csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Gastheer/gastvrouw Huiskamer van Oirschot

Gezelschap bieden voor gasten die gebruik maken van de Huiskamer van Oirschot. Het schenken van koffie en thee, het maken van een praatje en evt. deelnemen aan kaarten. Het is fijn als u minimaal 1 keer per maand een middag wilt verzorgen samen met twee andere vrijwilligers. De Huiskamer is wekelijks geopend op maandag, donderdag en zondagmiddag van 14:30- 16:30 uur. Het is vrijwilligerswerk met veel voldoening. Er ontstaan leuke contacten, het zorgt voor verbinding tussen mensen.

Lees meer

structureel

Oirschot

Activiteitenbegeleiding
Maatje, buddy & gezelschap

Beschrijving

Gezelschap bieden voor gasten die gebruik maken van de Huiskamer van Oirschot.
Het schenken van koffie en thee, het maken van een praatje en evt. deelnemen aan kaarten. Het is fijn als u minimaal 1 keer per maand een middag wilt verzorgen samen met twee andere vrijwilligers. De Huiskamer is wekelijks geopend op maandag, donderdag en zondagmiddag van 14:30- 16:30 uur.
Het is vrijwilligerswerk met veel voldoening. Er ontstaan leuke contacten, het zorgt voor verbinding tussen mensen.

Praktische informatie

Locatie

Oirschot

Bijzonderheden

Rolstoeltoegankelijk

Impact

Voor wie

Ouderen

Impactgebied

Sociaal & welzijn

Categorie

Activiteitenbegeleiding
Maatje, buddy & gezelschap
Delen:
Bewaar:
Print:

Anderen bekeken ook

Eersel, Oirschot, Best, Bladel, Bergeijk, Reusel-De Mierden

Autisme Lotgenotenactiviteiten Ondersteunen

Autisme Informatie Centrum De Kempen

Het AIC (Autisme Informatie Centrum) De Kempen, is op zoek naar gastvrouwen en gastheren voor het informatiecentrum in Eersel. Daar is ruimte voor lotgenotencontact en er is een mediatheek met onder andere boeken en films. Het informatiecentrum is gevestigd in D'n Achterum aan de Voortseweg 9 in Eersel. Elke 1ste vrijdag van de maand, tussen 9.30 en 11.30 uur is er een inloopochtend. In schoolvakanties en in de maanden juli en augustus is er geen inloopochtend. Daarnaast hebben we maandelijks een thema-avond en diverse (6-wekelijkse) lotgenotencontactgroepen. Ook wordt op onze website veel informatie aangeboden over allerlei onderwerpen die betrekking hebben op autisme. Ben je al wat langer bekend met autisme en voel je iets voor het werk van het informatiecentrum? Meld je dan aan als vrijwilliger! Jouw ervaringsdeskundigheid kan zo anderen helpen. Wat doe je als gastvrouw/heer in het informatiecentrum? Je informeert en adviseert en je biedt een luisterend oor. Wat vraagt het AIC? Je kent de problematiek rond autisme, je deelt graag kennis en ervaring met anderen en je kunt goed luisteren. Het AIC biedt je naast bijzonder vrijwilligerswerk waar je echt het verschil kunt maken, ook cursussen en trainingen aan.

Structureel
Oirschot

Vrijwilliger voor 2 dagen

Stichting Running Team Oirschot

Het is zaterdag 1 juni, op de markt in Oirschot zijn we vroeg begonnen met het klaarzetten van de afzethekken. Deze hele dag is er een gezellige bijeenkomst met kraampjes en een ludiek aanbod. Muziek schalt over het plein. Vele teams hebben zich aangemeld om te wandelen in estafettevorm door het centrum van Oirschot. Dit voor twee goede Doelen Bijna Thuis Huis en RTO. Er is een gezellige en saamhorige sfeer. En wat doe jij? Jij was diegene die vroeg aan het sjouwen was met de afzetrekken, Versieringen op de Markt ophangen, het verkeer moet begeleidt worden op drukke kruisingen, het is warm dus jij zorgt voor extra drinken, kortom er zijn legio taken te doen. Kijk op de website www.levensloopbos.nl Kom jij ons helpen

01-06-2024
Jongeren
(kleine) groepen
Oirschot

Vrijwilliger persoonlijke aandacht

Joris Zorg

In het hart van Oirschot bevindt zich de hoofdlocatie van Joris Zorg, Sint Joris. Verdeeld over twee zorgafdelingen, de Stroom en de Nachtegaal, bieden we hier zorg en begeleiding aan zo’n 130 bewoners. Afdeling de Stroom heeft zeven afdelingen met een dorpskarakter. Per afdeling wonen ongeveer 12 bewoners met een lichamelijke beperking of dementie. De ouderen wonen in een huiselijke setting die we ‘kleinschalig leven’ noemen. Kleine, vaste teams stemmen de kwaliteit van zorg en welzijn goed af op de wensen van onze bewoners. Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die graag een stukje persoonlijke aandacht willen bieden aan één of meerdere bewoners van deze afdeling. Denk hierbij aan een praatje maken, samen een kopje koffie drinken, herinneringen ophalen, krantje voorlezen, samen wandelen, een spel doen… net waar de interesse van deze bewoner ligt. Er gewoon even echt zijn voor die bewoner en het verschil maken. Tijd in overleg, dit kan in de ochtend, middag of avond zijn afgestemd op jouw wensen en mogelijkheden. Vind je het leuk om met ouderen om te gaan, ben je betrouwbaar en behulpzaam en spreekt deze vacature je aan? Dan zijn onze bewoners heel blij met jouw hulp! Heb je interesse of wil je meer informatie? Laat het ons weten! Je bent meer dan welkom!

Structureel
Oirschot

Vrijwilligers avond huiskamer

Joris Zorg

In het hart van Oirschot bevindt zich de hoofdlocatie van Joris Zorg, Sint Joris. Verdeeld over twee zorgafdelingen, de Stroom en de Nachtegaal, bieden we hier zorg en begeleiding aan zo’n 130 bewoners. Afdeling de Stroom heeft zeven afdelingen met een dorpskarakter. Per afdeling wonen ongeveer 12 bewoners met een lichamelijke beperking of dementie. De ouderen wonen in een huiselijke setting die we ‘kleinschalig leven’ noemen. Kleine, vaste teams stemmen de kwaliteit van zorg en welzijn goed af op de wensen van onze bewoners. Lijkt het je leuk om in de avond activiteiten te ondernemen op een huiskamer en te zorgen voor wat gezelligheid of te ondersteunen bij een eetmoment? Dan horen we dat ontzettend graag! Interesse of wil je meer informatie? Laat het ons weten! Je bent meer dan welkom!

Structureel
Jongeren
Oirschot

• Wij hebben fietsen nodig

Centraal Orgaan opvang Asielzoeker (COA)

Wij hebben fietsen nodig zodat onze bewoners naar school en de supermarkten in het centrum van Oirschot kunnen gaan. De fietsen die aan onze locatie worden gedoneerd, worden tijdens het verblijf van onze bewoners tijdelijk aan hen uitgeleend. Nadat ze het kamp hebben verlaten, worden deze fietsen tijdelijk uitgeleend aan nieuwe bewoners. Met dit systeem streven we ernaar om gedurende de verblijfsperiode van elke bewoner op onze locatie vervoermogelijkheden te bieden.

Eenmalig
Eersel, Oirschot, Bergeijk, Reusel-De Mierden, Bladel

Contact met de pers namens KempenEnergie

KempenEnergie

KempenEnergie, een vereniging die inwoners in de Kempen helpt met thuis energie besparen of duurzaam opwekken, is op zoek naar iemand die het contact met de pers kan onderhouden. Hieronder valt het schrijven en verspreiden van persberichten en het plaatsen van advertenties in de verschillende huis-aan-huis en regionale kranten. Vind jij het leuk om isolatie, ventilatie, warmtepompen, zonnepanelen, elektrisch rijden etc te communiceren, sluit je dan aan bij het gezellige communicatie team van KempenEnergie. Tijdsinvestering wordt geschat op 2 tot 4 uur per maand. Het team vergadert 1 keer in de twee maanden (online, en als het weer kan in de Muzenval in Eersel).

Structureel