csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Ga jij gezellig met mij op pad?

Ik zoek een vrijwilliger die bij mij langs wil komen voor een kop koffie. Ik vind het leuk om te gaan wandelen en eventueel een kop koffie te drinken in het centrum. Ook zou ik het leuk vinden om een keer naar de bioscoop te gaan. Ik ben een 39 jarige man en zou het fijn vinden als het om een leeftijdsgenoot gaat.

Lees meer

structureel

Coevorden

Maatje, buddy & gezelschap

Beschrijving

Ik zoek een vrijwilliger die bij mij langs wil komen voor een kop koffie. Ik vind het leuk om te gaan wandelen en eventueel een kop koffie te drinken in het centrum. Ook zou ik het leuk vinden om een keer naar de bioscoop te gaan. Ik ben een 39 jarige man en zou het fijn vinden als het om een leeftijdsgenoot gaat.

Praktische informatie

Wekelijks 1 tot 2 uur

Locatie

Coevorden

Bijzonderheden

Rolstoeltoegankelijk

Impact

Voor wie

Mensen die begeleid worden/wonen

Impactgebied

Sociaal & welzijn

Categorie

Maatje, buddy & gezelschap
Delen:
Bewaar:
Print:

Anderen bekeken ook

Coevorden

Fietsvrijwilliger

Treant, locatie de Schutse

Woon zorg centrum deSchutse heeft een duofiets en deze fiets mag nog wel meer gebruikt worden. Daarom zoeken we vrijwilligers die het zelf ook leuk vinden om een eindje te fietsen en dan samen met één van de bewoners. We zoeken mensen die sociaal zijn en geduldig, enthousiast en inlevingsvermogen hebben. De Schutse is een huis voor iedereen die zorg nodig heeft. Meer informatie over de Schutse en cliënten vind je op Treant.nl. We zijn blij met jou als vrijwilliger. Als vrijwilliger kun je rekenen op een jaarlijks etentje, een Kerstattentie, voordelige sportmogelijkheid en op veel voldoening.

Structureel
Coevorden

Koersbal vrijwilliger

Treant, locatie de Schutse

Op dinsdagmiddag is het tijd voor koersbal in de Schutse. Koersbal is een spannend spel met ballen waarbij het zwaartepunt niet in het midden zit; ze rollen in een boog. Het wordt gespeeld op een mat van 8 bij 2 meter. Het lijkt op jeu de boules, maar dan anders. We zoeken een vrijwilliger die het volgende zou willen doen met anderen: - Klaarzetten van de koersbalbaan - Het spel begeleiden met anderen - Een schema maken van spelers - Na afloop opruimen en samen afsluiten met een kop koffie. Het is fijn als je fit bent, goed kunt bewegen en bukken, sociaal bent en goed kunt omgaan met oudere mensen en hulpvaardig. Meer informatie over de Schutse en cliënten vindt je op Treant.nl. We zijn blij met jou als vrijwilliger. Als vrijwilliger kun je rekenen op een jaarlijks etentje, een Kerstattentie, voordelige sportmogelijkheid eventuele reiskosten en op veel voldoening.

Structureel
Groningen, Oldambt, Westerkwartier, Midden-Groningen, Veendam, Assen, Meppel, Hoogeveen, Smallingerland, Heerenveen, Het Hogeland, Eemsdelta, Midden-Drenthe, Pekela, Stadskanaal, Westerwolde, Tynaarlo, Noordenveld, Borger-Odoorn, Aa en Hunze, Emmen, Coevorden, Westerveld, De Wolden, Achtkarspelen, Noardeast-Fryslân

SPOED: Scheidingsbuddy/Begeleider omgang kind

Humanitas District Noord

Zoekgebied hulpvraag: de provincies Groningen, Friesland en Drenthe Een scheidingsbuddy ondersteunt een ouder tijdens of na een scheiding. Bijvoorbeeld door een luisterend oor te bieden, mee te denken of te helpen bij het reageren op officiële brieven. Na een scheiding heeft ieder kind recht op contact met beide ouders. Dit is belangrijk voor een evenwichtige ontwikkeling en het welzijn van het kind. Gescheiden ouders zijn wettelijk verplicht een ouderschapsplan op te stellen. Onderdeel daarvan is het treffen van een omgangsregeling. In de praktijk valt het opstellen of naleven van zo’n omgangsregeling regeling echter niet altijd mee. In zulke situaties kunnen vrijwilligers van Humanitas behulpzaam zijn. BOR Humanitas richt zich op het ondersteunen van gescheiden ouders bij het realiseren van een omgangsregeling. Het belang van het kind staat daarbij voorop. Er wordt met beide ouders samengewerkt op basis van gelijkwaardigheid. De ondersteuning duurt in principe 6 maanden. Werkzaamheden: • Kennismaken met ouders en kind en afspraken maken over de omgang • Ouders informeren over de gedragsregels rond de omgang • Een rol hebben in de overdracht van het kind van de ene ouder naar de andere • Aanwezig zijn bij de omgang en zorgdragen voor een positieve ontspannen, plezierige sfeer waarin ouder en kind zich vrij voelen • Voortgang van de omgang met beide ouders evalueren en zo mogelijk afspraken uitbreiden, zodanig dat wordt toegewerkt naar zelfredzaamheid • Summiere verslaglegging voor eigen gebruik • Werkoverleg met collega's • Scholing Wij bieden: • Boeiend, nuttig en leerzaam vrijwilligerswerk, in het belang van kinderen (en hun ouders) • Ondersteuning en begeleiding door een coördinator • Scholing, terugkom- en intervisiebijeenkomsten • Een plezierige werksfeer • Verzekering tegen schade en ongevallen Benodigde kennis en ervaring: • Levenservaring • Ervaring in het opvoeden/omgaan met kinderen • Bij voorkeur enige kennis van of ervaring met echtscheiding en de gevolgen voor ouders en kinderen • Enige kennis van de sociale kaart in de regio Vaardigheden: • Goede beheersing van de Nederlandse taal • Goede communicatieve vaardigheden, zoals actief luisteren, zelf een inbreng hebben en terugkoppelen • Goede contactuele eigenschappen (in een groep en individueel) • Feedback kunnen geven en ontvangen • Empathisch vermogen richting kinderen en ouders • Een neutrale houding hebben bij conflicten • Stressbestendigheid, stabiliteit, geduld, betrouwbaarheid en mensenkennis Houding: • Aandacht, betrokkenheid en begrip voor een ander • Bereidheid eigen ervaringen te delen met andere vrijwilligers en coördinator • Afspraken nakomen • Gelijkwaardigheid toepassen in alle relaties • Zorgvuldig omgaan met vertrouwelijke informatie • Open kunnen staan voor de waarden en normen van anderen

Structureel
Coevorden

'Meefiets'vrijwilliger

Treant, locatie de Schutse

Een man, geboren in 1947, 76 jaar zoekt een maatje om mee te fietsen. Hij woont in woon zorg centrum de Schutse. Hij fietst met een E bike en met een helm. De man heeft een vorm van dementie. Hij vindt het fijn om over eerder te praten. Politiek is belangrijk voor hem, in het midden van het spectrum van links en rechts, qua standpunten. Hij houdt ook van paarden en dus van fietsen. Hij heeft de voorkeur voor een mannenfietsmaatje. Als vrijwilliger fiets je mee, een mooi rondje van ongeveer een uur. Samen weet je de weg. De man vindt het moeilijk als er teveel dingen tegelijk gebeuren. Het zou fijn zijn als je als vrijwilliger regelmatig een eindje wilt komen fietsen. We zijn blij met vrijwilligers. Jaarlijks is er een waarderingsmoment, een kerstattentie en de mogelijkheid om goedkoper te sporten. Wie maakt deze man blij met een eindje lekker fietsen?

Structureel
Coevorden

Weekendvrijwilliger

Treant, locatie de Schutse

De Schutse is een woon-zorgcentrum voor mensen die een lichamelijke zorgbehoefte hebben en soms te maken hebben met een beginnende dementie. Het is voor bewoners mogelijk om in het weekend gezamenlijk op een fijne manier de dag te beleven. We willen bewoners de mogelijkheid bieden om samen te ontbijten en te lunchen. Na het eten is er alle tijd voor bijvoorbeeld koffie, een luisterend oor, herinneringen ophalen, een spelletje, iets creatiefs, de krant lezen of een wandelingetje maken, kortom een dag vol zin! Voor jou als vrijwilliger kan het een gezellige invulling van het weekend opleveren door iets te betekenen voor een ander. We zien je graag als je vriendelijk, hulpvaardig, enthousiast, sociaal bent, inlevingsvermogen hebt en gevoel voor ouderen en afspraken nakomt. Je hulp om het weekend op deze manier tot een succes te maken is heel welkom. Je werkt samen met een beroepskracht. Werktijden zijn in overleg op allerlei manieren mogelijk, bijvoorbeeld 's morgens van 9:00 uur tot 12:30 uur, of vanaf 13:00 uur tot 16:30 uur. Of de hele dag. Of elk weekend een dag, of om de week. Je kunt ook een hapje mee-eten. Veel is er mogelijk, wat betreft werktijden. Meer informatie over de Schutse vind je op Treant.nl. We zijn blij met jou als vrijwilliger. Als vrijwilliger kun je rekenen op een jaarlijks waarderingsmoment, een Kerstattentie, voordelige sportmogelijkheid en op veel voldoening.

Structureel
Coevorden

Penningmeester Stedelijk Museum Coevorden

Stedelijk Museum Coevorden

Het bestuur van Stedelijk Museum Coevorden is op zoek naar een Penningmeester. Stedelijk Museum Coevorden is een echt belevingsmuseum, waar de bezoeker zelf op zoek kan naar verhalen over de geschiedenis van de vestingstad. Het museum is ondergebracht in een monumentaal pand, het Arsenaal. Wat ga jij doen? Als penningmeester ben je eindverantwoordelijk voor het financiële beheer, houd je toezicht op budgetten, en denk je proactief mee over financiële strategieën. Je werkt nauw samen met andere bestuursleden en draagt bij aan nieuwe initiatieven en besluitvorming. Dit krijg je ervoor terug • Gratis toegang tot het museum met één introducé; • Museumpas voor Drentse musea; • Personeelsactiviteiten en scholingsmogelijkheden; • Je komt te werken in een leuk, enthousiast bestuur dat doelgericht bezig is met het leiden van de museumorganisatie. Dit verwachten we van jou • Ervaring met financieel beheer; • Affiniteit met kunst en cultuur; • Je beheerst de Nederlandse taal, zowel in spraak als schrift; • Je bent flexibel ingesteld. Tijdsbesteding De tijdsbesteding omvat zeven tot acht bestuursvergaderingen op jaarbasis en maandelijks vier tot vijf uur ter ondersteuning van de directeur. Stedelijk Museum Coevorden erkent het belang en de noodzaak van diversiteit in de organisatie en streeft naar een evenwichtig samengesteld personeelsbestand, conform de Code Diversiteit & Inclusie. Interesse? Spreekt deze functie je aan? Dan komen wij graag met je in contact!

Structureel
Hoogeveen, Meppel, Hardenberg, Coevorden

Dierenhulpverlener op de Dierenambulance

D.A.R. Dierenambulance

DAR dierenambulance zoekt mensen... die het vak van dierenhulpverlener willen leren Als medewerker van DAR dierenambulance krijgen we nogal eens de vraag van mensen of het werken op een dierenambulance niet heel erg moeilijk is en vaak wordt daarbij de opmerking gemaakt dat ze dit werk nooit zouden kunnen doen, omdat ze het te zielig vinden om allerlei dieren van de straat te moeten halen en omdat ze bang zijn voor bloed en heftige beelden. Toch is de realiteit anders. Werkregio’s en meldposten Het werk wordt gedaan door een groep gedreven onbetaalde vrijwilligers verdeeld over meerdere meldposten. Vanuit de meldposten rijdt D.A.R. Dierenambulance Drenthe/IJsselland in de gemeenten; Coevorden, Hardenberg, Ommen, Hoogeveen, de Wolden, Westerveld, Meppel, Staphorst, Zwartewaterland en Steenwijkerland. De meldposten zijn gevestigd in Hoogeveen, Hardenberg en Meppel en samen beschikken deze meldposten over zes volledig uitgeruste dierenambulances en materieel. Parttime-job In feite heb je een parttime-job , waar het naast paraatheid en hulpvaardigheid aankomt op groepsbinding en teamspirit. Als medewerker van DAR dierenambulance heb je zeer afwisselend werk en ben je niet alleen bezig met het helpen van dieren in nood. Je helpt bijvoorbeeld ook met het verzorgen van dieren op de meldposten van DAR dierenambulance en rijdt ritten naar een dierenkliniek, bijvoorbeeld voor een eigenaar die geen auto heeft en waarvan de hond naar de dierenarts moet om de nagels te laten knippen en de entingen te krijgen. Tevens hebben we een speciaal team van vrijwilligers die dieren bij mensen thuis chippen, we geven voorlichting d.m.v. presentaties en we verzorgen maandelijkse cursussen voor de vrijwilligers. Opleidingen DAR dierenambulance heeft een uitgebreid opleidingspakket, bestaande uit diverse cursussen en trainingen. Deze zijn gratis voor de vrijwilligers van het korps. Onder cursussen verstaan wij een brede dieren EHBO cursus, bestaande uit meerdere modules, een training voor het veilig werken op snelwegen, theoriecursussen voor de administratie, praktijklessen over hoe je om kunt gaan met precaire situaties. Vooral binnen het eerste jaar betekent het vrijwilliger zijn een behoorlijke belasting, omdat je allerlei opleidingen moet volgen. Vrijwilligersschap is bij DAR dierenambulance dan ook niet vrijblijvend. Vrijwilliger worden DAR dierenambulance is op zoek naar mensen die opgeleid willen worden tot professioneel dierenhulpverlener. We werven mensen met de beste capaciteiten. Binnen DAR dierenambulance laten we ons niet leiden door culturele achtergrond, gender-identiteit, geloofsovertuiging, geaardheid of leeftijd. Profiel: ~ je bent minimaal 18 jaar ~ je bent in goede medische, fysieke en psychische conditie ~ je bent sociaal vaardig en beschikt over communicatieve vaardigheden ~ je bent minimaal twee dagdelen per week beschikbaar ~ je bent een teamspeler, stressbestendig en je hebt verantwoordelijkheidsbesef ~ je bent flexibel

Structureel
Coevorden

Vrijwilligers gezocht

Cosis Elemastraat 1A

Onze dagbesteding locatie aan de Elemastraat is op zoek naar vrijwilligers voor de volgende activiteiten: -Zwemmen -Wandelen -Puzzelen -Knutselen -Fietsen Of heb jij zelf leuke ideeën. Kom ze met ons delen. Ook mag je via [email protected] contact opnemen. Onze doelgroep is enorm veelzijdig en hecht veel waarde aan vrijwilligers. Hebben wij jullie interesse gewekt? Dan mag je ook bij ons dagcentrum binnen lopen en dan wordt je daar verder geholpen. U kunt ons hier vinden: Elemastraat 1 7741 CG Coevorden.

Structureel
Coevorden

Maatje/ bezoek of wandelvrijwilliger

Treant, locatie de Schutse

We zijn in woon zorg centrum de Schutse altijd op zoek naar vrijwilligers die iets kunnen betekenen voor bewoners. Als het mooi weer is en de zon schijnt, is het geweldig om naar buiten te gaan en een eindje te fietsen of te wandelen. Veel bewoners kunnen niet meer alleen op pad en kunnen een beetje begeleiding wel gebruiken. Maar ook een vrijwilliger die langs komt voor een gesprek en een praatje is van harte welkom. Nieuws horen en delen uit de stad, land en omgeving maken dat je deel uitmaakt van de maatschappij. Een vrijwilliger die een spelletje komt doen met een kopje koffie erbij is ook van harte welkom! We vinden het fijn als je als vrijwilliger sociaal, geduldig, enthousiast bent inlevingsvermogen hebt en je afspraken na komt. Meer informatie over de Schutse vind je op Treant.nl. We zijn blij met jou als vrijwilliger. Als vrijwilliger kun je rekenen op een jaarlijks etentje, een Kerstattentie, voordelige sportmogelijkheid en op veel voldoening.

Structureel