csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Medewerker Speelgoeduitleen

De speelotheek Het Fantje, de bibliotheek voor speelgoed! Wij bieden iedereen de mogelijkheid om speelgoed te komen lenen. Niet alleen voor ouders kan dit een uitkomst zijn, maar ook voor grootouders en oppasmoeders. Het Fantje is op zoek naar een vrijwilliger die meehelpt bij het uitlenen, schoonmaken en controleren van het speelgoed. (Jonge) vrijwilliger die kan traplopen en tillen is wenselijk. Bent u goed in contacten leggen en vindt u het leuk om met kinderen om te gaan? Reageer dan nu op deze vrijwilligersvacature.

Lees meer

structureel

Geertruidenberg

Maatje, buddy & gezelschap

Beschrijving

De speelotheek Het Fantje, de bibliotheek voor speelgoed! Wij bieden iedereen de mogelijkheid om speelgoed te komen lenen. Niet alleen voor ouders kan dit een uitkomst zijn, maar ook voor grootouders en oppasmoeders.

Het Fantje is op zoek naar een vrijwilliger die meehelpt bij het uitlenen, schoonmaken en controleren van het speelgoed. (Jonge) vrijwilliger die kan traplopen en tillen is wenselijk.

Bent u goed in contacten leggen en vindt u het leuk om met kinderen om te gaan?

Reageer dan nu op deze vrijwilligersvacature.

Praktische informatie

Wekelijks 1 tot 8 uur

donderdag

vrijdag

zaterdag

Locatie

Geertruidenberg

Bijzonderheden

Geschikt voor jongeren

Extra begeleiding mogelijk

Impact

Voor wie

Kinderen & jongeren

Impactgebied

Sociaal & welzijn

Categorie

Maatje, buddy & gezelschap
Delen:
Bewaar:
Print:

Anderen bekeken ook

Oosterhout

Jongeren Inspireren

Roger That Inspiratielab Oosterhout

Het Roger That Inspiratielab is een burgerinitiatief en vergroot de veerkracht van jongeren, van 11 tot 25 jaar in Oosterhout. Een laagdrempelige ontmoetingsplaats waar activiteiten van, vóór en dóór jongeren worden georganiseerd. Een eigentijds lab waar jongeren hun talenten ontdekken, creatief zijn en leren van elkaar en van ondernemers. Een vertrouwde plek waar jongeren antwoorden op ‘levens’-vragen vinden en hun zelfredzaamheid in onze uitdagende maatschappij versterken. Kijk voor een indruk voor de sfeer en meer info op de website inspiratie-lab in NL Jongeren weten hun weg naar het Inspiratielab goed te vinden en wij zijn daarom op zoek naar diverse vrijwilligers waarmee we het initiatief verder kunnen uitbouwen. Ben jij iemand die activiteiten wil opzetten of begeleiden samen met ervaringsdeskundige jongeren en vrijwilligers met veel Levenservaring? Kom dan eens sfeer proeven in het Inspiratielab.

Project
Jongeren
Geertruidenberg, Oosterhout

Maak het verschil: word Buddy bij Surplus!

Surplus Welzijn Gemeente Oosterhout/Geertruidenberg

Ben jij klaar om het verschil te maken in iemands leven? Wil jij jouw tijd en energie investeren in het ondersteunen van anderen? Heb je altijd al willen weten hoe het is om een positieve impact te hebben op iemands dag? WAT WORDT ER GEVRAAGD? Als buddy bij Surplus vragen we jou om praktische handvatten en structuur te geven, emotionele ondersteuning te bieden en een luisterend oor te zijn. We zoeken sociaal, integer en ondernemend talent met een positieve insteek. Kun jij goed relativeren en ben je 21 jaar of ouder? We hebben jou nodig voor 1 tot 2 jaar, één dagdeel per week beschikbaar. WAAROM BIJ SURPLUS? Ben jij zo iemand die overweegt vrijwilligerswerk te doen, maar bang is er alleen voor te staan? Wees gerust, als buddy bij Surplus word je volledig begeleidt van kennismaking tot afsluiting, en staan we altijd voor je klaar als je ergens tegenaan loopt. HOE DOE JE DAT? We vertellen je graag over het zijn van een buddy en wat jij kan betekenen. Er zijn geen verplichtingen, gewoon een informeel (telefonisch) gesprek. Waar wacht je op? Stuur vandaag een bericht of bel ons voor meer info. Wij reageren dan zo snel mogelijk.

Structureel
Geertruidenberg

Ben jij onze tuinheld?

Surplus Welzijn Gemeente Oosterhout/Geertruidenberg

Voor sommige mensen is het niet meer vanzelfsprekend om zelf de tuin bij te houden en is een extra hand met groene vingers meer dan welkom. Wil jij je passie voor tuinieren inzetten om anderen te helpen? WAT VRAGEN WE? Ben jij sociaal vaardig, geduldig en heb je een groot inlevingsvermogen? Heb je affiniteit met bezig zijn? Dan zoeken wij jou! WAT LEVERT HET MIJ OP? Stel je voor: met jouw hulp krijgen tuinen weer kleur en leven. Je brengt niet alleen vreugde bij anderen, maar ook bij jezelf. Ontdek de voldoening van het verbeteren van iemands leefomgeving en het opfleuren van hun dag. HOE DOE JE DAT? We vertellen je graag over het zijn van een tuinvrijwilliger en wat jij kan betekenen. Er zijn geen verplichtingen, gewoon een informeel (telefonisch) gesprek. Waar wacht je op? Stuur vandaag een bericht of bel ons voor meer info. Wij reageren dan zo snel mogelijk.

Structureel
Geertruidenberg

Hulp bij het ruimen van spullen in huis.

Stichting Kumbaya

Een lieve en vriendelijke mevrouw met lichamelijke beperkingen is opzoek naar een behulpzame vrijwilliger die kan helpen met haar project: Het uitzoeken en wegdoen van overbodige spullen in huis. Het is een tijdelijk project. Door haar beperkingen is het voor haar lastig om spullen te tillen en te verplaatsen. Mevrouw heeft zelf al een begin gemaakt en zij zou nu graag hulp willen bij het tillen, verplaatsen en sorteren van spullen. Zij heeft veel spullen verzameld door de jaren heen en ziet daardoor het overzicht niet meer. Nu wil ze graag veel spullen uitzoeken die wegkunnen. Het zou heel fijn zijn als de vrijwilliger eventueel ook mee kan helpen om spullen op marktplaats te zetten of weg te brengen naar de kringloop. (ter info: Mevrouw heeft 2 hondjes en rookt in huis) We zoeken iemand die: - geduldig en begripvol is. - van aanpakken weet en overzicht kan creëren. - een uurtje per week beschikbaar is voor een aantal weken tot zij weer overzicht heeft in haar huis. - affiniteit heeft met het helpen van anderen. De hulp zal een enorme impact hebben op haar dagelijks leven en haar helpen om in een opgeruimde en prettige omgeving te kunnen wonen. Bent U degene die we zoeken? Neem dan contact met ons op voor een kennismaking en maak verschil in het leven van een ander! Voor vragen neem gerust contact op. Mail: [email protected] Telefoonnummer: 085 - 485 92 62

Project
Oosterhout

Lid van de adviesraad sociaal domein

Adviesraad sociaal domein Oosterhout

Lid van de adviesraad sociaal domein Is het wat voor jou om lid te worden van de adviesraad sociaal domein? Neem dan contact op, dan kunnen we een keer kennismaken. Adviesraad sociaal domein Oosterhout De adviesraad sociaal domein bestaat uit een groep actieve en sociaal bewogen vrijwilligers. De adviesraad geeft de gemeente gevraagd en ongevraagd advies. Het advies gaat over onderwerpen in het sociaal domein, ofwel over het leven en het welzijn van alle Oosterhoutse inwoners. Wat zijn je taken? Als lid van de adviesraad denk je mee over alle onderwerpen waar de adviesraad zich over buigt. Je bent lid van 1 van de vier werkgroepen. Dat zijn de volgende werkgroepen: 1. Wonen, welzijn en zorg. 2. Participatie (werk en inkomen, maar ook inburgering). 3. Jeugdzorg. 4. Armoede en minima. We verwachten dat je een sociaal hart hebt en een netwerk in Oosterhout. Samen met de leden van je werkgroep houd je je bezig met de onderwerpen van jouw werkgroep. Samen maak je ook een advies dat de werkgroep wil opstellen. Daarbij betrekt de werkgroep ook de Oosterhoutse inwoners die willen meepraten. Heb je interesse in de adviesraad sociaal domein? Wil jij je talenten inzetten voor de adviesraad en daarmee voor de inwoners van Oosterhout? Neem dan snel contact met ons op via deze vacature. Met vriendelijke groeten, Leny

Structureel
Jongeren
Geertruidenberg

Techniek en technologie met kinderen

Theek 5

Theek 5 is de gemeenschapsbibliotheek, die van, voor en met elkaar activiteiten organiseert. Deel je enthousiasme voor techniek en technologie met de kinderen. De inhoud van de activiteiten wordt volledig in overleg met de vrijwilligers bepaald. Lever een leuk idee aan, verzamel het benodigde materiaal en probeer het samen met een andere vrijwilliger uit. En natuurlijk ga je vervolgens de kinderen begeleiden tijdens de activiteit. Heb je enthousiasme voor techniek, technologie of beide? Kun je kinderen begeleiden tijdens het uitvoeren van een activiteit en vind je het leuk om je kennis en enthousiasme te delen met de kinderen van de basisschool? Reageer dan nu op deze vacature.

Structureel
Geertruidenberg

Voorlezen in de bieb

Theek 5

Theek 5 is de gemeenschapsbibliotheek, die van, voor en met elkaar activiteiten organiseert. Vanaf januari 2023 organiseren we iedere woensdagochtend Voorleespret bij de bibliotheek in Raamsdonksveer. Van 10.30 tot 11.00 uur staat een voorleeshalfuurtje gepland voor kinderen van 1,5 tot 4 jaar. We zoeken vrijwilligers die plezier hebben in voorlezen, enthousiast een verhaal kunnen overbrengen en het leuk vinden om met jonge kinderen om te gaan. Samen met anderen voorleesvrijwilligers kiezen we leuke thema's en boeken uit waarbij je met plezier tips en adviezen geven om het extra knus en gezellig te maken. Samen met andere voorleesvrijwilligers bepaal je wie, wanneer voorleest. Dit kun je met z'n tweeën doen (ieder een boek) of alleen (max. 2 boeken). Tijdens school vakanties wordt er niet voorgelezen. Reken naast de voorleesochtend ook een voorbereidingstijd mee. De cursus ''interactief voorlezen'' is eenmalig en zal ongeveer een dagdeel in beslag nemen Ben je een enthousiaste vrijwilliger die het leuk vind om kinderen voor te lezen? Interesse? Reageer dan nu op deze vacature. Verklaring omtrent het gedrag (VOG) gevraagd.

Structureel
(kleine) groepen