csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Smulbrigade gezocht

Heb jij een passie voor koken en wil je samen met je vrienden of collega's een dag vol smaak en gezelligheid bezorgen aan onze cliënten? Bij Archipel geloven we dat het delen van een smaakvolle maaltijd een bijzondere manier is om verbinding te creëren. Wat houdt zo'n dag in? We nodigen jou en je enthousiaste groep uit om als vrijwilliger een middag lang de keuken in te duiken en heerlijke maaltijden te bereiden voor onze cliënten. Samen gaan we voor een culinair avontuur dat de zintuigen prikkelt! Vervolgens eten we deze maaltijd gezamenlijk op en is er alle ruimte voor een kletspraatje samen met onze clienten. Jouw rol: Als vrijwilliger draag je niet alleen bij aan het creëren van heerlijke gerechten, maar ook aan de warme sfeer van samenzijn. Je hulp en aandacht wordt door onze clienten enorm gewaardeerd.

Lees meer

eenmalig (geen vaste datum)

Eindhoven

Maximaal 5 deelnemers

Koken & maaltijden
Activiteitenbegeleiding
Maatje, buddy & gezelschap

Beschrijving

Heb jij een passie voor koken en wil je samen met je vrienden of collega's een dag vol smaak en gezelligheid bezorgen aan onze cliënten? Bij Archipel geloven we dat het delen van een smaakvolle maaltijd een bijzondere manier is om verbinding te creëren.

Wat houdt zo'n dag in?
We nodigen jou en je enthousiaste groep uit om als vrijwilliger een middag lang de keuken in te duiken en heerlijke maaltijden te bereiden voor onze cliënten. Samen gaan we voor een culinair avontuur dat de zintuigen prikkelt! Vervolgens eten we deze maaltijd gezamenlijk op en is er alle ruimte voor een kletspraatje samen met onze clienten.

Jouw rol:
Als vrijwilliger draag je niet alleen bij aan het creëren van heerlijke gerechten, maar ook aan de warme sfeer van samenzijn. Je hulp en aandacht wordt door onze clienten enorm gewaardeerd.

Praktische informatie

Locatie

Eindhoven

Maximaal aantal deelnemers

Maximaal 5 deelnemers

Bijzonderheden

Geschikt voor (kleine) groepen

Impact

Voor wie

Mensen die begeleid worden/wonen

Ouderen

Impactgebied

Sociaal & welzijn
Zorg

Categorie

Koken & maaltijden
Activiteitenbegeleiding
Maatje, buddy & gezelschap
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Archipel Zorggroep

Eindhoven, Veldhoven

Vriendelijke gastvrouw/-heer op huiskamer

Archipel Zorggroep

Als gastvrouw/ -heer breng je samen met woonondersteuners en woonbegeleiders, sfeer en gezelligheid in de huiskamer van een verpleegafdeling. Afhankelijk van de tijden die je wil komen kun je helpen bij het koffie schenken en/ of ondersteunt voor, tijdens en na de warme maaltijd of broodmaaltijd. Je maakt een praatje met de bewoners, doet samen met hen een spelletje, een individuele activiteit of leest de krant voor. Deze ondersteuning kan plaatsvinden overdag of 's avonds. Kom jij het verschil maken?

Structureel
Veldhoven

Vrijwilliger woongroep Lindehof Oerle

Archipel Zorggroep

Op Lindehof, in Oerle, wonen sinds oktober 2018 zorgbehoevende ouderen met dementie op een prettige manier samen in een heel kleinschalige woongroep van Archipel. Het belangrijkste uitgangspunt in Lindehof is dat bewoners niet naast, maar met elkaar leven. Zij vormen samen met andere bewoners, medewerkers, vrijwilligers en mantelzorgers, één huishouden, waarin plezierig wonen centraal staat. Op dit moment zijn we met name op zoek naar dorpsgenoten uit Oerle of Veldhoven, die zich graag op Lindehof vrijwillig willen inzetten. Dat kan als bezoekmaatje voor een individuele activiteit met één van onze 7 bewoners, om te gaan wandelen, duo-fietsen of om samen een boodschap te doen. Op donderdagmiddag of vrijdagmiddag. Of als gastvrouw- heer in de huiskamer in de avond, van 18.30-20.00 uur. Op de dag dat 't voor jou t beste uitkomt (muv woensdag). Je maakt het gezellig in de huiskamer, schenkt koffie en thee, maakt een praatje en doet evt. een spelletje of leest samen de krant. Heb je interesse of wil je meer informatie? Neem contact op met Heidi, coördinator vrijwillige inzet voor Lindehof.

Structureel
Eindhoven, Nuenen, Gerwen en Nederwetten, Best, Son en Breugel

Begeleiden van VR-Belevingen

Archipel Zorggroep

Gezocht: vrijwilligers VR-Beleving Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die op inspirerende en innovatieve wijze anderen kennis willen laten maken met dementie. Door middel van een Virtual Reality-Bril laat je een andere vrijwilliger, geïnteresseerd familielid of mantelzorger de belevingswereld van iemand met dementie ervaren. Na hun VR-beleving heb je een nagesprek. • Je wordt intern opgeleid (2 dagdelen), • bent bereidwillig om zelfstandig te werken en • bent minimaal 1 x per maand een dagdeel beschikbaar. Spreekt jou dit aan? Of ken je nog iemand uit jouw omgeving die dit heel erg leuk zou vinden en zich vrijwillig wil inzetten? Neem voor meer informatie contact op met een coördinator vrijwillige inzet van Archipel via ons telefooncentrum: stuur een bericht of bel mij, Heidi

Structureel
Eindhoven

Chauffeur op flexibele momenten

Archipel Zorggroep

Met je eigen auto één van onze senioren begeleiden en vervoeren naar een specialist in bv het ziekenhuis of andere locatie binnen Eindhoven. De afspraken met de specialist zijn altijd op doordeweekse dagen en tijdens kantooruren. Senioren van afdeling de Branding, locatie Eerdbrand, behoren tot de doelgroep Gerontopsychiatrie. Wij zijn al heel blij wanneer je 2 x per maand inzetbaar bent. Vanzelfsprekend krijg je een goede km-vergoeding. Nieuwsgierig geworden? Neem dan snel contact op!

Eenmalig
Eindhoven

Fitness ondersteuner

Archipel Zorggroep

Houd je van sport en werk je graag met mensen? Wij zoeken een enthousiaste vrijwilliger om op dinsdagmiddag van 13.30 uur tot 15.30 uur een klein groepje te begeleiden tijdens het sporten in het fitnesscentrum. De jonge deelnemers wonen in Landrijt. Samen met een begeleider vanuit Doe & Deel zorg jij voor een leuke, sportieve middag voor deze groep. Wat bieden wij jou? Een fijne plek om het verschil te maken voor de deelnemers en jezelf. Een plek met diverse mogelijkheden voor vrijwilligerswerk en kennis te maken met diverse mensen. Er zijn ook mogelijkheden voor doorstroom naar opleiding werk of betaald werk. Wij bieden je een vergoeding reiskosten, attentieregeling, een WA- en ongevallenverzekering, een vrijwilligersovereenkomst en een aanbod van workshops en trainingen speciaal voor onze vrijwilligers. En dan nog wat ‘kleine lettertjes’ over onze aannameprocedure. We vragen van al onze nieuwe vrijwilligers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) zodat we zeker weten dat jij als nieuwe vrijwilliger helemaal past in onze organisatie en bij onze visie. Hier zijn geen kosten aan verbonden. Hebben wij je interesse gewerkt? Voor meer informatie kun je vrijblijvend contact opnemen met: Jolanda Bekkers, coördinator vrijwillige inzet bereikbaar via: 06-82309643 of Mailen: [email protected] Ik hoop je snel te ontmoeten.

Structureel
Eindhoven

Rolstoel duw hulp voor in huis.

Archipel Zorggroep

Archipel Landrijt zoekt vrijwilligers die op vrijdag willen ondersteunen bij het intern cliëntenvervoer voor de afdeling Dagbesteding (Doe en Deel). Je haalt cliënten op volgens een schema om ze naar een Doe en Deel activiteiten te brengen en na de activiteit breng je ze weer terug. De tijden zijn van 09.30 tot 12.30 uur en van 13.00 tot 16.00 uur. Een dagdeel per week hulp is ook erg welkom. Het is nodig om een goede fysieke gesteldheid te hebben, aangezien je veel loopt en je rolstoelen duwt. Daarnaast is het fijn als je makkelijk contact maakt. Mocht je interesse hebben reageer dan! Jolanda Bekkers tel: 06-82309643 mail: [email protected]

Structureel
Jongeren
Eindhoven

Gastvrouw/ -heer voor net dat beetje extra's

Archipel Zorggroep

Als gastvrouw/ -heer breng je samen met woonbegeleidster, sfeer en gezelligheid in de huiskamer van de revalidatie afdeling op Dommelhoef. Afhankelijk van de tijden die je wil komen kun je helpen bij het koffie schenken en/ of ondersteunt voor, tijdens en na het ontbijt en de warme maaltijd. Je maakt een praatje met de bewoners, doet samen met hen een spelletje, een individuele activiteit of leest de krant voor. Deze ondersteuning kan plaatsvinden tussen 9.00 uur en 14.00 uur. wil jij gewoon bijzonder maken?

Structureel
Jongeren

Anderen bekeken ook

Eindhoven

Jullie stappen maken onze ouderen blij!

Stichting Vitalis woonzorg groep

Hebben jij en je vrienden of collega's zin in een dag in de buitenlucht en gezelligheid met ouderen? Bij de verpleeghuizen van Vitalis bieden we jullie de kans om samen met onze ouderen op pad te gaan en hun een onvergetelijke dag te bezorgen! Wat houdt zo'n dag in? Jullie gaan samen met ouderen op pad. Denk aan een bezoek aan de markt of een lekkere wandeling in het park. Na deze avonturen sluiten jullie af met een heerlijk kopje koffie, waarbij er volop ruimte is voor gezellige gesprekken en het delen van ervaringen. Jullie rol: Zonder jullie kan deze wandeltocht niet doorgaan. De wandeltochten worden extra bijzonder door jullie betrokkenheid. Veel bewoners maken gebruik van een rolstoel, dus het zou fantastisch zijn als er armen beschikbaar zijn om hen te duwen. Meestal gaan we in de middag van 14 - 16 op pad. Interesse? Laat het me weten! Het liefst via Whatsapp.

Eenmalig
(kleine) groepen
Eindhoven

Welkom bij Antonius in Acht!

Sint Annaklooster

Antonius ligt midden in het kerkdorp Acht in de gemeente Eindhoven. Het gezellige dorpsplein is op loopafstand. De locatie is ruim, sfeervol en gemoedelijk. Er zijn zowel zorgappartementen, een verpleegafdeling, als geschakelde woningen. Antonius is met haar wijkfunctie en vele voorzieningen de spil van de gemeenschap. Als vrijwilliger voel jij je hier zeker van harte welkom! Heb je een talent of hobby waarvan jij denkt: dit vinden oudere mensen fijn of leuk? Wandelen met de hond, samen knutselen of schilderen, in de tuin werken, op de duofiets een tochtje maken, zingen, muziek maken, herinneringen ophalen over (werken bij) Philips, een lezing geven over een bepaald onderwerp, bloemstukjes maken.... Eenmalig of vaker? Alles kan! Laat je berichtje achter op [email protected]. We nemen graag contact met je op!

Structureel
Jongeren
Eindhoven

Met bewoners naar de markt op dinsdag ochtend

Stichting Vitalis woonzorg groep

De bewoners van Vitalis Vonderhof (verpleeghuis gericht op ouderenzorg) vinden het erg leuk om elke dinsdagochtend naar de markt te gaan in Eindhoven. Om zoveel mogelijk bewoners hier van te kunnen laten genieten, hebben we extra handjes nodig. Wanneer jij ons komt helpen betekent dat voor een van onze bewoners een gezellige morgen waar hij/zij écht naar uit kan kijken. Wij gaan met een groep naar de markt en bewoners krijgen zo de kans zelf hun boodschappen in te slaan, even lekker buiten te zijn én een gezellig praatje te maken. Wat moet je doen? Je bent om 09:45 aanwezig op Vonderhof om gezamenlijk naar de markt te vertrekken. Rond 12:00 zal je weer klaar zijn en heb jij iemands dag gemaakt! Wil jij ons helpen? Stuur mij dan een berichtje, dan bespreken we samen de mogelijkheden onder het genot van een kopje koffie/thee!

Structureel
Jongeren
Eindhoven

Jij maakt het verschil!

Sint Annaklooster

Deel jij onze passie voor hartverwarmende zorg en wil je iets voor een ander kunnen betekenen waar je waardering en heel veel dankbaarheid voor terug mag verwachten? Dan is vrijwilligerswerk iets voor jou! We werken voor cliënten in alle delen van Eindhoven. Voor enkele cliënten zijn we op zoek naar vrijwilligers die het leuk vinden om samen bijvoorbeeld een kopje koffie te drinken, een praatje te maken, de krant te lezen of een wandeling te maken. Er is zoveel mogelijk! Heb je interesse, aarzel niet. Ik geef je vrijblijvend alle informatie. Jij kan het verschil maken!

Structureel
Eindhoven

Jongerenproject Wake Up Your Mind!

Vluchtelingenwerk Zuid Nederland

Doe jij mee met de zomer editie van Wake Up Your Mind!? Check hieronder voor meer informatie! Wake Up Your Mind! is hét jongerenproject van Vluchtelingenwerk Nederland. Ben jij tussen de 17 & 29 jaar en wil jij het verschil maken? Woon jij in (de omgeving van) Eindhoven en heb jij zin om met leeftijdsgenoten mee te doen aan een leuk maatschappelijk project dat ook nog eens goed op je CV staat? Wil jij graag vanuit een ander perspectief leren kijken en nieuwe mensen leren kennen en ervaringen delen? Doe dan zeker mee! Wake Up Your Mind! is voor jonge vluchtelingen en Nederlandse jongeren tussen de 17 & 29 jaar die graag in contact willen komen met leeftijdsgenoten met een andere culturele achtergrond. Door middel van het bedenken van activiteiten maken jongeren kennis met elkaar. Samenwerking en gelijkwaardigheid staan centraal. Wat ga je doen? Als je meedoet aan een het project, dan neem je gedurende ongeveer 4-5 maanden deel aan wekelijkse bijeenkomsten met een groepje van ongeveer 12 jongeren. De bijeenkomsten draaien om creativiteit, betrokkenheid, ondernemerschap, heel veel plezier en elkaar leren kennen! Jullie hebben zelf de regie in handen en gaan zelf een activiteit bedenken en uitvoeren. De activiteiten dragen bij aan sociale verbinding en inclusie. Wij bieden kaders, aanvullende workshops en training(en) zodat iedereen de kans krijgt zich te ontwikkelen. Aan wat voor activiteiten kun je denken? * Cultureel event * Sportdag (bv voor kinderen in het AZC) * Evenementen in de wijk * Filmprojecten * Foto-exposities, * Magazine maken * Vlog over het leven in Nederland * Kunst expo * Enz. Wanneer? We zijn in meerdere steden in het land actief. Per locatie start er 2x per jaar een groep. Rond februari en september. Dit jaar gaat er ook een zomereditie van start! Wil je daaraan meedoen meldt je dan snel aan en maak met het team een eigen plan voor de zomer! Ben jij enthousiast over het project en wil je graag meedoen met de volgende groep? Meld je dan nu vast aan via onze website of neem direct contact op voor meer info met de projectmedewerker in Eindhoven, Ivonne! www.vluchtelingenwerk.nl/nl/project/project-wake-your-mind Contractduur 4-5 maanden Parttime uren: +/- 3 uur per week Wake Up Your Mind! is een project in het kader van Maatschappelijke Diensttijd (MDT)

Project
Jongeren
Rotterdam, Utrecht, Zwolle, Eindhoven, Amsterdam, Groningen, Leeuwarden, Assen, Arnhem, Tilburg, Maashorst, Echt-Susteren

Arbodeskundigen gezocht: uitkeringen bij lyme

Lymevereniging

Wil jij patiënten in een kwetsbare positie helpen met hun baan en inkomsten en direct bijdragen aan een betere levenskwaliteit? Dan zoeken we jou! 💪 WAT DOET DE WERKGROEP UITKERINGEN VAN DE LYMEVERENIGING? BESTUUR ADVISEREN: Deze werkgroep adviseert het bestuur van de Lymevereniging over mogelijkheden om mensen met lyme te ondersteunen bij het krijgen van een inkomensvervangende uitkering (ziektewet, WIA, IVA, Wajong, bijstand e.a.); daarbij komen ook vragen aan de orde over arbo-regels, de bedrijfsarts en de WMO. TRAININGEN GEVEN: Daarnaast organiseert de werkgroep de ‘UWV-training’: een training die mensen met lyme voorbereidt op hun arbeidsongeschiktheidstraject. CLIËNTEN BEGELEIDEN: Tot slot beschikt de werkgroep over vrijwilligers met zeer veel ervaring die individuele mensen met lyme begeleiden bij hun aanvraagtraject, via mail en telefoon; voor dit werk zoeken we nu een aanvullende vrijwilliger. Deze begeleiding is niet eenvoudig, omdat de materie ingewikkeld is en mensen veel tegenwind ervaren bij het verkrijgen van een uitkering. Maar het werk is ook buitengewoon bevredigend, omdat het geregeld lukt om iemand effectief te helpen. Als dat lukt, dan is zo’n persoon voor jaren uit de zorgen, en dat is dan mede aan jou te danken. Afhankelijk van de tijd die jij beschikbaar bent, krijg je meer of minder aanvragers toegewezen. 🔍 WIE ZOEKEN WE? De werkgroep uitkeringen zou graag meer mensen met een sociaal juridische achtergrond aan het team toevoegen, zodat onze expertise nog breder wordt. Denk hierbij aan arbodeskundigen, (arbeids)juristen, keuringsartsen, rechters, psychologen en advocaten. Staat jouw expertise hier niet bij, maar denk je toch iets toe te kunnen voegen aan ons team? Meld je dan ook zeker aan! ⏱️ LOCATIE EN INZET Vrijwilligerswerk bij de werkgroep uitkeringen kan volledig vanuit huis gedaan worden. Het is mogelijk om je aan te sluiten bij UWV trainingen (die soms op locatie plaatsvinden), maar dit is niet verplicht. Hiervoor is reisvergoeding beschikbaar. Een inzet van minimaal 2 uur per week zou gewenst zijn. 💚 WAT KUNNEN WIJ JOU BIEDEN? 1️⃣ Interessant vrijwilligerswerk waarmee je direct positieve impact maakt op het leven van mensen in een kwetsbare positie. 2️⃣ Begeleiding door een ervaren vrijwilligers waardoor je altijd bij iemand terecht kan voor hulp en advies. 3️⃣ Deze functie kan geheel vanuit thuis en bed gedaan worden. 4️⃣ Vrijwilligersvergoeding bij een inzet van meer dan tien uur per maand. 5️⃣ De optie om regelmatig te co-werken met andere vrijwilligers. Dat is gezellig én praktisch. Het is niet verplicht om hieraan deel te nemen. 6️⃣ Onkostenvergoeding. 7️⃣ Mogelijkheid tot scholing. ❗️ INTERESSE Wil jij ons komen versterken in de werkgroep uitkeringen? Stuur ons een berichtje en dan gaan we zo snel mogelijk met je in gesprek! Heb jij geen sociaal juridische achtergrond, maar wil je je toch inzetten voor de werkgroep uitkeringen? Meld je dan ook zeker aan!

Structureel
Rotterdam, Utrecht, Zwolle, Eindhoven, Amsterdam, Groningen, Leeuwarden, Assen, Arnhem, Tilburg, Maashorst, Echt-Susteren

Keuringsartsen gezocht: uitkeringen bij lyme

Lymevereniging

Wil jij patiënten in een kwetsbare positie helpen met hun baan en inkomsten en direct bijdragen aan een betere levenskwaliteit? Dan zoeken we jou! 💪 WAT DOET DE WERKGROEP UITKERINGEN VAN DE LYMEVERENIGING? BESTUUR ADVISEREN: Deze werkgroep adviseert het bestuur van de Lymevereniging over mogelijkheden om mensen met lyme te ondersteunen bij het krijgen van een inkomensvervangende uitkering (ziektewet, WIA, IVA, Wajong, bijstand e.a.); daarbij komen ook vragen aan de orde over arbo-regels, de bedrijfsarts en de WMO. TRAININGEN GEVEN: Daarnaast organiseert de werkgroep de ‘UWV-training’: een training die mensen met lyme voorbereidt op hun arbeidsongeschiktheidstraject. CLIËNTEN BEGELEIDEN: Tot slot beschikt de werkgroep over vrijwilligers met zeer veel ervaring die individuele mensen met lyme begeleiden bij hun aanvraagtraject, via mail en telefoon; voor dit werk zoeken we nu een aanvullende vrijwilliger. Deze begeleiding is niet eenvoudig, omdat de materie ingewikkeld is en mensen veel tegenwind ervaren bij het verkrijgen van een uitkering. Maar het werk is ook buitengewoon bevredigend, omdat het geregeld lukt om iemand effectief te helpen. Als dat lukt, dan is zo’n persoon voor jaren uit de zorgen, en dat is dan mede aan jou te danken. Afhankelijk van de tijd die jij beschikbaar bent, krijg je meer of minder aanvragers toegewezen. 🔍 WIE ZOEKEN WE? De werkgroep uitkeringen zou graag meer mensen met een sociaal juridische achtergrond aan het team toevoegen, zodat onze expertise nog breder wordt. Denk hierbij aan arbodeskundigen, (arbeids)juristen, keuringsartsen, rechters, psychologen en advocaten. Staat jouw expertise hier niet bij, maar denk je toch iets toe te kunnen voegen aan ons team? Meld je dan ook zeker aan! ⏱️ LOCATIE EN INZET Vrijwilligerswerk bij de werkgroep uitkeringen kan volledig vanuit huis gedaan worden. Het is mogelijk om je aan te sluiten bij UWV trainingen (die soms op locatie plaatsvinden), maar dit is niet verplicht. Hiervoor is reisvergoeding beschikbaar. Een inzet van minimaal 2 uur per week zou gewenst zijn. 💚 WAT KUNNEN WIJ JOU BIEDEN? 1️⃣ Interessant vrijwilligerswerk waarmee je direct positieve impact maakt op het leven van mensen in een kwetsbare positie. 2️⃣ Begeleiding door een ervaren vrijwilligers waardoor je altijd bij iemand terecht kan voor hulp en advies. 3️⃣ Deze functie kan geheel vanuit thuis en bed gedaan worden. 4️⃣ Vrijwilligersvergoeding bij een inzet van meer dan tien uur per maand. 5️⃣ De optie om regelmatig te co-werken met andere vrijwilligers. Dat is gezellig én praktisch. Het is niet verplicht om hieraan deel te nemen. 6️⃣ Onkostenvergoeding. 7️⃣ Mogelijkheid tot scholing. ❗️ INTERESSE Wil jij ons komen versterken in de werkgroep uitkeringen? Stuur ons een berichtje en dan gaan we zo snel mogelijk met je in gesprek! Heb jij geen sociaal juridische achtergrond, maar wil je je toch inzetten voor de werkgroep uitkeringen? Meld je dan ook zeker aan!

Structureel
Rotterdam, Utrecht, Zwolle, Eindhoven, Amsterdam, Groningen, Leeuwarden, Assen, Arnhem, Tilburg, Maashorst, Echt-Susteren

Rechters gezocht: uitkeringen bij lyme

Lymevereniging

Wil jij patiënten in een kwetsbare positie helpen met hun baan en inkomsten en direct bijdragen aan een betere levenskwaliteit? Dan zoeken we jou! 💪 WAT DOET DE WERKGROEP UITKERINGEN VAN DE LYMEVERENIGING? BESTUUR ADVISEREN: Deze werkgroep adviseert het bestuur van de Lymevereniging over mogelijkheden om mensen met lyme te ondersteunen bij het krijgen van een inkomensvervangende uitkering (ziektewet, WIA, IVA, Wajong, bijstand e.a.); daarbij komen ook vragen aan de orde over arbo-regels, de bedrijfsarts en de WMO. TRAININGEN GEVEN: Daarnaast organiseert de werkgroep de ‘UWV-training’: een training die mensen met lyme voorbereidt op hun arbeidsongeschiktheidstraject. CLIËNTEN BEGELEIDEN: Tot slot beschikt de werkgroep over vrijwilligers met zeer veel ervaring die individuele mensen met lyme begeleiden bij hun aanvraagtraject, via mail en telefoon; voor dit werk zoeken we nu een aanvullende vrijwilliger. Deze begeleiding is niet eenvoudig, omdat de materie ingewikkeld is en mensen veel tegenwind ervaren bij het verkrijgen van een uitkering. Maar het werk is ook buitengewoon bevredigend, omdat het geregeld lukt om iemand effectief te helpen. Als dat lukt, dan is zo’n persoon voor jaren uit de zorgen, en dat is dan mede aan jou te danken. Afhankelijk van de tijd die jij beschikbaar bent, krijg je meer of minder aanvragers toegewezen. 🔍 WIE ZOEKEN WE? De werkgroep uitkeringen zou graag meer mensen met een sociaal juridische achtergrond aan het team toevoegen, zodat onze expertise nog breder wordt. Denk hierbij aan arbodeskundigen, (arbeids)juristen, keuringsartsen, rechters, psychologen en advocaten. Staat jouw expertise hier niet bij, maar denk je toch iets toe te kunnen voegen aan ons team? Meld je dan ook zeker aan! ⏱️ LOCATIE EN INZET Vrijwilligerswerk bij de werkgroep uitkeringen kan volledig vanuit huis gedaan worden. Het is mogelijk om je aan te sluiten bij UWV trainingen (die soms op locatie plaatsvinden), maar dit is niet verplicht. Hiervoor is reisvergoeding beschikbaar. Een inzet van minimaal 2 uur per week zou gewenst zijn. 💚 WAT KUNNEN WIJ JOU BIEDEN? 1️⃣ Interessant vrijwilligerswerk waarmee je direct positieve impact maakt op het leven van mensen in een kwetsbare positie. 2️⃣ Begeleiding door een ervaren vrijwilligers waardoor je altijd bij iemand terecht kan voor hulp en advies. 3️⃣ Deze functie kan geheel vanuit thuis en bed gedaan worden. 4️⃣ Vrijwilligersvergoeding bij een inzet van meer dan tien uur per maand. 5️⃣ De optie om regelmatig te co-werken met andere vrijwilligers. Dat is gezellig én praktisch. Het is niet verplicht om hieraan deel te nemen. 6️⃣ Onkostenvergoeding. 7️⃣ Mogelijkheid tot scholing. ❗️ INTERESSE Wil jij ons komen versterken in de werkgroep uitkeringen? Stuur ons een berichtje en dan gaan we zo snel mogelijk met je in gesprek! Heb jij geen sociaal juridische achtergrond, maar wil je je toch inzetten voor de werkgroep uitkeringen? Meld je dan ook zeker aan!

Structureel
Rotterdam, Utrecht, Zwolle, Eindhoven, Amsterdam

Lymelijn: Adviseren en luisteren bij lyme

Lymevereniging

De telefoonlijn van de Lymevereniging is een hulplijn voor lymepatiënten, hun omgeving, hulpverleners en mensen die vragen hebben over de ziekte van Lyme en tekenbeten. Het leven met de ziekte van Lyme is ingewikkeld en stelt je steeds voor nieuwe uitdagingen. Dan is het fijn om je vragen te kunnen stellen aan een (ervarings)deskundige, of gewoon even je verhaal te kunnen doen bij iemand die begrijpt hoe het is om met (iemand met) de ziekte van Lyme te leven. Mensen die de informatie lijn van de Lymevereniging bellen, hebben vaak een concrete vraag over de ziekte van Lyme of over de zorg van hun naaste, maar ook om even stoom af te blazen, zorgen te uiten of vrijuit te kunnen praten.

 Wat je gaat doen
 Als vrijwilliger geef je telefonisch advies over de ziekte van Lyme en tips over omgaan met deze ziekte. Ook bied je een luisterend oor aan mensen met lyme en hun omgeving. Je weet veel over de ziekte van Lyme en gebruikt de informatie op onze website (www.lymevereniging.nl) om mensen advies en handvatten te geven. Vloeiende beheersing van de Nederlandse taal is nodig. Je werkt vanuit huis (dit vrijwilligerswerk kan ook vanuit bed) en er wordt samen met jou gekeken naar welke tijden het beste matchen met jouw leven.

 Met jouw inzet kun je samen met de andere vrijwilligers een belangrijke bijdrage leveren aan ondersteuning van mensen met de ziekte van Lyme en hun naasten. "Ik sta in verbinding met andere mensen, ik heb hele mooie gesprekken, je leert mensen soms echt kennen en het werk is erg divers.” "Je wilt niet weten hoe dankbaar mensen zich voelen als ze gehoord worden en je naar ze luistert. Het is erg dankbaar werk.” "Ik ben gepensioneerd en op deze manier word ik toch nog een beetje bij de maatschappij betrokken en dat vind ik een leuk idee" Ben jij geïnteresseerd om op deze manier iets moois te betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op voor meer informatie of een kennismakingsgesprek.

Structureel
Eindhoven

Gezocht: Groene vingers!

Humanitas Van Mens tot Mens Eindhoven

Voor een mevrouw van 80+ ben ik op zoek naar iemand die de tuin een beetje zou willen opknappen. Mevrouw heeft een klein achtertuintje waar ze graag gebruik van maakt als de zon schijnt. Ze heeft daar 1 luie stoel staan waar ze op kan zitten op mooie dagen. Daar kikkert ze altijd enorm van op. Ze kan niet vaak van huis, daarom is dit een hele waardevolle plek voor haar. Echter, de natuur laat zich niet temmen en het onkruid, struiken en bomen groeien enorm waardoor het voor haar wat onoverzichtelijk en onaantrekkelijk wordt om naar buiten gaan. Ben jij of ken jij degene die de tuin weer goed begaanbaar zou willen/kunnen maken? Dan maak ik graag kennis met jou! Heb je eerst nog vragen? Dat kan natuurlijk ook! Je kunt me mailen op [email protected] of appen/bellen op 06-83811221. Hopelijk tot gauw!

Eenmalig
(kleine) groepen