csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Voorlezers gezocht!

Laat verhalen tot leven komen als vrijwilliger bij de Voorleesclub! Een belangrijk onderdeel van de programmering van Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta is bedoeld voor de jeugd. En daarbij hoort natuurlijk voorlezen! Elke woensdagmiddag is de Voorleesclub met elke week een ander thema. Als vrijwilliger van de Voorleesclub lees je een prentenboek voor en ga je daarna met de kinderen knutselen. Heb jij ervaring met voorlezen of heb je al eerder met kinderen gewerkt? En heb je enige kennis van jeugdliteratuur? Lees dan snel verder! Wat doe je als voorlezer: • Je leest voor bij de voorleesmiddagen en soms ook op speciale middagen of evenementen. • Je maakt gebruik van alle instrumenten die er zijn om het voorlezen nog aantrekkelijker te maken zoals een voorleespop of een verteltheater. • Je begeleidt extra activiteiten rond het voorlezen zoals knutselen, een liedje of een spelletje. • Samen met de andere voorlezers kies je boeken uit die passen bij het niveau en de belevingswereld van de doelgroep. • Samen met de andere voorlezers bereid je knutselactiviteiten voor die passen bij het thema. De bibliotheek zorgt voor de nodige materialen. • Je ruimt op na afloop van het voorlezen Omvang functie: • Voorlezen 1x per week op woensdagmiddag van 15.00-16.00 uur, plus tijd voor voorbereiding en opruimen. • Deelname aan overleg met het team • Bij de start zorgen we waar nodig voor een training voorlezen. Daarnaast bieden we elk jaar workshops aan waardoor je het voorlezen nog beter in de vingers krijgt. Denk hierbij aan voorlezen met een verteltheater, voorlezen met gebaren of het uitkiezen van boeken. Locatie: Cultuurhuis de Nieuwe Veste Opzoomerlaan 106 3221 AP Hellevoetsluis Of Bibliotheek Middelharnis Kerkepad 11 3241CH Middelharnis Meer weten? Wil je meer weten of je aanmelden als vrijwilliger? Neem contact op met Marjolein Kempers via [e-mailadres verborgen] of [telefoonnummer verborgen]

Lees meer

structureel

Goeree-Overflakkee, Hellevoetsluis

Activiteitenbegeleiding
Creativiteit & muziek
Taal & lezen

Beschrijving

Laat verhalen tot leven komen als vrijwilliger bij de Voorleesclub!
Een belangrijk onderdeel van de programmering van Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta is bedoeld voor de jeugd. En daarbij hoort natuurlijk voorlezen! Elke woensdagmiddag is de Voorleesclub met elke week een ander thema. Als vrijwilliger van de Voorleesclub lees je een prentenboek voor en ga je daarna met de kinderen knutselen.
Heb jij ervaring met voorlezen of heb je al eerder met kinderen gewerkt? En heb je enige kennis van jeugdliteratuur? Lees dan snel verder!
Wat doe je als voorlezer:
• Je leest voor bij de voorleesmiddagen en soms ook op speciale middagen of evenementen.
• Je maakt gebruik van alle instrumenten die er zijn om het voorlezen nog aantrekkelijker te maken zoals een voorleespop of een verteltheater.
• Je begeleidt extra activiteiten rond het voorlezen zoals knutselen, een liedje of een spelletje.
• Samen met de andere voorlezers kies je boeken uit die passen bij het niveau en de belevingswereld van de doelgroep.
• Samen met de andere voorlezers bereid je knutselactiviteiten voor die passen bij het thema. De bibliotheek zorgt voor de nodige materialen.
• Je ruimt op na afloop van het voorlezen
Omvang functie:
• Voorlezen 1x per week op woensdagmiddag van 15.00-16.00 uur, plus tijd voor voorbereiding en opruimen.
• Deelname aan overleg met het team
• Bij de start zorgen we waar nodig voor een training voorlezen. Daarnaast bieden we elk jaar workshops aan waardoor je het voorlezen nog beter in de vingers krijgt. Denk hierbij aan voorlezen met een verteltheater, voorlezen met gebaren of het uitkiezen van boeken.
Locatie:
Cultuurhuis de Nieuwe Veste
Opzoomerlaan 106
3221 AP Hellevoetsluis
Of
Bibliotheek Middelharnis
Kerkepad 11
3241CH Middelharnis
Meer weten?
Wil je meer weten of je aanmelden als vrijwilliger? Neem contact op met Marjolein Kempers via [e-mailadres verborgen] of [telefoonnummer verborgen]

Praktische informatie

Maandelijks 2 tot 2 uur

Locatie

Goeree-Overflakkee, Hellevoetsluis

Impact

Voor wie

Kinderen & jongeren

Impactgebied

Kunst & cultuur
Onderwijs & educatie
Sociaal & welzijn

Categorie

Activiteitenbegeleiding
Creativiteit & muziek
Taal & lezen
Delen:
Bewaar:
Print:

Anderen bekeken ook

Hellevoetsluis

Vrijwilligers gezocht voor leuke kids!

CityKids

Voor de locatie van Medisch Kindzorgcentrum CityKids op de inclusieve school De Samenstroom zoeken we met spoed nog wat vrijwilligers voor wat hulp op de groepen! De kinderen in zorg bij CityKids hebben vnl een verstandelijke beperking. Het gaat om het maken van fruithapjes, toezicht bij buitenspelen, een spelletje doen met de kids, af en toe een wasje doen etc. Maak eens vrijblijvend een afspraak met een van de medewerkers binnen dit leuke team en maak kennis met de kinderen! Interesse gewekt? Stuur me een berichtje en ik maak een afspraak voor je! Groetjes, Silvia

Structureel
Jongeren
Hellevoetsluis, Dordrecht

Tolk Tigrinya - Vluchtelingenwerk

Vluchtelingenwerk Nederland

Overal ter wereld moeten mensen vluchten voor hun leven vanwege oorlog, politiek geweld, hun seksuele geaardheid, afkomst of religie. Wie in Nederland terechtkomt, kan rekenen op de mensen van VluchtelingenWerk. Wij begeleiden vluchtelingen van aankomst tot zelfredzaamheid. Dat is goed voor vluchtelingen en goed voor de Nederlandse samenleving. Wij zijn ondernemende idealisten die nuchter blijven en professioneel zijn. Jij ook? Kom dan ons team versterken als Tolk Tigrinya. Wil je graag iets betekenen voor vluchtelingen en gezinnen? Spreek je Tigrinya? Neem dan snel contact met ons op. Wat ga je doen als tolk? Onze maatschappelijk begeleiders begeleiden, ondersteunen en coachen vluchtelingen tijdens hun integratie- en participatieproces. Zij maken een vluchteling wegwijs in de gemeente en directe woonomgeving en geven voorlichting over de Nederlandse samenleving, instanties en wet- en regelgeving. Onze tolken ondersteunen in het overbrengen van informatie en het vertalen van documenten waar dit nodig is. Wat wij van jou vragen Je bent betrokken en je hebt een respectvolle houding naar je cliënt; beschikt over empathisch vermogen en kunt met een computer werken. Je bent bereid trainingen te volgen en je aan de richtlijnen en afspraken van VluchtelingenWerk te houden. Wat wij bieden Je komt in een stimulerende, gezellige en uitdagende werkomgeving met ruimte voor je eigen ontwikkeling en initiatief; een gedegen inwerkprogramma en mogelijkheden om aanvullende trainingen en opleidingen te volgen; Begeleiding door een professionele beroepskracht; volop mogelijkheden om meer te leren over andere culturen; onkosten worden vergoed. Ons kantoor is geopend van maandag t/m vrijdag binnen kantoortijden. Kijk ook eens op onze website voor meer informatie: https://vrijwilligers.vluchtelingenwerk.nl/wat-kan-jij-doen Aanmelden het liefst via onze website : https://vrijwilligers.vluchtelingenwerk.nl/meld-je-aan Bij vragen; neem gerust contact op via [email protected] We nemen dan snel contact met je op! We kijken uit naar je komst.

Structureel
Goeree-Overflakkee

Voorlezen in taalarme gezinnen

Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta

Ieder jaar verlaat gemiddeld 1 op de 5 kinderen in Nederland de basisschool met een taalachterstand. De VoorleesExpress zet zich in om dit aantal terug te dringen en alle kinderen gelijke kansen te bieden. Dit doen we door kinderen met een taalachterstand 20 weken lang, één keer per week thuis voor te lezen en ook door de ouders hierbij te betrekken. Dit stimuleert de taalontwikkeling van jonge kinderen en zorgt ervoor dat ouders de stimulering na de 20 weken zelf over kunnen nemen. Daarnaast verbindt de VoorleesExpress op deze manier mensen met verschillende achtergronden met elkaar. Functieomschrijving Voorlezer Als voorlezer lees je 20 keer wekelijks voor bij een gezin thuis op Voorne-Putten of Goeree-Overflakkee. Hier werk je aan de taalontwikkeling van kinderen tussen de 2 en 8 jaar met een taalachterstand. Dit doe je één uur per week op een vaste dag, dit is de start van een voorleesritueel in het gezin. Je leest interactief voor en betrekt de kinderen veel bij het voorlezen. Door middel van taalspelletjes en voorlezen draag je bij aan de taalontwikkeling, versterk je het gevoel voor de Nederlandse (boeken)taal en vergroot je de woordenschat. Een belangrijke taak naast het voorlezen is het stimuleren van betrokkenheid van de ouders. Je spoort de ouders aan om actief mee te doen en stimuleert ze om zelf ook voor te gaan lezen. Als voorlezer word je begeleid door een coördinator. Voor je van start gaat krijg je van de bibliotheek een training interactief voorlezen aangeboden. Coördinator Als coördinator begeleid je 20 weken lang +/- vijf voorlezers en gezinnen. Je vormt de spil tussen de gezinnen de voorlezers en de projectleiding en je bewaakt de voortgang van het project. Je bent goed op de hoogte van wat er in de gezinnen speelt en houdt de voortgang van het gezin en de voorlezer in de gaten. Met elke voorlezer ga je drie keer mee naar het gezin. Om deze taken zo goed mogelijk te kunnen vervullen krijg je een training van de projectleiding van de VoorleesExpress. Het coördineren van één seizoen kost ongeveer 60 uur. Functieomvang Wat doet een voorlezer? • Je leest 20 keer voor bij het gezin thuis. • Je houdt de voortgang van het gezin bij in het VoorleesExpress systeem. Wat doet een coördinator? • Je coördineert 5 gezinnen en voorlezers • Je houdt de voortgang van het gezin en de voorlezer bij in het systeem • Je beantwoordt eventuele vragen van de vrijwilliger • Je gaat met iedere vrijwilliger 3 keer mee naar het gezin • Je bent de contactpersoon tussen het gezin de vrijwilliger en de projectleider NB: Vrijwiliger worden voor de VoorleesExpress kan vanaf 18 jaar. Direct enthousiast geworden? Geef je dan hier op als vrijwilliger: https://portal.voorleesexpress.nl/aanmelden/voorne-putten/vrijwilliger

Project
Goeree-Overflakkee

Gezellig samenzijn en leuke dingen doen?

Zuidwester

Gezellige, vrolijke vrouw van 44 jaar oud, houdt van een kletspraatje en mensen om haar heen. Ze is vriendelijk, helpt graag met eten koken of huishoudelijke klusjes. Fietsen of boodschappen doen vindt ze ook leuk. Daar wil je toch een maatje voor worden? Gewenste werkzaamheden/ taken Met enige regelmaat, dit kunnen jullie samen afspreken, samen een boodschapje doen, rondje wandelen of fietsen, samen iets koken/bakken of een spelletje doen etc. Organisatie Zuidwester is een organisatie die ondersteuning biedt aan mensen met een verstandelijke beperking of een N.A.H. op het gebied van: wonen, dagbesteding, werk, individuele begeleiding en behandeling. Taak omschrijving Gezelligheid en samenzijn bieden. Samen winkelen, een bakje koffie drinken of een broodje eten in het dorp. Werktijden In overleg Wat bieden wij? • VOG (verklaring omtrent gedrag) • W.A verzekering • Eventuele reiskosten vergoeding • Attentie op de dag van de vrijwilliger en met de kerst • Scholing • Jaarlijks etentje met alle vrijwilligers uit de regio en de coördinator • Prettige werksfeer

Structureel
Goeree-Overflakkee

Gastvrouw/heer in het ziekenhuis

Het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis

Wij zoeken vrijwilligers die de patiënten gaan begeleiden in het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis te Dirksland. Het doel van gastvrouw/heer is het verblijf van de patiënten in het ziekenhuis te veraangenamen door de volgende diensten aan te bieden: Wat ga je doen……….. - Rondbrengen van de binnengekomen post, verzorgen van de bloemen van patiënten; - Praatje maken met de patiënten/bezoekers - Bezoekers op vangen en ervoor zorgen dat zij begeleid worden naar een afdeling. - Vervoeren van patiënten naar een onderzoek- of behandelafdeling, in opdracht van de verpleegafdeling. - Patienten helpen bij het aanmelden bij de aanmeldzuilen Wanneer……. Dag: maandag tot en met vrijdag. Dag(en) en uren in overleg Wie ben jij…….. - Je hebt een behulpzame, servicegerichte, vriendelijke en flexibele houding naar patiënten en bezoekers. - Je hebt een representatieve uitstraling. - Je bent in staat tot zelfstandig werken, maar ook tot samenwerking met anderen. - Mede verantwoordelijk voor het bewaken van de grenzen met betrekking tot uitvoeren van taken. Vrijwilligers mogen geen verpleegkundige taken verrichten. - Stressbestendig. - Privacy van patiënt of bezoeker dient te worden gewaarborgd. - Dragen van een vrijwilligerspas en indien van toepassing bedrijfskleding. - Handelen naar de visie en de doelstelling van het ziekenhuis. - Fysiek in om taken te verrichten. - Hygiëne in acht nemen. - Je bent sociaal vaardig….met een glimlach! Bijzonderheden: Een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) is vereist, de kosten worden door CuraMare vergoed. Voor aanmelden of vragen: stuur een bericht.

Structureel
Hellevoetsluis

Thuiskok gezocht Hellevoetsluis!

Thuisgekookt

Hallo buurtgenoot, Voor een 93-jarige vrouw zijn wij op zoek naar een buurtgenoot die een gezonde maaltijden voor haar kan koken en kan langsbrengen. Zij is al op leeftijd, zelf koken kost haar veel energie. Daarom zou zij de steun van een lieve buurtgenoot ontzettend waarderen! Zij zou erg geholpen zijn met 1 bordje eten, 1 à 2x in de week. Zij is flexibel met de dagen en kan de maaltijd zelf opwarmen. Ze is een makkelijke en dankbare eter. Zij heeft geen allergieën, en is dol op de Hollandse Pot, maar staat open voor elke keuken. Zij eet vlees maar staat ook open voor een vegetarische maaltijd. Liever geen vis, spinazie of gekookte eieren. Interesse? Reageer op dit bericht of neem contact op met Stichting Thuisgekookt via 085-0608768 o.v.v. aanvraagnummer 19083. Alvast bedankt! Team Thuisgekookt

Structureel
Goeree-Overflakkee

Vrijwilliger(s) gezocht

Pameijer

Mijn naam is Caro, ik ben inloopcoach bij Pameijer. Graag zou ik een oproep plaatsen voor iemand die mij zou willen helpen op de open inloop van Pameijer. Iedereen is daar welkom voor een bakje koffie/thee en een praatje. Ik ben op zoek naar iemand die het leuk zou vinden om de koffie/thee te verzorgen en een praatje te maken met de klanten. Het gaat om elke maandag en woensdag middag (tussen 13:00 en 16:00 of een gedeelte hiervan) De locatie van de inloop is dan in Sommelsdijk. Graag hoor ik van u!

Structureel
Goeree-Overflakkee

Hulp vragen/bieden makkelijk via Govoorelkaar

Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta

Op Goeree-Overflakkee is hulp vragen of bieden gemakkelijk via Govoorelkaar, het online vrijwilligersplatform. Denk bijvoorbeeld aan een oproep van iemand die hulp zoekt bij de reparatie van zijn computer of onderhoud van zijn tuin. Mensen die wat tijd over hebben en graag iets voor een ander willen doen, kunnen dan via GOvoorelkaar reageren op een oproep. Een veilige en overzichtelijke manier om hulpvrager en hulpaanbieder met elkaar in contact te brengen." Hoe meer mensen zich aanmelden als vrijwilliger, hoe meer mensen we kunnen helpen.

Structureel