csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Samen voor de juiste sfeer! 23-054

Café Hart van Bergen, gelegen in de voormalige boerderij op de Groote Cingels in Vught, is dé ontmoetingsruimte voor de bewoners van Cello. Een bruisende plek waar van alles te beleven valt, van themafeestjes tot gezellige bijeenkomsten. Van carnaval tot kerstactiviteiten en alles daar tussen in! Wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die een Dreamteam in het decoreren willen vormen. Samen werken jullie, 6 tot 8 keer per jaar, aan het omtoveren van de boerderij in een thema of seizoensgebonden decor. Jullie zijn, met het team Vrije Tijd, medeverantwoordelijk voor het transformeren van Café Hart van Bergen in een magische omgeving. Samen bepaal je het perfecte moment om de ruimte te versieren en werk je aan de invulling van de decoraties. Werken in een zelfstandig team waar gezelligheid voorop staat, dat wordt een gouden Dreamteam! Vrijwilliger: Je bent een echte teamplayer, creatief en ondernemend. Je gebruikt bij voorkeur duurzame materialen zodat deze jaren gebruikt kunnen worden. Misschien heb je wel een vriend, vriendin, familielid, kennis of collega die ook graag deel uit wil maken van het Dreamteam. Jullie zijn van harte welkom. Samen maken we het mooier! Wat heeft Cello te bieden: Reiskosten woon-werkverkeer van € 0.29 per km Deskundigheidsbevordering: Ontwikkelplein, vrijwilligers academies in de regio etc. Jaarlijks een vrijwilligersfeest en kleine attentie Collectieve ongevallen-, bedrijfsaansprakelijkheid- en inzittendenverzekering Nazorg bij ingrijpende gebeurtenissen en een vertrouwenspersoon Interesse: Neem voor meer informatie en mogelijkheden contact op met vrijwilligerswerk Cello Bericht graag naar Dionne of Anja.

Lees meer

structureel

Vught

Creativiteit & muziek

Beschrijving

Café Hart van Bergen, gelegen in de voormalige boerderij op de Groote Cingels in Vught, is dé ontmoetingsruimte voor de bewoners van Cello. Een bruisende plek waar van alles te beleven valt, van themafeestjes tot gezellige bijeenkomsten. Van carnaval tot kerstactiviteiten en alles daar tussen in!
Wij zijn op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die een Dreamteam in het decoreren willen vormen.

Samen werken jullie, 6 tot 8 keer per jaar, aan het omtoveren van de boerderij in een thema of seizoensgebonden decor. Jullie zijn, met het team Vrije Tijd, medeverantwoordelijk voor het transformeren van Café Hart van Bergen in een magische omgeving. Samen bepaal je het perfecte moment om de ruimte te versieren en werk je aan de invulling van de decoraties.

Werken in een zelfstandig team waar gezelligheid voorop staat, dat wordt een gouden Dreamteam!

Vrijwilliger:

Je bent een echte teamplayer, creatief en ondernemend. Je gebruikt bij voorkeur duurzame materialen zodat deze jaren gebruikt kunnen worden. Misschien heb je wel een vriend, vriendin, familielid, kennis of collega die ook graag deel uit wil maken van het Dreamteam. Jullie zijn van harte welkom. Samen maken we het mooier!


Wat heeft Cello te bieden:

Reiskosten woon-werkverkeer van € 0.29 per km
Deskundigheidsbevordering: Ontwikkelplein, vrijwilligers academies in de regio etc.
Jaarlijks een vrijwilligersfeest en kleine attentie
Collectieve ongevallen-, bedrijfsaansprakelijkheid- en inzittendenverzekering
Nazorg bij ingrijpende gebeurtenissen en een vertrouwenspersoon

Interesse:

Neem voor meer informatie en mogelijkheden contact op met vrijwilligerswerk Cello
Bericht graag naar Dionne of Anja.

Praktische informatie

Maandelijks 2 tot 4 uur

Locatie

Vught

Bijzonderheden

Geschikt voor mensen die weinig Nederlands spreken

Geschikt voor jongeren

Impact

Impactgebied

Evenementen & festivals
Zorg

Categorie

Creativiteit & muziek
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Cello

Vught

De duofiets staat startklaar!

Cello

Vacature 21-027 Cliënt: Hey Hallootjes, ik werk als begeleider bij een woning op locatie Groote Cingels bij mensen met een ernstige verstandelijke beperkingen die helaas niet kunnen genieten van de prachtige mooie duofiets met ondersteuning die in de schuur staat. Zelf kunnen we niet met de cliënten gaan fietsen omdat we de medebewoners niet alleen thuis kunnen laten. Bovendien zijn familieleden al wat ouder of wonen ver weg. Wat zou het toch fijn zijn, als bij mooi weer, de cliënten heerlijk zouden kunnen genieten van een ritje op de duofiets met de wind in de haren. Ik vraag dan ook aan jou of jij, als fietsvrijwilliger, het leuk zou vinden om ons team zo af en toe eens te komen versterken. Dit zal ontzettend worden gewaardeerd. Nog even dit, ben je niet zo’n fietsfanaat dan is een wandeling ook oké hoor. Vrijwilliger(s): Heb jij als vrijwilliger een prima conditie, weet je hoe een duofiets werkt of wil je dit graag leren en heb je bovenal affiniteit met mensen met een beperking dan is deze vacature wellicht iets voor jou. Je hoeft niet in Vught te wonen hoor, we hebben namelijk bij Cello een prima km vergoeding.

Structureel
's-Hertogenbosch

Maatje om samen stoere mannendingen te doen

Cello

Vacature 19-014 Cliënt: Ik heb een rijke fantasie, heb vele bezigheden en interesses, ben een supporter van FC den Bosch, bovendien help ik graag mensen en maak graag een praatje. Mijn naam is Martin, ben begin 60 en woon in een woongroep samen met andere. In ben op zoek naar een stoere mannelijk vrijwilliger die eens in de maand een keertje met mij af wil spreken om b.v. met lekker weer een stukje te gaan fietsen en een terrasje kan altijd, maar een uitje naar een hoefsmid of kermis is ook leuk. Ik ben eigenlijk wel gebaat bij iemand die duidelijk is en die ik kan vertrouwen. Doordat ik een klein netwerk heb, is een uitstapje dan ook best bijzonder. Vrijwilliger(s): We zijn dus op zoek naar een stoere mannelijke vrijwilliger die consequent is (zeggen wat je doet en doen wat je zegt), die het leven van Martin wil verrijken door eens in de maand met hem een activiteit te ondernemen, kijkend naar eigen mogelijkheden betreffende tijd. Die het niet erg vindt dat Martin stottert en hier goed mee om kan gaan.

Structureel
Jongeren
's-Hertogenbosch

Elvis en gezelligheid!

Cello

Vacature 19-033 Cliënt: Ben jij iemand die het leuk vind om met een gezellige dame een kopje koffie te drinken, een praatje te maken of gezellig een keer op stap te gaan, zoals een keer het centrum te bezoeken. Dan is Anouk de aangewezen persoon. Anouk is een super gezellige vrouw van 49 jaar en een enorme Elvis fan, maar ook van andere muziek kan ze ontzettend van genieten. Ze houdt van mooie kleding, voornamelijk mooie jurken, en vindt het erg leuk als haar haren in de krul worden gezet zodat ze op Sandy lijkt (film Grease). Anouk zal ontzettend genieten van het feit dat je speciaal voor haar komt. Spreekt deze vacature je aan, dan zou ik zeggen kom eens kennis maken met Anouk en laat je inpakken door haar charme. Vrijwilliger(s): Ben je een vrouw en heb jij met regelmaat tijd (1x per week) om in het weekend of op een doordeweekse avond Anouk te bezoeken. Wil je eventueel een band opbouwen met bovengenoemde gezellige dame en komt het woord betrouwbaarheid in jouw woordenboek voor. Wacht dan niet langer en neem contact met ons op zodat wij een afspraak kunnen plannen.

Structureel
Jongeren
's-Hertogenbosch

Buurtmarkt Maliskamp is op zoek naar jou!

Cello

vacature 19-037 Wat is een klein dorp zonder buurtwinkel, waar je uiteraard je dagelijkse boodschappen kunt doen maar zeker ook elkaar kunt ontmoeten. Wat is een buurtmarkt zonder goede medewerkers die je netjes en vriendelijk benaderen? Die ook de winkel bevoorraden en de boodschappen rondbrengen naar buurtbewoners die zelf niet in de gelegenheid zijn. Deze medewerkers zijn mensen met een beperking die worden begeleid door professionals van Cello. Ook vrijwilligers staan paraat om de medewerkers te helpen, daar waar nodig is aan te sturen en te begeleiden. Kortom een geweldig team die door hun onderlinge samenwerking het mogelijk maakt om de buurtmarkt operationeel te houden. De buurtmarkt is daarom op zoek naar jou, als vrijwilliger om het team te komen versterken. Helpen achter de broodbalie, het bevoorraden van de winkel etc. Voor allerlei taken en verschillende dagdelen zijn er mogelijkheden. Kortom, samen maak je het verschil! Vrijwilligers: Ben je enthousiast, klantvriendelijk, netjes en heb je goede contactuele eigenschappen dan zijn wij op zoek naar jou! Samen met medewerkers met een beperking heb je de kans om een unieke winkel te runnen. Op deze manier draag je een steentje bij aan een leefbaar Maliskamp. Een prettige, fijne werksfeer daar is waar de buurtmarkt naar streeft. Door gebruik te maken van jouw expertise moet dit helemaal goed komen.

Structureel
Jongeren
Maasdriel

Marieke houdt van gezelligheid, jij ook?

Cello

Vacature 20-004 Cliënt: Hoi allemaal, ik ben Marieke, een 32 jarige vrouw uit Kerkdriel. Ik hou van gezelligheid, een en allerlei activiteiten zoals muziek luisteren, koffie drinken, ballonnen gooien en vindt het leuk om voorgelezen te worden. Ik hou ook van grapjes en een goede sfeer. Vanwege mijn ernstige meervoudige beperking zit ik in een duwrolstoel en kan ik niet praten, maar door mimiek en lichaamstaal laat ik zien hoe ik mij voel. Door middel van een spraakcomputer kan ik aangeven wat ik graag wil. Hiermee ben ik nog flink aan het oefenen. Ik ben op zoek naar een vrijwilliger waarmee ik af en toe eens leuke dingen kan gaan doen. Zowel doordeweekse vroeg in de avond, als de vrijdagen en in het weekend kan ik afspreken, kijkende naar jouw mogelijkheden. Ik hoop snel iemand te vinden, al begrijp ik dat het moeilijk is. Als je dit leest denk je misschien dat het niet leuk is omdat ik niet praat. Maar andere zeggen dat ik een erg vrolijke enthousiaste vrouw ben waar je snel een band mee op kunt bouwen. Ik zal je ook erg dankbaar zijn en krijgt een brede glimlach en een gezellig sfeertje van me terug. Vrijwilliger: Belangrijk voor jou als vrijwilliger is dat je affiniteit hebt met de doelgroep en goede sociale vaardigheden hebt. Dat je een gezelligheidsmens bent, dit omdat dit Marieke dat zelf ook is. Bereid zijn om kennis te krijgen over epilepsie en wat te doen als Marieke epilepsie krijgt. Ondanks ze het feit dat ze al heel lang aanval vrij is.

Structureel
Jongeren
Oisterwijk

Hulp bij activiteiten binnen dagbesteding

Cello

Vacature 20-011 Dagbesteding: Bij de Twee Vieren, dagbesteding voor ouder wordende cliënten met een matig tot ernstig verstandelijke beperking, zijn wij op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die het leuk vinden om samen met een gezellig team, cliënten te ondersteunen. Ons doel is dat cliënten een zinvolle dagbesteding krijgen. We bieden daarom verschillende activiteiten aan waaronder koken, wandelen, fietsen, beweeg- en creatieve activiteiten en dit alles op maat. Hieronder dan ook wat mogelijkheden, waar jij als vrijwilliger een keuze uit zou kunnen maken. Maandag t/m donderdag tussen 10.00 uur en 11.45 uur of tussen 13.30 uur en 15.00 uur is er behoefte aan een wandeling of fietsen met de elektrische duofiets. Je kunt zelf aangeven wat jou mogelijkheid hierin is. Dagelijks tussen 10.15 uur en 15.15 uur kunnen we ondersteuning gebruiken bij de dagelijkse bezigheden, maar ook voor een korte wandeling in de frisse lucht of bijvoorbeeld een beweegactiviteit. Voor een bezoek, op maandagmiddag, naar cafe de Tempelier zijn wij ook op zoek naar jou. Gezellig een kopje koffie drinken of spelen met de Tovertafel. Het is een leuk uitstapje waar de cliënten enorm van kunnen genieten. Misschien ben jij meer een type die het leuk vindt om 1 op 1 een spelletje te spelen of om samen met een cliënt op donderdagmorgen een visje te gaan kopen op de markt. Waarbij gebruik kan worden gemaakt van de duofiets. Als een rode draad door alle geplande activiteiten zijn er nog seizoensgebonden groepsactiviteit, waarbij we creatief en muzikaal mee aan de slag gaan. Geef aan waar jouw interesse liggen, wat jouw mogelijkheden zijn en waar jij blij van wordt zodat wij samen kunnen kijken wat het best bij je past. Je krijgt er zeker heel veel voor terug. We kunnen niet wachten om jou te mogen ontvangen. Vrijwilliger: Jij als vrijwilliger bent enthousiast en wil graag samenwerken met een leuk team. Je hebt affiniteit met de doelgroep ouder wordende cliënten met een matig tot ernstig verstandelijke beperking of wil graag kennismaken met deze doelgroep. Ook vind je het leuk om met andere vrijwilligers samen te werken.

Structureel
Jongeren
Oisterwijk

Qwiek Haaren zoekt 2 vrijwilligers

Cello

Vacature 21-010 Haaren Gezellige uurtjes voor ouderen (vanaf 50 jaar) met een licht- tot matige verstandelijke beperking, dat is wat Qwiek van Cello gaat organiseren in Haaren. Qwiek start op vrijdagmiddag van 13.30 uur tot 16.00 uur in dagcentrum de Twee Vieren. Bij Qwiek hoeft niets en kan veel. Het is een activiteit die in de vrije tijd van de deelnemers plaatsvindt. Je moet dan denken aan creatieve activiteiten, gezelschapsspelletjes, bij goed weer een wandeling maken of lekker een kopje koffie drinken op het terras etc. Wij zijn op zoek naar twee enthousiaste vrijwilligers die samen met de coördinator van Qwiek, Marianne van der Steen, deze club op willen gaan starten. Je bent, na een inwerkperiode, zelfstandig bezig met het begeleiden van de deelnemers en bepaald samen met hun de invulling. Eigen regie is hierbij heel belangrijk. Deze samenwerking levert vast, mooie momenten op. Vrijwilliger: Jij als vrijwilliger bent enthousiast en wil graag samenwerken met een andere vrijwilliger. (misschien wil je het samen met je partner doen of met een vriend of vriendin). Je hebt affiniteit met de doelgroep ouder wordende cliënten met een licht tot matig verstandelijke beperking of wil graag kennismaken met deze doelgroep. Ook vind je het leuk om oudere een ontspannen en gezellige middag te bezorgen en je verantwoording hierin te nemen. Als deze omschrijving bij je past zijn we op zoek naar jou. Aarzel niet en neem snel contact met ons op.

Structureel
Jongeren
Heusden

Kan jij Thais spreken!

Cello

Vacature 19-045 Cliënt: Een dame van 42 jaar, woonachtig in Vlijmen en afkomstig uit Thailand wil heel graag contact met iemand die Thais spreekt. Ze wil gezellig samen praten, eventueel wat in en om het huis doen of misschien een keertje een leuk uitstapje maken. Ze heeft een licht verstandelijke beperking en is overdag op haar werk/dagbesteding, daarom zou het fijn zijn als zij een vrijwilliger kan vinden die 1x in de week vroeg in de avond kan. Ze spreekt de Nederlandse taal niet goed en daarom verloopt de communicatie met haar ook niet altijd even goed. Het is dan ook van belang voor het welzijn van deze mevr. dat er op kort termijn iemand wordt gevonden. Zegt het voort, zegt het voort! Vrijwilliger(s): Ben je een vrouw, spreek je Thais en vind je het heel belangrijk om zo af en toe deze mevr. blij te maken met je aanwezigheid dan nodigen we je graag uit voor een kennismaking.

Structureel
Jongeren
Best

Erwin is eenzaam en zoekt een maatje.

Cello

Vacature 21-011 Cliënten: Ondanks zijn vele hobby’s en interesses is Erwin van 33 jaar best eenzaam en erg verveeld. Daarom zou het fijn zijn als we voor Erwin een vrijwilliger kunnen vinden die bij hem een kopje koffie gaat drinken of een kleine activiteit met hem gaat ondernemen zodat hij zijn verhaal kwijt kan en zich gewaardeerd voelt. Erwin voetbalt bij “Best Vooruit”, kijkt ook graag naar voetbal en sport op tv, speelt graag spelletjes op zijn spelcomputer, puzzelt in een puzzelboekje, vindt fietsen op zijn elektrische fiets er leuk, is zeer geïnteresseerd in vrachtauto’s en auto’s. Maar alleen is maar alleen en samen doen is leuker. Ben jij degene die graag naast zijn eigen sociale leven iets wil betekenen voor een ander, dan is dit een mooi moment om contact met ons op te nemen. Je kunt namelijk zelf frequentie bepalen en samen met Erwin kijken wat jullie het beste uitkomt. Het zijn vaak de kleine momenten die het leven mooi maken. Vrijwilliger: Ben je een man, heb je affiniteit met mensen met een licht verstandelijke beperking, kun je goed luisteren en graag iets voor een ander betekenen, dan zijn we op zoek naar jou. Neem contact met ons op zodat we een kennismaking met Erwin kunnen regelen, je zal er zeker geen spijt van krijgen.

Structureel
Jongeren
Vught

Momentje tijd op woensdagmiddag? nr. 21-015

Cello

Cliënten: Hallo ik ben Marlies, 38 jaar, spontaan met een goed gevoel voor humor, met als grootste hobby paarden. Ik ben op zoek naar een vrijwilligster van 25+ die met mij op de woensdagmiddag leuke dingen wil gaan doen. Het zou leuk zijn als die iedere woensdag- middag zou kunnen maar eens in de twee of drie weken is ook al mooi. Wat je van mij moet weten is dat ik een licht verstandelijke beperking heb, daarbij snel wordt overvraagd en ik een direct persoon ben. Mijn omgeving zegt wel eens dat ik recht voor me raap ben. Maar eerlijk gezegd is mijn spontaniteit en mijn humor meer aanwezig. Verder ben ik in voor een uitdaging en wil ik graag mijn grenzen verleggen. Gezelligheid is hierbij wel een speerpunt. Wat ik zoek in een vrijwilligster, of ik noem het liever maatje, is dat je interesse hebt in paarden en geen allergie hebt voor dieren, verder zou het prettig zijn als jij het voortouw neemt. Nu heb ik het één en ander over mij verteld en ben ik reuze benieuwd naar jou. Wacht daarom niet langer en reageer zodat we een kennismaking kunnen plannen. Ook voor jou wordt het een mooi moment op de woensdagmiddag. Vrijwilliger: Wat wij van jou als vrijwilligster vragen is affiniteit met de doelgroep LVB, dat je sterk in je schoenen staat, gevoel voor humor hebt en gezellig bent. Marlies heeft ook iemand nodig die het voortouw neemt. Pas jij in dit profiel en heb je een momentje tijd op de woensdagmiddag dan ben jij degene die wij zoeken. Tot gauw!

Structureel
Jongeren
Vught

Sta jij graag achter de bar?

Cello

Vacature nr. 21-018 Team vrije tijd: Cliënten bezoeken graag het gezellige café Hart van Bergen op het terrein aan de Groote Cingels in Vught. Er worden diverse activiteiten georganiseerd waar cliënten dankbaar gebruik van maken. Voorop staat de gezelligheid en het elkaar ontmoeten.  Samen maken we er ,elke week, een feestje van! We zitten dringend verlegen om vrijwilligers die op zaterdag een bardienst willen draaien van 13.30 tot 16.30. Hoe frequent dat vul jezelf in.  Vrijwilliger: Heb jij affiniteit met onze doelgroep, houd je wel van leven in de brouwerij, ben je super gezellig en hou je wel van aanpakken? Kun je goed samenwerken met andere vrijwilligers? Dan begrijp je wel dat wij op zoek zijn naar jou! Ook wanneer je niet elke zaterdag beschikbaar bent vragen we je te reageren, samen kijken we dan naar jouw mogelijkheden en inzet. Alle hulp is welkom! Interesse: Neem voor meer informatie en mogelijkheden contact op door een bericht te sturen.

Structureel
Heusden

Geluksmomentjes maken!

Cello

Vacature nr. 23-045 Cliënt: Deze oproep is afkomstig van de begeleiding van Arno, een man van 55 met een laag taal-en begrip gebruik. Hij kan dingen wel duidelijk maken met korte zinnen. Zijn motto is: als het maar gezellig is. Wanneer Arno een uitstapje maakt zit hij altijd goed in zijn vel. Hij is vriendelijk,behulpzaam, enthousiast en maakt grapjes op zijn niveau. Duidelijkheid en voorspelbaarheid zijn voor Arno heel belangrijk. Hij bouwt spanning op wanneer hem die duidelijkheid niet wordt geboden. Arno heeft een voorspelbaar en gestructureerd leven wat hem goed doet. Het uitkijken naar het geplande uitstapje stemt hem vrolijk en hij is dan ontspannen. Er zijn familieleden en vrijwilligers betrokken die soms al een uitstapje met Arno ondernemen. Het netwerk dient echter uitgebreid te worden omdat Arno leeft van uitstapje naar uitstapje. Wanneer een vertrouwensband is opgebouwd zal Arno, op zijn manier, gezellig met je kletsen. Het is niet nodig dat uitstapjes groot zijn, hij geniet juist van de kleine momentjes. Even een uurtje of 2 iets ondernemen is voor Arno al voldoende. Een terrasje pikken, boodschapje doen, eindje wandelen, tuincentrum bezoeken, stukje fietsen, samen knutselen of iets lekkers bakken . Als er een fijne vertrouwensband met de vrijwilliger ontstaat vindt Arno het ook geweldig om bij jou een kopje koffie te komen drinken. Het zou fijn zijn wanneer de vrijwilliger met Arno tweemaal per maand iets kan ondernemen. Vrijwilliger: Jij hebt voldoende inbreng waar Arno op kan reageren maar vindt het soms ook niet erg als er even stiltes zijn. Ben jij een kartrekker op een ‘ouderlijke’ manier, ben je hartelijk en uitnodigend? Kun je veiligheid en vertrouwen te bieden zodat je voorspelbaar bent? Geef Arno de ruimte voor eigen inbreng en lees hem wanneer je merkt dat er wat spanning is. Ben je daarnaast niet dominant maar neem je Arno mee in beslissingen die worden gemaakt? Nou dan zijn we toch echt op zoek naar jou, wat ga jij Arno blij maken!

Structureel
Boxtel

Welkom vrijwilligster!

Cello

Vacature 21-057 Cliënt: Hallo ik ben een gezellige vrouw, begin 60 en woon in een appartement in Esch. Ik houd ervan een babbeltje te maken, wat humor op zijn tijd kan ik wel waarderen en samen een spelletje doen vind ik ook erg leuk. Ik ben creatief met diamond painting en breng graag een bezoekje aan een rommelmarkt. In de avonden en het weekend zou ik het fijn vinden wanneer een vrijwilliger mij , met enige regelmaat, zou willen bezoeken om samen iets te ondernemen. Soms zet ik je graag ‘op het verkeerde been’ door een geintje uit te halen. Ik zou het wel grappig vinden wanneer jij dit begrijpt en er samen met mij hartelijk om kunt lachen. De begeleiding zegt over mij dat ik dankbaar ben, gastvrij en je altijd welkom bent….en dat klopt helemaal! Ik kijk uit naar je komst. Vrijwilliger: Ben je een vrouw ongeveer tussen de 40 en 70. Ben je daarnaast spraakzaam, gezellig, geïnteresseerd en heb je humor? Kun je met enige regelmaat een bezoekje brengen op een avond of in het weekend? Dan wil ik heel graag kennis met je maken

Structureel
's-Hertogenbosch

Heb jij ervaring in de zorg?

Cello

Cliënt: Vacature 22-018 Begeleiding is op zoek naar een vrijwilliger voor Lernik,een jongeman van eind 20 met een ernstig verstandelijke beperking. Een ontzettende vrolijke man die contact maken best spannend vindt maar daarnaast ook heel erg leuk. Om geluiden minder hard binnen te laten komen draagt hij een koptelefoon. In het verleden heeft hij epileptische aanvallen laten zien maar gelukkig is hij al jaren aanvalsvrij. Lernik is dol op lekker eten, soms zelfs iets te dol. De cliënt kan zelfstandig naar het toilet maar op onbekende plekken is hulp gewaardeerd, jij herinnert hem eraan naar het toilet te gaan. Wat zal hij genieten van een wandeling of samen met de vrijwilliger te gaan zwemmen. Vrijwilliger: Begeleiding zoekt iemand die ervaring heeft in de zorg voor ernstig verstandelijk beperkten cliënt (en) en autisme. Een vrouwelijke vrijwilliger heeft de voorkeur omdat de cliënt zich daarbij meer op zijn gemak voelt. Je vind het prima de dagelijkse medicatie toe te dienen wanneer nodig. Noodmedicatie voor epilepsie gaat altijd mee, ondanks dat er geen aanvallen meer zijn voorgekomen de laatste jaren. Je helpt Lernik door hem niet te veel keuzes aan te bieden wat betreft eten, hierin neem jij de regie. . Wat heeft Cello te bieden: *Reiskosten woon-werkverkeer van € 0.29 per km *Deskundigheidsbevordering: Ontwikkelplein, vrijwilligers academies in de regio etc. *Jaarlijks een vrijwilligersfeest en kleine attentie *Tijdschrift Cellozien *Collectieve ongevallen-, bedrijfsaansprakelijkheid- en inzittendenverzekering *Nazorg bij ingrijpende gebeurtenissen en een vertrouwenspersoon

Structureel
Meierijstad

Wandelingetje door Schijndel

Cello

Vacature 22-009 Hallo lezer, mijn naam is Ietje. Ik ben een vlotte dame van midden 60 die graag een stukje wandelt door het mooie Schijndel waar ik zelfstandig woonachtig ben. Een blokje om is zoveel gezelliger met zijn tweetjes want ik houd er ook van een gezellig praatje te maken. Ik heb alle ruimte wat betreft tijd of dagdeel en kan me dus gemakkelijk aanpassen aan jou mogelijkheden. Wat zou het leuk zijn om samen met jou de mooie plekjes van Schijndel te bezoeken, reageer je snel? Vrijwilliger: Je bent iemand die afspraken nakomt, graag wandelt op een normaal tempo en gezellig kletsen ook heel leuk vindt. Ik vind het niet belangrijk of je een man of vrouw bent of welke leeftijd je hebt, als het maar gezellig is! Wat heeft Cello te bieden: Reiskosten woon-werkverkeer van € 0.29 per km  Deskundigheidsbevordering: Ontwikkelplein, vrijwilligers academies in de regio etc. Jaarlijks een vrijwilligersfeest en kleine attentie  Tijdschrift Cellozien  Collectieve ongevallen-, bedrijfsaansprakelijkheid- en inzittendenverzekering Nazorg bij ingrijpende gebeurtenissen en een vertrouwenspersoon

Structureel
Boxtel

Bruisende momenten maken!

Cello

Vacature 22-025 Cliënt: Een bruisende, leuke en spontane jongedame van 19 lentes jong met een licht verstandelijke beperking is op zoek naar jou! Samen leuke dingen doen zoals fietsen, een terrasje pikken, voetballen, schaatsen of zwemmen. Creatief aan de slag, ook daar wordt ze enthousiast van. Gezelligheid staat altijd voorop en ook de eigen inbreng van de vrijwilliger wordt erg gewaardeerd. Kom maar op met leuke ideeën om samen iets te gaan ondernemen. Begeleiding weet zeker dat jij heel veel voldoening zult halen uit dit contact en cliënt zal genieten van jouw aanwezigheid. Vrijwilliger: Je bent sociaal en bewaard de rust wanneer nodig. Ook ben je sportief, spontaan, creatief en betrouwbaar, je zegt wat je doet en doet wat je zegt. Deze jongedame voelt zich veilig bij jou nadat ze de gelegenheid heeft gekregen je te leren kennen. In overleg plannen jullie samen de frequentie naar aanleiding van jouw mogelijkheden. Je houdt rekening met een beperkt budget met betrekking tot de activiteiten die jullie samen gaan ondernemen. Wat heeft Cello te bieden: Reiskosten woon-werkverkeer van € 0.29 per km Deskundigheidsbevordering: Ontwikkelplein, vrijwilligers academies in de regio etc. Jaarlijks een vrijwilligersfeest en kleine attentie Tijdschrift Cellozien Collectieve ongevallen-, bedrijfsaansprakelijkheid- en inzittendenverzekering Nazorg bij ingrijpende gebeurtenissen en een vertrouwenspersoon

Structureel
Vught, 's-Hertogenbosch, Boxtel

Verschilmaker tegen eenzaamheid!

Cello

Vacature 22-027 Maak jij het verschil samen met je vriendenclub! Cliënt: We zijn op zoek naar 2 of 3 jonge vrijwilligers (18 tot 30) die zich samen aan één individuele cliënt willen verbinden. Want wat als je jong bent, een licht verstandelijke beperking en een klein netwerk hebt? Dan speelt met regelmaat toch de eenzaamheid op. Wat zou het fijn zijn dat ook deze cliënten , vaak ambulant begeleidt, deel kunnen nemen aan de maatschappij. Samen met vrijwilligers van ongeveer dezelfde leeftijd iets leuks ondernemen en andere mensen leren kennen om zo het netwerk uit te breiden. Jullie bepalen samen de activiteit, dit kan en mag heel divers zijn, sporten, gamen, chillen en alles wat daartussen zit. Zelfs een bezoekje van een vrijwilliger kan al heel veel betekenen voor de cliënt. De tijd, aandacht en aanwezigheid zal de cliënt maar zeker ook voor de vrijwilliger zeer waardevol zijn. Mooie momenten creëer je samen! Vrijwilliger: We begrijpen dat naast studies, veel sociale contacten of een drukke baan er niet veel ruimte overblijft om wekelijks vrijwilligerswerk te doen. Door dit samen met je medevrijwilligers vorm te geven ligt de frequentie veel lager maar maken jullie een groot verschil in het leven van de cliënt. Je spreekt met elkaar af wie wanneer de cliënt bezoekt of iets met hem/haar onderneemt. Er wordt dus niet wekelijks inzet van je gevraagd maar bepaal jij met mede-vrijwilligers de mogelijkheden en frequentie eventueel via een schema. In overleg zorg je er voor dat er regelmaat is en zetten jullie je schouders eronder de eenzaamheid aan te pakken. Een budget om samen met je mede-vrijwilligers een drankje te doen of lekker te gaan lunchen is beschikbaar. Cello vindt het belangrijk dat jullie als vrijwilligers ook verbinding hebben met elkaar. Dit contact wordt een succes! Wat heeft Cello te bieden: Reiskosten woon-werkverkeer van € 0.29 per km Deskundigheidsbevordering: Ontwikkelplein, vrijwilligers academies in de regio etc. Jaarlijks een vrijwilligersfeest en kleine attentie Tijdschrift Cellozien Collectieve ongevallen-, bedrijfsaansprakelijkheid- en inzittendenverzekering Nazorg bij ingrijpende gebeurtenissen en een vertrouwenspersoon

Structureel
Jongeren
Vught, 's-Hertogenbosch, Boxtel

Verschilmaker One hundred and eighty!!

Cello

vacature 22-032 Enthousiaste en fanatieke darters met een licht verstandelijke beperking , woonachtig binnen Cello, hebben meegedaan aan het speciale NK darts toernooi. Wat gaaf zij de 1e, 2e en 3e prijs mee naar huis namen, ze zijn dan ook apetrots! De Nederlandse darts bond heeft hen gevraagd mee te doen aan de landelijke ranking toernooien, wat een eer! Deze toernooien vinden plaats op ongeveer 7 zondagen verspreid over het jaar. Data en locaties worden in augustus bekend gemaakt. Hoe geweldig zou het zijn dat de darters deel zouden kunnen nemen aan deze ranking toernooien én daar hebben we jou bij nodig. Een aantal bestaande vrijwilligers gaan de darters begeleiden maar we zijn ook op zoek naar 4 jonge vrijwilligers (18 tot 30) die hier hun ‘pijltje’ aan bij willen dragen. Met alle betrokken vrijwilligers maak je een schema zodat duidelijk is welke zondag of zondagen, jij of jullie de darters gaan begeleiden naar en op de toernooien. Natuurlijk wordt er rekening gehouden met jouw wensen en mogelijkheden. Vrijwilliger: We nodigen jou, als individuele jonge vrijwilliger, jullie als vriendenclub óf dartclub graag uit om te reageren. Darten is jouw passie, je wilt je graag maatschappelijk inzetten en de doelgroep leren kennen. Je plant samen, voorafgaand aan het toernooi, een oefenavondje om die ‘one hundred and eighty’ goed onder de knie te krijgen en elkaar te leren kennen. Jij bent de Verschilmaker die ,vol enthousiasme en sportiviteit, deze zondag (en) mede onvergetelijk gaat maken. Vanzelfsprekend zijn er voor jou geen kosten aan verbonden. Wat heeft Cello te bieden: Reiskosten woon-werkverkeer van € 0.29 per km Deskundigheidsbevordering: Ontwikkelplein, vrijwilligers academies in de regio etc. Jaarlijks een vrijwilligersfeest en kleine attentie Tijdschrift Cellozien Collectieve ongevallen-, bedrijfsaansprakelijkheid- en inzittendenverzekering Nazorg bij ingrijpende gebeurtenissen en een vertrouwenspersoon

Structureel
Jongeren
's-Hertogenbosch

Sportieve Verschilmakers gezocht!

Cello

Vacature 22-010 Ps. Zou ook Iets voor een vriendenclub of studentenvereniging kunnen zijn zodat je met elkaar kunt wisselen zodat je niet iedere week aan de beurt bent. Sportief? Dat kun je dit clubje jong en jong volwassen licht verstandelijk beperkten cliënten gerust noemen. Loopbanden, crosstrainers, roeitrainers en krachtstations zijn aan ons wel besteedt. Heerlijk om even stoom af te blazen, aan onze conditie te werken én dit samen te doen. Wekelijks 1 of 2 keer sporten altijd met iemand van de begeleiding is kei leuk maar het zou super zijn wanneer jij er ook bij bent! We zoeken 4 jonge (18 tot 30) Verschilmakers die ons willen begeleiden, stimuleren en motiveren het beste uit onszelf te halen. Gezelligheid, sportiviteit maar ook een lolletje op zijn tijd vinden wij heel belangrijk. Niet onbelangrijk te vermelden dat er voor jou geen kosten aan verbonden zijn dus…..gratis fitness en als cadeautje krijg je ons erbij. Een kei leuke groep jongeren die het wel zien zitten om ons samen in het zweet te werken! Het sporten vindt plaats in een fitnessruimte te Vught. De ene avond trainen de dames, de andere avond de mannen. Vrijwilliger: We zoeken 4 jonge (18 tot 30) sportieve Verschilmakers, mannen en vrouwen, die ons om toerbeurt willen begeleiden, stimuleren en motiveren het beste uit onszelf te halen. Je ondersteunt ons waar kan met bijvoorbeeld het instellen van gewicht op de apparaten.Je hebt ruimte om in de avond (op een maandag of donderdag) samen te sporten en jullie bepalen met elkaar de frequentie naar aanleiding van je mogelijkheden. Het is dus niet nodig wekelijks een of twee keer mee te gaan, wij houden zeker rekening met jouw wensen. Vriendenclubje, sportmaatjes of individuele jongeren, we nodigen iedereen uit te reageren. Kom maar op! Wat heeft Cello te bieden: Reiskosten woon-werkverkeer van € 0.29 per km Deskundigheidsbevordering: Ontwikkelplein, vrijwilligers academies in de regio etc. Jaarlijks een vrijwilligersfeest en kleine attentie Tijdschrift Cellozien Collectieve ongevallen-, bedrijfsaansprakelijkheid- en inzittendenverzekering Nazorg bij ingrijpende gebeurtenissen en een vertrouwenspersoon

Structureel
Jongeren
Boxtel

Aandacht voor Lisa

Cello

Vacature 22-033 Cliënt: Lisa is 18 en heeft een matige verstandelijke beperking. Ze is op zoek naar een leuke en gezellige vrijwilligster om met haar zo af en toe iets te ondernemen. Ze wordt helemaal blij van samen iets bakken, iets sportiefs ondernemen, spelletjes doen, of knutselen. Ook superleuk is het om samen heerlijk een stukje te wandelen of te fietsen, een elektrische duofiets staat op korte afstand van Lisa’s woning startklaar voor gebruik. Lisa geniet van haar dagbesteding bij zowel het lunchcafé van Cello, Eeht in Best, als van het bakken bij bakkerij de Werf in Boxtel. Op beide locaties kan ze haar passie uitoefenen, lekkere dingen maken waar ze anderen weer blij mee maakt. In overleg kan iets gezelligs gepland worden, avond, weekend maar ook kan Lisa een snipperdagje nemen. Elk momentje van persoonlijke aandacht laat Lisa groeien! Vrijwilliger: Op zoek naar een vrouwelijk vrijwilliger (tussen 18 en 30) die Lisa de kans wil geven haar te leren kennen. Ze zal in het begin wat terughoudend zijn maar als je eenmaal die band hebt opgebouwd worden jullie vast dikke maatjes. Je bent iemand die positief in het leven staat, geduldig bent en kan motiveren en stimuleren. Je bent creatief activiteiten te bedenken die passend zijn bij een beperkt budget. Het is zeker niet nodig dat je wekelijks iets onderneemt met Lisa. Dit zou natuurlijk geweldig zijn maar we begrijpen dat naast werk en een druk sociaal leven dit niet altijd passend is. Lisa past zich aan naargelang jouw mogelijkheden. De woning waar Lisa woont heeft al jarenlang betrokken vrijwilligers. Het team is zuinig op hun vrijwilligers en zullen je info verschaffen om je vrijwilligerswerk zo goed mogelijk uit te kunnen oefenen. Wat heeft Cello te bieden: Reiskosten woon-werkverkeer van € 0.29 per km Deskundigheidsbevordering: Ontwikkelplein, vrijwilligers academies in de regio etc. Jaarlijks een vrijwilligersfeest en kleine attentie Tijdschrift Cellozien Collectieve ongevallen-, bedrijfsaansprakelijkheid- en inzittendenverzekering Nazorg bij ingrijpende gebeurtenissen en een vertrouwenspersoon

Structureel
's-Hertogenbosch

Boebie!

Cello

Vacature 22-029 Cliënt: Alleen van de naam Boebie wordt je al vrolijk toch? Dat is ook precies wat begeleiding omschrijft: een enthousiaste, vrolijke, lieve en ondernemende tiener met een matige tot licht verstandelijke beperking dat is Boebie. Grapjes maken en een gezellige kletser ook dat past bij hem. Hij is werkzaam bij Hal36 waar hij deel uitmaakt van de tuinploeg, hier steekt hij graag zijn handen uit de mouwen. Boebie kan helemaal opgaan in het spelen van een brandweerman tot een medewerker van de technische dienst. Fietsen, tennissen, skelteren, zwemmen, sporten, samen iets bouwen of maken, wanneer het grof motorisch is vindt Boebie alles leuk en gezellig. Samen op pad, ook dat zou geweldig zijn. Hij is ,gezien zijn leeftijd, nog volop in ontwikkeling. Wat zou het mooi zijn wanneer de vrijwilliger ,in deze ontwikkeling, op een speelse en actieve manier zijn steentje bij zou kunnen dragen. Actief bezig zijn samen met een vrijwilliger, dat is toch super mooi! Vrijwilliger: Jij bent een enthousiaste actieve, bij voorkeur jonge man. Je bent betrouwbaar, duidelijk en voorspelbaar en houdt altijd dat lijntje met Boebie: je zegt wat je doet en doet wat je zegt. Je gaat geen moeilijkheden uit de weg wanneer dit soms voorkomt, je bent er voor Boebie. Daarnaast speelt humor een grote rol, daar maak je hem super blij mee en hij jou! Soms kan Boebie wat uitdagend zijn maar jij speelt hier feilloos op in. Op donderdag is Boebie vrij, dus heb jij dan een uurtje of misschien zelf 2 vrij tussen 11.00 en 15.00 dan staat hij vol enthousiasme op je te wachten. Wekelijks zou mooi zijn maar kun je minder frequent dan nodigen we je zeker ook uit te reageren. Wat heeft Cello te bieden: Reiskosten woon-werkverkeer van € 0.29 per km Deskundigheidsbevordering: Ontwikkelplein, vrijwilligers academies in de regio etc. Jaarlijks een vrijwilligersfeest en kleine attentie Tijdschrift Cellozien Collectieve ongevallen-, bedrijfsaansprakelijkheid- en inzittendenverzekering Nazorg bij ingrijpende gebeurtenissen en een vertrouwenspersoon

Structureel
Jongeren
's-Hertogenbosch

Samen naar de natuurclub

Cello

Vacature 22-037 Cliënt: Begeleiding is op zoek naar een vrijwilliger voor een man van begin 60 woonachtig op de Binckhorst. Hij heeft een ernstige verstandelijke beperking waardoor hij niet via gesproken taal kan communiceren. Zijn gehoor is echter prima en hij zal, op zijn manier, reageren op korte en duidelijk gesproken taal. Een rustige, vrolijke man, die geniet van kleine dingen maar er daarnaast ook graag de vaart in houd. Hierin moet hij soms wat worden afgeremd. Hij vindt het leuk klusjes te doen in en rondom zijn woning, de vaatwasser uitruimen maar ook het glas naar de glasbak brengen hij draait hij zijn hand niet voor om. In het verleden bezocht hij de natuurclub waar hij ontzettend van genoot en het team wil dit graag weer mogelijk maken voor hem. Hier hebben we jou, als vrijwilliger bij nodig. Samen met andere cliënten en vrijwilligers gaan jullie 7 a 8 keer per jaar (zaterdag) op pad de natuur in.Soms op de Binckhorst maar ook het bezoeken van een dierenpark is mogelijk, hiervoor wordt er gebruik gemaakt van een busje. Gezamenlijk wordt er koffie gedronken en geluncht en maken jullie er een mooie dag van. Na de natuurclub zorg jij dat cliënt weer veilig thuiskomt, dit is een kleine wandeling. Jouw dag is geslaagd wanneer je de cliënt ziet genieten en samen met de andere vrijwilligers maak jij het verschil! Vrijwilliger: Jij hebt affiniteit met de doelgroep, bent duidelijk en past je communicatie aan zodat cliënt je begrijpt..kort en bondig. Je sluit graag aan samen met de cliënt bij de natuurclub die ongeveer uit 12 personen bestaat, inclusief vrijwilligers. Je bent in de gelegenheid om 7 a 8 zaterdagen cliënt te vergezellen van ongeveer 9.00 tot 14.00 Wat heeft Cello te bieden: Reiskosten woon-werkverkeer van € 0.29 per km Deskundigheidsbevordering: Ontwikkelplein, vrijwilligers academies in de regio etc. Jaarlijks een vrijwilligersfeest en kleine attentie Tijdschrift Cellozien Collectieve ongevallen-, bedrijfsaansprakelijkheid- en inzittendenverzekering Nazorg bij ingrijpende gebeurtenissen en een vertrouwenspersoon

Structureel
Jongeren
's-Hertogenbosch

Steun en toeverlaat

Cello

Vacature 23-003 Cliënt: Bij deze oproep laten we cliënte aan het woord, zij kan zelf namelijk heel goed aangeven wat zij zoekt in een vrijwilligster. Ik heb last van angststoornissen, depressieve momenten en ik heb moeite met mijn sociale omgeving. Daardoor vind ik het moeilijk om zelfstandig ergens naar toe te gaan. Ik ben een vriendelijk persoon met een zacht karakter, soms ben ik daardoor ook kwetsbaar. Ik vind het leuk om te kleuren/tekenen met pastelkrijt of potloden en hou van tuinieren, wandelen en films kijken. Als ik ergens heen ga moet dat niet in mijn directe omgeving zijn, of is het ,voor mij, iets spannends waar ik niet alleen naar toe durf. Bijvoorbeeld samen met jou naar een afspraak in het ziekenhuis. Ik vind het ook heel fijn als iemand met mij iets leuks gaat doen, wandelen of naar de kringloop gaat. Ik zou graag 2x per maand willen afspreken op een dinsdag of donderdag. In overleg kunnen we natuurlijk ook een andere dag plannen. Begeleiding zegt over mij: cliënte heeft een warme persoonlijkheid, is gastvrij, houdt zich altijd aan de afspraak en is prettig in de omgang. Daar ben ik toch best een beetje trots op! Wil jij me leren kennen en ondersteunen? Ik hoop dat we snel kennis met elkaar kunnen maken! Vrijwilliger: Jij bent een vriendelijke vrouw, ongeveer van mijn leeftijd, eind veertig begin 50. Jij laat me zijn wie ik ben, je komt afspraken na en bent betrouwbaar. Je bent in het bezit van een auto zodat je, incidenteel, mij op een voor mij spannende afspraak kunt vergezellen. Vanzelfsprekend zijn de kilometerkosten dan voor mijn rekening. Wat heeft Cello te bieden: Reiskosten woon-werkverkeer van € 0.29 per km Deskundigheidsbevordering: Ontwikkelplein, vrijwilligers academies in de regio etc. Jaarlijks een vrijwilligersfeest en kleine attentie Tijdschrift Cellozien Collectieve ongevallen-, bedrijfsaansprakelijkheid- en inzittendenverzekering Nazorg bij ingrijpende gebeurtenissen en een vertrouwenspersoon

Structureel
's-Hertogenbosch

Begeleiding gunt het hem zo! 23-007

Cello

Cliënt: Begeleiding doet hierbij een oproep voor een jonge man, begin 20 met een sociale emotionele ontwikkelingsachterstand en daarnaast een licht verstandelijke beperking. Ook heeft hij autisme wat contact leggen soms wat moeilijk maakt. Door gebeurtenissen in het verleden is er sprake van hechtingsproblematiek. Begeleiding geeft aan dat cliënt in zijn korte leven al te veel heeft meegemaakt. Gezien de krapte op de arbeidsmarkt is er helaas, vanuit begeleiding,minder ruimte om samen met de cliënt iets te ondernemen. Dit terwijl hij hier zo van kan genieten en uitkijkt te leren zelfstandig dingen te doen. Bij dit leren heeft hij jou nodig. Op het moment is hij erg ‘gebonden’ aan de woning en begeleiding. Hij kan/mag weinig zonder begeleiding doen buiten de woning maar heeft hier wel behoefte aan. Hij heeft daarom ook duidelijk de wens uitgesproken om activiteiten samen met een vrijwilliger te ondernemen. Het zou hem zoveel plezier geven om af en toe wat één op één te kunnen doen, even weg van de groep, iemand nieuws leren kennen en op deze manier ervaren hoe het is om activiteiten te ondernemen zonder begeleiding. Begeleiding gunt hem zoveel meer dan wat zij hem nu kunnen bieden. Cliënt is op werkdagen rond 16.30 uur terug op de groep. Eén keer in de vier weken is hij een weekend bij zijn pleegouders en de resterende weekenden is hij op de groep. Natuurlijk kan, in overleg, een vrije dag worden aangevraagd. Samen even een klusje doen, een fietstochtje maken, een ijsje gaan eten, samen naar de kapper, kleding kopen of andere leuke activiteiten. Vissen, voetbal, gadgets of naar muziek luisteren, kom maar op! Het 1 op 1 contact zal hem ontzettend goed doen. Vrijwilliger: Goed contact kunnen maken is belangrijk. Daarnaast iemand die rustig is en zich niet snel laat meeslepen een voorbeeldfunctie voor een jonge jongen die nog erg zoekende is naar wie hij is. Positiviteit uitstralen en de ander goed terug kunnen brengen naar het hier en nu. Cliënt kan soms verhalen vertellen die niet altijd helemaal kloppen, vrijwilliger moet een luisterend oor bieden maar geen beloftes doen of toezeggingen over zaken, dit kan zorgen voor onrust. Verder is het belangrijk dat de vrijwilliger helder, kort en open is in zijn/haar communicatie. Enige kennis van LVB en hechtingsproblematiek zou fijn zijn om zo goed mogelijk te kunnen aansluiten bij het niveau van deze cliënt. De frequentie kunnen we samen bespreken, ook wanneer je maar eenmaal per maand zou kunnen. Iets is hier altijd nog beter dan niets! Naast het contact met cliënt is contact met de woongroep en/of persoonlijk begeleider van groot belang. Vooral om te kijken hoe het gaat, of de vrijwilliger ergens tegenaan loopt, het geven en ontvangen van feedback en sparren over bepaalde dingen. Dit contact zal intensief zijn om er samen voor te zorgen dat cliënt kan groeien. Begeleiding gunt het hem zo! Wat heeft Cello te bieden: Reiskosten woon-werkverkeer van € 0.29 per km Deskundigheidsbevordering: Ontwikkelplein, vrijwilligers academies in de regio etc. Jaarlijks een vrijwilligersfeest en kleine attentie Tijdschrift Cellozien Collectieve ongevallen-, bedrijfsaansprakelijkheid- en inzittendenverzekering Nazorg bij ingrijpende gebeurtenissen en een vertrouwenspersoon

Structureel
Jongeren
's-Hertogenbosch

Maak jij de wereld wat groter? 23-010

Cello

Cliënt: Een cliënte met een licht verstandelijke beperking van begin 50 is op zoek naar een leuke vrijwilligster. Begeleiding geeft aan dat cliënte een leuke vrouw is maar het moeilijk vindt sociale contacten te maken. Zij is getrouwd maar naast haar man is er geen netwerk of familie met wie zij iets leuks kan ondernemen. Wat zou het fijn zijn om ,naast haar man, een maatje te vinden waarmee zij soms iets kan ondernemen. Dit zou dan met name in het weekend zijn, samen even een stukje wandelen met het hondje, een terrasje pikken, winkelen of andere activiteiten. Hier leent Den Bosch zich bij uitstek voor! Uitbreiding van haar sociale netwerk zou ontzettend veel voor haar betekenen. Het afhankelijk zijn van haar man kan op deze manier ook wat doorbroken worden en wordt haar wereld wat groter gemaakt. Vrijwilliger: Jij bent een geduldige,rustige, positieve maar ook duidelijke vrouw vanaf ongeveer 35 jaar. Je zegt wat je doet en doet wat je zegt en kunt grenzen aangeven. Jij hebt de ruimte om een keer in het weekend iets te ondernemen met cliënte. We begrijpen dat elk weekend veel gevraagd is, reageer zeker ook wanneer je bijvoorbeeld maar eenmaal per maand kunt. Elk moment van aandacht en jouw positiviteit maakt ook hier het verschil. Zaterdag of zondag maakt voor cliënte niet uit, je bent van harte welkom. Begeleiding zal jou alle informatie verschaffen die nodig is om een leuk contact tot stand te brengen. Wat heeft Cello te bieden: Reiskosten woon-werkverkeer van € 0.29 per km Deskundigheidsbevordering: Ontwikkelplein, vrijwilligers academies in de regio etc. Jaarlijks een vrijwilligersfeest en kleine attentie Tijdschrift Cellozien Collectieve ongevallen-, bedrijfsaansprakelijkheid- en inzittendenverzekering Nazorg bij ingrijpende gebeurtenissen en een vertrouwenspersoon Interesse: Neem voor meer informatie en mogelijkheden contact op met vrijwilligerswerk Cello Bericht of app naar Dionne of Anja

Structureel
Vught

Weg met die eenzaamheid! 23-011

Cello

Cliënt: Een kwetsbare, onzekere en eenzame vrouw van begin 40 zou zo graag een vrijwilliger willen. Wat is dit lastig wanneer je zo onzeker bent en moeilijk contacten legt. Ze heeft vaak het gevoel dat anderen wat van haar ‘willen’ en vindt het lastig daarmee om te gaan. Ze kan haar onzekerheden goed benoemen maar vind het moeilijk dit met begeleiding te bespreken. Dit is de reden dat ze begeleiding dan ook niet altijd toelaat. Cliënte is super aardig, attent, heel zelfstandig maar o zo eenzaam. Wat zou het mooi zijn dat haar toekomstige vrijwilliger echt ziet wie zij is, haar niet betutteld en het gevoel kan geven niets van haar te willen. Een contact op gelijkwaardige basis, samen leuke dingen ondernemen en geen oordeel te hebben. Ze vindt het super leuk om samen een film te kijken, de stad in te gaan, een bioscoop te pikken, fietsen, wandelen,carnaval, creatief bezig zijn, zwemmen, voetbal, fitness etc. Nou dat is nogal wat, daar staat vast iets bij wat jou als vrijwilliger ook aanspreekt. Cliënte woont binnen een woning waar begeleiding ontzettend betrokken is en vrijwilligers enorm worden gewaardeerd. Zij zullen je ook alle info verschaffen die nodig is om het verschil te maken in het leven van deze cliënte. Ps, ik Anja coördinator vrijwilligerswerk ben bij cliënte koffie gaan drinken. Haar woorden zijn gebruikt deze vacature te schrijven. Vrijwilliger: Jij bent een geduldig en betrouwbaar persoon. Je oordeelt niet, ziet de positieve eigenschappen van de cliënte en laat haar groeien. Positieve aandacht, elkaar begrijpen en samen leuke activiteiten bedenken gaat een wereld van verschil maken. Zeg nu zelf, eenzaam mag toch niemand zijn! Wat heeft Cello te bieden: Reiskosten woon-werkverkeer van € 0.29 per km Deskundigheidsbevordering: Ontwikkelplein, vrijwilligers academies in de regio etc. Jaarlijks een vrijwilligersfeest en kleine attentie Tijdschrift Cellozien Collectieve ongevallen-, bedrijfsaansprakelijkheid- en inzittendenverzekering Nazorg bij ingrijpende gebeurtenissen en een vertrouwenspersoon

Structureel
Jongeren
's-Hertogenbosch

Het diepe in....23-016

Cello

Cliënt: Begeleiding doet een oproep voor Martijn, midden 20 en een vrolijke jongen met een ernstige verstandelijke beperking. Martijn kan niet praten maar liedjes neuriën kan hij als de beste! Gezien zijn autisme is hij gebaat bij duidelijkheid en structuur. Om met enige regelmaat het diepe in te springen wordt er gezocht naar een vrijwilliger die ook graag het water opzoekt. Martijn kan goed zwemmen, geniet van de gezelligheid maar heeft hulp nodig bij de praktische dingen. Hulp is gewenst bij het aan- uitkleden en afdrogen. Hij zwemt met een zwemluier in verband met incontinentie. Er wordt gebruik gemaakt van het zwembad op de Binckhorst, dit is vlakbij de dagbesteding waar Martijn aanwezig is op woensdag, donderdag en vrijdag. Tussen 10.00-11.30 en 13.00-14.30 is er ruimte gebruik te maken van het zwembad. Het meest ideale zou wekelijks zijn maar 1 of 2 keer in de maand zou ook al geweldig zijn. Vrijwilliger: Jij bent een geduldig persoon, geniet ook van het lekkere warme water en wordt er blij van dit samen met Martijn te doen. Je hebt er geen probleem mee dat Martijn incontinent is.Misschien heb je wel een zorgachtergrond en draai je daar je hand niet voor om. Begeleiding is erg betrokken bij hun vrijwilligers en zullen je alle benodigde informatie verschaffen. Dit zodat jullie heerlijk samen kunnen gaan spetteren! Je bent van harte welkom kennis te komen maken met Martijn en het team. Wat heeft Cello te bieden: Reiskosten woon-werkverkeer van € 0.29 per km Deskundigheidsbevordering: Ontwikkelplein, vrijwilligers academies in de regio etc. Jaarlijks een vrijwilligersfeest en kleine attentie Tijdschrift Cellozien Collectieve ongevallen-, bedrijfsaansprakelijkheid- en inzittendenverzekering Nazorg bij ingrijpende gebeurtenissen en een vertrouwenspersoon

Structureel
Oisterwijk

Omdat samen leuker is. 23-018

Cello

Cliënt: Omdat samen dingen doen nu eenmaal veel leuker is. Terrasje pikken, naar de stad, puzzelen, gezellig kletsen over van alles of samen handwerken. Deze gezellige Corrie van begin 80 staat voor veel activiteiten open. Na het overlijden van haar man is ze binnen een woning met 24-uurs zorg komen wonen. Ze is spontaan, heel zorgzaam, lief en zal het enorm waarderen wanneer er speciaal iemand voor haar komt. Corrie heeft een licht verstandelijke beperking, loopt met een rollator en is slechthorend.. Buiten de deur is ze super mobiel in haar scootmobiel, er op uit gaan is dus zeker geen probleem. Corrie heeft ruimte genoeg om met een vrijwilliger iets te ondernemen of gewoon gezellig koffie te drinken. Samen plannen jullie dan ook een afspraak, dit mag wekelijks of bijvoorbeeld eenmaal per maand. Elk moment van aandacht is gewoon heel mooi meegenomen. Kom je snel kennismaken, dan zorgt Corrie voor een bakkie met iets lekkers erbij! Vrijwilliger: Jij hebt vanzelfsprekend affiniteit met de doelgroep of wil je hier graag in verdiepen. Je bent spontaan, betrouwbaar en hebt geduld. Je kunt gezellig ‘buurten’ maar hebt ook een luisterend oor. Misschien houd je ook van handwerken maar dit is zeker geen vereiste. Wat heeft Cello te bieden: Reiskosten woon-werkverkeer van € 0.29 per km Deskundigheidsbevordering: Ontwikkelplein, vrijwilligers academies in de regio etc. Jaarlijks een vrijwilligersfeest en kleine attentie Tijdschrift Cellozien Collectieve ongevallen-, bedrijfsaansprakelijkheid- en inzittendenverzekering Nazorg bij ingrijpende gebeurtenissen en een vertrouwenspersoon

Structureel
's-Hertogenbosch

Kletskous! 22-022

Cello

Cliënt: Begeleiding is al eventjes op zoek naar een vrijwilliger voor deze ontzettende leuke en vrolijke mannelijke kletskous met een licht verstandelijke beperking van midden 20. Een beetje ondeugend en humor zijn eigenschappen die bij hem passen, er is altijd dynamiek. Cliënt is nieuwsgierig naar allerlei dingen die zich afspelen in de wereld,zijn interesses zijn bijna grenzeloos! Hij is erg behulpzaam en vindt normen en waarden belangrijk. Hij zal de aandacht van jou enorm waarderen en je dit, op zijn manier, ook laten blijken. Samen eropuit om een gezellig fietstochtje te gaan maken daar is hij wel voor in. Cliënt is heel graag buiten maar als het weer het niet toelaat vindt hij samen lezen ook super leuk! Misschien zijn deze twee activiteiten wel te combineren, dat zou helemaal geweldig zijn. Vrijwilliger: Jij houdt wel van een gezellige kletskous om je heen. Gezien de verbaal sterke communicatie bestaat wordt de cliënt soms overschat, jij hebt hier aandacht voor. Deze jongeman accepteren zoals hij is zit in jouw natuur. Je bent duidelijk, eerlijk, rustig en houdt wel van wat humor op zijn tijd. Je bent duidelijk, zowel naar de cliënt als naar begeleiding, men weet wat ze aan je hebben. Ben je elke maand beschikbaar of een aantal keer per jaar? Vrijwilligerswerk dient passend te zijn en elk moment van aandacht voor deze leuke cliënt is mooi meegenomen. Kom je snel kennismaken? Wat heeft Cello te bieden: Reiskosten woon-werkverkeer van € 0.29 per km Deskundigheidsbevordering: Ontwikkelplein, vrijwilligers academies in de regio etc. Jaarlijks een vrijwilligersfeest en kleine attentie Tijdschrift Cellozien Collectieve ongevallen-, bedrijfsaansprakelijkheid- en inzittendenverzekering Nazorg bij ingrijpende gebeurtenissen en een vertrouwenspersoon

Structureel
Jongeren
's-Hertogenbosch

Vriendelijke Marcus zoekt een maatje

Cello

Vacature 23-026 Cliënt: Ik ben Marcus ben eind 50 en heb een licht verstandelijke beperking. Ik ben een vriendelijke, behulpzame, rustige en gevoelige man. Ik woon zelfstandig en ga er graag op uit. Ik zou het heel fijn vinden een mannelijk maatje te vinden die zo af en toe eens met mij op pad wil. Bijvoorbeeld wandelen, fietsen maar ook samen gezellig tv kijken vind ik super leuk. Er zijn momenten dat ik me best eens alleen voel. Natuurlijk kun jij die momenten niet direct opvullen maar ik kan dan wel uitkijken naar jouw bezoek…en dat maakt me bij voorbaat al blij. Het gevoel dat er iemand speciaal voor mij komt vind ik heel bijzonder. Een leuk praatje maken over van alles, ik geniet ervan. Ik zou wel elke week erop uit willen met een vrijwillig maatje maar ik begrijp ook dat, dat veel gevraagd is. Kun je eenmaal per 2 weken of eenmaal per maand zou ik al geweldig vinden. Laten we snel kennismaken, ik kijk er naar uit! Vrijwilliger: Ik zoek een mannelijke vrijwilliger, leeftijd is onbelangrijk als we maar een leuke klik hebben. Jij bent actief, betrouwbaar, rustig en begripvol naar mij. Je vindt het ook leuk om te wandelen of fietsen Wat heeft Cello te bieden: Reiskosten woon-werkverkeer van € 0.29 per km Deskundigheidsbevordering: Ontwikkelplein, vrijwilligers academies in de regio etc. Jaarlijks een vrijwilligersfeest en kleine attentie Tijdschrift Cellozien Collectieve ongevallen-, bedrijfsaansprakelijkheid- en inzittendenverzekering Nazorg bij ingrijpende gebeurtenissen en een vertrouwenspersoon

Structureel
Jongeren
's-Hertogenbosch

Op avontuur met Joey! 23-031

Cello

Ben jij die sprankelende persoon die graag een glimlach tovert op iemands gezicht? Maak kennis met Joey, een twintiger die volop in het leven staat. Joey heeft een licht verstandelijke beperking en zoekt een maatje om zijn passies mee te delen en nieuwe avonturen te beleven. Joey is een liefhebber van gezelligheid en ontmoet graag nieuwe mensen.. Zijn behulpzame aard en verlangen om het goed te doen maken hem tot geweldig gezelschap. Hij houdt van vissen, samen iets drinken op een zonnig terras, wandelen, fietsen en is gek op voetbalwedstrijden - met een voorliefde voor Feyenoord. Joey kan soms wat feller reageren als dingen anders lopen dan verwacht, maar zijn enthousiasme is altijd aanstekelijk. Een of twee keer per maand trek je erop uit met Joey om mooie momenten te creëren.  Of het nu een hengel uitgooien is, een terrasje pakken, of juichen bij een voetbalwedstrijd, het is altijd genieten. Omdat Joey een beperkt budget heeft, wordt er creatief gedacht. Wat zoeken we in een vrijwilliger? We zoeken een dynamische vrijwilliger die kan verbinden, begrip heeft voor Joey's unieke karakter en licht verstandelijke beperking en duidelijke communicatie hoog in het vaandel heeft staan. Iemand die grenzen kan stellen en tegelijkertijd ruimte biedt voor ontdekking.  Geslacht en leeftijd zijn geen belemmering, het gaat om de klik! Heb je interesse om Joey te vergezellen op zijn avonturen? Laat ons weten wie jij bent en waarom jij het ideale maatje bent. Of je nou rood-wit of andersgezind bent, Joey zal je zeker plagen, maar met veel liefde! Wat heeft Cello te bieden: Reiskosten woon-werkverkeer van € 0.29 per km  Deskundigheidsbevordering: Ontwikkelplein, vrijwilligers academies in de regio etc. Jaarlijks een vrijwilligersfeest en kleine attentie  Collectieve ongevallen-, bedrijfsaansprakelijkheid- en inzittendenverzekering Nazorg bij ingrijpende gebeurtenissen en een vertrouwenspersoon

Structureel
Jongeren
Sint-Michielsgestel

Naar buiten met Bart! 23-032

Cello

Bart is een kalme en bedachtzame jongen, die even tijd nodig heeft om zijn ware persoonlijkheid te laten zien. Zodra het ijs gebroken is, bloeit hij op in gesprekken en is hij gezellig gezelschap. Hij is graag buiten, hij werkt niet voor niets op de boerderij! Muziek is zijn passie en hij zou er het liefst zijn beroep van maken. Hij kent snel de nieuwste liedjes uit zijn hoofd en praat hier graag over. Bart is graag in het gezelschap van anderen, al zal hij extreme drukte vermijden. We zoeken een vrijwilliger die geduldig is en het gesprek op gang kan houden. Iemand die Bart de tijd geeft om zichzelf te laten zien en te leren kennen. Bart houdt van wandelen, fietsen en ontspannen op een terrasje. Als kers op de taart zou een voetbalwedstrijd een geweldige ervaring zijn, zelfs als jouw voorkeur niet bij PSV ligt. Dinsdag of zondag zou een perfecte dag zijn. Een ontmoeting om de week of eenmaal per maand, top ik kijk ernaar uit! Samen genieten van de natuur, boeiende gesprekken en misschien zelfs de opwinding van een voetbalwedstrijd. Als je het leuk vindt om te praten over muziek, voetbal, en alles wat het leven te bieden heeft, tijdens een wandeling, een fietstochtje of genieten op een terrasje, dan ben jij degene die Bart zoekt! Met jouw aanwezigheid kan Bart nog meer leuke dingen ondernemen en nieuwe ervaringen opdoen. Reageer nu en maak het verschil in Bart's leven! Wat heeft Cello te bieden: Reiskosten woon-werkverkeer van € 0.29 per km Deskundigheidsbevordering: Ontwikkelplein, vrijwilligers academies in de regio etc. Jaarlijks een vrijwilligersfeest en kleine attentie Collectieve ongevallen-, bedrijfsaansprakelijkheid- en inzittendenverzekering Nazorg bij ingrijpende gebeurtenissen en een vertrouwenspersoon

Structureel
Jongeren
's-Hertogenbosch

Gezellige gitarist gezocht! 23-033

Cello

Ben jij een enthousiaste gitarist en wil je jouw talent inzetten om mensen met een verstandelijke beperking een leuke en belevingsgerichte dagbesteding te bieden? Dan zijn wij op zoek naar jou! In onze prachtige nieuwe locatie genaamd DITO in de wijk de Kruiskamp in Den Bosch bieden wij dagbesteding aan voor mensen met verschillende ondersteuningsvragen. We werken met cliënten die over het algemeen een matige tot ernstige verstandelijke beperking hebben. Tijdens onze muzikale activiteiten willen we graag nog meer inhoud en beleving bieden aan onze cliënten door live muziek toe te voegen. Als gitarist kun jij hieraan bijdragen! We zijn op zoek naar een vrijwilliger die gezellig mee koffie wil drinken en aansluitend om 11.00 uur of om 13.30 uur beschikbaar is om gitaar te spelen. De muziekactiviteit duurt ongeveer een uur en we passen ons dagprogramma graag aan jouw mogelijkheden. Het gaat om een belevingsgerichte dagbestedingsgroep voor ongeveer 14 mensen met een ernstige tot matige verstandelijke beperking. Allen zijn mobiel en er is veel sociale interactie, een hele gezellige groep! Als vrijwilliger vragen we geduld, enthousiasme en openheid naar onze cliënten en jouw collega's. Samen zorgen we voor een fijne activiteit waarbij muziek verbindt en direct invloed heeft op de aandacht van cliënten. Kom bij DITO en laat je talent stralen! Neem contact met ons op, dan gaan we snel met elkaar in gesprek. Wat heeft Cello te bieden: Reiskosten woon-werkverkeer van € 0.29 per km Deskundigheidsbevordering: Ontwikkelplein, vrijwilligers academies in de regio etc. Jaarlijks een vrijwilligersfeest en kleine attentie Collectieve ongevallen-, bedrijfsaansprakelijkheid- en inzittendenverzekering Nazorg bij ingrijpende gebeurtenissen en een vertrouwenspersoon

Structureel
Jongeren
Boxtel

Maak jij het verschil voor Sylvia? 20-035

Cello

Ben jij een geduldige en begripvolle vrouw die graag anderen helpt? Dan zijn wij op zoek naar jou! Sylvia is een zelfstandige en lieve persoon van midden 60 met een beperking in het bewegen van haar rechterhand. Ze kan soms onzeker zijn over bepaalde dingen, zoals het bestellen van een taxi of het gebruik van haar tablet. Ze heeft jouw hulp nodig en zal dat enorm waarderen. Als vrijwilligster speel je een belangrijke rol in Sylvia's leven. Samen kunnen jullie uitstapjes maken, gezellig winkelen en samen een kopje koffie drinken. Daarnaast is de vraag of dat je haar wilt begeleiden naar afspraken bij een arts. Maak je geen zorgen, deze afspraken zijn ruim van tevoren bekend. Of maken we in overleg met jou wanneer dat mogelijk is. Sylvia heeft , soms, wisselende stemmingen, vaak als gevolg van haar onzekerheid. Daarom is het essentieel dat jij als vrijwilligster begripvol bent en kunt omgaan met deze wisselende stemmingen. Door jouw aanwezigheid en steun kun je Sylvia helpen om haar eigen regie over haar leven te behouden. Kom bij ons team en maak een positieve impact in Sylvia's leven. Samen kunnen we haar ondersteunen en haar vreugde brengen. Jouw vrijwillige inzet zal zeer gewaardeerd worden! Meld je nu aan als vrijwilligster en maak het verschil voor Sylvia! Wat heeft Cello te bieden: Reiskosten woon-werkverkeer van € 0.29 per km Deskundigheidsbevordering: Ontwikkelplein, vrijwilligers academies in de regio etc. Jaarlijks een vrijwilligersfeest en kleine attentie Collectieve ongevallen-, bedrijfsaansprakelijkheid- en inzittendenverzekering Nazorg bij ingrijpende gebeurtenissen en een vertrouwenspersoon

Structureel
Jongeren
Boxtel

Hé Vrijbuiter, we zoeken jou! 23-038

Cello

van oktober t/m april Ben jij op zoek naar een geweldige vrijwilligersplek waar je kunt genieten van gezelligheid, creativiteit en nieuwe avonturen? Dan is vrijetijdsclub "De Vrijbuiters" echt wat voor jou! Als vrijwilliger bij onze club maak je deel uit van een bruisende gemeenschap van mensen met een verstandelijke beperking. Van oktober tot en met april bieden wij elke maandagavond van 19.30 tot 21.00 een diverse reeks activiteiten aan, variërend van spelletjes tot creatieve sessies en muziekavonden. Met gemiddeld 18 deelnemers is er altijd een levendige sfeer en er is volop ruimte om plezier te hebben. Onze pauzes zijn een belangrijk onderdeel van de avond, waarbij koffie, thee en wat lekkers worden geserveerd. Dit is een perfect moment om gezellig te kletsen en elkaar beter te leren kennen. Onze deelnemers zijn over het algemeen goed in staat om zelfstandig deel te nemen aan de activiteiten, maar soms hebben ze wat extra hulp nodig. Daarom zoeken we een vrijwilliger die met een open en creatieve blik nieuwe activiteiten kan bedenken en de deelnemers kan begeleiden. Jouw gezelligheid en hulpvaardigheid zijn van onschatbare waarde om ervoor te zorgen dat iedereen een geweldige tijd heeft. Als vrijwilliger bij "De Vrijbuiters" is het belangrijk dat je duidelijk en humoristisch bent, want er wordt bij ons wat afgelachen. Jouw vermogen om nieuwe dingen te verzinnen en samen met anderen te genieten van de activiteiten maakt jou de perfecte aanvulling op ons team. Dus, als je op zoek bent naar een laagdrempelige en plezierige plek waar je kunt bijdragen aan de vrijetijdsbesteding van mensen met een verstandelijke beperking, zoek dan niet verder en sluit je aan bij vrijetijdsclub "De Vrijbuiters"! Wat heeft Cello te bieden: Reiskosten woon-werkverkeer van € 0.29 per km Deskundigheidsbevordering: Ontwikkelplein, vrijwilligers academies in de regio etc. Jaarlijks een vrijwilligersfeest en kleine attentie Collectieve ongevallen-, bedrijfsaansprakelijkheid- en inzittendenverzekering Nazorg bij ingrijpende gebeurtenissen en een vertrouwenspersoon

Structureel
Jongeren
Sint-Michielsgestel

Mireille zoekt een rustige vrijwilligster.

Cello

Vacature: 23-039 Ben jij een rustige en geduldige vrouw vanaf 50 jaar die het leuk vindt om anderen te helpen en te begeleiden? Dan zijn wij op zoek naar jou! Mireille, een licht verstandelijke vrouw met een lichte vorm van autisme, is op zoek naar een vrijwilligster om samen leuke activiteiten te ondernemen. Hoewel Mireille het liefst op zaterdag of zondag afspreekt, begrijpt ze dat dit soms lastig kan zijn. Andere momenten zijn dan ook bespreekbaar. Mireille vindt het spannend om de eerste stap te zetten, maar ze verlangt ernaar om iemand te leren kennen en zich meer open te stellen. Ze woont zelfstandig, is gescheiden en heeft drie volwassen kinderen. Mireille hecht veel waarde aan netheid en verzorging. Ze heeft een klein hondje en beschikt over een auto. Mireille geniet van rustig gezelschap, samen een terrasje pikken, een ontspannen wandeling maken of samen voetbal op televisie kijken. Daarnaast heeft ze ook een creatieve kant en houdt ze van activiteiten zoals diamond painting, pixel hobby, borduren, modelbouw en houtbewerking. Het is belangrijk dat jij als vrijwilligster rustig bent, geduldig en goed kunt luisteren. Het kost Mireille wat tijd om zich op haar gemak te voelen, maar zodra ze je beter kent, zal ze zich meer openstellen. Een goed gevoel voor humor is ook van belang, omdat humor vaak deuren opent en een positieve sfeer creëert. Als vrijwilligster heb je de kans om Mireille te helpen bij het zetten van de eerste stappen in het opbouwen van een vriendschap en haar wereld te vergroten. Herken jij jezelf in deze beschrijving en ben je enthousiast om Mireille te ondersteunen? Neem dan snel contact met ons op. Wat heeft Cello te bieden: Reiskosten woon-werkverkeer van € 0.29 per km Deskundigheidsbevordering: Ontwikkelplein, vrijwilligers academies in de regio etc. Jaarlijks een vrijwilligersfeest en kleine attentie Collectieve ongevallen-, bedrijfsaansprakelijkheid- en inzittendenverzekering Nazorg bij ingrijpende gebeurtenissen en een vertrouwenspersoon

Structureel
Vught

Samen bewegen. 23-042

Cello

Ben jij een vrolijke en geduldige persoon met een goed gevoel voor humor? Heb je affiniteit met mensen met het syndroom van Down en misschien ook ervaring in het begeleiden van bewegingsactiviteiten? Dan zijn wij op zoek naar jou! Deze vrolijke man met het syndroom van Down van midden 40 en een ernstige verstandelijke beperking, wil jij vast leren kennen. Én hij jou, zeker weten! Hij geniet van humor en grapjes en bouwt graag een band op met mensen om hem heen. Als vrijwilliger speel je een belangrijke rol in het ondersteunen tijdens bewegingsactiviteiten, in samenwerking met een bewegingsagoog. Samen creëren jullie een leuke en voorspelbare omgeving waarin deze man zich comfortabel voelt. Je hebt geduld en begrijpt dat hij tijd nodig heeft om zich uit te drukken. Het is een unieke kans om een positieve impact te hebben op het leven van een bijzondere persoon. De bewegingsactiviteiten vinden plaats op één vaste middag per week, bij voorkeur op dinsdag, woensdag of donderdag. Het gaat om een uur per week waarin jij deze gezellige man begeleidt. In het begin zal er ondersteuning zijn van een bewegingsagoog, maar na een inwerkperiode ben jij degene die de beweegactiviteit zelfstandig vorm kunt geven. Herken jij jezelf in deze vacature en wil je graag een verschil maken dan horen we graag van je. Wat heeft Cello te bieden: Reiskosten woon-werkverkeer van € 0.29 per km Deskundigheidsbevordering: Ontwikkelplein, vrijwilligers academies in de regio etc. Jaarlijks een vrijwilligersfeest en kleine attentie Collectieve ongevallen-, bedrijfsaansprakelijkheid- en inzittendenverzekering Nazorg bij ingrijpende gebeurtenissen en een vertrouwenspersoon

Structureel
Jongeren
's-Hertogenbosch

Hé jij daar! 23-045

Cello

Ben jij sociaal, positief en houd je van gezelligheid? Dan zeker verder lezen. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger die samen met Nick, een positieve en humoristische jongeman met Spina Bifida, leuke activiteiten wil ondernemen. Nick is volledig rolstoelafhankelijk en geniet van zijn werk bij Kindcentrum Meerlaer en zijn passie voor rolstoelbasketbal bij basketbalclub de Black Eagles. Als vrijwilliger begeleid je Nick bij zijn vrijetijdsbesteding. Samen kunnen jullie bijvoorbeeld naar (basketbal)wedstrijden gaan of andere uitjes ondernemen. Nick is een trouwe supporter van de Heroes, eredivisie basketbal. De activiteiten en uitjes vinden voornamelijk plaats in de weekenden en avonden. Sommige activiteiten zijn gepland, zoals wedstrijden, maar het kan ook voorkomen dat er spontane uitnodigingen binnenkomen waar Nick graag naartoe wil. Uiteraard wordt de planning altijd in overleg met Nick en de begeleiding gemaakt. Belangrijk is dat er een klik is tussen jou en Nick. Als vrijwilliger dien je sociaal ingesteld te zijn en je aan de gemaakte afspraken te houden. Enthousiasme, gezelligheid en gevoel voor humor zijn een grote plus! Het zou ook handig zijn als je beschikt over een rijbewijs, zodat jullie gemakkelijk naar verschillende locaties kunnen reizen. Uiteraard worden deze uitstapjes en kilometers door Nick vergoed. Nick woont in een fijne woonvorm met vriendelijke bewoners en begeleiding, maar het is voor hem ook belangrijk om leuke mensen om zich heen te hebben tijdens zijn vrije tijd. Samen leuke dingen doen en genieten van gedeelde activiteiten is waar Nick naar uitkijkt. Nick ontmoeten? Zeker doen daar ga je geen spijt van krijgen. Wat heeft Cello te bieden: Reiskosten woon-werkverkeer van € 0.29 per km Deskundigheidsbevordering: Ontwikkelplein, vrijwilligers academies in de regio etc. Jaarlijks een vrijwilligersfeest en kleine attentie Collectieve ongevallen-, bedrijfsaansprakelijkheid- en inzittendenverzekering Nazorg bij ingrijpende gebeurtenissen en een vertrouwenspersoon

Structureel
Jongeren
Vught

Samen actief bezig zijn. 23-049

Cello

Johairo is een man van midden 40 met een matig verstandelijke beperking en functioneert op een ontwikkelingsleeftijd van 4 à 5 jaar. Zijn sociaal-emotionele leeftijd wordt geschat tussen 1,5 en 3 jaar. Hij is vrolijk en actief en heeft de steun van anderen nodig om zich veilig te voelen en richting te vinden. Het is belangrijk om hem op een specifieke manier te benaderen: als gelijke behandelen en een adviserende rol aannemen, wat zijn acceptatie vergroot. Aangezien Johairo snel afwijzing ervaart, is het handig om alternatieven te bieden. Hierin kan begeleiding zeker advies geven. Johairo woont zelfstandig in een appartement, heeft veel contacten binnen de woongroep en heeft behoefte aan onvoorwaardelijke begeleiding. Hij houdt van diverse activiteiten, van sportief bezig zijn tot gezellig praten en waardevolle dingen doen. Een vrijwilliger wordt gezocht voor avonden (niet op maandag en dinsdag) en eventueel in het weekend. Johairo zelf is altijd vrolijk, houdt van sociaal contact en is enthousiast over gezamenlijke activiteiten. Vanwege zijn gevoeligheid voor afwijzing zoeken we een voorspelbaar ritme om een sterke relatie op te bouwen. Samen met jou kan Johairo allerlei avonturen beleven, zoals karten, voetballen, mountainbiken of gewoon lekker op een terrasje zitten. Soms is hij wat te enthousiast en kan hij wat hulp gebruiken, maar over het algemeen kan hij heel veel zelf. Hij wordt blij van complimentjes en helpen doet hij maar wat graag. Het zou echt super leuk zijn om eens per week of maand iemand te hebben waarmee Johairo leuke dingen kan doen. Daarom zoeken we iemand die actief, vriendelijk en duidelijk is. Als jij degene bent die hem voorspelbaarheid, helderheid en plezier kan brengen, dan plannen we graag een kennismaking. Wat heeft Cello te bieden: Reiskosten woon-werkverkeer van € 0.29 per km Deskundigheidsbevordering: Ontwikkelplein, vrijwilligers academies in de regio etc. Jaarlijks een vrijwilligersfeest en kleine attentie Collectieve ongevallen-, bedrijfsaansprakelijkheid- en inzittendenverzekering Nazorg bij ingrijpende gebeurtenissen en een vertrouwenspersoon

Structureel
's-Hertogenbosch

Gezellige Jos zoekt..een maatje! 23-050

Cello

Ik ben Jos, een vriendelijke en gezellige man van 50 jaar. Ik werk in Waalwijk, waar ik orders pick, maar eerlijk gezegd kan mijn wereld wel wat meer levendigheid gebruiken. Soms voel ik me namelijk behoorlijk eenzaam omdat ik een klein netwerk heb en het soms lastig vind contacten te onderhouden. Familie neemt vaak zelf contact op, maar vrienden maken is een uitdaging voor me. Daarom zoek ik jou, mijn potentiële nieuwe maatje! Als jij het initiatief kunt nemen, zou je me enorm helpen. Ik geniet van mijn wekelijkse ambulante woonbegeleiding, maar ik wil graag meer ondernemen en nieuwe avonturen beleven. In mijn eentje vind ik dat echter nogal moeilijk. Dus, als het je leuk lijkt om eens samen op pad te gaan, te kletsen tijdens een wandeling, samen in de tuin te werken, of gewoon een terrasje te pakken, dan denk ik dat we een geweldige tijd kunnen hebben. Ik ben dol op een goed gesprek, een lach op zijn tijd en lekker eten en drinken. Voetbal, met PSV als mijn favoriet, is ook iets waar ik van geniet. Als jij kunt luisteren, initiatief kunt nemen, houdt van gezelligheid en lekker eten en drinken, dan zou ik het fantastisch vinden om met je in contact te komen. Laten we samen leuke dingen doen en een mooie vriendschap opbouwen! Groetjes, Jos Wat heeft Cello te bieden: Reiskosten woon-werkverkeer van € 0.29 per km Deskundigheidsbevordering: Ontwikkelplein, vrijwilligers academies in de regio etc. Jaarlijks een vrijwilligersfeest en kleine attentie Collectieve ongevallen-, bedrijfsaansprakelijkheid- en inzittendenverzekering Nazorg bij ingrijpende gebeurtenissen en een vertrouwenspersoon

Structureel
Jongeren
Vught

Maak kennis met Arnold. 23-051

Cello

Maak kennis met Arnold. Arnold, een leuke man in de prachtige tachtig, verkent de wereld met een rollator en geniet volop van elke dag. Hij woont in een gezellige woongroep waar de inzet van anderen enorm wordt gewaardeerd. Zijn passie? Treinen bewonderen, gezellige spelletjes spelen, terrasjes bezoeken en smullen van heerlijk ijs. Zijn gehoor is wat minder scherp, maar dat staat zijn enthousiasme niet in de weg. Buiten de deur maakt Arnold gebruik van een rolstoel. Arnold zou het geweldig vinden om één keer per week of om de twee weken eropuit te gaan met een vrijwilliger. Als jij een geduldige persoon bent, net zo graag in de frisse lucht vertoeft als Arnold, dan zouden jullie zomaar eens het perfecte duo kunnen zijn. Leeftijd speelt geen rol, maar Arnold heeft een bijzondere klik met vrouwen. Dus, ben jij een vrouw die ook graag een wandeling maakt in de buitenlucht maar ook een spelletje doen leuk vindt dan maakt Arnold graag kennis met je. Wat heeft Cello te bieden: Reiskosten woon-werkverkeer van € 0.29 per km Deskundigheidsbevordering: Ontwikkelplein, vrijwilligers academies in de regio etc. Jaarlijks een vrijwilligersfeest en kleine attentie Collectieve ongevallen-, bedrijfsaansprakelijkheid- en inzittendenverzekering Nazorg bij ingrijpende gebeurtenissen en een vertrouwenspersoon

Structureel
Vught

Vrolijke Wim is op zoek naar jou! 23-052

Cello

Maak kennis met Wim: een levendige prater begin 70 die met een aanstekelijk enthousiasme verhalen deelt over zijn rijke levenservaring. Wim is altijd vrolijk gestemd. Zittend in zijn rolstoel, geniet hij van gezellige gesprekken Of het nu gaat om samen treinen te spotten, de opwinding van de brandweer te ervaren, een rustig autoritje te maken of een dag vol plezier in de dierentuin te beleven, Wim is altijd in voor een leuk uitstapje. Zijn enthousiasme en vriendelijke aard maken hem tot een geweldig mens. Wim is heeft veel interesse in allerlei onderwerpen. Ben jij een empathisch persoon, kun je gezellig kletsen maar ook goed luisteren? Kom dan snel kennismaken met Wim, daar ga je geen spijt van krijgen. Wat heeft Cello te bieden: Reiskosten woon-werkverkeer van € 0.29 per km Deskundigheidsbevordering: Ontwikkelplein, vrijwilligers academies in de regio etc. Jaarlijks een vrijwilligersfeest en kleine attentie Collectieve ongevallen-, bedrijfsaansprakelijkheid- en inzittendenverzekering Nazorg bij ingrijpende gebeurtenissen en een vertrouwenspersoo

Structureel
Vught

Hulp gezocht bij Bammetjes!

Cello

Bammetjes, dé unieke dagbestedingsplek waar passie, aandacht en plezier samenkomen om de heerlijkste broodjes te creëren! Wij zijn op zoek naar een enthousiaste vrijwilliger die het geweldig vindt om ons gezellige team te ondersteunen. Van het bakken van omeletjes tot het vullen van flesjes met verse melk of jus d’orange, en het samenstellen van heerlijke yoghurt- of saladebekers – bij Bammetjes is geen dag hetzelfde! Ook speelt het opruimen en schoonhouden van de Bammetjes-keuken een essentiële rol. Samen streven we naar kwaliteit, wat onze producten zo lekker maakt! Wil jij deel uitmaken van ons team en je passie voor lekker eten delen? Sluit je dan aan bij Bammetjes, waar elke dag in de keuken een feestje is! Wat wordt er van je verwacht: Affiniteit met de doelgroep Beetje handig in de keuken, misschien zelfs vanuit een horeca-keuken HACCP-kennis is handig maar niet vereist. Hygiëne staat bij ons voorop, en daar dragen we allemaal zorg voor. Je bent betrouwbaar, vriendelijk en spontaan Voor een beetje werkdruk draai jij jouw hand niet om Je vindt het leuk Bammetjes te bezorgen, wij hebben diverse vervoermiddelen tot onze beschikking. Wij bezorgen alleen in ons postcodegebied Op het moment is jouw hulp op donderdagochtend enorm gewenst Wat bieden wij? Reiskostenvergoeding van €0.29 per kilometer. Mogelijkheden voor deskundigheidsbevordering. Jaarlijks vrijwilligersfeest en kleine attenties. Collectieve verzekeringen voor ongevallen, bedrijfsaansprakelijkheid en inzittenden. Nazorg en vertrouwenspersoon bij ingrijpende gebeurtenissen.

Structureel
Sint-Michielsgestel

Word jij onze stralende gastvrouw/heer?

Cello

Ben jij sociaal, representatief en hou je van een dynamische omgeving? Kom dan ons team versterken in onze prachtige cadeauwinkel! In onze cadeauwinkel verkopen wij artikelen die gemaakt worden in onze werkplaatsen zoals keramiek, kaarsen en artikelen van hout. Daarnaast hebben wij ook een ruim aanbod aan, vaak unieke, ingekochte artikelen. Hal 36 is een levendige werkplek die continu in beweging is en waarbij we met zijn allen hard werken aan een mooi en kwalitatief goed eindproduct. Als gastvrouw/gastheer ondersteun je niet alleen bij het helpen van klanten, maar draag je ook bij aan het netjes en gezellig houden van onze winkel. Oftewel het hele winkel-gebeuren. Je werkt samen met cliënten met een verstandelijke beperking en zorgt ervoor dat elke klant met een glimlach de deur uitgaat. Wij bieden een leuke, levendige werkplek waar verschillende ambachten samenkomen. Als jij een aanpakker bent die oog heeft voor detail en graag een fijne winkelomgeving creëert, dan ben jij degene die we zoeken! Gevraagd Geslacht: Geen voorkeur Leeftijd: Geen voorkeur Beschikbaarheid: Op werkdagen in overleg Frequentie: Wat passend is voor jou Wat wordt er van je verwacht: Affiniteit met de doelgroep Je bent sociaal, geduldig en representatief Een echte teamplayer Aanpakker, jij ziet het werk Vindt het leuk de winkel er tip-top uit te laten zien Wat bieden wij? Reiskostenvergoeding van €0.29 per kilometer. Mogelijkheden voor deskundigheidsbevordering. Jaarlijks vrijwilligersfeest en kleine attenties. Collectieve verzekeringen voor ongevallen, bedrijfsaansprakelijkheid en inzittenden. Nazorg en vertrouwenspersoon bij ingrijpende gebeurtenissen.

Structureel
's-Hertogenbosch

Dol fijn bij Dolfijn! 23-087

Cello

Dol fijn bij Dolfijn! Wij zijn een enthousiaste en dynamische groep, genaamd Dolfijn, die zich richt op kinderen met ernstige meervoudige beperkingen. Wij zijn in de oneven weekenden op de locatie, het ene weekend wordt er gelogeerd, het andere weekend zijn we er alleen op zaterdag. Onze activiteiten variëren van rustige wandelingen tot muziek maken, koken en zelfs zwemmen in ons eigen zwembad! Plezier en ontspanning staan voorop, niks moet, maar heel veel mag. Je bent altijd samen met ons en onze begeleiders, die het ook gezellig vinden om tussen het werk door een bakkie te doen. Het brengt je, een warme en vriendelijke omgeving waarin je je welkom zult voelen. De kans om bij te dragen aan het welzijn van kinderen met EMB en hun families. Training en ondersteuning om je te helpen bij je rol als vrijwilliger. Laten we snel kennismaken. Jij bent: Geslacht: Geen voorkeur Leeftijd: Geen voorkeur Beschikbaarheid: Oneven weekenden Frequentie: Kun je twee keer per maand fantastisch, eenmaal per maand geweldig. We gaan uit van jouw mogelijkheden. Wat wordt er van je verwacht: Liefdevol, zorgzaam en geduldig Een beetje kennis van kinderen met ernstige meervoudige beperkingen maar we staan open om je hierin wegwijs te maken Wat bieden wij? Reiskostenvergoeding van €0.29 per kilometer. Mogelijkheden voor deskundigheidsbevordering. Jaarlijks vrijwilligersfeest en kleine attenties. Collectieve verzekeringen voor ongevallen, bedrijfsaansprakelijkheid en inzittenden. Nazorg en vertrouwenspersoon bij ingrijpende gebeurtenissen.

Structureel
Jongeren
Boxtel

Wind in de haren! 23-086

Cello

De Werf is een allround dagbesteding, van lekkere dingen maken tot industrieel inpakwerk, van creatieve kunstwerken tot dienstverlenende taken. Actief bezig zijn op een manier die bij cliënten past, dat is de Werf. Een fijne warme plek waar veel vrijwilligers werkzaam zijn. Om heerlijk de wind in de haren te voelen, te genieten van de buitenlucht én actief bezig te zijn willen we graag kennismaken met jou. Vind jij het leuk om samen met cliënten op de elektrische duofiets te stappen en een heerlijk ritje te maken in de mooie omgeving? Dan kom maar op! Bij de Werf zijn we zuinig op onze vrijwilligers. Met kerst eten we samen en ontvang je een kerstpakket! En we gaan ook nog eens samen naar het jaarlijkse vrijwilligersfeest in Rosmalen, als je dat leuk vindt. Laten we snel kennismaken! Jij bent: Geslacht: Geen voorkeur Leeftijd: Geen voorkeur Beschikbaarheid: Dag of dagdeel altijd in overleg met jou Frequentie: Eenmaal per week is te gek, eenmaal per maand al geweldig Wat wordt er van je verwacht: Affiniteit met de doelgroep Fit en sportief Wat bieden wij? Reiskostenvergoeding van €0.29 per kilometer. Mogelijkheden voor deskundigheidsbevordering. Jaarlijks vrijwilligersfeest en kleine attenties. Collectieve verzekeringen voor ongevallen, bedrijfsaansprakelijkheid en inzittenden. Nazorg en vertrouwenspersoon bij ingrijpende gebeurtenissen.

Eenmalig
's-Hertogenbosch

Samen voor een nieuwe dartclub!

Cello

In navolging van het succes van de dartclubs in Rosmalen en Boxtel heeft Vrije Tijd de ambitie een derde dartclub in Den Bosch op te richten. We hebben jouw hulp nodig om dit mogelijk te maken. Met als doel een hechte en sportieve club te vormen.Dit is je kans om deel uit te gaan maken van deze dartclub en een verschil te maken in het leven van anderen. Je helpt bij het ondersteunen tijdens het darten, bevordert de gezelligheid en zorgt ervoor dat iedereen een leuke tijd heeft. Ook meedoen aan toernooien behoort tot de mogelijkheden. Het draait om samen actief bezig zijn en vooral veel plezier beleven. We hebben ‘het samen’ nodig om een fantastische dartclub op te zetten. Jij bent: Geslacht: Geen voorkeur Leeftijd: Geen voorkeur Frequentie: Elke twee weken op dinsdag van 19:00 tot 20:30 uur. Wat wordt er van je verwacht: Je hebt affiniteit met mensen met een licht verstandelijke beperking Ervaring met darten is een pluspunt, maar geen vereiste. We verwachten wel dat je bereid bent om je hierin te verdiepen. Enthousiast, geduldig en kunt goed samenwerken. Wat bieden wij? Reiskostenvergoeding van €0.29 per kilometer. Mogelijkheden voor deskundigheidsbevordering. Jaarlijks vrijwilligersfeest en kleine attenties. Collectieve verzekeringen voor ongevallen, bedrijfsaansprakelijkheid en inzittenden. Nazorg en vertrouwenspersoon bij ingrijpende gebeurtenissen. Interesse? Neem voor meer informatie en mogelijkheden contact op met vrijwilligerswerk Cello: Bel of app naar 0642461019 Stuur een e-mail naar [email protected]

Structureel
Jongeren

Anderen bekeken ook

Vught

Avonturiers gezocht

Herbergier Maria

Ben jij klaar voor een avontuur? En wil je samen met je vrienden of collega's onze bewoners een onvergetelijke dag bezorgen? Bij de Maria Herberg in Vught zijn we op zoek naar een groepje vrijwilligers die ons kunnen ondersteunen bij het organiseren van uitstapjes. Onze bewoners verlangen naar een dagje picknicken, een wandeling door het bos, of gewoon ontspannen in hun rolstoel. Hier kunnen we wel wat hulp bij gebruiken! Maak samen met ons bijzondere herinneringen tijdens daguitstapjes. Geniet van de natuur en gezelligheid tijdens een picknick of boswandeling. Zijn jullie de helden die een glimlach op het gezicht van onze bewoners toveren. Neem contact met ons op en help ons bij het realiseren van een dag vol plezier en ontspanning voor onze bewoners!

Eenmalig
(kleine) groepen
's-Hertogenbosch, Vught, Zaltbommel, Heusden

Beweegmaatjespoule

Reinier van Arkel

Het project ‘Beweegmaatjes’, dat we in samenwerking met de sportcoaches een paar jaar geleden begonnen zijn, mag best wel een succes genoemd worden. Samen met een cliënt naar buiten. Of het nu voor een kort wandelingetje is om de conditie op te bouwen, de frisse neus te halen, de drempel te verlagen naar buiten te gaan, of toe te werken naar lidmaatschap van een sportclub, een specifieke sportieve activiteit (weer) oppakken en alle doelen daar tussen in… Een beweegmaatje helpt een doel te verwezenlijken! Omdat er zulke uiteenlopende aanvragen komen, in meerdere gemeentes, en we zo goed mogelijk op maat willen matchen en liefst niemand lang willen laten wachten, gaan we werken met een poule beweegmaatjes. De kandidaat komt dan na de intake in ons mogelijke beweegmaatjes bestand. Als er een aanvraag voor een beweegmaatje is, kijken we in de poule of er iemand is die zou kunnen klikken met de aanvrager en die benaderen we dan. Er wordt een doel en periode afgesproken in de kennismaking en de manier waarop er contact is tussen de aanvrager-sportcoach en eventuele begeleider of behandelaar of locatie. Wat je er voor krijgt; Goede begeleiding, waarderingsgesprekken, reiskostenvergoeding en de gelegenheid cursussen/ workshops te volgen. Maar vooral geeft het je voldoening en vele ervaringen die je rijker maken. Wij vragen; Een VOG, een luisterende en stimulerende houding, begrip en respect voor de mensen die je ontmoet, dat je openstaat voor en nieuwsgierig bent naar verhalen, ontwikkeling en herstel, een goed humeur meebrengt en ook wat fysieke fitheid. Heb jij zin en tijd om beweegmaatje te zijn? Meld je aan, bel of mail, maak jouw wensen en mogelijkheden kenbaar, we maken graag kennis met je! Hartelijke groet Patricia en Marjan

Structureel
Vught

Maatje voor duofiets, 1 op 1 contact

Stichting Vughterstede

Duofiets: Er zijn verschillende bewoners die graag naar buiten willen met de fiets. Bewegen erg belangrijk en buiten erg fijn. Contact ook heel fijn. 1 op 1 contact: Verschillende bewoners vinden het fijn om 1 x in de week een gesprek met iemand te hebben, gezellig koffie drinken of een wandelingetje buiten te kunnen maken. Wilt u meer weten dan zou u mij kunnen mailen naar: m.oerlemans@vughterstede en dan kunnen we een afspraak maken om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen. Ik hoor het graag.

Structureel
Vught

Maak kennis met Arnold. 23-051

Cello

Maak kennis met Arnold. Arnold, een leuke man in de prachtige tachtig, verkent de wereld met een rollator en geniet volop van elke dag. Hij woont in een gezellige woongroep waar de inzet van anderen enorm wordt gewaardeerd. Zijn passie? Treinen bewonderen, gezellige spelletjes spelen, terrasjes bezoeken en smullen van heerlijk ijs. Zijn gehoor is wat minder scherp, maar dat staat zijn enthousiasme niet in de weg. Buiten de deur maakt Arnold gebruik van een rolstoel. Arnold zou het geweldig vinden om één keer per week of om de twee weken eropuit te gaan met een vrijwilliger. Als jij een geduldige persoon bent, net zo graag in de frisse lucht vertoeft als Arnold, dan zouden jullie zomaar eens het perfecte duo kunnen zijn. Leeftijd speelt geen rol, maar Arnold heeft een bijzondere klik met vrouwen. Dus, ben jij een vrouw die ook graag een wandeling maakt in de buitenlucht maar ook een spelletje doen leuk vindt dan maakt Arnold graag kennis met je. Wat heeft Cello te bieden: Reiskosten woon-werkverkeer van € 0.29 per km Deskundigheidsbevordering: Ontwikkelplein, vrijwilligers academies in de regio etc. Jaarlijks een vrijwilligersfeest en kleine attentie Collectieve ongevallen-, bedrijfsaansprakelijkheid- en inzittendenverzekering Nazorg bij ingrijpende gebeurtenissen en een vertrouwenspersoon

Structureel
Sint-Michielsgestel

Word jij onze stralende gastvrouw/heer?

Cello

Ben jij sociaal, representatief en hou je van een dynamische omgeving? Kom dan ons team versterken in onze prachtige cadeauwinkel! In onze cadeauwinkel verkopen wij artikelen die gemaakt worden in onze werkplaatsen zoals keramiek, kaarsen en artikelen van hout. Daarnaast hebben wij ook een ruim aanbod aan, vaak unieke, ingekochte artikelen. Hal 36 is een levendige werkplek die continu in beweging is en waarbij we met zijn allen hard werken aan een mooi en kwalitatief goed eindproduct. Als gastvrouw/gastheer ondersteun je niet alleen bij het helpen van klanten, maar draag je ook bij aan het netjes en gezellig houden van onze winkel. Oftewel het hele winkel-gebeuren. Je werkt samen met cliënten met een verstandelijke beperking en zorgt ervoor dat elke klant met een glimlach de deur uitgaat. Wij bieden een leuke, levendige werkplek waar verschillende ambachten samenkomen. Als jij een aanpakker bent die oog heeft voor detail en graag een fijne winkelomgeving creëert, dan ben jij degene die we zoeken! Gevraagd Geslacht: Geen voorkeur Leeftijd: Geen voorkeur Beschikbaarheid: Op werkdagen in overleg Frequentie: Wat passend is voor jou Wat wordt er van je verwacht: Affiniteit met de doelgroep Je bent sociaal, geduldig en representatief Een echte teamplayer Aanpakker, jij ziet het werk Vindt het leuk de winkel er tip-top uit te laten zien Wat bieden wij? Reiskostenvergoeding van €0.29 per kilometer. Mogelijkheden voor deskundigheidsbevordering. Jaarlijks vrijwilligersfeest en kleine attenties. Collectieve verzekeringen voor ongevallen, bedrijfsaansprakelijkheid en inzittenden. Nazorg en vertrouwenspersoon bij ingrijpende gebeurtenissen.

Structureel
Vught

Vrijwilligers gezocht uit Vught,Cromvoirt,Hel

Buurtpreventie Vught

Vrijwilligers van Buurtpreventie Vught gaan regelmatig surveilleren in de Vughtse wijken, Cromvoirt en na 1 januari ook in Helvoirt om die veilig te houden, de bewoners attent te maken op onveilige situaties en tips te geven om die te voorkomen en daardoor een veilige woon en leefomgeving omgeving te creëren. Gemotiveerde vrijwilligers man/vrouw van 18 jaar of ouder die bij willen dragen tot een veiliger Vught, Cromvoirt en Helvoirt in groepsverband voornamelijk in de avonduren.

Structureel
Sint-Michielsgestel, 's-Hertogenbosch

Maak jij het verschil?

Koninklijke Kentalis

Maak jij het verschil? Het verschil tussen een gewone dag in de woongroep, en een dag waarop iemand speciaal voor jou komt en iets met je gaat ondernemen! De meeste vrijwilligers van Kentalis doen regelmatig iets leuks met één cliënt die bij Kentalis in Sint-Michielsgestel woont (24-uurszorg). Dat kan van alles zijn: van maandelijks samen fietsen, wandelen of voetballen tot wekelijks winkelen of lunchen. Kentalis zoekt ook vrijwilligers die willen helpen bij klusjes of activiteiten. “We zijn erg blij met onze vrijwilligers. Elke dag zien wij cliënten opleven dankzij het bezoek en de hulp van vrijwilligers.” Je opleidingsniveau is enigszins afhankelijk van de vacature, maar motivatie, betrouwbaarheid en inlevingsvermogen wegen voor ons zwaarder. Kentalis is een landelijke organisatie voor mensen met een taalontwikkelingsstoornis en mensen die slechthorend, doof of doofblind zijn. Daarnaast hebben de meeste bewoners een verstandelijke beperking in combinatie met een stoornis in het autisme spectrum Wij bieden zorg en onderwijs op maat, dicht bij huis en op locaties door heel Nederland. Heb je interesse of ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact op met vrijwilligerscoördinator voor een oriënterend gesprek. met hartelijke groet Jeanny

Structureel
Jongeren
's-Hertogenbosch

Educatief uitvoerend vrijwilliger

Museum Slager

Museum slager zoekt vrijwilligers voor het begeleiden van basis schoolleerlingen bij hun bezoek aan het museum en bij speciale kinderdagen etc. Samen voert u het programma uit met andere werkgroep leden U vindt het leuk en of beschikt over vaardigheden om met kinderen te werken Een VOG verklaring zal op termijn gevraagd worden en verzorgd worden door het museum. Kinderdagen zijn meestal op woensdag in de vakanties, schoolbezoeken van 8.30 tot 11.30 uur in de ochtend meestal op dinsdag of donderdag.

Structureel
(kleine) groepen
Vught, 's-Hertogenbosch, Heusden, Sint-Michielsgestel, Boxtel

Maandelijkse zondagse wandeling

Reinier van Arkel

Al een aantal jaren is er een bijzonder sympathiek initiatief in Vught, Gewoon Samen, dat mensen verbindt door allerlei activiteiten te organiseren. Vanuit meerdere organisaties ontstaan om de ontmoeting op een toegankelijke manier mogelijk te maken. Vrijwilligers begeleiden een aantal activiteiten. Sinds het begin is er maandelijks een wandeling (plusminus 8 km) ergens in de buurt. De vrijwilligster zoekt een boeiende rustige route uit en met een groepje mensen gaat zij iedere maand op een zondag er op uit. Afsluitend of halverwege met een kopje koffie erbij voor de ontspanning. Gezellig, sportief en lekker buiten! Vanwege haar leeftijd, ze wordt 80!, gaat zij stoppen en er wordt gezocht naar een opvolger of opvolgster die net zo graag van wandelen en mensen houdt als zij. Ben jij zo’n ondernemende wandelaar? Natuurliefhebber? Vind je het leuk om nieuwe mensen te ontmoeten, routes te bedenken en te verrassen? Ben je 1 zondag in de maand beschikbaar? NB in overleg met de groep kan er besproken worden of er andere opties zijn. Bel of mail of stuur deze vacature door naar iemand die je kent, we horen graag van je! Patricia en Marjan

Structureel