csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Tuinliefhebber gezocht

Voor onze mooie tuin zijn wij op zoek naar iemand die het gras wil maaien. Het grasveld is ongeveer 20 m2 en we zijn in bezit van een elektrische maaier. 1 x per jaar het gazon machinaal verticuteren. Verder een beetje snoeiwerk en in de herfst bladblazen. Wij hebben 2 kleine honden die heel lief zijn. Wij hebben ook 3 kippen die afgeschermd zitten en 3 papagaaien die in aparte kooien buiten zitten.

Lees meer

structureel

Culemborg

Klussen buiten & tuin

Beschrijving

Voor onze mooie tuin zijn wij op zoek naar iemand die het gras wil maaien. Het grasveld is ongeveer 20 m2 en we zijn in bezit van een elektrische maaier. 1 x per jaar het gazon machinaal verticuteren. Verder een beetje snoeiwerk en in de herfst bladblazen. Wij hebben 2 kleine honden die heel lief zijn. Wij hebben ook 3 kippen die afgeschermd zitten en 3 papagaaien die in aparte kooien buiten zitten.

Praktische informatie

Locatie

Culemborg

Bijzonderheden

Geschikt voor mensen die weinig Nederlands spreken

Impact

Voor wie

Ouderen

Impactgebied

Tuin, dieren & natuur

Categorie

Klussen buiten & tuin
Delen:
Bewaar:
Print:

Anderen bekeken ook

Culemborg

Gastvrouw/gastheer

Elisabeth Weeshuis Museum

Gastvriendelijk? Én met belangstelling voor geschiedenis of kunst en cultuur? Woonachtig in Culemborg of omgeving? Het Elisabeth Weeshuis Museum is een unieke plek met een rijke geschiedenis! Wij bieden een mooie en prettige omgeving met prachtige tuin in een monumentaal pand dat wij delen met de Bibliotheek, de Volksuniversiteit en Brazzerie De Witte Schuur. Je werkt samen met een collegae vrijwilliger, de directeur, de bedrijfsvoerder en de collectiemedewerker op een bijzondere plek. In een groot team van vrijwilligers van alle leeftijden, die o.a. de tuin beheren, bezoekers welkom heten, onderhoud aan het pand plegen, tickets verkopen en assisteren bij evenementen en bij gastdocenten voor groepen kinderen. Er zijn vrijwilligersbijeenkomsten waar ideeën met elkaar worden uitgewisseld en informatie wordt verstrekt over veranderingen binnen het museum. Je krijgt minimaal 4x per jaar de interne nieuwsbrief en de bedrijfsvoerder werkt 1 op 1 met je om samen een warme en prettige plek te creëren en zo wat extra’s te doen voor cultureel Culemborg. Wij organiseren jaarlijks een vrijwilligersuitje of een binnenshuis evenement met daarnaast een eindejaar attentie. Spreekt het bovenstaande verhaal jou aan en heb je ook nog ervaring met één of meerdere van de gevraagde vrijwilligerstaken? (ervaring overigens niet vereist), dan ben jij degene die wij zoeken! Stuur een mailtje met je motivatie of kom een keertje langs en wie weet spreken wij elkaar snel in het echt! Over het museum: Het Elisabeth Weeshuis gaf vier eeuwen lang onderdak aan zo’n 700 weeskinderen. Jongens en meisjes die hun ouders hadden verloren door ziekte of bijvoorbeeld een brand. Kinderen uit vaak kleine arbeidershuisjes werden gebracht naar het grote statige weeshuis in de binnenstad van Culemborg. Dat moet overweldigend zijn geweest. Het weeshuis was een wereld op zich. Met een eigen washuis, bakhuis, bierbrouwerij, boerderij en een grote moestuin en boomgaard. Nu is er een museum dat aantrekkelijk is voor kinderen en waar bezoekers het leven van toen kunnen beleven.

Structureel
Jongeren
Tiel, Maasdriel, Neder-Betuwe, Zaltbommel, Buren, Culemborg, West Betuwe

Bestuurslid Humanitas Rivierenland

Humanitas

Ben jij maatschappelijk betrokken, ondernemend en op zoek naar een manier om je capaciteiten en tijd zinvol te besteden? Zoek je tevens collegiale medebestuurders die ook houden van het goede gesprek, heldere besluiten én een open sfeer? Dan nodigen we je graag uit voor een kennismaking. Want wij zijn op zoek naar nieuwe collega's in het vrijwillig bestuur van Humanitas Rivierenland. Humanitas Rivierenland is een vrijwilligersorganisatie die mensen tijdelijk tot steun is. Onze inzet is vrijwillig en kundig, vol vertrouwen, met tijd en aandacht en gericht op zelf redzaam zijn. We bieden steun met de programma’s Home-Start, Match Jongerenmaatje, Thuisadministratie en Get a Grip. Als bestuurslid ben je medeverantwoordelijk voor het beleid van Humanitas in 7 gemeenten en het nemen van beslissingen die betekenisvol zijn voor onze vrijwilligers en deelnemers. Je toekomstige portefeuille bespreken we graag met je. We zoeken mensen die enthousiast zijn, sociaal betrokken, communicatief vaardig én die niet bang zijn om uitdagingen aan te gaan. Je mag rekenen op een tijdsbesteding van gemiddelde 4-6 uur per week. Heb je interesse? Stuur dan een bericht met jouw telefoonnummer en we nemen zo snel mogelijk contact met je op. Of bel Marij voor meer informatie: 06 10736106 Voor verdere informatie over de specifieke vacatures zie https://www.humanitas.nl/rivierenland

Structureel
Sluis, Culemborg

Vacature Algemeen lid JEUGD

Adviesraad Sociaal Domein Inclusief

Vacature Adviesraad De Adviesraad Sociaal Domein Inclusief (ASDI) is een sterk sociaal bewogen, (pro)actieve adviesraad in Culemborg. In haar advieswerk richt de raad zich op het Sociaal Domein. Dat betekent het geven van advies op het terrein van WMO, Participatie, Jeugd en Inclusie. Ook op andere gebieden als de opvang van vluchtelingen of maatschappelijk opvang wordt er advies gegeven. Dit advies is zowel gevraagd als ongevraagd aan het college van B&W van Culemborg. Ter voorbereiding en bespreking van onderwerpen in haar werk heeft de adviesraad met regelmaat contact met verschillende beleidsadviseurs van de gemeente over uiteenlopende beleidszaken. De ASDI komt elke derde donderdag van de maand bij elkaar met uitzondering van de maanden juli en augustus. De samenstelling van de ASDI kent op dit moment een 10-tal leden. Deze leden zijn verspreid over een 4-tal werkgroepen te weten WMO, Inclusie, Participatie en Jeugd. Voor deze laatste werkgroep is er per 1 april 2024 een vacature. Thema’s die de revue passeren zijn onder meer de uitdaging om als raad advies te geven op de Hervormingsagenda Jeugdzorg in 2024. Deze landelijke agenda wordt ook vertaald naar de lokale situatie. In 2023 is er een start meegemaakt door de (her)inrichting van de Sociale Teams. Maar wat betekent deze Hervormingsagenda voor Culemborg en onze regio? Als lid van de werkgroep is het belangrijk om de uitvoering van de hervorming te blijven monitoren. Daarnaast zijn ontwikkelingen en uitvoering op het gebied van bijvoorbeeld de aansluiting tussen onderwijs en jeugdhulp of het preventief jeugdbeleid ook aansluitingen belangrijke onderwerpen voor de werkgroep Jeugd. Om lid te worden van de werkgroep Jeugd is het in elk geval fijn als je op de hoogte bent van de ontwikkelingen op het gebied van jeugd en gezin - in algemene zin – en affiniteit hebt met deze doelgroep. Dat kan vanuit je eigen professionaliteit of vanuit je privésituatie. Het lid zijn van de adviesraad vraagt om communicatieve vaardigheden en afstemming met elkaar op meerdere terreinen. Als adviesraad trek je samen op in het Sociaal Domein. Voor het lid zijn van deze raad is het een voorwaarde dat je in Culemborg woont. Als lid van de Adviesraad ontvang je een maandelijkse vrijwilligersvergoeding. Neem contact op om je aan te melden.

Structureel
Vijfheerenlanden

Ben jij de verbinder met mensenkennis

BindkrachtVHL

Gezocht: Matchmaker Leerdam en Zederik Lijkt het je leuk om achter de schermen van VHLvoorelkaar aan de slag te gaan en zoveel mogelijk inwoners in Leerdam en oud Zederik aan elkaar te koppelen? Kom ons als vrijwilliger versterken! We zoeken mensen die als matchmaker in ons gezellige team (van ca 5 personen) aan de slag gaan (maximaal 4 uur per week, flexibel in te delen). Heb je interesse en wordt je enthousiast, maar vind je het werkgebied te groot, reageer dan wel, want er is altijd een mogelijkheid om het gebied op te delen. Dan koppel jij alleen in de wijk of het dorp waarin jij thuis bent. Matchmaker Je bent als matchmaker bezig met het het koppelen en ondersteunen van hulpvragers en hulpaanbieders. Je helpt inwoners bij het aanmelden op de site en het formuleren van hun vraag met als doel de geschikte match te vinden. Wie ben je en wat kan je? • Je hebt mensenkennis en kunt goed luisteren en hebt aandacht voor de vraag achter de vraag • Je vindt het leuk om mensen telefonisch en persoonlijk te spreken • Je kunt goed zelfstandig werken en hebt verantwoordelijkheidsgevoel • Je bent nauwkeurig en enthousiast. • Je kunt goed werken met computers • Je brengt heel graag mensen bij elkaar (verbinden) Wat bieden we? BindkrachtVHL staat in het hart van de samenleving in Leerdam en is een mooie organisatie om voor te werken. Wij streven er naar onze vrijwilligers zo in te zetten dat ze zich kunnen blijven ontwikkelen. Er is ruimte om te leren en je kunt nieuwe ervaringen op doen. Vrijwilligers worden geïntroduceerd in de organisatie en krijgen een goede begeleiding. Wij hebben een actueel vrijwilligersbeleid. Daarnaast is er een collectieve verzekering voor vrijwilligers, m.b.t. aansprakelijkheid, rechtsbijstand en ongevallenschade. Over BindkrachtVHL en VHLvoorelkaar BIndkrachtVHL is een brede welzijnsstichting te midden van de samenleving in Vijfheerenlanden en stelt inwoners in staat hier actief aan deel te nemen. Ruim tweehonderd vrijwilligers, ondersteund door een team van beroepskrachten, vormen de motor van de organisatie. Onderdeel van de organisatie is dé online marktplaats voor vrijwillige hulp: www.vhlvoorelkaar.nl VHLvoorelkaar zorgt ervoor dat de inwoners van de gemeente Vijfheerenlanden elkaar op een laagdrempelige manier kunnen helpen. Het is de verbindende schakel tussen mensen met een hulpvraag, vrijwilligers en maatschappelijke organisaties. Kortom: VHLvoorelkaar is er voor iedereen die zijn talent wil inzetten om een ander, eenmalig of meerdere keren te helpen met een klusje in huis of tuin en voor iedereen die wel eens of vaker wat extra ondersteuning of gezelschap kan gebruiken.

Structureel
Jongeren
Culemborg

Beursvloer Culemborg

ElkWelzijn

Met een projectgroep willen wij op 10 oktober 2024 een beursvloer organiseren. De beursvloer is een win-win bijeenkomst tussen het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties. De beursvloer past goed bij Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) en is een mooi middel om elkaars werelden te leren kennen. ETC Design Center Europe (Randweg 20) heeft haar locatie beschikbaar gesteld voor de eerste beursvloer. Deze beursvloer is een gezamenlijk initiatief van ElkWelzijn, Stichting Present Culemborg en de serviceclubs. We willen graag een jaarlijks evenement hiervan maken. We zijn op zoek naar verschillende vrijwilligers die willen helpen bij het voorbereiden van de beursvloer en willen helpen op de dag zelf. Als u interesse heeft neem dan graag contact met mij op.

Project
Jongeren
Culemborg

Tijd voor een gezellige ontmoeting!

Syndion

Op vrijdagavond van 19.00 tot 20.30 uur kunnen mensen met een beperking naar "de Ontmoeting" komen voor een gezellige bak koffie of thee, een praatje en leuke spelletjes. We zoeken een enthousiaste vrijwilliger om te ondersteunen bij deze activiteit. Als vrijwilliger zorg je voor een warm welkom, verzorg je de koffie/thee, breng je gezelligheid en zorg je ervoor dat de gesprekken vriendelijk voor iedereen blijven. Vind jij het leuk om ons met regelmaat te helpen bij deze activiteit? Meld je aan en kom vrijblijvend een keer kennismaken! Syndion biedt uiteenlopende vormen van ondersteuning aan volwassenen en kinderen met een beperking, kleinschalig en middenin de samenleving. Syndion is een waardegedreven organisatie waarin de mogelijkheden van de cliënt en de verbinding tussen cliënt, verwanten en medewerkers centraal staan. Vrijwilligerswerk bij Syndion is uniek. We kijken naar ieders wensen, mogelijkheden en interesses en zetten mensen in hun kracht. Dit geldt voor onze cliënten en medewerkers en zeker ook voor onze vrijwilligers. Middels vrijwilligerswerk maak je niet alleen onze cliënten gelukkig, maar beleef jij ook een leuke dag! We zorgen ervoor dat je goede begeleiding krijgt, waar nodig en je werkt samen met onze begeleiders. We geven een vrijwilligersvergoeding en attenties. We hebben zelfs mogelijkheden om je te ontwikkelen door bijvoorbeeld cursussen en inspiratiedagen te volgen. Ben je helemaal enthousiast en wil je van vrijwilligerswerk een betaalde baan maken, dan kijken we graag samen met je naar de mogelijkheden! Vrijwilligerswerk bij Syndion maakt je leven rijker!

Structureel
Jongeren
Culemborg

Taalondersteuner bij het Leerhuis

ElkWelzijn

Wil je mensen graag helpen bij het leren van basisvaardigheden, maar zie je het (nog) niet zitten om dit zelfstandig te doen? Als ondersteunend vrijwilliger word je geplaatst naast een vrijwilliger met ervaring. Ook mensen die in een re-integratietraject zitten zijn van harte welkom. Begeleiding en waardering Het Leerhuis werkt samen met Stichting lezen en schrijven en Bibliotheek Rivierenland waardoor er veel lesmateriaal beschikbaar is dat aansluit op de thema’s van basisvaardigheden waar we ons op richten. Vrijwilligers volgen een training van Taal voor het leven, zodat iedereen vanuit dezelfde basis en dezelfde methode aan de slag gaat met onze deelnemers. In onze werkwijze staat voorop dat we willen dat deelnemers met plezier naar het Leerhuis komen. We zorgen hiervoor door de bijeenkomsten op een creatieve en interactieve manier in te vullen. Ook worden er regelmatig themabijeenkomsten georganiseerd en worden er leerzame uitstapjes gemaakt in de omgeving. We organiseren intervisiebijeenkomsten, waarin onze vrijwilligers ervaringen uit kunnen wisselen, waarin ruimte is voor vragen en waarin jullie op de hoogte worden gehouden van de ontwikkelingen binnen het Leerhuis. Ook wordt hier de behoefte opgehaald bij vrijwilligers, zodat we trainingen kunnen aanbieden die hierop aansluiten. Omdat wij erg blij zijn met de inzet van onze vrijwilligers, zijn er natuurlijk ook een aantal waarderingsmomenten gedurende het jaar.

Structureel