csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Fietsmaatjes

In en rondom de gemeente Badhoevedorp kun je heerlijk fietsen. Voor inwoners die minder mobiel zijn is die mooie omgeving helaas maar beperkt toegankelijk. Terwijl het juist dan extra fijn is om lekker naar buiten te gaan, in beweging te blijven en onder de mensen te zijn. Samen fietsen en genieten op een duofiets dat wil [website verborgen] ook mogelijk maken in Badhoevedorp en daarvoor zoekt zij enthousiaste vrijwilligers. Fietsmaatjes is al in Hoofddorp en Nieuw-Vennep succesvol actief. Fietsmaatjes is een landelijk initiatief dat iedereen die niet (meer) zelfstandig kan fietsen in staat stelt om samen met een fietsmaatje (fietsvrijwilliger) op een (elektrisch ondersteunde) duofiets op pad te gaan. Door Fietsmaatjes zijn mensen vaker buiten, meer in beweging, en krijgen ze meer sociale contacten. Samen lekker fietsen en genieten! Wie zoeken we? We zoeken enthousiaste mensen die willen helpen om Fietsmaatjes in Badhoevedorp op te zetten. Fietsmaatjes Haarlemmermeer begeleidt en helpt vrijwilligers met het opzetten van de lokale organisatie en beidt hulp bij fondsenwerving. Met een team van minimaal 4 mensen willen we Fietsmaatjes Badhoevedorp in de steigers zetten, zodat wij zo snel mogelijk fietsritjes kunnen maken. Wie zijn wij: Stichting Fietsmaatjes Haarlemmermeer is opgericht in 2022 en bestaat uit onbezoldigde vrijwilligers die tot doel heeft het samen fietsen op een duofiets in de gehele Haarlemmermeer mogelijk te maken. Na een succesvolle start in Hoofddorp en Nieuw Vennep met meer dan 50 gasten en 60 vrijwilligers willen wij aan de slag in in de dorpen Badhoevedorp en Vijfhuizen. Eerst meer weten? Kom naar de informatiebijeenkomst! Op maandag 22 januari 2024 om 19.30 uur organiseren we in het Dorpshuis in Badhoevedorp een informatiebijeenkomst. Iedereen die het leuk vindt om mede-initiatiefnemer te worden, is welkom! Kom meer te weten over Fietsmaatjes en proef de sfeer, dan kun je daarna bepalen of je ook actief wilt worden bij Fietsmaatjes. Meer informatie en/of aanmelden: Indien je meer informatie wilt of je aan wilt melden voor de informatiebijeenkomst stuur mij dan een bericht! Voor meer informatie raadpleeg onze website: of facebook account Fietsmaatjes Haarlemmermeer

Lees meer

structureel

Amsterdam, Haarlemmermeer

Activiteitenbegeleiding
Maatje, buddy & gezelschap

Beschrijving

In en rondom de gemeente Badhoevedorp kun je heerlijk fietsen. Voor inwoners die minder mobiel zijn is die mooie omgeving helaas maar beperkt toegankelijk. Terwijl het juist dan extra fijn is om lekker naar buiten te gaan, in beweging te blijven en onder de mensen te zijn. Samen fietsen en genieten op een duofiets dat wil [website verborgen] ook mogelijk maken in Badhoevedorp en daarvoor zoekt zij enthousiaste vrijwilligers.

Fietsmaatjes is al in Hoofddorp en Nieuw-Vennep succesvol actief. Fietsmaatjes is een landelijk initiatief dat iedereen die niet (meer) zelfstandig kan fietsen in staat stelt om samen met een fietsmaatje (fietsvrijwilliger) op een (elektrisch ondersteunde) duofiets op pad te gaan. Door Fietsmaatjes zijn mensen vaker buiten, meer in beweging, en krijgen ze meer sociale contacten. Samen lekker fietsen en genieten!

Wie zoeken we?
We zoeken enthousiaste mensen die willen helpen om Fietsmaatjes in Badhoevedorp op te zetten. Fietsmaatjes Haarlemmermeer begeleidt en helpt vrijwilligers met het opzetten van de lokale organisatie en beidt hulp bij fondsenwerving. Met een team van minimaal 4 mensen willen we Fietsmaatjes Badhoevedorp in de steigers zetten, zodat wij zo snel mogelijk fietsritjes kunnen maken.

Wie zijn wij:
Stichting Fietsmaatjes Haarlemmermeer is opgericht in 2022 en bestaat uit onbezoldigde vrijwilligers die tot doel heeft het samen fietsen op een duofiets in de gehele Haarlemmermeer mogelijk te maken. Na een succesvolle start in Hoofddorp en Nieuw Vennep met meer dan 50 gasten en 60 vrijwilligers willen wij aan de slag in in de dorpen Badhoevedorp en Vijfhuizen.

Eerst meer weten? Kom naar de informatiebijeenkomst!

Op maandag 22 januari 2024 om 19.30 uur organiseren we in het Dorpshuis in Badhoevedorp een informatiebijeenkomst. Iedereen die het leuk vindt om mede-initiatiefnemer te worden, is welkom! Kom meer te weten over Fietsmaatjes en proef de sfeer, dan kun je daarna bepalen of je ook actief wilt worden bij Fietsmaatjes.

Meer informatie en/of aanmelden:
Indien je meer informatie wilt of je aan wilt melden voor de informatiebijeenkomst stuur mij dan een bericht!

Voor meer informatie raadpleeg onze website: of facebook account Fietsmaatjes Haarlemmermeer

Praktische informatie

Locatie

Amsterdam, Haarlemmermeer

Bijzonderheden

Extra begeleiding mogelijk

Impact

Voor wie

Mensen die begeleid worden/wonen

Ouderen

Impactgebied

Sport & beweging

Categorie

Activiteitenbegeleiding
Maatje, buddy & gezelschap
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Fietsmaatjes

Woerden

Fietsen op een duofiets??

Fietsmaatjes

Wil jij je maatschappelijke stage op een actieve manier lekker in de buitenlucht invullen? Meld je dan aan bij Fietsmaatjes Woerden. Wij hebben 2 duofietsen en nemen o.a. bewoners van begeleid wonen Reinaerde mee op de fiets. Als je bij ons stage komt lopen ga jij met een bewoner op de duofiets en de coördinator van Fietsmaatjes neemt op de andere duofiets ook een bewoner mee. Met zijn vieren maken jullie een tochtje van 3 kwartier tot een uur in de omgeving van Woerden. De fietstijden zijn in overleg met de leerling, de bewoners en de coördinator. Interesse? Mail naar [email protected]

Structureel
Haarlemmermeer

Fietsmaatje voor de duofiets

Fietsmaatjes

Fietsmaatjes is bedoeld voor mensen die graag fietsen, maar dit alleen niet meer kunnen. Wij zoeken vrijwilligers die willen fietsen met mensen met een beperking. Dit gaat met name om fietsen in het weekend. Onze comfortabele duofietsen hebben elektrische trapondersteuning. De vrijwilliger fietst en stuurt, en de gast kan meetrappen als hij of zij dat wilt. Fietsmaatjes is plezier voor twee! Zowel gasten als vrijwilligers kunnen zich bij ons opgeven voor het maken van een proefrit, om te voelen hoe heerlijk het is om samen te fietsen. Mail ons voor meer informatie of voor een proefrit. De fiets staat in Hoofddorp centrum, het is de bedoeling dat je de fiets ophaalt, en dan naar de gast toegaat, om samen te gaan fietsen.

Structureel
Haarlemmermeer

Vrijwilliger voor PR van Fietsmaatjes

Fietsmaatjes

Stichting Fietsmaatjes Haarlemmermeer is opgericht in 2022 en wordt gevormd door, niet betaalde, vrijwilligers. Fietsmaatjes heeft tot doel het mogelijk maken dat mensen die niet meer zelfstandig kunnen of willen fietsen, te laten fietsen met een vrijwilliger (fietsmaatje) op een duofiets. Wij richten ons met name op ouderen, mensen met een (lichte) handicap of mensen met een tijdelijke blessure. Wij noemen deze mensen on ze gasten. De gast heeft de mogelijkheid om zelf mee te trappen en zit naast een fietsvrijwilliger die trapt en stuurt. Samen zijn zij elkaars Fietsmaatje Het doel is om de gasten fietstochten van circa 1 - 3 uur aan te bieden op een duofiets met elektrische trapondersteuning. trappen. Met deze wekelijkse of 2-wekelijks fietstochten ontstaan er unieke contacten zowel met elkaar als met passanten onderweg. Gasten blijven op deze manier betrokken bij de samenleving. Ook worden ze in de gelegenheid gesteld om op een ontspannen manier te bewegen in de buitenlucht wat hun gezondheid ten goede komt. Voor een deel van de gasten geldt ook dat het isolement van de gast doorbroken wordt. Voor haar inkomsten is Fietsmaatjes vrijwel volledig afhankelijk van donaties en giften en (nu nog) een subsidie van de gemeente Haarlemmermeer. Wij zijn op zoek naar een vrijwilliger die het voortouw neemt in de externe communicatie en PR. De uitvoering zal in samenwerking met de overige teamleden van de Stichting plaatsvinden. De activiteiten van onze PR & communicatievrijwilliger bestaan o.a. uit: - Verder professionaliseren van onze website, presence op sociale medio. - Coördineren en mede initiëren van externe communicatie en PR activiteiten. - Ontwikkelen van een communicatieplan en toezien op de uitvoering hiervan - Verzorgen periodieke nieuwsbrief voor onze vrijwilligers en externe belanghebbenden. - Genereren van publiciteit door bijv. persberichten. - Ontwikkelen van promotiemateriaal. Wie zoeken wij Wij zoeken een vrijwilliger die zelfstandig en pro-actief kan werken, over een PC beschikt en taalvaardig is. Het tijdsbeslag zal enkele uren per maand bedragen en de tijd is geheel naar eigen inzicht in te richten. Het bestuur van de Stichting wordt gevormd door een negental vrijwilligers. Met de vrijwilliger Communicatie & PR zullen wij overleggen of toetreding tot het bestuur op reguliere of ad-hoc basis gewenst is. Voor de uitvoering van de PR activiteiten kan de vrijwilliger altijd een beroep doen op de andere vrijwilligers van Fietsmaatjes.

Structureel
Coevorden, Hardenberg, Twenterand, Ommen, Dalfsen, Leeuwarden, Almelo, Hellendoorn, Midden-Groningen, Assen, Hilversum

Start een Fietsmaatjes locatie in jouw buurt

Fietsmaatjes

Met wie zou jij graag vrijwilligerswerk willen doen? Samen met een vriend(in) of je partner inzetten voor de mensen in jouw wijk, dorp of stad. Hoe leuk is dat? Stichting Fietsmaatjes Nederland streeft er naar dat iedereen in Nederland die niet meer kan fietsen, samen met een maatje fietsritten kan maken op een elektrisch ondersteunde duofiets. Dit is al mogelijk in 50 gemeenten verspreid over heel Nederland, en we hopen dat dit binnen 2 jaar zal groeien naar minimaal 60 gemeenten. De eerste stap? Kom alleen of samen naar onze online bijeenkomst! De komende informatiebijeenkomst staat woensdag 15 mei om 19:30 online ingepland. Onderwerp: hoe start je een eigen Fietsmaatjes locatie. Wij vertellen wie wij zijn, hoe Fietsmaatjes werkt en hoe je (samen) een eigen organisatie kan opzetten. Ook delen we tips voor het vinden van andere enthousiastelingen in jouw gemeente. Uiteraard is er ook gelegenheid voor vragen. Je kan je aanmelden via onze website of stuur een mailtje naar info@ (ons naam in het logo)

Structureel

Anderen bekeken ook

Deventer, Arnhem, Nijmegen, Amersfoort, Utrecht, Amsterdam, Haarlem, 's-Gravenhage, Rotterdam, Tilburg

Wandel mee tijdens de Nacht van de Vluchteling

NLvoorelkaar

Kun jij het je voorstellen? Dat je van de een op de andere dag alles moet achterlaten? En halsoverkop met je familie, je buren of soms helemaal alleen op de vlucht slaat naar een bestemming die nog onbekend is? 💔 Nog nooit waren zo veel mensen op de vlucht voor oorlog, conflict en onderdrukking. Door mee te lopen met de Nacht van de Vluchteling, zet jij je voor hen in: je vraagt op een positieve manier aandacht voor hun verhalen en laat jouw kilometers sponsoren. Hoe meer geld je ophaalt, hoe meer noodhulp we met elkaar kunnen bieden!! 💪🏼 Tijdens de 2023 editie met maar liefst 5500 deelnemers werd er ruim 1.3 miljoen euro opgehaald! Een fantastisch bedrag! Hiermee kond Stichting Vluchteling o.a. Soedanese vluchtelingen toegang geven tot schoon (drink)water en sanitaire voorzieningen. Ook verzorgden ze noodhulppakketen voor mensen die moesten vluchten voor de aardbeving in Turkije en Syrie en ondersteunenden ze met o.a. voeding in Ethiopie en Burkina Faso. Loop jij dit jaar ook mee? Schrijf je individueel in, met je familie, vrienden, sportclub, bedrijf of school. Klik op 'ik doe mee' zodat we je kunnen uitleggen hoe je kan kan meelopen!

15-06-2024 en 1 meer
Jongeren
Challenge
(kleine) groepen
Haarlem, Zandvoort, Dijk en Waard, Alkmaar, Bergen (NH.), Lisse, Den Helder, Schagen, Hollands Kroon, Purmerend, Zaanstad, Amsterdam, Velsen, Beverwijk, Heemskerk, Haarlemmermeer

Help ons met onze social media campagnes

Stichting Humblebees

Stichting Humblebees is een kleine Haarlemse stichting die zich inzet voor kinderen, jongeren en jong volwassenen met een (licht) verstandelijke beperking. Ieder weekend organiseren wij logeer weekenden vol met leuke activiteiten voor onze deelnemers en vrijwilligers. Wij zijn hard opzoek naar iemand die het leuk vindt om ons te helpen een social media campagne op te zetten. Iemand die handig is in het maken van leuke posts over onze weekenden en ons kan helpen bij het aan trekken van vrijwilligers en donaties. Ben jij die marketing of social media kenner en heb je een paar uurtjes over? Laat het ons weten en wordt onderdeel van ons leuke team!

Project
Jongeren
Haarlemmermeer, Lisse, Kaag en Braassem, Hillegom, Heemstede, Aalsmeer

Vrolijke matchmaker

Haarlemmermeervoorelkaar

Heb jij zin om bij te dragen aan het succes van ons platform: Haarlemmermeervoorelkaar en actief verbinding te maken tussen mensen en organisaties die op zoek zijn naar burenhulp en vrijwilligerswerk? Wat ga je doen? - Je helpt mensen en organisaties die op zoek zijn naar burenhulp of vrijwilligerswerk op weg. - Je neemt de telefoon aan en ontvangt mensen en organisaties op afspraak en tijdens onze inloop. - Je helpt mensen om zich aan te melden op de site en je helpt bij het formuleren van hun hulpvraag, interesses en aanbod. - Je helpt bij het zoeken en vinden van een hulpvraag of aanbod die bij hen past. - Je volgt de gebruikers, de geplaatste vraag en het aanbod op de site actief - Je monitort of hulpvraag of aanbod langere tijd open staat en speelt hier op in. - Jij maakt zowel op het platform als daarnaast de perfecte match voor onze doelgroep. - Overige werkzaamheden die passen bij wat jij graag doet! Wij zoeken iemand die: - Een of twee ochtenden per week beschikbaar is van 10.00 tot 12.30 uur. Andere tijden zijn bespreekbaar (op dit moment in ieder geval op maandag). - Minimaal voor een half jaar beschikbaar is. - Goed kan werken met de computer (beheer van het matchingsplatform, Excel, Word en Outlook). - De Nederlandse taal beheerst zowel schriftelijk als mondeling. - Goed zelfstandig kan werken. - Mensenkennis heeft, goed kan luisteren en representatief is. - Het leuk vindt om met mensen te communiceren en in gesprek te gaan, zowel telefonisch als persoonlijk tijdens onze inloop. - Stressbestendig is, om kan gaan met de hectiek van een kantoor omgeving. Wij bieden: - Een prettige werkplek. - Een fijn en gezellig team. - Reiskostenvergoeding naar ons kantoor in Hoofddorp voor de auto en fiets. - Trainingsmogelijkheden voor het team en via de VrijwilligersCentrale. - Koffie, thee, leuke collega’s en gezelligheid 😊. Lijkt het je leuk om bij ons team aan te sluiten? Stuur ons dan een bericht of bel even. Je bent welkom!

Structureel
Haarlemmermeer

Coördinatoren Humanitas

Humanitas Haarlemmermeer

De vereniging Humanitas is een landelijke vrijwilligersorganisatie. Onze vrijwilligers helpen mensen om op eigen kracht iets aan hun situatie te veranderen. Onze hulp is kosteloos en altijd in de buurt. We zijn er voor iedereen, ongeacht leeftijd, achtergrond of levensovertuiging. Wij geloven in de kracht van mensen en zijn er voor mensen die tijdelijk een steuntje in de rug kunnen gebruiken. De afdeling Haarlemmermeer van Humanitas is een van de 78 afdelingen en biedt met ruim 100 vrijwilligers tijdelijke ondersteuning bij eenzaamheid, rouw en verlies, thuisadministratie en in de financiële cafés. In totaal ondersteunen we op jaarbasis rond de 700 deelnemers. De coördinator Als vrijwillig coördinator ben je samen met de andere vrijwillige coördinatoren verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken binnen een activiteit/thema. Je bent verantwoordelijk voor het werven, selecteren, coachen en begeleiden van de vrijwilligers en je hebt regelmatig overleg met hen; Je voert intakegesprekken met potentiële deelnemers; Je maakt de meest passende match tussen deelnemer en vrijwilliger; Je geeft, samen met de portefeuillehouder uit het bestuur vorm aan scholing en deskundigheidsbevordering; Humanitas heeft een grote Humanitas academie met heel veel (on-line) cursussen Je bent de schakel tussen het bestuur en de vrijwilligers en vice versa; Je adviseert je portefeuillehouder binnen het bestuur over relevante ontwikkelingen op je aandachtsgebieden en initieert - waar nodig - nieuwe activiteiten; Je onderhoudt contacten met instanties die kunnen doorverwijzen en met samenwerkingspartners, je bezoekt de daartoe ingerichte netwerklunches. Wat we vragen Je hebt affiniteit met de kernwaarden van Humanitas; Je legt makkelijk contact; Je bent sociaal, gedreven en weet mensen te enthousiast te krijgen voor activiteiten; Je hebt een goede mondelinge- en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid; Je hebt organisatievermogen en houdt overzicht; Je bent gemiddeld 4 tot 6 uur per week beschikbaar; Je kan als teamspeler anderen motiveren; Je woont of werkt in - of je bent op een andere manier verbonden aan het werkgebied. Specifiek voor Financieel Café: Humanitas biedtiedere week op vier locaties (De Boskern in Hoofddorp; de bibliotheek in Nieuw-Vennep, de bibliotheek in Hoofddorp en in d'Oude Waterwolf in Vijfhuizen) gratis advies bij financiële vragen en je administratie. De hulp is laagdrempelig. Er wordt geen dossier opgebouwd. Specifiek voor Thuisadministratie Humanitas helpt mensen om hun financiën en administratie op orde te brengen en te houden als iemand door welke reden dan ook het overzicht is kwijt geraakt. Een vrijwilliger van Humanitas komt bij een deelnemer thuis en helpt iemand weer op weg door grip te krijgen op de eigen administratie. Wat bieden we Interessant en zinvol vrijwilligerswerk bij één van de grootste vrijwilligersorganisaties van Nederland; Een uitdagende functie in een dynamische werkomgeving binnen een enthousiast team van vrijwilligers; Een afdeling vol ambitie die er voor zorgt dat voor zo veel mogelijk inwoners het aanbod van Humanitas beschikbaar en bereikbaar is; Een introductieprogramma (via Humanitas Academie), workshops, trainingen en intervisie; Ondersteuning door één van de bestuursleden; Een WA-verzekering tijdens de uitoefening van je vrijwilligerswerk; Lidmaatschap van de vereniging Humanitas; Vergoeding van noodzakelijk gemaakte onkosten. Aanmelding Neem voor aanmelding en meer informatie contact met ons op.

Structureel
Haarlemmermeer

Coördinator SchuldHulpMaatje

SchuldHulpMaatje Haarlemmermeer

Voor onze snelgroeiende organisatie zoeken wij een extra coördinator (m/v). Je coördineert en bent (mede) verantwoordelijk voor de uitvoering van onze hulpverleningsactiviteiten. Je zoekt samen met het bestuur naar maatjes, doet de intake van hulpvragers en begeleidt de maatjes. Je inzet is gemiddeld 1 tot 2 dagdelen in de week. De coördinatoren vergaderen gemiddeld eens in de 4 weken (meestal 's avonds 2 uren). Voordat je aan de slag gaat volg je de 3-daagse training als maatje om daarna aan de vervolgtraining voor coördinatoren (1 1/2 dag) deel te nemen. In overleg kun je in de tussentijd alvast met één of meerdere ervaren maatjes praktijkervaring opdoen. Als je belangstelling hebt, kun je mailen naar [email protected] (Annelies Klokman). Er zijn profielschetsen aanwezig.

Structureel
Haarlemmermeer, Amsterdam, Haarlem

Word maatje van een toekomstige moeder

MeerWaarde Welzijn

Home-Start is er voor zwangere vrouwen. Er gebeurt zo veel als je zwanger bent en dan is het fijn om je vragen en ervaringen te delen. Dat kan bij een vrijwilliger van Home-Start die zelf ook moeder is. Kan jij goed luisteren naar een ander? En vind je het leuk om samen wat uit te zoeken ter voorbereiding op de baby? Vrijwilligers van Home-Start ondersteunen ouders door een luisterend oor te bieden en mee te denken. Jij kan een ander helpen voorbereiden op de komst van het kindje. Denk aan de babykamer, kleertjes, kraamzorg, opvang. Hoe fijn als een toekomstige moeder dat niet alleen hoeft te doen en zich zekerder voelt over het toekomstige ouderschap. Home-Start ondersteunt gezinnen met allerlei vragen over de kinderen en het ouderschap in gemeente Haarlemmermeer. Vrijwilligers komen 1x in de week bij een gezin thuis. Ze worden begeleid door een professionele coördinator van MeerWaarde. Neem gerust contact op voor meer informatie via: [email protected]

Structureel
Zandvoort, Haarlem, Haarlemmermeer, Heemskerk, Beverwijk, Velsen, Amsterdam, Zaanstad, Purmerend, Hollands Kroon, Schagen, Den Helder, Lisse, Bergen (NH.), Alkmaar, Dijk en Waard

Avontuurlijke begeleider logeerweekenden

Stichting Humblebees

Wij van Humblebees organiseren elk weekend leuke, avontuurlijke en gezellige logeerweekenden voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen met een licht verstandelijke of lichamelijke beperking. Onze weekenden vinden plaats op Center Parcs Zandvoort en worden altijd begeleid door een team van ervaren begeleiders. Daarnaast zijn we altijd op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die affiniteit hebben met de doelgroep en af en toe een weekend mee willen. Kom jij ons helpen de allerleukste weekenden te realiseren? Ook als je vanuit een opleiding vrijwilligersuren moet maken is het bij ons mogelijk deze snel in te vullen. Aangezien wij gehele weekenden organiseren is het mogelijk 36 uur vrijwilligerswerk af te tekenen na een weekend. Voor meer informatie kun je altijd vrijblijvend een bericht sturen. Hopelijk tot snel op een van onze weekenden!

Project
Jongeren
Haarlemmermeer

Vrijwilligers Welkom!

Humanitas Haarlemmermeer

Heb je er wel eens over gedacht om vrijwilliger te worden? En wil je graag iets voor een ander betekenen? Bij Humanitas maakt je hulp echt het verschil. Je helpt iemand om weer greep op zijn of haar leven te krijgen. Dat doen jullie samen. En jij wordt op jouw beurt bijgestaan door een coördinator die je persoonlijk begeleidt. Heb jij een paar uur per week de tijd om een ander te helpen? Meld je dan aan als vrijwilliger bij Humanitas Haarlemmermeer! Bericht ons via de website voor meer informatie WAT KUN JE DOEN? Als vrijwilliger help je bijvoorbeeld iemand met het op orde krijgen van de financiën, het aangaan en behouden van sociale contacten of het verwerken van het verlies van een partner of familielid. SCHOLING Bij Humanitas ga je altijd goed voorbereid aan de slag. Je volgt een basisscholing en woont een introductiebijeenkomst bij. Zo nodig krijg je ook één of meerdere vervolgtrainingen. Daarnaast krijg je persoonlijke begeleiding van een coördinator. Bij hem of haar kun je met al je vragen terecht. Tijdens terugkombijeenkomsten kun je kennismaken met andere vrijwilligers en ervaringen uitwisselen. WAT HEB JE ER ZELF AAN? Werken als vrijwilliger bij Humanitas levert je veel op. Allereerst natuurlijk de voldoening dat je een ander kunt helpen. Maar het werk draagt ook bij aan je eigen ontwikkeling. Door de scholing die je krijgt en het werk dat je doet, leer je veel bij. Daarnaast ontmoet je nieuwe mensen. WAT MOET JE KUNNEN? Het is belangrijk dat je enthousiast bent, interesse hebt in mensen en goed kunt luisteren. Je hoeft geen specifieke opleiding te hebben. Voor de activiteiten Financieel Café en Thuisadministratie is een financiële of administratieve achtergrond mooi meegenomen. WAT IS VERDER NOG BELANGRIJK? Je spreekt met de coördinator af hoeveel tijd je beschikbaar hebt en wanneer. Voordat je start met je Vrijwilligerswerk vraagt Humanitas een Verklaring omtrent gedrag aan. MEER INFORMATIE kun je vinden op onze website Humanitas haarlemmermeer

Structureel
Haarlemmermeer

Ben jij ons nieuwe bestuurslId ?

SchuldHulpMaatje Haarlemmermeer

We zoeken verschillende bestuursleden. De 3 profielen waarvoor we zoeken: Voorzitter SchuldhulpMaatje, Ondersteuning van coördinatoren en maatjes, Fondswerving en PR. De huidige bestuursleden zijn flexibel en kunnen ook ander taken op zich nemen. We vergaderen 6 keer per jaar. Afhankelijk van de functie is de inzet gemiddeld 1 avond per 1 of 2 weken. Als je belangstelling hebt, kun je mailen naar [email protected] (Annelies Klokman). Er zijn profielschetsen aanwezig.

Structureel
Haarlem, Dijk en Waard, Alkmaar, Bergen (NH.), Lisse, Den Helder, Schagen, Hollands Kroon, Purmerend, Zaanstad, Amsterdam, Velsen, Beverwijk, Heemskerk, Zandvoort, Haarlemmermeer

Stichting Humblebees zoekt vrijwilligers!

Stichting Humblebees

Stichting Humblebees is een jonge organisatie die zich inzet voor kinderen, jongeren en jongvolwassenen met een beperking en hun families. Dit doen wij door 45 keer per jaar compleet verzorgde logeerweekenden te organiseren op Center Parcs te Zandvoort met de meest avontuurlijke en uiteenlopende activiteiten. Wij zoeken spontane, enthousiaste en gezellige mensen die de deelnemers willen begeleiden bij hun dagelijkse routine en natuurlijk tijdens een van onze vele uitstapjes en activiteiten. De weekenden vinden plaats op Zandvoort van vrijdagmiddag tot zondagavond en zijn compleet verzorgd. Accommodatie, eten, drinken, deelname aan alle activiteiten en reiskostenvergoeding zijn inbegrepen. Als vrijwilliger word jij aangestuurd door de coördinerend begeleider van het weekend en werk je nauw samen met stagiaires en andere vrijwilligers om het een geweldig weekend voor iedereen te maken! Enthousiast geworden? Stuur ons een berichtje hier en hopelijk zien we jou snel op een van onze weekenden!

Project
Jongeren