csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Individueel Energiecoach (vrijwilliger)

'Je komt direct in contact met de Rotterdamse huishoudens, en kan ze direct helpen om energie te besparen. Ontzettend dankbaar om te zien wat voor een verschil je kan maken met je bezoeken, en ideaal om je agenda zelf in te kunnen plannen.' – Individueel energiecoach Je belt een huishouden op die zich heeft aangemeld bij de Energiebank Rotterdam. Je maakt een afspraak om bij ze langs te komen, wanneer het jou uitkomt. Als individueel energiecoach help je het huishouden met zo’n drie tot vijf bezoeken aan huis om bewust te worden van hun energieverbruik en te stimuleren om energie te besparen. Bij de laatste afspraak overhandig je een gratis pakket met energiebesparende producten en help je ze om het te installeren. Als energiecoach hoef je geen techneut te zijn. Je bepaalt zelf hoeveel huishoudens je wilt begeleiden, en wanneer je je afspraken met deze huishoudens inplant. Zo ben je geheel in beheer van je eigen agenda! Of je nu één of vijf huishoudens begeleidt: je bent welkom! Wil je ook aan de slag als individueel energiecoach, en huishoudens direct helpen om grip te krijgen op hun energiekosten? Meld je dan nu aan!

Lees meer

structureel

Capelle aan den IJssel, Lansingerland, Rotterdam

Maximaal 2 deelnemers

Begeleiding & coaching
Klussen binnen
Hulp bij armoede

Beschrijving

'Je komt direct in contact met de Rotterdamse huishoudens, en kan ze direct helpen om energie te besparen. Ontzettend dankbaar om te zien wat voor een verschil je kan maken met je bezoeken, en ideaal om je agenda zelf in te kunnen plannen.' – Individueel energiecoach

Je belt een huishouden op die zich heeft aangemeld bij de Energiebank Rotterdam. Je maakt een afspraak om bij ze langs te komen, wanneer het jou uitkomt. Als individueel energiecoach help je het huishouden met zo’n drie tot vijf bezoeken aan huis om bewust te worden van hun energieverbruik en te stimuleren om energie te besparen. Bij de laatste afspraak overhandig je een gratis pakket met energiebesparende producten en help je ze om het te installeren. Als energiecoach hoef je geen techneut te zijn.

Je bepaalt zelf hoeveel huishoudens je wilt begeleiden, en wanneer je je afspraken met deze huishoudens inplant. Zo ben je geheel in beheer van je eigen agenda! Of je nu één of vijf huishoudens begeleidt: je bent welkom!

Wil je ook aan de slag als individueel energiecoach, en huishoudens direct helpen om grip te krijgen op hun energiekosten? Meld je dan nu aan!

Praktische informatie

Eenmalig 1 tot 5 uur

Het mag ook elke maand of een aantal keer! Geef je voorkeur aan in je bericht!

Locatie

Capelle aan den IJssel, Lansingerland, Rotterdam

Maximaal aantal deelnemers

Maximaal 2 deelnemers

Bijzonderheden

Geschikt voor (kleine) groepen

Impact

Impactgebied

Duurzaamheid & milieu
Sociaal & welzijn

Categorie

Begeleiding & coaching
Klussen binnen
Hulp bij armoede
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Samen 010

Rotterdam

Tijd voor een goed gesprek?

Samen 010

Houd je van een goed gesprek? Heb je een beetje tijd over (gemiddeld anderhalf uur per twee weken) en heb je affiniteit met ouderen? Dan kun je waarschijnlijk veel betekenen als vrijwilliger bij Motto. MOTTO staat voor Meelevende Ondersteuning ten behoeve van Thuiswonende Ouderen. Voor Motto in Prins Alexander en Delfshaven zijn we op zoek naar vrijwilligers die in staat zijn een goed gesprek te voeren over levensvragen en zingeving. Als vrijwilliger van Motto bezoek je een oudere thuis. De ouderen die worden bezocht hebben aangegeven dat ze behoefte hebben aan een gesprekspartner voor goede gesprekken. Alle nieuwe vrijwilligers krijgen bij aanvang een training op het gebied van zingeving, levensvragen en gespreksvaardigheden. Ben je geïnteresseerd? Wil je meer weten? Stuur me dan een berichtje. Ik zie het graag tegemoet.

Structureel
Rotterdam

Gastheer/vrouw bij Logeerhuis de Buren

Samen 010

Bij Logeerhuis De Buren zorgt een team van enthousiaste vrijwilligers o.l.v. van twee parttime coördinatoren voor een rustig, gezellig en comfortabel verblijf. Hier kunnen mensen logeren die bijvoorbeeld na een ziekenhuisopname naar huis mogen, maar niet in aanmerking komen voor een indicatie zorg met verblijf. Wanneer thuis ondersteuning en hulp ontbreken, kan iemand gebruik maken van het logeerhuis om daar aan te sterken, te revalideren en te reactiveren in een huiselijke omgeving. Het logeerhuis biedt ook ondersteuning bij mantelzorg. Logeerhuis De Buren heeft 14 kamers. Er zijn 8 bedden voor herstelgasten en 6 voor respijtgasten. Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die als gastheer/gastvrouw bij ons het team komt versterken. Als gastheer/vrouw vervul je een centrale rol in het logeerhuis. Wij vinden het belangrijk dat je behulpzaam, vriendelijk en begripvol bent naar onze gasten. Je taken zijn: - ontbijt en lunch verzorgen - de was verzorgen - koffie en thee schenken - praatje maken met de gasten Je wordt goed ingewerkt in een fijne, huiselijke en schone werkomgeving op een mooie locatie. Parttime vrijwilligerswerk: 4 uur per week Arbeidsvoorwaarden: - Reiskostenvergoeding - Werkschema: Flexibel werkrooster

Structureel
Rotterdam

Vrijwilligers met hart voor kinderen gezocht!

Samen 010

Wat is Donderdag Bijzonderdag en Vrijdag Xtra Bijzonderdag? Donderdag Bijzonderdag (kinderen van 6 t/m 10 jaar) en Vrijdag Xtra Bijzonderdag (kinderen van 11 t/m 14 jaar) is een project voor kinderen die afkomstig zijn uit een gezin met een minimuminkomen waar wij elke schoolvakantie een leuk dagje uit aanbieden, zodat zij na de vakantie ook iets te vertellen hebben op school. We gaan bijvoorbeeld naar Duinrell, het museum of doen iets sportiefs. De activiteit is overdag op donderdag of vrijdag. Meld je snel aan voor de zomervakantie!! Waar houd jij je mee bezig? Als vrijwilliger bezorg je de kinderen een leuke dag en daarmee een mooie herinnering! - Je haalt de kinderen op bij één van de verzamelpunten in de stad en reist met hen naar de locatie. - Je krijgt daarna een groepje kinderen die jij die dag wat extra aandacht geeft. - Je brengt de kinderen aan het eind van de dag weer terug naar het verzamelpunt. Wie zoeken wij? - Vrijwilligers die zich willen inzetten om kinderen die niet op vakantie kunnen een leuke schoolvakantie te kunnen geven. - Je hebt affiniteit met kinderen en weet ze aan te spreken op hun gedrag. - Je hebt inlevingsvermogen, bent sociaal en communicatief vaardig. - Je bent in de schoolvakanties beschikbaar op de donderdag of op de vrijdag. Wat zit er in voor jou? - Je reiskosten en toegang tot alle activiteiten wordt vergoed. - Je bent nuttig bezig. - Ben je in bezit van een VOG? Zo niet, dan kunnen wij vanuit Samen 010 dat gratis voor je aanvragen. Wil je meer weten? Aanmelden? Ben je na het lezen van deze vrijwilligersvacature enthousiast geworden en wil je jouw tijd en energie als vrijwilliger inzetten voor Donderdag Bijzonderdag Junior of Vrijdag Xtra Bijzonderdag? Neem dan contact op met Maria

Project
Jongeren
Rotterdam

Briljante ideeën; hoe kom je erop?

Samen 010

Vind jij het leuk om activiteiten te organiseren? Heb jij ideeën voor kinderuitjes in en rondom Rotterdam? Als dat zo is, dan zijn wij op zoek naar jou om ons team te versterken. Wij zijn van Stichting Samen 010 en hebben een project voor kinderen en tieners dat heet Donderdag Bijzonderdag & Vrijdag Xtra Bijzonderdag. In Rotterdam hebben niet alle ouders de financiële middelen om hun kinderen leuke activiteiten te bieden wanneer ze vakantie hebben. Daarom organiseren we tijdens alle schoolvakanties op de donderdag en vrijdag gratis leuke uitstapjes: de Donderdag Bijzonderdag voor kinderen van 6 t/m 10 jaar en de Vrijdag Xtra Bijzonderdag voor tieners van 11 t/m 14 jaar. Samen met onze vrijwilligers bezorgen we de kinderen een leuke dag. Wij hebben een kernteam binnen ons project waar vrijwilligers bij elkaar komen om ideeën uit te wisselen over het project. Er wordt met elkaar overlegd, er wordt een planning opgesteld en uitgevoerd. Wij komen vrijwilligers tekort in ons kernteam en daarom zijn we naarstig op zoek naar iemand die het werk komt verlichten. Vind je het ook leuk om met de kinderen op stap te gaan? Lees dan onze vacature met als onderwerp: "Vrijwilligers met hart voor kinderen gezocht!" Vind jij het interessant om in zo’n team te zitten? Ben jij creatief, flexibel en je kan goed samenwerken? Neem dan contact met mij op en kan ik je meer hierover vertellen. Met vriendelijke groet, Maria Coördinator Donderdag & Vrijdag Xtra Bijzonderdag

Project
Jongeren
Capelle aan den IJssel

Maatje / gespreksvrijwilliger

Samen 010

Als maatje/ gespreksvrijwilliger ga je om de week bij een vaste oudere thuis op bezoek. Een bezoek van een uur a 1,5 uur per twee weken. Dus tijdsbesteding 4 uur in de maand. Als vrijwilliger heb je veel zelfstandigheid. Je mag zelf met de oudere afspreken wanneer je komt. Je bouwt een vertrouwensband op die ruimte geeft aan de oudere om te praten over wat hen bezig houdt. Levensvragen die naar boven komen. Met als doel de oudere te helpen op een gezonde manier zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven wonen. Zingeving speelt hierin een belangrijke rol. Onbewust is iedereen op zoek naar zin: alledaagse zin en diepere zin. Als vrijwilliger wordt je goed begeleidt, maak je deel uit van een groep vrijwilligers, die om de 2 maanden bij elkaar komen. Om elkaar te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren. Als waardering voor je vrijwilligerswerk, trakteren we je op een jaarlijks uitje, kleine attenties en de mogelijkheid interessante workshops en bijeenkomsten bij te wonen. Motto brengt mensen bij elkaar die op eenvoudige wijze veel voor elkaar kunnen betekenen. Heb je interesse en denk je dat dit bij je past, neem contact met me op.

Structureel
Jongeren
Rotterdam

Energiecoach Informatiepunten (vrijwilliger)

Samen 010

Ben jij klaar om een verschil te maken in Rotterdam? Heb je een passie voor duurzaamheid en wil je graag bijdragen aan een groenere toekomst? Dan is dit jouw kans om deel uit te maken van ons team als vrijwillige energiecoach bij onze informatiepunten! Als energiecoach bij de Energiebank Rotterdam ben je het gezicht van onze organisatie. Je zult mensen helpen met vragen over alles wat met energie te maken heeft. Of het nu gaat om besparingstips, inzicht geven in energienota of hulp bij energiebesparende maatregelen, jij staat klaar om mensen te woord te staan en ze de juiste richting op te wijzen. Maar dat is niet alles! Als vrijwillige energiecoach krijg je de vrijheid om onze informatiepunten te laten groeien en netwerken op te bouwen in Rotterdam. Je komt op een laagdrempelige manier in contact met Rotterdammers en leert precies wat er speelt in de stad. Het is een geweldige kans om een diverse groep mensen te ontmoeten en direct bij te dragen aan hun welzijn. Bovendien bieden we jou een uitgebreide training aan, zodat je goed voorbereid aan de slag kunt als energiecoach. Of je nu al ervaring hebt in de energiebranche of gewoon enthousiast bent om iets nieuws te leren, we verwelkomen alle achtergronden en niveaus van ervaring. Het belangrijkste is jouw motivatie om anderen te helpen en je passie voor duurzaamheid! - Elke dinsdag bij de Centrale Bibliotheek van 14.00 tot 16.00 uur - Elke woensdag bij Speeltuinvereniging Het Lage Land van 14.00 tot 16.00 uur - Elke 1e donderdag bij Huis van de Wijk Lombardijen van 09.30 tot 12.00 uur - Elke 1e maandag van de maand bij Huis van de Wijk Grote Hagen van 10.00 tot 12.00 uur - Elke 2e donderdag van de maand bij de Bibliotheek IJsselmonde van 11.30 tot 13.30 uur Wil je ook aan de slag als energiecoach bij informatiepunten, en huishoudens direct helpen om grip te krijgen op hun energiekosten? En ben je minimaal 1x per maand beschikbaar op een van bovenstaande dagen? Meld je dan nu aan!

Structureel
Jongeren
Rotterdam

Groep energiecoach (vrijwilliger)

Samen 010

'Het is mooi om te zien hoe levendig het onderwerp is onder de mensen, en de discussie met elkaar aan te gaan over energie besparen. Elk huishouden, en daarmee ook elke groep is zo anders. Het is geweldig dat je als groep elkaar kan inspireren en (blijven) motiveren om energie te besparen, iedereen op de manier wat bij hun huishouden past.' – Groep energiecoach De Energiebank Rotterdam belt je op dat er zich een nieuwe groep heeft aangemeld voor groep coaching en checkt bij jou of je beschikbaar bent. Jij mag de groep gaan coachen! Je vindt het leuk om voor een groep te staan en mensen te enthousiasmeren over energie besparen. De groep coaching is verdeeld over 3 bijeenkomsten van ongeveer 1,5 uur, waarbij je met de groep op een interactieve manier aan de slag gaat met wat zij zelf kunnen doen om hun eigen energierekening te verlagen. Tijdens de laatste sessie overhandig je een gratis pakket met energiebesparende producten en leg je uit hoe ze deze zelf kunnen installeren. Een groep coaching bestaat uit drie sessies van 1,5 uur. Je komt in een pool terecht van verschillende groep energiecoaches, en kijken samen met jou of het uitkomt! Wil je ook aan de slag als groep energiecoach, en huishoudens direct helpen om grip te krijgen op hun energiekosten? En ben je minimaal 3x per maand voor 1,5 uur beschikbaar? Meld je dan nu aan!

Structureel
Rotterdam

Gespreksmaatje in Kralingen-Crooswijk

Samen 010

Kun je goed luisteren en heb je wat levenservaring? Dan is het project ‘Motto’ vast iets voor jou. Bij Motto zijn we er voor oudere wijkbewoners die behoefte hebben aan een luisterend oor. De opzet is dat deze mensen regelmatig bezoek krijgen van een vaste vrijwilliger. Daardoor heeft men een steun in de rug, en dit komt vaak echt van pas. Sinds onze start in 2018 hebben we al veel ouderen blij kunnen maken. Ook organiseren we groepsgesprek in de wijk. Er is een fijne groep gemotiveerde vrijwilligers. Zin en tijd om deze groep te versterken? Je bent van harte welkom. Een groot pluspunt: elke vrijwilliger wordt goed ondersteund. Bijvoorbeeld door een handige basistraining, en door de bijeenkomsten van de vrijwilligersgroep. Mirjam (van Samen 010) begeleidt alles. Interesse, meer weten, jezelf aanmelden voor ‘Motto Kralingen-Crooswijk’? Stuur dan een berichtje of bel met Mirjam.

Structureel
Rotterdam

Gesprek met moslim-oudere Kralingen-Crooswijk

Samen 010

Kun je goed luisteren en heb je wat levenservaring? Dan is het project ‘Motto’ vast iets voor jou. Bij Motto zijn we er voor oudere wijkbewoners die behoefte hebben aan een luisterend oor. De opzet is dat deze mensen regelmatig bezoek krijgen van een vaste vrijwilliger. Daardoor heeft men een steun in de rug, en dit komt vaak echt van pas. Motto is er ook voor migranten-ouderen. Daarom zoeken we nog enkele vrijwilligers met een Turkse of Marokkaanse achtergrond. Wat heb je nodig? Tijd en aandacht, interesse in ouderen, kunnen meeleven. En wat krijg je ervoor terug? Mooie contacten, verdieping voor jezelf, fijne mede-vrijwilligers waarmee je geregeld samenkomt. Mirjam Heikens (van Samen 010) begeleidt alles. Interesse, meer weten, jezelf aanmelden voor ‘Motto Kralingen-Crooswijk’? Stuur dan een berichtje of bel met Mirjam.

Structureel
Rotterdam

Samen010 zoekt vrijwilliger Geld & Gezin

Samen 010

Voor ons vrijwilligersproject Geld & Gezin zijn wij op zoek naar vrijwilligers! Geld & Gezin helpt gezinnen met financiële zorgen door ze te koppelen aan een getrainde vrijwilliger. Deze biedt sociale en praktische ondersteuning om het gezin (weer) grip te laten krijgen op de financiën én heeft daarbij specifiek aandacht voor de kinderen in het gezin. Is het iets voor jou? - Je wilt je inzetten voor gezinnen met kinderen en financiële zorgen; - Je bent iemand die goed in beeld heeft wat een gezin en in het bijzonder de kinderen nodig hebben; - Je bent 2 á 3 uur per week beschikbaar; Wat vragen we van je? - Een kennismakingsgesprek; - Een VOG (kosteloos); - Iedere 6 à 7 weken een intervisie met andere vrijwilligers; - Bijscholing 2 dagdelen per jaar. Wat bieden wij? - Goede begeleiding door de coördinator; - Een basistraining van 2 dagen en een extra training van 1 dag; - Een beperkte onkostenvergoeding. Meer informatie? Neem contact op met Carla of Rukiye coördinatoren Geld & Gezin.

Structureel
Rotterdam

Budgethulp voor gezinnen

Samen 010

Eén op de vijf kinderen in Rotterdam groeit op in armoede. Jij kan een groot verschil maken door maatje te worden van een gezin met financiële zorgen. Hoe? Door sociale en praktische ondersteuning te geven. Je helpt ouders op weg hun financiën op orde te krijgen en hebt specifiek aandacht voor de behoeften van het kind en het vergroten van hun wereld. Denk aan het helpen op zoek te gaan naar een sportvereniging en de bijbehorende toeslagen die aangevraagd kunnen worden, het leren omgaan met zakgeld, of het aanvragen van een laptop voor school. Wij zorgen voor een passende match met een gezin en ondersteunen je waar nodig. Ook krijg je: - Een basistraining van 2 dagen en een extra training van 2 dagdelen; - 2x per jaar bijscholing - Iedere 6 à 7 weken een intervisie met andere vrijwilligers; - Een beperkte onkostenvergoeding. Wij vragen: - Een VOG (kosten worden vergoed); - Beschikbaarheid van een aantal uur per week, wanneer het jou uitkomt; - Aanwezigheid bij de trainingen en intervisiebijeenkomsten. Ben je nieuwsgierig geworden? Neem contact op met Rukiye of Carla; coördinatoren Geld & Gezin van Samen 010.

Structureel
Rotterdam

Samen010 zoekt verschilmakers voor gezinnen!

Samen 010

Eén op de vijf kinderen in Rotterdam groeit op in armoede. Jij kan een groot verschil maken door maatje te worden van een gezin met financiële zorgen. Hoe? Door sociale en praktische ondersteuning te geven. Je helpt ouders op weg hun financiën op orde te krijgen en hebt specifiek aandacht voor de behoeften van het kind en het vergroten van hun wereld. Denk aan het helpen op zoek te gaan naar een sportvereniging en de bijbehorende toeslagen die aangevraagd kunnen worden, het leren omgaan met zakgeld, of het aanvragen van een laptop voor school. Wij zorgen voor een passende match met een gezin en ondersteunen je waar nodig. Ook krijg je: - Een basistraining van 2 dagen en een extra training van 2 dagdelen; - 2x per jaar bijscholing - Iedere 6 à 7 weken een intervisie met andere vrijwilligers; - Een beperkte onkostenvergoeding. Wij vragen: - Een VOG (kosten worden vergoed); - Beschikbaarheid van een aantal uur per week, wanneer het jou uitkomt; - Aanwezigheid bij de trainingen en intervisiebijeenkomsten. Ben je nieuwsgierig geworden? Neem contact op met Rukiye of Carla; coördinatoren Geld & Gezin van Samen 010

Structureel
Rotterdam

Budgethulp voor gezinnen in financiële nood!

Samen 010

Eén op de vijf kinderen in Rotterdam groeit op in armoede. Jij kan een groot verschil maken door maatje te worden van een gezin met financiële zorgen. Hoe? Door sociale en praktische ondersteuning te geven. Je helpt ouders op weg hun financiën op orde te krijgen en hebt specifiek aandacht voor de behoeften van het kind en het vergroten van hun wereld. Denk aan het helpen op zoek te gaan naar een sportvereniging en de bijbehorende toeslagen die aangevraagd kunnen worden, het leren omgaan met zakgeld, of het aanvragen van een laptop voor school. Wij zorgen voor een passende match met een gezin en ondersteunen je waar nodig. Ook krijg je: - Een basistraining van 2 dagen en een extra training van 2 dagdelen; - 2x per jaar bijscholing - Iedere 6 à 7 weken een intervisie met andere vrijwilligers; - Een beperkte onkostenvergoeding. Wij vragen: - Een VOG (kosten worden vergoed); - Beschikbaarheid van een aantal uur per week, wanneer het jou uitkomt; - Aanwezigheid bij de trainingen en intervisiebijeenkomsten. Ben je nieuwsgierig geworden? Neem contact op met Rukiye of Carla; coördinatoren Geld & Gezin van Samen 010.

Structureel
Rotterdam

Gespreksmaatjes gezocht!

Samen 010

Ben jij een maatje met hart en ziel? Heb je niet alleen een luisterend oor maar ook een liefdevol hart voor mensen die het even niet meer zien zitten? Dan ben jij een geschikte vrijwilliger voor MOTTO IJsselmonde. MOTTO staat voor Meelevende Ondersteuning Ten behoeve van Thuiswonende Ouderen en is al meer dan 15 jaar actief in IJsselmonde. Wij zetten ons in om ouderen (ca. 55+) die erg eenzaam zijn of het even niet meer zien zitten te ondersteunen. Eenzaamheid of vragen over het leven ontstaan op verschillende momenten in het leven. Wij bieden hierbij een luisterend oor. En we zoeken jou! Kun jij luisteren naar de vraag onder de vraag? Kan je met hart en ziel meevoelen met mensen? Heb je geleerd grenzen te stellen en kun je tegelijk nabij zijn? Vind je het fijn om mensen te bezoeken, om het gesprek aan te gaan en soms iets te ondernemen? Dan is MOTTO misschien wel iets voor jou. - We zoeken mensen die minimaal 4 uur per maand beschikbaar willen stellen. - Jongeren zijn ook uitdrukkelijk welkom. Voor jou zelf levert het mooie contacten op mensen, die veel levensverhalen hebben.Je mag delen in de bijzondere ervaringen die mensen hebben gehad. Jij kunt bijdragen bij aan het (sociaal) welzijn van mensen die het even niet zien zitten.De mensen die je ontmoet zijn jou dankbaar dat je naar hen wilt luisteren. Als MOTTO-organisatie van de stichting Samen010 bieden wij een cursus van drie dagdelen, intervisiebijeenkomsten met ontwikkelthema's en jaarlijks enkele vrijwilligersactiviteiten. Van harte welkom!

Structureel
Rotterdam

Zin in Klussen? Kom bij de SJET!

Samen 010

Hartelijk welkom op de locatie Bandeloodijk 250-252! Een speciale plek voor oudere mannen die graag nog wat klussen. Voor zichzelf bezig zijn met hout, ijzer of ander materiaal of samen bijzondere dingen bedenken, maken en elkaar wat opvrolijken. Deze werkplaats noemen we 'de SJET'. We zijn nog op zoek naar enkele begeleiders voor deelnemers. Misschien iets voor u of jou? Ben je zelf een (oudere) man? Heb je (vroeger) veel met je handen gewerkt? Heb je technisch inzicht? Ben je ergens handig mee? Of kun je goed met mensen omgaan en ben je dinsdags of donderdags regelmatig beschikbaar? Neem dan contact op om verder te praten! De SJET is nu in ontwikkeling en onze uitdaging is om 'Zin in Klussen' een vaste plek in IJsselmonde te gaan geven. Doe je mee? Reageer en hopelijk tot ziens. M.vr.gr. Kees

Structureel
Rotterdam

Gespreksmaatjes voor thuiswonende ouderen

Samen 010

Motto (Meelevende Ondersteuning Ten behoeve van Thuiswonende Ouderen) is een project rondom zingeving en levensvragen van vrijwilligersorganisatie Samen 010. Voor het gebied Hillegersberg-Schiebroek is Motto op zoek naar vrijwilligers om zo eens in de twee weken thuiswonende ouderen te bezoeken en met hen te praten over zorgen, vragen, verlangens en andere zaken in het leven die voor hen van belang zijn. Kortom, voor regelmatig oprechte aandacht en een goed gesprek. Als vrijwilliger maak je deel uit van een team betrokken mensen met hart voor kwetsbare ouderen en een voorkeur voor diepgang in gesprekken. Je wordt bovendien goed getraind en begeleid; je leert hoe je een gesprek op gang brengt, passende vragen stelt en krijgt inzicht in diverse levensvragen waar mensen mee zitten. Je komt geregeld bij elkaar met andere vrijwilligers om ervaringen uit te wisselen en van elkaar te leren. Kun jij goed luisteren, heb je affiniteit met ouderen en heb je een paar uur in de maand tijd? Dan komt Motto graag met jou in contact! Ik zie uit naar je bericht!

Structureel
Capelle aan den IJssel

Helpen met thuisadministratie

Samen 010

Met een paar uur per week maak jij het verschil voor mensen die hun financiële administratie weer op orde willen brengen! Voor ons project in Capelle aan den IJssel zijn we op zoek naar enthousiaste vrijwilligers. Als Budgetmaatje ga je bij de hulpvrager thuis aan de slag (je kiest zelf welke dag en tijdstip het beste voor jou uitkomt) om samen de financiële administratie weer op orde te krijgen. Een traject kan enkele maanden tot maximaal 2 jaar duren. De hulp kan bestaan uit het openen van enveloppen, administratie ordenen, een lijst van schuldeisers maken, samen betalingsregelingen afspreken, papieren in orde maken voor de Schuldhulpverlening, een overzicht van inkomsten en uitgaven maken etc. Ben je geïnteresseerd? Vind je het leuk om mensen te coachen? Ben je een aantal uur per week beschikbaar? Mooi! Wij geven je een basistraining, leren je coachen en ondersteunen je door begeleiding van een coördinator, bijscholing en intervisiebijeenkomsten. Meer weten of je aanmelden? Stuur ons een berichtje! Anetta en Jony Coördinatoren Budgetmaatjes Capelle

Structureel

Anderen bekeken ook

Rotterdam

Speeltuinvrienden

Buurt- en Speeltuinwerk Rotterdam (BSW)

Rotterdam telt ruim 50 speeltuinen, deze speeltuinen maken het mogelijk dat wekelijks honderden kinderen op een leuke en veilige plek kunnen spelen. De speeltuinen zijn een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en waar mooie vriendschappen ontstaan. Speeltuinen hebben regelmatig grote klussen waar jij en je collega's/ vrienden kunnen bijdragen aan een mooier Rotterdam. Help mee bij een onderhoudsbeurt van het clubgebouw, het organiseren van een grote kinderactiviteit of het vergroenen van de speeltuin. Er zit altijd een speeltuin bij jullie in de buurt. Dus heb je zin en tijd om met een groepje aan de slag te gaan? Neem dan contact met ons op en wij zoeken een leuke klus voor jullie uit. Namens de kleine Rotterdamse speeltuinbezoekers...alvast bedankt.

Eenmalig
Jongeren
(kleine) groepen
Rotterdam

Maatjes voor financiële redzaamheid

Stichting Budgetmaatjes 010

60.000 Rotterdamse huishoudens gaan gebukt onder ernstige schulden, als Budgetmaatje kun jij het verschil maken! Wil jij je een paar uur per week inzetten bij Rotterdammers thuis, zodat ze weer grip krijgen op hun financiën? Heb jij affiniteit met armoede en schulden? Meld je dan aan! Ons ideaal is dat de mensen na afloop van je ondersteuning het weer zelf kunnen. We werken door de hele stad, maar natuurlijk kun je zelf aangeven waar je wel of niet aan de slag wilt. Daarbij is het goed om te weten: je doet je vrijwilligerswerk bij de mensen thuis. Uiteraard krijg je eerst: - een kennismakingsgesprek - een basistraining van twee dagen Wij vragen om een Verklaring omtrent Gedrag (kosten worden vergoed) en daarna laten we je ook niet zomaar rondlopen: iedere 6 à 7 weken is er intervisie en ieder jaar is er bijscholing. Daarnaast zijn er coördinatoren beschikbaar voor vragen en begeleiding en kun je indien nodig aanspraak maken op een beperkte vrijwilligersvergoeding. Wil je meer weten of je aanmelden, bel of mail ons. Binnenkort start er een nieuwe training!

Structureel
Rotterdam

BUDGETMAATJES VOOR ROTTERDAMMERS GEZOCHT!

Stichting Budgetmaatjes 010

Word jij een Budgetmaatje? Geldproblemen kunnen je leven beheersen. Slapeloze nachten, brieven die niet meer worden geopend, aanmaningen die blijven liggen en schulden die zich opstapelen. De problemen komen nooit alleen en gaan meestal van kwaad tot erger. Veel mensen lukt het niet om er zelf uit te komen. Een Budgetmaatje kan het verschil maken! Budgetmaatjes 010 Stichting Budgetmaatjes 010 wil Rotterdammers helpen weer grip te krijgen op hun geld. Dat doen we samen met onze budgetmaatjes. Budgetmaatjes bieden sociale en praktische ondersteuning bij hulpvragers thuis. Dat kost een maatje gemiddeld zo’n 2 à 3 uur per week. Het traject duurt gemiddeld een jaar, met een maximum van 2 jaar. Ons ideaal is dat mensen na deze periode van ondersteuning weer (grotendeels) financieel zelfredzaam zijn. Wat doet een budgetmaatje? Als budgetmaatje help je iemand weer grip te krijgen op zijn of haar financiën. Dat doe je door: • samen met de hulpvrager de hulpvraag vast te stellen; • vertrouwenspersoon te zijn; • het starten, herstellen, bevorderen en begeleiden van het contact met professionele hulpverlener(s) en gemeentelijke instanties; • ondersteuning te bieden bij sociale en praktische problemen en het bevorderen van het zelf oplossend vermogen; • praktische hulp te bieden bij formulieren en brieven en het ordenen van de (financiële) administratie; • de hulpvrager te ondersteunen bij het overzicht en inzicht krijgen in inkomsten, uitgaven en (dreigende) schulden; • te helpen een goed budgetplan op te stellen; • als er schulden zijn, mee te kijken wat realistische betalingsregelingen zijn, of te helpen met de aanmelding bij de KBR; • tools en handvatten over te dragen zodat de hulpvrager in de toekomst zijn eigen financiële huishouding op orde kan houden. Wat kan je als budgetmaatje betekenen? Op onze website lees je in het verhaal van meneer Castillo wat jij als budgetmaatje voor een ander kan betekenen. Wil je weten wat het inhoudt om budgetmaatje te zijn? Lees dan het ervaringsverhaal van budgetmaatje Bedia Kas. Hoe zorgen wij voor jou? We waarderen jouw inzet als budgetmaatje enorm. Daarom zorgen we ook goed voor jou. Bij Budgetmaatjes 010 bieden we jou: • Een goede kennismaking en zorgvuldige intake • Een gedegen training (2 dagen) en inwerkperiode met begeleiding • Bijscholing en intervisie • Je bent tijdens het vrijwilligerswerk bij ons verzekerd met een WA-verzekering en ongevallenverzekering • Reiskosten- en vrijwilligersvergoeding? • Het aanvragen van een geldige verklaring omtrent gedrag (VOG) is onderdeel van de procedure. De kosten hiervan worden natuurlijk vergoed. Enthousiast om Budgetmaatje te worden? Bel of stuur ons een bericht! Of meld je aan via de website van Budgetmaatjes 010.

Structureel
Rotterdam

Maatjes gezocht!

Stichting Corridor - Vriendendienst Rotterdam

Past het werk als maatje bij jou? Eenmaal per week of twee weken spreek je af, je gaat samen op stap. Dat kan zijn voor een wandeling, voor een museumbezoek, samen een kop koffie drinken of voor een praatje/gesprek bij iemand thuis. De Vriendendienst zet zich in voor Rotterdammers met een psychische kwetsbaarheid van 18 jaar en ouder. Samen met jou wordt gekeken welke deelnemer het beste bij jou past. WAT VRAGEN WIJ Ben jij enthousiast, sociaal én lijkt het je leuk om iets voor een ander te betekenen? Heb je ervaring of affiniteit met volwassenen met een psychische kwetsbaarheid? Dan maken wij graag kennis met jou! WAT KRIJG JE ERVOOR TERUG? • Veel gezelligheid, nieuwe contacten en dankbaarheid. • Een introductiecursus, scholing en begeleiding vanuit de Vriendendienst • Reis- en onkostenvergoeding, en de Rotterdampas. • Een WA- en ongevallenverzekering op het tijdstip van het vrijwilligerswerk. WAAR De Vriendendienst zet zich in door heel Rotterdam. Samen met jou wordt gekeken welke deelnemer het beste bij je past. NB Voor alle vrijwilligers vragen wij een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan. De kosten worden door stichting Corridor vergoed. Startende vrijwilligers bieden we een training en een leuk team van collega's die je ondersteunen waar nodig is. Met een paar uur per week van jouw tijd, maak je een ander blij.

Structureel
Rotterdam

Luisterend oor bij De Luisterlijn

De Luisterlijn

Houd jij ervan om goed naar anderen te luisteren? En ben je een tot twee dagdelen per week beschikbaar? Dan is de Luisterlijn naar jou op zoek. Als vrijwilliger bij ons bied je een luisterend oor aan mensen met zorgen, verdriet en problemen. Anoniem. Op een tijd en plaats die jou goed uitkomen. Over de Luisterlijn 1.250 vrijwilligers helpen mensen om zorgen, pijn en verdriet (even) het hoofd te bieden. Zij werken thuis of vanuit een van de 28 locaties. De Luisterlijn is al 60 jaar de grootste organisatie in Nederland die emotionele steun op afstand biedt. De Luisterlijn maakt onderdeel uit van de WMO en wordt gefinancierd door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Wat vragen wij: - Leergierige en open houding - Geen specifieke vooropleiding - Inzet van gemiddeld 4 uur per week - 1 x per maand doe je een nachtdienst van 4 uur - Deelname aan onze training in Rotterdam. Wil je meer weten over het vrijwilligerswerk bij de Luisterlijn? Kijk dan op onze website deluisterlijn.nl of stuur een bericht. Is dit iets voor jou, dan bieden wij je eerst een training aan. Daarin helpen beroepskrachten je om je luister- en gespreksvaardigheden verder te ontwikkelen. Binnenkort start er een training bij jou in de buurt. Geef je op via onze website (deluisterlijn.nl). Ook na de training blijven we je professioneel begeleiden en ondersteunen en houd je contact met een hecht team van vrijwilligers. deluisterlijn.nl

Structureel
Rotterdam

Vrijwillige toezichthouder speeltuin

Buurt- en Speeltuinwerk Rotterdam (BSW)

BSW Rotterdam is op zoek naar actieve, gemotiveerde en enthousiaste mensen voor verschillende taken binnen het speeltuinwerk, zoals:  toezicht,  onderhoud groen,  begeleiden van kinderactiviteiten,  schoonmaakwerkzaamheden,  verkoop van snoep, ijs, limonade, koffie en thee. Dit kan voor een middag in de week bij activiteiten of groenonderhoud of voor 20 uur per week verdeeld over diverse dagen in de week, of naar behoefte een dag of meerdere dagen per week. De werkuren bij het toezicht vinden hoofdzakelijk plaats in de naschoolse uren, op sommige speeltuinen doordeweeks soms in de zomermaanden tot 19.00 uur.

Structureel
Jongeren
Rotterdam

Samen010 zoekt vrijwilliger Geld & Gezin

Samen 010

Voor ons vrijwilligersproject Geld & Gezin zijn wij op zoek naar vrijwilligers! Geld & Gezin helpt gezinnen met financiële zorgen door ze te koppelen aan een getrainde vrijwilliger. Deze biedt sociale en praktische ondersteuning om het gezin (weer) grip te laten krijgen op de financiën én heeft daarbij specifiek aandacht voor de kinderen in het gezin. Is het iets voor jou? - Je wilt je inzetten voor gezinnen met kinderen en financiële zorgen; - Je bent iemand die goed in beeld heeft wat een gezin en in het bijzonder de kinderen nodig hebben; - Je bent 2 á 3 uur per week beschikbaar; Wat vragen we van je? - Een kennismakingsgesprek; - Een VOG (kosteloos); - Iedere 6 à 7 weken een intervisie met andere vrijwilligers; - Bijscholing 2 dagdelen per jaar. Wat bieden wij? - Goede begeleiding door de coördinator; - Een basistraining van 2 dagen en een extra training van 1 dag; - Een beperkte onkostenvergoeding. Meer informatie? Neem contact op met Carla of Rukiye coördinatoren Geld & Gezin.

Structureel
Rotterdam

Budgethulp voor gezinnen

Samen 010

Eén op de vijf kinderen in Rotterdam groeit op in armoede. Jij kan een groot verschil maken door maatje te worden van een gezin met financiële zorgen. Hoe? Door sociale en praktische ondersteuning te geven. Je helpt ouders op weg hun financiën op orde te krijgen en hebt specifiek aandacht voor de behoeften van het kind en het vergroten van hun wereld. Denk aan het helpen op zoek te gaan naar een sportvereniging en de bijbehorende toeslagen die aangevraagd kunnen worden, het leren omgaan met zakgeld, of het aanvragen van een laptop voor school. Wij zorgen voor een passende match met een gezin en ondersteunen je waar nodig. Ook krijg je: - Een basistraining van 2 dagen en een extra training van 2 dagdelen; - 2x per jaar bijscholing - Iedere 6 à 7 weken een intervisie met andere vrijwilligers; - Een beperkte onkostenvergoeding. Wij vragen: - Een VOG (kosten worden vergoed); - Beschikbaarheid van een aantal uur per week, wanneer het jou uitkomt; - Aanwezigheid bij de trainingen en intervisiebijeenkomsten. Ben je nieuwsgierig geworden? Neem contact op met Rukiye of Carla; coördinatoren Geld & Gezin van Samen 010.

Structureel
Rotterdam

Vrijwilliger speeltuinen

Buurt- en Speeltuinwerk Rotterdam (BSW)

Wij zoeken dringend vrijwilligers voor speeltuinen in Delfshaven. Maar daarnaast ook voor andere speeltuinen in Overschie, Rotterdam Noord, Kralingen, Crooswijk, Kralingseveer, Ommoord en Rotterdam Zuid. Hier is toezicht houden op kinderen, zodat zij veilig kunnen spelen, het belangrijkste. Daarnaast zijn er enige andere taken of mogelijkheden zoals activiteiten voor kinderen begeleiden of groenonderhoud. Graag zou ik het werken op de speeltuinen verder toelichten en meer vertellen over hoe leuk het kan zijn om met kinderen en ouders in de buitenlucht of binnen te werken. Ik hoop hiermee je interesse opgeroepen te hebben. Vr. Groeten Fred. Fred BSW Rotterdam

Structureel
Jongeren
Rotterdam, Capelle aan den IJssel, Vlaardingen, Albrandswaard, Nissewaard, Dordrecht, Papendrecht, Ridderkerk, Barendrecht, Krimpen aan den IJssel, Rijswijk, Lansingerland, Pijnacker-Nootdorp, 's-Gravenhage, Delft

Vrijwilliger Droomdagen Rotterdam - Den Haag

Dream4Kids

Als droomgids organiseer je, altijd samen met een andere droomgids (evt. uit je eigen netwerk), een unieke Droomdag. Je bent verantwoordelijk voor de organisatie en uitvoering van de Droomdag, uiteraard met ondersteuning van een droomcoödinator van Dream4Kids. Wat ga je doen? Je gaat met het kind in gesprek om te achterhalen wat zijn/haar mooiste droom is. Met deze input maak je het draaiboek voor de Droomdag. Binnen 6 tot 8 weken realiseer je deze speciale dag en hiervoor verzamel je ook financiële middelen en sponsoring. Dream4Kids helpt je hierbij met o.a. een digitale collectebus en je krijgt een startbedrag. Na afloop maak je met behulp van een tekstschrijver het droomverslag met foto’s en stel je een fotoboekje samen als herinnering aan deze unieke dag. Wie ben jij? Als droomgids ben je minimaal 21 jaar, heb je je rijbewijs (+ beschikking tot een auto) en beschik je over een flinke portie creativiteit en organisatietalent. Je bent je ervan bewust dat je met een kwetsbare groep kinderen te maken hebt. Wil je helpen om dromen uit te laten komen? Meld je dan aan.

Structureel