csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Vrijwilliger Verbindingsdienst

Gaat jouw hart sneller kloppen van communicatieapparatuur? De verbindingsdienst is verantwoordelijk voor alle communicatie tijdens grootschalige evenementen, maar ook bij calamiteiten. De dienst zorgt ervoor dat het communicatieverkeer technisch soepel verloopt. De benodigde apparatuur moet worden neergezet en aangesloten, zodat alle diensten en hulpverleners kunnen vertrouwen op betrouwbare communicatie via portofoons. Het onderhouden van de apparatuur behoort ook tot de taken van je team. Wat krijg jij? · Een uitdagende vrijwilligersfunctie in een enthousiast team, waarin je je technische kwaliteiten verder kan ontwikkelen; · De kans om ervaring op te doen met verbindingen in een maatschappelijk relevante organisatie op diverse evenementen; · Trainingen ter ondersteuning van de uitoefening van je functie; · Vergoeding gemaakte kosten en kilometers. Wat neem jij mee? · Technische kennis én vaardigheden; · Beschikbaarheid van minimaal 8 uur per maand; · Stressbestendigheid; · Goede communicatieve vaardigheden en het vermogen om samen te werken. Solliciteren of eerst meer informatie? Klik op de button "Ik wil helpen". Het Rode Kruis Het Rode Kruis helpt mensen in nood. Dat doen wij om de hoek – en ver weg. Dat doen we vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt. En dat doen wij met vele vrijwilligers die zich met passie inzetten. Wij werken wereldwijd vanuit onze zeven grondbeginselen: Menslievendheid, onpartijdigheid, neutraliteit, onafhankelijkheid, vrijwilligheid, eenheid en algemeenheid. Onze hulpverlening is voortdurend in ontwikkeling.

Lees meer

structureel

Almelo, Dinkelland, Enschede, Haaksbergen, Hellendoorn, Hengelo, Losser, Oldenzaal, Rijssen-Holten, Twenterand, Wierden

Techniek & reparatie
Marketing & communicatie

Beschrijving

Gaat jouw hart sneller kloppen van communicatieapparatuur?

De verbindingsdienst is verantwoordelijk voor alle communicatie tijdens grootschalige evenementen, maar ook bij calamiteiten. De dienst zorgt ervoor dat het communicatieverkeer technisch soepel verloopt. De benodigde apparatuur moet worden neergezet en aangesloten, zodat alle diensten en hulpverleners kunnen vertrouwen op betrouwbare communicatie via portofoons. Het onderhouden van de apparatuur behoort ook tot de taken van je team.

Wat krijg jij?

· Een uitdagende vrijwilligersfunctie in een enthousiast team, waarin je je technische kwaliteiten verder kan ontwikkelen;

· De kans om ervaring op te doen met verbindingen in een maatschappelijk relevante organisatie op diverse evenementen;

· Trainingen ter ondersteuning van de uitoefening van je functie;

· Vergoeding gemaakte kosten en kilometers.

Wat neem jij mee?

· Technische kennis én vaardigheden;

· Beschikbaarheid van minimaal 8 uur per maand;

· Stressbestendigheid;

· Goede communicatieve vaardigheden en het vermogen om samen te werken.

Solliciteren of eerst meer informatie?
Klik op de button "Ik wil helpen".
Het Rode Kruis

Het Rode Kruis helpt mensen in nood. Dat doen wij om de hoek – en ver weg. Dat doen we vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt. En dat doen wij met vele vrijwilligers die zich met passie inzetten. Wij werken wereldwijd vanuit onze zeven grondbeginselen: Menslievendheid, onpartijdigheid, neutraliteit, onafhankelijkheid, vrijwilligheid, eenheid en algemeenheid. Onze hulpverlening is voortdurend in ontwikkeling.

Praktische informatie

Wekelijks 0 tot 8 uur

Locatie

Almelo, Dinkelland, Enschede, Haaksbergen, Hellendoorn, Hengelo, Losser, Oldenzaal, Rijssen-Holten, Twenterand, Wierden

Impact

Impactgebied

Zorg

Categorie

Techniek & reparatie
Marketing & communicatie
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Rode Kruis Overijssel

Zwolle, Kampen, Hardenberg, Staphorst, Raalte, Steenwijkerland, Deventer, Zwartewaterland, Olst-Wijhe, Ommen, Dalfsen

Bevolkingszorg-hulpverlener (vrijwillig)

Rode Kruis Overijssel

Sta jij klaar om een helpende hand toe te steken? Wat je gaat doen ? Bij een ramp of crisissituatie in jouw regio word je opgeroepen als hulpverlener van ons team Bevolkingszorg bij de zorg voor getroffenen, bijvoorbeeld bij een ontruiming van een zorginstelling. Onder leiding van een teamleider staat het team klaar om mensen op te vangen in een opvanglocatie. Je bent voor de betrokkenen op dat moment het eerste aanspreekpunt, je biedt praktische hulp én een luisterend oor. Daarnaast kan ook het zorgen voor eten, sanitaire voorzieningen en/of een slaapplaats tot je taken behoren. Wat krijg jij? • Veel voldoening omdat je hulp biedt waar en wanneer het echt nodig is; • Trainingen om je voor te bereiden: 1. Bevolkingszorg; theorie en praktijk van 3 dagdelen 2. E-modules Welkom, 'Mentale Eerste Hulp' en 'Op pad met de portofoon'; 3. EHBO • De kans om ervaring én contacten op te doen in een Noodhulp-organisatie; • Een vergoeding voor gemaakte reiskosten. Wat vragen wij? • Je bent lichamelijk én geestelijk in goede conditie; • Je beschikt over eigen vervoer om bij een oproep naar de locatie in jouw regio te komen; • Je bent sociaal en communicatief vaardig en je weet van aanpakken; • Een EHBO-certificaat of de bereidheid deze te behalen; • Je onderschrijft de zeven grondbeginselen van het Rode Kruis. Solliciteren of eerst meer informatie? Klik op de button "Ik wil helpen". Het Rode Kruis Het Rode Kruis helpt mensen in nood. Dat doen wij om de hoek – en ver weg. Dat doen we vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt. En dat doen wij met vele vrijwilligers die zich met passie inzetten. Wij werken wereldwijd vanuit onze zeven grondbeginselen: menslievendheid, onpartijdigheid, neutraliteit, onafhankelijkheid, vrijwilligheid, eenheid en algemeenheid. Onze hulpverlening is voortdurend in ontwikkeling.

Structureel
Steenwijkerland

Coördinator Vrijwilligersmngment (vrijwillig)

Rode Kruis Overijssel

Jij weet als geen ander vrijwilligers te inspireren en met elkaar te verbinden Als vrijwilligerscoördinator voer je intake-, voortgangs- en exitgesprekken met de vrijwilligers van Rode Kruis Kop van Overijssel. Je levert een actieve bijdrage in de werving en selectie van nieuwe vrijwilligers, waarbij verjonging en diversiteit hoog in het vaandel staan. Je bent een aanspreekpunt voor de vrijwilligers van Rode Kruis Kop van Overijssel en je hebt aandacht voor hun welzijn. Je draagt zorg voor de uitvoering in de locatie van het landelijk Rode Kruis-beleid op het gebied van Vrijwilligersmanagement. Je werkt nauw samen met de andere coördinatoren van Rode Kruis Kop van Overijssel en met het team Vrijwilligersmanagement van regio Oost. Wat krijg jij? - Een uitdagende vrijwilligersfunctie waarin je verantwoordelijk bent voor het werven, selecteren en begeleiden van de vrijwilligers binnen de locatie; - Een enthousiast team van collega-coördinatoren met wie je samenwerkt; - De mogelijkheid om je mensgerichte en coachende kwaliteiten verder te ontwikkelen; - Vergoeding van gemaakte kosten en kilometers; - Na een jaar de mogelijkheid tot het behalen van een EHBO-diploma. Wat neem jij mee? - Betrokkenheid bij vrijwilligers én het Rode Kruis; - Een HRM-achtergrond of ervaring met gespreksvoering is een pré; - Een stevige persoonlijkheid met goede communicatieve en sociale vaardigheden; - Teamspirit en het vermogen om mensen met elkaar te verbinden; - Je kunt omgaan met geautomatiseerde systemen (Ms-Office, Ms-Teams, Rode Kruis-software); - Je bent ongeveer 4 uur per week beschikbaar en woont in de Kop van Overijssel. Geïnteresseerd? Vragen over deze vrijwilligersfunctie kun je stellen aan Floortje Verhoeff, coördinator Vrijwilligersmanagement . Of reageer direct en gebruik de knop “Ik wil helpen”. Het Rode Kruis Het Rode Kruis helpt mensen in nood. Dat doen wij om de hoek – en ver weg. Dat doen we vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt. En dat doen wij met vele vrijwilligers die zich met passie inzetten. Wij werken wereldwijd vanuit onze zeven grondbeginselen: Menslievendheid, onpartijdigheid, neutraliteit, onafhankelijkheid, vrijwilligheid, eenheid en algemeenheid. De hulpverlening is voortdurend in ontwikkeling. Kijk voor meer informatie over Rode Kruis KvO op rodekruis punt nl/kop-van-overijssel/.

Structureel

Anderen bekeken ook

Almelo, Losser, Twenterand, Wierden, Haaksbergen, Borne, Oldenzaal, Enschede, Hof van Twente, Hengelo

Vrijwilliger Gezinsondersteuning Home Start

Humanitas Twente

Bij gezinsondersteuning Home Start kun jij jouw ervaring als opvoeder inzetten om een ander te ondersteunen. Home Start vrijwilligers zijn er voor ouders van jonge kinderen die een steuntje in de rug nodig hebben of met praktische vragen zitten. “Toen ik voor het eerst van Home Start hoorde dacht ik dat het heel zwaar was, alsof er iets fout moest gaan. Maar nu heb ik zelf de ondersteuning, en dat is helemaal niet zo! Het voelt eerder alsof er een buurvrouw over de vloer komt, iemand die gewoon een andere kijk heeft op dingen. Dat heeft mij heel erg geholpen. – Melanie, deelnemer Home Start Over vrijwilligerswerk bij Home Start Bij Home Start word je gekoppeld aan een ouder die even wat ondersteuning nodig heeft. Een jaar lang kom je wekelijks op bezoek bij zijn of haar gezin. Je biedt een luisterend oor, geeft antwoord op praktische opvoedvragen of gaat bijvoorbeeld iets leuks ondernemen met het gezin. Het doel is dat het gezin na een jaar zonder jou verder kan! Over de mensen waar je het voor doet Home Start is er voor alle ouders met kinderen van 0-14 jaar. Alle ouders kunnen zich aanmelden. Het maakt niet uit hoeveel kinderen ze hebben en of ze met grote of kleine vragen zitten. Als vrijwilliger ben je er voor ouders die even de balans kwijt zijn, zich eenzaam voelen of voor wie het even teveel is. Over jou Wij zoeken vrijwilligers die: Zelf kinderen hebben of ervaring met opvoeden 2 tot 3 uur per week beschikbaar zijn Goed kunnen luisteren naar zowel ouders als kinderen Bereid zijn om zich een jaar lang in te zetten voor een ander Wat wij bieden Wij zorgen goed voor onze vrijwilligers. Bij Humanitas Twente bieden we: Een nieuwe, leerzame uitdaging Een mooie manier om je vrije tijd te besteden (Werk)ervaring opdoen in een gezellige organisatie Professionele begeleiding én training waar je een certificaat voor krijgt Contact met andere vrijwilligers Reiskostenvergoeding en WA-verzekering Over ons Humanitas Twente is onderdeel van Humanitas Nederland: een van de grootste vrijwilligersorganisaties van Nederland. Onze 550 vrijwilligers ondersteunen mensen in heel Twente. Ze ondersteunen bij zaken als financiële thuisadministratie, opvoeding, eenzaamheid en opgroeien. We geloven dat ieder individu sterker is dan hij denkt. Is dat even niet het geval, dan ondersteunen we diegene, met een vrijwilliger, zodat hij vroeg of laat zelf weer verder kan. Zo dragen we bij aan een sterkere samenleving in Twente! Meer weten? Voor meer informatie kun je contact opnemen via onderstaande knop.

Structureel
Almelo, Oldenzaal, Borne, Enschede, Wierden, Twenterand, Losser, Hof van Twente, Hengelo

Vrijwilliger Tandem

Humanitas Twente

Als vrijwilliger bij Tandem ondersteun je volwassenen die zich om welke reden dan ook geïsoleerd voelen. Een jaar lang heb je wekelijks contact om zelfvertrouwen op te bouwen en te werken aan een sociaal netwerk. Elke Tandem-deelnemer is anders, dus elk traject ziet er anders uit. Samen met jouw deelnemer ga je op zoek naar wat nodig is, zodat iemand na een jaar vol vertrouwen weer verder kan. “Ik leefde voor mijn gezin, dat was alles wat ik had. Vriendschappen hielden geen stand en ik had geen interesses meer. Na de hulp van de vrijwilliger gaat het nu weer goed met me. Ik heb geleerd hoe ik contact kan maken.” – Sharona, deelnemer Tandem Over vrijwilligerswerk bij Tandem Een jaar lang heb je wekelijks contact met iemand die bij jou past, bij jou in de buurt. Samen werk je aan het opbouwen van zelfvertrouwen en een sociaal netwerk. Elke Tandem-deelnemer is anders, dus elk traject ziet er anders uit. Samen met jouw deelnemer ga je op zoek naar wat nodig is, zodat iemand na een jaar vol vertrouwen weer verder kan. Over de mensen waar je het voor doet Bij Tandem ondersteunen we volwassenen die zich eenzaam voelen. Mensen die een sociaal netwerk willen opbouwen en meer willen ondernemen. We ondersteunen iedereen ongeacht levensverhaal of leefomstandigheden. Voorwaarde is dat mensen gemotiveerd zijn om stappen te zetten. De deelnemers zijn 25 jaar of ouder. Over jou We zoeken vrijwilligers die: 2 á 3 uur per week beschikbaar zijn Goed kunnen luisteren en anderen kunnen motiveren Bereid zijn om zich een jaar lang in te zetten voor een ander Wat wij bieden Wij zorgen goed voor onze vrijwilligers! Bij Humanitas Twente bieden we: Een nieuwe, leerzame uitdaging Een mooie manier om je vrije tijd te besteden (Werk)ervaring opdoen in een gezellige organisatie Professionele begeleiding én training waar je een certificaat voor krijgt Contact met andere vrijwilligers Reiskostenvergoeding en WA-verzekering Over ons Humanitas Twente is onderdeel van Humanitas Nederland: een van de grootste vrijwilligersorganisaties van Nederland. Onze 550 vrijwilligers ondersteunen mensen in heel Twente. Ze ondersteunen bij zaken als financiële thuisadministratie, opvoeding, eenzaamheid en opgroeien. We geloven dat ieder individu sterker is dan hij denkt. Is dat even niet het geval, dan ondersteunen we diegene, met een vrijwilliger, zodat hij vroeg of laat zelf weer verder kan. Zo dragen we bij aan een sterkere samenleving in Twente! Meer weten? Voor meer informatie kun je contact opnemen. Mail naar [email protected], bel naar 074 243 77 33 of kijk op www.humanitastwente.nl voor meer informatie.

Structureel
Hengelo, Borne, Rijssen-Holten, Hellendoorn, Oldenzaal, Enschede, Almelo, Dinkelland

Vrijwilliger droomdagen Oldenzaal en omgeving

Dream4Kids

Als droomgids organiseer je, altijd samen met een andere droomgids, een unieke Droomdag. Je bent verantwoordelijk voor de organisatie en uitvoering van de Droomdag, uiteraard met ondersteuning van een droomcoödinator van Dream4Kids. Wat ga je doen? Je gaat met het kind in gesprek om te achterhalen wat zijn/haar mooiste droom is. Met deze input maak je het draaiboek voor de Droomdag. Binnen 6 tot 8 weken realiseer je deze speciale dag en hiervoor verzamel je ook financiële middelen en sponsoring. Dream4Kids helpt je hierbij met o.a. een digitale collectebus en je krijgt een startbedrag. Na afloop maak je met behulp van een tekstschrijver het droomverslag met foto’s en stel je een fotoboekje samen als herinnering aan deze unieke dag. Wie ben jij? Als droomgids ben je minimaal 21 jaar en beschik je over een flinke portie creativiteit en organisatietalent. Je bent je ervan bewust dat je met een kwetsbare groep kinderen te maken hebt. Wil je helpen om dromen uit te laten komen? Meld je dan aan via [email protected].

Project
Oldenzaal, Almelo, Borne, Hengelo, Enschede, Hellendoorn

Open jij je wereld als Matchmaker Overijssel?

Takecarebnb

Je krijgt er een wereld voor terug! We zijn op zoek naar vrijwilligers die verantwoordelijk willen zijn voor het interviewen en matchen van gastgezinnen en ‘gasten’. Onze gasten zijn statushouders en hebben inmiddels een verblijfsvergunning. Onze Matchmakers matchen deze gezinnen en gasten en begeleiden ze tijdens de logeerperiode. Deze gasten gaan wonen in een gemeente in de Overijssel. Het logeren van een statushouder bij een Nederlands gastgezin zorgt ervoor dat zowel onze gast als ons gastgezin op een laagdrempelige manier van elkaar leren. De gast krijgt zo een uniek kijkje in de Nederlandse cultuur en krijgt de kans zich de taal en gewoontes eigen te maken. Het gastgezin leert op haar beurt veel over de cultuur van de gast. Mooi naoberschap! Bijna al onze gastgezinnen ervaren deze logeerperiode als een verrijking in hun leven. Het mooiste is als de match in de regio is waar de gast uiteindelijk een woning toegewezen krijgt, de zogenaamde ‘’koppelgemeente’. Zo geven we statushouders een betere start in hun nieuwe omgeving! Wat ga je doen als Matchmaker? Als Matchmaker interview je onze gasten op het AZC of elders en onze gastgezinnen bij hen thuis. Je informeert ze over de procedure van een match. Denk je dat een gast en gastgezin een succesvolle match zijn? Dan stel je ze aan elkaar voor en volgt er hopelijk een match. Takecarebnb draagt je deze gasten en gastgezinnen aan via een databasesysteem. Als Matchmaker volg je de gast en het gastgezin op afstand gedurende de matchperiode (drie maanden). Wij staan jou als vrijwilliger met raad en daad bij vanuit ons kantoor in Amsterdam en je krijgt een persoonlijke coördinator als buddy. Je bent als vrijwilliger een zeer gewaardeerde collega binnen Takecarebnb! Herken jij jezelf in deze vaardigheden? • Intercultureel en klantgericht denken; • Gestructureerde gesprekken voeren • Kunnen doorvragen om verwachtingen duidelijk te krijgen; • Situaties kritisch kunnen beoordelen en daarnaar handelen; • Flexibele instelling, zorgvuldig • Integer en niet oordelend; • Goed Nederlands kunnen spreken en schrijven, kennis van de Engelse taal; • Zelfstandig én in teamverband willen opereren; • Gespreksverslagen maken in onze database Wat bieden wij jou • De kans om je talent en of ervaring te gebruiken in een zinvolle vrijwilligersrol; • Een inspirerend netwerk in jouw regio; • Praktijkgerichte start met een collega-matchmaker die je meeneemt op gesprekken; • Een vaste coördinator als aanspreekpunt • Jaarlijks meerdere relevante trainingen en masterclasses door specialisten uit het vak; • Periodieke intervisie bijeenkomsten met collega Matchmakers; • Vrijwilligersvergoeding; • Een plek binnen een hecht team in een enthousiaste en inspirerende organisatie; • Je werkt vanuit huis, bezoekt de gastgezinnen en bent ook altijd welkom in ons kantoor in Amsterdam; • De kans om echt een verschil te maken in het leven van zowel de gasten als de gastgezinnen! Locatie en uren Je woont in Overijssel en je hebt minimaal 4-uur per week tijd om als Matchmaker bezig te zijn. De uren zijn zelf in te delen en afhankelijk van de drukte en de periode. Heb je interesse of wil je eerst wat meer informatie? Wil je vrijblijvend overleggen of eens een collega Matchmaker spreken over deze mooie rol? Of heb je interesse? Stuur dan een mailberichtje.

Structureel
Hof van Twente, Wierden, Oldenzaal, Borne, Enschede, Twenterand, Losser, Almelo

Vrijwilliger Samen Actief

Humanitas Twente

Als vrijwilliger bij Humanitas Twente ondersteun je iemand die tijdelijk hulp nodig heeft. Elke week kom je bij jouw deelnemer thuis en bied je een luisterend oor. We zoeken iemand die naast Nederlands ook een andere taal spreekt. “Ze wilde graag dingen buitenshuis doen. Ik heb toen een paar voorzieningen in de buurt opgezocht waar ze naartoe zou kunnen, zoals een kerk en een bibliotheek. Inmiddels heeft ze daar een aardig sociaal netwerk opgebouwd. Het gaat nu veel beter met haar. Ze geeft aan dat ze weer wat licht begint te zien en dat ze zich veel blijer voelt.” – Vrijwilliger Samen Actief Over vrijwilligerswerk bij Samen Actief De vrijwilligers van Samen Actief ondersteunen mensen met een migratieachtergrond. Als vrijwilliger kom je elke week bij iemand thuis en ondersteun je bij thema’s zoals werk, wonen, gezondheidszorg of opvoeding. Indien nodig doe je dat in de taal van de deelnemer. De ondersteuning duurt in principe een jaar, waarna iemand zelf weer verder kan. Over de mensen waar je het voor doet De mensen die we ondersteunen hebben geen tot onvoldoende kennis van de Nederlandse taal. Dat kan leiden tot eenzaamheid of zelfs een sociaal isolement. Mensen zijn onbekend met culturele aspecten van de samenleving en het systeem in Nederland. Kortom: de doelgroep van team Samen Actief heeft behoefte aan ondersteuning op meerdere leefgebieden. Over jou We zoeken vrijwilligers die: 18 jaar of ouder zijn In Twente wonen en minimaal 2,5 uur per week beschikbaar zijn Naast Nederlands een tweede taal spreken. Zoals Arabisch, Tigrinya, Farsi, Dari, Pastjoe, Turks of Engels. Interesse hebben in de waarden, normen en culturen van anderen Het is bij ons verplicht om een verklaring omtrent gedrag aan te leveren. Wat wij bieden Wij zorgen goed voor onze vrijwilligers. Als nieuwe vrijwilliger volg je een basistraining bij Humanitas Twente. Daarna koppelen we aan iemand die bij jou past, bij jou in de buurt. Tussendoor heb je groepsbijeenkomsten met andere vrijwilligers. Verder bieden we: Een nieuwe, leerzame uitdaging De mogelijkheid om iets te betekenen voor de maatschappij (Werk)ervaring opdoen in een gezellig organisatie Professionele begeleiding én training waar je een certificaat voor krijgt Contact met andere vrijwilligers Reiskostenvergoeding en WA-verzekering Over ons Humanitas Twente is onderdeel van Humanitas Nederland: een van de grootste vrijwilligersorganisaties van Nederland. Onze 650 vrijwilligers ondersteunen mensen in heel Twente. Ze ondersteunen bij zaken als financiële thuisadministratie, opvoeding, eenzaamheid en opgroeien. We geloven dat ieder individu sterker is dan hij denkt. Is dat even niet het geval, dan ondersteunen we diegene, met een vrijwilliger, zodat hij vroeg of laat zelf weer verder kan. Zo dragen we bij aan een sterkere samenleving in Twente! Meer weten? Voor meer informatie kun je contact opnemen. Stuur een berichtje of kijk op www.humanitastwente.nl voor meer informatie.

Structureel
Utrecht, Maassluis, Schiedam, 's-Gravenhage, Delft, Gouda, Alphen aan den Rijn, Opsterland, Amsterdam, Rotterdam, Assen, Zoetermeer, Westland, Huizen, Heerde, Eindhoven, Nieuwegein, Purmerend, Nieuwkoop, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Alkmaar, 's-Hertogenbosch, Maastricht, Zutphen, Zwolle, Nijmegen, Haarlem, Dordrecht, Tilburg, Enschede, Leeuwarden, Groningen, Den Helder, Almelo, Wageningen, Middelburg, Arnhem, Breda, Leiden, Deventer, Súdwest-Fryslân, Apeldoorn, Amersfoort, Roermond, Lelystad, Bronckhorst, Zandvoort, Zeist, Harderwijk, Roosendaal, Hilversum, Oldenzaal, Heeze-Leende, Dijk en Waard, Ede, Hoorn

Help jij Shahed (17) de Havo afronden?

OpenEmbassy

Shahed (17) wil graag de Havo afronden. Help jij haar met het Nederlands? Dankzij hulp van een ander thuisonderwijsmaatje, kon Shahed met goede cijfers haar Vmbo afronden. Nu zit ze in 4 Havo en kan ze opnieuw wat extra ondersteuning gebruiken. Ze is op zoek naar een online TOMaatje die haar wil helpen om haar middelbare school tot een succesvol einde te brengen. Wil jij iemand helpen om haar potentie waar te maken? We zoeken voor Shahed een vrijwilliger die: - Eens per week online les wilt geven. - Een goede beheersing heeft van de Nederlandse taal. - Niet bang is om de leerstof van bovenbouw middShahed om te zorgen dat jullie goede afspraken kunnen maken. In overleg spreek je een moment in de week af waarop je online kunt ondersteunen. Daarna is het zorgen voor leuk contact met elkaar en vooral veel samen huiswerk maken. Hoe ondersteunen wij je? Vanuit TOMaatjes ontvang je begeleiding aan de start, met tips voor lesinhoud en toegang tot de community met andere TOMaatjes erin. Elke 1-2 maanden is er een online intervisie met lezingen van professionals of kan je in groepjes bespreken hoe je meer uit de bijlessen kunt halen. Wat heb ik ervoor nodig? - Openstaan voor een andere cultuur. - Voordat je kunt starten, vragen we kosteloos een Verklaring Omtrent Gedrag voor je aan. Als die binnen is, kan je zo snel mogelijk beginnen. - Zin om te helpen met wat er in de bovenbouw van de Havo allemaal aan bod komt. Thuisonderwijsmaatje zijn is echt een hele dankbare taak. Het begint met bijles, maar veel van onze vrijwilligers bouwen echt een band op met het gezin waar ze werken. Het vorige TOMaatje van Shahed schreef dit over haar: "Tot afgelopen zomervakantie heb ik (als TOMaatje) een Syrisch meisje 3 jaar lang begeleid, hierin is ze omgestroomd van kader naar theoretisch met als eindresultaat een t-diploma met een gemiddelde boven de zeven. Een prachtig resultaat waar ik zeer veel voldoening aan heb overgehouden, en nog altijd mag ze op mij terugvallen. Mijn beloning was haar gezichtsuitdrukking en die van haar ouders toen ik onverwacht op de diplomering verscheen." We hopen je snel te verwelkomen als TOMaatje voor Shahed of één van de vele andere kinderen hulp kunnen gebruiken.

Structureel
Hengelo, Hof van Twente, Borne, Almelo, Enschede, Oldenzaal

Vice voorzitter bestuur Humanitas Twente

Humanitas Twente

Zoek je een betekenisvolle manier om je leiderschapskwaliteiten in te zetten? Humanitas Twente zoekt een enthousiaste en ondernemende Vicevoorzitter om ons team te versterken! Als vicevoorzitter speel je een essentiële rol in het leiden en vormgeven van het beleid binnen een van de grootste afdelingen van Humanitas. 🔹 Wat verwachten wij? • Sterke betrokkenheid bij maatschappelijke vraagstukken • Ondernemend, proactief en strategisch denkvermogen • Beschikbaarheid van 4-6 uur per week 🔹 Wat bieden wij? • Een invloedrijke positie binnen een prominente vrijwilligersorganisatie • Samenwerking met een team van gepassioneerde bestuursleden • Ondersteuning en begeleiding bij je taken Ben je geïnteresseerd in deze uitdagende rol? Voor meer details over de functie en hoe je kunt solliciteren, bezoek onze website: humanitastwente.nl/vacature-vicevoorzitter-bestuur-humanitas-twente. Laten we samenwerken aan een betere gemeenschap! Reageer vóór 3 mei. Sollicitatiegesprekken vinden plaats in Hengelo.

Structureel
Enschede, Haaksbergen, Hengelo, Losser

Vrijwilligers gezocht voor Buddy to Buddy!

Buddy to Buddy Enschede

Buddy to buddy is een project dat nieuwkomers in Nederland met een vluchtelingenachtergrond koppelt aan stadsgenoten (in dit geval Enschedeërs) op basis van gelijkwaardigheid en gedeelde interesses. Naast dat wij buddy's (maatjes) zoeken voor deze nieuwkomers, zijn wij ook op zoek naar mensen die op een andere manier iets voor ons willen betekenen als vrijwilliger. Vind jij het bijvoorbeeld leuk om ons te helpen met activiteiten bedenken/organiseren, vrijwilligers te werven, ons buddycafe te hosten, of heb je zelf een ander leuk idee? Neem dan vooral contact met ons op! Op 23 mei houden wij een informatieavond over alle vrijwilligersactiviteiten die wij aanbieden. Meld je hiervoor aan door ons een berichtje te sturen. Liever zelf een kennismaking met ons inplannen, dat mag natuurlijk ook. Wij kijken uit naar je bericht!

Structureel
Jongeren
Coevorden, Hardenberg, Twenterand, Ommen, Dalfsen, Leeuwarden, Almelo, Hellendoorn, Midden-Groningen, Assen, Hilversum

Start een Fietsmaatjes locatie in jouw buurt

Fietsmaatjes

Met wie zou jij graag vrijwilligerswerk willen doen? Samen met een vriend(in) of je partner inzetten voor de mensen in jouw wijk, dorp of stad. Hoe leuk is dat? Stichting Fietsmaatjes Nederland streeft er naar dat iedereen in Nederland die niet meer kan fietsen, samen met een maatje fietsritten kan maken op een elektrisch ondersteunde duofiets. Dit is al mogelijk in 50 gemeenten verspreid over heel Nederland, en we hopen dat dit binnen 2 jaar zal groeien naar minimaal 60 gemeenten. De eerste stap? Kom alleen of samen naar onze online bijeenkomst! De komende informatiebijeenkomst staat woensdag 15 mei om 19:30 online ingepland. Onderwerp: hoe start je een eigen Fietsmaatjes locatie. Wij vertellen wie wij zijn, hoe Fietsmaatjes werkt en hoe je (samen) een eigen organisatie kan opzetten. Ook delen we tips voor het vinden van andere enthousiastelingen in jouw gemeente. Uiteraard is er ook gelegenheid voor vragen. Je kan je aanmelden via onze website of stuur een mailtje naar info@ (ons naam in het logo)

Structureel
Almelo

Sociale vrijwilligers gezocht voor wijkkamers

Avedan Welzijn

Ben jij iemand die van gezelligheid en een praatje houdt? En die mensen graag een leuke ochtend of middag wilt bezorgen? Dan is vrijwilligerswerk in een wijkkamer van Avedan iets voor jou! In de wijkkamers drinken (wijk) bewoners samen koffie en delen ze verhalen. Samen met de deelnemers kijk je aan welke activiteit behoefte is, bijvoorbeeld een spelletje doen, sjoelen, iets knutselen of alleen bijpraten. Ook biedt Sportbedrijf Almelo in verschillende wijkkamers een beweegprogramma aan. Tussen de middag wordt gezellig samen gegeten. Avedan had al 29 wijkkamers in 6 wijken in Almelo. Door de grote behoefte aan gezelligheid onder vooral oudere inwoners gaan we nu uitbreiden. Voor die nieuwe wijkkamers zoeken we nog vrijwilligers. Het gaat om: • Wijkcentrum de Schelf Schelfhorst, woensdagochtend • Wijkcentrum ’t Dok binnenstad, dinsdagmiddag • Woonzorgcomplex Hoog Schuilenburg Aalderinkshoek, vrijdagochtend • Voetbalvereniging Luctor et Emergo, maandagmiddag Maar je kunt ook op www.avedan.nl/wijkkamer kijken of er een wijkkamer bij jou in de buurt is waar je dit mooie vrijwilligerswerk kunt doen. Ben jij een sociaal persoon en lijkt het je leuk om in een ontspannen sfeer te helpen met de koffie en thee, een praatje te maken met de mensen en het voorbereiden van de lunch? Neem dan contact op met Avedan, telefoon 0546- 544100. Je mag natuurlijk ook eerst een kijkje komen nemen. Wij vragen een Verklaring Omtrent Gedrag. Die is gratis. Avedan houdt elk jaar een leuke bijeenkomst met vrijwilligers en je krijgt door het jaar heen enkele attenties (onder andere met Pasen en Kerst). En natuurlijk wordt je goed begeleid door 1 van onze coördinatoren.

Structureel