Direct naar de inhoud van deze paginacsrf
NLvoorelkaar

Docent computer (m/v)

Wie zoeken wij: Vrijwilligers met redelijke kennis van één of meerdere van de drie besturingssystemen Windows, Android of iOS. Dit hoeft geen vergevorderde kennis te zijn. Ruime basiskennis is voldoende. Hij/zij kan zich aan ons verbinden voor één of meerdere lessen of inlopen per week (van ongeveer 1,5 uur), met uitzondering van de zomer- en kerstvakantie (juni/juli/aug respectievelijk medio december-medio januari). Daarnaast is geduld met ouderen een belangrijke eigenschap zodat er op een rustige wijze, met een aan de behoefte van de deelnemers aangepaste snelheid, les kan worden gegeven. Technische kennis van computers is niet vereist. Werkzaamheden: Senioren leren omgaan met Windows 10 en 11, Android of iOS. Bedoeling is om senioren wegwijs te maken met het internet, e-mail, apps, computer-veiligheid en de sociale media. Klassikaal lesgeven met behulp van lesmateriaal met een collega-vrijwilliger aan maximaal 6 deelnemers of bij de inloop (senioren komen binnenlopen met hun specifieke vragen). U wordt ingewerkt door een ervaren vrijwilliger en eventueel lesmateriaal wordt beschikbaar gesteld door SICH. Het lesgeven en uitleggen gaat op een zeer rustig tempo en het sociale aspect is bij SICH erg belangrijk, koffie en een praatje. De cursussen worden overdag gegeven. Wij zijn: Een stichting van vrijwilligers, die als doel heeft senioren, woonachtig in de Haarlemmermeer, wegwijs te maken in de digitale wereld. Wij zijn gehuisvest in de zorgcentra Bornholm, Meerstede en Floriande in Hoofddorp. SICH is aangesloten bij SeniorWeb.

Lees meer

structureel

Haarlemmermeer

Computerhulp & ICT

Beschrijving

Wie zoeken wij:
Vrijwilligers met redelijke kennis van één of meerdere van de drie besturingssystemen Windows, Android of iOS. Dit hoeft geen vergevorderde kennis te zijn. Ruime basiskennis is voldoende. Hij/zij kan zich aan ons verbinden voor één of meerdere lessen of inlopen per week (van ongeveer 1,5 uur), met uitzondering van de zomer- en kerstvakantie (juni/juli/aug respectievelijk medio december-medio januari). Daarnaast is geduld met ouderen een belangrijke eigenschap zodat er op een rustige wijze, met een aan de behoefte van de deelnemers aangepaste snelheid, les kan worden gegeven. Technische kennis van computers is niet vereist.

Werkzaamheden:
Senioren leren omgaan met Windows 10 en 11, Android of iOS. Bedoeling is om senioren wegwijs te maken met het internet, e-mail, apps, computer-veiligheid en de sociale media. Klassikaal lesgeven met behulp van lesmateriaal met een collega-vrijwilliger aan maximaal 6 deelnemers of bij de inloop (senioren komen binnenlopen met hun specifieke vragen). U wordt ingewerkt door een ervaren vrijwilliger en eventueel lesmateriaal wordt beschikbaar gesteld door SICH.
Het lesgeven en uitleggen gaat op een zeer rustig tempo en het sociale aspect is bij SICH erg belangrijk, koffie en een praatje. De cursussen worden overdag gegeven.

Wij zijn:
Een stichting van vrijwilligers, die als doel heeft senioren, woonachtig in de Haarlemmermeer, wegwijs te maken in de digitale wereld. Wij zijn gehuisvest in de zorgcentra Bornholm, Meerstede en Floriande in Hoofddorp. SICH is aangesloten bij SeniorWeb.

Praktische informatie

Tijd

Wekelijks 2 tot 3 uur

Locatie

Haarlemmermeer

Impact

Voor wie

Ouderen

Impactgebied

Belangenbehartiging & goede doelen

Categorie

Computerhulp & ICT
Carel
65% profielsterkte

Over Carel

  • Deze vraag is gecheckt door de helpdesk
  • Carel is ingeschreven op Haarlemmermeervoorelkaar sinds 22-09-2016
  • Meerdere positieve matches gemaakt
  • 4 aanbevelingen ontvangen
Na een prettig contact hebben we afgesproken dat ik komende week een paar lessen mee ga lopen om te kijken of het wederzijds bevalt.
Sep
Delen:
Bewaar:
Print:

Anderen bekeken ook

Koken op een kleinschalige woongroep
Haarlemmermeer

Koken op een kleinschalige woongroep

Wekelijks · 3 tot 4 uur
Zorgcentrum de Meerstede

De Meerstede heeft 6 kleinschalige woongroepen. Op deze groepen wordt dagelijks gekookt door een vrijwilliger met ondersteuning van bewoners en de medewerker die op de groep staat. Werkzaamheden bestaan uit: Voorbereiden van de maaltijden soms met hulp van de bewoners en het koken van de maaltijden. Na het koken mag je mee eten, dit vinden de bewoners heel gezellig. Wensen: Een geduldig, gezellig persoon. Affiniteit met de doelgroep (ouderen met dementie of lichamelijke klachten). Kan in groepsverband werken en houdt van koken. Bijzonderheden Tijden: van 16.30 tot 18.30 uur. Wanneer u zich aanmeldt, nodig ik u uit voor een kopje koffie en een kennismakingsgesprek. Met vriendelijke groet Haddie. [telefoonnummer verborgen]

Jongeren
Man (37) wenst maatje vr wandelen / sport
Haarlemmermeer

Man (37) wenst maatje vr wandelen / sport

Project · wekelijks 1 tot 2 uur
Roads Maatjesproject

Voor een man van zevenendertig jaar uit Nieuw-Vennep zoeken wij een maatje (m/v). De man is oorlogsslachtoffer, woont sinds zijn veertiende jaar in Nederland en heeft sindsdien last van een posttraumatische stressstoornis. Als gevolg van het oorlogstrauma ervaart hij angsten. Hij schrikt hij af van (harde) mannenstemmen en buitenshuis voelt hij zich niet op zijn gemak. Daarom verblijft hij veelal binnen. Zijn wereld is klein geworden. Daarbij kampt hij met overgewicht en is het noodzakelijk dat hij gaat bewegen. Het zou ideaal zijn als een maatje met hem gaat wandelen of naar de sportschool gaat. De man heeft een abonnement op ‘SportPlaza de Estafette’ en kent de weg in die sportschool, maar is daar al twee jaar niet meer geweest. Het is ook een idee om samen met hem bij hem thuis wat bewegingsfilmpjes op YouTube mee te doen. In dit maatjescontact draait het met name om de motivatie en de mentale steun. Het is belangrijk dat je hem op zijn gemak kan laten voelen en hem kan helpen om zich in een andere omgeving vertrouwd te gaan voelen. Omdat hij moeite heeft met het nakomen van afspraken, is het handig als je goed bent in het duidelijk communiceren en dat je je flexibel kunt opstellen. Hij kijkt graag films en series, dus dat zou een gespreksonderwerp kunnen zijn. Hij is alle dagen van de week beschikbaar en hij spreekt het liefst in de middag af. Hij spreekt goed Nederlands. Wil jij helpen om zijn wereld weer wat groter te maken en om te zorgen dat hij wat fitter wordt? Heb je interesse om zijn maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Heb jij een plek aan tafel over?
Aalsmeer, Amstelveen, Haarlemmermeer, Uithoorn

Heb jij een plek aan tafel over?

Structureel
Roads Tafelgasten

In de regio’s Amstelland en Haarlemmermeer zoeken wij enthousiaste en sociaal voelende vrijwilligers die graag voor één of meerdere deelnemers willen koken en samen met hen willen eten. Onze deelnemers zijn mensen die een psychische kwetsbaarheid ervaren en die zich als gevolg daarvan eenzaam kunnen voelen of die om andere redenen in een sociaal isolement zijn geraakt. Zij hebben weinig sociale contacten, terwijl zij deze wel graag zouden willen hebben. Omdat het aangaan van nieuwe contacten niet lukt of moeizaam verloopt, voelt het alsof ze enigszins buiten de maatschappij staan. Het doel van Roads Tafelgasten is om deze mensen zich ‘welkom’ te laten voelen bij vrijwilligers en hen samen te laten eten, zodat zij weer wat sociale afleiding ervaren. Samen eten, tijd en interesse voor elkaar hebben en je welkom voelen, is de insteek van het project. Op basis van een uitgebreid intakegesprek wordt een vrijwilliger aan één of meer deelnemers gekoppeld. De grootte van het groepje wordt in overleg bepaald. Eén maal per maand komt het eetgroepje bij de vrijwilliger thuis samen om te eten. Dit kan zowel ’s middags als ‘s avonds. De vrijwilliger en de deelnemer(s) gaan een contract voor één jaar aan.

Wie maakt met deze man een wandelingetje?
Haarlemmermeer

Wie maakt met deze man een wandelingetje?

Project · wekelijks 1 tot 2 uur
Roads Maatjesproject

Voor een man van vijftigplus uit Hoofddorp zoeken wij een maatje van tussen de vijfenveertig en vijfenzestig jaar, dat het leuk vindt om met hem in zijn woonwijk of in het Haarlemmermeerse Bos een wandeling(etje) te maken. De man voelt zich eenzaam. Hij mist het om af en toe een gesprekje met iemand te hebben. Daarnaast heeft hij behoefte om meer zijn huis uit te komen en om wat actiever te worden. Maar in zijn eentje kan hij moeilijk de motivatie vinden. Het idee dat iemand zijn maatje wil worden, geeft hem wat spanning. Hij hoopt dat die spanningsboog af zal nemen als hij ervaart dat zijn maatje vriendelijk en rustig is, geïnteresseerd in hem is en hem een luisterend oor kan bieden. De man is geïnteresseerd in voetbal, wielrennen, auto’s, formule-1 en modeltreinen. Deze onderwerpen zouden voor hem dus ook leuke gespreksonderwerpen kunnen zijn. Bij slecht weer zou een gezelschapsspel een optie kunnen zijn. Heb je interesse om zijn maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Schoolmoestuin begeleider
Haarlemmermeer

Schoolmoestuin begeleider

Wekelijks · 3 tot 4 uur
NMCX Centrum voor Duurzaamheid

Hou je van tuinieren? En werk je graag met kinderen? Wij zoeken een vrijwilliger die het leuk vindt om scholen in Haarlemmermeer te ondersteunen bij het onderhouden van hun schoolmoestuin. Dit doe je vanuit Groene Kapstok, hét onderwijsplatform van NMCX, centrum voor duurzaamheid in Haarlemmermeer. Hoe werkt het? Basisscholen in Haarlemmermeer schrijven zich bij ons in om een moestuin te onderhouden. Dit kan een tuin zijn naast de school, bij een volkstuinvereniging, bij de boer of bij De Heimanshof. Het schooltuinseizoen voor de scholen is van maart tot en met juli. In maart organiseren we docentenworkshops waarbij docenten en begeleiders de zaaischema`s en instructies ontvangen. Vanaf maart gaan de leerlingen van start. Wij leveren de scholen biologische pootgoed, zaden, de mest en de plantjes. Je gaat ongeveer per schooltuin 4 uur per week aan de slag. Eventueel kan je ervoor kiezen meerdere schooltuinen te begeleiden. Jouw werkzaamheden: * Vooraf materialen klaarzetten voor de schooltuinles * Tijdens de les de leerlingen begeleiden met het verzorgen van het tuintje en instructies geven over de activiteit van de les * Schooltuin onkruidvrij houden en eventueel tussentijds water geven Wie jij bent: Je bent een positieve, enthousiaste collega, die verstand heeft van moestuinieren en graag met kinderen werkt. Je woont in de regio. Wat wij bieden: * Een enthousiast team met collega’s die met alle thema’s van duurzaamheid bezig zijn als: water/klimaatadaptatie, grondstoffen/afval, groen/biodiversiteit en voedsel * Eens per jaar een gezellig teamuitje * Vier keer per jaar een informele borrel Lijkt het jou leuk om ons te helpen? Stuur ons een bericht en wij maken graag een afspraak!

Man 50+ wenst maatje voor wandelen/uitstapjes
Haarlemmermeer

Man 50+ wenst maatje voor wandelen/uitstapjes

Structureel
Roads Maatjesproject

Voor een man van vijftigplus uit Hoofddorp zoeken wij een maatje. Als gevolg van ziekte heeft de man de laatste jaren zijn sociale contacten verwaarloosd. Momenteel heeft de man geen vrienden of kennissen met wie hij activiteiten onderneemt. Hij voelt zich eenzaam. Hij is soms wat somber en hij kan veel piekeren. Het lukt de man moeilijk zich ertoe te zetten om in zijn eentje te gaan wandelen of op pad te gaan. Het hebben van een maatje zou het voor hem makkelijker maken om ‘in beweging te komen’. Met een maatje zou hij graag een wandeling maken. Hij wenst een maatje van zijn leeftijd of iemand die maximaal zo’n vijf jaar jonger of ouder is. Zijn maatje moet niet snel beren op de weg zien, maar juist wat nuchterder en makkelijker dan hij in het leven staan. De man is gesteld op zijn privacy. Hij praat niet makkelijk over zichzelf. Wat dat betreft is hij voorzichtig en gesloten. Hij zou het prima vinden als een vrijwilliger dat zelf ook is. Hij praat wel graag over algemene onderwerpen. Heb je interesse om zijn maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar éénmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Hulp KinderVakantie Kaageiland
Aalsmeer, Amstelveen, Haarlem, Haarlemmermeer, Heemstede, Hillegom, Lisse

Hulp KinderVakantie Kaageiland

Project · 0 tot 8 uur in totaal
Stichting Make a Child Happy Haarlemmermeer

Wij zijn op zoek naar mensen die graag helpen tijdens de KinderVakantieWeek op het Kaageiland van 12 t/m 26 juli 2025. Heb jij zin om met ons het verschil te maken voor kansarme kinderen binnen de Haarlemmermeer. Wij bieden de kinderen een gratis vakantie aan om even tot zich zelf te komen, te genieten, even kind mogen zijn. Kinderen tussen de 8 t/m 12 jaar worden uitgenodigd, de groep bestaat uit 15 kinderen. De begeleiding is voor 4 dagen, 3 nachten verdeeld in 4 groepen en ieder groep heeft 5 begeleiders. Locatie: Stal op de Kaag, Kaageiland, de mooiste vakantie locatie in de wijde omtrek. Jij bent: * Gezellig, vlot, sportief en een echte teamplayer, vindt het leuk om met kinderen te werken in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar. * In bezit van een pedagogische achtergrond door werk of studie; zoals leerkracht of voetballeider, vanuit de kerk of scouting. * Je weet om te gaan met kinderen met gedragsproblematieken. * 22 jaar of ouder en geeft kinderen die het echt nodig hebben graag een mooie herinnering. Wat krijg je ervoor terug: * Veel aandacht, een leuk team, mooie workshops en leuke teamuitjes. * Als vrijwilliger heb je een waardevolle tijd en kijk je terug met een gevoel van dankbaarheid. Stichting Make a Child Happy Haarlemmermeer zet zich in voor het welzijn van kansarme kinderen binnen de Haarlemmermeer. Scholen nodigen namens Make a Child Happy de kinderen uit om even tot zich zelf te komen, te genieten, even kind mogen zijn. Ben je enthousiast, heb je in het jaar 2025 zeven dagen vrije tijd! Dan zoeken wij jou. De tijdsinvestering is de voorbereiding, inclusief de vakantie en het dankbare gevoel na die tijd. Wil je meer informatie of kennis maken? Stuur mij snel een bericht en motiveer waarom jij mee wilt helpen!

Jongeman wenst maatje voor leuke activiteiten
Haarlemmermeer

Jongeman wenst maatje voor leuke activiteiten

Project · wekelijks 1 tot 2 uur
Roads Maatjesproject

Voor een jongen van achtentwintig jaar uit Hoofddorp zoeken wij een maatje (m/v) van tussen de twintig en dertig jaar. Hij heeft voornamelijk met zijn familie en soms met wat lotgenoten contact. Graag zou hij met meer mensen in contact komen. Hij is eerder aan een maatje gekoppeld geweest en heeft daar een goede ervaring aan overgehouden. De jongen kan zich met periodes wat somber voelen. In die somberdere periodes heeft hij moeite met het aangaan en onderhouden van sociaal contact. Daarom is het wel zo fijn als zijn maatje sociaal vaardig, flexibel en betrouwbaar is. En dat hij of zij de kar kan trekken en initiatief kan nemen. Ook is het belangrijk dat zijn maatje hem duidelijkheid geeft, afspraken nakomt en dat er een klik is tussen hem en zijn maatje. Met een maatje onderneemt hij graag iets. Bijvoorbeeld vindt hij het leuk om ergens wat te gaan drinken, een korte wandeling te maken, bij hem thuis film te kijken, naar de bioscoop te gaan, te koken en/of eten of een gezelschapsspelletje te spelen. Hij praat graag over leuke dingen, maar ook over wat hem dwarszit. Hij kan om de week in het weekend afspreken en doordeweeks op verschillende momenten. Heb je interesse om zijn maatje te worden? Lees hieronder hoe dat in zijn werk gaat. Als vrijwilliger bij het Roads Maatjesproject koppelen wij je aan een vaste deelnemer: je maatje. We koppelen de deelnemer en de vrijwilliger o.a. op basis van gemeenschappelijke interesses. De functie van dit maatjescontact is het doorbreken of voorkomen van een sociaal isolement bij een deelnemer met een psychische kwetsbaarheid door samen op pad te gaan. Als vrijwilliger zorg je zo voor afleiding en een stukje gezelligheid. Het is belangrijk dat je bereid bent om één keer per veertien dagen gedurende één jaar (langer is mogelijk) met je maatje af te spreken. Verder ben je bereid om ‘open’ de ontmoeting aan te gaan, zonder daarbij de ander te willen veranderen. Dat vergt soms wel aanpassingsvermogen. Werktijden: Overdag of `s avonds, doordeweeks of in het weekend: allemaal mogelijk. Worden jullie elkaars maatje dan ontmoeten jullie elkaar eenmaal per twee weken voor de duur van één jaar. Wanneer en waar jullie elkaar ontmoeten bepaal je altijd in onderling overleg met je maatje. Aannameprocedure: Contactpersoon Roads Maatjesproject: Jorise (ma, wo, do). Neem gerust contact op voor een kennismakingsgesprek. Als jij je definitief inschrijft als vrijwilliger, volgt een gesprek met een deelnemer. Na dit gesprek kun je, de volgende dag, aangeven of je samen een maatjeskoppel wilt worden. Ja = start contact. Nee = nieuw gesprek met ander maatje.

Gezellige uitjes ritselen?
Aalsmeer, Amstelveen, Haarlemmermeer

Gezellige uitjes ritselen?

Eenmalig of maandelijks · 1 tot 2 uur
Zonnebloem Jong Amstel & Meer

Ben jij een energiek organisatietalent en ga je graag op pad met jongere mensen die minder mobiel zijn? Dan zijn wij op zoek naar jou! Wat ga je doen? - Je maakt heel veel plezier met de deelnemers! - Je organiseert met een klein team leuke activiteiten/uitstapjes voor jongere mensen (18-60 jaar oud) die minder mobiel zijn. - Je bent gemiddeld per maand ongeveer twee uur beschikbaar om de uitjes voor te bereiden. - Je zorgt voor begeleiding tijdens de activiteit en helpt indien nodig met het duwen van een rolstoel. - Af en toe zou het voor kunnen komen dat je helpt als chauffeur (indien je over een rijbewijs/auto beschikt). Jij: - Trekt graag op met mensen van je eigen leeftijd (18-50 jaar oud). - Vindt uitjes organiseren te gek. - Bent sociaal en maakt een ander blij. - Bent creatief en denkt in oplossingen. Wij bieden jou: - Een leuke groep mensen waarbij je jezelf kunt zijn. - Ruimte en gelegenheid om je kwaliteiten in te zetten en te vergroten. - Waardering en ondersteuning vanuit de Zonnebloem, Jong Amstel & Meer. Over ons: Wij zijn Jong Amstel & Meer en vallen onder de regio Amstel en Meer van de Zonnebloem. Wij organiseren vanuit huis (regio Amstel en Meer) leuke uitjes voor jongere mensen (18-50 jaar oud) die minder mobiel zijn. De afgelopen twee jaar zijn wij onder andere naar het strand geweest, hebben we het theater bezocht, genoten van een high tea en zijn we gezellig naar de bioscoop geweest. Tover jij graag een glimlach op het gezicht van een ander? Maak dan gauw kennis met ons gezellige team. Meer informatie of wil je meteen een afspraak maken? Stuur een bericht naar Talitha of Aaltje.

Jongeren
(kleine) groepen
Matchmaker
Haarlemmermeer

Matchmaker

Wekelijks · 1 tot 2 uur
De Zonnebloem Nieuw Vennep/Abbenes

Heb jij zin ons te helpen deelnemers en vrijwilligers voor onze afdeling te matchen? Dan zijn wij op zoek naar jou! Wat ga je doen? - Je voert gesprekken met deelnemers en vrijwilligers uit Nieuw-Vennep/ Abbenes, brengt een match tot stand en zorgt voor nazorg. - Je verwerkt de gegevens in ons registratiesysteem en zorgt voor actualiteit. - Je voert de intake gesprekken met deelnemers van de regionale vakantieweek. - Je sluit aan bij vier bestuurs- en vier vrijwilligersvergaderingen per jaar en denkt mee over het beleid en de uitvoering. - Je voert de werkzaamheden samen met een andere collega uit, zij werkt je in en later verdelen jullie onderling de werkzaamheden. Jij hebt/bent: - Affiniteit met minder mobiele (oudere) mensen en draagt hen een warm hart toe. - Mensenkennis en bent sociaal ingesteld. - Creatief en denkt in oplossingen. Wat krijg je ervoor terug? - Een actief en gezellig team. - Ondersteuning en bereidheid elkaar te helpen. - Je deelt je eigen tijd in. - Deelnemen aan workshops. - Waardering en ondersteuning vanuit de Zonnebloem en gemeente Haarlemmermeer. Over ons: Wij zijn een gezellige afdeling die maandelijks activiteiten organiseert voor haar minder mobiele gasten en daarnaast bezoeken vrijwilligers onze gasten voor een praatje, een kaartje of om samen iets leuks te doen. Meer informatie of wil je meteen een afspraak maken? Stuur een bericht naar Aaltje.