csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

GROENE STAGIAIRE GEZOCHT

Voor de groene projecten van ElkWelzijn ben ik op zoek naar een stagiaire die wil leren samenwerken, coördineren en delegeren. Voor onze projecten zoals buurtmoestuin, het groepje vrijwilligers dat tuiniert bij kwetsbare Culemborgers ben ik op zoek naar een stagiaire. Ook eigen ideeën zijn van harte welkom. Je werkt samen met (internationale) vrijwilligers van jong tot oud. Als je interesse hebt dan kun je contact opnemen met mij.

Lees meer

structureel

Culemborg

Projectcoördinatie
Klussen buiten & tuin
Begeleiding & coaching

Beschrijving

Voor de groene projecten van ElkWelzijn ben ik op zoek naar een stagiaire die wil leren samenwerken, coördineren en delegeren. Voor onze projecten zoals buurtmoestuin, het groepje vrijwilligers dat tuiniert bij kwetsbare Culemborgers ben ik op zoek naar een stagiaire. Ook eigen ideeën zijn van harte welkom. Je werkt samen met (internationale) vrijwilligers van jong tot oud. Als je interesse hebt dan kun je contact opnemen met mij.

Praktische informatie

Locatie

Culemborg

Bijzonderheden

Geschikt voor mensen die weinig Nederlands spreken

Geschikt voor jongeren

Impact

Voor wie

Kinderen & jongeren

Impactgebied

Tuin, dieren & natuur

Categorie

Projectcoördinatie
Klussen buiten & tuin
Begeleiding & coaching
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van ElkWelzijn

Culemborg

Samen tuinieren

ElkWelzijn

Wij zoeken mensen met groene vingers (...of die ze willen krijgen...) om te helpen bij het opknappen van tuinen van mensen die het zelf (door omstandigheden) niet kunnen. Het gaat om snoeiwerkzaamheden, onkruid wieden etc. Voor gereedschap e.d. wordt gezorgd en je werkt samen met de bewoner(s) en andere vrijwilligers. Ieder in een passende rol. Er wordt gewerkt op de dinsdagochtend, bij goed weer van 10 tot 12. Mocht u een andere voorkeur hebben is dat ook mogelijk.

Structureel
Culemborg

Beursvloer Culemborg

ElkWelzijn

Met een projectgroep willen wij op 10 oktober 2024 een beursvloer organiseren. De beursvloer is een win-win bijeenkomst tussen het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. De beursvloer past goed bij Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) en is een mooi middel om elkaars werelden te leren kennen. ETC Design Center Europe (Randweg 20) heeft haar locatie beschikbaar gesteld voor de eerste beursvloer. Deze beursvloer is een gezamenlijk initiatief van ElkWelzijn, Stichting Present Culemborg en de serviceclubs. We willen graag een jaarlijks evenement hiervan maken. We zijn op zoek naar verschillende vrijwilligers die willen helpen bij het voorbereiden van de beursvloer en willen helpen op de dag zelf. Als u interesse heeft neem dan graag contact met mij op.

Project
Jongeren
Culemborg

Teamuitje

ElkWelzijn

ElkWelzijn en stichting Present Culemborg zijn op zoek naar bedrijven die vrijwilligerswerk als teamuitje willen doen. Of u nu een team bent van 5 of van 25, u bent van harte welkom. Om u een idee te geven noemen we hierbij een aantal projectsoorten. - Sociale activiteiten - Direct contact met cliënten van bijvoorbeeld een verzorgingshuis of buurthuis. Leer deze mensen (beter) kennen door activiteiten met ze te doen. Je kan denken aan samen koken, spelletjes doen of creatieve activiteiten - Hands-on projecten - Geef een maatschappelijke locatie of een woning van iemand een nieuwe start met een verse laag verf. Help mee met een opknapklus of ga aan de slag in de tuin. Jouw team kan een enorm verschil maken door met veel handen bijvoorbeeld een buurthuis op te fleuren! - Een uitje! - Door de inzet van jouw team kunnen lichamelijke beperkten en ouderen die slecht ter been zijn er toch op uit! - Tuinieren - Samenwerken in de buitenlucht is dé perfecte manier om de samenwerking binnen een team te versterken. Bij onze tuinierprojecten kunnen jullie bijvoorbeeld tuinen winterklaar maken, onkruid wieden of een tuin opknappen. Stuur mij een bericht bij interesse dan kunnen we de datum, tijd, kosten en invulling van de middag verder afstemmen

Eenmalig
Jongeren
Culemborg

Pr-kanjer gezocht

ElkWelzijn

Word jij blij van het maken van social media berichtjes, flyers in Canva en het in kaart brengen van het effect van onze communicatie? Dan zijn we op zoek naar je! ElkWelzijn zoekt een vrijwilliger die 1 à 2 uur per week wil helpen met het bekendmaken van ons werk onder de inwoners van Culemborg. En misschien vind je het ook wel een uitdaging om in de cijfers en statistieken te duiken, om te ontdekken wat het effect van onze communicatie is. Het gaat om taken als: • Maken van flyers/posters/afbeeldingen aan de hand van onze Canva merksjablonen • Bedenken van social media berichtjes, met name voor het vrijwilligersplatform Culemborg voor Elkaar • Bijhouden van de websitestatistieken (google analytics) en eventueel een advies uitbrengen hoe we onze uitingen effectiever kunnen maken • Archiveren van onze berichten in de media, zoals de Culemborgse Courant. Sporadisch kunnen we je benaderen voor een helpende hand bij: • Inpakken van bijvoorbeeld weggeeftasjes of insteken van enveloppen • Flyeren in de wijk Jij: hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal, hebt affiniteit met Canva en facebook, werkt secuur en zelfstandig. Je kunt dit vrijwilligerswerk voornamelijk vanuit huis doen op het moment dat het jou uitkomt. Er is ruimte voor eigen initiatief en creativiteit. De vrijwilligers PR van ElkWelzijn (jij, websiteredeacteuren, tekstschrijvers en fotografen) komen 1 tot 2 keer per jaar bij elkaar om tips en ervaringen uit te wisselen. Daarnaast houden we je als vrijwilliger van ElkWelzijn op de hoogte van relevante cursussen/bijeenkomsten en is er een jaarlijkse meeting met alle vrijwilligers. Als deze vacature jou aanspreekt kom ik graag met je in contact!

Structureel
Jongeren
Culemborg

Fietsles geven aan volwassenen

ElkWelzijn

ElkWelzijn geeft vanuit het Leerhuis fietslessen aan nieuwkomers/statushouders. Samen met andere vrijwilligers begeleid je een groep. Je leert deelnemers de basis van het fietsen, zoals balans, trappen en het fietsen zelf. Ook de verkeersregels (theorie) worden (spelenderwijs) aangeleerd. Indien haalbaar voor de deelnemers, begeleid je hen individueel, tijdens hun eerste fietstocht(en) op de openbare weg. Leren fietsen is belangrijk voor de deelnemers. Het zorgt voor een grotere zelfredzaamheid en is een belangrijke stap in het deel kunnen nemen aan de samenleving. Ze kunnen bijvoorbeeld zelf de kinderen naar school brengen, zijn niet meer afhankelijk van partner of openbaar vervoer en zijn ook nog eens in beweging. Waar gaat het om… • Twee maal per jaar een serie van 12 wekelijkse lessen van 2 uur • Locatie: Culemborg Wij bieden jou… • een mooie gelegenheid om actief en praktisch bezig te zijn met anderen; • een leuk team van vrijwilligers waarmee je samenwerkt; • voldoening als je ziet dat de cursisten het fietsen onder de knie krijgen en zelfstandiger worden. Jij… • hebt affiniteit met fietsen, bent fietsvaardig en hebt verkeersinzicht, om gevorderde leerlingen in het verkeer te kunnen begeleiden; • bent in staat om (met handen en voeten) uitleg te geven en veel voor te doen; • hebt een goede lichamelijke conditie, om zo nodig een stukje mee te rennen met de cursist; • bent geduldig en in staat om de deelnemer te laten groeien in zelfvertrouwen en het overwinnen van zijn/haar angst; • bent in principe de gehele cursusperiode (data in overleg) beschikbaar; • kunt een VOG overleggen (geen onkosten). Wil jij volwassenen een zetje geven naar zelfstandigheid en zelfvertrouwen, door ze te leren fietsen? Vind jij het leuk om mensen actief te helpen bij het aanleren van nieuwe vaardigheden? Wil jij je eigen vaardigheden als fietsinstructeur ontwikkelen en coachend bezig te zijn? Dan is dit écht iets voor jou!

Project
Culemborg

Hulp bij Muziektent de Plantage

ElkWelzijn

Ongeveer 10 keer per jaar organiseren wij de Muziektent de Plantage, een muzikaal programma voor de inwoners van Culemborg. We zijn op zoek naar vrijwilligers die op die zondagen ’s morgens en ’s middags een paar uurtjes willen assisteren. Het is echt gezellig om met meer vrijwilligers een paar uurtjes bezig te zijn met van alles, zoals: • het klaarzetten van de stoelen • opbouw van het podium en terrein • uitgeven van de drankjes • gasten ontvangen • na afloop alles weer opbergen

Project
Jongeren
Culemborg

Taalondersteuner bij het Leerhuis

ElkWelzijn

Wil je mensen graag helpen bij het leren van basisvaardigheden, maar zie je het (nog) niet zitten om dit zelfstandig te doen? Als ondersteunend vrijwilliger word je geplaatst naast een vrijwilliger met ervaring. Ook mensen die in een re-integratietraject zitten zijn van harte welkom. Begeleiding en waardering Het Leerhuis werkt samen met Stichting lezen en schrijven en Bibliotheek Rivierenland waardoor er veel lesmateriaal beschikbaar is dat aansluit op de thema’s van basisvaardigheden waar we ons op richten. Vrijwilligers volgen een training van Taal voor het leven, zodat iedereen vanuit dezelfde basis en dezelfde methode aan de slag gaat met onze deelnemers. In onze werkwijze staat voorop dat we willen dat deelnemers met plezier naar het Leerhuis komen. We zorgen hiervoor door de bijeenkomsten op een creatieve en interactieve manier in te vullen. Ook worden er regelmatig themabijeenkomsten georganiseerd en worden er leerzame uitstapjes gemaakt in de omgeving. We organiseren intervisiebijeenkomsten, waarin onze vrijwilligers ervaringen uit kunnen wisselen, waarin ruimte is voor vragen en waarin jullie op de hoogte worden gehouden van de ontwikkelingen binnen het Leerhuis. Ook wordt hier de behoefte opgehaald bij vrijwilligers, zodat we trainingen kunnen aanbieden die hierop aansluiten. Omdat wij erg blij zijn met de inzet van onze vrijwilligers, zijn er natuurlijk ook een aantal waarderingsmomenten gedurende het jaar.

Structureel
Culemborg

Nieuwkomers wegwijs maken

ElkWelzijn

Maak jij een nieuwkomer wegwijs in Culemborg en help je om hem/haar zich snel thuis te laten voelen? Vluchtelingen die mogen blijven, moeten van alles regelen in het complexe Nederland. En daar kunnen ze wel een maatje bij gebruiken! Wat ga je doen? Je bent ongeveer 1 a 2 uur per week voor het project ‘Leefomgeving ontdekken’ actief. Je gaat: - Samen op bezoek bij diverse (basis)voorzieningen, zoals de bibliotheek, sport- en cultuurorganisaties, vrijwilligersorganisaties, buurtcentra, de supermarkt, gemeente etc. - Uitleg geven over wat gebruikelijk is in Nederland, zoals afvalscheiding, gebruik van het openbaar vervoer, verwachtingen van de buurt etc. - Ondersteunen bij wat de nieuwkomer nodig heeft. Denk bijvoorbeeld aan leren fietsen, kennismaken met de buren etc. Wat krijg je ervoor terug? - Interessante workshops en trainingen; - Meer kennis over Culemborg, - Waardevol contact met mensen; - Kennismaken met een andere cultuur; - Intervisiemomenten met andere vrijwilligers; - Afsluitende gezellige activiteit aan het einde van het jaar; - Vrijwilligersverzekering vanuit de gemeente Culemborg. Lijkt het je leuk om een nieuwkomer wegwijs te maken? Neem dan contact op!

Structureel
Jongeren
Culemborg

Taalmaatje voor statushouders

ElkWelzijn

Ik ben dringend op zoek naar een taalmaatje dat (individuele) taalondersteuning biedt aan nieuwkomers/statushouders die de Nederlandse taal willen leren. De taalondersteuning is ongeveer 1 tot 2 uur per week. De ondersteuning vindt plaats bij de familie thuis. Als taalmaatje krijg je genoeg oefenmateriaal (boeken etc.) om goede en constructieve ondersteuning te bieden. De wijkcoach (Ahmed) zorgt ervoor dat er een kennismakingsgesprek komt met de familie, en hij gaat je voorstellen aan de familie. Verder krijg je als taalmaatje begeleiding en ondersteuning van de wijkcoach. Mocht je hier interesse in hebben, dan verneem ik dat graag.

Structureel
Culemborg

Hulp bij Bakkie Kroost Oost

ElkWelzijn

Bakkie Kroost in Oost gaat een nieuwe start maken. Hiervoor zoeken we één en het liefst twee vrijwilligers die wekelijks (om beurten) aanwezig willen zijn tijdens de Bakkie Kroost woensdagochtenden in de Salaamander als gastvrouw/man. Belangrijkste taak is voor de start om 9.30 uur de ruimte gezellig aan te kleden met een speelkleed en speelgoed, en mee zorgen voor een fijne sfeer waardoor iedereen met een kindje tussen 0 en 4 jaar welkom is. De ouders drinken een kop koffie/thee en kletsen met elkaar. Als er behoefte aan een themabijeenkomst is, bespreek je dit met de coördinator. Na afloop (om 12.00 uur) ruim je samen met de ouders op zodat de ruimte weer voor een andere activiteit gebruikt kan worden.

Project

Anderen bekeken ook

Culemborg

Gastvrouw/gastheer

Elisabeth Weeshuis Museum

Gastvriendelijk? Én met belangstelling voor geschiedenis of kunst en cultuur? Woonachtig in Culemborg of omgeving? Het Elisabeth Weeshuis Museum is een unieke plek met een rijke geschiedenis! Wij bieden een mooie en prettige omgeving met prachtige tuin in een monumentaal pand dat wij delen met de Bibliotheek, de Volksuniversiteit en Brazzerie De Witte Schuur. Je werkt samen met een collegae vrijwilliger, de directeur, de bedrijfsvoerder en de collectiemedewerker op een bijzondere plek. In een groot team van vrijwilligers van alle leeftijden, die o.a. de tuin beheren, bezoekers welkom heten, onderhoud aan het pand plegen, tickets verkopen en assisteren bij evenementen en bij gastdocenten voor groepen kinderen. Er zijn vrijwilligersbijeenkomsten waar ideeën met elkaar worden uitgewisseld en informatie wordt verstrekt over veranderingen binnen het museum. Je krijgt minimaal 4x per jaar de interne nieuwsbrief en de bedrijfsvoerder werkt 1 op 1 met je om samen een warme en prettige plek te creëren en zo wat extra’s te doen voor cultureel Culemborg. Wij organiseren jaarlijks een vrijwilligersuitje of een binnenshuis evenement met daarnaast een eindejaar attentie. Spreekt het bovenstaande verhaal jou aan en heb je ook nog ervaring met één of meerdere van de gevraagde vrijwilligerstaken? (ervaring overigens niet vereist), dan ben jij degene die wij zoeken! Stuur een mailtje met je motivatie of kom een keertje langs en wie weet spreken wij elkaar snel in het echt! Over het museum: Het Elisabeth Weeshuis gaf vier eeuwen lang onderdak aan zo’n 700 weeskinderen. Jongens en meisjes die hun ouders hadden verloren door ziekte of bijvoorbeeld een brand. Kinderen uit vaak kleine arbeidershuisjes werden gebracht naar het grote statige weeshuis in de binnenstad van Culemborg. Dat moet overweldigend zijn geweest. Het weeshuis was een wereld op zich. Met een eigen washuis, bakhuis, bierbrouwerij, boerderij en een grote moestuin en boomgaard. Nu is er een museum dat aantrekkelijk is voor kinderen en waar bezoekers het leven van toen kunnen beleven.

Structureel
Jongeren
Tiel, Maasdriel, Neder-Betuwe, Zaltbommel, Buren, Culemborg, West Betuwe

Bestuurslid Humanitas Rivierenland

Humanitas

Ben jij maatschappelijk betrokken, ondernemend en op zoek naar een manier om je capaciteiten en tijd zinvol te besteden? Zoek je tevens collegiale medebestuurders die ook houden van het goede gesprek, heldere besluiten én een open sfeer? Dan nodigen we je graag uit voor een kennismaking. Want wij zijn op zoek naar nieuwe collega's in het vrijwillig bestuur van Humanitas Rivierenland. Humanitas Rivierenland is een vrijwilligersorganisatie die mensen tijdelijk tot steun is. Onze inzet is vrijwillig en kundig, vol vertrouwen, met tijd en aandacht en gericht op zelf redzaam zijn. We bieden steun met de programma’s Home-Start, Match Jongerenmaatje, Thuisadministratie en Get a Grip. Als bestuurslid ben je medeverantwoordelijk voor het beleid van Humanitas in 7 gemeenten en het nemen van beslissingen die betekenisvol zijn voor onze vrijwilligers en deelnemers. Je toekomstige portefeuille bespreken we graag met je. We zoeken mensen die enthousiast zijn, sociaal betrokken, communicatief vaardig én die niet bang zijn om uitdagingen aan te gaan. Je mag rekenen op een tijdsbesteding van gemiddelde 4-6 uur per week. Heb je interesse? Stuur dan een bericht met jouw telefoonnummer en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Of bel Marij voor meer informatie: 06 10736106 Voor verdere informatie over de specifieke vacatures zie https://www.humanitas.nl/rivierenland

Structureel
Sluis, Culemborg

Vacature Algemeen lid JEUGD

Adviesraad Sociaal Domein Inclusief

Vacature Adviesraad De Adviesraad Sociaal Domein Inclusief (ASDI) is een sterk sociaal bewogen, (pro)actieve adviesraad in Culemborg. In haar advieswerk richt de raad zich op het Sociaal Domein. Dat betekent het geven van advies op het terrein van WMO, Participatie, Jeugd en Inclusie. Ook op andere gebieden als de opvang van vluchtelingen of maatschappelijk opvang wordt er advies gegeven. Dit advies is zowel gevraagd als ongevraagd aan het college van B&W van Culemborg. Ter voorbereiding en bespreking van onderwerpen in haar werk heeft de adviesraad met regelmaat contact met verschillende beleidsadviseurs van de gemeente over uiteenlopende beleidszaken. De ASDI komt elke derde donderdag van de maand bij elkaar met uitzondering van de maanden juli en augustus. De samenstelling van de ASDI kent op dit moment een 10-tal leden. Deze leden zijn verspreid over een 4-tal werkgroepen te weten WMO, Inclusie, Participatie en Jeugd. Voor deze laatste werkgroep is er per 1 april 2024 een vacature. Thema’s die de revue passeren zijn onder meer de uitdaging om als raad advies te geven op de Hervormingsagenda Jeugdzorg in 2024. Deze landelijke agenda wordt ook vertaald naar de lokale situatie. In 2023 is er een start meegemaakt door de (her)inrichting van de Sociale Teams. Maar wat betekent deze Hervormingsagenda voor Culemborg en onze regio? Als lid van de werkgroep is het belangrijk om de uitvoering van de hervorming te blijven monitoren. Daarnaast zijn ontwikkelingen en uitvoering op het gebied van bijvoorbeeld de aansluiting tussen onderwijs en jeugdhulp of het preventief jeugdbeleid ook aansluitingen belangrijke onderwerpen voor de werkgroep Jeugd. Om lid te worden van de werkgroep Jeugd is het in elk geval fijn als je op de hoogte bent van de ontwikkelingen op het gebied van jeugd en gezin - in algemene zin – en affiniteit hebt met deze doelgroep. Dat kan vanuit je eigen professionaliteit of vanuit je privésituatie. Het lid zijn van de adviesraad vraagt om communicatieve vaardigheden en afstemming met elkaar op meerdere terreinen. Als adviesraad trek je samen op in het Sociaal Domein. Voor het lid zijn van deze raad is het een voorwaarde dat je in Culemborg woont. Als lid van de Adviesraad ontvang je een maandelijkse vrijwilligersvergoeding. Neem contact op om je aan te melden.

Structureel
Culemborg

Beursvloer Culemborg

ElkWelzijn

Met een projectgroep willen wij op 10 oktober 2024 een beursvloer organiseren. De beursvloer is een win-win bijeenkomst tussen het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. De beursvloer past goed bij Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) en is een mooi middel om elkaars werelden te leren kennen. ETC Design Center Europe (Randweg 20) heeft haar locatie beschikbaar gesteld voor de eerste beursvloer. Deze beursvloer is een gezamenlijk initiatief van ElkWelzijn, Stichting Present Culemborg en de serviceclubs. We willen graag een jaarlijks evenement hiervan maken. We zijn op zoek naar verschillende vrijwilligers die willen helpen bij het voorbereiden van de beursvloer en willen helpen op de dag zelf. Als u interesse heeft neem dan graag contact met mij op.

Project
Jongeren
Buren, Neder-Betuwe, Tiel, Maasdriel, Zaltbommel

Gezinsmaatjes gezocht in Rivierenland

Humanitas

Opvoeden is leuk en soms lastig. Daarom is Humanitas op zoek naar maatjes voor gezinnen in Rivierenland. Wil jij iets betekenen voor een gezin in Rivierenland? Herken jij dat je als ouder je soms onzeker voelt over de opvoeding? En wil jij je eigen ervaring inzetten om een ander gezin verder te helpen? Dan is Gezinsmaatje misschien iets voor jou. Iedere ouder wil het beste voor zijn kinderen. Maar soms lukt het even niet. Omdat er zorgen zijn, een kind dat niet lekker in zijn vel zit, de ouder onzeker is of hij het wel goed doet. Dan is de steun van een gezinsmaatje én fijn en belangrijk. Een gezinsmaatje is 1-2 uurtjes per week in het gezin. Hij luistert, geeft advies, speelt met de kinderen. Je lost niet alle problemen op, wél help je de ander op weg. Zo krijgt de ouder meer vertrouwen in het eigen kunnen en kan weer zelf verder. We kijken zorgvuldig welk gezin met welke vraag het beste past bij jou. Humanitas vrijwilligers krijgen een cursus en begeleiding. De koppeling duurt maximaal 1 jaar. Wil je meer weten? Neem gerust contact op of kijk op de site van Humanitas Rivierenland.

Structureel
Culemborg

Tijd voor een gezellige ontmoeting!

Syndion

Op vrijdagavond van 19.00 tot 20.30 uur kunnen mensen met een beperking naar "de Ontmoeting" komen voor een gezellige bak koffie of thee, een praatje en leuke spelletjes. We zoeken een enthousiaste vrijwilliger om te ondersteunen bij deze activiteit. Als vrijwilliger zorg je voor een warm welkom, verzorg je de koffie/thee, breng je gezelligheid en zorg je ervoor dat de gesprekken vriendelijk voor iedereen blijven. Vind jij het leuk om ons met regelmaat te helpen bij deze activiteit? Meld je aan en kom vrijblijvend een keer kennismaken! Syndion biedt uiteenlopende vormen van ondersteuning aan volwassenen en kinderen met een beperking, kleinschalig en middenin de samenleving. Syndion is een waardegedreven organisatie waarin de mogelijkheden van de cliënt en de verbinding tussen cliënt, verwanten en medewerkers centraal staan. Vrijwilligerswerk bij Syndion is uniek. We kijken naar ieders wensen, mogelijkheden en interesses en zetten mensen in hun kracht. Dit geldt voor onze cliënten en medewerkers en zeker ook voor onze vrijwilligers. Middels vrijwilligerswerk maak je niet alleen onze cliënten gelukkig, maar beleef jij ook een leuke dag! We zorgen ervoor dat je goede begeleiding krijgt, waar nodig en je werkt samen met onze begeleiders. We geven een vrijwilligersvergoeding en attenties. We hebben zelfs mogelijkheden om je te ontwikkelen door bijvoorbeeld cursussen en inspiratiedagen te volgen. Ben je helemaal enthousiast en wil je van vrijwilligerswerk een betaalde baan maken, dan kijken we graag samen met je naar de mogelijkheden! Vrijwilligerswerk bij Syndion maakt je leven rijker!

Structureel
Jongeren
Culemborg

Taalondersteuner bij het Leerhuis

ElkWelzijn

Wil je mensen graag helpen bij het leren van basisvaardigheden, maar zie je het (nog) niet zitten om dit zelfstandig te doen? Als ondersteunend vrijwilliger word je geplaatst naast een vrijwilliger met ervaring. Ook mensen die in een re-integratietraject zitten zijn van harte welkom. Begeleiding en waardering Het Leerhuis werkt samen met Stichting lezen en schrijven en Bibliotheek Rivierenland waardoor er veel lesmateriaal beschikbaar is dat aansluit op de thema’s van basisvaardigheden waar we ons op richten. Vrijwilligers volgen een training van Taal voor het leven, zodat iedereen vanuit dezelfde basis en dezelfde methode aan de slag gaat met onze deelnemers. In onze werkwijze staat voorop dat we willen dat deelnemers met plezier naar het Leerhuis komen. We zorgen hiervoor door de bijeenkomsten op een creatieve en interactieve manier in te vullen. Ook worden er regelmatig themabijeenkomsten georganiseerd en worden er leerzame uitstapjes gemaakt in de omgeving. We organiseren intervisiebijeenkomsten, waarin onze vrijwilligers ervaringen uit kunnen wisselen, waarin ruimte is voor vragen en waarin jullie op de hoogte worden gehouden van de ontwikkelingen binnen het Leerhuis. Ook wordt hier de behoefte opgehaald bij vrijwilligers, zodat we trainingen kunnen aanbieden die hierop aansluiten. Omdat wij erg blij zijn met de inzet van onze vrijwilligers, zijn er natuurlijk ook een aantal waarderingsmomenten gedurende het jaar.

Structureel