csrf
NLvoorelkaar logo
NLvoorelkaar

Begeleider inloop 'Spel & Boek'

Op woensdagmiddag staan de kinderen al voor de deur te dringen. ‘Jippie, we mogen weer…!’ Elke woensdagmiddag komen zij met hun ouders/verzorgers spelen, lezen en knutselen bij ‘Spel & Boek’ in de bibliotheek. Wekelijks (tweewekelijks is in overleg mogelijk) begeleid je tussen 14.00 en 16.00 kinderen (tussen 0 en 7 jaar) en hun ouders/verzorgers bij het samen spelen. Wij organiseren Spel & Boek bij de bibliotheken in de gemeente Heusden en alle kinderen mogen bij ons binnenlopen. Ons aanbod richt zich wel extra op ondersteuning aan ouders/verzorgers en kinderen die moeite hebben met de Nederlandse taal. Door het samenspelen met de kinderen, leren ouders/verzorgers de ontwikkeling van hun kind extra te stimuleren. Daarnaast bieden we (groot)ouders/verzorgers en kinderen graag een ontmoetingsplek. In een team met 1 of 2 andere vrijwilligers zorg jij ervoor dat er voldoende spelmateriaal klaarligt, er een knutselactiviteit voorbereid is en er een voorleesboek klaarligt. Daarnaast voel je je vrij om met ouders/verzorgers en kinderen in gesprek te gaan, ook als zij nog moeite hebben met het Nederlands en heb je er plezier in om het kind (en de ouder/verzorger) te begeleiden tijdens het spel. Natuurlijk word je hierbij ondersteund door 2 coördinatoren, volg je een voorbereidende training en heb je regelmatig contact met de andere vrijwilligers via intervisies, informele bijeenkomsten én tijdens de Spel & Boek bijeenkomsten, natuurlijk. Op dit moment zijn er 2 Spel & Boek locaties actief (in Drunen en Oudheusden). Wij zouden graag een derde openen in Vlijmen. Je wordt als vanzelfsprekend eerst uitgebreid ingewerkt binnen de al bestaande locaties. Ben je al enthousiast? Voor vragen, informatie of een vrijblijvend kennismakingsgesprek kun je contact met me opnemen.

Lees meer

structureel

Heusden

Activiteitenbegeleiding
Begeleiding & coaching

Beschrijving

Op woensdagmiddag staan de kinderen al voor de deur te dringen. ‘Jippie, we mogen weer…!’ Elke woensdagmiddag komen zij met hun ouders/verzorgers spelen, lezen en knutselen bij ‘Spel & Boek’ in de bibliotheek.

Wekelijks (tweewekelijks is in overleg mogelijk) begeleid je tussen 14.00 en 16.00 kinderen (tussen 0 en 7 jaar) en hun ouders/verzorgers bij het samen spelen. Wij organiseren Spel & Boek bij de bibliotheken in de gemeente Heusden en alle kinderen mogen bij ons binnenlopen. Ons aanbod richt zich wel extra op ondersteuning aan ouders/verzorgers en kinderen die moeite hebben met de Nederlandse taal. Door het samenspelen met de kinderen, leren ouders/verzorgers de ontwikkeling van hun kind extra te stimuleren. Daarnaast bieden we (groot)ouders/verzorgers en kinderen graag een ontmoetingsplek.

In een team met 1 of 2 andere vrijwilligers zorg jij ervoor dat er voldoende spelmateriaal klaarligt, er een knutselactiviteit voorbereid is en er een voorleesboek klaarligt. Daarnaast voel je je vrij om met ouders/verzorgers en kinderen in gesprek te gaan, ook als zij nog moeite hebben met het Nederlands en heb je er plezier in om het kind (en de ouder/verzorger) te begeleiden tijdens het spel.

Natuurlijk word je hierbij ondersteund door 2 coördinatoren, volg je een voorbereidende training en heb je regelmatig contact met de andere vrijwilligers via intervisies, informele bijeenkomsten én tijdens de Spel & Boek bijeenkomsten, natuurlijk.

Op dit moment zijn er 2 Spel & Boek locaties actief (in Drunen en Oudheusden). Wij zouden graag een derde openen in Vlijmen. Je wordt als vanzelfsprekend eerst uitgebreid ingewerkt binnen de al bestaande locaties.

Ben je al enthousiast?

Voor vragen, informatie of een vrijblijvend kennismakingsgesprek kun je contact met me opnemen.

Praktische informatie

Wekelijks 2 tot 3 uur

woensdag

Locatie

Heusden

Bijzonderheden

Geschikt voor mensen die weinig Nederlands spreken

Geschikt voor jongeren

Rolstoeltoegankelijk

Impact

Voor wie

Kinderen & jongeren

Nieuwkomers & vluchtelingen

Impactgebied

Onderwijs & educatie
Sociaal & welzijn

Categorie

Activiteitenbegeleiding
Begeleiding & coaching
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van Bijeen Heusden

Heusden

Gezinsondersteuner bij 'Samen Oplopen'

Bijeen Heusden

Bij sommige gezinnen gaat het even niet vanzelf. Dat kan bij ouders voor veel stress zorgen. Jij kunt voor deze gezinnen het verschil maken door samen met hen op te lopen. Wekelijks/tweewekelijks ga je bij je gezin op bezoek om de ouders te ondersteunen. Dat kan door het geven van steun en advies, het bieden van een luisterend oor en het brengen van gezelligheid. De vragen van ouders kunnen erg divers zijn. Sommigen hebben advies nodig bij het opvoeden, bij anderen help je met het vergroten van hun netwerk, het grip krijgen op de financiële situatie of het meegaan naar een gesprek bij instanties. En ook een praatje of het doen van een leuke activiteit met ouders en/of kinderen kan ouders helpen. Het project Samen Oplopen is gericht op gezinnen met kinderen in de leeftijd van 0-23 jaar. Het kan daarom ook zijn dat je begeleiding meer gericht is op een jongere in het gezin. Binnen de gemeente Heusden bedienen we echter vooral gezinnen met kinderen tot ongeveer 12 jaar. Natuurlijk word je hierbij ondersteund door 2 coördinatoren, volg je 2 voorbereidende trainingen en heb je regelmatig contact met de andere vrijwilligers via intervisies en informele bijeenkomsten. Lijkt het jou leuk om een tijdje met een gezin ‘Samen op’ te ‘lopen’, dan zijn we bij Samen Oplopen Heusden op zoek naar jou. Voor vragen, informatie of een vrijblijvend kennismakingsgesprek kun je contact met me opnemen.

Structureel
Heusden

Taalmaatje voor peuters

Bijeen Heusden

Onze peuters juichen van pret als jij weer langs komt om met hen ‘spelenderwijs’ de Nederlandse taal te oefenen. Je komt in dit project veel verschillende gezinnen tegen met verschillende achtergronden. Meestal zijn het gezinnen met een niet Nederlandse achtergrond, maar niet altijd. Wat hen bij ons brengt is het feit dat hun kind (2-4 jaar) dreigt een taalachterstand op te lopen. Je gaat daarom wekelijks bij een gezin op bezoek om in de thuissituatie samen met het kind te praten en te spelen en de ouders hierbij te begeleiden. Want, door thuis allerlei speelse activiteiten te doen, kunnen ouders de ontwikkeling van hun kind stimuleren. Om dit te kunnen doen, maak je gebruik van een speciale activiteitenmap en ondersteunend spelmateriaal. Daarnaast kan het zijn dat de ouders je vragen even mee te kijken (met bijv. moeilijke brieven), hen te adviseren (bij bijv. kleine opvoedingsvragen of vragen omtrent de NL maatschappij) of gezellig met hen een praatje te maken. Natuurlijk word je hierbij ondersteund door 2 coördinatoren, volg je een voorbereidende training en heb je regelmatig contact met de andere vrijwilligers via intervisies en informele bijeenkomsten. Ben je al enthousiast? Voor vragen, informatie of een vrijblijvend kennismakingsgesprek kun je contact met me opnemen.

Structureel
Heusden

Vrijwillige buurtbemiddelaar

Bijeen Heusden

De vrijwillige buurtbemiddelaar bemiddelt volgens de principes van de basistraining buurtbemiddeling. De bemiddelaar brengt de communicatie op gang tussen buurtbewoners die onderling een conflict hebben. De bemiddelaar stimuleert dat beide buren met elkaar in gesprek raken en leidt neutraal en onpartijdig het gesprek. Spreek jij ook nog een andere taal? Dan zijn we zeker in jou geïnteresseerd. Regelmatig hebben we tijdens het bemiddelingsproces vertalers nodig. De combinatie bemiddelaar en vertaler kan afwisselend in worden gezet. Bel of mail me gewoon, dan kunnen we samen kijken of er een match is. Tot snel.

Structureel
Heusden

Buurthuis De Korf zoekt een vrijwilliger .

Bijeen Heusden

Buurthuis de Korf is een bruisende locatie in Vlijmen vlak bij het centrum waar dagelijkse activiteiten worden georganiseerd, waardoor mensen elkaar wekelijks kunnen ontmoeten. Vrijwilligers zijn voor onze organisatie essentieel van belang om de wekelijkse activiteiten voor te kunnen zetten. Vind je het leuk om onder de mensen te zijn? Lijkt het je leuk om onze team te komen versterken? We zouden je dan graag willen uitnodigen om met elkaar in gesprek te gaan om te bespreken wat jij kunt toevoegen aan ons prachtige bruisende buurthuis. We zijn voornamelijk op zoek naar een vrolijke , enthousiaste en flexibele vrijwilliger die ons team kan komen versterken voor de volgende taken/input : - Barwerkzaamheden - Diverse klussen binnen het buurthuis. - Betrokkenheid bij het organiseren van activiteiten. - Goed meedenkend/ meewerkende vrijwilliger . De invulling voor het aantal uur kunnen we gezamenlijk afstemmen op je huidige situatie. Lijkt dit je leuk, krijg jij hier energie van? Neem dan contact op met zakelijk leider Buurthuis de Korf

Structureel
Heusden

Help mee aan een creatieve middag

Bijeen Heusden

Wat is Met Elkaar in de ARK? Met Elkaar is een vorm van ontmoeten die wordt georganiseerd op verschillende locaties binnen de gemeente Heusden. De ARK is sinds kort ook een locatie waar we “Met Elkaar” doen. Hier kunnen mensen op een laagdrempelige manier contact met elkaar hebben én creatief bezig zijn. Het project Met Elkaar wordt door; Bijeen, de ARK en vrijwilligers mogelijk gemaakt. Wij zorgen voor een kopje koffie/thee en er wordt voor verschillende workshops en creatieve mogelijkheden gezorgd. Ook onze bezoekers helpen hierin mee. Uiteindelijk wordt het project Met Elkaar door vrijwilligers en bezoekers mogelijk gemaakt! Dus ben jij graag gastvrouw of heer en zorg jij voor de koffie en thee? Of heb je leuke ideeën om andere te inspireren met jou creativiteit en wil je een workshop geven? Je bent welkom om is een kijkje te komen nemen. Met elkaar in De Ark is op iedere donderdag van 14:00 tot 17:00 de Ambrosiushof 44, 5254 HD in Haarsteeg.

Structureel
Jongeren
Heusden

Gastvrouw/man

Bijeen Heusden

Bij het project 'Met elkaar' zoekt een leuke club vrijwilligers nog een collega vrijwilliger om te komen helpen met koffie/thee schenken, praatjes maken en af en toe in de keuken te staan om voor ouderen de dag gezellig door te komen. Deze groep ouderen eten samen, kaarten en zijn creatief. Dit alles in het kader van ontmoeting en verbinding. Op maandag en woensdag tussen 10.00uur en 15.00uur kan je een kijkje komen nemen in die Heygrave, de kantine bij het zwembad in Vlijmen. Of neem contact op met Jetty 0657600336

Structureel

Anderen bekeken ook

Heusden

Taalmaatje voor peuters

Bijeen Heusden

Onze peuters juichen van pret als jij weer langs komt om met hen ‘spelenderwijs’ de Nederlandse taal te oefenen. Je komt in dit project veel verschillende gezinnen tegen met verschillende achtergronden. Meestal zijn het gezinnen met een niet Nederlandse achtergrond, maar niet altijd. Wat hen bij ons brengt is het feit dat hun kind (2-4 jaar) dreigt een taalachterstand op te lopen. Je gaat daarom wekelijks bij een gezin op bezoek om in de thuissituatie samen met het kind te praten en te spelen en de ouders hierbij te begeleiden. Want, door thuis allerlei speelse activiteiten te doen, kunnen ouders de ontwikkeling van hun kind stimuleren. Om dit te kunnen doen, maak je gebruik van een speciale activiteitenmap en ondersteunend spelmateriaal. Daarnaast kan het zijn dat de ouders je vragen even mee te kijken (met bijv. moeilijke brieven), hen te adviseren (bij bijv. kleine opvoedingsvragen of vragen omtrent de NL maatschappij) of gezellig met hen een praatje te maken. Natuurlijk word je hierbij ondersteund door 2 coördinatoren, volg je een voorbereidende training en heb je regelmatig contact met de andere vrijwilligers via intervisies en informele bijeenkomsten. Ben je al enthousiast? Voor vragen, informatie of een vrijblijvend kennismakingsgesprek kun je contact met me opnemen.

Structureel
Heusden

Fietsvrijwilligers gezocht!

Fietsmaatjes Heusden

Bent u graag buiten, in beweging en houdt u ervan de mooie omgeving van gemeente Heusden per fiets te verkennen en gunt u dat andere ook dan brengen wij graag “Fietsmaatjes-Heusden” onder uw aandacht. Door de groei van onze stichting zijn wij op zoek naar: FIETS VRIJWILLIGERS Wat is er mooier om als vrijwilliger een maatje(s) te krijgen, waarmee u fietstochten gaat maken. Naast dat u zelf kunt genieten van het fietsen en de omgeving, geeft u uw maatje ook de mogelijkheid naar buiten te gaan en samen sportief bezig te zijn. Deze maatjes zijn niet meer in staat om zelfstandig te fietsen. Omdat u naast elkaar zit, kunt u heel gemakkelijk met elkaar praten. Op de fiets is een fietsmandje bevestigd waar u drinken en iets lekkers voor onderweg kunt meenemen. Zo kunt u onderweg een stop maken om te genieten van de omgeving en de fraaie uitzichten die onze omgeving te bieden heeft. Bent u: - Graag in de buitenlucht - In staat enkele uurtjes periodiek vrij te maken - Betrokken met uw medemens - Sociaal ingesteld - Makkelijk in de omgang Dan bent u degene die wij zoeken. Als Fietsmaatjes Heusden bieden wij: - Gezelligheid - Waardering - Blijdschap Voor meer informatie kunt u een e-mail sturen naar [email protected] of kijk op onze site www.Fietsmaatjesheusden.nl

Structureel
Heusden, Loon op Zand, Waalwijk

🌻 Kaatsheuvel zoekt financiële bestuurder

De Zonnebloem

Ben jij financieel onderlegd, maar vind je het vooral leuk om naast het voeren van een financiële administratie de Zonnebloem opnieuw meer glans te geven? Toekomstbestendig maken van de afdeling en samenwerken spreken jou aan? Je bent uiteraard digitaal vaardig en maakt voor de afdeling de begroting en de jaarrekening. Jouw tijdsinvestering is ca. 4 – 8 uur per maand (in februari wat meer i.v.m. jaarafsluiting). Er is veel vrijheid om tijd in te delen. Spreekt dit je aan woon je in Kaatsheuvel of omgeving? Dan past deze vrijwillige functie bij jou. De Zonnebloem wil het leven van mensen met een lichamelijke beperking verrijken door huisbezoeken, onbezorgde dagjes uit en onvergetelijke vakanties mogelijk te maken. Wil je meer informatie? Neem dan even contact met me op! Ik maak graag kennis met je.

Structureel
Heusden

1 x per maand samen wandelen met de hond

ZorgSaam Heusden

Voor een heer uit Nieuwkuijk die bekend is met nah zijn wij op zoek naar een maatje om samen met hem in de bossen wil gaan wandelen met zijn hondje. Meneer werkt iedere ochtend en zou graag 1 x per maand samen naar de bossen gaan om te wandelen met de hond. Lekker samen onderweg ergens een kopje koffie drinken vindt meneer erg fijn. Meneer maakt gebruik van een elektrische bakfiets en van het openbaar vervoer. Heeft u 1 x per maand tijd en vindt u het leuk om samen op pad te gaan, laat het ons dan weten, dan stellen wij u graag aan elkaar voor.

Structureel
Heusden

Gezinsondersteuner bij 'Samen Oplopen'

Bijeen Heusden

Bij sommige gezinnen gaat het even niet vanzelf. Dat kan bij ouders voor veel stress zorgen. Jij kunt voor deze gezinnen het verschil maken door samen met hen op te lopen. Wekelijks/tweewekelijks ga je bij je gezin op bezoek om de ouders te ondersteunen. Dat kan door het geven van steun en advies, het bieden van een luisterend oor en het brengen van gezelligheid. De vragen van ouders kunnen erg divers zijn. Sommigen hebben advies nodig bij het opvoeden, bij anderen help je met het vergroten van hun netwerk, het grip krijgen op de financiële situatie of het meegaan naar een gesprek bij instanties. En ook een praatje of het doen van een leuke activiteit met ouders en/of kinderen kan ouders helpen. Het project Samen Oplopen is gericht op gezinnen met kinderen in de leeftijd van 0-23 jaar. Het kan daarom ook zijn dat je begeleiding meer gericht is op een jongere in het gezin. Binnen de gemeente Heusden bedienen we echter vooral gezinnen met kinderen tot ongeveer 12 jaar. Natuurlijk word je hierbij ondersteund door 2 coördinatoren, volg je 2 voorbereidende trainingen en heb je regelmatig contact met de andere vrijwilligers via intervisies en informele bijeenkomsten. Lijkt het jou leuk om een tijdje met een gezin ‘Samen op’ te ‘lopen’, dan zijn we bij Samen Oplopen Heusden op zoek naar jou. Voor vragen, informatie of een vrijblijvend kennismakingsgesprek kun je contact met me opnemen.

Structureel
Heusden

Kan jij Thais spreken!

Cello

Vacature 19-045 Cliënt: Een dame van 42 jaar, woonachtig in Vlijmen en afkomstig uit Thailand wil heel graag contact met iemand die Thais spreekt. Ze wil gezellig samen praten, eventueel wat in en om het huis doen of misschien een keertje een leuk uitstapje maken. Ze heeft een licht verstandelijke beperking en is overdag op haar werk/dagbesteding, daarom zou het fijn zijn als zij een vrijwilliger kan vinden die 1x in de week vroeg in de avond kan. Ze spreekt de Nederlandse taal niet goed en daarom verloopt de communicatie met haar ook niet altijd even goed. Het is dan ook van belang voor het welzijn van deze mevr. dat er op kort termijn iemand wordt gevonden. Zegt het voort, zegt het voort! Vrijwilliger(s): Ben je een vrouw, spreek je Thais en vind je het heel belangrijk om zo af en toe deze mevr. blij te maken met je aanwezigheid dan nodigen we je graag uit voor een kennismaking.

Structureel
Jongeren
Waalwijk

Chauffeur gezocht voor de Polder

Bo

Wie zijn wij? Kunstwerkplaats de Polder is een creatieve dagbesteding gelegen in de polder tussen Heusden en Waalwijk. Dagelijks bezoeken een 11 tal deelnemers onze dagbesteding, ze zijn bij ons creatief bezig in groepsverband. Onze deelnemers zijn allemaal volwassenen en door hetgeen hun is overkomen helaas niet meer werkzaam op de arbeidsmarkt. Bij de Polder hebben zij een nieuwe daginvulling gevonden en groeien zij in hun zijn. Waar zijn wij naar op zoek? Enkele van hun zijn niet in de mogelijkheid om zelf naar ons toe te komen. Voor deze deelnemers zoeken wij een enthousiaste, betrokken en betrouwbare chauffeur die het leuk vindt om één of twee deelnemers om 9 uur naar de Polder te brengen en s `middags om 16 uur weer thuis te brengen. Wat verwachten wij van u? Betrouwbaarheid, betrokkenheid, veiligheid, beschikbaarheid van eigen auto, VOG. Wat mag u van ons verwachten? Als u besluit vrijwilligerswerk te doen dan krijgt u er direct leuke en enthousiaste collega's bij die zeer betrokken zijn. Allen zijn tevreden over hun werkzaamheden als chauffeur bij de Polder. We zijn een kleinschalige dagbesteding, de lijntjes zijn kort en er is betrokkenheid. U krijgt een goede kilometervergoeding aangeboden.

Structureel
Waalwijk

Op naar kunstwerkplaats de Polder!

ContourdeTwern Waalwijk

Wie zijn wij? Kunstwerkplaats de Polder is een creatieve dagbesteding gelegen in de polder tussen Heusden en Waalwijk. Dagelijks bezoeken een 11 tal deelnemers onze dagbesteding, ze zijn bij ons creatief bezig in groepsverband. Onze deelnemers zijn allemaal volwassenen en door hetgeen hun is overkomen helaas niet meer werkzaam op de arbeidsmarkt. Bij de Polder hebben zij een nieuwe daginvulling gevonden en groeien zij in hun zijn. Waar zijn wij naar op zoek? Enkele van hun zijn niet in de mogelijkheid om zelf naar ons toe te komen. Voor deze deelnemers zoeken wij een enthousiaste, betrokken en betrouwbare chauffeur die het leuk vindt om één of twee deelnemers om 9 uur naar de Polder te brengen en s `middags om 16 uur weer thuis te brengen. Wat verwachten wij van u? Betrouwbaarheid, betrokkenheid, veiligheid, beschikbaarheid van eigen auto, VOG. Wat mag u van ons verwachten? Als u besluit vrijwilligerswerk te doen dan krijgt u er direct leuke en enthousiaste collega's bij die zeer betrokken zijn. Allen zijn tevreden over hun werkzaamheden als chauffeur bij de Polder. We zijn een kleinschalige dagbesteding, de lijntjes zijn kort en er is betrokkenheid. U krijgt een goede kilometervergoeding aangeboden. Lijkt u het leuk? Neem dan contact op met ons en kom vrijblijvend kennismaken; Bo Corstjens Leijten [email protected] 0651252100

Structureel
's-Hertogenbosch, Vught, Zaltbommel, Heusden

Beweegmaatjespoule

Reinier van Arkel

Het project ‘Beweegmaatjes’, dat we in samenwerking met de sportcoaches een paar jaar geleden begonnen zijn, mag best wel een succes genoemd worden. Samen met een cliënt naar buiten. Of het nu voor een kort wandelingetje is om de conditie op te bouwen, de frisse neus te halen, de drempel te verlagen naar buiten te gaan, of toe te werken naar lidmaatschap van een sportclub, een specifieke sportieve activiteit (weer) oppakken en alle doelen daar tussen in… Een beweegmaatje helpt een doel te verwezenlijken! Omdat er zulke uiteenlopende aanvragen komen, in meerdere gemeentes, en we zo goed mogelijk op maat willen matchen en liefst niemand lang willen laten wachten, gaan we werken met een poule beweegmaatjes. De kandidaat komt dan na de intake in ons mogelijke beweegmaatjes bestand. Als er een aanvraag voor een beweegmaatje is, kijken we in de poule of er iemand is die zou kunnen klikken met de aanvrager en die benaderen we dan. Er wordt een doel en periode afgesproken in de kennismaking en de manier waarop er contact is tussen de aanvrager-sportcoach en eventuele begeleider of behandelaar of locatie. Wat je er voor krijgt; Goede begeleiding, waarderingsgesprekken, reiskostenvergoeding en de gelegenheid cursussen/ workshops te volgen. Maar vooral geeft het je voldoening en vele ervaringen die je rijker maken. Wij vragen; Een VOG, een luisterende en stimulerende houding, begrip en respect voor de mensen die je ontmoet, dat je openstaat voor en nieuwsgierig bent naar verhalen, ontwikkeling en herstel, een goed humeur meebrengt en ook wat fysieke fitheid. Heb jij zin en tijd om beweegmaatje te zijn? Meld je aan, bel of mail, maak jouw wensen en mogelijkheden kenbaar, we maken graag kennis met je! Hartelijke groet Patricia en Marjan

Structureel