csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Hulp bij inruimen van boodschappen

Vele handen maken licht werk! Zorgcentrum St. Joseph heeft 14 woongroepen, die 6 dagen per week vanuit een centraal punt worden voorzien van 'boodschappen'. Door de inzet van vrijwilligers logistiek krijgen zij de boodschappen geleverd. Op dinsdag en vrijdag komen er veel boodschappen binnen. Als deze geleverd zijn moeten ze worden ingeruimd, dit wordt jouw specifieke taak. Voor de 14 woongroepen hebben we meerdere vrijwilligers die deze taak doen waardoor deze specifieke taak voor jou ongeveer één uur tijd in beslag zal nemen. We verwachten iemand die met een vriendelijke lach de voedingsmiddelen volgens regelgeving inruimt. Er is voldoende gelegenheid om goed ingewerkt te worden. Na je klus heb jij er mede voor gezorgd dat iedereen van zijn/haar natje en droogje kan genieten en staat uiteraard de koffie voor jou klaar!

Lees meer

structureel

Nederweert

Koken & maaltijden
Boodschappen
Gastvrijheid & horeca

Beschrijving

Vele handen maken licht werk!
Zorgcentrum St. Joseph heeft 14 woongroepen, die 6 dagen per week vanuit een centraal punt worden voorzien van 'boodschappen'. Door de inzet van vrijwilligers logistiek krijgen zij de boodschappen geleverd.

Op dinsdag en vrijdag komen er veel boodschappen binnen. Als deze geleverd zijn moeten ze worden ingeruimd, dit wordt jouw specifieke taak. Voor de 14 woongroepen hebben we meerdere vrijwilligers die deze taak doen waardoor deze specifieke taak voor jou ongeveer één uur tijd in beslag zal nemen. We verwachten iemand die met een vriendelijke lach de voedingsmiddelen volgens regelgeving inruimt.

Er is voldoende gelegenheid om goed ingewerkt te worden. Na je klus heb jij er mede voor gezorgd dat iedereen van zijn/haar natje en droogje kan genieten en staat uiteraard de koffie voor jou klaar!

Praktische informatie

Wekelijks 1 tot 2 uur

dinsdag

vrijdag

Locatie

Nederweert

Impact

Voor wie

Ouderen

Impactgebied

Zorg

Categorie

Koken & maaltijden
Boodschappen
Gastvrijheid & horeca
Delen:
Bewaar:
Print:

Anderen bekeken ook

Weert

Vrijwilliger Club gehandicapten

PSW Vrije Tijd

Iedere woensdagavond organiseert PSW Vrije Tijd een clubavond voor mensen met een verstandelijke beperking, van 19.00 -22.00 uur. De activiteiten die georganiseerd worden zijn heel divers, denk aan knutselen, kienen, muziekavond, bezoek aan schutterij, spelletjes, thema-avond enz. De club wordt gedraaid door vrijwilligers, die ondersteund worden door een beroepskaracht van PSW Vrije Tijd. Samen met de andere vrijwilligers maak je het programma en voer je het uit. Doel van de club is om de deelnemers (30) een gezellige avond te bezorgen.

Structureel
Jongeren
Horst aan de Maas, Gennep, Roermond, Venlo, Venray, Weert

Vrijwilliger communicatie

Rode Kruis Regio Zuid - (Brabant / Zeeland / Limburg)

Zin om een superleuke vrijwilligersrol te vervullen bij het Rode Kruis? Als vrijwilliger communicatie voor het district Noord- en Midden-Limburg ben jij het brein achter de communicatie van onze lokale activiteiten. Ben je een pro in het leggen van contacten en heb je een vlotte pen? Lees dan vooral verder! Het Rode Kruis Het Nederlandse Rode Kruis is er voor mensen in nood, zowel om de hoek als ver weg. We helpen vanuit ons hart en met de handen uit de mouwen. We zorgen er ook voor dat mensen zichzelf kunnen helpen en leren hen hoe ze anderen kunnen helpen. Zodat in tijden van nood niemand alleen staat. Wat ga je doen? In deze rol draag je bij aan de zichtbaarheid van het Rode Kruis en onze vrijwilligers. Je bent het brein achter de communicatie, zowel extern als intern. Een aantal taken die bij jouw functie horen: • Je communiceert effectief met een vlotte pen of via mondelinge communicatie • Je brengt de boodschap van het Rode Kruis duidelijk en nauwkeurig over • Je zorgt voor interne en externe communicatie: de ene keer schrijf je teksten voor de website of nieuwsbrief, de andere keer plaats je berichten op sociale media en monteer je videocontent • Maken van folders en flyers • Je werkt hierbij samen met de beroepskrachten en vrijwilligers van de verschillende werkvelden van het district Noord- en Midden-Limburg. Wat breng je mee? Voor de functie van vrijwilliger communicatie zoeken we een iemand die makkelijk connecties maakt en een vlotte pen heeft. Je hebt visie op het onderwerp communicatie. En verder: • Ben je enthousiast, creatief, zelfstandig en proactief • Beheers je de Nederlands taal uitstekend • Heb je een uitgebreide kennis van sociale media en Microsoft 365 • Ben je communicatief vaardig en resultaatgericht • Ben je initiatiefrijk, enthousiasmerend en zelfredzaam • Heb je verstand van communicatiekanalen om onze boodschap over te brengen. Wat krijg je? Het in actie komen voor het Rode Kruis is ontzettend leuk. Het levert je voldoening, het vergroot je netwerk en je werkt samen met een grote diversiteit aan mensen die zich vol vuur en enthousiasme inzetten. En dat werkt aanstekelijk! Daarnaast bieden wij: • Leuk en interessant vrijwilligerswerk waarin je je kwaliteiten verder kan ontwikkelen • De kans om ervaring op te doen in een maatschappelijk relevante organisatie • Voldoening en zichtbare resultaten van jouw bijdrage • De mogelijkheid om bijna geheel vanuit huis te werken. Interesse? Volg je hart en reageer nu! Wil je nog wat meer informatie? Neem dan contact met ons op. We gebruiken jouw gegevens uitsluitend voor deze specifieke sollicitatieprocedure. Wij hopen je snel te ontmoeten!

Structureel
Nederweert

Brandweer vrijwilliger m\v

Brandweer Nederweert

Wat bieden wij jou:  Team kameraden die voor jou “door het vuur” gaan.  Gezellig samen een drankje na de training op woensdag.  Brede interne opleiding.  Diverse doorgroei mogelijkheden zoals Chauffeur/Pompbediende, Bevelvoerder, Verkenningseenheid, etc  Familie activiteiten of andere uitstapjes.  Ruime vergoeding voor alle lesuren tijdens je opleiding.  Ruime vergoeding voor alle uren tijdens een uitruk.  Een team waarbij ‘leren van elkaar’ centraal staat.  Afwisselende momenten naast je gewone (gezins)leven.  Samenwerken in een goed op elkaar ingespeeld team. Wat vragen wij aan jou?  Dat je contact met ons opneemt voor een kennismaking of verdere uitleg! • Moet je perse in het dorp werken? NEE • Moet je technische opgeleid zijn? NEE • Moet je al je andere hobby’s aan de kant zetten? NEE • Moet je super sterk zijn? NEE • Moet je altijd beschikbaar zijn? NEE Kom maar eens kijken op de post, wellicht is de brandweer iets voor jou! Henk postcommandant) www . brandweernederweert . nl

Structureel
Roermond, Leudal, Weert, Maasgouw

Word jij onze nieuwe gespreksbegeleider?

Depressie Vereniging

De Depressie Vereniging brengt mensen bij elkaar die een depressie (of meerdere) hebben meegemaakt. We noemen dit ook wel ‘lotgenoten’. Aan lotgenoten bieden we de mogelijkheid tot het onderling delen van ervaringen. Wat is een supportgroep? Een supportgroep is een vorm van zelfhulp. Zo’n groep bestaat uit ongeveer 8 mensen die een depressie hebben, of hebben gehad. Zij komen één keer per maand bij elkaar om ervaringen uit te wisselen en te bespreken hoe zij met hun depressie in het dagelijks leven omgaan, waar ze tegenaan lopen. Alles wat te maken heeft met depressie is in deze groepen bespreekbaar. Voor een bestaande groep in Roermond zoeken wij een 2e gespreksbegeleider. Een gespreksbegeleider heeft zelf ook ervaring met depressie en wil deze ervaring inzetten voor anderen die een depressie doormaken, of hebben doorgemaakt. Wat bieden wij? Een 2-daagse training voor gespreksbegeleiders (GB’s) in Utrecht Hier krijg je meer informatie over supportgroepen en de handleiding voor GB’s. Ook oefenen we enkele casussen. Daarnaast volg je de online training van 113. Na de trainingen ontvang je een vrijwilligerscontract. Je gaat daarna in een groep samenwerken met een mede-gespreksbegeleider. De regiocoördinator biedt ondersteuning bij het opstarten en bij vragen of problemen die zich in de groep voordoen. Ook verzorgt de regiocoördinator intervisie met jou en andere gespreksbegeleiders. Om een groep goed te kunnen begeleiden is het noodzakelijk dat je in staat bent je eigen ervaring te gebruiken, maar deze niet als leidraad te zien voor anderen. Je bent in staat boven je eigen ervaring met een depressie uit te stijgen. Je bent in staat deelnemers ruimte te geven om hun eigen weg te vinden. Zo voelt iedere deelnemer zich geaccepteerd. Daarnaast zijn van belang: -Een warme persoonlijkheid en oprechte interesse in anderen. Mensen aanvoelen en op hun gemak kunnen stellen. -Flexibel zijn, bijeenkomsten kunnen anders verlopen dan je van tevoren hebt gepland. -Je woont in de omgeving. De groep wordt steeds op dezelfde locatie gehouden op een vaste avond in de maand. -Beschikbaarheid van een tijdsinvestering van ca. 5 uur per maand voor een langere periode (minimaal een jaar), gezien de aard van de groep. Voor informatie, kun je een bericht sturen.

Structureel
Weert

Vrijwilliger Club gehandicapten

PSW Vrije Tijd

Soos Walhalla is een club voor mensen met een verstandelijke beperking. Deze club is 1 x in de 2 weken (oneven). De club wordt gedraaid door vrijwilligers met ondersteuning van een beroepskracht. Iedere 2 weken organiseren we een activiteit, bijv. kienen, spelletjesavond, knutselen, muziekavond, koken/bakken, wandelen etc. Het programma maken de vrijwilligers samen, en voeren dit ook samen uit. Soms neem je de voorbereiding op je. Doel van de club is een gezellige avond voo de deelnemers, ongeveer 20 deelnemers.

Structureel
Jongeren
Weert, Venray, Venlo, Roermond, Gennep, Horst aan de Maas

Gastdocent EHBO (vrijwillig)

Rode Kruis Regio Zuid - (Brabant / Zeeland / Limburg)

Het Rode Kruis Het Nederlandse Rode Kruis is er voor mensen in nood, zowel om de hoek als ver weg. We helpen vanuit ons hart en met de handen uit de mouwen. We zorgen er ook voor dat mensen zichzelf kunnen helpen en leren hen hoe ze anderen kunnen helpen. Zodat in tijden van nood niemand alleen staat. Het Rode Kruis wil meer kinderen bereiken met EHBO-voorlichting. Want ook zij kunnen helpen als het nodig is, al is het maar met 112 bellen! Hiertoe is laagdrempelig lesmateriaal ontwikkeld, dat door Rode Kruis vrijwilligers in de gastlessen wordt behandeld. Voor deze HELP! EHBO-skills voor jou gastlessen zijn we op zoek in het district Noord- en Midden-Limburg naar: Vrijwilligers EHBO-gastlessen Voor +/- 10 keer per jaar, met ca. 4 keer per jaar een andere activiteit. Wat ga je doen? Je gaat ongeveer 10 keer per jaar EHBO gastlessen geven aan kinderen van de basisschool, scouting of sportclub. Je geeft, bij voorkeur samen met een collega-vrijwilliger, gastlessen van 1 of 2 uur. Je gebruikt het boeiende, interactieve lesmateriaal van het Rode Kruis en past dit zo toe, dat de kinderen geboeid zijn en actief meedoen met de les. Je legt theoretische zaken begrijpelijk uit, demonstreert EHBO-handelingen en begeleidt kinderen bij het zelf uitvoeren van deze EHBO-handelingen. Je wordt onderdeel van een team van educatie vrijwilligers van district Noord- en Midden-Limburg. Vind je het leuk om kinderen iets te leren en contacten te leggen? Dan komen wij graag met jou in contact! Wat breng je mee? • Je vindt het leuk om met jongeren te werken en staat graag voor een groep • Je beschikt over goede communicatieve en sociale vaardigheden • Je beschikt over een EHBO-diploma of bent bereid die te halen • Je hebt affiniteit met EHBO en het onderwijs aan kinderen • Je bent bereid om training te volgen en feedback te geven en te krijgen van collega-vrijwilligers • Je hebt tijd beschikbaar om minimaal 10 keer per jaar overdag de gastlessen te geven • Je onderschrijft de grondbeginselen van het Nederlandse Rode Kruis • Het spreekt je aan ambassadeur voor het Rode Kruis te zijn Wat krijg je? • De mogelijkheid om een concrete bijdrage te leveren aan het vergroten van de EHBO-kennis, de handelingsperspectieven én de hulpbereidheid van kinderen in district Noord- en Midden-Limburg • Je wordt ondersteund en getraind door het Rode Kruis. • Je doet ervaring op met het lesgeven aan kinderen. • Een belangrijke vrijwilligersfunctie binnen een enthousiaste vrijwilligersgroep • Deel uitmaken van een wereldwijde hulporganisatie en een landelijk netwerk • Meedraaien in inspirerende activiteiten gericht op de Jeugd • Op basis van jouw persoonlijke wensen en beschikbaarheid ingezet worden Naast een vrijwilligersovereenkomst geeft het Rode Kruis je verder ook de mogelijkheid om jezelf te ontplooien, om relevante werkervaring op te doen en kan je trainingen volgen. Je komt een paar keer per jaar samen met collega educatievrijwilligers van het district Noord- en Midden-Limburg om ervaringen te delen, van elkaar te leren en om op de hoogte gehouden te worden van de ontwikkelingen binnen het Rode Kruis. Tijdens je vrijwilligerswerk voor het Rode Kruis ben je verzekerd en reis- en onkosten worden vergoed. Interesse? Volg je hart en reageer nu! Wil je nog wat meer informatie? Neem dan contact met ons op. We gebruiken jouw gegevens uitsluitend voor deze specifieke sollicitatieprocedure. Wij hopen je snel te ontmoeten!

Structureel
Weert

AIC Weert is opzoek naar jou!!!

Autisme Informatie Centrum De Kempen

Voor ons nieuw op te starten Autisme Informatie Centrum in Weert zijn wij opzoek naar energieke en enthousiaste vrijwilligers. Wij willen namelijk onze activiteiten voor mensen met autisme en hun netwerk behouden en waar mogelijk uitbreiden. Er zullen met enige regelmaat bijeenkomsten georganiseerd. Denk hierbij aan inloopmomenten, lotgenoten contacten, thema-ochtenden en thema-avonden. Daarnaast zullen we ook te vinden met een informatiestand bij diverse info-markten en geven op verzoek informatie aan belangstellende. Je ziet het taken genoeg. Daarnaast willen we ook nog graag onze activiteiten uitbreiden met lotgenotencontactgroepen, onze PR en social media uitbreiden en nieuwe initiatieven ontwikkelen. Helaas ontbreekt het ons aan voldoende vrijwilligers om onze activiteiten te behouden en nieuwe te ontwikkelen en zo komen wij bij jou terecht! Heb je zelf, je, partner, kind, of een van je ouders autisme en wil je graag ervaringen graag delen met anderen, dan is vrijwilliger bij het AIC wellicht iets voor jou! Er zijn diverse mogelijkheden om als vrijwilliger te helpen bij het AIC, dus heb je belangstelling, laat het ons weten via een bericht. AIC Weert is te bereiken via [email protected] bel 06 30241417 Wij bieden ondersteuning door middel van cursussen. Je krijgt natuurlijk reiskostenvergoeding en komt in een enthousiast team met mede-vrijwilligers terecht om mee samen te werken. Ook als je maar "beperkt" inzetbaar bent, neem ook dan gerust contact met ons op. Weet je niet goed wat we wilt doen, geen probleem, daar komen we samen vast uit. Wat hebben wij te bieden:· Het werken met een enthousiast team ·Deskundigheidsbevordering middels cursussen ·Ondersteuning vanuit het regionaal bestuur ·Reiskostenvergoeding tegen de normaal geldende tarieven, €0,23 per km, of volgens de tarieven van openbaar vervoer ·Overige kosten gemaakt voor de NVA worden natuurlijk ook vergoed. Horen wij van je? Wilt u meer informatie over AIC Weert of NVA regio Noord Brabant / Zeeland, kijk dan op onze website: www.nva-nb.nl of volg ons op de diverse social media kanalen zoals Linkedin, Facebook, Instagram, X (Twitter) en YouTube. Het betreft vrijwilligerswerk waar geen vergoeding tegenover staat, maar er is geen mooier werk dan vrijwilligerswerk bij de NVA regio Noord-Brabant / Zeeland

Structureel
Jongeren
Weert

Vrijwilliger Club gehandicapten

PSW Vrije Tijd

Iedere 2 weken (even) organiseert PSW Vrije Tijd Soos Moesel, een activiteitenclub voor mensen met een verstandelijke beperking. We hebben een 20 tal deelnemers. De club wordt gedraaid door vrijwilligers met ondersteuning van een beroepskracht. Samen organiseren jullie deze avond, maken het programma, voeren het uit. Soms neem je de voorbereiding op je. Voor beelden van activiteiten zij: kienen, filmavond, knutselen, wandelen, muziek, spelletjes, thema-avond etc. Doel van de club is om de deelnemers een gezellige avond te bezorgen

Structureel
Jongeren
Venray, Horst aan de Maas, Gennep, Roermond, Venlo, Weert

Educatievoorlichter (vrijwillig)

Rode Kruis Regio Zuid - (Brabant / Zeeland / Limburg)

Het Rode Kruis Het helpen van mensen in nood om de hoek én ver weg, vanuit ons hart en met de mouwen opgestroopt, dát is waar het Rode Kruis voor staat. Dit doen wij in district Noord- en Midden-Limburg onder andere door gastlessen te geven aan leerlingen in het onderwijs. Vind jij het leuk om voor een klas te staan en jongeren uit te dagen door informatie over EHBO en maatschappelijke thema’s te delen, om daarmee de hulpbereidheid te vergroten? Dan is dit een leuke vacature voor jou! Wat ga je doen? De educatievoorlichter verzorgt gastlessen op basisscholen, middelbare scholen, MBO’s en in het hoger onderwijs. Dit gebeurt in het werkgebied van district Noord- en Midden-Limburg. Thema’s die je gaat behandelen zijn bijvoorbeeld EHBO, natuurverschijnselen (droogte, hitte en overstroming) en de werkzaamheden van een crisiscoördinator in een rampgebied. Je vindt het volledige gastlesaanbod hier: https://www.rodekruis.nl/wat-kun-jij-doen/samen-in-actie/onderwijs/. De gastlessen stimuleren de hulpbereidheid onder jongeren, omdat we ze uitdagen om na te denken over hun eigen gedrag en hen aan te moedigen om met elkaar in discussie te gaan. Als educatievoorlichter: • Maak je onderdeel uit van een educatieteam en onderhoud je contact met de educatie-coördinator • Verzorg je minimaal 6 gastlessen per jaar onder schooltijden • Volg je voorafgaand een training om klaargestoomd te worden in jouw functie • Ben je digitaal vaardig; in de lessen wordt gebruik gemaakt van online lesmateriaal Wat kan het Rode Kruis jou bieden? Als educatievoorlichter ben je betrokken bij een maatschappelijk project dat ertoe doet. In deze mooie vrijwilligersfunctie ga je het verschil maken voor kwetsbare doelgroepen en leerlingen laten zien dat ze kunnen helpen in noodsituaties. Daarnaast biedt het Rode Kruis jou: • Een enthousiast team van betrokken vrijwilligers om je heen • Een kans om jouw ervaringen en je netwerk uit te breiden • De mogelijkheid om je verder te ontwikkelen, door het volgen van opleidingen en trainingen • Een reiskostenvergoeding Wie ben jij? Als educatievoorlichter is het belangrijk dat je het leuk vindt om voor een klas te staan. Je bezit daarbij over goede communicatieve vaardigheden. Het is een pre als je al ervaring hebt. Tenslotte vinden we ook dit belangrijk: • Je bent bekend met de grondbeginselen van het Rode Kruis en draagt deze van nature uit • Je bent bereid om in district Noord- en Midden-Limburg les te geven • Je bent beschikbaar tijdens schooltijden • Je bent beschikbaar voor scholing tijdens avonduren en in het weekend • Je bent minimaal één jaar inzetbaar voor het Rode Kruis Interesse? Volg je hart en reageer nu! Wil je nog wat meer informatie? Neem dan contact op met ons op. We gebruiken jouw gegevens uitsluitend voor deze specifieke sollicitatieprocedure. Wij hopen je snel te ontmoeten!

Structureel