csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Maatjes voor onze bewoners gezocht m/v

Cordaan, locatie In het Zomerpark is een verpleeghuis voor ouderen dat zorg aanbiedt aan 114 verpleeghuiscliënten. Psychogeriatrie, somatische aandoeningen en revalidatie en 50 verzorgingscliënten. Werkzaamheden: * Het bezoeken van een bewoner * Wekelijks gezellig bijpraten, samen met de bewoner even naar ons restaurant voor een kop koffie of samen een wandelingetje maken of een boodschapje doen. Bent u die vrijwilliger die voor een van onze bewoners net even dat verschil kan maken. Degene met een luisterend oor of diegene die best even met een vaste bewoner naar buiten wil gaan voor een wandelingetje of beneden in ons restaurant (of zomers op ons heerlijke terras) wilt zitten voor een praatje en wat gezelschap neem dan contact met mij op! Natuurlijk spreekt het voor zich dat u affiniteit heeft met ouderen. (Komt u van buiten Nieuw-Vennep dan bieden wij een reiskostenregeling)

Lees meer

structureel

Haarlemmermeer

Maatje, buddy & gezelschap

Beschrijving

Cordaan, locatie In het Zomerpark is een verpleeghuis voor ouderen dat zorg aanbiedt aan 114 verpleeghuiscliënten. Psychogeriatrie, somatische aandoeningen en revalidatie en 50 verzorgingscliënten.

Werkzaamheden:
* Het bezoeken van een bewoner
* Wekelijks gezellig bijpraten, samen met de bewoner even naar ons restaurant voor een kop koffie of samen een wandelingetje maken of een boodschapje doen.

Bent u die vrijwilliger die voor een van onze bewoners net even dat verschil kan maken. Degene met een luisterend oor of diegene die best even met een vaste bewoner naar buiten wil gaan voor een wandelingetje of beneden in ons restaurant (of zomers op ons heerlijke terras) wilt zitten voor een praatje en wat gezelschap neem dan contact met mij op! Natuurlijk spreekt het voor zich dat u affiniteit heeft met ouderen.
(Komt u van buiten Nieuw-Vennep dan bieden wij een reiskostenregeling)

Praktische informatie

Locatie

Haarlemmermeer

Impact

Voor wie

Ouderen

Impactgebied

Sociaal & welzijn
Zorg

Categorie

Maatje, buddy & gezelschap
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Cordaan

Haarlemmermeer

Voorzitter voor Vriendenstichting

Cordaan

Wilt u graag betekenisvol zijn voor ouderen en hun welzijn en beschikt u over bestuurlijke ervaring, dan is deze leuke en waardevolle functie misschien iets voor u! Wij zijn voor onze Vrienden Stichting van de Cordaan, locatie "In het Zomerpark" op zoek naar een nieuwe voorzitter. In het Zomerpark is een verpleeghuis voor ouderen dat zorg biedt aan 114 verpleeghuiscliënten. Psychogeriatrie, somatische aandoeningen en revalidatie en 50 verzorgingscliënten. In huis is er veel aandacht voor het welzijn van onze bewoners. De Stichting "Vrienden In het Zomerpark" heeft als doelstelling om het welzijn van de bewoners te bevorderen. Dat doen wij o.a. met diverse welzijns activiteiten die wij financieel ondersteunen. Het bestuur bestaat uit 5 leden waarvan drie leden het Dagelijks Bestuur vormen, o.a. de Voorzitter. Eind 2024 wordt de functie van voorzitter vacant. Daarom zijn wij op zoek naar een Nieuwe Voorzitter voor onze Vrienden Stichting. De locatie In het Zomerpark is gesitueerd in Nieuw- Vennep in de wijk Getsewoud-Zuid en heeft een ANBI status. Wat houdt de functie in? * Drie maal per jaar deelnemen aan het DB-Overleg met de secretaris en penningmeester, al dan niet met daarbij de aanwezigheid van de locatiemanager. Daarnaast is er 2 x per jaar een overleg met het voltallig Stichtingsbestuur; * Het 2 x per jaar voorzitten van deze vergaderingen met het voltallig bestuur; * Het schrijven van het jaarverslag en beleidsplan in samenspraak met de penningmeester (t.b.v. behouden ANBI-Status; * Het onderhouden van contacten met externe partijen; * Het schrijven van stukjes in de Nieuwsbrief van het Verpleeghuis, onderling te verdelen met de secretaris; * Het initiëren en mede vorm geven van nieuwe initiatieven die het bestuur ontwikkeld voor de kortere en langere termijn. Belangrijk voor deze functie is dat u affiniteit heeft met de ouderenzorg, de bewoners en hun familieleden. Bestuurlijke ervaring heeft en financieel en strategisch inzicht heeft. Een goede beheersing van de Nederlandse taal goed beheerst en over organisatorische vaardigheden en een teamgeest beschikt. Wilt u meer weten over de functie/ of u aanmelden als kandidaat stuur dan een berichtje.

Structureel

Anderen bekeken ook

Haarlemmermeer

Stichting AED Nieuw-Vennep zoekt hulp.....

AED Nieuw-Vennep

De stichting AED Nieuw-Vennep is bezig met het opzetten en inrichten van zgn 6 minuten om mensen die een hartstilstand krijgen snel en adequate hulp te geven voordat de professionele diensten ter plaatse zijn. En zoals uit onderzoek is gebleken hun overlevens kansen aanzienlijk stijgen. Hiervoor hebben we op een aantal terreinen hulp nodig: Instructeurs en trainers reanimatielessen BLS-AED Hulp bij het beheren en onderhouden van de beschikbare AED's Bestuursleden en ondersteuners voor de overstijgende taken en verantwoordelijkheden Affiniteit met vrijwilligers werk Voor instructeurs en trainers uiteraard hun bevoegdheid tot lesgeven (NRR) Enthousiast Bereidt wat tijd en energie te willen besteden

Structureel
Lisse

Handige klusser

Stichting SterkSaam

Stichting SterkSaam is een klein woon en dagbestedingsinitiatief in Lisse, midden tussen de bollenvelden. Wij zoeken handige mannen en of vrouwen die graag klussen. Op onze woonzorg boerderij met dagbesteding zijn er regelmatig klussen waar de begeleiding niet altijd tijd voor heeft. Vind jij het leuk om onze begeleiding en of deelnemers van de dagbesteding hierin te ondersteunen reageer dan op deze hulpvraag. De doelgroep die bij ons wonen en of dagbesteding hebben, zijn mensen met een verstandelijke beperking en of psychiatrische achtergrond variërend in de leeftijd van 23 tot 57 jaar. Een VOG is een vereiste deze wordt betaald door ons. Wij kunnen jou op diverse dagen en tijden gebruiken. Dit is geheel in overleg binnen jou mogelijkheden. Elk jaar organiseren wij een BBQ voor onze vrijwilligers en ontvang je een grote glimlach van onze cliënten.

Structureel
Haarlemmermeer

Ravotten op Jeugdland en les op basisschool

MeerWaarde project FF DOEN met MDT

**** Deze vacature is onderdeel van het MDT project FF-doen **** Bij Jeugdland kunnen kinderen echt kind zijn. Op het groene terrein van Jeugdland staan uitdagende speeltoestellen, een air trampoline, een skelterbaan, kampvuurplaats en een huttendorp. In het clubhuis kunnen kinderen spelen, air hockeyen, tafelvoetballen en knutselen. Iedere openingsdag is er ook een georganiseerde activiteit, waar kinderen aan mee mogen doen. Wat kun je doen? ** Helpen bij de georganiseerde activiteiten ** Zelf organiseren en uitvoeren van de dagelijkse activiteiten ** Huttendorp expert, toezicht in het huttendorp en hulp aan kinderen bij het bouwen van hun hut ** Helpen bij natuur- en milieueducatie op woensdag. ** Helpen bij kinderfeestjes, bij voldoende ervaring is er de mogelijkheid om feestjes zelfs te draaien. Wanneer? 13.00u – 17.30u Woensdag en Vrijdag Jeugdland algemeen 10.00u – 17.30u Zaterdagen 10.00u – 17.30u In schoolvakanties gewoonlijk maandag t/m zaterdag 10.00u – 12.00u Woensdag en vrijdag: Natuur en Milieu lessen op scholen. Wie ben jij? ** Je hebt affiniteit met kinderen en jongeren ** Je vindt het leuk om sport & spel activiteiten te organiseren ** Je bent gastvrij en vindt het leuk om mensen te enthousiasmeren. **** FF doen met MDT! **** In dit project ga je in zes maanden vrijwillig aan slag bij 2 of 3 organisaties, steeds 4 uur per week. Je krijgt: ** begeleiding van een jongere coach ** MDT Certificaat (Maatschappelijke Dienst Tijd ** je krijgt leuke workshops, intervisie of voorlichting ter inspiratie ** je leert organisaties, mensen en doelgroepen kennen Zou dit bij je passen? Laat het weten, we vertellen je graag meer. Extra kans: Kies voor vrijwilligerswerk in het weekend en verdien 1 of 2 extra MDT batches: Ik neem verantwoordelijkheid Ik ben klantgericht

Structureel
Jongeren
Haarlemmermeer

Coördinatoren Humanitas

Humanitas Haarlemmermeer

De vereniging Humanitas is een landelijke vrijwilligersorganisatie. Onze vrijwilligers helpen mensen om op eigen kracht iets aan hun situatie te veranderen. Onze hulp is kosteloos en altijd in de buurt. We zijn er voor iedereen, ongeacht leeftijd, achtergrond of levensovertuiging. Wij geloven in de kracht van mensen en zijn er voor mensen die tijdelijk een steuntje in de rug kunnen gebruiken. De afdeling Haarlemmermeer van Humanitas is een van de 78 afdelingen en biedt met ruim 100 vrijwilligers tijdelijke ondersteuning bij eenzaamheid, rouw en verlies, thuisadministratie en in de financiële cafés. In totaal ondersteunen we op jaarbasis rond de 700 deelnemers. De coördinator Als vrijwillig coördinator ben je samen met de andere vrijwillige coördinatoren verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken binnen een activiteit/thema. Je bent verantwoordelijk voor het werven, selecteren, coachen en begeleiden van de vrijwilligers en je hebt regelmatig overleg met hen; Je voert intakegesprekken met potentiële deelnemers; Je maakt de meest passende match tussen deelnemer en vrijwilliger; Je geeft, samen met de portefeuillehouder uit het bestuur vorm aan scholing en deskundigheidsbevordering; Humanitas heeft een grote Humanitas academie met heel veel (on-line) cursussen Je bent de schakel tussen het bestuur en de vrijwilligers en vice versa; Je adviseert je portefeuillehouder binnen het bestuur over relevante ontwikkelingen op je aandachtsgebieden en initieert - waar nodig - nieuwe activiteiten; Je onderhoudt contacten met instanties die kunnen doorverwijzen en met samenwerkingspartners, je bezoekt de daartoe ingerichte netwerklunches. Wat we vragen Je hebt affiniteit met de kernwaarden van Humanitas; Je legt makkelijk contact; Je bent sociaal, gedreven en weet mensen te enthousiast te krijgen voor activiteiten; Je hebt een goede mondelinge- en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid; Je hebt organisatievermogen en houdt overzicht; Je bent gemiddeld 4 tot 6 uur per week beschikbaar; Je kan als teamspeler anderen motiveren; Je woont of werkt in - of je bent op een andere manier verbonden aan het werkgebied. Specifiek voor Financieel Café: Humanitas biedtiedere week op vier locaties (De Boskern in Hoofddorp; de bibliotheek in Nieuw-Vennep, de bibliotheek in Hoofddorp en in d'Oude Waterwolf in Vijfhuizen) gratis advies bij financiële vragen en je administratie. De hulp is laagdrempelig. Er wordt geen dossier opgebouwd. Specifiek voor Thuisadministratie Humanitas helpt mensen om hun financiën en administratie op orde te brengen en te houden als iemand door welke reden dan ook het overzicht is kwijt geraakt. Een vrijwilliger van Humanitas komt bij een deelnemer thuis en helpt iemand weer op weg door grip te krijgen op de eigen administratie. Wat bieden we Interessant en zinvol vrijwilligerswerk bij één van de grootste vrijwilligersorganisaties van Nederland; Een uitdagende functie in een dynamische werkomgeving binnen een enthousiast team van vrijwilligers; Een afdeling vol ambitie die er voor zorgt dat voor zo veel mogelijk inwoners het aanbod van Humanitas beschikbaar en bereikbaar is; Een introductieprogramma (via Humanitas Academie), workshops, trainingen en intervisie; Ondersteuning door één van de bestuursleden; Een WA-verzekering tijdens de uitoefening van je vrijwilligerswerk; Lidmaatschap van de vereniging Humanitas; Vergoeding van noodzakelijk gemaakte onkosten. Aanmelding Neem voor aanmelding en meer informatie contact met ons op.

Structureel
Leiderdorp, Katwijk, Lisse

Word vrijwilliger bij Cardea Supporters!

Cardea

Wil jij het verschil maken voor kinderen, jongeren en ouders in de omgeving van Leiden of de Duin en Bollenstreek? Geeft het je een goed gevoel om een ander te zien groeien of als iemand je simpelweg bedankt voor je hulp? Dan is vrijwilliger zijn bij Supporters van Cardea misschien wel iets voor jou! Als vrijwilliger bij Supporters van Cardea ga jij aan de slag met lichte, maar waardevolle hulpvragen die de jongeren en zijn/haar gezin nodig hebben. Je hebt contact met de betrokken hulpverleners en wordt ook begeleid door een coördinator van het Supportteam. Bij Cardea geloven we dat ieder kind het verdient om zich goed te kunnen ontwikkelen en zetten ons daarom in om kinderen, jongeren (tot 23 jaar) en hun gezin hierbij te ondersteunen. De jongeren en hun gezin krijgen vanuit Cardea specialistische jeugd- en opvoedhulp. Afhankelijk van je beschikbaarheid kun je ingezet worden voor de volgende zaken: - Eenmalige support: een jongere helpen verhuizen of helpen klussen. - Support een gezin: Een luisterend oor of een kind naar de zwemles of sport brengen. - Support een kind, jongere of ouder door een maatje te zijn: help een jongere die het spannend vind om naar buiten te gaan, of een kind die op zoek is naar een leuke sport. Je kunt samen leuke dingen ondernemen en een luisterend oor bieden. Heb jij echt een hart voor het bieden van hulp aan kinderen en jongeren, wil je hen graag Supporten? Ook ervaringsdeskundigen zijn welkom! Kom dan ons team versterken! Neem contact op met de coördinatoren van het Supportteam: Marloes en Inge.

Structureel
Haarlemmermeer

Handige klusjesman

Namfadima

Voor een mevrouw uit Nieuw-Vennep Zuid zijn wij op zoek naar iemand die handig is en haar wil helpen met klusjes in haar huis. Ze woont nog niet zo lang in haar woning en zou hulp kunnen gebruiken bij het in elkaar zetten van een kast, het ophangen van een lamp, verven van een aantal muren en het gezellig maken van de slaapkamer van haar zoon. Mevrouw spreekt Nederlands en Frans. Ben jij de handige man/vrouw die haar wil helpen? Neem dan contact met ons op.

Eenmalig
Haarlemmermeer

Hulpvaardige PlusPunt medewerker

MeerWaarde Welzijn

Lijkt het je leuk om op donderdag het gezicht te zijn van ons MeerWaarde PlusPunt in Nieuw-Vennep? Dan zijn wij op zoek naar jou! Wat ga je doen? • je ontvangt de bezoekers van ons PlusPunt met koffie/thee. • je vult de aanmeldkaart voor de bezoeker in of doet het samen. • je neemt de telefoon aan, vraagt door en zet de vraag zo nodig door naar de sociaal werker. • overige werkzaamheden die passen bij wat je graag doet. Wij zoeken iemand die: • iedere week van 9.30 tot 12.30 uur beschikbaar is op donderdag. • voor langere tijd beschikbaar is. • kennis heeft van de beschikbare mogelijkheden op sociaal vlak in Haarlemmermeer (sociale kaart). • beschikt over basisvaardigheden op de computer (e-mail, internet, Word). • beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden. • beschikt over goede beheersing van de Nederlandse taal. • zowel zelfstandig als in teamverband kan werken. • een V.O.G. (Verklaring Omtrent Gedrag) is vereist. (aanvraag is kosteloos) Wat bieden wij? • leuke, interessante en zinvolle tijdsbesteding. • je werkt samen in een team met sociaal werkers en vrijwilligers. • waardering van cliënten en collega’s. • verzekering tijdens het werk. • reiskostenvergoeding voor fiets en auto. • gratis trainingen en workshops via de VrijwilligersAcademie. Meer over het PlusPunt: Pluspunten in Haarlemmermeer zijn accommodaties in de buurt, waarbij de buurtbewoner, laagdrempelig terecht kan met vragen van uiteenlopende aard. De openingstijden van PlusPunt Nieuw Vennep zijn maandag en donderdag van 9.30 tot 12.30 uur en dinsdag van 13.00 tot 16.00 uur. Ben jij een enthousiast persoon die snapt wat gastvrijheid is, wil je graag iets voor een ander betekenen en lijkt het je leuk om nieuwe contacten aan te gaan? Maak dan samen met ons het PlusPunt tot een succes! Heb je vragen of wil je nader kennis maken? Stuur dan een bericht naar Marissa.

Structureel
Haarlemmermeer

Zwemvrijwilliger

Ons Tweede Thuis woonvoorziening Burchtpoort

In Nieuw-Vennep staat een leuke woonvoorziening, woonvoorziening Burchtpoort, met 12 leuke matig verstandig beperkte bewoners. Wij zijn opzoek voor één van onze vrouwelijke bewoners om samen met haar te gaan zwemmen. Michelle is een leuke jonge dame van 30 jaar, houdt van een gezellig kletspraatje, een grapje, is behulpzaam en heeft altijd interesse in haar medemens. Michelle zou graag met iemand een baantje trekken in het zwembad, dus heb jij zin om samen met deze leuke bewoner actief, sportief en gezellig te zwemmen, laat het ons weten! In overleg kunnen we dan kijken wat de mogelijkheden zijn.

Structureel
Haarlemmermeer

Coördinator SchuldHulpMaatje

SchuldHulpMaatje Haarlemmermeer

Voor onze snelgroeiende organisatie zoeken wij een extra coördinator (m/v). Je coördineert en bent (mede) verantwoordelijk voor de uitvoering van onze hulpverleningsactiviteiten. Je zoekt samen met het bestuur naar maatjes, doet de intake van hulpvragers en begeleidt de maatjes. Je inzet is gemiddeld 1 tot 2 dagdelen in de week. De coördinatoren vergaderen gemiddeld eens in de 4 weken (meestal 's avonds 2 uren). Voordat je aan de slag gaat volg je de 3-daagse training als maatje om daarna aan de vervolgtraining voor coördinatoren (1 1/2 dag) deel te nemen. In overleg kun je in de tussentijd alvast met één of meerdere ervaren maatjes praktijkervaring opdoen. Als je belangstelling hebt, kun je mailen naar [email protected] (Annelies Klokman). Er zijn profielschetsen aanwezig.

Structureel