csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Gastvrouw inloop Potjes-Check

Weet je mensen het gevoel te geven dat ze welkom zijn? Samen met ervaren ervaren vrijwilligers ben je aanwezig bij de financiële inloop in de Salaamander. Mensen komen hier om uit te laten zoek of zij in aanmerking komen voor financiële regelingen. Vrijwilligers van Schuldhulpmaatje helpen mensen inhoudelijk met een Potjes-Check, of andere financiële vragen. Jij zorgt voor ontvangst en biedt mensen een kopje koffie of thee aan in een ongedwongen sfeer. Eén keer per twee weken op dinsdagochtend van 9.30 – 11.30 uur. Locatie: Salaamander De financiële inloop wordt ondersteund door: Sociaal Team, Gemeente Culemborg, Formulierenbrigade, Bibliotheek, Schuldhulpmaatje, Leerhuis en ElkWelzijn.

Lees meer

structureel

Culemborg

Gastvrijheid & horeca

Beschrijving

Weet je mensen het gevoel te geven dat ze welkom zijn?
Samen met ervaren ervaren vrijwilligers ben je aanwezig bij de financiële inloop in de Salaamander. Mensen komen hier om uit te laten zoek of zij in aanmerking komen voor financiële regelingen. Vrijwilligers van Schuldhulpmaatje helpen mensen inhoudelijk met een Potjes-Check, of andere financiële vragen. Jij zorgt voor ontvangst en biedt mensen een kopje koffie of thee aan in een ongedwongen sfeer.

Eén keer per twee weken op dinsdagochtend van 9.30 – 11.30 uur.
Locatie: Salaamander

De financiële inloop wordt ondersteund door: Sociaal Team, Gemeente Culemborg, Formulierenbrigade, Bibliotheek, Schuldhulpmaatje, Leerhuis en ElkWelzijn.

Praktische informatie

Locatie

Culemborg

Bijzonderheden

Rolstoeltoegankelijk

Impact

Impactgebied

Sociaal & welzijn

Categorie

Gastvrijheid & horeca
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van ElkWelzijn

Culemborg

Beursvloer Culemborg

ElkWelzijn

Met een projectgroep willen wij op 10 oktober 2024 een beursvloer organiseren. De beursvloer is een win-win bijeenkomst tussen het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. De beursvloer past goed bij Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) en is een mooi middel om elkaars werelden te leren kennen. Deze beursvloer is een gezamenlijk initiatief van ElkWelzijn, Stichting Present Culemborg en de serviceclubs. We willen graag een jaarlijks evenement hiervan maken. We zijn op zoek naar verschillende vrijwilligers die willen helpen bij het voorbereiden van de beursvloer en willen helpen op de dag zelf. Als u interesse heeft neem dan graag contact met mij op.

Structureel
Jongeren
Culemborg

Pr-kanjer gezocht

ElkWelzijn

Word jij blij van het maken van social media berichtjes, flyers in Canva en het in kaart brengen van het effect van onze communicatie? Dan zijn we op zoek naar je! ElkWelzijn zoekt een vrijwilliger die 1 à 2 uur per week wil helpen met het bekendmaken van ons werk onder de inwoners van Culemborg én het in kaart brengen van het effect van onze communicatie. Het gaat om taken als: • Maken van flyers/posters/afbeeldingen aan de hand van onze Canva merksjablonen • Bedenken van social media berichtjes, met name voor het vrijwilligersplatform Culemborg voor Elkaar • Bijhouden van de websitestatistieken (google analytics) • Archiveren van onze berichten in de media, zoals de Culemborgse Courant. Sporadisch kunnen we je benaderen voor een helpende hand bij: • Inpakken van bijvoorbeeld weggeeftasjes of insteken van enveloppen • Flyeren in de wijk Jij: hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal, hebt affiniteit met Canva en facebook, werkt secuur en zelfstandig. Je kunt dit vrijwilligerswerk voornamelijk vanuit huis doen op het moment dat het jou uitkomt. Er is ruimte voor eigen initiatief en creativiteit. De vrijwilligers PR van ElkWelzijn (jij, websiteredeacteuren, tekstschrijvers en fotografen) komen 1 tot 2 keer per jaar bij elkaar om tips en ervaringen uit te wisselen. Daarnaast houden we je als vrijwilliger van ElkWelzijn op de hoogte van relevante cursussen/bijeenkomsten en is er een jaarlijkse meeting met alle vrijwilligers. Als deze vacature jou aanspreekt kom ik graag met je in contact!

Structureel
Jongeren
Culemborg

Fietsles geven aan volwassenen

ElkWelzijn

ElkWelzijn geeft vanuit het Leerhuis fietslessen aan nieuwkomers/statushouders. Samen met andere vrijwilligers begeleid je een groep. Je leert deelnemers de basis van het fietsen, zoals balans, trappen en het fietsen zelf. Ook de verkeersregels (theorie) worden (spelenderwijs) aangeleerd. Indien haalbaar voor de deelnemers, begeleid je hen individueel, tijdens hun eerste fietstocht(en) op de openbare weg. Leren fietsen is belangrijk voor de deelnemers. Het zorgt voor een grotere zelfredzaamheid en is een belangrijke stap in het deel kunnen nemen aan de samenleving. Ze kunnen bijvoorbeeld zelf de kinderen naar school brengen, zijn niet meer afhankelijk van partner of openbaar vervoer en zijn ook nog eens in beweging. Waar gaat het om… • Twee maal per jaar een serie van 12 wekelijkse lessen van 2 uur • Locatie: Culemborg Wij bieden jou… • een mooie gelegenheid om actief en praktisch bezig te zijn met anderen; • een leuk team van vrijwilligers waarmee je samenwerkt; • voldoening als je ziet dat de cursisten het fietsen onder de knie krijgen en zelfstandiger worden. Jij… • hebt affiniteit met fietsen, bent fietsvaardig en hebt verkeersinzicht, om gevorderde leerlingen in het verkeer te kunnen begeleiden; • bent in staat om (met handen en voeten) uitleg te geven en veel voor te doen; • hebt een goede lichamelijke conditie, om zo nodig een stukje mee te rennen met de cursist; • bent geduldig en in staat om de deelnemer te laten groeien in zelfvertrouwen en het overwinnen van zijn/haar angst; • bent in principe de gehele cursusperiode (data in overleg) beschikbaar; • kunt een VOG overleggen (geen onkosten). Wil jij volwassenen een zetje geven naar zelfstandigheid en zelfvertrouwen, door ze te leren fietsen? Vind jij het leuk om mensen actief te helpen bij het aanleren van nieuwe vaardigheden? Wil jij je eigen vaardigheden als fietsinstructeur ontwikkelen en coachend bezig te zijn? Dan is dit écht iets voor jou!

Structureel
Culemborg

Medewerker Formulierenbrigade

ElkWelzijn

We zijn op zoek naar jou! Tenminste als je het leuk vindt om inwoners te ondersteunen bij het invullen van formulieren, lezen van brieven, aanvragen van DigiD, aanvragen en wijzigen van toeslagen etc. Als je handig bent met taal, rekenen, computers en internet. Ook als je ervan houdt om zaken uit te zoeken en orde te scheppen in iemands administratie. Het leuke aan dit vrijwilligerswerk is dat het heel divers is en je komt in aanraking met heel veel verschillende mensen. Je draait samen met een andere vrijwilliger 1 keer per week een spreekuur van 2 uur, waarbij mensen het eerste uur op afspraak komen en het tweede uur op inloop. Daarnaast ben je aanwezig bij het teamoverleg, daar worden lopende zaken en casuïstiek besproken en wordt je kennis en kunde up to date gehouden.

Structureel
Culemborg

Ophalen en uitdelen voedselpakketten

ElkWelzijn

Voor Culemborg is de Voedselbank op zoek naar meerdere vrijwilligers (uit Culemborg), die elke vrijdag rond 11.15 uur in Tiel de pakketten voor Culemborg op willen halen en vervolgens van 13.15 uur tot 14.15 uur voor de uitgifte willen zorgen in het Rode Kruis gebouw. Vervoersmiddel is geregeld. Voedselbank Rivierenland heeft een hoofdvestiging in Tiel, maar deelt ook elke vrijdag voedselpakketten uit aan inwoners van Culemborg, vanuit het Rode Kruis gebouw in Culemborg. Al het werk bij de voedselbank wordt gedaan door vrijwilligers.

Structureel
Culemborg

Taalondersteuner bij het Leerhuis

ElkWelzijn

Wil je mensen graag helpen bij het leren van basisvaardigheden, maar zie je het (nog) niet zitten om dit zelfstandig te doen? Als ondersteunend vrijwilliger word je geplaatst naast een vrijwilliger met ervaring. Ook mensen die in een re-integratietraject zitten zijn van harte welkom. Begeleiding en waardering Het Leerhuis werkt samen met Stichting lezen en schrijven en Bibliotheek Rivierenland waardoor er veel lesmateriaal beschikbaar is dat aansluit op de thema’s van basisvaardigheden waar we ons op richten. Vrijwilligers volgen een training van Taal voor het leven, zodat iedereen vanuit dezelfde basis en dezelfde methode aan de slag gaat met onze deelnemers. In onze werkwijze staat voorop dat we willen dat deelnemers met plezier naar het Leerhuis komen. We zorgen hiervoor door de bijeenkomsten op een creatieve en interactieve manier in te vullen. Ook worden er regelmatig themabijeenkomsten georganiseerd en worden er leerzame uitstapjes gemaakt in de omgeving. We organiseren intervisiebijeenkomsten, waarin onze vrijwilligers ervaringen uit kunnen wisselen, waarin ruimte is voor vragen en waarin jullie op de hoogte worden gehouden van de ontwikkelingen binnen het Leerhuis. Ook wordt hier de behoefte opgehaald bij vrijwilligers, zodat we trainingen kunnen aanbieden die hierop aansluiten. Omdat wij erg blij zijn met de inzet van onze vrijwilligers, zijn er natuurlijk ook een aantal waarderingsmomenten gedurende het jaar.

Structureel
Culemborg

Nieuwkomers wegwijs maken

ElkWelzijn

Maak jij een nieuwkomer wegwijs in Culemborg en help je om hem/haar zich snel thuis te laten voelen? Vluchtelingen die mogen blijven, moeten van alles regelen in het complexe Nederland. En daar kunnen ze wel een maatje bij gebruiken! Wat ga je doen? Je bent ongeveer 1 a 2 uur per week voor het project ‘Leefomgeving ontdekken’ actief. Je gaat: - Samen op bezoek bij diverse (basis)voorzieningen, zoals de bibliotheek, sport- en cultuurorganisaties, vrijwilligersorganisaties, buurtcentra, de supermarkt, gemeente etc. - Uitleg geven over wat gebruikelijk is in Nederland, zoals afvalscheiding, gebruik van het openbaar vervoer, verwachtingen van de buurt etc. - Ondersteunen bij wat de nieuwkomer nodig heeft. Denk bijvoorbeeld aan leren fietsen, kennismaken met de buren etc. Wat krijg je ervoor terug? - Interessante workshops en trainingen; - Meer kennis over Culemborg, - Waardevol contact met mensen; - Kennismaken met een andere cultuur; - Intervisiemomenten met andere vrijwilligers; - Afsluitende gezellige activiteit aan het einde van het jaar; - Vrijwilligersverzekering vanuit de gemeente Culemborg. Lijkt het je leuk om een nieuwkomer wegwijs te maken? Neem dan contact op!

Structureel
Jongeren
Culemborg

Taalmaatje voor statushouders

ElkWelzijn

Ik ben dringend op zoek naar een taalmaatje dat (individuele) taalondersteuning biedt aan nieuwkomers/statushouders die de Nederlandse taal willen leren. De taalondersteuning is ongeveer 1 tot 2 uur per week. De ondersteuning vindt plaats bij de familie thuis. Als taalmaatje krijg je genoeg oefenmateriaal (boeken etc.) om goede en constructieve ondersteuning te bieden. De wijkcoach (Ahmed) zorgt ervoor dat er een kennismakingsgesprek komt met de familie, en hij gaat je voorstellen aan de familie. Verder krijg je als taalmaatje begeleiding en ondersteuning van de wijkcoach. Mocht je hier interesse in hebben, dan verneem ik dat graag.

Structureel
Culemborg

Leefomgeving ontdekken

ElkWelzijn

Vanuit het project "Leefomgeving ontdekken" zoeken wij vrijwilligers die statushouders in Culemborg willen begeleiden bij het zich steeds meer thuis voelen en de weg kunnen vinden in Culemborg. Ze hebben dan al 6 maanden begeleiding gehad van Vluchtelingenwerk . Je wordt gekoppeld aan een gezin. Dit gezin bezoek je eenmaal per week en je helpt ze dan met al hun vragen, post e.d. Maar je kunt ook samen een wandeling maken en vertellen wat voor mogelijkheden er allemaal zijn in Culemborg. Hoe je met de trein reist, hoe je afspraken maakt e.d. Het is de bedoeling dat het gezin na een jaar zelfstandig kan functioneren in Culemborg. Vind je dit een uitdaging en heb je affiniteit met deze groep, dan zou ik je graag uit willen nodigen voor een gesprek. Je krijgt ook begeleiding vanuit Elk Welzijn, er zijn gezamenlijke bijeenkomsten met alle vrijwilligers, zodat je van elkaar kan leren.

Structureel

Anderen bekeken ook

Tiel, Maasdriel, Neder-Betuwe, Zaltbommel, Buren, Culemborg, West Betuwe

Bestuurslid Humanitas Rivierenland

Humanitas

Ben jij maatschappelijk betrokken, ondernemend en op zoek naar een manier om je capaciteiten en tijd zinvol te besteden? Zoek je tevens collegiale medebestuurders die ook houden van het goede gesprek, heldere besluiten én een open sfeer? Dan nodigen we je graag uit voor een kennismaking. Want wij zijn op zoek naar nieuwe collega's in het vrijwillig bestuur van Humanitas Rivierenland. Humanitas Rivierenland is een vrijwilligersorganisatie die mensen tijdelijk tot steun is. Onze inzet is vrijwillig en kundig, vol vertrouwen, met tijd en aandacht en gericht op zelf redzaam zijn. We bieden steun met de programma’s Home-Start, Match Jongerenmaatje, Thuisadministratie en Get a Grip. Als bestuurslid ben je medeverantwoordelijk voor het beleid van Humanitas in 7 gemeenten en het nemen van beslissingen die betekenisvol zijn voor onze vrijwilligers en deelnemers. Je toekomstige portefeuille bespreken we graag met je. We zoeken mensen die enthousiast zijn, sociaal betrokken, communicatief vaardig én die niet bang zijn om uitdagingen aan te gaan. Je mag rekenen op een tijdsbesteding van gemiddelde 4-6 uur per week. Heb je interesse? Stuur dan een bericht met jouw telefoonnummer en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Of bel Marij voor meer informatie: 06 10736106 Voor verdere informatie over de specifieke vacatures zie https://www.humanitas.nl/rivierenland

Structureel
Culemborg

Kassamedewerker voor overdag

De Fransche School

Wij zijn op zoek naar uitbreiding van het kassateam voor overdag. De belangrijkste taken van dit team zijn: - Behandelen van reserveringsaanvragen en vragen van klanten. - Verstrekken van informatie over bezoekersaantallen film. Het is zeer gevarieerd werk en er is veel contact met klanten en andere vrijwilligers. Een kassadienst duurt ongeveer 1,5 uur. De dienst start vijf kwartier voor aanvang van de voorstelling en eindigt een kwartier na het begin van de voorstelling. Je bent bereid om 4 keer per maand een dienst te draaien. Een keer per maand op dinsdagmiddag en dan nog 3 keer op zondagmorgen. Als er meer diensten op de zondagmorgen zijn, nemen andere vrijwilligers deze voor hun rekening. Diensten worden eens per maand voor de volgende maand met de teamleden afgestemd. Kandidaten beschikken over de volgende eigenschappen: - Is redelijk snel in het aanleren van computerprogramma’s. - Is klantvriendelijk, representatief en raakt niet in paniek in hectische situaties. Wat maakt het werk de moeite waard? Je werkt in een team van zeer betrokken vrijwilligers. Als er na het sluiten van de deuren nog plaats is mag je gratis een voorstelling bezoeken. Overige details Contract: Ja Vergoeding: Geen Biedt de organisatie scholing aan? In overleg Proeftijd: Ja Rolstoeltoegankelijk: Ja Geschikt voor anderstaligen: Nee

Structureel
Culemborg

Samen wandelen op woensdagmiddag!?

Syndion

Voor een lieve, enthousiaste jongedame (27 jaar) zoeken we een wandelmaatje. Ze wil graag meer bewegen en ondertussen gezellig een praatje maken. Ze heeft een licht verstandelijke beperking en een stoornis in het autistisch spectrum. Ze woont op de Parijsche Hof in Culemborg. Heb jij met regelmaat op woensdagmiddag een uurtje tijd? Maak jij ook graag een ommetje? Stuur een reactie en we regelen een vrijblijvende kennismaking. De Parijsche hof is een woonlocatie van Syndion Syndion biedt uiteenlopende vormen van ondersteuning aan volwassenen en kinderen, kleinschalig en middenin de samenleving. Syndion is een waardegedreven organisatie waarin de mogelijkheden van de client en de verbinding tussen cliënt, verwanten en medewerkers centraal staan. Vrijwilligerswerk bij Syndion is uniek. We kijken naar ieders wensen, mogelijkheden en interesses en zetten mensen in hun kracht. Dit geldt voor onze cliënten en medewerkers en zeker ook voor onze vrijwilligers. Middels vrijwilligerswerk maakt je niet alleen onze cliënten gelukkig, maar beleef jij ook een leuke dag! We zorgen ervoor dat je goede begeleiding krijgt, waar nodig en je werkt samen met onze begeleiders. We geven een vrijwilligersvergoeding en attenties. We hebben zelfs mogelijkheden om je te ontwikkelen door bijvoorbeeld cursussen en inspiratiedagen te volgen. Ben je helemaal enthousiast en wil je van vrijwilligerswerk een betaalde baan maken, dan kijken we graag samen met je naar de mogelijkheden! Vrijwilligerswerk bij Syndion maakt je leven rijker!

Structureel
Culemborg

Medewerker VERHUUR (M/V) De Fransche School

De Fransche School

Wij zijn op zoek naar een medewerker Verhuur die de verhuurcoördinator kan ondersteunen of indien nodig kan vervangen. De aanvragen voor verhuur zijn zeer verschillend van aard. Variërend van vergaderingen, lezingen, feesten, schoolvoorstellingen, bedrijfsuitjes, concerten, uitvaarten tot complete bruiloften. De belangrijkste taken van deze functie zijn: - Behandelen van aanvragen voor verhuur, meestal via mail, maar ook telefonisch of fysiek in het theater. - Aanvragen bespreken met de verhuurcoördinator, hoofd techniek en indien nodig overleg met de directeur. - Draaiboeken opstellen. - Aanwezig zijn gedurende de verhuuractiviteit. Dit is niet altijd per se nodig. Ben jij iemand die - goed kan luisteren, zich kan inleven, meedenken, goed kan organiseren en vriendelijk, flexibel en behulpzaam is - een warm hart heeft voor theater en cultuur - het fijn vindt om in een team te werken o.a. met gastheren/-vrouwen, horecamedewerkers, technici, kassamedewerkers …… dan is deze baan misschien iets voor jou! Het aantal uren varieert per maand. Afhankelijk natuurlijk van het aantal aanvragen. Wat maakt het werk de moeite waard? Je werkt in een team van zeer betrokken vrijwilligers. Als er na het sluiten van de deuren nog plaats is mag je gratis een voorstelling bezoeken. Overige details Contract: Ja Vergoeding: Geen Biedt de organisatie scholing aan? In overleg Proeftijd: Ja Rolstoeltoegankelijk: Ja Geschikt voor anderstaligen: Nee

Structureel
Sluis, Culemborg

Vacature Algemeen lid JEUGD

Adviesraad Sociaal Domein Inclusief

Vacature Adviesraad De Adviesraad Sociaal Domein Inclusief (ASDI) is een sterk sociaal bewogen, (pro)actieve adviesraad in Culemborg. In haar advieswerk richt de raad zich op het Sociaal Domein. Dat betekent het geven van advies op het terrein van WMO, Participatie, Jeugd en Inclusie. Ook op andere gebieden als de opvang van vluchtelingen of maatschappelijk opvang wordt er advies gegeven. Dit advies is zowel gevraagd als ongevraagd aan het college van B&W van Culemborg. Ter voorbereiding en bespreking van onderwerpen in haar werk heeft de adviesraad met regelmaat contact met verschillende beleidsadviseurs van de gemeente over uiteenlopende beleidszaken. De ASDI komt elke derde donderdag van de maand bij elkaar met uitzondering van de maanden juli en augustus. De samenstelling van de ASDI kent op dit moment een 10-tal leden. Deze leden zijn verspreid over een 4-tal werkgroepen te weten WMO, Inclusie, Participatie en Jeugd. Voor deze laatste werkgroep is er per 1 april 2024 een vacature. Thema’s die de revue passeren zijn onder meer de uitdaging om als raad advies te geven op de Hervormingsagenda Jeugdzorg in 2024. Deze landelijke agenda wordt ook vertaald naar de lokale situatie. In 2023 is er een start meegemaakt door de (her)inrichting van de Sociale Teams. Maar wat betekent deze Hervormingsagenda voor Culemborg en onze regio? Als lid van de werkgroep is het belangrijk om de uitvoering van de hervorming te blijven monitoren. Daarnaast zijn ontwikkelingen en uitvoering op het gebied van bijvoorbeeld de aansluiting tussen onderwijs en jeugdhulp of het preventief jeugdbeleid ook aansluitingen belangrijke onderwerpen voor de werkgroep Jeugd. Om lid te worden van de werkgroep Jeugd is het in elk geval fijn als je op de hoogte bent van de ontwikkelingen op het gebied van jeugd en gezin - in algemene zin – en affiniteit hebt met deze doelgroep. Dat kan vanuit je eigen professionaliteit of vanuit je privésituatie. Het lid zijn van de adviesraad vraagt om communicatieve vaardigheden en afstemming met elkaar op meerdere terreinen. Als adviesraad trek je samen op in het Sociaal Domein. Voor het lid zijn van deze raad is het een voorwaarde dat je in Culemborg woont. Als lid van de Adviesraad ontvang je een maandelijkse vrijwilligersvergoeding. Neem contact op om je aan te melden.

Structureel
(kleine) groepen
Culemborg

Ga jij mee onze binnentuin in?

Sante Partners

In de wijk Praijsch staat de kleinschalige woonvorm De Elisabeth-Hof, waar 32 ouderen met dementie wonen. We hebben een prachtige binnentuin, die netjes door de hovenier wordt bijgehouden, maar we gaan binnenkort de vele potten en onze twee tuintafels vullen met mooie plantjes. Heerlijk nu het voorjaar er weer is. We zoeken leuke vrijwilligers die dit samen met ons en onze bewoners willen doen. Heerlijk in de buitenlucht! Je kan dit doen op momenten dat het jou even uitkomt. Neem snel contact op!

Structureel
Jongeren
's-Hertogenbosch, 's-Gravenhage, Schagen, Amsterdam, Rotterdam, Dronten, Deurne, Vlaardingen, Utrecht, Capelle aan den IJssel, Winterswijk, Barendrecht, Alblasserdam, Deventer, Culemborg, Dalfsen, Staphorst, Breda, Moerdijk, Roosendaal, Goes, Zuidplas, Amersfoort, Boxtel, Venray, Enschede, Doesburg, Sittard-Geleen, Maasdriel, Nijmegen, Hoorn, Alkmaar, Assen, Diemen, Overbetuwe, Noardeast-Fryslân, Haarlem, Heerenveen, Haarlemmermeer, Ridderkerk, Raalte, Rijssen-Holten, Noordenveld, Roermond

Word jij onze voorzitter?

Depressie Vereniging

De Depressie Vereniging is de landelijke patiëntenvereniging voor mensen met een depressie en hun naasten. Voor de komende bestuursperiode is de vereniging op zoek naar een nieuwe voorzitter. Opdracht van de nieuwe voorzitter Functieprofiel Van de voorzitter wordt verwacht dat hij/zij de belangen van de organisatie en haar achterban behartigt en staat voor een maatschappelijk sterke vertegenwoordiging van mensen met een depressieve aandoening. De voorzitter zal samen met het bestuur een bestendige ontwikkellijn van de vereniging voor de komende jaren uitstippelen. De belangrijkste taak van de voorzitter is het aanboren van financieringsbronnen, het (gaan) samenwerken met relevante organisaties en het verder stroomlijnen van de organisatie. De voorzitter toont leiderschap, visie en focus. Haalt het beste uit de bestuursleden. Motiveert en inspireert het team. Formuleert verbeterpunten en implementeert de strategie. De voorzitter treedt in principe aan voor een periode van drie jaar met de mogelijkheid om daar nog een volgende termijn van drie jaar aan te koppelen. Primaire taken en verantwoordelijkheden Professionele en persoonlijke vaardigheden · Is een bruggenbouwer, open en verbindend, durft besluiten te nemen en grenzen te stellen, heeft een lange termijn focus. Inspireert en motiveert, is mensgericht en empathisch, maar ook zakelijk. · Is zelf startend, hands on, kan goed overtuigen. Straalt vertrouwen en rust uit en heeft overwicht. Is open en eerlijk, staat stevig in de schoenen. Politiek sensitief voor wat er in de organisatie speelt. · Is een sterke communicator en geeft het goede voorbeeld. · Is bereid zich te verdiepen in de problematiek van depressie zodat op een begripvolle manier met leden omgegaan kan worden. · Een pré is ervaring met depressie als persoon of als naaste. Leidinggeven · Geeft leiding aan het bestuur en is het aanspreekpunt voor de uitvoeringsorganisatie aan wie de leden- en vrijwilligersadministratie is gedelegeerd; leidt de bestuursvergaderingen en is verantwoordelijk voor verbinding binnen het bestuur en de leden/vrijwilligers. · Heeft de kwaliteit om zich kwetsbaar op te kunnen stellen. · Zorgt voor een veilig, inspirerend en integer bestuurs- en verenigingsklimaat. Netwerken/besturen · Fungeert als boegbeeld van de vereniging, en onderhoudt netwerken met als doel de maatschappelijke relevantie en financiering verder te bestendigen. · Is verantwoordelijk voor de totstandkoming van strategisch meerjarenbeleid. · Is verantwoordelijk voor het toezien op de voortgang van de algemene verenigingszaken. · Hij/zij schept voorwaarden voor een stevige positie en ontwikkeling van de organisatie. Heeft ruime ervaring in het werken voor een goed doel, bij voorkeur als bestuurder, of als manager bedrijfsvoering. Het is een pré als de voorzitter ervaring heeft met een vrijwilligersorganisatie met leden/patiënten. Ons aanbod voor de beste kandidaat Een bepalende en betekenisvolle rol in een organisatie die nog veel groei en ontwikkeling kan doormaken. Onbezoldigd en onbetaalbaar. De geschatte tijdsbesteding voor de voorzitter van het bestuur is 8 uur per week. Je werkt als vrijwilliger, je krijgt een vrijwilligerscontract. Kijk ook even op de site van de Depressievereniging!

Structureel
's-Hertogenbosch, 's-Gravenhage, Schagen, Amsterdam, Rotterdam, Dronten, Deurne, Vlaardingen, Utrecht, Capelle aan den IJssel, Winterswijk, Barendrecht, Alblasserdam, Deventer, Culemborg, Dalfsen, Staphorst, Breda, Moerdijk, Roosendaal, Goes, Zuidplas, Amersfoort, Boxtel, Venray, Enschede, Doesburg, Sittard-Geleen, Maasdriel, Nijmegen, Hoorn, Alkmaar, Assen, Diemen, Overbetuwe, Noardeast-Fryslân, Haarlem, Heerenveen, Haarlemmermeer, Ridderkerk, Raalte, Rijssen-Holten, Noordenveld, Roermond

Word jij bestuurslid?

Depressie Vereniging

De Depressie Vereniging is de landelijke patiëntenvereniging voor mensen met een depressie en hun naasten. Voor de komende bestuursperiode is de vereniging op zoek naar nieuwe bestuursleden Het bestuur Het bestuur van de Depressie Vereniging bestaat uit minimaal drie en maximaal zeven personen. Momenteel zijn er drie bestuursleden en zijn er diverse coördinatoren voor de uitvoering van de organisatie. De bestuursleden zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor de Depressie Vereniging. Het bestuur vergadert maandelijks online en is goed op de hoogte van het reilen en zeilen bij de vereniging. Er is momenteel een secretaris en penningmeester. Naast een voorzitter (zie ook aparte vacature) zoeken we bestuursleden die een aanvulling zijn op het huidige bestuur. Binnen het bestuur wordt er op een open en constructieve manier gewerkt waarbij er maximaal gebruik wordt gemaakt van elkaars talenten en ervaring. Eenieder is maximaal gemotiveerd om resultaten te boeken en bij te dragen aan de realisatie van onze missie en visie. De bestuursleden van de Depressie Vereniging vervullen hun rol onbezoldigd. Er is een reiskostenvergoeding. De tijdsbesteding is gemiddeld 8 uur per week. Van een bestuurslid wordt het volgende verwacht: · Een bestuurslid behartigt de belangen van de organisatie en haar achterban en staat voor een maatschappelijk sterke vertegenwoordiging van mensen met een depressieve aandoening. De voorzitter zal samen met het bestuur een bestendige ontwikkellijn van de vereniging voor de komende jaren uitstippelen. · Een bestuurslid is zelf startend, hands on, kan zich goed inleven. Straalt vertrouwen en rust uit en heeft overwicht. Is open en eerlijk, staat stevig in de schoenen. Is een sterke communicator en geeft het goede voorbeeld. · Een bestuurslid is bereid zich te verdiepen in de problematiek van depressie zodat op een begripvolle manier met leden omgegaan kan worden. · Een bestuurslid heeft ervaring met depressie als persoon of als naaste. · Bij voorkeur heeft een bestuurslid ruime ervaring in het werken voor een goed doel. Het is een pré als er ervaring is met een vrijwilligersorganisatie met leden/patiënten. Ons aanbod voor de beste kandidaat Een bepalende en betekenisvolle rol in een organisatie die nog veel groei en ontwikkeling kan doormaken. Onbezoldigd en onbetaalbaar. De geschatte tijdsbesteding is 8 uur per week. De portefeuille zal in overleg kunnen worden ingevuld, afhankelijk van de beschikbare kwaliteiten en vaardigheden. Interesse en informatie Heb je interesse, stuur dan je brief met motivatie en ervaring en CV zsm en uiterlijk 21 april naar [email protected]. Voor meer informatie kun je terecht bij: [email protected]. Zie ook de andere vacatures (voorzitter, coordinatoren). Je werkt als vrijwilliger, je krijgt een vrijwilligerscontract. Kijk ook even op de site van de Depressievereniging!

Structureel
's-Hertogenbosch, 's-Gravenhage, Schagen, Amsterdam, Rotterdam, Dronten, Deurne, Vlaardingen, Utrecht, Capelle aan den IJssel, Winterswijk, Barendrecht, Alblasserdam, Deventer, Culemborg, Dalfsen, Staphorst, Breda, Moerdijk, Roosendaal, Goes, Zuidplas, Amersfoort, Boxtel, Venray, Enschede, Doesburg, Sittard-Geleen, Maasdriel, Nijmegen, Hoorn, Alkmaar, Assen, Diemen, Overbetuwe, Noardeast-Fryslân, Haarlem, Heerenveen, Haarlemmermeer, Ridderkerk, Raalte, Rijssen-Holten, Noordenveld, Roermond

Zorg jij voor onze inkomsten?

Depressie Vereniging

De Depressievereniging zoekt relatiebeheerders / inkomstenvrijwilligers & inkomsten coördinator De Depressie Vereniging wil heel graag groeien maar heeft daarvoor inkomsten nodig. Kun jij ervoor zorgen dat de Depressie Vereniging zijn vleugels kan uitslaan en zorgen voor een stabiele bron van inkomsten? We zijn bezig om een nieuw team op te zetten met een coördinator, coördinator achtervang en diverse leden voor team inkomsten. Je opereert zelfstandig als team maar stemt wel af met het bestuur en de landelijke coördinator, zeker in de opstartfase van het team zal dit regelmatig zijn. Het inkomsten team heeft de volgende taken: · Strategie en actieplan maken voor het verkrijgen van inkomsten · Uitvoeren van het actieplan: zorgen voor inkomsten via bijvoorbeeld fondsen, via bedrijven, via organisaties, via legaten. · Contacten onderhouden met potentiële donoren · Zorgen voor actieve promotie gericht op binnenhalen van financiering · Samenwerken met relevante organisaties om inkomsten binnen te halen. Bv met MIND of anderen events organiseren. De inkomsten coördinator heeft daarnaast de volgende taken: · Gezamenlijk met de vrijwilligers een enthousiast inkomsten team vormen. zorgen voor goede sfeer, duidelijke taakverdeling, rekening houdende met ieders capaciteiten, kwaliteiten en tijd. · Zorgen voor voldoende inkomstenvrijwilligers, tezamen met de landelijke coördinator · Afstemmen met het bestuur en de landelijke coördinator · Out of the box kunnen denken voor binnenhalen van financieren We streven naar duo functies om de continuïteit bij de vereniging te garanderen. Of dat er op zijn minst een achtervang is als iemand uitvalt. Samen met een andere coördinator/vrijwilliger wordt dus bepaald wie wat doet en wie welke taken uitvoert. Het betreft een onbezoldigde vrijwilligerspositie voor ongeveer 4u per week. De uurbesteding hangt ook af van de inzet van de vrijwilliger. Wie ben jij? Relatiebeheerder/inkomstenvrijwilliger · Je hebt ervaring met / affiniteit met fondsenwerving / binnenhalen van financiering, bij voorkeur voor een patiëntenorganisatie · Je bent integer en kunt coördineren en prioriteren. Je kunt wanneer gevraagd een VoG overleggen · Je kunt goed omgaan met vrijwilligers, hebt zicht op wie geschikt is voor welke rol, weet op enthousiasmerende/inspirerende manier contact met hen te houden · Je bent goed in afstemmen met diverse partijen, bedenken van mogelijkheden voor het verkrijgen van financiën. · Je bent bereid om je gedurende langere tijd hieraan te committeren. · Je hebt bij voorkeur ervaring met depressie als lotgenoot of naaste Van de communicatiecoördinator verwachten we verder: · Je kunt goed omgaan met vrijwilligers, hebt zicht op wie geschikt is voor welke rol, weet op enthousiasmerende/inspirerende manier contact met hen te houden · Je bent goed in afstemmen met diverse partijen, bedenken van mogelijkheden voor het overbrengen van de boodschap van de vereniging. · Je bent integer en kunt coördineren en prioriteren Interesse en informatie Heb je interesse, stuur dan je brief met motivatie en ervaring en CV zsm en uiterlijk 21 april 2024 naar het bestuur.. Voor meer informatie kun je terecht bij: [email protected] of [email protected]. Je werkt als vrijwilliger, je krijgt een vrijwilligerscontract. Kijk ook even op de site van de Depressievereniging!

Structureel