csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Heb jij op donderdagmorgen tijd voor mij?

Buurtgezinnen zoekt voor een vrolijke jongen van 1,5 jaar een plek bij lieve mensen. De ouders komen oorspronkelijk uit China en volgen 4 dagen per week zeer gemotiveerd Nederlandse les. Ze wonen in Overveen en volgen de les in Haarlem. Op de donderdagochtend zoeken zij opvang voor hun zoontje. Ze hebben hier in Nederland geen familie of vrienden waar hun kind terecht kan. Voor hun zoon zou het fijn zijn, als hij op een vertrouwde plek mag spelen. De dreumes is vrolijk en maakt makkelijk contact, al verstaat hij nog geen Nederlands. Hij is gek op blokken, lego, treinen en auto's. Lijkt het jou leuk om met mij te spelen? Profiel steungezin Wij zoeken in Overveen of Bloemendaal iemand: · Dat dit ventje op donderdagmorgen van 8.30 uur tot 12.30 uur een veilige plek biedt; · Bij voorkeur een gezin met een jong kindje thuis, dan kunnen ze gezellig samen spelen. Wil je meer informatie? Dan kun je contact opnemen met Paulien, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Bloemendaal. Aanmelden Je kunt je ook direct aanmelden als steungezin op de website.

Lees meer

structureel

Bloemendaal

Maatje, buddy & gezelschap

Beschrijving

Buurtgezinnen zoekt voor een vrolijke jongen van 1,5 jaar een plek bij lieve mensen.

De ouders komen oorspronkelijk uit China en volgen 4 dagen per week zeer gemotiveerd Nederlandse les. Ze wonen in Overveen en volgen de les in Haarlem. Op de donderdagochtend zoeken zij opvang voor hun zoontje. Ze hebben hier in Nederland geen familie of vrienden waar hun kind terecht kan. Voor hun zoon zou het fijn zijn, als hij op een vertrouwde plek mag spelen.

De dreumes is vrolijk en maakt makkelijk contact, al verstaat hij nog geen Nederlands. Hij is gek op blokken, lego, treinen en auto's.
Lijkt het jou leuk om met mij te spelen?

Profiel steungezin
Wij zoeken in Overveen of Bloemendaal iemand:

· Dat dit ventje op donderdagmorgen van 8.30 uur tot 12.30 uur een veilige plek biedt;
· Bij voorkeur een gezin met een jong kindje thuis, dan kunnen ze gezellig samen spelen.

Wil je meer informatie?

Dan kun je contact opnemen met Paulien, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Bloemendaal.

Aanmelden Je kunt je ook direct aanmelden als steungezin op de website.

Praktische informatie

Wekelijks 3 tot 4 uur

Locatie

Bloemendaal

Impact

Voor wie

Kinderen & jongeren

Nieuwkomers & vluchtelingen

Impactgebied

Sociaal & welzijn
Zorg

Categorie

Maatje, buddy & gezelschap
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Buurtgezinnen.nl

Beverwijk

Logeergezin gezocht voor vrolijke jongen (12)

Buurtgezinnen.nl

Voor een leuke knul (12) is Buurtgezinnen op zoek naar een logeergezin. Zijn ouders hebben het al langere tijd niet makkelijk. Ze zijn oververmoeid door de combinatie werk, opvoeding en mentale overbelasting. De wens van de ouders is, om meer rust en balans in te bouwen in het gezinsleven. Het gezin woont sinds 2022 in Beverwijk. Hun woning is momenteel nog in verbouwing, dus deze wens is soms lastig te vervullen. Dit gezin kan wel wat hulp gebruiken. De twee zonen van dit gezin, zitten elkaar geregeld in de weg en het lukt de ouders op dit moment niet om dit goed te begeleiden. Hun familie woont in de directe omgeving en verder is het hen nog niet gelukt om een nieuw netwerk op te bouwen. Het is een sociale en actieve jongen. Bij kinderen van zijn eigen leeftijd voelt hij zich het meeste op zijn gemak. Hij is graag buiten en houdt ervan om samen met vrienden te voetballen of te steppen. Binnenshuis is hij altijd te porren voor een spelletje en kan hij enorm genieten van een potje gamen of televisie te kijken. Bij wie is deze leuke knul welkom? Wij zoeken een logeergezin in Beverwijk/Heemskerk: -Waar deze jongen eens per maand een weekend mag logeren (van vrijdag op zaterdag of zaterdag op zondag); -Met een jongen van zijn eigen leeftijd; -Waar deze jongen af en toe in de vakanties ook een dagje lekker kan spelen. Wil je meer informatie? Dan kun je contact opnemen met Ingeborgh coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Beverwijk en Heemskerk, via een bericht.

Structureel
Beverwijk

Oom en tante gezocht voor jongen (3)

Buurtgezinnen.nl

Deze vrolijke jongen (3) woont sinds maart van dit jaar samen met zijn moeder en broertje in een andere woning. Zij zijn verhuisd, omdat zijn ouders gingen scheiden. Hij is regelmatig bij zijn vader te vinden. De huidige situatie is voor de moeder ‘pittig’, zij doet de opvoeding volledig alleen. Zij werkt 5 dagen per week omdat dit financieel niet anders kan. De moeder is nog aan herstellen van de situatie waar ze uitkomen. Daarnaast is het nu voor haar lastig om op te laden en op adem te komen. Zij merkt aan zichzelf dat zij enorm moe is en overbelast. De moeder heeft geen familie of anderen mensen in haar omgeving om haar te ondersteunen bij deze pittige periode. Zij heeft wel behoefte aan zulk contact. Het is dus fijn als jullie ook met haar een band willen opbouwen. Dit jongetje is gebaat bij persoonlijke aandacht. Een rustige familie die te tijd neemt voor samen buiten spelen, tekenen en een boekje voorlezen, past heel goed bij hem. Hij is gek op dansen, auto’s, dino ’s, Lego en dieren. Mag deze jongen eens per maand bij jullie spelen? Wij zoeken een gezin in Beverwijk/Heemskerk: -Waar deze jongen eens per maand (laatste weekend van de maand) een zaterdag of een zondag welkom is; -Waar exclusieve aandacht is voor deze jongen; -Waar geen andere kinderen aanwezig zijn; -Dat ook zijn moeder geregeld welkom heet. Bijzonderheden: -De jongen heeft nog een slaapje van 12.30 tot 13.30 en draagt een luier. Wil je meer informatie? Dan kun je contact opnemen met Ingeborgh, coördinator Buurtgezinnen voor de gemeente Beverwijk en Heemskerk, via een bericht.

Structureel
Beverwijk

Geef jij dit jongetje (3) een “extra thuis"

Buurtgezinnen.nl

Dit lieve gezin bestaat uit een moeder en twee zoontjes. De oudste zoon van 7 jaar gaat het goed, voor hem wordt geen steungezin gezocht. Voor het jongste zoontje wel. Waarom hoor ik je denken? Hoewel de diagnose nog niet gesteld wordt op zo’n jonge leeftijd, is wel duidelijk dat het jongetje een vorm van autisme heeft. Hij is gevoelig en raakt makkelijk overprikkelt. Hij kan zich moeilijk verbaal verstaanbaar maken, maar kan wel duidelijk maken wat hij wil. Ondanks dat hij een paar uurtjes naar een kleinschalige peuterspeelzaal gaat, kan zijn moeder niet voldoende opladen. Ondanks het feit dat dit geen alledaagse ondersteuningsvraag is voor Buurtgezinnen, hebben we toch in overleg besloten om op zoek te gaan naar een gezin in de buurt. De moeder is inmiddels al wat langer ‘onderweg’ in de zoektocht naar hoe ze haar zoontje zo goed mogelijk kan begeleiden. Ze voelt zich daarbij gesteund door de hulpverlening en de gemeente. Alle familie, vrienden en bekenden wonen ver buiten Beverwijk, hier kan zij geen beroep op doen. De moeder gunt zichzelf en haar jongste zoontje een extra gezin zodat hij meer onder de mensen (gezinnen en kinderen) komt dan nu het geval is. En op meer plekken een veilige en huiselijke omgeving leert kennen. Daarnaast kan de moeder door zo’n extra ’thuis’ ook wat tijd hebben voor zichzelf en zo even bijtanken. Het zou voor hen helpend zijn om in contact te komen met een gezin dat ervaring heeft met autisme; vanuit de privé- of werksfeer. Dit lieve jongetje is gek op V-Tech autootjes, een knikkerbaan en alles met lichtjes en geluidjes. Hij kan goed ‘naast’ andere kinderen spelen en hij komt graag buiten. Als je eenmaal mee bent in zijn spel, kun je rekenen op menige lachbui! Heb jij ruimte in je hart en huis om deze lieverd een paar uurtjes om de week onder je hoede te nemen? Ik vertel je er graag meer over! Wij zoeken in Beverwijk en Heemskerk een persoon/stel/gezin: -Dat ervaring heeft met kinderen met autisme; -Dat rust en aandacht kan bieden in een prikkelarme omgeving; -Waar deze jongen een band mee op kan bouwen en een maal per 14 dagen op zaterdag of zondag een paar uurtjes kan spelen; -Dat het ook leuk vindt om connectie met het gezin als geheel te maken.

Structureel
Alkmaar

Steungezinnen en/of steunouders gezocht!

Buurtgezinnen.nl

Buurtgezinnen Alkmaar is voor meerdere kinderen op zoek naar een gezin of stel dat als een soort opa/oma, oom/tante of goede buur er voor hen wil zijn. Onder het motto “Opvoeden doen we samen” koppelt Buurtgezinnen gezinnen die wat steun kunnen gebruiken aan een gezin in de buurt. Zo krijgen kinderen wat extra liefde en aandacht en worden de ouders ontlast. Deze gezinnen missen deze steun helaas in hun eigen omgeving en hebben zich daarom bij ons aangemeld. Lijkt jou dit leuk en ben je (om de week) een dagdeel beschikbaar? Deze lichte ondersteuning kan voor onze vraaggezinnen al een groot verschil maken! De hulp is alledaags en vriendschappelijk. Vraag- en steungezin maken onder begeleiding van de coördinator van Buurtgezinnen afspraken over de steun. Het kan bijvoorbeeld gaan om een wekelijkse speelafspraak, af en toe een weekendje logeren of samen iets leuks ondernemen. Dat is iedere keer maatwerk. De coördinator blijft ook wanneer de steun eenmaal loopt betrokken. Neem gerust een kijkje op de website www.buurtgezinnen.nl en lees over de vragen die nu open staan. Let op, niet alle vragen staan online! Ook mag je vrijblijvend met mij contact opnemen, zodat we samen kunnen overleggen of het zijn van steungezin jou past. Vriendelijke groetjes, Carla (coördinator Buurtgezinnen in Alkmaar)

Structureel

Anderen bekeken ook

Haarlem

Secretaris bestuur

Marijke

Stichtingen Leergeld en Jeugdfonds Sport en Cultuur Haarlem Zandvoort zoeken een onbezoldigd secretaris voor haar bestuur. De stichtingen hebben een overkoepelend bestuur, dat in de stad en regio Haarlem Zandvoort sociale uitsluiting wil voorkomen van kinderen uit gezinnen met minimale financiële middelen. De beoogde secretaris is medebestuurslid maar zorgt ook voor de aansluiting met de uitvoeringswerkzaamheden waarbij hij/zij nauw overleg voert met de coördinatoren. In deze rol is een overview over de organisatie noodzakelijk en ook het leggen van verbanden tussen de verschillende activiteiten binnen de stichting. Profiel secretaris: • Heeft bij voorkeur kennis van, maar in elk geval aSiniteit met de problematiek van de doelgroep van Leergeld en/of het Jeugdfonds Sport en Cultuur • Heeft ervaring met werkprocessen in een vrijwilligersorganisatie • Is communicatief vaardig • Is oplossings-/resultaatgericht en ingesteld op samenwerking (intern en extern) • Is computervaardig en beheerst de Nederlandse taal t.b.v. interne en externe berichtgeving • Is bereid om mee te denken en een bijdrage te leveren aan het beleid van de Stichtingen Taken en verantwoordelijkheden secretaris: • Voorbereiden van bestuursvergaderingen, waar nodig in samenwerking met de coördinatoren en in overleg met de voorzitter • Verslaglegging van bestuursvergaderingen • Controleren van de voortgang in de uitvoering van bestuursbesluiten • Samenstellen van bestuurlijke verantwoordingsdocumenten, w.o. secretarieel jaarverslag • Zorgdragen voor het archief van de Stichtingen • Vertegenwoordigen van de Stichtingen in diverse netwerken, in overleg en afstemming met andere bestuursleden De uitvoering van taken vindt plaats in nauw overleg met de bestuursvoorzitter. Meer informatie over de vacature wordt graag gegeven door de voorzitter Marijke

Structureel
Haarlem

Gastvrij, sociaal mens bij de kapsalon

Verpleeghuis Zuiderhout

Op donderdagen komt er een kapster naar ons revalidatiecentrum. In de centrale hal is een fijne kapsalon ingericht. Knippen, permanenten, wassen en watergolven het kan allemaal. Natuurlijk voor zowel onze mannelijke als vrouwelijke gasten. Regelmatig moeten de gasten even wachten voor zij aan de beurt zijn. Dat is helemaal niet erg want jij bent er immers! Dat betekend dat deze tijd gewoon gezellig wordt. Jij zorgt voor een praatje, een tijdschrift of een krant. Koffie, thee of warme choco is altijd voorradig. Ook kan jou gevraagd worden even een cliënt op te zoeken die zich had opgegeven voor een kappersbehandeling. Onze cliënten kunnen overal zijn, op hun kamer, in het restaurant of bij de fysiotherapie. Wil je meer weten, neem dan snel contact met me op. We maken dan een afspraak voor een kennismakingsgesprekje. Ik hoop van je te horen. Joy

Structureel
Amsterdam, Alkmaar, Breda, Haarlem, 's-Gravenhage, Rotterdam

Coördinator Werkgroep PR & Marketing

Landelijke Pijn Organisatie

Help de LPO bekender te worden! De LPO zoekt een “Coördinator Werkgroep PR&Marketing Dit ga je doen: Je gaat alle uitingen die gemaakt worden binnen de Werkgroep PR&Marketing coördineren. Je werkt zelf mee en coördineert de activiteiten van de werkgroepleden. Je signaleert marketingkansen en behoeftes binnen de organisatie. Je helpt mee om de LPO overall bekender te maken, binnen een tempo dat past bij de gestage groei van het patiëntenplatform. Je hebt gevoel voor free publicity kansen en kent, of kunt leren omgaan met, het tempo van redacties. Je bewaakt de huisstijl van de LPO en verbetert deze. Je helpt mee aan de uitbouw van de werkgroep met bv. dtp’ers, content creators. Wie ben jij? Jij wilt je graag vrijwillig inzetten voor mensen met chronische pijn en hun naasten Je hebt ervaring met het aansturen van (vrijwillige) medewerkers. Je vindt het leuk om zelf bezig te zijn met de creatie van marketinguitingen en/of stuurt creatieve geesten aan. Je bent extern gericht en kunt behoeftes van de organisatie vertalen naar concrete uitingen. Communicatief ben je een sterk persoon en sociaal ingesteld. Je hebt kennis van werken met Office 365, (Word, Outlook, Exel) en je bent bekend met communicatie via Microsoft Teams. Je bent in het bezit van een eigen laptop. Waar en wanneer? Lekker vanuit je eigen stek, wij werken alleen online en hebben regelmatig contact met elkaar via Microsoft Teams. Buiten de enkele uurtjes van online aanwezigheid voor overleg deel jij je eigen tijd in. De bonus: Het geeft jou positieve energie om aan iets mee te kunnen bouwen dat zomaar eens heel groot zou gaan kunnen worden. Wij bieden jou de kans om jezelf nog verder te ontwikkelen, passend bij de doelstellingen van de Landelijke Pijn Organisatie. Natuurlijk is er ook ruimte voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Met fijn zinvol bezig zijn, zal je veel nieuwe mensen leren kennen. Je werkt comfortabel vanuit je eigen huis.

Structureel
Haarlem, Zandvoort, Dijk en Waard, Alkmaar, Bergen (NH.), Lisse, Den Helder, Schagen, Hollands Kroon, Purmerend, Zaanstad, Amsterdam, Velsen, Beverwijk, Heemskerk, Haarlemmermeer

Help ons met onze social media campagnes

Stichting Humblebees

Stichting Humblebees is een kleine Haarlemse stichting die zich inzet voor kinderen, jongeren en jong volwassenen met een (licht) verstandelijke beperking. Ieder weekend organiseren wij logeer weekenden vol met leuke activiteiten voor onze deelnemers en vrijwilligers. Wij zijn hard opzoek naar iemand die het leuk vindt om ons te helpen een social media campagne op te zetten. Iemand die handig is in het maken van leuke posts over onze weekenden en ons kan helpen bij het aan trekken van vrijwilligers en donaties. Ben jij die marketing of social media kenner en heb je een paar uurtjes over? Laat het ons weten en wordt onderdeel van ons leuke team!

Project
Jongeren
Zandvoort, Bloemendaal

Begeleider surfproject kinderen

Surfproject

Hou jij ook zo van de zee? En deel je dat graag met enthousiaste anderen? Surfervaring of ervaring met de doelgroep is geen vereiste! Een goed hart en liefde voor de zee wel! Zoveel plezier vorig jaar, met H en L in de zee! H is net zo gemotiveerd als ik kan zijn: stiekem vloeken als het niet lukt en euforisch trots als het lukt! Tussendoor kletsen we over Måneskin en zijn liefde voor het uitserveren van koffie en thee. In de middag deelde ik met L haar liefde voor de zee, het begraven van voeten in het zand en haar blijdschap voor de snelheid van de surfplank in de golf. Wil je je liefde voor de zee en/of surfen delen met kinderen met Down, autisme en ADHD en ze zo een onvergetelijke ervaring in de zee laten beleven, dan hebben we je er graag bij als vrijwilliger voor het Surf Project! Het Surf Project is een non-profitorganisatie en verzorgt op vier plekken langs de Nederlandse kust, waaronder Zandvoort, surflessen voor kinderen met Down, autisme en ADHD (8-18 jaar). Het belangrijkste doel is het versterken van het zelfvertrouwen en de sociale vaardigheden. Het project wordt vrijwillig gerund door professionals. De kinderen krijgen les van gediplomeerde surfinstructeurs en worden in het water begeleid door getrainde vrijwilligers. (jij krijgt een super leuke trainingsdag!) Als begeleider van een deelnemer begeleid je één kind tijdens de verschillende lesmomenten. Je helpt ze bij het onthouden van instructies, je zorgt ervoor dat alles duidelijk is en uiteraard zorg je ervoor dat de deelnemer op zijn of haar manier een golf kan pakken. Of je staat in de branding de kinderen toe te juichen en op te vangen wanneer ze een golf hebben gepakt. En daarbij is een high-five natuurlijk onmisbaar. Samen met de kinderen deel je dit moment van trots en overwinning. Vanuit de branding kun je ook goed zien waar kinderen nog extra hulp bij nodig hebben of welke tips je ze nog kunt meegeven, zodat ze nog meer uit het surfen kunnen halen. Ieder surfseizoen (van mei t/m september) zoekt het Surf Project vrijwilligers die affiniteit hebben met de doelgroep én met het (zee)water en een les-serie van drie of vier dagen kunnen volgen. Zo kunnen we zoveel mogelijk kinderen een onvergetelijke tijd op het strand en in het water bieden. Wil je meer over ons weten? Ga dan naar www.surfproject.nl of mail naar [email protected].

23-06-2024 en 8 meer
Haarlem

Buitendienst Steward Haarlem Zuid

Spaarne Gasthuis

Over het Spaarne Gasthuis Wil je iets betekenen voor een ander of zoek je een leuke manier om je vrije tijd te besteden? Denk dan eens aan vrijwilligerswerk in het Spaarne Gasthuis. Als Spaarne Gasthuis hebben wij veel aandacht voor patiënten en hun begeleiders en streven we altijd naar beter. Wij zien iedereen die bij ons komt als gast. We behandelen onze gasten dan ook zoals we zelf behandeld willen worden. Onze vrijwilligers zijn hierin onmisbaar en geven de patiënt en hun begeleider extra persoonlijke aandacht in deze voor hen moeilijke periode. De functie Ben jij een echt buitenmens, trotseer jij elk weertype en heb jij nog tijd over? Maak je graag een praatje en kun jij, indien nodig, mensen voorzien van informatie en begeleiding naar de juiste ingang? Dan is onze buitendienst afdeling zeker iets voor jou! De buitendienst steward is het eerste aanspreekpunt en het visitekaartje van het Spaarne Gasthuis. - Je ontvangt patiënten en bezoekers gastvrij op ons buitenterrein. - Je verwelkomt de patiënt, bezoeker en werknemer en wijst de juiste weg. - Het begeleiden van hulpbehoevende mensen naar hun taxi of eigen vervoersmiddel. - Het signaleren van vervuiling en/of onveilige situaties. Wie wij zoeken - Je bent een buitenmens en praktisch ingesteld. - Jij bent van nature een positief ingesteld persoon met een empathisch vermogen. - Contact leggen met anderen gaat je gemakkelijk af. - Het lijkt je vooral erg leuk om patiënten en bezoekers van praktische informatie te voorzien. - Je wilt iets voor anderen betekenen en bijdragen aan de verbeterende zorg voor onze patiënten. Je kunt bij ons vrijwilliger worden als je ouder bent dan 18 jaar en minimaal één dagdeel per week beschikbaar kunt zijn. Wij zorgen voor een goede inwerkperiode en een reiskostenvergoeding. Wat wij bieden Voor ons ziekenhuis ben je van onschatbare waarde. Wij zorgen dan ook voor een warm welkom een goede inwerkperiode en een prettige en veilige werkomgeving. Reis- en parkeerkosten worden door ons vergoed. Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) maakt deel uit van de selectieprocedure. Interesse Ben je bij het lezen geïnteresseerd geraakt? Neem contact op met Stefan Cossee.

Structureel