csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Vrijwilligers voor de Zonnebloem

De Zonnebloem een vrijwillige organisatie die zich inzet voor het welzijn van mensen met een fysieke beperking door leeftijd, ziekte of handicap. Door huisbezoeken en het organiseren van activiteiten wil de Zonnebloem het sociale isolement van mensen voorkomen en bijdragen aan meer kwaliteit van het leven. Wij zoeken iemand die wil helpen bij het organiseren van activiteiten, die uitnodigingen wil rondbrengen en ophalen en een koffiebezoekje wil brengen. Ben je hulpaardig en enthousiast en kun je goed naar anderen luisteren? Reageer dan nu op deze vacature.

Lees meer

structureel

Geertruidenberg

Activiteitenbegeleiding
Maatje, buddy & gezelschap

Beschrijving

De Zonnebloem een vrijwillige organisatie die zich inzet voor het welzijn van mensen met een fysieke beperking door leeftijd, ziekte of handicap. Door huisbezoeken en het organiseren van activiteiten wil de Zonnebloem het sociale isolement van mensen voorkomen en bijdragen aan meer kwaliteit van het leven.

Wij zoeken iemand die wil helpen bij het organiseren van activiteiten, die uitnodigingen wil rondbrengen en ophalen en een koffiebezoekje wil brengen.

Ben je hulpaardig en enthousiast en kun je goed naar anderen luisteren?

Reageer dan nu op deze vacature.

Praktische informatie

Maandelijks 1 tot 5 uur

Locatie

Geertruidenberg

Bijzonderheden

Extra begeleiding mogelijk

Rolstoeltoegankelijk

Impact

Voor wie

Mensen die begeleid worden/wonen

Ouderen

Impactgebied

Sociaal & welzijn

Categorie

Activiteitenbegeleiding
Maatje, buddy & gezelschap
Delen:
Bewaar:
Print:

Anderen bekeken ook

Oosterhout

Terreinmedewerker VV Oosterhout

v.v. Oosterhout

VV Oosterhout is op zoek naar een terreinmedewerker voor voornamelijk de zaterdagen, maar andere dagen zijn ook mogelijk. Wij zijn op zoek naar iemand met affiniteit voor voetbal, maar is zeker niet noodzakelijk. Voornaamste eis is een sociaal iemand en een teamspeler. Basistaken zijn onder andere: - De vraagbaak en het aanspreekpunt voor alle vragen op het voetbalterrein. - Het uitreiken van ballen en overige voetbal gerelateerde zaken. - Klaarzetten en uitreiken van drinken voor de teams, hun begeleiding en scheidsrechters. - Schoonmaken van de kleedlokalen na gebruik.

Structureel
Geertruidenberg

Gastvrouw/heer van Star-shl in Raamsdonksveer

Star-shl

Zorg jij als gastvrouw/gastheer voor een glimlach op het gezicht van onze patiënten in Medisch Centrum Raamsdonksveer? Op zoek naar een zinvolle tijdsbesteding in een maatschappelijke organisatie? Voor onze locatie Medisch Centrum Raamsdonksveer zijn wij op zoek naar vrijwilligers, die in de rol van gastvrouw/gastheer voor een gastvrije ontvangst van onze patiënten zorgen. Over Star-shl Star-shl is een stichting die medische diagnostiek verzorgt in opdracht van o.a. huisartsen, verloskundigen en zorginstellingen. Voor ons staat een open sfeer waar patiënten zich welkom voelen centraal. Als vrijwilliger ben je een belangrijke schakel in de totale kwaliteit van onze zorg en dienstverlening, namelijk als directe hulp voor patiënten en ter ondersteuning van onze zorgprofessionals. Wat ga je doen We merken regelmatig dat patiënten tijdens een bezoek aan een van onze locaties extra aandacht kunnen gebruiken. De zorg is een drukke omgeving, er gebeurt veel en alles gaat snel. Patiënten die binnenkomen zijn vaak wat gespannen. Door aandacht van onze vrijwilligers, proberen we de wachttijd aangenamer te maken. Daarnaast kunnen onze vrijwilligers onze zorgprofessionals ondersteunen met (niet medische) werkzaamheden. Zo kunnen onze zorgprofessionals zich volledig richten op het daadwerkelijke onderzoek of de bloedafname. De werkzaamheden: • Je heet de patiënten van harte welkom • Je checkt of patiënten beschikken over de juiste documenten (aanvraagformulier en ID) • Je neemt het formulier en evt. materialen in en legt deze klaar voor de collega’s • Je wijst patiënten een plek binnen de wachtkamer De werktijden liggen tussen 08.00-11.00 uur. Over jou Ben jij assertief en klantgericht? Wij zoeken vrijwilligers die in de rol van gastheer of gastvrouw het verschil maken voor onze patiënten. Wat wij verder van jou vragen: • je beschikt over goede communicatieve vaardigheden • je bent representatief, stressbestendig en hebt empathisch vermogen • je hebt affiniteit met de zorg • je bent minimaal 18 jaar • je bent minimaal 1 dagdeel in de week beschikbaar Om als vrijwilliger bij ons aan de slag te kunnen, dien je in het bezit te zijn van een recente Positieve verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). De kosten voor de aanvraag van de VOG worden vergoed door Star-shl. Wij bieden • Een leuke en dynamische werkomgeving • Een meekijk moment en inwerkperiode • Een reiskostenvergoeding van 0,23 cent per km • Een verzekering voor schade en aansprakelijkheid • Een vrijwilligersovereenkomst • De mogelijkheid om deel te nemen aan themabijeenkomsten/trainingen • Een jaarlijks teamuitje Heb je interesse? Dan zien we je reactie graag tegemoet. Voorzie ons van je CV en motivatie. Je ontvangt binnen 2 weken een reactie. Voor meer informatie kun je ook contact opnemen met Sandra, vrijwilligerscoördinator

Structureel
Geertruidenberg

Ga jij met Annie naar buiten?

Surplus Welzijn Gemeente Oosterhout/Geertruidenberg

Ben jij iemand die het gezellig vindt om lekker te kletsen? Ben jij ook creatief? Vind jij het wellicht ook nog leuk om een stukje te wandelen? Ga dan met Annie naar buiten! WAT WORDT ER GEVRAAGD? Annie is een 90-jarige Zeeuwse vrouw met een passie voor Facebook, schilderen en handwerken. Annie is vaak alleen. Ze zou ontzettend leuk vinden om regelmatig met iemand een praatje te maken en eventueel een stukje met de rolstoel te gaan lopen. Jij kunt haar hier bij helpen! Zie jij jezelf ontspannen praten over creatieve projecten, terwijl je samen met Annie de frisse lucht opsnuift? Ga met Annie wandelen en ontdek samen nieuwe inspiratie. WAAROM BIJ SURPLUS? Ben jij zo iemand die overweegt vrijwilligerswerk te doen, maar bang is er alleen voor te staan? Wees gerust, als buddy bij Surplus word je volledig begeleidt van kennismaking tot afsluiting, en staan we altijd voor je klaar als je ergens tegenaan loopt. HOE DOE JE DAT? We vertellen je graag over het zijn van een buddy en wat jij kan betekenen. Er zijn geen verplichtingen, gewoon een informeel (telefonisch) gesprek. Waar wacht je op? Stuur vandaag een bericht of bel ons voor meer info. Wij reageren dan zo snel mogelijk.

Structureel
Geertruidenberg

Extra handjes voor scootmobieldag

Toegankelijk Geertruidenberg

Toegankeliijk Geertruidenberg staat voor een inclusieve samenleving waarin iedereen mee zou moeten kunnen doen zonder belemmeringen. Elk jaar organiseren wij voor de inwoners van onze gemeente die gebruik maken van een scootmobiel een gezellige en leerzame scootmobieldag. Een stukje theorie, route rijden door de gemeente en een hindernisbaan zijn de onderdelen die deze dag aan bod komen. Voor het onderdeel hindernisbaan en routerijden (op de fiets) zijn wij op zoek naar mensen die ons hierbij kunnen ondersteunen. Wil je meer weten, laat gerust een berichtje achter zodat we contact met u op kunnen nemen voor verdere uitleg.

30-05-2024