare mensen. Voor twee beschermd wonen locaties zijn we op zoek naar vrijwilligers die graag achter het fornuis staan en een lekkere maaltijd willen koken voor onze bewoners. Dit zijn voormalig dak- en thuislozen die langdurig onze zorg en begeleiding nodig hebben. Vaak hebben ze een zeer beperkt sociaal netwerk. Als je dat leuk vindt, kun je uiteraard ook meedenken over welke maaltijd er op tafel komt en helpen met de boodschappen. Maar als je alleen wilt komen koken, is dat ook prima! Natuurlijk eet je als je wilt gezellig mee en het is helemaal leuk als je na de maaltijd nog tijd hebt voor een gezellig praatje of een spelletje. In overleg met jou kijken we wat het beste past. Werktijden: in overleg met jou. Wat vragen we van je? Jij bent een gastvrij persoon, benaderbaar. Je voelt voor mensen die vaak geen sociale contacten meer hebben. Je wilt graag iets betekenen voor deze kwetsbare mensen. Je bent in staat om te gaan met onze bewoners met psychische problematiek en je kunt heel duidelijk je grenzen aangeven. Je bent minimaal een half jaar en minimaal eens per twee weken beschikbaar. Wat bieden wij? - Zingeving; je betekent veel voor kwetsbare mensen - Enthousiaste, betrokken collega's - Trainingen  - Eindejaarsattentie  Interesse? Stuur een bericht naar de Coördinator Vrijwilligers, Marieke

Structureel
's-Gravenhage

Wil jij met een bewoner mee naar buiten?

KesslerPerspektief

Vind je het leuk om dingen te ondernemen met kwetsbare mensen? Dan zijn wij op zoek naar jou!  Je bent een rustig persoon, die makkelijk de leiding kan nemen. Je wordt blij van mensen bijstaan. Voor de afdelingen Viljoen (kleinschalig beschermd wonen) en Zorg & Wonen (verpleeghuiszorg), zijn wij op zoek naar mensen die bijvoorbeeld meegaan naar een winkel, naar de kapper, of ergens een kopje koffie drinken. Voor de bewoners is het fijn om samen te gaan omdat ze vaak alleen niet durven of psychische problemen hebben. Op beide afdelingen wonen mensen die langdurig zorg en begeleiding nodig hebben en vaak eenzaam zijn. Werktijden: Dagen en tijden in overleg met jou. Wat vragen we van je? Je hebt affiniteit met de doelgroep (voormalig) dak- en thuislozen en wil graag iets betekenen voor deze kwetsbare mensen. Je bent in staat om te gaan met bewoners met psychische problematiek en je kunt duidelijk je grenzen aangeven. Je bent minimaal een half jaar en minimaal eens per twee weken beschikbaar. Wat bieden wij? - Zingeving; je gaat met iemand mee die alleen niet durft te gaan. Je helpt iemand die kwetsbaar is en vaak geen sociale contacten meer heeft - Enthousiaste, betrokken collega's - Trainingen - Eindejaarsattentie Interesse? Stuur een mailtje naar de Coördinator Vrijwilligers, Marieke.

Structureel
's-Gravenhage

Pannenkoeken? Salade? Gebakken eieren?

KesslerPerspektief

Help mee voor een extra lekkere lunch! Op onze locatie aan de Zamenhofstraat verblijven kwetsbare mensen in onze kortdurende opvang en noodopvang. Zij worden begeleid in het vinden van nieuwe huisvesting en het opbouwen van een sociaal netwerk. Tussen 12:00 en 13:00 wordt er geluncht en als jij iets lekkers komt maken, maak je ze daar echt blij mee! Natuurlijk maak je een praatje met de bewoners en eet je als je wilt gezellig mee. Werktijden: doordeweeks, tijden in overleg: je start tussen 11:00 en 11:30 en bent klaar tussen 13:30 en 14:00 Wat vragen we van je? Je legt makkelijk contact en voelt je op je gemak in een groep. Je bent een gastvrij persoon, benaderbaar. Je staat stevig in je schoenen en kunt duidelijk je grenzen aangeven. Je bent minimaal een half jaar en minimaal eens per twee weken beschikbaar. Wat bieden wij? - Zingeving; je maakt verschil voor sociaal kwetsbare mensen - Enthousiaste, betrokken collega's - Trainingen - Eindejaarsattentie Interesse? Stuur een berichtje naar de Coördinator Vrijwilligers, Marieke.

Structureel
's-Gravenhage

Lunch serveren op 'jonge' verpleegafdeling

KesslerPerspektief

Voor onze bijzondere verpleegafdeling zoeken wij vrijwilligers die het leuk vinden om de lunch te serveren en een praatje te maken met de bewoners. Op de afdeling aan de De la Reyweg wonen 32 mensen van gemiddeld 60 jaar. Stuk voor stuk kwetsbare mensen met een bijzonder levensverhaal. Nadat je de tafel hebt gedekt, ben je gastvrouw/ -heer aan tafel. Terwijl je mee eet maak je een praatje met de bewoners. Na afloop help je mee met de koffieronde. Jouw aandacht maakt echt verschil voor deze mensen met meestal een beperkt sociaal netwerk. Ze zijn blij dat je komt en kijken ernaar uit om jou weer te zien. Werktijden: In overleg, je start tussen 11:00 en 11:30 en bent klaar tussen 13:30 en 14:00. Je bent minimaal eens per twee weken voor minimaal een half jaar beschikbaar. Wat vragen we van je? Je bent een gastvrij persoon, benaderbaar. Je hebt affiniteit met de doelgroep voormalig dak- en thuislozen en wilt graag iets betekenen voor deze kwetsbare mensen. Je bent in staat om duidelijk je grenzen aan te geven en bent minimaal een half jaar beschikbaar. Wat bieden wij? Zingeving; je betekent veel voor kwetsbare mensen Enthousiaste, betrokken collega's Training Eindejaarsattentie Interesse? Stuur een berichtje naar de Coördinator Vrijwilligers, Marieke.

Structureel
's-Gravenhage

Serveer jij het diner in onze noodopvang?

KesslerPerspektief

KesslerPerspektief biedt zorg, begeleiding en opvang aan sociaal kwetsbare mensen. Heb jij hart voor deze mensen en sta je stevig in je schoenen? Help ons dan het diner te serveren aan mensen die in onze noodopvang verblijven. Samen met een medewerker sta je achter het buffet en voorzie je onze cliënten van een lekkere avondmaaltijd. Daarna gaan jullie samen met cliënten aan de afwas. Hét moment voor een leuk gesprek! Werktijden In overleg vanaf 17:30 / 18:00. Bij voorkeur iedere week, minimaal eens per twee weken. Wat vragen we van je? Je hebt affiniteit met de doelgroep dak- en thuislozen en wil graag iets betekenen voor deze kwetsbare mensen. Je bent een gastvrij persoon, benaderbaar. Je bent in staat om duidelijk je grenzen aan te geven en bent minimaal een half jaar beschikbaar. Wat bieden wij? - Zingeving; je betekent veel voor kwetsbare mensen - Enthousiaste, betrokken collega's - Trainingen - Eindejaarsattentie Interesse? Stuur dan een bericht naar Marieke, Coördinator Vrijwilligers

Structureel

Anderen bekeken ook

's-Gravenhage

Word jij OV-coach of fietsmaatje?

MEE ZHN

Wij zijn werkzaam in heel Den Haag. Weet jij hoe je met het OV reist en hoe je ergens naartoe kunt fietsen? En zou jij anderen willen helpen, zodat zij dit ook kunnen? MEE op weg zoekt OV-coaches en fietsmaatjes! Wij leren iedereen vanaf 12 jaar, met een beperking, om zelfstandig te reizen. Bijvoorbeeld: hoe je naar school kan, naar stage of naar werk. Ben je geïnteresseerd, maar heb je een voorkeur voor leeftijd of vervoersmiddel? Wij maken matches op basis van jouw voorkeur als vrijwilliger. De coördinator staat altijd voor je klaar voor advies, om te sparren of met je mee te denken! Een training bestaat altijd uit zo’n 8 á 10 trainingsmomenten. Een trainingsmoment is bijvoorbeeld de heenreis naar school. Er wordt 1 keer per week een trainingsmoment gedaan. Je hebt dus wel de tijd om een band op te bouwen met degene die je helpt bij het leren reizen. Wat krijg je er voor terug? • je helpt iemand bij zijn zelfredzaamheid en zelfstandigheid • je veranderd iemand zijn of haar leven voor altijd • leer je onwijs leuke, nieuwe mensen kennen; • je wordt er vrolijk van, het geeft je energie;· • je leert dingen die je wellicht later kunt gebruiken; • reiskosten, mocht je die maken, worden vergoed En het is gewoon leuk en dankbaar werk! Heb je interesse, maar wil je eerst iets meer weten? Neem dan vrijblijvend contact op. Wij hebben ook mogelijkheden om stage te lopen of werkervaring op te doen.

Project
Leidschendam-Voorburg

Samen naar het tuincentrum

Stichting Middin

Voor een mevrouw van 68 die zelfstandig in Voorburg woont zoek ik een vrijwilliger. Mevrouw is in Spanje geboren. Door letsel kan mevrouw niet praten. Ze is wel expressief en kan wel op andere manieren communiceren. Ze houdt erg van haar tuintje en vindt het leuk om samen met een vrijwilliger naar het tuincentrum te gaan. Het vervoer naar een tuin centrum wordt geregeld. Of bijvoorbeeld naar het Juliana plein, mevrouw heeft een elektrische fiets. Gezellig koffie drinken. enz. Je maakt de afspraken in overleg met mevrouw. Bijvoorbeeld 1 keer per maand.

Structureel
Leidschendam-Voorburg

Klusvrijwilliger in het Huygensmuseum

Huygensmuseum

Hou je van klussen doen in een museale omgeving? Wij zijn op zoek naar handige en creatieve vrijwilligers die van alle markten thuis zijn en ons kunnen helpen met diverse klussen. Je bent samen met collega-vrijwilligers hét klusteam van het Huygensmuseum. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor de verschillende klussen binnen het museum. Denk hierbij aan werkzaamheden zoals het schilderen van sokkels, het meehelpen bij de opbouw van tentoonstellingen, het vervangen van lampen, het uitvoeren van kleine reparaties, het monteren van meubels en het wegbrengen van papier en flessen. Het Huygensmuseum in Voorburg is het historisch museum waar je mee wordt genomen in de Nederlandse (lokale) geschiedenis – van de tijd van de Romeinen, langs Constantijn en Christiaan Huygens, Prinses Marianne, tot aan het heden. Het museum heeft 2 locaties, Hofwijck en Notarishuis. Het museum biedt een unieke, historische en een plezierige omgeving met een gezellig team van vrijwilligers. Het museum organiseert tal van activiteiten voor jong en oud en neemt deel aan diverse culturele evenementen waaronder de Museumnacht en De dag van het Kasteel. Je bent handig, creatief, flexibel en een echte aanpakker. Je bent een teamplayer en voert samen met de andere klusvrijwilligers de werkzaamheden uit. De werkzaamheden worden in onderling overleg uitgevoerd op flexibele tijden. Je kan rekenen op een dagdeel per week. Op dit moment zijn we nog hard op zoek naar twee vrijwilligers voor het klusteam! Klik op onderstaande knop voor een reactie.

Structureel
Rijswijk

Tuinmannen en vrouwen gezocht

Villa ExpertCare Rijswijk

Villa ExpertCare biedt intensieve kinderverpleging aan ernstig zieke kinderen van 0-18 jaar. In Villa ExpertCare is 24 uur per dag een gespecialiseerde verpleegkundige aanwezig. We draaien met het complete team van professionals en vrijwilligers 1 groot huishouden. Hierbij hoort ook het onderhoud van onze mooie en grote tuin rondom het huis. Voor het onderhoud van de tuin zijn wij op zoek naar vrijwilligers die ons hierin kunnen ondersteunen. Het werk dat gedaan wordt is onder andere: - gras maaien - snoeien - schoffelen - plantjes poten - tegels en speeltoestellen ontdoen van alg vorming

Structureel
's-Gravenhage

Geduldige Buddy die makkelijk contact maakt

Buddy Netwerk

Ben jij geduldig en begripvol en heb je een paar uurtjes per week tijd om iemand een leuke dag te bezorgen? Mevrouw (78) heeft aan een operatie hersenbeschadiging overgehouden. Hierdoor is ze deels verlamd en zit in een rolstoel. Ook praten is erg lastig. De informatie komt namelijk niet goed 'binnen'. Mevrouw kan nog wel genieten! Ze gaat graag naar buiten, houdt van de zon, van vogeltjes. Straalt als het over haar (klein)kinderen gaat. Mocht het geen weer zijn om de deur uit te gaan dan geniet ze van samen fotoboeken kijken of eenvoudige spelletjes. Het gaat om 1 of 2 uurtjes in de ochtend op dinsdag, woensdag of donderdag en de familie zorgt dat mevrouw dan klaar zit in haar elektrische rolstoel. Ben jij iemand die makkelijk praat/contact maakt, ook als de communicatiemogelijkheden beperkt zijn? En wil jij voor deze mevrouw het verschil maken? Meld je dan aan! Wat houdt Buddy zijn in? Als vrijwilliger, Buddy, heb je ongeveer twee tot vier uur per twee weken of per week (voor ongeveer een jaar) 1-op-1 contact met een cliënt (maatje). Het contact is persoonlijk en geeft ruimte aan wat er op dat moment leeft. Als Buddy bied je een luisterend oor, ben je betrokken en geef je tijd en aandacht. Uiteraard heb je oog voor de beleving van het ziek zijn of de eenzaamheid. Ook kan er behoefte zijn om juist dingen te ondernemen en ben je alert op mogelijkheden om de leefwereld en het sociale netwerk van je cliënt te vergroten en/of te versterken. Wat levert het jou op? Veel van onze Buddy’s geven aan dat ze graag Buddy wilden worden om iets voor een ander te kunnen doen. Uiteindelijk geven ze aan dat het hen ook veel oplevert: voldoening, energie, nieuwe inzichten, mooie ervaringen, relativeringsvermogen, een nieuw netwerk of simpelweg dankbaar zijn. Jouw kwaliteiten Je hebt ruimte voor het verhaal van de ander en je hebt een groot inlevingsvermogen. Uiteraard ben je betrouwbaar en communicatief én je bent twee tot vier uur per twee weken of per week inzetbaar. Wat bieden wij? Wij bieden een zinvolle en gewaardeerde tijdsbesteding, een leuke en leerzame (online) training en een mix van inhoudelijke en ontspannen bijeenkomsten. Ook bieden wij persoonlijke begeleiding/coaching en een tegemoetkoming voor de onkosten die je maakt als Buddy. Dit is een vast bedrag per maand. Stichting Buddy Netwerk Stichting Buddy Netwerk is een professionele vrijwilligersorganisatie. Wij zijn er voor: - Mensen met een chronische of ernstige ziekte (Buddyzorg). - Mensen die zich eenzaam voelen (2tegen1zaamheid). - Mensen met beginnende geheugenproblemen - Kinderen met een chronische of ernstige ziekte (Buddy's voor Bikkels) Het werkgebied van Buddy Netwerk bestaat uit Den Haag, Rijswijk, Leidschendam-Voorburg, Zoetermeer, Westland, Pijnacker-Nootdorp en Delft. Op de website van Buddy Netwerk lees je meer over de organisatie en de inspirerende verhalen van andere Buddy’s.

Structureel
Leidschendam-Voorburg

Schoolmaatje voor nieuwkomers gezocht

Stichting Schoolmaatjes ONS

Beschrijving: Wil jij een gezin uit een ander land wegwijs maken op de school van hun kinderen? Als schoolmaatje ben je de brug tussen nieuwkomersouders en de school van hun kinderen. Je helpt de ouders in het contact met school, waardoor het toekomstperspectief van de kinderen verbetert. Wat ga je doen? Je wordt gekoppeld aan een nieuwkomersgezin met een vluchtelingenachtergrond en gaat er wekelijks na schooltijd op bezoek. Je helpt de ouders bij het begrijpen van brieven en e-mails van school. Je gaat mee naar de oudergesprekken op school, bespreekt van tevoren met de ouders waar ze met de leerkracht over willen praten en helpt ze het gesprek te voeren. Je bekijkt samen met de ouders wat het kind nodig heeft. Je beantwoordt vragen van de ouders over het schoolsysteem in Nederland en je helpt het kind indien nodig met het huiswerk. Je probeert een vertrouwensband met het gezin op te bouwen. Wil jij deel uit maken van een team betrokken vrijwilligers die: • het gezin respectvol en gelijkwaardig benaderen; • reflectievermogen en een open houding hebben en leren van feedback? Kom ons dan met jouw kwaliteiten versterken. Wil je wel iets betekenen maar lukt het niet om een gezin een jaar lang wekelijks te bezoeken, neem dan ook contact met ons op. Dan bespreken we de mogelijkheden. Wat krijg je? • een trainingsavond voorafgaand aan je inzet; • nascholings- en intervisiebijeenkomsten (planning in overleg); • begeleiding door de coördinator en contact met de andere schoolmaatjes; • de kans een gezin uit een andere cultuur goed te leren kennen. Er gaat een wereld voor je open! Kijk voor meer informatie op www.schoolmaatjesONS.nl of neem contact op met Harriet Marseille: [email protected], 06-38193775

Structureel
's-Gravenhage, Leiden, Leidschendam-Voorburg

Kan jij goed aandacht geven?

Anton Constandse

In Den Haag, Rijswijk, Delft, Leiden, zoeken we maatjes voor mensen met heel diverse psychische kwetsbaarheid. Kan jij goed aandacht geven? Sta je stevig in je schoenen? Hou je bijvoorbeeld van wandelen, of neem je iemand mee uit (museum/strand) of ga je langs voor een kop koffie of ga je die samen drinken op een terrasje? Jij kan vast iets betekenen voor één van onze cliënten. Veel van de aanvragers wonen zelfstandig en krijgen begeleiding door ons. Er zijn ook aanvragers die op één van onze woonlocaties wonen. Neem jij contact op met mij? Dan praten we verder. Tot snel, hartelijke groet, Annelies

Project